Fugle

Hvem er sådan en stor tit fugl, og hvordan ser det ud

Pin
Send
Share
Send
Send


Bryster - dette er en genus af fugle, der tilhører rækkefølgen af ​​passerformede og til familien af ​​bryster. Deres mest berømte art er den store tit, der lever i hele Europa, Mellemøsten, Central- og Nordasien samt i nogle områder af Nordafrika. I den vilde natur kan bryster findes i løvfældende og blandede skove, i enge, på skovkanter, ud for vandkroppers kyst.

Som regel er bryster ikke-migrerende fugle. Derfor migrerer de fleste af dem ikke hvor som helst fra kolde regioner, dvaletilstand side om side med en person. Hvis vi taler om den zoologiske klassificering af disse fugle, så indtil 2005 bestod arten af ​​bryster i sin struktur af mange forskellige underarter. DNA-undersøgelser har imidlertid vist, at nogle af disse underarter er markant forskellige fra store bryster. Derfor blev de isoleret i separate arter. Med hensyn til den store tit forbliver denne fuglearter den største og mest talrige i hele verden, især i Rusland.

Hvad ser et tit ud?

Da den store tit er den mest almindelige repræsentant for denne fugle genus, bør yderligere bekendtskab med disse fugle fortsættes netop ved sit eksempel. Den store tit skiller sig ud med sit sorte hoved og hals, hvide kinder, der rammer øjet. Øverst på disse fugle har en olivenfarve, og bunden er gul. I princippet varierer farvningen af ​​disse væsers fjerdragt noget afhængigt af deres mange underarter.

Hvad spiser tit?

Om sommeren fodrer disse fugle på insekter. Om vinteren har deres menu en bredere rækkevidde: for eksempel spiser den store skov med glæde bat dvalefladder, der efterhånden hakker på dem. Derudover skifter tits om vinteren til plantefødevarer, spise røde og andre bær samt nyde frø fra fødefoderne.

Bryster livsstil

Når foråret hævder sine rettigheder, i skoven, høres parker, haver og køkkenhave bryster. Disse lyde er lavet af mænd. Faktum er, at foråret er tidspunktet for dating og arrangering af dine hjem. Nestbygning udføres kun af kvinder. Det er nysgerrig, at store bryster ikke forstyrrer sig selv med et stort udvalg af nestepladser. Som fugle kan disse fugle bygge deres hjem i jernrør, i klippesprækker og i vægge af forladte huse. Bryster elsker at besætte forladte fuglehuse.

De lineerer deres rede med lag af mos og uld. Efter en tid bliver op til 10 kyllinger født. Unge bryster forlade deres forældrehjem 20 dage efter deres fødsel. I nogen tid tager deres forældre sig af dem, og sender dem derefter alene. Som nævnt ovenfor er det absolutte flertal af bryster ikke-migrerende fugle. Men på jakt efter mad om vinteren samles de i flokke og flyver fra sted til sted. Store bryster bliver hvor der er mest mad.

Tit - en nyttig fugl!

Disse fjervildt skaber en uundværlig fordel for parker, skove og haver. I løbet af dagen spiser de et antal insekter svarende til deres egen vægt. Det er derfor, folk skal fodre disse fugle om vinteren. Bryster - venlige fugle, de vil gerne besøge fodermidlerne, fodre på solsikkefrø, usaltet svinefedt, mælkekrem.

Hvad en stor tit ligner.

Sort hoved og nakke, kinderne hvidt, oliven og gul bund - standardbeskrivelsen af ​​bryster. Nogle medlemmer af denne familie har en lysere farve, andre - mere blege. Den lyse gule mave og blålig farvetone på vingerne og halen gør fuglen ret mærkbar.
Titmouse feeds på små hvirvelløse dyr (biller, edderkopper, fluer, myg, midges, sommerfugle, bier, kakerlakker, tæer og crickets) og er en slags skovplejer, der ødelægger forskellige skadedyr. Spiser også frø og frugter af planter, især om vinteren. Tit gør ikke lagre til vinteren, så om vinteren går det ikke igennem foderet, og der er endda snor og næsten enhver mad fra fodermændene. Samtidig samles bryster i små grupper, roaming og søger efter mad.

En tit kan lave omkring fyrre varianter af lyde og alternativt forskelligt i rytme og timbre, højde og antal stavelser og lyde af sangvarianter. Mænd synger flere og flere kvinder. Det er interessant at se sangkommunikationen af ​​et par bryster.

Hvor den store tit bor og vintre.

Fuglen kan findes praktisk taget i ethvert sted på vores planet. Hun bor i Europa overalt, undtagen Island, og i øst og i Asien og i Afrikas og Ruslands territorium undtagen Kolahalvøen. Tit er en stillesiddende fugl og sjældent roams. Vælger et sted at bo i et skovområde nær vand. Titmouse kan leve under alle klimatiske forhold og næsten aldrig migrere, der er tilbage til at tilbringe vinteren på et fast sted. Det kan findes i store byer i bykvarterer, haver og parker, i udkanten af ​​marker, nær plantager og olivenlunde.

For nylig blev to helt forskellige underarter af stor tit identificeret: den grå tit, der bor i Sydasien og den østlige del fra den østlige del af Asien.

Billeder af store bryster i naturen:

Foto. Store tit bades.

Foto. Great tit på æglægning.

Foto. Tit og hendes afkom. Chicks titmouse.

Videofilm som et skridt til at bygge en rede

Video: "Tit - en stor kamp"

En anden video om titmouse - en kamp nær vinteren trough uden for vinduet

Og en video fra livet af tit tit: "Tit hviler"

Tits beskrivelse

Ordet "tit" blev dannet af navnet "blå farve", derfor er det direkte relateret til farven på fuglen azure tit (Cyanistes caeruleus), som tidligere tilhørte slægtens slægt. Mange arter, der tidligere tilhørte ægte bryster, er nu flyttet til kategorien af ​​andre slægter: Sittiparus, Machlolophus, Periarus, Melaniparus, Pseudopodoces, Gaiček (Roecil) og azurhvaler (Syanestes).

udseende

Underarterne af Sinitsiy-familien er: lang-tailed og billed tits. I verden er der mere end hundrede kendte og forholdsvis velbesøgte fuglearter, der tilhører dette slægt, men nu er kun de fugle, der er inkluderet i tit familien, betragtes som ægte bryster. Repræsentanter for Grey-tit-arter karakteriseres af en bred sort stripe langs maven, samt fraværet af en tuft. Hovedforskellen er den grå farve på ryggen, sort hætte, hvide pletter på kinderne og lyse bryst. Maven er hvid, med tilstedeværelsen af ​​et centralt sortbånd.

Dette er interessant! Halen er asen og halefjederne på halen er svarte. Understaal er også sort i den centrale del og har en karakteristisk hvid farve på siderne.

Den store tit er en mobil, temmelig fidgety fugl med en krop på 13-17 cm lang, med en gennemsnitsvægt på 14-21 g og en vingespind på ikke mere end 22-26 cm. Udsigten er kendetegnet ved en sort nakke og hoved og har også øjne er hvide kinder, oliven grøn øvre og gullig nederste del. Talrige underarter af denne art adskiller sig i nogle meget mærkbare variationer i farven på fjerkræet.

