Fugle

Starling: Trækfugl eller ej, beskrivelse

Pin
Send
Share
Send
Send


Udseende og adfærd. Kropslængde 20-25 cm, vingespids 34-42 cm, vægt 60-90 g. Udseendet af en fuglssamling og gå på jorden er meget karakteristisk på grund af dens tætte struktur, forkortet hale, lang skarpt lige næb, store stærke ben. Den flyvende fugl er let genkendelig ved de spidse vingers trekantede form. Unfazed, flyver godt, går og løber, holder flokke det meste af året.

beskrivelse. Seksuel dimorfisme i farve og størrelse er næsten ikke udtalt. I det friske efterårsklæde er voksenfugle prægtet med tykke, hvide og okkerflekker og pletter, som næsten skjuler skrogets og vingernes mørke farve. Næbbet er mørkt, øjnene er lyserøde, benene er pink-oker. Ved foråret bliver lette fælge ved fjerens ender gradvist trætte, fjerene selv skærper. I foråret ser stjernen næsten sort ud med en stærk metallisk glansbrons, grøn, lilla, lilla. Nækken bliver gul (blå prikket i bunden). I parringssæsonen opbevares der i et lille antal på ryggen, vingerne, understappen.

Unge fugle er brune, med sløret langsgående pestrinami, mørkt tøj fra næb til øjet, lyst hals og sorte næb. Benene kedelige, gråagtige. I slutningen af ​​sommeren og om efteråret smelter de unge fugle med trængende sort og blomstrende fjerdragt ud af pejedy. En flyvende fugl har relativt korte spidsede vinger med en lys underside, en lang spids næb, en forkortet hale, disse tegn gør det muligt at skelne stjernestammer fra andre flockende fugle af samme størrelse - trusser og voksvinger.

Stemmen. Sangen er meget forskelligartet, højlydt, består af fløjtende og kvidrende knæ, indeholder talrige låne sange fra andre fugle samt imitationer af en bred vifte af lyde. Sangstjernen åbner i vid udstrækning sit næb, bustende fjer på halsen, ryster med jævne mellemrum sine halvdelte vinger. Alarets græd og græd er en blød murmur. "CHRR», «chrrrr". Tårer udsender skælende, chirping, chirping lyde. I pakker opfører sig meget støjende.

Distribution, status. Det distribueres praktisk talt i hele Eurasien fra taiga til subtropikere, i de sidste årtier er det afgjort øst for Transbaikalia, i det nordlige Europa nåede man skovtundraet, trængte skovstiger og halvøken. I Vest- og Sydeuropa, i Mellemøsten, forekommer Kaukasus hele året, indvandrere fra de nordlige og østlige dele af området - områder med snedækkede vintre deltager i de lokale fugle. I færre vintre uden for hektarområdet - i subtroperne og troperne i Afrika og Asien.

Det blev introduceret i Nordamerika, Sydafrika, Australien, New Zealand, på mange øer i Oceanien. I det europæiske Rusland som helhed er det almindeligt, men der er betydelige udsving i tal, tilsyneladende i de seneste årtier er antallet faldet noget. På nestepladser i mellemzonen fremkommer fra begyndelsen af ​​marts, i begyndelsen af ​​snevejr, afgang fra august til november, forbliver nogle fugle vinter inden for sneløse vintre såvel som i byer i skraldespild.

Livsstil. En karakteristisk form for menneskeskabte og mosaiske landskaber, bosætter sig i bebyggelser, haver, parker, ved hjælp af fuglehuse og tomhed i menneskelige bygninger. Under naturlige forhold ligger det i huler, gamle bugser af bi-æter og rullerulle i klipperne. Kolonier udgør sjældent. Invertebrater dominerer i kosten, hvilke fugle samler hovedsagelig på jorden. Jordmorms, larver af biller graver ud af blød jord, samler dem om foråret, efter pløjen på dyrkningsarealer. Ofte fodrer det på græsplæner lige under folks fødder. Mindre hyppigt undersøger han kroner eller fanger insekter i luften (fx ledsager af hovdyr). I anden halvdel af sommeren kan spise bær, forårsage alvorlig skade på afgrøden.

