Dyr

Verdens største hvaler

Pin
Send
Share
Send
Send


En blåhval eller blåhval er et havdyr, som er en repræsentant for hvaleregionen. Den blå hval tilhører baleenhvalerne af den slags minkehvaler. Den blå hval er den største hval på planeten. I denne artikel finder du en beskrivelse og et billede af en blåhval, vil du lære mange nye og interessante ting om livet i dette store og fantastiske dyr.

Hvad ser en blåhval ud?

Den blå hval ser meget stor ud, men den har en lang og slank krop. Det store hoved af denne hval er udstyret med små øjne og et skarpt næse med en bred nedre kæbe. Den blå hval har en vejrtrækning, når du udånder, hvorfra den lader en lodret vandkilde op til 10 meter høj. På hovedet foran mundingen af ​​en blåhval er der en mærkbar langsgående højderyg, der kaldes en "breakwater".

Den blå hval har en rygfine, som kraftigt forskydes tilbage. Denne fin er meget lille og har form som en spids trekant. Hvalfinens bagkant er dækket af ridser, der danner et individuelt mønster for hver hval. I sådanne tegninger kan forskere skelne hver enkelt person. Længden af ​​denne fin er kun 35 cm.

Den blå hval har smalle aflange brystfinner, der når op til 4 meter i længden. Halefinnen af ​​en blåhval er op til 8 meter bred, den har en tykk hale-stamme og en lille udskæring. Alle disse elementer hjælper en blåhval til nemt at styre sin store krop i vandet.

Den blå hval ser meget usædvanlig ud, takket være dens langsgående striber. Som alle hvaler har den blå hval mange langsgående strimler på den nederste del af hovedet, som fortsætter i halsen og maven. Disse bånd er dannet af hudens folder og hjælper den blåhvalens hals til at strække, når den svelger en stor mængde vand med foder. Disse bånd i blåhvaler er normalt omkring 60-70, men nogle gange mere.

Den blå hval er den største hval af alle hvaler på nuværende tidspunkt. Også den blå hval er det største dyr på jorden. Størrelsen af ​​den blå hval er stor og imponerende. Giganter 30 meter lange og vejer mere end 150 tons er forbløffende. I blåhvaler er hunner noget større end mænd.

Den største blåhval er kendt - det er en kvinde, der var 33 meter lang, med en legemsvægt på 190 tons. Blandt mændene vejede den største blåhval 180 tons, med en kropslængde på 31 meter. Store blåhvaler længere end 30 meter er yderst sjældne i dag. Derfor er længden af ​​den blå hval i vores tid noget faldet. Blåhvalens vægt blev også lidt mindre.

Længden af ​​den blå hval hos mænd varierer fra 23 til 25 meter. Længden af ​​den blå hval hos kvinder varierer fra 24 til 27 meter. Vægten af ​​en blåhval er ikke mindre slående end dens længde. Vægten af ​​en blåhval varierer fra 115 til 150 tons. Personer, der bor på den nordlige halvkugle, er et par meter mindre i størrelse end dem på den sydlige halvkugle.

Synet og lugtesansen i en stor blåhval er svagt udviklet. Men hans følelse af at høre og røre er veludviklet. Den store blåhval har en stor mængde lys. Mængden af ​​blod i en stor blåhval er over 8 tusind liter. Den blåhvaletunge vejer op til 4 tons. På trods af sådanne imponerende figurer har den blå hval en smal mundfuld, dens diameter er kun 10 cm. Blåhvalens hjerte vejer et ton og er det største hjerte i hele dyrenes verden. Desuden er hans puls normalt 5-10 slag per minut og sjældent mere end 20 slag.

Blåhvalens hud ser glat og jævnt ud, med undtagelse af de eksisterende bånd på halsen og maven. Blåhvaler vokser næsten ikke med forskellige krebsdyr, som ofte afregner andre hvaler i store mængder. Den blå hval ser ret monotont ud. Den har en overvejende grå hudfarve med en blå farvetone. Nogle gange ser en blåhvale mere grå ud, og det sker, at farven har flere blå toner. I blåhvaler har underkæben og hovedet den mørkeste farve, ryggen er lettere, siderne og maven er den letteste i hele kroppen.