Karakter og livsstil

Ondskabelig titmouse er utrolig svært at skjule eller være på samme sted i lang tid. En sådan fugl er vant til konstant bevægelse, men er fuldstændig undemanding hvad angår habitatfuglet væsen. Tits har blandt andet ikke rivaler i fingerfærdighed, mobilitet og nysgerrighed, og takket være stædige og meget stærke ben er en sådan lille fugl i stand til at udføre mange tricks, herunder alle former for tumbling.

Takket være veludviklede poter overlever titmouses selv under ugunstige forhold, idet de ligger langt fra deres rede. Vedhæftende klør til grenens overflade falder fuglen hurtigt i søvn og bliver ens i udseende til en lille og meget fluff klump. Det er denne funktion, der sparer hende under for meget vinterkuld. Livsstil af alle blåbitt, hovedsagelig stillesiddende, men ifølge specialister har nogle arter tendens til at vandre fra tid til anden.

Ikke desto mindre har hver type bryster kun sine egne iboende, mest karakteristiske træk, og de kvaliteter, der forener alle repræsentanter for slægten, er smukke og mindeværdige fjerdragt, utroligt uhyggelig opførsel og simpelthen spændende med sin slankhed, højsang.

Smeltningsprocessen i fugle af denne art under naturlige forhold forekommer kun en gang hver tolv måneder.

Dette er interessant! Grå tit observeres sædvanligvis i par, men undertiden kombineres disse fugle i små intraspecifikke grupper eller med andre fuglearter. De såkaldte blandede flokke er mere produktive i søgen efter mad i den sultne sæson.

Af deres natur hører absolut alle slags bryster til kategorien af ​​de mest virkelige teknologier i naturen. Voksne individer ødelægger aktivt et stort antal mange skadelige insekter og sparer således de grønne plantager fra døden. For eksempel er en familie af bryster til at fodre sin egen, født til afkom, forpligtet til at rydde mere end fire dusin træer fra skadedyr. For at kommunikere med hinanden, er fuglepiger en særlig "knirkende" tweet, der ligner de højlydende og melodiske lyde af "blå-blå-blå".

Hvor mange bryster bor

Livstidsmusik i naturlige forhold er meget kort og er som regel kun tre år. Når de holdes i fangenskab, kan den Store Tit leve op til 15 år. Den samlede forventede levetid for et sådant usædvanligt fjervildt er dog direkte afhængig af mange faktorer, herunder overholdelse af regimet for vedligeholdelses- og fodringsregler.

Seksuel dimorfisme

Kvinder af grå tit har smalere og svage striber på underlivet.. Hunnerne af den store tit er meget ligner mændene, men generelt har de en lidt svag farve af fjerkræ, så de sorte toner i hoved og bryst er mørkegrå, og kraven og sorte strimmel på maven er noget tyndere og kan afbrydes .

Typer af bryster

Ifølge dataene fra basen af ​​Den Internationale Union for Ornitologer omfatter slægten Parus fire typer:

  • Grå tit (Parus cinereus) - visning, herunder flere underarter, som for en tid siden tilhørte arten Great Tit (Рar major),
  • landevejeneller Big tit (Parus major) - den største og mest talrige arter,
  • østeller Japansk tit (Parus mindre) - visning repræsenteret af flere underarter, der ikke skelnes ved blanding eller hyppig hybridisering,
  • Green-backed tit (Parus monticolus).

Indtil for nylig blev de orientalske eller japanske Tit-arter klassificeret som en underart af Great Tit, men takket være de russiske forskeres indsats var det muligt at fastslå, at disse to arter simpelthen sameksisterer ganske med succes.

Habitat, levesteder

Grå tit er repræsenteret af tretten underarter:

  • R. C. ambiguus - indbyggerne på Malacca halvøen og øen Sumatra,
  • P.c. Сaschmirensis med en grå plet på bagsiden af ​​hovedet - en indbygger i det nordøstlige Afghanistan, det nordlige Pakistan og det nordvestlige Indien,
  • P.c. сinereus Vieillot er en nominativ underart, der bor på territoriet på øen Java og på Sunda Små Øer,
  • P.c. desolorans Koelz - indbyggerne i den nordøstlige del af Afghanistan og den nordvestlige del af Pakistan,
  • P.c. hainanus E.J.O. Nartert er en indbygger i Hainan Island,
  • P.c. Intermedia Zarudny - indbyggerne i den nordøstlige del af Iran og nordvest for Turkmenistan,
  • P.c. mahrmattt E.J.O. Nartert er en denizen af ​​det nordvestlige Indien og øen Sri Lanka,
  • P.c. planorum E.J.O. Nartert er en indbygger i det nordlige Indien, Nepal, Bhutan, Bangladesh, den centrale del og vest for Myanmar,
  • P.c. sarawacensis Slater - indbygger på øen Kalimantan,
  • P.c. sturaye koelz - indbygger i vest, centrale del og nordøst for india,
  • P.c. templer Meyer de Shhauens mere - beboeren i den centrale del og det vestlige Thailand, den sydlige del af Indokina,
  • P.c. vauriei Riplay er bosiddende i det nordøstlige Indien,
  • P.c. Ziarats Wh Whistler er en indbygger i det centrale og sydlige Afghanistan, vestlige Pakistan.

The Great Tit er indbygger i hele Mellemøsten og Europa, findes i Nord- og Centralasien, beboer nogle områder i Nordafrika. Femten underarter af stor tit har en noget anderledes habitat:

  • Om aftenen harhródite er bosiddende i det sydlige Italien, sydgrækenland, øerne i Det Ægæiske Hav og Cypern,
  • Om aftenen blanfordi - indbyggerne i det nordlige irak, norden, den nordlige del af den centrale del og den sydvestlige del af iran
  • Om aftenen bokharasis - indbyggeren i Turkmenistan, nord for Afghanistan, syd for den centrale del i Kasakhstan og Usbekistan,
  • Om aftenen соrsus - indbygger i Portugals, sydspaniens og korsikas område
  • Om aftenen Eski er bosiddende i Sardinien,
  • Om aftenen exsus - indbygger i det nordvestlige Afrika, fra territoriet i den vestlige del af Marokko til den nordvestlige del af Tunesien,
  • Om aftenen ferghansis - indbygger i Tadsjikistan, Kirgisistan og det vestlige Kina,
  • Om aftenen karustini - indbygger i det sydøstlige Kasakhstan eller det dzungarske alatau, den ekstreme nordvestlige del af Kina og Mongoliet, Transbaikalia, Amurs og Primoryes øvre bredder, den nordlige del til kysten af ​​Okhotskhavet,
  • Om aftenen karelini - indbyggeren i det sydøstlige Aserbajdsjan og nordvest for Iran,
  • Om aftenen majór - en typisk indbygger i det kontinentale Europa, nord og øst fra den centrale del, og den nordlige del af Spanien, Balkan og Norditalien, Sibirien, øst til Baikal og syd for Altaibjergene, østlige og nordlige Kasakhstan, findes i Asien, Minor, ha Kaukasus og Aserbajdsjan, med undtagelse af den sydøstlige del,
  • Om aftenen mallorsae - indbygger på Balearerne,
  • Om aftenen newtoni - indbyggeren på de britiske øer, nederlandsk og belgisk område samt den nordvestlige del af frankrig
  • Om aftenen niethammeri - indbyggeren i Kretas territorier,
  • Om aftenen terraesanctae - indbygger i Libanon, Syrien, Israel, Jordan og det nordøstlige Egypten,
  • Om aftenen Tyrkiet - indbyggeren i den sydøstlige del af Kasakhstan og de sydvestlige territorier i Mongoliet.