Normalt monogamous, selv om der er tilfælde af bigamia. Efter at have valgt et sted til nesting tiltrækker hanen aktivt kvinden med sange, med begyndelsen af ​​inkubation falder hans sangaktivitet kraftigt. Nogle gange begynder hanen at bygge en rede uden en kvindelig, men som regel samarbejdspartnere bygger en rede og bærer det nestende materiale sammen. I kobling 4-8, normalt 5-6 lyseblå, hurtigt fading æg. Inkubation varer 11-15 dage, begge medlemmer af paret luge om natten - kun kvinden.

Nestlingsluge dækket af lang tyk gråhvit ned. Med fremkomsten af ​​kyllinger bliver bolighuler tydeligt synlige, fugle flyver konstant til dem med mad, afholder hvide kuldkapsler fra redenen, kyllingerne krøller højt. 20-22 dage efter udklækning (nogle gange 15-17 dage senere) forlader broen redenet. Afgang falder normalt i midten eller i slutningen af ​​maj. Måske har nogle par lejlighedsvis 2 brød pr. Sæson. Hele sommeren vandrer fuglene familier, der gradvist danner store flokke og bevæger sig til mere åbne levesteder. I slutningen af ​​sommeren udfører tusindvis af individer fløjter af stjernestjerner, der tæller tusindvis af individer, komplekse pirouetter i luften, der ligner skyer, der er i konstant forandring, med alle fugle bevæger sig overraskende glat og synkront.

På nuværende tidspunkt dannes massive overnatninger normalt i reed beds, sjældnere i trækroner. I efteråret synger mange mænd, men mindre aktivt end i foråret. Afgang begynder i august, er forsinket til det sene efterår, små grupper forbliver lejlighedsvis overvintrende i mellembanen - i kvægværker, by- og forstæder. De første år yngler ikke, bruger deres sommervandring, nest kun i slutningen af ​​2. år af livet. Den maksimale kendte levetid er 20 år.

Starling eller Common Starling (Sturnus vulgaris)

Beskrivelse af fuglens udseende

Mange opmærksomme læsere er interesseret i information om stjernen, vandrende fugl eller ej, beskrivelsen af ​​denne fugl. Starling betragtes som en af ​​de største og mest ressourcefulde fugle, der tilhører ordren til passerine. Disse fugle fra Starling-familien omfatter mere end 100 arter. Størrelsen af ​​stjernen anses som gennemsnittet for passeriner. Vægten af ​​en voksen fugl er ca. 75 g, kropslængde - 20-22 cm, vingespindel - 40 cm. Følgende eksterne egenskaber er karakteristiske for starling:

  • Sort fjerdragt med en metallisk glans, som kan smeltes og bliver brun om foråret. Nogle fugle har lilla, bronze, grønlig, blålig legetøj på fjer.
  • Hannerne er lidt større end kvinder og lysere.
  • De har en skarp og lang næb, lidt buet ned. Regningen har også evnen til at ændre farve. Det meste af tiden er han sort ved stjernen, men bliver gul i parringsperioden.
  • Fuglens poter er store og stærke, brune-røde i farve med krøllede kløer.
  • Den har en massiv krop, kort hals og forkortet hale.

Er en fælles starling en migrerende fugl eller ej?

Næsten i alle dele af verden kan denne gomonlivuy og chirping fugl findes, fordi den nemt tilpasser sig forskellige forhold i naturen.

De mest foretrukne steder til afvikling af starlings er Australien, Eurasien, New Zealand og Nordamerika. Starlings flyver sjældent ind i Central- og Sydamerika. De er perfekt akklimatiseret i Rusland, Frankrig, Jugoslavien, Grækenland, Pakistan, Indien, Afghanistan og Irak. Folk har allerede bosat disse fugle i Afrika og Australien.

Er en almindelig starling en vandrende fugl eller ej? Svaret på dette spørgsmål er tocifret. Starlings i Vesteuropa og Sydeuropa fører et afgjort liv, det vil sige de bliver her til vinteren. Men i Rusland, i øst og nord for Europa, vinter de kolde, så de flyver til de sydlige lande. Mange i foråret kunne observere - om stjernen er en migrerende fugl eller ej. Billeder i artiklen demonstrerer forårskolonisering af deres træhuse ved starlings, når de vender tilbage fra sydkanterne.

Favorit habitat for disse fugle er flad terræn. I bjergområder flyver de ikke. Foretrukne steder til afvikling vælger de områder i nærheden af ​​floder eller sumpere. Nogle gange kan de findes i steppeområderne og let skov. Ofte findes boliger til stjernesteder nær gårde og menneskelige huse. De kan godt lide at bosætte sig nær de marker, hvor de spiser sig selv. De fleste fugle lever i hulrum eller under nicher af bygninger. De er heller ikke uvillige til at leve i hyggelige fuglehuse bygget af mennesker.

