Fugle

Spejl - Forest Bird

Pin
Send
Share
Send
Send


Ingen skov kan undvære denne fugl. De højspændte og rytmiske lyde af spejlens brøkdele er fordelt over hele distriktet, især om foråret. Hvis man ser tæt på træerne, kan man se den. Denne fugl er ikke genert og flyver til tider for at "lave støj" i haverne, på træerne under vinduerne eller telegrafpolen. Hun er meget bemærkelsesværdig og lyst, det er umuligt at forvirre hende med andre. Men typerne af spejle kan ikke skelnes ved første øjekast. Den store spotted spejl er særlig almindelig i vores land. Lad os dvæle mere om det.

Great Spotted Woodpecker: beskrivelse

Den kendsgerning, at denne fugl generelt er svært at forvirre med nogen, skyldes primært dens specifikke udseende og metode til at opnå mad. Den store spotted spejl sammenlignes ofte i størrelse med en spøgelse, de er omtrent det samme. Længden af ​​hans krop varierer i gennemsnit fra 22 til 27 centimeter, hunner er som regel mindre end hanner. Fuglens vægt er lille - kun 60-100 gram. Det var ikke for ingenting, at den Great Spotted Woodpecker fik et sådant navn, da det har en meget lys og kontrastfarve i fjerdragt i sort og hvid og en rød (og undertiden lyserød) undertail.

Hanen fra kvinden kan skelnes af halsens farve. Alle unge har en rød hue på hovedet, med alderen forsvinder den. Den røde plet på nakken forbliver kun hos mænd. Øverst på hovedet bliver sort. Fugl kinder, pande, mavehvid, afhængig af habitatet kan variere deres skygge fra lyse og klare til beige eller næsten brune. Great Spotted Woodpecker har en meget anstændig wingspan og når næsten en halv meter (42-47 cm). Det er også værd at bemærke halenes form. Den er spids (kileformet), har en gennemsnitlig længde, meget hård, da den spiller rollen som en støtte, når en fugl bevæger sig langs et træ. Strukturen af ​​poten, der er typisk for spætte, er zygodactyl, det vil sige to forreste stifter er kontrasteret med to bageste stifter. Den gennemsnitlige levetid for en fugl er ca. 9 år.

Great Spotted Woodpecker: habitat

Dette er en meget almindelig fugl, der har en bred levested - fra De Kanariske Øer til Kamchatka og Japan. Fuglene er oftest stillesiddende, mindre ofte - vandrende. Sidstnævnte er hovedsagelig forbundet med habitater, der er ugunstige ud fra fødevareforsyningens synspunkt, derfor er fuglene tvunget til at foretage migrationer (invasioner) til nabolande. The Great Spotted Woodpecker (foto kan ses i artiklen) er meget undemanding til bopælsstedet og tager rod næsten overalt hvor træer vokser - fra taiga skove til byparker. Overraskende afhænger valget ikke kun af det land, hvor fuglene bor, men selv i regionerne. Således i Sibirien og i Uralerne vælger en skovt nåletræer og blandeskove, men med en fremherskende fyrretræ, og i det nordvestlige land foretrækker fyrreskove, græsskove.

Hvad spiser en spætte på sommeren?

Mange flere fra skolen husker den såkaldte sygeplejerske skov. Disse omfatter ulven og spejlet. Fuglen foretrækker at bosætte sig i skovene, hvor der er mange gamle og rådne træer. Spejl har en meget varieret kost. Overvejelsen af ​​plante- eller dyrefoder i det afhænger af sæsonen. Det er bemærkelsesværdigt, at mænd og kvinder får mad i forskellige områder, og nogle gange endda i separate skove. Vor-sommerdiet består primært af insekter og deres larver. Først og fremmest, selvfølgelig, forskellige biller, herunder dem, der foder på træ, såvel som deres larver: barbel, barkbille, hjortebagle, weevils, mariehøns og zlatki. The Great Spotted Woodpecker gør 130 slag pr. Minut med sit næb. Dette er en ganske kraftig kraft, ikke en eneste fejl eller orm vil gå ubemærket. Også i fuglens kost omfatter sommerfugle, herunder furry, deres larver, bladlus, myrer. The Great Spotted Woodpecker foragt ikke selv carrion, hvis en sådan mulighed opstår. Det blev også fundet, at disse fugle undertiden ødelægger rederne af små sangfugle.