I naturen findes repræsentanter for arten i en række skovområder, oftest i de mest åbne områder og på kanterne, også langs naturreservaternes bredder.

Orientalsk eller japansk tit er repræsenteret af ni underarter:

  • Om aftenen amaminiensis - indbyggerne i den nordlige del af Ryukyu-øerne,
  • Om aftenen mmmmtus - indbyggerne i det sydlige Kina og det nordlige Vietnam,
  • Om aftenen dagletensis - en beboer i Ullyndo Island nær Korea,
  • Om aftenen kagoshimae - indbygger i den sydlige del af Kyushu og Goto-øerne,
  • Om aftenen minór - indbygger i det østlige Sibirien, det sydlige Sakhalin, det østlige centrale og nordøstlige Kina, Korea og Japan,
  • Om aftenen nigrilrisis - indbygger i den sydlige del af Ryukyu-øerne,
  • Om aftenen nubiсlus - indbyggeren i den østlige del af Myanmar, den nordlige del af Thailand og nordvest for indokina,
  • Om aftenen Okinawae - indbygger i centrum af Ryukyu-øerne,
  • Om aftenen tibetanus - indbyggeren i den sydøstlige del af Tibet, sydvest og syd for den centrale del af Kina, nord for Myanmar.

Green-backed tit har spredt sig i Bangladesh og Bhutan, i Kina og Indien, og beboer også Nepal, Pakistan, Thailand og Vietnam. Naturens naturlige levesteder er borealskove og skovzoner i tempererede breddegrader, subtrope og tropiske lavlandskov.

Tit kost

I perioden med aktiv avl fodrer bryster på små hvirvelløse dyr, såvel som deres larver. Fjærede ordener ødelægger et stort udvalg af skov skadedyr. Grundlaget for foderrationen af ​​enhver tit i denne periode er dog oftest repræsenteret:

  • sommerfuglspor,
  • edderkopper,
  • weevils og andre bugs,
  • Diptera insekter, herunder fluer, myg og sortfluer,
  • hemiptera levende væsener, herunder bedbugs.

Også bryster er brugt i mad kakerlakker, orthoptera i form af græshoppe og crickets, små tæer, retinopteraner, ørestikker, myrer, flåter og millipeder. Den voksne fugl er ret i stand til at spise bier, hvorfra stinget tidligere er fjernet.. Ved begyndelsen af ​​foråret kan bryster jage på et sådant bytte som dværgfladder, der efter at have taget dvaletilstand forblive stille inaktive og let tilgængelige for fugle. Nestlingsdyr er som regel fodret med larver af alle slags sommerfugle, hvis kropslængde ikke er mere end 10 mm.

Om efteråret og om vinteren øges de forskellige grøntsagsfoderes rolle, herunder hasselfrø og europæisk bøg, markant i kost af bryster. Fugle foder i markerne og arealet af byg korn af majs, rug, havre og hvede.

Fugle, der lever i det nordvestlige territorium i Rusland, spiser ofte på frugter og frø af nogle af de mest almindelige planter:

  • spiste og fyrretræer
  • Maple og Linden,
  • lilla,
  • birketræer
  • hest sorrel,
  • Galeopsis,
  • burre,
  • rød elderbær
  • irgi,
  • røn,
  • blåbær,
  • hamp og solsikke.

Hovedforskellen mellem store bryster og andre arter af denne slægt, herunder tit og tit, er manglen på egne reserver til vinteren. En sådan smart og meget mobil fugl er i stand til meget dygtigt at finde mad, der blev samlet og skjult i efteråret af andre fugle. Ifølge eksperter kan undertiden repræsentanter for Great Tit-arterne spise forskellige carrion.

For at fodre sig selv, besøger bryster ofte fuglefoder i byer og parker, hvor de fodrer med solsikkefrø, madrester og brødkrummer samt smør og stykker usaltet svinefedt. Foder fremstilles også i trækroner som regel på de nederste niveauer af planter og i løvet af undergræs eller buske.

Dette er interessant! Именно у большой синицы среди всех воробьиных имеется самый большой список объектов для охоты, а убив чечётку, обыкновенную овсянку, мухоловку-пеструшку, желтоголового королька или летучую мышь, пернатый хищник легко выклёвывает у них мозг.

Плоды, обладающие слишком твёрдой скорлупой, включая орехи, предварительно разбиваются клювом. Большим синицам присуще хищничество. Представители данного вида хорошо известны, как постоянные и типичные падальщики, кормящиеся на тушах разных копытных млекопитающих.

Reproduktion og afkom

I vores land begynder Bolshaki, som er monogamiske fugle og har brudt parvis, sammen i fællesskab og aktivt bygger en rede sammen. Nestlingsrepræsentanter for denne art hæves også sammen. Fugle foretrækker at huse på steder med sparsom løvskov, langs flodbredder, i parkområder og i haver. Barskogzoner er ikke egnede til dyrkning. Nest bryster placeret i nicher i gamle bygninger eller i hollows nok gamle træer. Også i nogle tilfælde kan man se repræsentanter for arten i gamle reder, forladt af tidligere lejere, som ligger i en højde fra to til seks meter. Meget frivilligt, fugle af denne art bosætte sig i bekvemme reden lavet af mennesker.

Til konstruktionen af ​​redenen anvendes der tyndt græs- og kvisteblade samt små plantedrætter og endda mos. Den indre del af redenen er tæppet med uld, spindelvæv, bomuldsuld, ned og fjer, midt i hvilken en specialbakke er presset, dækket af hestehår eller uld. Størrelsen af ​​tit-redenen kan variere afhængigt af nestepladsens egenskaber, men indvendig bakker er altid omtrent ens: i en dybde på 40-50 mm er diameteren 40-60 mm.

Et æglægning består af højst femten hvidfarvede æg med en let glans. Relativt talrige pletter og rødbrune prikker er spredt over overfladen af ​​æggeskallet, som danner en ejendommelig corolla på den stumpe side af ægget. Store bryster lægger æg to gange om året. Den første æglægning foregår i det sidste årti i april eller i begyndelsen af ​​maj og den anden - ca. midt i sommeren.

Ægene udklækkes af en kvinde i lidt mindre end et par uger. Hele denne tid tager han hånden af ​​kvinden og fodrer hende. De første par dage med klækkede kyllinger er dækket af gråhårede, derfor forlader kvinden ikke hendes rede, men opvarmer de afkom, der har været til verden med hendes varme.