Beskrivelse af fuglens livsstil

Starlings bor i kolonier, samles i flokke. Du kan ofte se et billede af tusindvis af fugle, der flyver forbi, der ligner en bi sværm i det fjerne. Fugle udfører en efter en anden kompleks pirouette, og hele pakken synes at være en hel organisme. Før landing svæver de over jorden og smelter derefter over et stort område.

For natten samles de også i grupper. Til dette er de egnede steder hvor vilge og vild vokser. I en bypark eller have sover de bare på grene af træer og buske. I lande, hvor de overvintrer, kan flokke numre op til en million individer.

I yngleperioden lever stjernerne i deres lille område og tillader ikke andre fugle at komme ind der. De finder mad på bredden af ​​floder, afgrøder, haver, i landsbyer. Foder i redenen bærer ikke, spis den til side.

Starlings er aggressive overfor andre fugle, de konkurrerer om hestesteder. Fugle som højlandsfugle og grønne spætte bliver offer for deres adfærd. Længden af ​​denne sangfugl er cirka 10-12 år. Når du ser stjernen, kan du se, at det er en ret skummel fugl, om end en lille.

Starlings kost

Sjove starlings spiser både planteføde og animalsk oprindelse. Den mest egnede forårsmad til dem er regnorme, der vises på overfladen med det første sollys. De lever også lykkeligt på larverne om vinteren i barkens bark. Om sommeren behandler stjernerne sig med larver, sommerfugle, græshopper, æbler, pærer, blommer, kirsebær, kirsebær. På nogle måder kan starlings kaldes redningsmænd fra skadedyr.

Avlsmetode

I foråret, der kommer fra de sydlige lande, træder stjernerne ind i parringsperioden. I europæiske og asiatiske lande lykkes det at lukke kyllinger tre gange fra forår til efterår. For dette er fuglene opdelt i par. Så ser de efter steder til nestning og sætter tørre plantedele der. Mose, fjer og græs lægges oven på fuglen. Hanen kan passe på flere kvinder samtidig.

I den første æglægning kan der være 6 til 10 stykker. Kvinden lægger æg en gang om dagen. Så inkuberer hun dem. Ægene er lyseblå i farve og når 3 cm i længden og 2 cm i bredden. Vægten af ​​en er 6,5 g.

Sommetider erstatter kvinden på inkubation af afkom hanen. Chicks er født på dagene 11-13. De er helt nøgne og blinde. I første omgang opfører de sig helt stille. Så snart forældrene kastede æggeskaller ud af reden, så kom kyllingerne op. Voksne begynder at kigge efter mad til eftertiden. De bringer insekter til kyllinger, som er en komplet protein mad. I løbet af dagen kan forældre flyve til mad op til 300 gange. Efter tre uger af livet gør kyllingerne deres første flyvning. Forældre med forskellige tricks lokker dem ud af reden.

Har stjernestjerner fjender?

De mest glødende fjender af stjernestjernerne er krager og magpier. Disse fugle er i stand til at ødelægge deres rede. Også små fugle er bange for ørne, gyldne ørne, peregrine falcons, ugler, falkefugle. Disse rovdyr gør deres vej til rede på jagt efter æg og kyllinger, som de spiser. Katte, martens, slanger kan også komme til reden og spise små kyllinger.

Starlings ud for en mand

Forholdet mellem mennesker og starlings er to gange. Tidligere var folk mere naturlige og beundrede de tidlige sangfugle. Så der var tilfælde, hvor starlings blev buret som en kanariefugl eller en nattergale. I fangenskab opfører de sig perfekt: de er aktivt kvæler og hopper. Ødelæggende græshopper, snegle og maybirds, starlings bringer betydelige fordele for mennesker. Et vigtigt kendetegn ved deres mad er, at de spiser insekter stadig i larverstadiet og finder dem i jorden.

Ud over fordelene kan disse fugle også skade virksomhedsledere. At spise frugt og bær, de ødelægger afgrøder i frugtplantager og vinmarker. Især de elsker jordbær og kirsebær. Beskadigede varer efter deres overfald bliver uegnet til forbrug. Landmændene kæmper med razzier af disse fugle på forskellige måder. De er fyldt med garn, fælder, bogey og lydenheder.

