Dyr

Ecologist Handbook

Pin
Send
Share
Send
Send


Som allerede nævnt er repræsentanter for denne gruppe hvalrosser og sæler. Vi beskriver deres generelle karakteristika. Pinnipeds pattedyr er ganske store dyr med en maksimal kropsvægt på 3,5 tons og en kropslængde på op til 6 meter. Den aflange, afrundede krop indsnævrer sig mod hovedet og halen. Nakken er tyk, stillesiddende, med undtagelse af ørerne. De fleste af lemmerne er skjult i bagagerummet. Tykk lædermembran binder fingrene på lemmerne og danner flippers. Alt dette er karakteristisk for disse pattedyr (den pinnipede gruppe). I forskellige dyrearter er klør ikke lige udviklet.

De bruger kun deres lemmer til bevægelse. Ved hjælp af bageste flippers gør dyr oscillerende bevægelser. I dette tilfælde falder hovedmuskelbelastningen på bagsiden af ​​kroppen. Frontflippers balancerer en stor krop og udfører rattets funktion. De angivne tegn på pinnipeds angiver deres tilpasning til vandmiljøet.

Huden er tyk med hård frakke. Det subkutane fedtlag beskytter pålideligt mod hypotermi. Tænderne på denne klasse af dyr er kun beregnet til opbevaring og indstilling af mad. Hjerneboksen er stor, hjernen er stor. Eksterne dræn er fraværende, men deres hørelse er god. Når nedsænket i vandoverfladen smalter den hørbare åbning på grund af musklerne. Pinnipeds kan muligvis kun høre lyden. Lugtets organer udvikles tilfredsstillende. Syn er praktisk taget fraværende. Vibrissæer, som er lange hår, er det vigtigste organ for følelse af berøring af dyr.

Høstning foder, pinnipeds pattedyr er i stand til at blive i vand i lang tid. Størrelsen af ​​lungerne er større end den af ​​terrestriske rovdyr og giver en fuldstændig udånding og indånding af en ny del luft. Lungvæv er elastisk, fortykket pleura, udviklede muskler.

Pinnipeds feed på krebsdyr, bløddyr, havfugle og fisk. Fødevarer udvides kun i dybden af ​​farvandet.

Walrus og sæler foretrækker at hvile på isflommen. Pinnipeds fører en gregarious livsstil. De største koncentrationer af dyr dannes under begyndelsen af ​​reproduktion og smeltning. Nogle foretrækker en stillesiddende livsstil, andre migrerer.

Naturlige fjender er:

  • hav leoparder,
  • isbjørne
  • store hajer
  • dræberhvaler.

Pinnipeds pattedyr kommer til land eller is for at komprimere og reproducere afkom. Om tre år kommer puberteten. Dybest set en cub er født en gang om året. Nyfødtefamilien er dækket af tyk pels, som adskiller sig i farve og struktur fra pelsen af ​​voksne individer. I løbet af få uger skifter pelsen af ​​den yngre generation. Børn vokser hurtigt op og fodrer med modermælk. Efter afslutningen af ​​fodringen bliver cuben uafhængig. Pinnipeds lever op til 40 år.

Valrusen er et af de største pattedyr i den afløbne klasse. Repræsentanter for denne klasse kan findes i Chukchi Sea, nær øen Franz Josef Land, ud for kysten af ​​New Earths kyster i det lave hav af det arktiske hav.

Walruses har kraftige tusks af 2-4 kg hver, som stikker 50 cm over tyggegummien. Hos kvinder er de tyndere og kortere. Tandens hovedfunktion er udvindingen af ​​mad ved at løsne bunden af ​​sand eller uigennemsigtig overflade. Walruser i længden kan nå op til 4 m og veje 1,5 tons. På trods af denne kropsvægt er de agile og agile dyr. Hele kroppen af ​​pattedyr er dækket af stive og sparsomme rødfarvede hår. Subkutant fedt op til 10 cm tykt forhindrer pålideligt overkøling. Walruser fryser ikke i iskoldt vand, og de er ikke bange for kolde frost. På grund af tilstedeværelsen af ​​en subkutan pneumatisk taske, der er forbundet med svælg, synker de ikke i vandet under lydsøvn. På overlæben er der tykke, mobile og tykke vibrationer (sansorgler) arrangeret i flere rækker. Ved lugt lærer de om farens tilgang. Har fattige syn. Eksterne aurikler er fraværende. Næsebor og øreåbninger lukker tæt, når de nedsænkes i vand. Flippers hjælper dyr til at dykke og svømme. Bageste flippers hjælper med at skubbe jordens og isens overflade.

reproduktion

Walruses reproducerer fra en alder af fem år en gang hvert tredje eller fire år. I hvalrossen er der en cub. Kvinden fodrer ham, indtil fangs vokser (tusks). Hun er en meget omsorgsfuld mor og vil aldrig forlade sin cub i fare.