Hvad spiser spætte i efteråret og vinteren?

I efteråret-vinterperioden dominerer vegetabilsk mad. Det omfatter frø af nåletræer, egern, nødder. Af interesse er metoden til at opnå frø fra kegler. Det er karakteristisk for alle spætte, men denne art har bragt den til perfektion. Indledningsvis tårer en spætte en kegle og fører den derefter i sit næb til et forud valgt sted - ambolten, der i det væsentlige er en klemme eller en spalte i den øverste del af træstammen. Fuglen slår klumpen med al sin kraft, og fortsætter derefter til måltidet - hakkekalber, ekstrakter frøene. En stor spottet spejl kan i sig selv udgøre omkring 50 sådanne ambolter, men bruger som regel to eller tre. Derfor kan en hel bakke med kegler og skalaer i løbet af vinteren ophobes under et træ.

Hvornår er spejens parringssæson?

Monogami er karakteristisk for disse fugle. De når seksuel modenhed inden udgangen af ​​deres første år af livet. Det er bemærkelsesværdigt, at par kan forblive sammen indtil slutningen af ​​parringsperioden indtil næste forår. Enten bryder de op og vinteren separat, men næste år genforenes de igen.

Fuglens opførsel i løbet af partersæsonen er meget bemærkelsesværdig. Dens første tegn ses i slutningen af ​​februar - begyndelsen af ​​marts og fortsætter med stigningen indtil midten af ​​den første forårsmåned. Fugle begynder at vælge et par. Mænd er ekstremt støjende, snak højt og skrige aggressivt. Kvinder reagerer på dem, men mindre mærkbart. Omkring midten af ​​maj, når parene allerede har besluttet, begynder opførelsen af ​​reden.

Nestende spætte

Træet, hvor den hule vil blive placeret, vælges af hanen. Det bør ikke være rotet, men med blødt træ (fx asp eller alder, sjældent eg eller birk, lærk).

The Great Spotted Woodpecker (foto ovenfor), der lever i sjældne blade, foretrækker at lave en ny hul hvert år. Hvis stedet for dens levested - tyk hvoyniki, vender fuglen tilbage til den gamle. Den hule er som regel placeret i en højde på op til otte meter og har en dybde på ca. 25-35 cm, og diameteren er ca. 10. Hanen er hovedsagelig beskæftiget med konstruktion, og kvinden udskifter kun lejlighedsvis det, i tide tager det op til to uger. Spætte lægger æg i midten af ​​foråret, omkring slutningen af ​​april. I koblingen er der fra 5 til 7 små æg med hvid farve, blankt. Begge forældre deltager i inkubation, men om natten - kun hanen. Nestlings hatch nøgne, hjælpeløse og blinde i 10-12 dage.

Små og store spotted spejl: Forskelle

  • Af karakteren af ​​farvefjerdragt. I en lille art når den tværgående strimmel af sort på kinden ikke nakkestøtten og afbrydes af en hvid plet. Derudover har den ikke en lyserød eller rødlig undertøj. Men på hovedet af en lille spejl er der en cap - rød med en sort ramme for mænd og hvide til kvinder.
  • Den Great Spotted Woodpecker og den lille Spotted Woodpecker er forskellige. af arten af ​​de lyde der bliver lavet. I den første type er fraktionen meget kort og varer ca. 0,6 sekunder, inklusiv 12-13 slag, men det er næsten umuligt at skelne dem, da de smelter sammen i en sammenhængende lyd. Derudover mister den hurtigt sin lydstyrke, starter højt, men fortabes hurtigt. The Great Spotted Woodpecker gør 130 slag pr. Minut, hans skud ses nogle gange i en afstand på op til et og et halvt kilometer. Lyde lavet af den lille spejl er mere som sangfuglernes stemme, de er mere langvarige. Og fraktionen fra ham er også længere, men ikke så sonorøs som den første type, varer i gennemsnit 1,5 sekunder.
  • Lille spettet spejl lidt mindre i størrelseDens længde er ca. 14-15 centimeter.
  • Distinguished af præferencer for valg af habitat. Den mindre spotted spejl foretrækker løvfældende og blandede skove, damprøver og sumpere. Forsøger at undgå mørke nåletræer.