I denne periode fodrer hanen ikke kun kvinden, men også alle hans afkom. Først efter at kyllingerne er dækket af typiske fjer, begynder kvinden og hanen sammen at fodre deres mange og utroligt dystre afkom.

Dette er interessant! I parringsperioden er bryster ikke sjove og rastløse fugle, men meget aggressive fugle mod nogen af ​​deres medmennesker.

Cirka sytten dage senere er kyllingernes krop helt dækket af fjer, så de bliver klar til fuldstændig uafhængighed, men i en anden uge foretrækker de unge fugle at holde sig ved siden af ​​deres forældre, der regelmæssigt forsøger at fodre dem. Sådanne juvenile bryster når fuld seksuel modenhed kun tættere på året.

Naturlige fjender

Bryster - meget nyttige fugle, både i forhold til havearbejde og i traditionelt skovbrug. En af de naturlige faktorer, der har negativ indvirkning på det samlede antal af alle typer bryster, er sult under vinterfrostene. Det er af mangel på foder om vinteren, at et stort antal repræsentanter for slægten dør hvert år. Også i naturen søger voksne martens, væsler, samt nogle skovvildkatte og kattekager, temmelig store ugle og andre flyvende rovdyr aktivt for alle arter af titmouses.

Befolkning og arter status

Til dato er mange underarter af bryster ganske mange, derfor behøver de ikke særlig beskyttelses- eller beskyttelsesforanstaltninger. Imidlertid er der ret sjældne og mindre almindelige arter, der i øjeblikket næsten er på udkanten af ​​udryddelsen.

For eksempel er Baleenbird (Panurus biarmicus), en sjælden og lidt undersøgt Southern Palearctic fugl med en spotted rækkevidde, i øjeblikket ikke kun omfattet af beskyttelse sammen med andre små insektlevende fugle, men er også opført i Den Røde Bog i Republikken Khakassia. Yew eller japansk tit er også inkluderet i den røde bog i Rusland i dag, og repræsentanter for denne art er sporadisk fundet kun på territoriet i de sydlige kuriler, hvorfor sjældenhed skyldes den åbenlyse begrænsning af rækken.

Ordet etymologi, eller hvorfor fuglen blev kaldt tit

En gang en fugl blev kaldt "zinitsa" og endda "zinziver". Den oprindelige oprindelse af fuglens navn er tilskrevet sin sang - "zin-zin". Senere ændrede det lidt, ordet "tit" begyndte at betegne de karakteristiske, omend implicitte nyanser af dyrets fjerdedel. Forskere kalder en sådan proces en national etymologisk tilnærmelse.

Ordet syntes i de slaviske folkeslag og i nogle sprog udtales det næsten det samme. I ukrainsk er det blåt, på kroatisk er det sjenica, på hviderussisk er det synica.

Forfatter foto: hedera.baltica, CC BY-SA 2.0

Tit: beskrivelse og foto. Hvad ser en blå tit ud?

Familien består af fugle, der ligner hinanden i både udseende og livsstil. De er små, med en kropslængde på 10-20 cm, med en vingespids på 16-26 cm. Titmies vejer fra 7 til 48 gram.

Det mindste medlem af familien er ildstedet Remez (lat. Cephalopyrus flammiceps), med en kropslængde på op til 10 cm og en vægt på 7 g. Den største i familien er den tibetanske podsnosoyok (lat. Pseudopodoces humilis) med en kropsstørrelse på 19-20 cm og en vægt på 45-48 g.

Firehead Remez. Forfatter foto: Francesco Veronesi, CC BY-SA 2.0

Tibetansk fodskammel. Forfatter foto: Mark Houston, Alle rettigheder forbeholdes

Hovedet på en tit er stort, med små runde øjne. Eleverens iris er ofte mørk, kun i skulder af en tit (lat. Melaniparus guineensis) Det er hvidligt, og i nogle arter (for eksempel mørkt tit (lat. Melaniparus funereus) og crested tit (lat. Lophophanes cristatus)) - rødlig.

Mange arter har en "cap" i en kontrastfarve på deres hoveder, og nogle har et tuft af langstrakte fjer af kronen.

Great tit Forfatter foto: xulescu_g, CC BY-SA 2.0

Crested tit Forfatter foto: Carlos Delgado, CC BY-SA 4.0

Fuglets næb er ofte kort, lige, konisk, stærk, afrundet på toppen og oblater fra siderne. Nogle gange er det meget skarpt. I tibetanske bryster er næbet langt og bøjet ned. Fugle kan smadre frøene eller bark af træet for at høste larverne og insekterne.

De afrundede næsebor ligger i bunden af ​​supraclavikulæret, de er dækket af korte børstehårige fjer.

Great tit Forfatter foto: Thorsten Denhard, CC BY-SA 3.0

Titsens vinger er stumpe, små - op til 77 mm lange, med 10 primære vingefjær. De første er de korteste, cirka dobbelt så korte som den anden.

Halen af ​​nogle arter er lang (op til 64 mm), mens andre er korte, med en lille hak i enden eller med en glat kant. Består af 12 halefjer.

Great tit Forfatter foto: Salvatore De Castro, CC BY-SA 4.0

Flyvningen af ​​fugle er pulserende og ujævn. Flying tit ser mere ud som en svømmer, der bevæger sig med et brystslag. Med en hurtig flap af vinger flere gange flyver fuglen ved inerti, sparer energi, og så følger en ny serie af klapper.

Flyvende evner hos familiemedlemmer er små. Men det er ikke særlig vigtigt for dem: hele ruten ved den blå tit er fra træ til træ, fra skov til skov, fra hegn til hegn. Men i flugt klarer fuglen at fange dyktige flyers - insekter.

Titmouses flytter perfekt i trækronen, både lodret og vandret, kan suspenderes fra bunden til keglerne og grene. Sterke muskler og skarpe klæbende kløer hjælper med at gøre forskellige akrobatiske stunts på jagt efter insekter, om hvilket selv ordsproget er foldet: "En lille fugl, men en klo er skarp."

Og faktisk er fuglens ben ganske lange, stærke, med stærke fingre og buede skarpe kløer. Den mest kraftfulde klo på bagfingeren.

Sharp tit. Forfatter foto: Jocelyn Anderson, CC0

Plumage af bryster er tykt og blødt. Seksuel forskel i farve er ofte svagt udtrykt. Men der er undtagelser:

  • For eksempel parring beklædningsgenstande af mænd og kvinder af ildledende Remez (lat. Cephalopyrus flammiceps) mærkbar godt, og resten af ​​tiden varierer de lidt.
  • Mand afrikansk mørk tit (lat. Parus funereus) helt sort, kvindelig mørkegrå.

Unge fugle adskiller sig fra de gamle kun i mere blege toner af farvning. Alle arter af familien smelter en gang om året: Efter nestingen ændrer de fjerkræ helt og ikke delvist. De første år er erstattet af en fjer i det første efterår af deres liv.