Den ukontrollerede høst af hvalrosser førte til en signifikant reduktion i antallet. Siden femtredserne af det sidste århundrede på deres jagtforbud. En undtagelse blev kun foretaget for den lokale befolkning (Yakuts, Chukchi), der har licens til at jage hvalrossen for at imødekomme deres personlige behov. Nogle hvalrossarter er opført som truede pattedyr i den Røde Bog.

Seal Family

Elefantforseglingen er den største repræsentant for pinnipeds blandt sælerne, den lever i den delarktiske og subarktiske hav. Det fik sit navn på grund af lædertasken, som ligger i mænds næse. Tætningen tilbringer det meste af sit liv i vandet. Hannerne vejer mere end tre tons og har en længde på 6,5 m. Vægernes vægt og størrelse afhænger af slægten, de tilhører.

Pinnipeds pattedyr er kommercielle arter af bytte. Skind anvendes til fremstilling af fodtøj og tøj. Kød er spist. Skind af unge individer anvendes som pelsråmaterialer. Særlige krav pels pels sæler.

Karakteristika for den spærrede trup

En gruppe pinnipeds forener pattedyr af relativt stor og mellemstore størrelse, velegnet til liv i vand. De bruger de fleste af deres liv i vandet, men alle disse arter har i nogen tid på året bibeholdt en forbindelse med jord eller is til fødsel og fodring af deres unge.

Mange af deres anatomiske egenskaber bærer et kompromis mellem den marine og jordiske livsstil. Ydermere har pinnipeds bevaret mange træk ved jordens rovdyr. Pinnipeds har fire webbed flippers, der anvendes til bevægelse, både i vand og på land. De har en velafrundet fusiform eller dropformet kropsform. Deres sanser er tilpasset til at fungere både i vand og på land.

Store og veludviklede øjne giver dig mulighed for at finde mad i mudret og klart vand. Halen og de ydre aurikler er små.

Pinnipeds bevarer koniske tænder, der er indrettet til at indstille og holde glatte madobjekter. Alle har hår, men i de fleste arter har den mistet sin termoisolerende funktion, som udføres af et lag af subkutant fedt.

Pinnipeds er udbredt fra is til troperne, i kyst- og pelagiske farvande, og kan leve både stillesiddende og migrerende. De fleste arter befinder sig i koldt og tempereret vand. Disse dyr har en bred vifte af mad og er i stand til at spise, både sluge bytte i helhed og i bidder. De fleste pinnipeds er velegnede til lang dybdykning. Dette skyldes en bred vifte af morfologiske og fysiologiske anordninger, især et stort volumen blod og en reduktion i hjertefrekvensen under dykning.

I det nordvestlige Stillehavs farvande er alle tre pinnipedsfamilier repræsenteret.

Walrus familie repræsenteret af store dyr, hvis korte kraftige hals slutter i et relativt lille hoved. Cervikal aflytning er svag. Der er ingen eksterne ører. Tykk hud danner mange folder og rynker. De har to store øvre hjørnetænder, rettet lodret nedad. For- og baglederne er lange med en læderagtig kant.

Baglidene kan være gemt under kroppen. Hår er meget sjældent og hårdt.

Familie af eared sæler - I de russiske farvande er der nu repræsentanter for tre monotype-slægter: - lejongenen, slægten til de nordlige søløver og slægten til nordlige pels sæler. I repræsentanter for familien er mænd dobbelt så store som kvinder.

Det aflange hoved har eksterne aurikler, er proportional i størrelse til kroppen og er placeret på en lang bevægelig hals. Begge par lemmer er lange, afslutter i brusk og kan bøjes under kroppen. Disse dyr svømmer ved hjælp af lange forben (flippers) hovedsageligt til bevægelse og bag for kontrol.

På land er disse dyr mobile og bruger alle fire lemmer. Frakken er forholdsvis tyk og har en vagt og pels sæler og dunet hår.

Familie af sande sæler omfatter dyr fra de mindste til de største størrelser.

Repræsentanter for fire slægter findes i russiske farvande: - havets hares slægt, slægtenes fælles sæler, stribede sæleres slægt og slægtens slægt. I ægte sæler slutter den korte tykke hals med et afrundet hoved med spidset næse. De har ingen synlige ører.