Blåhvalens legeme har grå pletter, de har en anden form og størrelse. Ved disse pletter kan du skelne en eller en anden hval. Takket være denne farve ser den blåhval ud som om den er lavet af marmor. I haledelen øges antallet af pletter. Blåhvalens brystfinner på indersiden er meget lysere end resten af ​​kroppen. Den nederste side af halen er dog meget mørkere end resten af ​​kroppen. Gennem vandkolonnen ser denne hval helt blå ud, og derfor kaldes den blå hval den blå.

I koldt vand erhverver farven på en blåhval en grønlig farvetone, da dette mammas hud erhverver mikroskopiske alger, som danner en film på sin hud. Erhvervelsen af ​​en sådan skygge er typisk for alle baleenhvaler. Ved hvalernes tilbagevenden til varmere farvande forsvinder denne patina.

Inde i denne kæmpes mund er der hvalbensplader ca. en meter lang, som består af keratin. Hvalbens længste plader er i ryggen, og i forreste del er deres længde reduceret til 50 cm. Disse plader når en bredde på cirka en halv meter. En hvalbenplade kan veje op til 90 kg. Der er 800 plader i en blåhvalekæbe, 400 på hver side. Den amerikanske blåhval har en rig sort farve. Baleenpladerne har form af en omvendt trekant, hvis øverste er knust i en hårig frynse, som er ret grov og hård.

Der er tre underarter af blåhval - nord, syd og dværg, som adskiller sig lidt indbyrdes. Nogle gange kendetegnes en anden underart - den indiske blåhval. De to første underarter foretrækker koldt cirkulært polarvand, mens resten beboer mest tropiske have. Alle underarter har næsten samme livsstil. Livslængden på en blåhval er lang nok og kan være 90 år gammel, den ældste af hvalerne var 110 år gammel. Blåhvalernes gennemsnitlige levetid er 40 år.

Tidligere var habitat for den blå hval hele verdens hav. I begyndelsen af ​​det 20. århundrede begyndte antallet af store blåhvaler at falde hurtigt på grund af aktivt fiskeri. Den gigantiske størrelse af dyrekroppen tiltrak hvalfangerne. Efter alt fra en stor blåhval var det muligt at få meget fedt og kød. Så i 1960 blev den blå hval næsten ødelagt og var på randen af ​​fuldstændig udryddelse, der var ikke mere end 5 tusind individer.

Nu er den store blåhval stadig meget sjælden - det samlede antal af disse dyr er ca. 10.000 individer. Den største trussel mod blåhvaler er forureningen af ​​havene og krænkelsen af ​​deres sædvanlige livsstil. Også væksten i antallet af blåhvaler påvirkes af deres langsomme naturlige reproduktion.

Hvor bor den hvide hval?

Den blå hval bor i mange stater og territoriers farvande i hele vores planet. Tidligere besatte den blåhvalens habitat hele verdens hav. Nu lever den blå hval i forskellige farvande, afhængigt af underarterne. De nordlige og sydlige underarter af blåhvaler lever i koldt vand. De sydlige underarter findes hovedsageligt i kolde subantarktiske farvande. Dværghvaler foretrækker livet i varmere farvande.

Dyrblåhvalen stiger meget langt mod nord - sydlige blåhvaler blev set ud for kysten af ​​Chile, Sydafrika og Namibia. I Det Indiske Ocean lever den blå hval i ækvatoriske farvande hele året rundt. Især ofte ses de i Ceylon og Maldiverne, såvel som i Adenbugten og Seychellerne. Disse er de bedste steder på planeten for dem, der ønsker at se hvaler.

I Stillehavet findes blåhvaler ud for Chile. Men fra kysten fra Costa Rica til Californien mangler de. På samme tid i Californiens farvande bliver blåhvaler mange. Den blå hval bor fra Oregon-kysten til Kuril-øerne og til Aleutian Ridge, men går ikke langt ind i Beringhavet.

