Dyr

Giant Anteater: habitat, interessante fakta, fotos

Pin
Send
Share
Send
Send


Du kan finde ud af, hvor anteateren lever ved at læse denne artikel. Det skal straks bemærkes, at der i verden er en bred vifte af disse dyr. Fra dværg anteaters, hvis vægt er mindre end et halvt kilo og kropslængde på kun 15 centimeter, til en kæmpe anteater. Dette vokser mere end en meter i længden og vejer omkring tre tiotals kilo.

Traditionelt er mænd, som i de fleste pattedyr, mærkbart større end kvinder. Deres vigtigste kendetegn er den lange og rørformede næse, som slutter i en lille oral slids, meget smal. Samtidig er ørerne ret små, og øjnene er bare små.

Halen af ​​forskellige anteaters er anderledes. For eksempel har dværgfornemmelsen eller tamandois en bare hale med en greb refleks. Også anteaters kendetegnes af en ormformet tunge. Det er længe nok, for dem er det en slags organfælde. Anteater beskytter den med klæbrig spyt. En gigantisk anteater kan have en sådan tunge op til 60 centimeter i længden. Ifølge denne indikator er de ledere blandt alle jorddyr på planeten.

Dette dyrs krop er som regel dækket af tykt hår. Hårene er bløde og korte for små individer grove og længes efter store medlemmer af denne familie. Farve er den mest kontrast. Det kan være grå eller gyldenbrun. For de fleste fire-toed anteaters er mørke striber karakteristiske, eller en stor sort plet på tværs af hele kroppen.

Kun ved første øjekast ser deres kraniet skrøbeligt ud, i virkeligheden er knoglerne meget stærke og tykke. Anteaters ligner meget armadillos og sloths. Den væsentligste forskel er, at de ikke har helt tænder.

Distributionsområde

Repræsentanter for denne familie oversvømmede flere kontinenter på én gang. Hvor anteater bor, er det for det meste varmt og fugtigt. Dette er ofte en regnskov zone. Dette er måden at besvare spørgsmålet om, hvor anteater bor, i hvilken naturlig zone?

Du kan møde disse fantastiske og søde dyr hele vejen fra Mexico til Mellemamerika. Og også i Brasilien, Bolivia og Paraguay. Hvor anteater bor, i hvilken zone vil du lære af denne artikel. For at være præcis er det tropiske regnskove samt græsklædte savanne.

Oftest opdager hvor anteater bor, hvilke billeder der er i denne artikel, konstaterer forskere, at det er skove i troperne. Men du kan ofte møde ham i åbne rum. For eksempel på bredden af ​​floder i savannerne.

Nu ved du hvor anteater bor, på hvilket kontinent. Dyr fører en terrestrisk livsstil, men i det væsentlige refererer den til en kæmpe anteater. Woody livsstil i dværg anteaters. Men en af ​​de mest almindelige typer af firefingrede anteaters fører et kombineret liv - både i træer og på jorden.

Perioden af ​​deres aktivitet falder på mørket. Det begynder som skumring ned til jorden, og fortsætter hele natten. Antænderens kost kan ikke kaldes meget forskelligartet. For det meste er disse termitter eller myrer. Hjelterne i vores artikel ødelægger deres bygninger med deres kraftige forpote. Efter det begynder du at samle insekter med en lang og klæbrig tunge.

Lejlighedsvis spise bier eller bille larver. Anteaters, der opbevares i zoologisk have, giver dem en mere varieret menu. For eksempel spis frugt. Husk at de ikke har tænder, så en af ​​sektionerne i maven er udstyret med kraftige muskler til at male al den mad, der kommer ind i kroppen. En lignende struktur af de indre organer observeres hos fugle. Så de formår at male mad. Denne proces styrkes af små småsten eller sand, som anteaters ofte slukker ved en tilfældighed.

Sense organer

Anteaters har en vidunderlig lugtesans. Samtidig er syn og hørelse meget svage. De er beskyttet mod rovdyr med kraftige klør. Samtidig fører de overvejende et enkelt liv I parret kan man kun møde kvinder med kalve. Anteaters yngler en gang om året. En kvinde føder et barn, der lever på ryggen for hele perioden af ​​barndom.

Det er interessant, at der på jorden opstod anteatre for ganske lang tid siden. Deres fossile rester findes oftest i Sydamerika. Omkring den tidlige Miocene, der begyndte for 23 millioner år siden. De fleste forskere er overbeviste om, at anteaters er endnu ældre. Sandt nok er deres tal for nylig faldet markant. Men de er ikke inkluderet i næsten alle Røde Bøger.

