Dyr

Ferret almindelig (skov)

Pin
Send
Share
Send
Send


I artiklen vil jeg se på skovens frilands ydre, karakter, vaner og livsstil, og vise hvordan det ser ud. Det kaldes også den sorte polecat. Jeg vil fortælle dig om disse dyrs befolkning, habitat, reproduktion og fodringsmønstre. Opregne de frie naturlige fjender. Lad mig forklare, hvorfor fritter er opført i den røde bog og hvordan de er beskyttet.

Beskrivelse og karakteristika af en vild skovfiller

Skovfritter har en fleksibel, langstrakt og ikke meget stor krop. På grund af de korte og tykke poter med fem fingre og skarpe kløer, er de præget af ekstern disproportionalitet.

I gennemsnit er længden af ​​kroppen 40 cm hos kvinder og ca. 50 cm hos mænd. Fugtens vægt varierer også efter køn: hos mænd - 1000-1700 gram, hos kvinder - 650-950 gram.

Sort Koryam kendetegnet ved en langstrakt hals, pænt ovalt hoved med en langstrakt næse, lidt fladt tættere på næsen. På deres "ansigt" er et karakteristisk mønster, der ligner en sort maske og en hvid næse. På hovedet fandt man også et sted for sig selv små ører bredt ved bunden. Øjnene er også små, der minder om brune perler.

Det samlede antal tænder i en fritter - 28-30 stykker, hvoraf:

  • 4 hjørnetænder (et par til hver kæbe)
  • 12-14 snesider,
  • 12 premolarer

Disse dyr har en lang (op til 6 cm) skinnende brun pels-sort farve, der tager en mørkere og mere mættet farve i poterne, halen, ryggen og munden. Den mest majestætiske del af polecat er den store og buske hale. Dens længde i et voksen individ kan være fra 8 til 18 cm.

I gennemsnit er kropslængden 40 cm hos kvinder og ca. 50 cm hos mænd.

Ved siden af ​​dyrets hale er specielle kirtler, der i tilfælde af fare udsender en fedtet kaustisk hemmelighed.

I naturen er deres forventede levetid relativt lille - omkring 3-4 år.

Animal habitat

Disse dyrs levesteder har spredt sig over hele Eurasien og den nordvestlige del af Afrika. De findes i Rusland, Ukraine, Kina, England og andre lande.

For en tid siden blev sorte trochees bragt til New Zealand for at reducere populationen af ​​rotter og mus. Som følge heraf blev fritterne dernede og succesfuldt spredt.

Fra navnet er det klart, at skovområdet er det overvejende sted for at bo i trois. Du kan møde dem:

Også, Hori foretrækker at være placeret i nærheden af ​​vandområder: søer, floder og sumpere.

Dyrene er meget knyttet til det sted, man vælger at leve, da de er stillesiddende. De er ikke acceptable, tykke taiga og åbne terræn. I ekstreme tilfælde kan de bosætte sig tæt på mennesker.

Dyrene er meget knyttet til det sted, man vælger at leve, da de er stillesiddende.

Livsstil og ernæring

I de fleste tilfælde besætter de minke af en hare, badger eller ræv, mindre ofte graver de sig selv.

Skovferret begynder sin jagt tættere på natten. I løbet af dagslyset kan enten en fare eller en stærk hungersnød tvinge ham til at komme ud af hullet.

I disse dyr er plantemad dårlig fordøjet, hvilket er forbundet med et lavt niveau af amylase i kroppen. Hverdagens skål er gnavere (mus, voles, mol, hamstere og nutria). Desuden er de ikke vanære at spise vilde fugle, gophers, padder, slanger, fisk, firben og harer.

En vigtig måde at jage fritter på er at stjæle offeret om natten nær indgangen til huslyet. Nogle gange skal de også løbe og fange deres middag. Ofte får hunger dyr til at spise madaffald og carrion.

Ofte er fritter skadelige for landmændene. Om natten kvæler de kyllinger og fodrer på deres æg. Men på samme sted er de gavnlige - de ødelægger gnavere, padder, slanger og store insekter (græshopper).