Har spækket fjender?

Det ser ud til, at en sådan fugl i princippet ikke kan have fjender, for han kan godt stå op for sig selv med en kraftig næb. Men i virkeligheden er det lidt anderledes. Selvom der er lidt information om angreb på spejfugle, er de stadig der. Dybest set er de truet af spurver, goshawks, på fladt terræn - en fregnefalk.

Af jordbaserede rovdyr er mart og ermine værd at bemærke. Selv spejlerens reden, som synes at være skjult og beskyttet, er nogle gange ødelagt af egern, sony polchka og rødhårede kvinder (en slags flagermus). Det sker, at spejle tvinges ud af de gamle huler af starlings.

Tilpasning af spejl til miljøforhold

Næsten alle dyr og fugle har et vist sæt karakteristika, der er opstået som følge af tilpasning til forholdene i den eksterne verden. Ingen undtagelse og den store spotted spejl. Egenskaber til tilpasning til habitatet er angivet nedenfor.

  • Stædige kløer på deres poter gør det nemt at holde fast på en træstamme eller på tynde grene.
  • Den kileformede hårde hale forhindrer det i at glide ned bagagerummet, det er mere egnet til at klatre træer end for at flyve.
  • En lang stærk næb hjælper med at slå barken af ​​træer og gøre huler i dem til hegn, samt at få mad.
  • En lang, tynd og klæbrig tunge hjælper med at få insekter fra de mest utilgængelige steder.

Hvad er spejder

Denne fugl tilhører den dyatformede familie, der omfatter mere end to hundrede arter. Deres største mangfoldighed observeres i skovene i Nordamerika. Og i vores land er der lidt mere end ti arter af spætte. De mest kendte af dem er:

  • Great Spotted Woodpecker. Denne fugl er ret stor, vingerpanelet når nogle gange en halv meter. Mest almindelige i europæiske skove.
  • En lille spettet spejl, der næsten svarer til en sparv, ligner den.
  • En anden stor art, der ofte findes i vores skove, er ønskelig, eller den sorte spætte. Denne fugl er ret støjende og aktiv, gylder store huler og spiser mange skadelige insekter.
  • Den grønne spejl ser ret usædvanlig og smuk ud. Men han er meget forsigtig, derfor er det svært at se ham.
  • Den tre-toedspætte er en usædvanlig fugl, da den mangler en tå.
  • Topcoatet er også tilskrevet denne familie, selvom det er meget forskelligt fra andre spejder af dets adfærd og udseende. Hun hylder ikke og ved ikke, hvordan man klatrer træer.

Hvor lever spættefugle

Denne skov fugl er fundet, hvor der er træer. De fleste arter lever i skove og foretrækker ensomhed. Men nogle kan bo tæt på personen, for eksempel i byparker og pladser. Den eneste betingelse for en spejlens normale levetid er tilstedeværelsen af ​​træer, så den kan findes næsten overalt i verden. De er ikke kun i Circumpolar og på øerne nær Australien. Spejlet er en stillesiddende fugl. Han flyver sjældent langt fra bopæl. Normalt er området, hvor fuglen feeder, omkring 2 hektar. Meget sjældent kan man på madforsøg flytte over lange afstande, men i dette tilfælde vender de ikke tilbage. Denne funktion af dem er svaret på spørgsmålet om, hvorvidt spidsen er en vandrende fugl eller ej. De fleste er omnivorer og tolererer let frost. Derfor giver det ingen mening at flyve væk.

Spejlens livsstil

Det er meget interessant at observere, hvordan forskellige fugle af skoven opfører sig. Spejl ganske uhøjtidelig, han var ikke vant til at sidde tomgang. For det normale liv er denne fugl nok til at have træer. De mest gunstige betingelser for deres reproduktion findes i nærheden af ​​floder og andre vandområder, især i regnvejr. På dette tidspunkt udsættes træet for forskellige putrefaktive processer og svampesygdomme såvel som insektangreb. Det er disse træer og elsker skovhuggeren. Denne fugle hylder dem ikke kun på jagt efter mad, det forbereder hver år en ny hul til sig selv. Sandt nok kan ikke alle typer spejle gøre dette. For eksempel bruger ormhuller færdige huler. Den egenartede skovhuggers livsstil er deres fantastiske evne til hurtigt at klatre op i en stamme. Naturen har givet dem til disse formål med korte poter med faste fingre og en stærk hale. Selv spejlkyllinger begynder at klatre op bagagerummet, før de flyver. Denne fugles livsstil ændrer sig ikke selv om vinteren. For at besvare spørgsmålet om, hvorvidt en spejl er en trækfugl eller ej, skal du bare gå til en skov eller parkere på en stille kølig dag. Frekvent fraktioneret banke, der bæres i luften, er bevis for, at disse fugle forbliver i vores område til vinter.