Byboere synes heller ikke ligesom starlings, der forurener med deres ekskrementer fortove, tage og træer. Du kan ofte observere i parker bænke og gyder, dækket med ekskrement af fugle med en ubehagelig lugt. Parkerarbejdere skal nøje overvåge dette. På visse steder forsøger stjernestjerner selv at fange dem med garn, skræmme fjernlygter og lydsignaler.

Interessant information om starlings

Hvis du ser stjernestjernerne, så kan du bemærke nogle af deres egenskaber:

  • Under flyvningen gør stjernen hurtige og glatte bevægelser, og i færd med at fange insekter - de forkerte.
  • Starlings perfekt efterligne lyde. De gentager lyde og stemmer af andre fugle. De kan let skildre et telefonopkald, en dørens knæk, en frøs skælvning, en kat eller en slags melodi.
  • Starlings kan flyve på grene så store flokke, at de slår dem af.
  • I slutningen af ​​hestesæsonen forener de gamle stjernestjerner med deres unge i støjende flokke og sætter sig for vinteren til varme lande.
  • Små kyllinger af starlings er meget frodige, en chick spiser tre gange mere end en voksen.

Er en nattergale en trækfugl?

Det er ingen hemmelighed, at nattergalen ligner en lille stjerne. Derfor er mange interesserede i, om nattergalen og stjernen er trækfugle eller ej.

Nightingales er passerine fugle. Dette er en lille fugl med brunlig fjerdragt, rødlig hale, mørke øjne, lange ben. Takket være sine sangtalenter blev nattergalen et symbol for mange forfattere og digtere. Mange siger, at denne lille fugl ikke bare synger, men hælder ind. Sang er kendetegnet ved en særlig sonoritet, et stort antal intonationer.

Der er mere end 20 arter af nightingales. Den mest almindelige fælles nattergale. Det er en vandrende fugl og går til Afrika for at overvære. Nattergaller er befolket hovedsageligt i tæt scrubland, nær floder eller søer. I april vender nattergalerierne tilbage til deres hegnesteder. De gør sig straks kendt med deres fløjte, klikke og knitrende sang om natten eller ved daggry.

Beskrivelse, udseende

Strålen er konstant sammenlignet med sortfuglen og nævner ligheden af ​​deres størrelse, mørk skinnende fjerning og næbfarvning.

Den kendsgerning, at der stadig er en starling foran dig, vil fortælle hans korte hale, hans krop i små lyse fløjter og evnen til at løbe på jorden, i modsætning til hoppestruerne. I foråret er lyspletterne mere synlige hos kvinder, men i efteråret er takket være smeltet dette tegn slettet.

Næbbet er moderat langt og skarpt, næppe mærkbart buet nedad: gul - i parringsperioden i andre måneder - sort. Indtil kyllingerne ikke er gået ind i puberteten, er deres næb kun farvet i brun og sort. Unge starlings viser også den almindelige brune farve af fjer (uden den lyse glans der er forbundet med voksne), den særlige rundhed af vingerne og den lyse hals.

Dette er interessant! Det er blevet fastslået, at farven på den metalliske tone bestemmes ikke af pigmentet, men ved selve designet af fjerene. Hvis du ændrer vinklen og lyset, blinker foden, ændrer du også nuancerne.

Strålen vokser ikke mere end 22 cm med en vægt på 75 g og en vingespind på næsten 39 cm. Den har en massiv kropsstil på rødbrune poter, et ensartet afrundet hoved og en kort (6-7 cm) hale.

Ornitologer opdeler starlings i flere geografiske underarter, hvis sorte fjer skelnes af nyanser af metallisk glans. For eksempel støder europæiske stjernestjerner på solen grønt og lilla, i andre underarter ryggen, brystet og ryggen af ​​nakken skinner med blå og bronze.

Habitat, levesteder

Starling bor overalt bortset fra Central- og Sydamerika. Takket være manden har fuglen bosat sig i New Zealand, Australien, Sydvestafrika og Nordamerika.

Rooted starlings i USA forsøgte flere gange: den mest effektive var forsøget i 1891, da hundreder af fugle blev frigivet i naturen i Central Park i New York. På trods af at de fleste af fuglene døde, var resten nok til den gradvise "fangst" af kontinentet (fra Florida til det sydlige Canada).