Yew (japansk) tit. Forfatter foto: Laitche, CC BY-SA 4.0

Feather tits malet lys og kontrast. Forskellen mellem typer af bryster er udtrykt i deres farver. Normalt kombineres i farven af ​​deres fjerdragt, hvide, sorte, rødlige, grå, blålige toner på grund af tilstedeværelsen af ​​pigmentmelaninet. De lipokromer, der findes i nogle pigmentarter, giver grønne og gule toner til fugle.

Som regel er der i fugle en "cap", der står i kontrast til kinnens farve, "slips", halsflader, marker på fjerene af vingerne og halen. Søsteren til den store tit, den blå tit, på hovedet og vingerne ses lysblå, azurblå fjer. Kun Himalayan Skum Tit (lat. Sylviparus modestus) er malet ikke for lyst, i grønne-oliven toner. Næse og ben af ​​bryster oftest grå.

Himalaya Skum Tit Forfatter foto: Dibyendu Ash, CC BY-SA 3.0

Hvordan synger en tit?

Bryster synger monotont, men pænt. Deres sang afhænger af arten. Nogle gange er det melodiske og rene triller, fløjter, squeals, chirps. Du kan høre deres stemme fra begyndelsen af ​​februar til juni, samt i slutningen af ​​sommeren.

Der er 2 hovedtyper af tit sang: demonstrerende, med hvilke fugle tiltrækker partnere og territoriale. Foruden de vigtigste arter er der også et karakteristisk ringesignal for alle tsinitsykh: "qi-qi", "si-si", "zin-zin" eller "jo-ji". Den store tit synger hårdere end andre, eksperter markerer 40 variationer af de lyde, det giver.

I Rusland kaldte folk titas ni medlemmer og troede på den magiske kraft af hendes sang. Det blev troet, at fuglen spiller en profets rolle, lyder at lade dig vide om den forestående ulykke eller glæde. Hendes stemme fungerede også som et tegn, der forudsiger vejret. "Hvis en fløjter bliver det en klar varm dag, og hvis det bipper, så vil der være en stærk frost om natten."

Ash titmouse Forfatter foto: Becky Matsubara, CC BY 2.0

Hvordan skelner manlige bryster fra kvinden?

  • frynser

Kvinder af mange arter er malet i samme farver som mændene, men har mørkere toner i fjerkræet. Hunnerne af store bryster er kendetegnet ved grønlige rygsække, bløde "hætter" og en sort strimmel på deres bryster, der er tyndere end mændene. Men kun voksenfugle kan skelnes af deres tone; i unge bryster ligner haner kvinder.

  • Cloacal fremspring

En mere pålidelig måde er at måle cloacal fremspring i ynglesæsonen. Hos mænd har den en seksuel tuberkel, hos kvinder uden udbulninger. Men det er nødvendigt at afgøre det dygtigt.

  • Mundpatch

Fugle kan også skelnes af det bosættende sted, der kun vises hos kvinder.

Et flettet sted er et ubundet område af hud rig på blodkar. De fugle opvarmer æg.

Mand (venstre) og kvindelige (højre) orientalske tit. Forfatter foto: Alpsdake, CC BY-SA 3.0

Hvor bor bryster?

De fleste bryster befinder sig på den nordlige halvkugle. Fugle er almindelige i Europa, Asien, Nordafrika og Afrika syd for Sahara, såvel som i Nordamerika. Bryster opstår ikke i Australien, Syd- og Mellemamerika, Antarktis, Madagaskar, Caribien i New Guinea, men er til stede i Sunda og Filippinerne samt i Taiwan. Asien betragtes som fødestedet for bryster, da mere end halvdelen af ​​alle familiearter findes her.

På territoriet i Rusland bor 9, ifølge andre data 11 arter af familien:

  • big tit (lat. Parus major),
  • crested tit (lat. Lophophanes cristatus),
  • fælles blå tit (lat. Cyanistes caeruleus),
  • hvid azurblå (lat. Cyanistes cyanus),
  • tux (lat Periparus ater),
  • brunhovedet tit (lat. Poecile montanos),
  • blackhead tit (lat. Poecile palustris),
  • gråhovedet tit (lat. Poecile cinctus),
  • yew tit (lat. SittiparusVarius).

Om sommeren lever bryster i skove af alle typer, mindre tilbøjelige til at gå til åbne områder. I bjergene findes de op til en højde på 4200 m. Om efteråret og vinteren samles de i flokke og flyver op til en persons bolig. Antallet af fugle i flokke af azurblå træer når op til 5-15 personer.

Hvid tit (lat. Cyanistes cyanus) er opført i Røde Bøger i Republikken Belarus og Den Russiske Føderation. Hvide vingede tit er inkluderet i den internationale røde bog (lat. Machlolophus nuchalis), der bor i separate grupper kun i vest og syd for Indien. I listen over arter, der kræver særlig opmærksomhed, er der en tit tit (lat. Sittiparus varius), som i Rusland findes kun i Sydkoreerne.

Black Tit. Fotoforfatter: Ivan Medenica, CC BY-SA 4.0

Hvad spiser bryster?

Titmouses er for det meste insektfuglefugle. Men i naturen fodrer de på andre små hvirvelløse dyr samt planteføde. De ødelægger et stort antal skadelige insekter, deres larver, bløddyr og arachnider.

Kosten hos familiemedlemmer er sæsonbestemt. Om efteråret og vinteren, når der ikke er nogen insekter, består foderet af brysterne af vegetabilsk mad. På dette tidspunkt ankommer de til menneskelige bosættelser. Fugle hyppigt fodrerne. Især elsker solsikkefrø. En tit vil tage et frø i sin næb, flyve til den nærmeste gren af ​​træet, tryk det med to ben til grenen og fløj plud med sin lille næb. Spis en frø, flyve efter den anden.

Han elsker tit og bacon. Du kan give det til fugle kun rå. Det er muligt at foder titmouse med havre, krummer af hvidt brød. Fugle flyver ofte til gårde, fangster flyver der og stjæler mad, de giver til husdyr. Lejlighedsvis kan de besøge affaldsspild på grund af mad, og ikke foragt carrion.

Sort tit Forfatter foto: Andreas Eichler, CC BY-SA 4.0

Et karakteristisk træk ved bryster - evnen til at få mad, der hænger på hovedet på grene. Så de kommer til de hvirvelløse dyr, der gemmer sig under skorpen.

I løbet af dagen spiser en azur op til 600, og ifølge nogle data op til 1600 insekter eller 15-20 tusind silkeorm æg. Vægten af ​​insekter, som en dag spiser på en dag, svarer til sin egen vægt.

Den store tit er også en rovdyr. Det mystiske symbol på godhed og lykke smider let af nogle dyrs kranier og spiser deres hjerner, fortærer blødt væv fra deres knogler. Denne kendsgerning er bekræftet i forhold til flagermus, fugle: almindelig havregryn, sparv, tap-dance og pied flycatcher.

Willow tit, melohka og blue tit gør lager til vinteren. De gemmer mad hele året og selv når de fodrer kyllingerne. Men de fleste lagre af fugle er lavet om forår og efterår. De sætter frø på tusindvis af forskellige steder, men så finder de alle på en eller anden måde dem.