Hvad er interessant spejl

  • Dette er den eneste fugl, der har et musikalsk øre. Woodpeckere kan banke på træ, ikke kun med det formål at opnå mad eller lave reden. Nogle gange kan du se en fugl hamre på en tør gren og lytte.

  • Overraskende på et spejlsprog. I nogle individer kan den nå en længde på 10 centimeter. Det er klæbrig, med skarpe hak, hvorefter en hackespind, som på kroge, fastgør insekter fra under barken af ​​et træ. Med det kan han også feste på frugterne.
  • Spejlet er en af ​​de få fugle, der ikke kan gå på jorden. Deres ben og hale er kun tilpasset til klatring af træer.

Så vi har præsenteret en beskrivelse af fuglen. Spejl er meget smuk. Lys rød hue og farverig farve gør disse fugle pryder enhver skov.

Hvad er fordelene ved spejder

Disse fugle blev tidligere betragtet som skadedyr i skoven, de forsøgte endda at udrydde dem. Men så viste det sig, at spejle kun slog syge og gamle træer smittet med insekter. På den måde redder de skoven fra spredning af skadedyr. Hertil kommer, at spejle hvert år gør en ny hul. Og i deres gamle hjem bor egern andre fugle.

Woodpeckers hjælper skovboere ikke kun ved at tilbyde ly. Nogle arter af disse fugle, når foder til mad, fjerner hele barkbark fra træer og dermed eksponerer insektpassagerne. Og andre fugle så meget lettere at få dem. Og nu betragtes spidsen som en af ​​de mest nyttige skovfugle.

Hvad ligner en spejl

I naturen er der omkring 20 arter af spætte. De bor i skovområdet i Nordamerika, Nordafrika og Eurasien. De er små og mellemstore, strukturen af ​​alle om det samme. Den mest almindelige og berømte art er den store spotted spejl. Fuglen er ganske stor. Kroppen er op til 27 cm lang, og vingerpanelet er op til 50. Vægten er lille, ca. 100 g.

Rødhovedspætte (Campephilus robustus)

Det fik sit navn på grund af den modle farve af fjer. Brun og hvid, hvid, grå, sort med blå eller grønlig farvetone er de primære farver. Der er på kroppen og alle nuancer af brun. Lysrøde eller rosa pletter på bagsiden af ​​hankens hoved og som en hætte, kroner kronen, giver hovet et flot udseende.

Lyt til skovhuggerens stemme

De samme røde pletter er i underskalet. Generelt udgør arrangementet af striber og pletter af sort og hvid i forskellige arter af spætte et særligt rytmisk mønster.

Den hvide spætte (Melanerpes candidus), oprindeligt fra Andes, har en atypisk farve for disse fugle uden flettet

Hvorfor spætte kaldes skovlæge

Woodpeckere bor hvor der er træer: i den nordlige taiga og i byens parker. Typer af træer betyder ikke noget, det kan leve i nåletræ, løvfældende og blandede skove.

Fuglen er stillesiddende, bor på samme sted i lang tid. De migrerer kun til en anden, hvis der er en afgrødefejl, og de vender ikke tilbage til deres oprindelige steder. I denne henseende kan spejle blive meget små, og det vil tage lang tid, indtil nummeret er genoprettet.

Golden Woodpecker (Colaptes auratus)

Avlspætte

I parringsperioden begynder mandlige og kvindelige hammere et nest. De finder gammel aspen og 2 ugers arbejde, lav en fordybning. Sågstøv henter op, og de strækker den hule inderside. I begyndelsen af ​​maj ligger kvinden op til 8 æg. Nyklækkede kyllinger har ingen fjerdragt, de kan ikke se eller høre.