Firefingers anteater

For at komme tættere på disse dyr vil vi fokusere på en af ​​de mest almindelige repræsentanter - den firefodrede anteater. Dette er et sjovt og meget attraktivt dyr.

Denne særlige anteaters krop er mellem 55 og 90 centimeter lang. Og det tæller ikke halen, som når op til en halv meter lang. Den samlede legemsvægt af enkeltpersoner når fem kilo.

Denne art af anteater hedder også mexicansk tamandua, fra navnet bliver det klart hvor anteater lever. Han har en buet og langstrakt næse, hans mund er ret lille i diameter. Det er kun tilstrækkeligt til sprogets passage, hvis længde med sådanne parametre i kroppen er virkelig imponerende. Sprog tamandua omkring 40 centimeter.

Som alle firefingerede anteaters har tamandua en fast hale, nogle repræsentanter har det helt nøgent, andre har kun nøgne bund. Han selv er uregelmæssig i form, dækket af mærker af forskellig størrelse. Tamanduas øjne er meget svage, de ser ekstremt dårligt ud. Samtidig viser store ører, som næsten altid står oprejst, at dette orgel spiller en stor rolle i deres liv. De modtager de fleste af oplysningerne om verden gennem hørelse. På deres forpote kan de se fire tæer med klør på hver, og på bagsiden stikker fem klør.

Pelsen af ​​denne anteater er tyk og stiv, ofte meget bristling. For at beskytte mod rovdyr og andre dårlige ønsker kan mexicansk tamandua udstråle en stærk ubehagelig lugt med deres analkirtler. Dette sker, når de mærker overhængende fare. Til denne funktion blev de endda kaldt skovstinkere.

Hvor bor Tamandois Anteater?

Specielt bor denne anteater i skovene på det sydamerikanske kontinent. Det kan findes fra Trinidad til Venezuela selv. Han bor i det nordlige Argentina, Uruguay, i det sydlige Brasilien. Nærmere bestemt findes den mexicanske tamandua i Mellemamerika. De kan findes og fotograferes selv i den sydøstlige del af Mexico. Det naturlige område beboet af anteaters er troper og savanner.

Ofte vælger de skovkanter, og i en ret lille højde - op til to tusinde meter over havets overflade. De elsker at bo tæt på små damme, såvel som nær træer - epifytter og lianer.

Livsstil

Ligesom resten af ​​anteatersne holder de firefingre vågen om natten. Om dagen er de i huller eller huller. Men den mexicanske tamandua kan findes dag og nat. De er i stand til at holde sig vågen i op til otte timer om dagen.

Ofte spiser de uden endda at gå ned fra træerne. Gå lidt på jorden lidt, langsomt og akavet. Heri er de meget forskellige fra de gigantiske anteatre, som er i stand til at udvikle en meget høj hastighed.

En interessant måde at flytte dem på. For ikke at skade følsomme fødder, når de går, bevæger de sig på yderkanten af ​​fødderne. Og klode forpote bruges til selvforsvar. Hvis det faldt til fjenden for at kæmpe på et træ, klæber de fast gren med begge poter. Når de er på jorden, læner sig mod en form for støtte. For eksempel til en træstamme eller rock. De har også en meget sjov defensiv taktik - at falde på ryggen og kæmpe med alle fire ben. Deres vigtigste modstandere er store slanger, ørne og jaguarer.

Hvor længe lever anteaters?

Forskere formåede at fastsætte anteaters maksimale levetid på ni og et halvt år. Kvinder bliver seksuelt modne individer ved udgangen af ​​det første år af livet. Graviditet varer fra fire og en halv til fem måneder. Den eneste baby er født om foråret.

Anteaters feed på termitter og myrer. De finder dem ved lugt. Samtidig bestemmes de arter, der udsender ætsende og farlige kemikalier på forhånd og ikke spises. De elsker bier og honning. I fangenskab er de selv enige om kød.

Giant Anteater: fotos, beskrivelse

Som tidligere nævnt er udseendet af den tre-toede repræsentant for fauna meget usædvanligt. Den kæmpe anteater er den største rovdyr i Sydamerika. Længden af ​​sin krop når 1,30 m med en vægt på 40 kg. En meter lang fluffy hale lægges til længden. Lænker tillader ikke rovdyret at bevæge sig hurtigt, men de er bevæbnet med kraftige kløer (1-7 cm).

