Dyr

De mindste dyr i verden

Pin
Send
Share
Send
Send


De mindste dyr i verden er i stand til at overraske med deres størrelse, usædvanlige former og unikke evner. Nogle fauna er meget giftige, og deres lille størrelse gør dem særligt farlige for mennesker.

Top rating af de 10 mindste repræsentanter for dyrenes verden:

  1. Frog Paedophryne.
  2. Hummingbird bi.
  3. Brookesia firben micra.
  4. Barbados slange Charles.
  5. Multidental dværg.
  6. Pygmy gecko.
  7. Silkeaber.
  8. Stjerne-næse muldvarp.
  9. Fenech.
  10. Mus lemur.

Paedophryne Frog

Frøen er den mindste hvirveldyr, der blev fundet for nylig. Længden er 7-11 mm. Det blev opdaget relativt for nylig i New Guinea. Habitat er skovblad og mos. Den lille størrelse og uudviklede phalanxes af fingrene tillader ikke frøer at klatre over lodrette overflader. Farvekamouflage, brun med rød farve og pletter på siderne. Maven er grå i farve, bagbenene er lange.

Hummingbird bi

Fuglens størrelse er 4-6 cm, og vægten er fra 2 gr. Kvinder er større end mænd, fjer er næsten ensfarvede, men mænd ser meget lysere ud i parringssæsonen. I slutningen af ​​perioden sammenlignes farven på fjerkræet. Poten er meget små, fordi fuglen tilbringer det meste af tiden i luften, og der kræves ikke stærke kløer. Rederne er lavet af mos, træbark, tilføjer strenge af web for elasticitet. Kolibrier er ensomme og kan kun være sammen på tidspunktet for parring. De kvindelige racer kyllinger uden hjælp af en mand. Jeg spekulerer på:

  • Hummingbirds bor i Cuba og kystnære øer.
  • De spiser to gange mere, end de vejer.
  • Flyv op til 20 timer uden hvile.
  • Lev fra 7 til 10 år.
  • En person kan ikke se fletningen af ​​en fugles vinger.
  • Hummingbirds er i stand til at pollinere 1600 planter om dagen.

Lizard brocezia micra

En miniature firben blev fundet i Madagaskar. Den er placeret på knappen af ​​mellemstørrelse. Størrelsen er 20-25 mm. Det føder på små insekter og orme. Tilbring natten på lave buske og træer. Farven er brun, og i en aggressiv tilstand er den mørkegrøn. Hovedet er stort, halen er kort. Kvinder er lidt større end mænd. Dårlig tilpasset uvant levevilkår. Genetiske undersøgelser har vist, at østersystemets egenskaber bidrog til udseendet af en firben af ​​denne størrelse.

Barbados slange Carl

Barbados-øen i Caribien er hjemsted for en unik miniature slange, der er næsten på randen af ​​udryddelse. Skovene beboet af Barbados slanger er nådesløst skåret ned og leveområdet aftager med hvert år der går. Dyr fodrer med myrer og deres larver. Hunnerne ligger et æg, og afkomene er store, halvstørrelsen af ​​moderen, 5 cm. Størrelsen af ​​en voksen når 10 cm.

Multi-serrated dværg

De mange zoologiske haver er Indien, Nordafrika og Asien. Dyrvægt mindre end 3 gram. Forskere hævder, at en repræsentant for faunaen med en sådan vægt ikke kan eksistere. I naturen er alt andet og for nylig opdaget denne fantastiske art af pattedyr. Skruen flytter hurtigt, spiser meget, op til 6 gange sin vægt. Det føder på insekter, nogle gange større frøer og orme. Hvis den ikke spiser hver anden time, vil den dø af udmattelse. Han bor i graver, vagteligt ligner en muldvarp, halen er meget lang. Pelsfarven er brun, og på maven er lys.

Pygmy gecko

Usædvanligt smukke firben lever på palmer i østlige Tanzania. Lidt skiftende maritime klima bidrager til livet og reproduktionen af ​​afkom. Gecko bruger nektar fra blomster og små insekter som mad. Hannerne er malet i en lyseblå farve, og hunner mere dæmpet grønlig farvetone. Størrelsen på et voksen individ er 6-9 cm. Forskere har opnået reproduktion af firben i fangenskab, og udryddelsesproblemet er blevet løst. Hunner lægger 2-4 æg, hvorfra afkomene på 20 mm er i størrelse. Kokos liv er 5-6 år.

Dværg rynka (marmazetka) meget mobil og hurtig abe. Dyrets vægt overstiger ikke 120 gram. Udadtil meget ligner egern. Lev og få mad til familier. Ægteskabsperioden er ikke bundet til en bestemt tid. Monke lever i skovene i Sydamerika, fodrer på blade og frugter af træer. De er meget genert, klatre op til toppen af ​​træerne med nogen fare, og det er næsten umuligt at fange dem. Kommuniker med hinanden fløjter. Jeg spekulerer på:

  • Hørelse og syn er udviklet mere end andre sanser.
  • Apene markerer deres territorium, så deres familie finder dem lettere.
  • Ved fødslen forekommer afkom ofte tvillinger.
  • Der er ingen sekundære seksuelle karakteristika, mænd og kvinder er ude af skelnen.
  • I udviklingen af ​​hjernen har mange relaterede tegn med en person.