Et par egern eller spættefugle (Melanerpes formicivorus) arbejder på et opbevaringsrum. Hanen har en rød hue på hendes hoved, kvinden har et helt sort hoved

Kyllinger er de samme skrigere, som forældre. Hvis fodret, smuk goo. Sulten - Gnash. Hvis du går op til træet og banker på kufferten med en pind, vil kyllingerne høje høje.

På dag 10 klatrer de allerede i hulene, og de begynder at flyve ud omkring dag 23.

Fuglene af spætte er rovfugle, egern, herminer, martens. Manden er ikke særlig bange. Ved at se ham, skifter spidsen bare til en anden del af bagagerummet, fortsætter med at banke der og ser ud på stedet - om manden er væk.

Den mandlige spejl udrustede den hule i birken, kvinden fløj ind for at inspicere den. Woodpeckere gør det meste af arbejdet på redenen

Distant rattling af en spejl i skoven er et godt tegn. Det betyder, at skovlægen er på vagt og udfører sin vigtige opgave med skovbeskyttelse.

Kaktusspætte hylder en hul i bagagerummet af en cereus

Beskrivelse af varieret spejl

Et karakteristisk træk ved den hakkede spætte er dens farvning.. Unge fugle, uanset køn, har en meget karakteristisk "rød cap" i parietalområdet. Fjorten underarter regnes blandt de store Spotted Woodpecker arter:

  • D. M. Major,
  • D. M. brevirostris,
  • D. M. Kamtsshatisus,
  • D. M. Rinetorum,
  • D. M. Hisranus,
  • D. M. harkerti arrigoni,
  • D. M. Sanariensis,
  • D. M. thannéri le roi,
  • D. M. Mauritanus,
  • D. M. Numidus,
  • D. M. Roelzami,
  • D. M. Jaronisus,
  • D. M. Sabanisi,
  • D. M. Stresemanni.

В целом, подвидовая систематика большого пестрого дятла на сегодняшний день разработана ещё недостаточно хорошо, поэтому разными авторами выделяется от четырнадцати до двадцати шести географических рас.

udseende

Размерами пёстрый дятел напоминает дрозда. Длина взрослой птицы данного вида варьирует в пределах 22-27 см, при размахе крыльев 42-47 см и массе 60-100 г. Farven på fuglen er præget af overhovedet af hvide og sorte farver, som er godt kombineret med lys rød eller pink farve af understappen. Alle underarter har et modley udseende. Den øverste del af hovedet, såvel som området på ryg og overhale, har sort fjerdragt med en blålig glans.

Frontalområdet, kinderne, maven og skuldrene er brunhvid i farve.. I skulderområdet er der ret store hvide marker med en sort dorsalstrimmel mellem dem. Flyfjeder er sorte, med hvide brede pletter, på grund af hvilke fem lyse tværgående striber dannes på foldede vinger. Halen er sort, med undtagelse af et par ekstreme hvide halefjer. En fugles iris er brun eller rød, og næbbet har en mærkbar bly-sort farve. Ved bunden af ​​næb begynder en udtalt sort strimmel, som strækker sig til nakke og nakke sidevæg. En sort stribe grænser den hvide kind.

Mænd skelnes fra kvinder ved tilstedeværelsen af ​​en rød tværgående strimmel på bagsiden af ​​hovedet. For unge er der en rød krone med rød-sorte langsgående slag. Ellers har unge spættehugger ingen væsentlige forskelle i farven på deres fjerdragt. Haleafsnittet er mellemlangt, spids og meget stift. Woodpeckers flyver meget godt og ret hurtigt, men foretrækker i de fleste tilfælde at klatre på træstammer. Spotted woodpeckers bruger kun deres vinger til at flyve fra en plante til en anden.

Livsstil og adfærd

Store spotted spejle er mærkbare og ret støjende fugle, der ofte beboer pladserne nær en persons bolig. Ofte fører sådanne fugle en ensom livsstil, og massespændingen af ​​spætte er karakteristisk for invasionen af ​​en nominativ underart. Stille voksne har et individuelt foderareal. Størrelsen af ​​foderarealet kan variere fra to til tyve hektar, hvilket afhænger af de typiske træk ved skovområdet og antallet af nåletræer.