Karakter og vaner

Hos mænd er territoriet spredt over 2,5 hektar, mens det hos kvinder er to gange mindre og ofte støder op til dens mandlige område. For at angive deres ejendele omkring omkredsen sætter de foul-smelling tags.

Under kampen med fjenden (selv om han overgår frøen i størrelse og styrke), modtager han modigt modstand. På samme måde gør han med sine ofre. For eksempel, hvis en ferret angriber en rede, så er han fuldstændig tilfreds med en fugl, vil han elske alle de andre.

Træpinde fører en ensom livsstil. Han kommunikerer kun med forældre og andre repræsentanter for hans art i foråret, i parringsperioden.

Han kommunikerer kun med forældre og andre repræsentanter for hans art i foråret, i parringsperioden.

Reproduktion og pleje af afkom

Tanker om fortsættelsen af ​​arten i disse dyr opstår fra begyndelsen af ​​april til slutningen af ​​maj.

I den kvindelige svarte polecat graviditet varer 1,5 måneder. Som følge heraf er 4-6 unger født. En måned senere begynder de at se, og hele tiden spiser de modermælk. Foderet af fast mad hos spædbørn begynder på 2,5 uger, med kød - fra 4 uger, og på 7-8 uger kan de allerede jage på egen hånd.

Under moderens omsorg er børnene indtil slutningen af ​​efteråret, og til tider til forår. Hun sparer ingen indsats, beskytter dem mod farer og bekymrer sig om dem.

Forest Hori elsker vand og ved, hvordan man svømmer. Og ofte møder khori en repræsentant for hans familie - mink. Til hvilken periodisk woo. Efterkommerne af sådanne "ægteskaber" hedder "ærefag".

Rød bog og sikkerhed

På grund af kapløbet om værdifuld pels og urbanisering er den største fjende af disse dyr mand. Befolkningsstørrelsen er markant faldet efter ankomsten af ​​modepelsprodukter fra dette dyr. Men situationen ændrer sig gradvist. Black ferret bragt i Red Book.

Black ferret - en værdifuld udsmykning af vores natur og fauna. Og så dette vidunderlige dyr altid forbliver på jorden, skal vi genoverveje vores syn på kærlighed til pelsprodukter.

Udseende af sort frugt

Ferret har et udseende, der er typisk for alle medlemmer af den mustelidede familie: en kropsdel ​​med korte lemmer, hvor der er lange kløer i enden af ​​dem.

Dyret har en meget fleksibel, langstrakt krop. Afhængigt af habitatet varierer fritter i størrelse.

Hannerne er fra 35 til 46 cm lange, hunner er en og en halv gange mindre - 29-39 cm. Derfor er hale længden i hanen 12-17 cm, i hun - 29-39 cm.

Fritter - livlige små dyr.

Vægten af ​​et voksent dyr er fra 1 til 1,5 kg. hos mænden når kvindens vægt 650-800 gram.
Farven på ferrets pels om vinteren er sortbrun med en hvidgul undercoat, som ikke lige er placeret på forskellige dele af kroppen - bagbenene og underbeklædningen er helt dækket med mørke beskyttelseshår.

Frøens nakke, bryst og mave er sorte eller sortbrune, og pelsen på sine poter er enten sort eller sort med en brunfarve. Pelsfarven på fritterens overflade ligner en "maske". Håret omkring øjnene og langs toppen af ​​næsen er brun, og omkring den er hvid. Spidserne på dyrets runde ører har en hvid rand.

Om sommeren skifter pelsen til grov, kort og sparsom. Under den varme årstid er underbelægningen gråbrun og undertiden dårligt udviklet.

Et par skove fritter.

Forest Ferret Adfærd og Ernæring

Det sorte ferrets levested - skove, lunde, spredt med marker og græsmarker. Et typisk sted for en frugt til jagt er kanten af ​​skoven: På den ene side kræves det åbne rum til jagt, på den anden side nærheden af ​​skoven, hvor du kan skjule.