I farvande omkring Japan og Korea er store blåhvaler nu fraværende, men de plejede at ses før. I russiske farvande er blåhvaler yderst sjældne. Mindre grupper og ensomme dyr blev observeret ved Cape Lopatka (det yderste sydlige punkt på Kamchatka-halvøen).

I den nordlige del af Atlanterhavet er blåhvaler få i forhold til antallet af individer på den sydlige halvkugle. I det nordlige Atlanterhav lever en blåhval ud for Canadas kyst, i områderne mellem Nova Scotia og Davis-stredet.

Blåhvaler findes på Island og i Det danske sund. Tidligere levede den blå hval ud for den nordvestlige kyst af de britiske øer, på Færøerne og ud for Norges kyst. Lejlighedsvis kan blåhvaler findes ud for Spaniens og Gibraltars kyst.

Blåhvaler er kendt for at migrere. Hvaler tilbringer sommeren i begge halvkuglernes høje breddegrader, men med vinterens indtræden migreres de til varmere områder med lave breddegrader. Vintermigrationer af blåhvaler i Nordatlanten er dårligt forstået. Det er stadig ikke klart, hvorfor blåhvaler altid forlader Antarktis om vinteren og gå mod nord til varmt vand. På trods af at det gamle sted stadig har nok mad.

Sandsynligvis sker dette, fordi kvinder ved fødslen føder hvalpe fra kolde områder. Da de unge blåhvaler har et dårligt udviklet fedtlag og derfor ikke er tilstrækkeligt beskyttet mod kulde. Det udviklede fedtlag bidrager trods alt til at bevare blåhvalernes kropstemperatur, selv i de koldeste farvande.

Hvordan lever en blåhval?

Blåhvaler lever alene, nogle gange i små grupper. Men selv i grupper svømmer de fra hinanden. Pattedyrblå hval er en dagstidning. Den blå hval lever med talesignaler til at kommunikere med kongenere. De lyde, som den blå hval gør, er infrasounds. De er meget intense. Blåhvaler bruger infrasound signaler til at kommunikere i store afstande under migreringer.

Blåhvaler er i stand til at kommunikere ved hjælp af signaler i en afstand på op til 33 km. Den blåhvalens stemme er ekstremt høj. Der er tilfælde af registrering af en meget intens stemme af en blåhval i en afstand af 200, 400 og endda 1600 km. Den blå hval bruger også sine signaler til at finde en partner til at skabe en familie.

Generelt lever den blå hval, der viser den største tilbøjelighed til ensomhed end alle andre hvaler. Men nogle gange lever hvaler i små grupper. I områder med overflod af mad kan de skabe mærkbare klynger, der er opdelt i små grupper. I disse grupper holdes blåhvaler separat. Men det samlede antal sådanne koncentrationer af hvaler kan nå 50-60 individer.

Den blå hval kan dykke ret dybt. Blåhval kan dykke til en dybde på 500 meter i en tid på op til 50 minutter. Konventionel blåhvaledykning, som fodrer, ligger inden for 100-200 meter dybde. Sådanne dykker varer fra 5 til 20 minutter.

En foderhval dykker ganske afslappet. Efter hvalens opstigning øges vejret, mens det udsender en springvand. Når vejrtrækningen genoprettes, dykker hvalen igen. Den blå hval i en rolig tilstand trækker vejret op til 4 gange pr. Minut. Unge hvaler trækker vejret oftere end voksne. Efter en lang dykke dybde udfører den blå hval en række korte dykning og lav dykke. I løbet af denne tid svømmer hvalen 40-50 meter.

Den blå hval ser meget imponerende og imponerende, når man hopper ud af vandet. De mest spektakulære dykker er først efter klatring fra dybden og den sidste inden dykning. Hvalen dukker op, der viser toppen af ​​hovedet, så ryggen, rygfinnen og halerstammen.

Når den blå hval dykker til en dybde, lægger han hovedet ned stærkt. Når hovedet allerede er dybt under vand, vises en del af ryggen med en fin på overfladen, som altid går under sidstnævntes vand. Hvalen synker ned og ned, indtil den forsvinder under vandet, uden at vise halen. Den blå hval lever og bruger under 94% af tiden.