Molen modtog sit navn fra form af en næse i form af en stjerne for bekvemt at grave og opnå mad. Dyrets næse fanger vibrationer fra byttebevægelsen. Størrelsen af ​​dyret er lille, 10-15 cm. Hale i forhold til kroppen er gennemsnitlig 9 cm. Den tjener til at opbevare fedtreserver og øges derfor lidt ved begyndelsen af ​​koldt vejr, op til 3 cm. Pelsfarven er næsten sort. Starfishes lever i det østlige Canada og Nordamerika. Aktivt graver tunneler, hvor de bor, opbevarer madlagre og opdrætter afkom. Spis insekter, orme, fisk. I vandet føler sig godt. Parringstid forår. Afkomene fødes uden uld efter 45 dage i mængden af ​​5-7 børn. Forventet levetid op til 7 år.

Oversat fra arabisk, fenek er en ræv. Den vejer 1,5 kg med en højde på 15-25 cm. Det ligner en ræv på overfladen, har store ører og fødder dækket med uld, der beskytter mod varmt sand. For det meste lever i ørkenerne i Nordafrika. De lever i grupper, deres territorium er markeret med urin. Jage om natten alene. De fodrer med små dyr, æg, insekter og gnavere. Lev og opdrætt afkom i græsser. Let at komme sammen med en mand i fangenskab.

Mus Lemur

Pygmy musen lemur er en meget lille primat, med en brun farve på ryggen og en lys mavefarve. Tilpas til afspilningsstørrelse, vægt 300 gr. Kropslængde med en hale på 20 cm. Bor i vest for Madagaskar, spiser insekter, frugt, blade og firben. Nå racer og lever i fangenskab.

Faunaen på vores planet ophører aldrig med at forbløffe med mangfoldigheden og bizarre former for dyrelivets repræsentanter. For at overleve i barske forhold, er de nødt til at tilpasse sig og på alle måder for at beskytte deres liv. Og derfor er der i modsætning til naturlovene forskellige former for miniature dyr, hvis eksistens er svært at tro.

Den mindste hjorte

Taler om hjorte, vises et stort dyr straks. Der er dog en hjorte, størrelsen på en lille hund. Dets navn er nordlige pood. Dyrets højde på skibet er kun tredive til fyrre centimeter.

Hjortehornene er meget små, så de ikke påvirker højden. Hos mænd er de lidt synlige, hos kvinder er de helt dækket af hår. Du kan møde denne vidunderlige hjorte i den sydlige del af Chile og øen Chilos, selvom det ikke er let, da dyr foretrækker at lede en hemmelig livsstil.

Små dyr i Rusland

Blandt kyllinger er vagtler de mindste fugle. Vægten af ​​denne fugl overstiger ikke hundrede gram. I Rusland beboer de markerne, stepper, enge, enge og kanter.

Den lille ræv hedder Corsac. Dens længde er kun halvtreds centimeter, og dens højde på skuldrene er 30 centimeter. Korsak er almindelig i den europæiske del af Volgograd, såvel som i de sydlige regioner i Tatarstan.

Den mindste væsen på jorden

Jordens mest miniatyr dyre er Kitty gris flagermus. Dette er hjemmehørende i Thailand. Dens længde varierer fra to centimeter ni millimeter til tre centimeter tre millimeter, og vægten overstiger ikke 2 gram.

Denne mus tilhører rækkefølgen af ​​flagermusene. For første gang blev en grismus opdaget i 1973 af en thailandsk biolog. I størrelse er dette dyr mindre end mange insekter. Med denne lille flagermus konkurrerer kun dværgskruen.

Pig næse mus ligner en øre. Farven er grå eller brun med en rødlig tinge. De bor udelukkende i det sydvestlige Thailand i nationalparken Sai Yok. Dyr tilbringer dagen i små grupper i huler af kalkstenskrække. Om aftenen, i en gruppe på op til fem individer, jager de uden at afgå fra steder af dage mere end en kilometer. Deres vigtigste mad er insekter, som musene tager direkte fra løvet. Tallene på disse små flagermus er meget små. I dag er befolkningen omkring fem hundrede individer.

Dværgskytten Savi tilhører også de mindste dyr på Jorden. Blandt jordbaserede pattedyr er denne skrue den mindste. Det vejer fra en og en halv til to og et halvt gram. Det er også den mest skræmmende væsen i verden, der spiser omkring to til fire gange sin vægt på en dag. Den shrew Sawi har også den højeste puls blandt dyr. Dyr lever i Nordafrika, Sydeuropa, Transkaukasien, Asiatiske lande. Det kan findes i Moskva-regionen, Primorsky Krai, i Baikal-regionen og i Urals.

Se videoen: TOP 5 Mindste Dyr i Verdenen (November 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org