Fritter svømmer godt, men andre familiemedlemmer gør det bedre, for eksempel minke. Den sorte ferret anvender ræve eller badgerhuller tilbage for at lave en hule, han graver selv et hul meget sjældent. Dyret kan gøre sig til et husly i et udhus, for eksempel i en lade, et badehus, såvel som i en kælder eller en træskov af træ.

Ofte fremkalder sådan nærhed til den menneskelige gård frøen til at angribe husdyr - forskellige fugle og kaniner. Derfor er landsbyboere ofte ramt af skader og kan ikke lide fritter.

Fritter er fremragende miceller.

Men de respekterer denne lille rovdyr for udryddelse af mus, som danner grundlaget for dets ernæring. I ildens kost omfatter også slanger, padder, frøer, fugle, små harer, store insekter og carrion. Om vinteren, når fritter lider af mangel på mad, bemærkes det, at de ødelægger elveblader.

Sorte fritter jager mest om natten, om dagen kan kun en stærk sult komme ud af fedtets hul. Hans yndlingsføde - forskellige muslignende gnavere, frittervagter vogter nær burrows eller fangster på flugt. Når han fanger offeret, dræber han med en bid i nakken. Fritter er aggressive og frygtløse jægere angriber bytte, der overgår dem i størrelse. Hver sort ferret lever på sit territorium, men markerer det ikke og deler ofte med andre repræsentanter for arten af ​​sit køn.

Familie af fritter på ferie.

reproduktion

Friterens avlssæson begynder i april-maj. 40-43 dage efter graviditetens begyndelse er afkom født.

Antallet af unger varierer fra 5 til 10. De er absolut små og hjælpeløse - de vejer kun 10 gram, 55-70 mm lange, blinde og døv. En uge senere bliver nyfødte fritterer dækket af hvid silkeagtig pels, i en alder af en måned ændres coatens farve til en gråbrun.

Moderen springer babyerne med mælk i op til 3 uger, og de betragtes som voksne i en alder af 3 måneder. Et karakteristisk træk ved kvinder i den sorte ferret er deres engagement og mod, som de beskytter deres afkom.

Unge fritter bliver seksuelt modne i en alder af en.

Pet butikker

Schwarzwald Ferret

Den sorte fritter bor i Europa: Fra Atlanterhavskysten i vest til Uralerne i øst og fra sydlige Norge og Sverige i nord til Middelhavet og Sortehavet i syd. Dette er en ensom nattjæger. I dag er det i mange dele af Europa sjældent, fordi mange af dets levesteder blev ødelagt som et resultat af landvindingen. Længden af ​​kroppen er 38-46 cm. Masse: 500-1500 g. Skovfretten har en lang, smal krop med korte ben og en buskhale. Ulden består af en mørk brun eller sort awn, hvorigennem der er en blød og tykk gul undercoat. Et karakteristisk træk er masken på ansigtet, som er dannet af brede, hvide striber, der skelner skovfrøen fra sin afrikanske slægtning. På udkig efter bytte går han under mørkets dækning. Mandens jagtområde dækker et areal på ca. 2 500 ha. Dyret beskytter sine grænser mod de invaderende fjender. Pladser af kvinder er meget mindre og overlapper ofte med hinanden. Skovfjernen markerer grænserne for territoriet med et olieagtigt gulligt stof, der udskilles af analkirtlerne. Dette er en slags "kemisk våben" af dyret i tilfælde af fare.

Interessante fakta

Male fritter 1,5 gange tungere end kvinder. De jager stort bytte, og små dyr overlades til kvinder. På grund af dette kan dyr undgå fodkonkurrence. Mange skovitter dør under bilens hjul. Skunk er en nærtstående for frøen. Han har også analkirtler, der udskiller en hemmelighed med en meget skarp lugt. Det er så ubehageligt, at det kan lamme fjendens åndedrætssystem i nogen tid. Om vinteren ændres ferrets pelsfarve fra mørkebrun til sølvgrå.