Pinniped

Cervikal aflytning er svag. For- og bagdelene er korte, bagbenene forlænges baglæns og kan ikke bøjes under kroppen. Den nyfødte frakke er lang, tyk, hvid i de fleste arter. Voksne dyr er dækket af kort hår, nedlaget er næsten fraværende. Seksuel dimorfisme er underudviklet, mænd og kvinder er næsten lige store. Leveringer foregår hovedsagelig på isen eller på kysten. Hvalpe vokser meget hurtigt og bliver uafhængige umiddelbart efter afbrydelse af laktation.

sæler

Pinnipeds er en gruppe vandlevende kødædende pattedyr, såsom akkordater. Ifølge nogle klassificeringer adskilles pinnipeds i en separat gruppe, mens andre klassificeres som rovdyr. Pinnipeds bruger det meste af deres liv i vand. Ekstremiteterne af disse dyr er forvandlet til flippers, deres kropsform er fisklignende.

Gruppen af ​​pinnipedsforeninger forener tre familier: sæler (krabbeforsegling, elefantforsegling, leopard, seal), hvalrosser (den eneste type er hvalross), eared sæler (søløver og pelsætninger).

Disse familier omfatter 20 slægter og 32 dyrearter.

Fossile rester af pinnipeds findes ud for kysten af ​​den nordlige del af Stillehavet og Atlanterhavet.

Disse dyr var allerede kendt fra Øvre Eocene perioden, da landets rovdyr af bjørnen og marten familier skiftede til vandlevende liv.

Pinnipeds beboer havene og oceaniske farvande i områder med tempererede og kolde klima af de nordlige og sydlige halvkugler.

To sælarter lever udelukkende i indre farvande - Det Kaspiske Hav, i søerne - Baikal, Ladoga. I det subtropiske vand er der hvidbælte sæler. Pinnipeds bruger næsten hele deres liv i vand, svømmer og dykker perfekt. De fleste af repræsentanterne går på afveje.

På kysten eller isen dannes hackere, når de kommer ud af vandet for at hvile, baske i solen, til smeltning, til fødslen og fodring af deres afkom. Nogle arter lever alene eller i små grupper. De fleste pinnipeds migrerer regelmæssigt. Nogle arter sidder for eksempel en almindelig sæl.

Pinnipeds feed primært på fisk, krebsdyr og bløddyr. Byttet til store pinnipeds, for eksempel havet leopard, er store hvirveldyr - sæler og pingviner.

Alle repræsentanter for pinnipeds er relativt store dyr.

Kropslængde varierer fra 150 til 650 cm og vægt fra 100 til 3500 kg. Den største størrelse blandt dyrene i denne ordre er hvalrosser, der er almindelige i den nordlige del af Stillehavet. Har en fusiform strømlinet kropsform, der spænder til bagenden.

Hovedet er lille på en kort hals, halen er i form af en kort proces. Næsehornets næse er afrundet, munden er bred, med bartede overskæg synlige på overlæben.

Pinworm ernæring

Pinnipeds foder på animalsk mad - hovedsagelig fisk, skaldyr, blæksprutte og blæksprutte. Nogle arter, såsom crabeater sæler, der befinder sig i Antarktis farvande, foretrækker andre fødevarer.

I modsætning til dets navn spiser dette dyr ikke krabber, men små krebsdyr, kaldet krill, som findes i overflod i det kolde polarhav.

Ikke mange rovdyr er store nok til at klare repræsentanter for pinnipeds, men store hajer og morderhvaler hjælper jævnligt dem, især uerfarne unger. Hav leoparden nyder jægeren af ​​andre sæler (han spiser også pingviner og fisk).

Pinnipeds jages af en isbjørn. Lejlighedsvis unge på is byder på ræve, ulve og skaldede ørne. Men fjeldens vigtigste fjende var mennesket og udrydde dem for pels, fedt og kød.

Walrus fangs

Tusks er ikke kun landpattedyr. Vægten af ​​en voksen hvalross når 1400 kg, og hjørnetænderne er mere end 60 cm lange og 25 cm i omkredsen ved bunden. Hos unge individer strækker hjørnetænderne knapt ud af læberne.

Walrus fangs er modificerede øvre tænder, der når mere end 60 cm i længden.

De tjener som et våben, og en træk og en ispluk. Når en hvalross kommer ud af vandet bruger han dem til at danne åndedrætshuller. Fangs spiller rollen som våben i angreb af rovdyr, især isbjørnen.