På korte afstande kan blåhvalen nå op til 37 km / t, og i nogle tilfælde op til 48 km / t. Men hvalen kan ikke holde sådan en fart i lang tid, fordi det er for meget belastning på kroppen. Hvalen producerer energi op til 500 hestekræfter i den hastighed. Foderblåhvalen bevæger sig langsomt, inden for 2-6 km / h. Men under migrationen øges hastigheden til 33 km / t.

Da hval er af så imponerende størrelse, har voksne blåhvaler ikke naturlige fjender. Men unge blåhvaler kan være ofrene for et dræberhvalangreb. Disse rovdyr strømmer hvalen til dybderne, hvor den svækkes af mangel på ilt. Et svækket orca dyr vil kunne bryde og spise.

Der er i øjeblikket ingen direkte trusler mod den blå hvalpopulation. Men der er en fare for, at de er lange netværk på 5 km. I sådanne netværk dræbes et stort antal marine indbyggere, men kun et tilfælde af blåhvalernes død i dem er kendt. I andre tilfælde, ifølge fiskere, store blåhvaler - uden vanskeligheder overvældet sådanne netværk. Fra kysten af ​​det vestlige Canada har blåhvaler mange markeringer på deres hud fra forskellige fiskeredskaber.

Blåhvaler dør også i kollisioner med skibe i Stillehavet, gennemsnittet er 1-2 tilfælde om året. Nogle dyr i St. Lawrence Bay-området har ar fra kollisioner med skibe. Dette skyldes en høj koncentration af blåhvaler i kombination med rig navigation i disse farvande. I dag er der på trods af beskyttelsen af ​​blåhvaler, selv i deres største antal steder, stadig ingen begrænsninger for forsendelsen. Der er kun anbefalinger til at bremse i disse farvande, som ikke udføres af kaptajner.

Men den største trussel mod blåhvaler er forurening af havene, herunder olieprodukter. Giftige kemikalier, der kommer ind i havet, akkumuleres i fedtvævet af blåhvaler. Det er især farligt, når disse stoffer ophobes i kroppen af ​​kvinder, der forventer udseendet af unge.

Den menneskelige påvirkning påvirker også antallet af hvalhvaler ved at forstyrre deres kommunikation. Havets støjende baggrund er for nylig forøget, og storsignalerne fra store baleenhvaler er ofte dæmpet. De lyde, som skibe producerer, har jo samme frekvens som hvalernes stemmer.

I den forbindelse bliver det vanskeligere for hvaler at navigere og søge efter deres slægtninge, hvilket også gør det svært at finde en partner i parringssæsonen. Den største skade i dette tilfælde skyldes de hydroakustiske systemer af krigsskibe, der opererer i aktiv tilstand.

Hvad spiser en blåhval?

Den blå hval feeds på plankton, som er typisk for baleen hvaler. Blåhvalpattedyret har et fremragende filtreringsapparat, som er dannet af hvalbonesplader.

Den blå hval feeds på krill - dette er den vigtigste mad i sin kost. Sommetider føder den blå hval på større krebsdyr og små fisk. Men stadig i sammensætningen af ​​foderet af blåhvaler råder små krebsdyr. Massesammensætninger af sådanne krebsdyr hedder krill. Nedenfor på billedet kan du se akkumuleringen af ​​krill i havet.

Fisk spiller en mindre rolle i fodring af blåhvaler. Når der indtages krillmasser, kan en stor blåhval ved en uhell sluge små fisk, små krusninger og andre marine dyr. Nogle gange springer den blå hval på små krebsdyr, der ikke tilhører krill.

Den blå hval føder som resten af ​​hvalkvalernes hvaler. Hvalen svømmer langsomt med en åben maw og samler vand med en masse små krebsdyr. Hvalens mund er meget strakt på grund af båndene på halsen og de bevægelige knogler af mandalen. Scooping vand fra krebsdyr, hvalen lukker munden. I dette tilfælde skubber den blåhvaletunge vand tilbage gennem hvalbenet. Og planktonet, som er et æsel på usaens kant, indtages.