Hovedets størrelse er lille, men sløret er ekstremt langstrakt (25-30% af kropslængden) og smal. Dyret kan næsten ikke åbne munden på grund af at kæberne er vokset sammen. I slutningen af ​​sløret er næsebor og en lille mund. Anteater har ingen tænder. Tungen 55-60 cm lang har den mest kraftfulde muskulatur.

Det trehårede smukke hår er tykt, hårdt og ekstremt elastisk. Næsepartiet er næsten hårløst, mod kroppen bliver det længere, og bliver til en voluminøs mane placeret langs højderyggen. Der er de samme frodige dikkedarer på benene.

Halen er anteaterens stolthed! Den er dækket af langt hår (60 cm). Denne skønhed hænger ned til jorden. Med en sådan hale kan et dyr nemt skjule sig som et varmt tæppe. Farven på det kæmpe anteaterhår er oftest sølv, med en gråfarve, undertiden er kakaofarven fundet. Gennem hele kroppen diagonalt, fra brystet til sakrummet, er der en bred sort stripe. Den nederste del af halen, underbukken og hovedet har en sort-brun farve.

Hvad spiser anteater?

Giant anteater fodrer primært på myrer, det er straks klart fra dyrets navn. Menuen med fantastiske rovdyr omfatter larver, termitter, tusindfugle, woodlice, insekt larver. Hvis favoritmaden ikke kunne opnås, vil dyret spise frugter med glæde.

Det er meget sjovt at se anteateren spise på myren. For det første gør han et hul i insekternes hus med sine klør. Så glider hun en tynd, lang klæbrig tunge ind i hende. Dyret trænger dem ind i alle anker af en anthill, hvor hundredvis af insekter holder fast i tungen. Interessant, i fangenskab tilpasser disse dyr nemt til mere forskellige fødevarer. De spiser med appetitfrugt, kød, kogt æg og endda mælk. Før føde skal maden hakes, og kød skal males for hakning, da myren har en meget lille mund. Store stykker, han presser bare ikke ind i den.

Parringstid

Giant anteater refererer til dyr, der vandrer en efter en. Par, selvfølgelig, mødes, men ikke den mandlige med kvinden, men moderen, der racer hendes unger. Først når parringssæsonen kommer, hvad sker der årligt om forår og efterår, møder anteatre for at opfatte afkom.

Efter at have opfyldt sin pligt, efter at have befrugtet en kvinde, går han tilbage med stolthed og vender tilbage til sit ensomme liv af en evig vandrer. Kvinden bliver nødt til at bære cuben i ca. seks måneder og så tage sig af det.

Pleje af afkom

Anteaters reproducerer meget langsomt, for i et kuld er der kun en lille cub. Han er født dækket af hår, vægten af ​​en nyfødt baby er omkring 1,4-1,8 kg. Kvindens maternelle instinkt er ekstremt stærkt: hun bruger hele sit liv til eftertiden. Har ikke tid til at hæve en ung, har hun allerede omsorg for en anden.

Når babyens anteater er født, ligger det næsten umiddelbart på moderens bagside. Fra dette punkt rejser cuben med hende på denne måde. Når du kigger på denne lille familie, bemærker du ikke engang med det samme, at en cub har slået sig fast på kvindens bagside, så hans pels fusionerer med moderens pels. I en alder af en måned er en lille furry rovdyr i stand til at bevæge sig selvstændigt. På ryggen af ​​sin mor ruller han ikke længere, men går bag hende bogstaveligt talt på hans hæle. Dette fortsætter, indtil den unge anteater er to år gammel. Kun i denne alder bliver dyret selvstændigt og kan uden morens omsorg.

Giant Anteater: Interessante Fakta

Specialister, der studerer verden af ​​anteatre, har lært mange interessante fakta om disse dyr:

• Predator sprog arbejder med enestående hurtighed. I et øjeblik udløber den gigantiske anteater og trækker den om 150-160 gange.
• Tunens længde er ca. 60 cm, som ikke har nogen analoge blandt de jordbaserede indbyggere.
• I løbet af dagen kan anteater spise ca. 30.000 insekter.
• Musklerne, der styrer tungen, er fastgjort til brystbenet.
• Anteaterens tænder er i maven, hvilket er ekstremt muskulært. På væggene er der et solidt keratiniseret fortov.
• Insekter kommer ind i maven hos et dyr i live, og keratinøse torner i himlen og creases på kinderne forhindrer dem i at komme tilbage.