Hvid Azur. Forfatter foto: Levashkin, CC BY-SA 4.0

Avl bryster

Fugle når seksuel modenhed med 9-10 måneder. Generelt er bryster monogamiske, selvom de har kendt tilfælde af bigamy. De nest i par, vogter deres territorium. For at begynde reproduktion i april og maj.

På det store tidspunkt begynder alliancer at danne sig længe før denne gang. Allerede i de frodige dage i januar kan du høre, hvordan de ringer, krøller og ser mænds skænderier. Om foråret, under kamp for sektioner, deres truende demonstrative udgør, vertikale flyvninger, trækker ud med en "søjle" og squats bliver særlig mærkbar. Under strækningen viser de store mænds hanker hinanden en sort plet under halen - hovedtræk ved deres hierarkiske rang og alder. De viser også en sort hue på hovedet, ifølge hvilket rivaler nemt skelner hinandens position. Nogle gange flyver de opad, står modsat hinanden og fladder deres vinger.

En vigtig begivenhed i bryster - perioden for frieri. Hanen drejer sig om kvinden, flirter med sine sænket vinger, der viser kyllingens opførsel, krummer, viser hende alle de udpegede steder til reden. Kvinden kan også vise kyllingens opførsel, hvis hun kunne lide den mandlige. Partnere viser, hvordan de kan manipulere grene, hvilket angiver deres evne til at bygge en rede, hanen føder kvinden.

I februar er de gamle fugle allerede kombineret i par, der ofte er dannet siden sidste høstsæson. Selv om hanen og hunen vinterede på forskellige steder, finder de hinanden. Unge fugle bruger mere tid på at søge en partner. Bryster holder parret selv i tilfælde af kyllingernes død eller tab af lægning. I løbet af yngleperioder (forår og sommer) er disse fugle næppe mærkbare, hemmelighedsfulde og opfører sig stille. Derfor ser det ud til at bryster flyver et sted til sommeren.

Ofte bygger bryster rede i rede hule træer, oftere, med mangel på steder - i grunde, nedtrykninger i jorden, hegnekasser eller sprækker af sten. Ofte bruger de til indlejring af rør, postkasser og andre steder, der er egnet til fuglernes mening, i det mindste på en eller anden måde velegnet til avlskyllinger. N.A. Zarudnyy fandt et stort tit-nest i Kasakhstan, arrangeret i en gammel kamelskalle. Indgangen til det var de okkipital foramen, og inde var en blød foring.

Den brune-headed tit eller puffy (Latin lat.) Lever under alle de hule loggers. Poecile montanus). En meter halvanden fra jorden finder hun sig en behagelig hul og arrangerer en rede i den. Men hvis du ikke finder et hul træ, i en rotten hamp eller et tørt træ med din lille næb, trækker du en fordybning og sætter dig i den. Store bryster (lat. Parus major) foretrækker mellemstore og endda høje etager (fra 1-6 m til 10 m).

Ash titmouse Forfatter foto: Alan Vernon, CC BY 2.0

Da tits bygger reden og begynder opdræt i det tidlige forår, bør stedet for kyllinger være meget varmt. Kvinden er oftere involveret i konstruktion, mindre ofte begge forældre. Nesten af ​​bryster er lavet af planteklude, foret med et tykt lag af mos, fjer, nede, kunstige materialer og uld. Uld naschipyvayut, for eksempel med en haul molting på en dansker, og fjer afhente hvor rovfuglene spiste deres bytte. Bakken af ​​deres rede har normalt form af en kop ca. 5 cm dyb og fra 7 til 10 cm i diameter.

Гнездо большой синицы, помещавшееся в метеорологической будке города Киева, имело длину 35 см, ширину 28 см, высоту 8,5 см и весило 150 г. В этой постройке находился лоток глубиной в 40 мм и диаметром 75 мм.

Яйца обыкновенной лазоревки. Автор фото: Arnstein Rønning, CC BY-SA 3.0

Иногда синицы откладывают яйца прямо на древесную труху внутри дупла без гнезда и подстилки. Птенцов выводят 1-2, редко 3 раза в год. Ved at lægge i gennemsnit 2-6, højst 13, ifølge nogle data 14 hvide æg med brune pletter og pletter af forskellig størrelse, der danner en mærkbar kant ved den stumpende ende. Ofte har bryster æg med lige afrundede ender.

I brændende hoved hvalpe har æg en kedelig blågrøn farve. Den gennemsnitlige størrelse af et stort tit æg er 17,9 x 13,7 mm. Kvinden inkuberer dem i 11-14 dage (crested tit - 20 dage). Hver gang fuglen forlader redenen, dækker den omlægningen med et lag mos, hvilket er en slags tæppe. Hanen føder kvinden hele tiden, og så sammen med hende fodrer kyllingerne.

Æg af den azurblære tit. Foto af: nottsexminer, CC BY-SA 2.0

Udviklingen af ​​tit fugl varer ca. 1 måned. Nyfødte kyllinger vejer 1-1,3 g, de ser helt nøgne ud, fordi fjerene vokser på skuldrene, hoved og ryg holder sig til deres krop. De har okulære revner og auditive passager, men de er allerede i stand til at udstede en næppe hørbar squeak.

De fleste kyllinger vokser i de første 10 dage. 4 dage efter fødslen åbner ungerne de auditive passager, og på den 8. dag bliver de helt synlige. I en alder af 11 dage fra udklækningstidspunktet bliver de ligner voksne fugle. De er dækket af fjer, men deres fjederbetræk er endnu ikke fuldt dannet.

Nestler af den azurblå tit. Forfatter foto: Ladarozan, CC BY-SA 3.0

Nestler af den azurblå tit. Forfatter foto: Arnstein Rønning, CC BY-SA 3.0

Forældre ankommer til rede 400-600 gange om dagen. Når små bluebirths vokser op og flyver ud af reden i 15-22 dage, ophører forældrenes pasning af afkom ikke der. Lille stadig 2 uger forbliver sammen mor og far.

Anden gang brysterne bryder kyllinger i slutningen af ​​sommeren og lægger færre æg end første gang. Fugle kan huse på samme sted eller lave en ny rede.

Kyllinger store bryster. Forfatter foto: Arnstein Rønning, CC BY-SA 3.0

Fordele og skade i bryster i naturen

I praksis er bryster mere interessante end andre fugle, der ødelægger skadelige skovinsekter. Vigtigheden af ​​disse fugle til skovbrug skyldes, at de i modsætning til de fleste andre insektende fugle ikke flyver væk med starten på efteråret. De fortsætter med at intensivt ødelægge skadedyr i vintermånederne. Derudover kan bryster, der er velegnede til livet i skoven eller haven, finde og udvinde bytte utilgængelige for andre fugle. Alt dette giver anledning til at henvise tits til de mest nyttige repræsentanter for avifauna.

Bryster, som starlings, er de bedste plejere i vores haver, så folk forsøger at tiltrække dem til deres hjem, bygge tegninger til fugle og udstyre feedere.

Bryster er meget bekvem som model dyr, når de studerer adfærd og økologi af fugle. Genetik bruger dem også til videnskabelige formål.