Starling besatte store områder i Eurasien: fra Island / Kola Halvø (i nord) til Sydfrankrig, Nordspanien, Italien, Nordgrækenland, Jugoslavien, Tyrkiet, Nordiran og Irak, Pakistan, Afghanistan og Nordvestindien (i syd) .

Dette er interessant! I øst strækker sig området til Baikal (inklusive), og i vest dækker det Azorerne. Strålingen blev set i Sibirien ved ca. 60 ° nordlig breddegrad.

En del af stjernestjernerne forlader aldrig de beboede områder (disse omfatter fugle i Syd- og Vesteuropa), den anden del (fra de østlige og nordlige europæiske territorier) flyver altid til vinteren mod syd.

En almindelig starling er ikke særlig kræsen om sit levested, men undgår bjerge, der foretrækker sletter med saltmyrer, lette skove, sump og stepper samt dyrkede landskaber (haver / parker). Han kan lide at bosætte sig tættere på markerne og generelt ikke langt fra den person, der giver stjernen med rigelig fødevareforsyning.

Starling livsstil

Det sværeste liv på migrerende stjernestjerner, der vender hjem i begyndelsen af ​​april. Бывает, что в это время вновь выпадает снег, отгоняющий пернатых южнее: те, кто не успел откочевать, попросту гибнут.

Первыми прилетают самцы. Их подруги появляются чуть позже, когда потенциальные избранники уже выбрали места для гнездования (в том числе дупла и скворечники), и теперь оттачивают свои вокальные данные, не забывая подраться с соседями.

Starling strækker sig op, brede åbne næb og fladrende vinger. Harmoniske lyde kommer ikke altid ud af nakken: Han skrækker ofte ubehageligt og squeals. Sommetider imiterer migrationsstjerner mesterligt subtropiske fugles stemmer, men oftere bliver russiske fugle rollemodeller, såsom:

  • Oriole,
  • lærke
  • jay og spøgelse,
  • sanger,
  • vagtler,
  • blåhals,
  • sluge
  • rooster kylling
  • and and others.

Starlings er i stand til at efterligne ikke kun fugle: De reproducerer perfekt hundens bjef, kat "meow", blødende får, froskekrydsning, knirkende wickets / vogne, klik på en hyrdes pisk og endda banke på en skrivemaskine.

Sangeren gentager favorithjælene med en patter og fuldender forestillingen med shrill squealing og "choking" (2-3 gange), hvorefter han endelig stopper. Jo ældre stjernen er, jo mere omfattende er dets repertoire.

Fugleadfærd

En almindelig starling er ikke en særlig venlig nabo: det går hurtigt sammen i kampen mod andre fugle, hvis det plot, der er gunstigt for hovning, står på spil. Således, i USA, udstrålede stjernerne de rødhårede spætte, indfødte i Nordamerika, fra deres hjem. I Europa kæmper stjernerne for det bedste indlejring med grønne spejl og rulleskøjter.

Starlings er særegne kreationer, og derfor samles de i flokke og bor i tæt adskilte kolonier (flere par hver). Under flyvning skaber de en stor gruppe af flere tusinde fugle, der synkront svæver, drejer og lander. Og allerede på jorden "spredes de" over et stort område.

Dette er interessant! Udklækning og bevogtning afkomene må ikke forlade deres område (omkring en radius på ca. 10 m), hvilket ikke tillader resten af ​​fuglene. Til mad flyve til haver, marker, villaer og kyster af naturlige reservoirer.

De plejer at overnatte også i grupper som regel på træ- / buskafdelinger i byparker og haver eller i kystområder, der er tæt overgroet med willows / vasser. Under vinteren kan selskabet med overnight starlings bestå af mere end en million individer.

De nordlige og østlige (i Europas regioner) starlings lever, de mere karakteristiske sæsonmæssige migrationer er for dem. Således er indbyggerne i England og Irland tilbøjelige til næsten fuldstændig afgjort liv, og i Belgien flyver næsten halvdelen af ​​stjernestjernerne mod syd. Den femte del af Hollandsstjernerne tilbringer vinteren hjemme, resten flytter 500 km mod syd - til Belgien, England og Nordfrankrig.

De første masser migrerer mod syd i begyndelsen af ​​september, så snart efteråret er færdig. Migrationstoppen er i oktober og slutter i november. De ensomme unge starlings kommer til at få den hurtigste overvintring, der begynder i begyndelsen af ​​juli.