Den store underkæbe, som er fyldt med vand med mad, bliver meget tung. Sommetider er vægten så stor, at det er svært for en blå hval at bevæge sin kæbe for at lukke munden.

Derfor, den blå hval, der samler foder i munden, for at lette dens lukning, vender om på sin side eller tilbage. I denne stilling slår munden sig under tyngdekraften.

På grund af sin størrelse er blåhvalen tvunget til at forbruge en masse foder - en blåhval kan spise fra 3 til 8 tons krill om dagen. En dag har en blåhval ca. 1,5 tons foder.

Blåhval unger

Den naturlige vækst af den blå hval er meget langsom. Den blå hval er et dyr, hvis proces er den langsomeste blandt alle baleenhvaler. Blåhvalpiger producerer afkom en gang hvert andet år. Denne periode kan stige eller falde, det afhænger af tætheden af ​​blåhvalens befolkning. I de seneste årtier faldt han desværre. Den blå hval er et monogamisk dyr. Blåhvaler danner holdbare par. Hanen holder altid tæt på kvinden, både under graviditeten og efter babyens udseende.

Graviditetens varighed i den kvindelige blåhval vare ca. 11 måneder. Ofte er en blåhvalunge født. En lille kæmpe er født i en længde på 6-8 meter og vejer 2-3 tons. Efter fødslen kan den hvide hval flytte sig selvstændigt. Fødslen af ​​babyen foregår foran halen. Kvinder har meget udviklet maternisk instinkt, de er dybt bundet til deres unge.

Детеныши синего кита в сопровождении самок начинают встречаться с декабря по март. Молочное вскармливание у детенышей синего кита длится около 7 месяцев. За это время детеныш синего кита достигает до 16 метров в длину и веса в 23 тонны.

За сутки детеныш синего кита употребляет до 90 литров молока. Достигая возраста в 1,5 года, детеныш синего кита вырастает до 20 метров длины и 45-50 тонн веса. Молоко самки синего кита очень жирное и богато белком. Содержание жира в нем составляет от 37 до 50%.

Синие киты становятся способными к выведению потомства в возрасте 8-10 лет. Kvinder i denne alder når op til 23 meter og vejer omkring 90 tons. Den blå hval når sin fulde længde og kropsmodning ved en alder af 15 år.

Hvis du kunne lide denne artikel, og du kan lide at læse om de forskellige dyr i vores unikke planet, abonnerer du på webstedets opdateringer og får de nyeste og mest interessante nyheder om dyrenes verden først.

Minke Minke

Voksende op til 10,7 meter i længden er repræsentanten for whorlids familie den mindste af en stor familie. Tre arter af dette pattedyr koloniserede farvandet fra nordlige breddegrader til Antarktis.

Et karakteristisk træk er striberne bag hovedet. Og selve kroppen har en mørk grå farve, men maven og finnerne er hvide.

Minkehvalen kan ikke lide holdet, og det meste gør ensom svømning. Men på steder, hvor der er ophopning af mad, kan man møde store besætninger af denne fantastiske hval.

Nordlig glat hval

I den nordlige del af Atlanterhavet kan du møde den majestætiske hval, hvis størrelse når fra 12 til 16 meter i længden.

Det er let at skelne den nordlige glatte hval blandt de pårørende ved den fraværende dorsalfin. Hvide pletter af organismer, som parasiterer på hans krop, adskiller sig tydeligt fra kæmpens sorte farve.

På grund af det tankeløse fiskeri er habitat af denne art væsentligt faldet. Jagt efter den nordlige glattehval er forbudt, men processen med naturlig genopretning af befolkningen er meget langsom.

Humpback hval

Hvalen modtog sit specifikke navn på grund af formen af ​​rygfinnen. Fra en afstand ligner den en pukkel, såvel som uden for vane, når den bevæger sig, lægger den yndefuldt tilbage.

Den gennemsnitlige længde af pukkelhvaler er omkring 14-15 meter, men nogle individer vokser til 19,5 meter. Ofte over vandet, ud over bagsiden af ​​en pukkelhval, kan man se store brystfinner.

