Fisk og andre vandlevende væsener

Hav elefanter (lat

Pin
Send
Share
Send
Send


Sea elefanter er en slægt af pattedyr fra familien af ​​ægte sæler, herunder de største repræsentanter for ordren for rovdyr. De skylder deres navn til den trunklignende næse hos mænd og store dimensioner. På trods af at elefantforsegler tilhører egentlige sæler, er de i deres adfærd og nogle andre egenskaber, som de ligner eared, forseglet mere. Der er to meget lignende arter - den nordlige elefantforsegling beboer vestkysten af ​​Nordamerika og den sydlige elefantforsegling, der befinder sig i Antarktis.

udseende

Hav elefanter fik deres navn ikke tilfældigt, det er dyr af virkelig gigantiske størrelser. Kropslængde hos mænd i den sydlige elefantforsegling kan nå op til 5 m, vægt op til 2,5 tons! Hunnerne er meget mindre og strækker sig kun "3 m". Hav elefanter adskiller sig fra resten af ​​sælerne ved deres overordnede tungbyggeri og store mængder af subkutant fedt. Fedtlagets vægt kan være 30% af dyrets samlede vægt.

Udover størrelsen har elefantforseglinger en anden funktion, der gør dem til at ligne ægte elefanter. Hannerne af disse dyr har en fortykket kødagtig vækst på næsen, ligner en kort kuffert. I ægteskabsperioden bruges bagagerummet til dekoration, intimidering og som resonator, der forstærker en truende brøl.

Adfærdsfunktioner

Hav elefanter bruger de fleste af deres liv under vand, fodring på fisk og skaldyr. De er i stand til at dykke til en dybde på ca. 140 meter og holde vejret i mere end to timer. Samtidig sænker aktiviteten af ​​deres indre organer, hvilket sparer den nødvendige mængde ilt. Deres naturlige fjender er dræberhvalerne og hvide hajer og venter på de store næse sæler i de øverste lag af vandet.

Elephant sæler kommer til land kun i den varme årstid for at producere afkom og udtænke en ny. I tre måneder fylder kæmpe kolonier kystzonerne.

Unge tre til fire år gamle elefant sæler er tvunget til at føre en bachelor livsstil - de er drevet ud af koloniens kanter af deres mere modne otte år gamle brødre. I betragtning af denne situation er de uretfærdige, at de fra tid til anden forsøger at bryde igennem til "gift" kvinder, hvilket fører til nye kampe.

Arter og levesteder

To arter af disse marine pattedyr er kendt - nordlige og sydlige elefant sæler. Den førstnævnte findes på øer langs vestkysten af ​​Nordamerika. De er lidt mindre end deres sydlige familiemedlemmer. Mænd vejer 2,7 tons med en kropslængde på næsten 5 m. Deres stamme når 30 cm, hvilket er meget større end for de sydlige.

Sydlige elefantforseglinger samles i kolonier i subantarktiske øer og øer som Kerguelen, Macquarie, Hurd og Syd Georgien. Adskilte individer findes på kysterne Australien, New Zealand og Antarktis. Vægten af ​​de største mænd kan nå 3,5 tons, og kropslængden er 6,5 m. Hunnene af begge arter er halvdelen af ​​deres partners størrelse.

reproduktion

På rygeriet begynder dyrene at ankomme i begyndelsen af ​​foråret. Det er slutningen af ​​august - det første årti i september (på den sydlige halvkugle begynder sommeren i december, og vinteren er i juni). For det første vises gravide kvinder på de klippefulde kyster. Mænd indhenter senere. Kampene begynder straks mellem dem. Nogle gange bliver de til hele blodige kampe, da hav elefanter har ret stærke front-fangs.

Til sidst beroliger alt, og hver mand erhverver en harem. Det kan omfatte 10 kvinder og et hundrede. Det hele afhænger af mænds styrke og aggression. Fødslen af ​​babyer opstår i september og oktober. Kvinder kryber for at føde på afsondret steder. Cuben er født alene. Længden af ​​hans krop når en meter, og vægten er 25-30 kg.

Mor fodrer barnet med mælk i en måned. Så vender hun tilbage til hanen og bliver gravid igen. Drægtighedsperioden er 11 måneder, det vil sige næsten et år. Barnet er efterladt alene. Han er allerede ægtemænd uden hans mors tilsyn. Når han bliver 3 måneder svømmer han med sine jævnaldrende i det åbne hav. Efter smeltning forlader voksendyr i slutningen af ​​februar også rygeriet indtil næste forår. Seksuel modenhed hos mænd opstår ved 4 år, hos kvinder på 2 år. Kvinde føder hvert år i 10-12 år. Disse dyr lever i gennemsnit 20 år.