Dette er interessant! Før han går i kamp med en outsider i sit eget fodringsområde, tager ejeren den såkaldte konfrontationsposition, hvor fuglen åbner sit næb, og forfjederen på hovedet køber et uhyggeligt udseende.

Samme køn individer i aktiv opdræt kan flyve ind i tilstødende områder, der ledsages af konflikter mellem fugle. Udseende af fremmede fremkalder kampe, hvor fugle slår hinanden med håndgribelige slag med deres næb og vinger. Tilnærmelsen af ​​mennesker skræmmer ikke altid spidsen, så fuglen kan simpelthen klatre langs stilken tættere på toppen eller flyve over til den opstrøms gren.

Hvor mange skovhuggere lever

Ifølge officielle data og observationer overstiger den gennemsnitlige forventede levetid for spottede spætte i naturen ikke mere end ti år. Den maksimale kendte levetid for en spætte var tolv år og otte måneder.

Habitat, levesteder

Udbredelsesområdet for den hakkede spætte dækker en væsentlig del af Palearctic. Fugle af denne art findes i Afrika, Europa, den sydlige del af Balkan og Lilleasien samt på Middelhavet og Skandinavien. En stor befolkning bor på Sakhalin, den sydlige Kuril og de japanske øer.

Den spottet spejl tilhører kategorien ekstremt plastiske arter, derfor kan den let tilpasse sig alle typer biotoper med træer, herunder små skovklædte holme, haver og parker. Fjerkræ tæthed varierer:

  • På Nordafrikas område foretrækker fuglen oliven- og poppelplantager, fyrreskove, fyrreskove, løvfældende og blandeskove med korkeg,
  • i Polen befinder man sig oftest på alder-aske og ege-hornbeam lunde, parker og skov park zoner med et stort antal gamle træer,
  • I den nordvestlige del af vores land er den spottede spætte talrige i forskellige skovområder, herunder tørre burer, skovede granskove, nåletræer, blandede og løvskove,
  • På Uralernes og Sibiriens område foretrækkes blandede skove og nåletræer med en fremherskende fyrretræ,
  • På fjernøstens territorium foretrækker fugle af denne art fodbold og bjergløv og cedertræskov,
  • I Japan befinder spotted spættere sig i løvfældende, nåle- og blandeskove.

Dette er interessant! Som det fremgår af langvarige observationer, er unge fugle mest tilbøjelige til at bevæge sig, og gamle spætte forlader sjældent deres beboede fuglepladser.

Det samlede antal spotted woodpeckers i en biotop kan reduceres flere gange, og processen med at genoprette en befolkning tager flere år.

Diætet af store skarpe spejl

Fødevareforsyningen til den spottede spætte er meget forskelligartet, og biasen mod overvejelsen af ​​fødevarer af vegetabilsk eller animalsk oprindelse er direkte afhængig af sæsonen.

Hannerne og hunner føder på forskellige typer af territorier. I forårs- og sommerperioden spiser flækkede spætte meget mange forskellige insekter såvel som deres larver repræsenteret af:

  • skægtråde,
  • Zlatko,
  • bark biller
  • hjortebagler
  • bladbagler,
  • mariehøns,
  • snudebiller,
  • jorden biller
  • larver,
  • billede af sommerfugle
  • horntails,
  • bladlus,
  • coccidier,
  • myrer.

Lejlighedsvis spiser spættefrugter krebsdyr og bløddyr. Ved starten af ​​det sene efterår kan fugle af denne art findes i nærheden af ​​folks boliger, hvor fugle spiser mad i foderstoffer eller i nogle tilfælde foder på carrion. Den ødelæggelse af hovdyr fra nestene af sangfugle, herunder pied flycatchers, redstart, tit og finches, Slavok, er også bemærket.

Foder høstes på stammen af ​​træer og på jordens overflade.. Når der opdages insekter, ødelægger fuglen barken gennem stærke næbblæser eller gør en dyb tragt let, hvorefter byttet ekstraheres med tungen. Repræsentanter for familien Woodpeckere, som regel, hule kun træet af syge og tørrede træer ramt af skadedyr. På foråret fodrer fugle på jordinsekter, hærger anthills, og bruger også faldne frugter eller carrion til mad.