Bryster kan forårsage skade på den menneskelige økonomi. I slutningen af ​​efteråret og vinteren angriber de apiaryen, banker på huller og vækker bierne. For det meste beskadiger fugle ikke ved at spise et vist antal insekter, men ved at holde dem vågen. Forhyrede bier bliver syge med Nosema, som ledsages af fordøjelsesbesvær og diarré (diarré). Insekter spiser ikke fæces, der er snavset med afføring og dør.

Gold-crested tit Forfatter foto: Dibyendu Ash, CC BY-SA 3.0

Feeder til bryster: arter og fotos

Af de 10 bryster i de kolde nordlige vintre overlever kun en. Årsagen er manglen på mad. For at opretholde en konstant kropstemperatur, som er 40 ° i fugle, har de brug for en masse energi. Hvis om natten temperaturen falder under 10 °, så taber tieten op til 10% af deres vægt ad gangen. Vi kan hjælpe, hvis vi fodrer fuglene om morgenen efter en kold nat, så de kan fortsætte med at søge mad på egen hånd i løbet af dagen.

Hvis du laver en åben feeder og feeder-house, vil de besøge ikke kun bryster, men mange andre fugle. Der er uundgåelig konkurrence og mulig skade. Da spurver og duer er mere tilpassede til at få mad om vinteren, er det bedst for titmouses at lave individuelle "anti-sparsomme" strukturer.

Til bryster kan du lave følgende typer feedere:

  1. Hopper feeders

Fødevarer i en sådan feeder er i en beholder, den er lukket fra nedbør, og dets udslæt er reguleret af mængden der spises af fugle i doseringsrummet.

  1. Trough med en hemmelighed

Til bryster, som fugle er mere kloge end spurver og duer, gør de nogle gange foderautomater med en hemmelighed, så fugle tager frøene en efter en.

Foto af: Tony Alter, CC BY 2.0

  1. Suspended feeders lavet af tråd og holdbare materialer

Disse er designs baseret på titsens evne til at hænge på hovedet og dermed opnå mad. For eksempel suspenderet i form af et gitter af holdbar tyk tråd.

Næringsrige bolde og hele nødder til spytning kan sættes i sådanne fodermidler. Derudover kan du bare hænge næringsblandingen på ledningen, keglerne osv.

Forfatter foto: Ann Harrison, CC BY-SA 2.0

Gitter af plast og for lette materialer kan ikke bruges.

Fugle sætter sig ned på fodermændene i flyve, kan blive fladt i nettet eller lignende materialer og bryde deres poter.

Sådanne fodermidler kan ikke anvendes til fugle. Foto af: Arend, CC BY 2.0

Hvad er der at fodre bryster i efterår og vinter? Feed til feeders

Ornitologer mener, at fugle ikke bør gives en stor mængde mad. Ellers kan bryster stoppe med at kigge efter og spise naturlig mad, og dette er yderst vigtigt for fuglernes overlevelse. Fodermængden skal fordeles efter periode.

  1. Første periode - prikormochny, fra midten af ​​oktober til slutningen af ​​november.

På dette tidspunkt af året er bryster stadig tilbageholdende med at spise de foreslåede produkter, vænne sig til trug. I efteråret giver fugle 15-20% af foderet fra det daglige krav.

  1. Hovedperiode - fra begyndelsen af ​​december til begyndelsen af ​​marts.

Den sværeste tid for bryster. Du kan give dem en fuld sats, men under ingen omstændigheder kan de ikke overfeede dem.

  1. Sidste periode - inden udseendet af de første optøninger.

I denne periode giver fugle 60-80% af normen.

Satserne for nogle feeds for en feeder pr. Dag:

  • 50 gram rå kød,
  • 200 g kornblanding (hirse, solsikkefrø, hamp, knust hvede, havre eller havregryn)
  • 200 g ukrudtsfrø.

Foto af: Johan Hansson, CC BY 2.0

God mad til fugle, som du kan behandle bryster:

  • ikke-stegte og usaltede solsikkefrø,
  • havre,
  • hirse,
  • perlebyg
  • linser,
  • ærter
  • knust græskar og vandmelonfrø,
  • hvide brødkrummer
  • Rowan bær, viburnum, elderbær, wild rose,
  • frø af nælde, quinoa, burdock, hamp,
  • fedtfattig hytteost blandet med brødkrummer,
  • jordnødder og nødder (til flade matere, de skal knuses med en kniv),
  • cederkerner,
  • frugter og tørrede frugter,
  • hårdkogt og strimlet æg og dets skal,
  • råkød og usaltet svinefedt.

Giv ikke bryster:

  • chips,
  • sort brød
  • shop salt krakkere,
  • ristede og saltede solsikkefrø,
  • stegt,
  • røget,
  • salt,
  • ost.

Grafit tit. Forfatter foto: Derek Keats, CC BY 2.0

Hvordan fange en tit?

Ornitologer fanger fugle for at ringe dem og se, hvilken slags flyvninger de laver, finde ud af, hvor meget de bor osv. Fangende fugle er bedre tidligt om morgenen, vinteren eller det sene efterår. For at gøre dette skal du bruge en gennemsigtig fælde, der automatisk smækker døren. Som agn placeres en fuglemodel og foder inde.

Hvordan skræmme bryster?

Om vinteren kan brynene flyve til altanerne på jagt efter mad, banke isolering, fylde dråber med vindueskarme, lave høje lyde. Hvis det blev umuligt at leve med disse problemer, er det tid til at tænke på, hvordan man fjerner fugle fra deres vinduer.

  1. Hæng feedere væk fra vinduer og balkoner og glem ikke at regelmæssigt udfylde mad i dem.
  2. Byg "antiprisser" (tynd wire nær kantstenen, pigge), smør rækværket med et glat fedt.
  3. Skab en ubehagssituation: hæng lampen med blitztilstand, skinnende genstande med støjeffekt, såsom skiver eller bånd, blå flag, skræm væk fugle med ubehagelige lugt (for eksempel duften af ​​løg).
  4. Sæt et fugleskræmsel eller en model af en rovfugl, lim billeder af ugleens øjne eller en kattens hoved, tænder den bioakustiske enhed med lyde af klappede af rovdyrs vinger, skrig af fugleangreb.
  5. Få en kat, der vil skræmme bryster fra balkonen.

Anti-spiked vinduespidser

Vedligeholdelse af bryster i hjemmet

Takket være troværdighed, glibness og uhøjtidelighed bliver mange typer bryster ofte i bure. Ferskfangede fugle tager straks op med den mad, de tilbydes. De kan endda gøres helt tamme. Alle former for bryster, undtagen den store, kan holdes i grupper. Great tit dræber små fugle.

Da fuglen er meget mobil, skal buret eller fuglen til det være rummeligt, mindst 60-70 cm i længden, 60 cm i bredden, 80 cm i højden, med en dyb pande (fra 10-15 cm). Den skal være udstyret med en titmouse, en drikker, grene af løvfældende træer med bark i stedet for plastpoler, en badetank og flere aftagelige eksterne fødefodere. Første gang i livet i buret vil tit søge efter vand i bunden, i panden. Over tid vil hun blive brugt, og retterne kan flyttes højere.