De nærmeste pårørende er afrikanske og steppe eller lyse fritter. Skovferret foretrækker fugtige steder, men det forekommer i skovområder ved siden af ​​menneskelige boliger. Jægere kan ikke lide ham for rovdyr afhængighed af fjerkrækød, og skovbrugere sætter pris på frugten for at jage små gnavere.

Ferret jagter rotter, muslignende gnavere, kaniner, kaniner, fugle, frøer og også padder, der er uspiselige for mange dyr, firben og slanger. Dette er et lille, men meget farligt rovdyr. Ofte dræber han alle sine afkoms afkom og spiser kun en lille del af byttet. Resten han gemmer sig i hvelvene. Fritteren gør ivrigt røverangreb på coop, hvor han dræber høns, indtil folk hører. Skærerens parringssæson falder i februar-april. Skovfritterer plejer normalt kun en gang om året. Et specielt ægteskabsritual varer cirka en time. Hanen under "matchmaking" bider kvinden ved halsen, men kvinden tålmodigt opholder sig så grusom behandling. Dette ritual forbedrer mænds genitalorganers aktivitet og sikrer vellykket befrugtning. I slutningen af ​​parring spillet dyrene dyrene flere gange. Kvinden bygger en reden godt skjult fra nysgerrige øjne af tørt græs og mos. 40-43 dage efter parring, hun føder 5-10 unge. Kun kvinden tager sig af babyerne. I de første dage efter at de unge er født, forlader kvinden kun redenen for en kort tid for at spise og hjælpe. Dyr forfalder aldrig i reden, så det forbliver altid rent. Mælkefoder varer en måned, i slutningen af ​​denne periode bringer kvinden små stykker kød til babyerne, som de unge begynder at spise før afslutningen af ​​laktationen. I en alder af en måned åbner ungdommerne deres øjne, og for første gang forlader de nestet. Om tre måneder kan de passe sig selv, men de er stadig hos deres mor.

I mange dele af Europa er antallet af skovfritter faldet dramatisk. Tidligere var han en hyppig besøgende til landsbyerne, men senere blev der som følge af landindvinding ødelagt mange steder, der passer til hans levested.

udseende

Peberrod er et relativt lille pelsdyr. Længden af ​​kælderen kan nå 50 centimeter, og hunnerne - 40 centimeter. I dette tilfælde har halen op til 20 centimeter. Den berømte pels af disse dyr har sort-brune toner, fra siderne er den malet i kastanjefarve. Over de små og sorte øjne på disse dyr er der gule og hvide pletter, næsepartiet har samme farve.

Hvad æter ild?

Som nævnt ovenfor er ferret en typisk rovdyr. Han vil aldrig af sin egen fri vilje spise vegetabilsk mad. Disse tilhængere spiser ivrigt rotter og mus samt giftige vipers. Det er nysgerrig, at slanger af slanger ikke skader disse dyr. For at have et solidt og herligt måltid skal frøet jage, hvilket viser ualmindelig snedighed, udholdenhed og smidighed.

Men ikke altid de ovenfor beskrevne kvaliteter og færdigheder arbejder med et bang. Nogle gange har jagt ingen frugt. Det er nysgerrig, at dyret ikke er særlig bekymret over det her: fritteren spiser roligt snegle, græshopper, stjæler lækker honning fra vilde bier, dykker ind i reservoirerne for fisk. Kun i usædvanlige tilfælde går disse væsner til græs og spiser bær og græs.

Tordenvejr kylling coops!

Horus (et billede af denne rovdyr er præsenteret i artiklen) er den rigtige tordenvejr af kyllingekopper og hele fuglefarmen! Ikke langt bag ham og ermine, og endda væsel. Ikke underligt om disse dyrs razzia i landdistrikterne har allerede foldet legender. Desuden ødelægger disse rovdyr af Cunha-familien ikke kun kyllingekopper ved at spise æg, men også tage fem eller flere kyllinger med dem natten over.