I Tjekkiet, Østtyskland og Slovakiet udgør overvintrende fuglehuse ca. 8%, og endnu færre (2,5%) i det sydlige Tyskland og Schweiz.

Næsten alle starlings, der befinder sig i Østpolen, Nordskandinavien, Nord-Ukraine og Rusland, er vandrende. De bruger vinteren i det sydlige Europa, i Indien eller i den nordvestlige del af Afrika (Algeriet, Egypten eller Tunesien), der dækker en afstand på 1-2 tusind kilometer under flyvninger.

Dette er interessant! Starlings rejsende, der ankommer i syd af tusinderne, yderst irriterer lokalbefolkningen. Næsten hele vinteren, kan Romas indbyggere ikke lide at forlade huset om aftenen, når de forrevne parker og offentlige haver kvirrer, så de drukner lyden fra passerende biler.

Nogle starlings vender tilbage fra udvej meget tidligt i februar-marts, når der stadig er sne på jorden. En måned senere (i begyndelsen af ​​maj) kommer de der bor i de nordlige områder af det naturlige område hjem.

levealder

Den gennemsnitlige levetid for fælles starlings er dokumenteret.. Oplysningerne blev leveret af ornitologerne Anatoly Shapoval og Vladimir Payevsky, der studerede fugle i Kaliningrad-regionen på en af ​​de biologiske stationer. Ifølge forskere lever almindelige starlings i naturen i omkring 12 år.

Mad, starling ration

En god forventet levetid for denne lille fugl skyldes dels sin altomfattende natur: stjernen spiser både vegetabilske og proteinrige fødevarer.

Sidstnævnte omfatter:

  • regnorme,
  • snegle,
  • insekt larver,
  • græshopper,
  • larver og sommerfugle,
  • Symphyla
  • edderkopper.

Stænger af starlings ødelægger store kornmarker og vinmarker, der forårsager skade på sommerens beboere ved at spise haven bær samt frugter / frø af frugttræer (æbler, pærer, kirsebær, blommer, abrikoser og andre).

Dette er interessant! Fostrets indhold, skjult under en stærk skal, starlings få ved hjælp af en simpel håndtag. Fuglen sætter næb ind i et næppe mærkbart hul og begynder at udvide det, uden at klække igen og igen.

Avlsfugle

Sedentære starlings begynder at mødes i det tidlige forår, migrerende - efter ankomsten. Varigheden af ​​parringssæsonen afhænger af vejret og tilgængeligheden af ​​foder.

Par neser ikke kun i hylder og hule, men også i grunden til boliger til større fugle (egrets eller hvide tailed ørne). Efter at have valgt et sted, kalder stjernen kvinden til at synge og underretter samtidig konkurrenter om, at "lejligheden" er besat.

Begge bygger en rede, leder efter stilke og rødder, kviste og blade, fjer og uld til sit strøelse. Starlings ses i polygyni: de fascinerer ikke kun flere kvinder samtidig, men også befrugter dem (den ene efter den anden). Polygami forklarer tre koblinger per sæson: den tredje sker 40-50 dage efter den første.

I en kobling er der som regel 4 til 7 lyseblå æg (6,6 g hver). Inkubationsperioden varer 11-13 dage. I løbet af denne tid erstatter hanen lejlighedsvis kvinden og sidder på æggene.

Det faktum, at kyllingerne blev født, signalerer skallen under redenen. Forældre hviler i fragmenter, stort set om aftenen, og om morgenen og om aftenen er de travlt med at søge mad og efterlader børnens mad flere dusin gange om dagen.

I starten bruges kun blød mad, senere erstattet af græshopper, larver, biller og snegle. Efter tre uger kan kyllinger flyve væk fra reden, men nogle gange er de bange for at gøre det. Ved at lokke "alarmisterne" spinder de voksne starlings nær nestet med mad, der er presset i deres næb.

Starling og mand

Starling almindelig forbundet med menneskeheden er meget tvetydigt forhold. Denne hylder af forår og den begavede sanger lykkedes at ødelægge sin gode holdning til sig selv med flere detaljer:

  • de indførte arter trænger ud lokale fugle,
  • store fugleflokke på lufthavne truer flysikkerhed,
  • forårsage betydelig skade på landbrugsjord (kornafgrøder, vinmarker og bær)
  • er bærere af sygdomme, der er farlige for mennesker (cysticercosis, blastomycosis og histoplasmose).