Dette pattedyr er ikke bundet til et bestemt område, og du kan mødes med pukkelhvaler overalt i verdens oceaner. Der er tegn på, at pukkelhvalen lejlighedsvis besøgte Østersøen.

Sydlige glatte hval

En af tre arter af glatte hvaler valgte den subtropiske breddegrad i det sydlige hav som deres habitat. På et af øerne i nærheden af ​​Argentina har forskere et center til overvågning af disse smukke mænd.

Indbyggerne i det sydlige hav vokser op til 18 meter, og med sådanne dimensioner vejer over 80 tons. De svømmer ofte op til skibe og små både, der hopper ud af vandet og viser al deres magt og skønhed.

Siden 1937 er hvalen blevet beskyttet, og i modsætning til andre arter er den systematisk restaureret, selvom forskere stadig ikke kan bestemme, hvilke faktorer der påvirker hvalernes fødselstal.

Japansk hval

Kina, der ligner sin nordatlantiske fætter, findes i det nordlige Stillehavs farvande. Der er tegn på, at den ligger uden for Mexicos kyst, men af ​​en eller anden grund svømmer kvinder for at føde kun kvinder til de japanske øer.

Nogle individer vokser til 19 meter. Det store pattedyr er truet med udryddelse.

Eksperter vurderer, at der i dag ikke er mere end 400 japanske hvaler i verden, der bor i Okhotskhavet, og omkring 100 personer bor i den østlige del af havet.

Den største del af tandhvaler, spermhvalen kan lide at holde sig i store grupper. Så de lettere overvinder lange afstande og fodrer.

Spermhvaler vokser til 20 meter, men hunnerne er meget mindre. Blandt andre hvaler spiser hvalerhvalen af ​​et stort hoved, derfor er det svært at forvirre med andre hvaler.

Spermhvaler lever på hele det ubegrænsede verdens havs udvidelse, med undtagelse af den nordligste og sydlige del af dets forstæder. Måske er den eneste af den store familie af hvaler, der er meget aggressiv, og hvis de er sårede, i stand til at synke skibet.

Seyvalen kaldes også ivasehvalen, og nogle repræsentanter når op til 20 meter. Interessant nok er kvinder mere mænd. Habitat for sparer er hele verdenshavet, hvor vandet er over 8 grader Celsius.

Ud over store størrelser når disse pattedyr også hastigheder på op til 25 km i timen, mens de dykker næsten 300 meter dybt.

I Rusland er dette marine dyr udbredt i Kuriløerne, mindre almindeligt i Barentshavet.

På grund af den kraftige tilbagegang i befolkningen blev jagten for sparer fuldstændig forbudt i midten af ​​80'erne af det sidste århundrede.

Bowhead hval

Grønlandshvalen, en havgigant, der vokser op til 22 meter og vejer 150 tons, valgte det kolde vand i de nordlige breddegrader for livet.

Den eneste art, der tilbringer hele sit liv i det nordlige hav, og fodrer kun på plankton, der passerer en stor mængde vand gennem gællerne. Befolkningernes befolkninger i dag har i dag ca. 10.000 individer.

I oldtiden jagede de stammer, der beboede øerne i de nordlige hav, jakten aktivt, boliger blev lavet af knogler, og kød og fedt blev brugt som mad.

Finval, der tilhører den fælles hvalhvalfamilie, lever i begge halvkugler, men kommer sjældent tæt på kysten.

De vokser op til 27 meter, og blandt kongenerne er hurtige, og med store størrelser og vægte kan de hurtigt flytte og dykke dybere end alle hvaler.

På trods af den relativt store befolkning betragtes Finvala som en truet art, hvorfor deres jagt er strengt begrænset.

Denne smukke mand, der vokser til 33 meter med en vægt på 150 tons, er den største hval.

Blåhval er en ensom og elsker at rejse over havet i stolt ensomhed, samtidig med at man overvinder lange afstande. På den blå krop er der en trekantet formet ryg, og brystfinnerne er ret brede og kraftige.