I efteråret-vinterperioden råder foder af vegetabilsk oprindelse, der er rig på proteiner, herunder frø af forskellige nåletræer, egern og nødder, sig i spidsens kost. For en fugl af denne art er den karakteristiske måde at høste næringsrige frø fra fyr- og granekegler på at bruge en slags "smed". En hackespids brækker en klump fra en gren, hvorefter den falder i dens næb og er fastspændt inde i en forudindstillet ambolt, for hvilken der anvendes naturlige huller eller hulhuller i den øvre stilkdel. Derefter giver fuglen et stærkt slag med sit næb til klumpen, og så bliver skalaerne nede og frøene ekstraheres.

Dette er interessant! I begyndelsen af ​​foråret, når antallet af insekter er ekstremt begrænset, og de spiselige frø er helt forbi, springer skovene gennem barken på løvfældende træer og drikker saft.

På det område, der er besat af en spidset spejl, kan lidt mere end halvtreds sådanne specielle "ambolter" placeres, men oftere anvendes ikke fire af fuglen. Ved slutningen af ​​vinterperioden akkumuleres et helt bjerg af brudte kegler og skalaer under træet.

Også fugle spiser frø og nødder af planter som hassel, bøg og eg, hornbjælke og mandler. Når det er nødvendigt, spiser spejlfedt på delikat askebark og pinjeknopper, krusebær og spiremasse, kirsebær og blommer, enebær og hindbær, buckthorn og aske.

Naturlige fjender

Til dato er der ret ringe information, der angiver angrebet på de varierede spejle dyr i tempererede breddegrader. Det er velkendte tilfælde, når spejder angribes af fjedrede rovdyr, repræsenteret af vagtler og goshawks. Blandt de naturlige naturlige fjender indbefatter pine marten og muligvis ermine.

Uden for et skovklædt område er vandhugger farlige for den store spotted spejl.. Tidligere data blev modtaget, som rapporterede den næsten fuldstændige ødelæggelse af spætpopulationen ved dræbefalkoner i Yamund-tundraområdet. Fugl reden er ødelagt af en almindelig egern og dormouse, og den røde aften fest er en af ​​de potentielt farlige for farvestrålende spætte.

En fugl kan blive tvunget ud af en hul forberedt til at skabe en rede selv ved en almindelig stjernestil. I nesen af ​​den store spotted spejl findes nogle blodsugende insekter, herunder lopperne Serathorhyllus gallinae, Lycostosris Crestrestros, Etotobrija marginata og irotobrijaa nivalis, og pelslukene Meurophorophobria 16% af det 16. århundrede og Echotobrija nivalis af lupusen for antallet af Nest kyllinger lider ofte af angreb af midges og midges. Hulmider Sternostostom hylandi blev fundet i nogle områder af spidsens mund.

Reproduktion og afkom

Traditionelt er den spotted woodpecker en monogamous fugl, men i Japan er der kendte tilfælde af polyandry. En væsentlig del af fuglene begynder at yngle i en års alder, og nogle af de oprettede par, selv efter avlssæsonen, forbliver sammen til næste forår. Tidspunktet for nestning mellem de sydlige og nordlige befolkninger er ikke så forskelligt. Forøgelsen af ​​den ægteskabske aktivitet fortsætter til midten af ​​marts, og i midten af ​​maj forbinder formationens slutninger, så fuglene begynder at bygge en rede i hulen, som som regel ligger i en højde på højst otte meter.

Dette er interessant! I slutningen af ​​april eller i det første årti af maj afskærer kvinden af ​​den hakkede spætte sig fra fire til otte strålende æg af hvid farve. Klækningen udføres af kvinden og hanen i tolv dage, og derefter bliver blinde og nøgne, helt hjælpeløse kyllinger født.

I en alder af ti dage kan kyllingerne klatre til indgangen ved hjælp af hælkorn som støtte.. Begge forældre fodrer kyllinger. I reden er kyllingerne op til tre uger, hvorefter flyvningstræningen finder sted, under hvilken del af kvæget følger kvinden, og den anden følger hanen. Kyllinger, der har lært at flyve i ti dage, bliver fodret af deres forældre, hvorefter fuglene erhverver fuldstændig uafhængighed.

Se videoen: The Purple Forest Miraculous Ladybug MV (Kan 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org