Taiwanske tit Fotoforfatter: Robert tdc, CC BY-SA 2.0

Hvad er der at fodre bryster hjemme?

Fugle af denne familie er ret uhøjtidelige i mad. De spiser ofte og meget. Bryster i et bur kan fodres:

  • en blanding af gulerødder og kiks med cottage cheese,
  • kogte kyllingæg
  • hvidt brød dyppet i mælk eller sød te
  • tørret insektpulver,
  • tyk grød
  • frugt,
  • træknopper
  • mel orme.

Feed brysterne har brug for 2 gange om dagen, hæld så meget som de kan spise. Alle fugle har brug for ekstra vitaminer, især B1.

Typer af fødevarer kan variere afhængigt af typen af ​​bryster. For eksempel behøver en hjemme kok et andet måltid derhjemme:

  • skrællede pinjekerner - 5-6 stk.
  • foder "Padovan" til insektsdyr, det kan være alle bryster,
  • spirer kornblanding
  • spirede solsikkefrø,
  • skiver æbler, agurker, rowan bær,
  • Urter: moorit, fugle bjergbestiger, mælkebøtte, tradescantia,
  • malmlarver - måltidorm og deres pupper
  • hårdt kogt æg.

Rødlig tit Forfatter foto: Becky Matsubara, CC BY 2.0

Sådan fodrer du en chick?

Det er nødvendigt at fodre en meget lille, stadig ikke penned baby fugl ofte - hver 2-2,5 timer, senere kan intervallerne øges op til 3-4 timer. Om natten tager du en pause fra 12 til 6 timer. Du kan fodre den med en "nattergale blanding" bestående af hårdkogte æg, revet rå gulerødder og revet hvide brødkrummer. På samme tid på 1 æg tager halvdelen af ​​den gennemsnitlige gulerod og så mange kiks, at massen var våd, men ikke klæbrig til hænderne. Gulerødder er bedre at gnide på et rivejern, hvorfra tynde lange stokke kommer ud.

Fra tid til anden kan blandingen erstattes:

  • hakket lavfedt hytteost,
  • daphnia eller gammarus
  • knuste solsikkefrø,
  • tynde skiver kylling eller oksekød.

Du kan fodre brugen med en sprøjte, pipette eller ske. I færd med at passe på ham for at følge hans fedme. Det er vigtigt, at der under hans hale og i "gaffel" (akkrete kraveben) er lag af gul fedt.

Fælles tit Forfatter foto: Sergey Cherny, CC BY-SA 3.0

Interessante fakta om bryster

  • Den første lov om beskyttelse af bryster blev udstedt af ærkebiskoppen af ​​den tyske by Trier i begyndelsen af ​​det XIII århundrede. Senere i dekretet af Ludwig af Bayern fra 1328 blev det sagt: "En tung straf venter den, der fanger en fugl, en ivrig insektfanger. Den, der brød loven, skal betale den kongelige fil med 60 shillings, samt give en smuk rødhår og 12 kyllinger som kompensation. "
  • Tit - meget smart og intelligent fugl. Hvis du hænger en del delikatesse på en tråd inde i flasken, forsøger hun først at stikke den igennem glasset. Og så sidder han på nakken og bliver en næb for at trække tråden. Hvis tråden er for lang, vil fuglen holde den fast med sin fod.
  • Titmouse er navnet på floden, den venstre biflod af Yauza, som i Lefortovo-distriktet i Moskva er helt lukket i en samler.
  • Hvis du fanger en tit og sætter den på ryggen, falder den ind i en slags stupor og foregiver at være død.
  • I tsaristiske tider i Rusland blev en betegnelse for betaling i 5-rubelbetegnelser kaldt tit for det blå lys i baggrunden.
  • I Rusland er 12. november en tit festival. Den økologiske ferie "Sinichkin Day" blev arrangeret på initiativ af den russiske fuglebeskyttelsesunion.

Fælles blå tit. Forfatter foto: Maximilian Dorsch, CC BY-SA 3.0

Great Tit Habitats

Dette er en stillesiddende fugl, kun i svære frost, når der er en akut mangel på mad, kan det ændre sit levested. Migration er som regel et resultat af at flytte tættere på menneskelig beboelse. Bredt fordelt over hele Europa med undtagelse af den fjerne nord og Island findes den i Nordafrika og Mellemøsten. I Sydøstasien bor det i Japan og hele Indokina op til øen Java og øen Borneo. Du kan ikke møde en stor fugl i det nordlige Sibirien, blandt solide nåletræer og i højlandet. Den store tit er ikke bange for mennesker, den beboer aktivt byens torve og parker, flyver med glæde til fødefirmaerne og endda pisser på mad fra en menneskelig hånd.

Big Tit Songs

Store bryster - fugle sangere. Mænd, vinder et par, synger flere forskellige kvinder og gør det næsten hele året, bortset fra vintermånederne. Der er omkring 40 forskellige lyde lavet af bryster. De stemmede står især ud: "tsi-tsi-tsi-pi", "in-chi-in-chi" og råber - "pin-pin-chrrzh". Om foråret er sangen mere monotont "zin-zi-ver", "zin-zin". The Great Tits synger særligt intensivt i ynglesæsonen: fra marts til anden halvdel af maj og fra anden halvdel af juni til slutningen af ​​juli. Efterårssang begynder i august, intensiveres i midten af ​​september og slutter i det første årti af oktober. Ud over selve sangen udfører brysterne den såkaldte under-sang - melodisk, stille chirping, "purring", som oftest høres i februar eller marts.

Opdræt store bryster

Normalt store bryster lægger to koblinger: i slutningen af ​​april og midt om sommeren. I den første kobling er der op til 15 hvide, lidt strålende æg, men oftere 8-12. Over hele overfladen dækkes æggene med rødbrune pletter og pletter danner en kant på den stumpe side. Den anden kobling er normalt 2 æg mindre. Tit lukker æg 12-14 dage. I løbet af denne tid leverer hanen mad til kvinden. En tit flyver kun op fra redenen, når fare nærmer sig. De første to eller tre dage er de udklækkede kyllinger dækket med grå ned, så kvinden ikke forlader redenen og opvarmer dem med varmen. Hanen på dette tidspunkt fungerer som en brødvinder. Når kyllingerne begynder at blive dækket af fjer, fodrer paret afkom, hvilket gennemsnitligt giver 6-7 g mad pr. Reden pr. Dag til reden.

Kyllinger flyver fra redenen omkring 22 sekunder efter fødslen. Efter afrejse holder de en flokk nær reden, og forældre fortsætter med at fodre dem i en eller to uger. Hvis kvinden starter den anden kobling, leder hanen den første brød.

Om sommeren fodrer de store bryster hovedsagelig på insekter; midges, fluer, myg, edderkopper, larver og crickets spiser. Nestlings er fodret med de højeste kalorieindhold, nemlig larver. Ved begyndelsen af ​​vinterkulden skifter bryster til vegetabilsk mad. De foder hovedsagelig på frø og korn. Disse fugle laver ikke lagre til vinteren, og hvis de finder mad gemt af andre fuglearter, spiser de det med glæde. Ikke foragt tits og carrion.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org