Samtidig ødelægger stjernerne aktivt landbrugs skadedyr, herunder græshopper, larver og snegle, kankeblade og tofløjede insekter (gadflies, fluer og gadflies) og deres larver. Ikke underligt, at folk har lært at slå sammen fuglehuse og tiltrække starlings til deres haver og hytter.

levested

Starlingfuglens habitat er bred nok, den kan findes næsten overalt i Eurasien, fra taiga til subtropik, i de sidste par årtier begyndte det at blive bemærket mod Zaboikale, i Nordeuropa var det muligt at nå skovtundraet samt i Vest- og Sydeuropa og Kaukasus Mellemøsten. På nogle områder lever han hele året, men i den varme årstid bliver flockens antal genopfyldt af indvandrere fra de nordlige regioner, hvor vintrene er mere alvorlige og snedækkede. Nu er det klart stjernefuglfugl eller ej.

Sommetider kan stjernen flyve selv til Asien og Afrika, hvor der er et behageligt subtropisk klima. I varmt Sydafrika introducerede køligt New Zealand og Australien, såvel som på øerne i Oceanien. I den europæiske del af Rusland er fælles sorter i normale mængder almindelige, selv om der er betydelige variationer. Nylige undersøgelser viser et kraftigt fald i antallet.

Starling fuglens habitat er bred nok, den kan findes næsten i hele Eurasiens område.

På deres steder vises gnezovariya, som hovedsagelig ligger i mellembanen, i begyndelsen af ​​marts, når sneen smelter og flyver i august og de første måneder af efteråret. Nogle personer forbliver hjemme, hvis vinteren ikke er snedækket, og stadig kan lide at bo i en by tæt på skraldespanden

Livsstil

Det foretrækker at leve i byer og bosættelser, og mere præcist i parker og haver, der fylder tomme hulrum i menneskelige bygninger eller fuglehuse. Under naturlige forhold opgøres det i klipper, forladte burrows, træhuller. Kolonier er sjældent dannet. Ikke alle ved hvad stjernen spiser, så dette problem bør behandles mere detaljeret. Insekter dominerer i kosten, fugle finder mad under træerne. Larverne, regnorme kommer ud af den bløde jord, i forårssæsonen følger de ploven, når jorden er kunstvandet. Ofte kan de ses på græsplænen i nærheden af ​​mennesker, og meget sjældnere undersøger de kroner på jagt efter mad og jager også insekter under flyvning.

Starling foretrækker at bo i byer og bosættelser, i parker og haver, der fylder tomme hulrum i menneskelige bygninger eller fuglehuse

Juli og august tillader indførelse af bær i kosten, i de tidligere flokke af starlings forårsaget stor skade på afgrøden. I de fleste tilfælde er monogamiske, selv om repræsentanter for bigamia er registreret.

I løbet af sommeren vandrer fugle med deres familier, flokke formes gradvist, de forsøger at flytte til åbne områder. I august, før en nats søvn, er flokke, hvor der er tusindvis af fugle, de mest komplekse aerobatiske manøvrer, der konstant ændrer deres konfiguration. Det er overraskende, at alle fugle viser synkront arbejde.

Mange spekulerer på, hvor stjernene overvinder. I løbet af denne periode opstår der overnatninger, normalt på trægrene, men i de fleste tilfælde i reed lunde.

Ved begyndelsen af ​​efteråret begynder mændene at synge meget, men ikke med sådan dedikation som i forårssæsonen. Afgangen foregår i slutningen af ​​sommeren, den kan trække til begyndelsen af ​​efteråret, stjernen er en trækfugl, selvom nogle bor hjemme. Indtil det 1. år opdrætter de ikke op, de bruger hele sommeren til at vandre en livsstil og begynder at nestes, når de når to år. Forventet levetid er i gennemsnit 15-20 år.

reproduktion

Efter at have valgt en nestdrøm, kalder hanen kvinden med sin sang, begynder inkubationen at stoppe syngen af ​​leveren. Nogle gange bygger en mandlig repræsentant en rede selv uden en kvinde, men partnerne er involveret i konstruktion sammen og bruger meget tid på at søge materialer. Murværk har omkring 4-8 æg, de har en lyseblå farve, som hurtigt falmer. Inkubationsperioden varer ca. 2 uger, begge forældre skifte æg, om natten kun kvinden.