En anden fjende er mand. I de forløbne århundreder ødelagde han hensynsløst dyrløse dyr for deres fedt. Med en dræbt elefantforsegling modtog mindst 500 kg værdifuldt produkt. I dag er fiskeri efter disse marine dyr forbudt. I denne henseende er deres antal steget. Antallet af sydlige elefant sæler i dag er 750 tusind hoveder. Mindst 250 tusind dyr lever på øen Syd Georgien, det samme antal på Kerguelen-øerne. Disse er de største rookeries af enorme sæler, som de deler med pingviner.

Tilstedeværelsen af ​​elefantforseglinger på ægte sæler i dag er ubestridelig, men deres position inden for dette taxon er ofte genstand for debat. Kongen udtrykte hypotesen i 1983, at elefantforseglinger er nærmest beslægtede med munkforseglingsfamilien, og begge slægter repræsenterer de ældste former for sande sæler. I 1996 kunne Binida-Emodns og Russell ikke finde tegn på et så nært forhold, men bekræftede elefantforseglings grundlæggende position i systematikken af ​​ægte sæler.

Elephant seal beskrivelse

De første fund af elefantforseglede fossiler går tilbage for hundrede år siden.. Dyrene fik deres navn på grund af en lille proces i næsepartiet, som meget ligner en elefants trunk. Selvom kun mænd "bærer" denne særlige egenskab. Næsens næseparti er glat med den sædvanlige neat næse. På næsen af ​​både dem og andre er vibrissae - superfølsomme antenner.

Dette er interessant! Hvert år bruger elefantforsegler halvdelen af ​​vintersæsonen i forbindelse med smeltning. På dette tidspunkt kryber de ud på kysten, deres hud svulmer op med et væld af bobler og kommer bogstaveligt talt ned i lag. Det ser ubehageligt ud, og fornemmelserne er ikke mere glade.

Processen er smertefuld og forårsager ubehag i dyr. Før alt er færdigt, og hans krop er dækket af et nyt lag, vil det tage lang tid, dyret vil tabe sig, blive udmattet og udmattet. Efter afslutningen af ​​smeltningen vender elefantens sæler tilbage til vandet igen for at afhente fedt og fylde deres styrkeforretninger til det kommende møde med det modsatte køn.

Livsstil, adfærd

På land, opfører dette store marine pattedyr ekstremt akavet. Men så snart havet elefanten rører ved vand, bliver det til en stor dykker-svømmer, der udvikler hastigheder på op til 10-15 kilometer i timen. Disse er massive dyr, der fører i vandet, der for det meste er ensom livsstil. Kun en gang om året samles de i kolonier til avl og smeltning.

Seksuel dimorfisme

De udprægede forskelle mellem kønnene er en af ​​de mest slående træk ved de nordlige elefantforseglinger. Mænd er ikke kun meget større og tyngre end kvinder, men har også en stor elefantstamme, som de har brug for til kampe og for at demonstrere deres overlegenhed til fjenden. Det kunstigt opnåede karakteristiske træk ved elefantfamilien er også aren på nakken, brystet og skuldrene, der er erhvervet i processen med endeløse kampe for lederskab i yngleperioderne.

Kun en voksen mand har en stor bagagerum, der ligner en elefants trunk. Det er også egnet til udstedelse af det traditionelle brøl af ægteskab. Udvidelsen af ​​et sådant proboscis gør det muligt for elefantforseglingen at forstærke lyden af ​​snorting, grunting og højt trommebælg, der kan høres i flere kilometer. Det udfører også funktionen af ​​et fugtabsorberende filter. I løbet af partersæsonen forlader elefantforseglingen ikke jorden, derfor er vandbesparelsesfunktionen ret nyttig.

Kvinder meget mørkere end hanner. De har oftest en brunlig farve med lette dele rundt om halsen. Sådanne pletter fra de endeløse bites af mænd i løbet af parring forbliver. Størrelsen af ​​hannen varierer fra 4-5 meter, hunner 2-3 meter. Vægten af ​​en voksen mand er fra 2 til 3 tons, hunnerne nåer næsten tons, der vejer 600-900 kg i gennemsnit.