Mange museer i verden kan prale af, at der i deres udstillinger udstilles fantastiske og store skeletter af den blå hval. Og den imponerende størrelse kan ses på billedet.

Blåhval foto

konklusion

Så vi lærte, hvor meget hvalen vejer, men billederne vil ikke formidle skønheden i disse havgiganter. Med deres store størrelse er hvaler de mest harmløse væsner på jorden, fodring på plankton og små fisk. At møde dem blandt havets udvidelser medfører mange positive følelser og ubeskrivelig glæde.

Hvalen - af en eller anden grund har det største dyr en meget lav fødselsrate, som næsten alle arter er tæt på udryddelse. Mange lande har forbudt jagen på dette unikke dyr, og de, der fortsætter med at fiske, reducerer deres anvendelsesområde kraftigt.

Jeg vil gerne vide alt

Den blå hval er den største hval, det største moderne dyr, og sandsynligvis også den største af alle dyr, der nogensinde har levet på Jorden. Dens længde når 33 meter, og vægten kan betydeligt overstige 150 tons. Op til 40 millioner små krebsdyr kan spises per dag.

Lad os finde ud af mere om ham ...

Dette er virkelig et stort dyr, bare en kæmpe. Tidligere var spændingen fra Antarktis til Arktis. Hvalfangst ødelagde næsten den blå hval. I dag er det opført i Den Internationale Røde Bog og Den Røde Bog i Rusland.

På et tidspunkt havde blåhvaler plettet alle verdens oceaner, og det skønnes, at op til 250.000 af disse væsner blev talt alene i Antarktis. I de senere år har dog hensynsløs fiskeri mindre end 1% af ovenstående tal. At bestemme det samlede antal af disse store dyr er meget vanskeligt, så størrelsen af ​​den antarktiske blåhvalpopulation ifølge moderne estimater varierer fra et par hundrede til 11.000. Men uanset det nøjagtige antal synes det alligevel farligt lavt i forhold til det tidligere eksisterende nummer.

Vil du VIRTUAL INSPECTION af hvalen i alle detaljer? KLIK HER

Men verdens største hval er ikke kun en stor kropsstørrelse. Han har lige utrolig store indre organer. Og kun ét sprog vejer så meget, at det er svært at forestille sig: 4 tusind kilo. Nå vejer hjertet af en blå hval ca. 700 kilo. Imidlertid er sådanne imponerende dimensioner for havet ikke ualmindelige. Få mennesker ved det igen i 1870, nær kysten i Nordamerika, de fandt de største vandmænd. Vandmanden Tsianeya i længden var mere end 35 meter. For at visualisere sin værdi kan du sammenligne det med højden af ​​en 9-etagers bygning.

Når en lille hval er født (eller mere præcist vand), vejer den allerede ca. tre tons. Cubens længde kan sammenlignes med et lille træ - 6-7 meter. For en person er det allerede umiskendelige dimensioner, det er svært at forestille sig en levende væsen af ​​tilsvarende dimensioner. Hvert år vokser hvaler kun, og en lille hval trækker i høj hastighed. På samme tid kan hvaler ifølge forskellige kilder leve op til hundrede år. På trods af aktiv vækst og lang levetid producerer hvaler imidlertid meget langsomt. Kvinder af verdens største hval nå seksuel modenhed med kun ti år, og de føder ikke mere end en gang hvert andet år. Fetuspattedyr, i modsætning til mennesker, bærer omkring 12 måneder. På trods af sådanne omstændigheder destrueres nu magtfulde og ædle pattedyr nådesløst.

Foto 2.

Og de gør det med en sådan hastighed, at de blå hvaler ikke engang har tid til at nå deres moderalder, det vil sige de dør i barndommen. De største hvaler er nu ikke så rigeligt koloniserende oceanerne, deres befolkning falder eksponentielt. De er nu på randen af ​​udryddelse. I Japan er fiskeri for eksempel så aktivt, at der næsten ikke er hvaler tilbage der. Indledningsvis blev antallet af blåhvaler (dette er før starten af ​​intensivt fiskeri) anslået til 215 tusind individer. Men det moderne husdyrtal er ret svært. Og årsagen er ret simpel. I mange årtier er dette pattedyr ikke blevet undersøgt meget aktivt. Under dataene for 1984 lever ikke mere end 1.900 hvaler på den nordlige halvkugle, og over 10.000 bor i syd. Sandt er halvdelen af ​​dem dværg underarter. Nu er der ifølge nogle oplysninger ikke mere end 2 tusind blåhvaler i hele verdenshavet. Sandt nok, ifølge estimater fra andre specialister er tallene mere optimistiske - mindst 8 tusind individer.