Anteater og mand

Indfødte i Sydamerika jagede hele tiden kæmpe anteaters til kød. Men antallet af disse dyr reduceret ubarmhjertigt ikke kun af denne grund. Faktum er, at de afhænger af de specifikke kilder til deres sædvanlige mad. Naturlige levesteder blev ødelagt, og som følge af sådan menneskelig aktivitet var arten af ​​disse fantastiske rovdyr på randen af ​​udryddelsen. At møde den kæmpe anteater i naturen bliver stadig vanskeligere. Det er ked af at bemærke, at deres antal i zoologiske haver også er ubetydeligt, på trods af at disse rovdyr i fangenskab er perfekt akklimatiseret. Kun ved at skabe gunstige betingelser for overlevelsen af ​​anteaters vil folk være i stand til at hjælpe sådanne usædvanlige væsner af naturen genoprette deres tal igen, og de vil ikke blive truet af udryddelse.

Anteater - beskrivelse, struktur. Hvad ser en anteater ud?

Størrelsen af ​​anteaters varierer afhængigt af arten, så den største gigantiske anteater når to meter lang, og det er interessant, at halvdelen af ​​dens størrelse falder på halen. Dens vægt er ca. 30-35 kg.

Den mindste dværg anteater er kun 16-20 cm lang og vejer ikke mere end 400 gram.

Anteaterens hoved er lille, men stærkt langstrakt, og længden kan være 30% af kroppens længde. Anteaterens kæber knuses næsten sammen, så det er umuligt for ham at åbne munden bredt, men han behøver heller ikke at gøre det. Som at have tænder. Ja, anteaters har slet ingen tænder fra ordet, men manglen på tænder er mere end kompenseret af mundens lange og muskuløse tunge, som strækker sig langs hele deres næse og er en ægte stolthed af dette dyr. Længden af ​​den gigantiske anteater tunge når 60 cm, det er det længste sprog blandt alle levende væsener, der lever på jorden.

Anteaters øjne og ører er ikke store, men poterne er stærke, muskuløse, og desuden er de bevæbnet med lange og buede klør. Disse meget klør er den eneste detalje af deres udseende, der minder dem om deres forhold til sloths og armadillos. Anteaters har også en veludviklet charme og kan lugte potentielt bytte af lugt.

Også anteaters er ejere af temmelig lange og desuden muskulære haler, som har nyttige applikationer - med deres hjælp anteaters kan bevæge sig gennem træerne.

Håret på den gigantiske anteater er lang, især på halen, hvilket gør det til at ligne en kost. Andre arter af anteaters har tværtimod kort og hård uld.

Hvor anteater lever

Som andre af deres halvtandede slægtninge bor anteaters udelukkende i Central- og Sydamerika, især mange af dem bor i Paraguay, Uruguay, Argentina og Brasilien. Den nordlige grænse for deres levested er i Mexico. Anteaters er varme elskende dyr og lever udelukkende udelukkende på steder med et varmt klima. De elsker at bosætte sig i skove (alle anteaters, med undtagelse af kæmpen, klatrer let træer) og græsklædte sletter, hvor mange insekter lever - deres potentielle mad.

Fjender af anteaters

Anteaterne selv kan imidlertid også blive bytte for andre farlige rovdyr, især jaguarer, panthere og store bønder. Sandt nok, for at beskytte mod sidstnævnte har anteaters et væsentligt argument - muskuløse ben med klør. I tilfælde af fare falder anteater på ryggen og begynder at svinge i alle retninger med alle sine fire poter. Ligegyldigt hvor latterligt og klodset et lignende syn ville se ud, i en sådan stilling kan en anteater medføre alvorlige sår på dens potentielle misbruger.

Pygmy anteater

Omvendt den mindste anteater, der bor i regnskoven i Sydamerika. Dværg anteater ved, hvordan man klatrer træer. Desuden er træer til ham et sikkert sted fra rovdyr. Som andre anteaters føder den på små insekter, myrer, termitter og er natlig.