Elephant Seals

Der er to separate arter af elefant sæler - nordlige og sydlige. Sydlige elefant sæler er enorme. I modsætning til de fleste andre oceaniske pattedyr (såsom hvaler og dugongs) er disse dyr ikke fuldt vandige. De bruger omkring 20% ​​af deres liv på land og 80% i havet. Kun en gang om året kryper de ud på kysten for at smelte og udføre avlfunktionen.

Habitat, levesteder

Nordlige elefantforseglinger findes i farvande i Canada og Mexico, mens de sydlige ligger uden for kysten af ​​New Zealand, Sydafrika og Argentina. Kolonier af disse dyr kryber op på strande for at smelte eller kæmpe for et par. Dette kan f.eks. Ske på enhver strand fra Alaska til Mexico.

Elephant Seals

Hav elefant - dyr rovdyr. Dens menu omfatter hovedsagelig blæksprutter af dybhavet. Disse er squids, octopuses, ål, stråler, skøjter, krebsdyr. Også nogle typer fisk, krill og nogle gange endda pingviner.

Mandene jager i bunden, mens kvindelige tager sig af for at søge mad i det åbne hav. For at bestemme placeringen og størrelsen af ​​potentiel mad bruger elefantforseglinger vibrationer til at bestemme bytte baseret på de mindste vandfluktuationer.

Sea elefanter dykker til store dybder. Voksen hav elefant kan tilbringe to timer under vand, dunke til en dybde på to kilometer. Hvad præcis elefant sæler gør under disse episke dyk, er svaret simpelt - de fodrer. Ved dissekering af maven af ​​fangede elefantforseglinger blev der fundet en masse squids. Mindre gange indeholder menuen fisk eller nogle arter af krebsdyr.

Efter opdræt går mange nordlige elefantforsegler nordover til Alaska for at genopfylde deres egne fedtreserver, der anvendes i deres tid på land. Diætet af disse dyr kræver dybhavsdykning færdigheder. De kan dykke til en dybde på mere end 1500 meter, der forbliver under vand indtil en ekstraordinær stigning på ca. 120 minutter. Selvom de fleste dykker ved lavere dybder varer kun ca. 20 minutter. Mere end 80% af tidsfordrivet er brugt til fodring til søs for at kunne forsyne sig med energi til avlssæsonen og smeltning, hvor der ikke tilbydes tilbagetog.

En stor butik med fedt er ikke den eneste tilpasningsmekanisme, der gør det muligt for et dyr at føle sig godt til en så stor dybde. Hav elefanter har specielle bihule i bukhulen, hvor de kan lagre yderligere mængder blod beriget med ilt. Dette giver dig mulighed for at dykke og holde luften i omkring et par timer. De kan også opbevare ilt i muskler med myoglobin.

Befolkning og arter status

Disse dyr blev ofte genstand for fiskeri på grund af deres kød, uld og fedt.. Både nordlige og sydlige arter var på udkanten af ​​udryddelsen. I perioden 1892 blev de anset for fuldstændigt udslettet. Men heldigvis, i 1910, i nærheden af ​​Guadalupe Island, nær lavere Californien, blev en koloni identificeret. Tættere på vores tid blev der skabt flere nye marine miljølove for at beskytte dem, og det gav resultaterne.

Det vil også være interessant:

I dag er de heldigvis ikke længere truet, selv om de ofte er skadede og dør for at blive viklet ind i fiskeredskaber, vraget og kollisioner med både. Samtidig overlod IUCN-organisationen miljøfifanter til bevaringsstatus for "mindst udryddelseskræfter".

Spiser nordlig elefantforsegling

Ernæring til elefantforseglingen er bløddyr og fisk. Fra tid til anden kan denne rovdyr angribe hajer, i en række levende i det store Stillehav. Ja, nogle hajararter er så imponerende, at de er farlige for elefantforseglinger. Ikke desto mindre er hajer ikke så skræmmende for dem, da deres største fjende er dræberhvalen. Denne sorte og hvide rovdyr angriber søløver, som ligger på kysten, nær vandet. Killer hval kastes på stranden og bider tænderne ind i nærmeste dyr og trækker så offeret tilbage til havet.

I ynglesæsonen starter mændene hele haremer.

Se videoen: Cage The Elephant - Too Late To Say Goodbye Audio (Juli 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org