Livsstil

I naturen foretrækker en voksenfilet at bo alene. Disse dyr er vanskelige at se i pakken, fordi deres moral og karakter aldrig vil tillade dem at komme sammen sammen på samme område. Zoologer beskriver pugnacious fritter som et interessant fænomen af ​​dyreliv: to mænd, der ikke deler territoriet mellem hinanden, begynder at angribe hinanden, hoppe, bide, squeal i smerte, ridse og tumbling (se billedet nedenfor).

Graviditet har tropper

Graviditet hos kvinder opstår op til tre gange om et år. I ét kuld opnås der sædvanligvis op til 12 fritter. Cubs er født helt forsvarsløse og blinde. Kvinden fodrer dem med mælk i to uger. I slutningen af ​​denne periode begynder de unge at spise vegetabilsk mad, og derefter - den sædvanlige mad.

Hvordan lever den russiske skovfrø?

Sort eller skovafføring er en typisk indbygger i Eurasien. Dette dyr blev tæmmet af mennesker i Rusland. Denne formular har sit navn - ferret eller polemus-albino. Hvis vi taler om genetikken af ​​dette dyr, så er denne art perfekt og frit krydset, hvilket giver forskellige farvevariationer.

Skovfritter er udbredt i Vesteuropa, men selv deres habitat er gradvist faldende. Der er en stor befolkning af disse dyr i Storbritannien, det meste af Rusland (med undtagelse af Kaukasus), i Nord Karelen og i Nedre Volga regionen. Forskere, der studerer disse dyr, tror på, at de i sidste ende har kunnet bosætte sig i Finlands skove. Desuden beboer skovfruet territorier i det nordvestlige Afrika.

Lidt om steppe fritterne

En anden repræsentant for denne familie er steppe polecat eller hvid ferret. Repræsentanter for denne art er de største fritter på vores planet. De adskiller sig fra deres slægtninge af en høj, men sjælden pels. På grund af dette vises en tyk men lys underfur gennem deres uld.

Steppe fritter er udbredt i det vestlige Jugoslavien og Tjekkiet, i steppes, skov-stepper og halvøken i Rusland (fra Transbaikalia til Mellem Amur). Du kan møde dem i Central- og Centralasien helt op til Fjernøsten. Zoologer siger, at rækken af ​​denne type trochee i de sidste par årtier har udvidet mod vest og lidt nordpå. Steppe ferret forsøger at undgå skove og bosættelser.

Hvilke feed steppe fritter?

Som alle marteners er steppe polecat en typisk rovdyr. Han jager til hamstere, gophers, små gnavere. С удовольствием поедает лягушек, ядовитых змей и птиц. В летний период степные хори могут охотиться на беспозвоночных животных: жуков, стрекоз, червей, пауков. Те степные создания, которые обитают близ водоемов, приловчились вылавливать водных животных, например, речных полевок.

Как и все остальные хорьки, эти создания причиняют немалый вред домашнему птицеводству. Det er værd at bemærke, at et sådant omdømme ofte ødelægger dyrenes liv selv, for nogle gange bliver de anklaget for det, de slet ikke gjorde. Dette skyldes, at steppe fritter kan erstattes af deres eget slægt - væsler og martens. Uden for bosættelserne har disse skabninger stor gavn, udrydder gnavere.

Mand og mand

Venskabet mellem mand og frugt er ikke en forklaring opfundet, men den virkelige sandhed. Unge dyr taget fra burven er ret nemme at tæmme. Dette blev brugt af nogle jægere, som opfandt praktisk brug for dem i jagt: de bruger dem i jagten efter kaniner i stedet for hunde.

Ikke desto mindre er ferret, hvis foto er gentagne gange til stede i vores artikel, en rovdyr, og derfor bør en person være meget forsigtig og forsigtig med at håndtere ham. Det skal huskes, at det vilde temperament aldrig vil forlade disse dyr. Den gennemsnitlige levetid for disse væsner i naturen er 3-4 år, hjemme - op til 7 år.

Se videoen: PARADISE HOTEL VLOG: JEG ER "MISS PARADISE" MEDVÆRT (Kan 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org