Anteater Tamandois

Han er en firefingers anteater, bor i Mellemamerika, og især mange af dem findes i det sydlige Mexico. Det er relativt lille i størrelse, det er mere end en dværg anteater, men meget mindre end en kæmpe, dens kropslængde er op til 88 cm, dens vægt er 4-5 kg. Также как и его карликовый сородич, тамандуа прекрасно лазит по деревьям, согласно наблюдением венесуэльских зоологов, на деревьях проводит от 13 до 64% своей жизни. Имеет слабое зрение, зато отличное обаяние, по нюху находит свою любимую добычу, муравьев и термитов.

Интересный факт: индейцы Амазонки давно приручили муравьедов тамандуа, которых издревле используют для борьбы с муравьями и термитами в своих домах.

Hvordan anteaters racer

Anteaters kæmper to gange om året: i forår og efterår. Graviditet varer fra tre måneder til seks måneder afhængigt af arten, hvorefter en helt nøgen lille anteater er født, som dog allerede er i stand til at klatre tilbage på sin mor.

Interessant faktum: Papa anteaters tager også en aktiv rolle i at hæve deres babyer og bærer ryggen sammen med deres mor.

Op til en måned af livet flytter små anteaters udelukkende på ryggen af ​​deres forældre og begynder først at tage deres første uafhængige skridt.

Feeder anteaterkalverne for os kan ikke virke som et helt forspændt skuespil, mor og far anteaters regurgitate en særlig masse halvfordøjne insekter, som tjener som mad til dyrkning af unge anteaters.

Interessante fakta om anteaters

  • En almindelig voracious anteater kan spise op til 30 tusind myrer eller termitter om dagen.
  • Anteaters er ikke flokke dyr, foretrækker at føre et ensomt liv, den maksimale familie. Men at være i fangenskab kan spille godt med hinanden.
  • Anteaters natur er fredsbevarende, hvor de er helt modtagelige for domesticering, kan perfekt komme videre med mere velkendte kæledyr: katte og hunde og endda elske at lege med børn. Sandheden er at holde en anteater hjemme er ikke så let, fordi de absolut ikke kan holde kulden, bør den gunstige temperatur for dem ikke være under 24-26 C.
  • Anteaters er blandt andet gode svømmere, de kan nemt svømme i tropiske reservoirer.

Hvor bor anteaters?

Disse pattedyrs levested er både amerikansk kontinent, anteaters beboer Paraguay, Mexico, Venezuela, Argentina, Uruguay og nogle andre lande.

Et par gigantiske anteatre undersøger territoriet på jagt efter mad.

Disse repræsentanter for gruppen af ​​ufuldstændige tønde bosætte sig i græsklædte sletter (kaldet pampas, hvor der forresten lever en kæmpe anteater) samt lys skov (dette gælder for andre arter af anteaters, hvis liv er uadskilleligt forbundet med klatretræer).

Den største aktivitet i disse pattedyr er manifesteret i mørket. Anteaters hviler om dagen, de kan ganske let lade sig ligge midt i et åbent område, krøllet op, for der er praktisk taget ingen at være bange for.

En kvindelig kæmpe anteater med en cub på ryggen.

I vejen for livet er anteaters ensomme, de kan ikke bare lide at leve i par eller grupper, men forsøger endda at undgå at mødes med deres egen slags.

Lyt til anteaterens stemme

Den eneste mad til anteaters er insekter. Hoveddyrene af disse dyr er myrer og termitter. På grund af den fuldstændige mangel på tænder er kun små insekter egnet til at spise anteatre, så valget af myrer og termitter var ikke utilsigtet.

En tjener i zoologiskrøden føder termitter til anteater fra en speciel beholder.

En usædvanlig kendsgerning om anteaterens mad: Når du kommer til munden, klør dyret strukturen fra hinanden, og derefter samler hurtige bevægelser af tungen (160 gange pr. Minut) hurtigt insekter i munden.

Pygmy anteater.

Anteaters kæmper to gange om året. Graviditetens varighed afhænger af anteaterens art: Den gigantiske anteaters kvindelid efterkommer i 180 dage, og dværggeneraterne fødes 3 til 4 måneder efter parring.

Livsforventningen for alle anteaters, undtagen tamandois, er i gennemsnit 15 år. Hvad angår tamandois, lever repræsentanter for denne art til højst 9 år.

Tamandua.

Store rovfugle (eagles), boas og også jaguarer betragtes som fjender af anteaters i naturen. Men mod alle disse jægere har anteater et formidabelt våben - dets klør. Selv hvis en rovdyr tør at angribe en anteater, kan det få dybe og smertefulde sår.

Se videoen: True Facts About The Armadillo (August 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org