Elephant sæler

Den største blandt pinnipedsne er elefantforseglinger, der når 6 m i længden, 4,5 m i omkredsen midt på kroppen og vægte på 3,5 tons, fik navnet ikke kun på grund af dets størrelse, men også fordi mændene har en øvre side næse er der en læderagtig taske, der ligner en elefants trunk.

I parringsperioden blæser den op og stiger direkte over hovedet eller glider ind i munden, hvilket forstærker brølet.

På trods af deres størrelse er sejl elefanter agile svømmere, de dykker til en dybde på mere end 60 m. En art opdrætter i Stillehavet ud for kysten af ​​Californien og Mexico, og den anden i subarktiske farvande.

Pinnipeds: klassificering

Denne pattedyrbestilling er fordelt inden for de to superfamilier, der udgør kødædende orden (Carnivora). Alle pinnipeds eksisterende på Jorden er opdelt i tre familier:

  • Walrus (Odobenidae),
  • Reelle sæler (phocidae),
  • Eared sæler (Otariidae).

Indtil for nylig blev en tropp af pinnipeds betragtet som en separat, uafhængig afregning. Ifølge den moderne klassificering er pinnipeds, som angivet ovenfor, en del af to forskellige superfamilier af den rovende orden. Walruses og eared sæler tilhører samme superfamilie, Otarioidea, og ægte sæler til Phocoidea. Ud over moderne familier er der stadig en række fossiler. Ørn sæl er repræsenteret af seks slægter af pels sæler og søløver, i alt tolv arter. Tretten slægter af elefantforseglinger, sæler, samt leopard- og crabeater-sælerne, i alt nitten arter, er ægte sæler.

Dyrene, der repræsenterer ordrenpinnipederne, har en usædvanlig og usædvanlig art for pattedyr. Deres aflange krop har en strømlinet spindelformet runde i tværsnit, gradvist aftagende mod både hoved og hale. Interessant nok er opdelingen af ​​disse dyrs krop ikke stærkt begrænset, i modsætning til strukturen af ​​landets rovdyr. Så deres hoved løber glat ind i en meget tyk nakke, og det er igen i bagagerummet og halen.

Mere usædvanlig struktur af pinnipeds understreger de karakteristiske lemmer i form af flippers, hvoraf de fleste er gemt i hudlegemsækken. Dette design giver pinnipeds mulighed for at bevæge sig frit i og under vand, men deres lemmer tillader dem ikke at holde fanget bytte. En anden usædvanlig ting er, at der i de fleste arter, med undtagelse af eared sæler, ikke er nogen ydre ører. Huden af ​​disse dyr er meget tykkere og tættere end den af ​​terrestriske pattedyr, derudover har den vandafvisende egenskaber. I nogle arter er den næsten nøgen, mens den i andre er dækket af langt, stiv hår.

Farven på disse akvatiske pattedyr varierer fra grå og gul-grå til rødlig. De fleste pinnipeds er af medium eller stor størrelse. Store individer kan nå op til seks meter og veje op til 3,5 tons! Vægten af ​​de gennemsnitlige arter af pinnipeds er fra fyrre kilo.

Repræsentanter for den omtvistede løsrivelse multipliceres langsomt siden deres ægteskabstidspunkt forekommer ikke mere end en gang om året. I tilfælde af befrugtning føder kvinder kun en baby, og kun nogle gange to. Mødre fodrer deres babyer med meget fedt nærende mælk, som deres afkom vokser hurtigt og vokser.

Belek (harp seal cub)

Den daglige kost af de fleste voksenpinnipeds består af krebsdyr, fisk og forskellige typer af bløddyr. Undtagelsen er havet leoparder, hvis kost omfatter pingviner og sæler. Pinniped pattedyr lever i temmelig lang tid - op til fyrre-noget.

Her betragtede vi måske de vigtigste punkter vedrørende udseende og livsstil hos fantastiske dyr, der repræsenterer en gruppe pinnipeds. Senere vender vi tilbage til dette emne, og vi vil diskutere mere detaljeret om de enkelte typer af denne løsrivelse.

I mellemtiden foreslår jeg at blive bekendt med disse artikler, som vil introducere dig til nogle akvatiske pattedyr:

Og til slut vil jeg henlede opmærksomheden på en interessant dokumentarfilm "Navy Seals in Kamchatka" og et informativt videoplot "Navy Seals and Sea Lions". Se, det vil være interessant!

Se videoen: The Routledge Handbook of Urban Ecology Routledge Handbooks (Juli 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org