Kyllinger ved fødslen er dækket af tykt, langt grå-hvidt ned. Efter kyllingernes udseende bliver familiens bopæl meget mærkbar, fordi forældrene konstant besøger afkom med mad, tager hvide kuld fra reden, mens de sang højt. 20 dage efter ægets fødsel flyver slægten ud af reden. Afgangen foregår som regel i maj. Nogle par laver to kød i en sæson.

Fælles Starling

Den fælles starling (lat. Sturnus vulgaris) er en art af sangfugl af sangfuglen, stjernestilfamilier, stjernestyrke.

Denne fugl fik sit navn på grund af sin sang. I en bred vifte af lyde lavet af stjernen kan sprængning, smacking og stikning spores, som ligner vridningen af ​​stegt mad i en varm stegepande. I den tjekkiske republik, for eksempel, kaldes stjernen "shpachek", som bogstaveligt betyder "fed".

Afhængig af sortimentet identificerer den moderne klassifikation flere underarter af den stearinske almindelige, lidt forskellig i størrelse og overløb af fjerdragt.

Hvad ser en stjernestjerne ud?

Strukturernes struktur og fjerkræ ligner sortefugle, men adskiller sig i deres mindre størrelse og bevægelsesmåde på jorden: stjernens gang og sorte fugle hopper.

Starling.

Kropslængden på en voksen person er 18,7-21,2 cm med en masse på ca. 75 g. Vingerpanelet når 38,7 cm. Forfatningen er tæt, halsen forkortes. Vingerne brede ved bunden aftageligt aftagende mod enden. Vingerne fra unge stjernestjerner er kendetegnet ved afrundet form. Lige, korte hale vokser i længden til 6,2-6,8 cm. Benene er malet i en lys, rødbrun farve.

Mænd kan skelnes af aflange fjer på brystet og et blåt sted ved bunden af ​​næb. Hos kvinder er fjerene på brystet små og elegante, og på næb er der røde pletter. Bækken af ​​individer af begge køn er lang, skarp, lidt buet nedad og fladt på siderne. Et interessant træk er, at stjernens stjerne er normalt sort, men bliver gul i parringsperioden. På dette tidspunkt minder stjernerne specielt om trusler.

Voksens fjerdragtfarve er intenst sort med en metallisk glans, som, afhængigt af underarterne, kan være bronze, lilla, grønlig eller blå, skimrende i solen.

Om vinteren, før muldens begyndelse, er fjerene dækket med hvide eller beige pletter, især synlige på vingerne og brystet. Umiddelbart efter forårsmulden tager fjerkræet en ensartet brun farve.

Starling i grenene. Starling på en gren. Starling renser fjer. Starling. Starling tager vandbehandlinger. Starling tager vandbehandlinger. Starling. Starling.

Habitat og habitat

Den fælles starling bor i alle geografiske områder undtagen Central- og Sydamerika. Starlings begyndte at blive importeret til Afrika, Australien og Nordamerika i det 19. århundrede, hvor arten med succes var tilpasset til eksistensbetingelserne.

Starlings, der bor i syd og vest for Europa, er stillesiddende, de nordlige og østlige befolkninger migrerer til sydeuropa, india og afrikanske lande før koldt vejr. Afstanden mellem vintering og nesting kan nå 1-2 tusinde km.

Migrerende starlings vender tilbage til nestesteder i februar-marts, nordlige populationer i begyndelsen af ​​maj, med kvinder ankomme et par dage senere end mænd.

I vinterområder samles starling i store flokke på over en million individer. Under nesting bor i små grupper af flere par. De foretrækker at bosætte sig på flade landskaber, lyse skove, sumpere og langs reservoirernes bredder. Ofte findes i landdistrikter, hvor mere mad og lettere at finde et sted at bo.

Hvad spiser starlings?

I begyndelsen af ​​foråret er starlingsdiet dyrefoder. Efter at sneen forsvinder, spiser fugle frivilligt regnorme og overvintrende insektlarver. Ved starten af ​​varme jager stjernestjerner sommerfugle, græshopper, tusindfugle og edderkopper.

Vegetabilsk ration består af kornfrø, bær og forskellige frugter: æbler, pærer, kirsebær, blommer. Med et skarpt og buet næb bryder stjernestjernerne let nøddeskalmen eller gennemborer skindet af hårde frugter.

Starling på asken leder efter stegte biller. Starling jaget billerlarver.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org