Foto 3.

Blåhvaler kan dog dø, ikke kun fra menneskelige hænder. Et pattedyr kan også blive offer for sine søn naboer. Du ville tro, at i voksne hvaler, på grund af deres gigantiske størrelse, er der ingen naturlige fjender. Imidlertid kan de stadig falde til fordel for dræberhvaler. Sidstnævnte samles i flokke, river blåhvaler og spiser dem. Og tilfælde af angreb er allerede blevet rapporteret. Så i 1979 angreb en flok 30 dræberhvaler en ung blåhval.

Killerhvaler kastede sig i deres bytte, rev dem fra det. Desuden forstod angriberne ikke engang, hvor de skulle bide - i hovedet, siderne eller bagsiden. Og i 1990 blev to store hvaler beskrevet, som blev set i St. Lawrence-golfen. De havde ar i form af parallelle strimler, der dømmer af dem, pattedyrene efterlod spor af spækhuggernes tænder.

Foto 4.

Farven på den blå hval er overraskende ikke blå, men for det meste grå, men med en blå farvetone. Og de kaldte det blå pattedyr, fordi når man ser på en hval gennem vandet, ser det ud til at være blå eller blå. Samtidig er svinene og maven af ​​dyret lettere end resten af ​​kroppen. Blåhvaler lever i varmt og koldt vand. Disse er de polære og tropiske have. Væsnerne har ikke tænder, men på trods af dette foder de på noget lille marine liv, for eksempel plankton eller en lille fisk. Den største hval i verden har en hvalbone til mad. Dette er en enhed, der ligner en børste eller en stor sigte. Det er i stand til at passere gennem de elementer, der er unødvendige for strømforsyning, og foruden at filtrere vand. En blåhval kan ikke spise en person, selv om det så ønsker. Derfor betragtes pattedyret næsten sikkert for mennesker. En havboer og hav kan dog nemt vende om en mellemstor vandfartøj, og ikke ved et uheld, men blot ved et uheld.

Foto 5.

Der er en teori om, at hvaler nedstammer fra land. Som bevis for dette - de strukturelle træk ved skelet af et pattedyr, som ikke ligner fisk meget. Blåhvaler har endda finger kvaster på deres finner. Desuden lægger den blå hval ikke æg og gyde, det producerer allerede levende organismer.

Det er værd at bemærke, at hvaler har en meget dårlig følelse af lugt og syn. Derfor kommunikerer verdens største hval med sine stammefolk udelukkende ved hjælp af lyde. Og så at andre pattedyr hører gråt, hval skal investere i budskabet op til 20 hertz. Og det er nok at sende information over en stor afstand - enkeltpersoner er i stand til at høre hinanden i en afstand på 800 kilometer og endnu mere. Men hvis hvalen er overdrevet og råber med mere eller mindre kraft, så vil brødrene ikke høre det. Og hvaler kan ikke forstå nogen. De fleste af disse pattedyr er loners. Den blå hval udgør som regel ikke besætninger. Men nogle gange opdrættes pattedyr stadig i grupper, men de er få, kun 2-3 hoveder. Kun hvor der er meget mad, kan du finde store klynger. Men selv i sådanne kollektiver holder blåhvaler adskilt fra hinanden.

Foto 6.

Pattedyret er ikke så manøvrerbart som andre store hvaler. Hval bevægelser er langsomme og klodset. Og de er kun aktive om dagen, dette fremgår af det faktum, at enkeltpersoner ophører med deres bevægelser om natten ud for kysten af ​​Californien. Generelt er livet for blåhvaler om natten stadig dårligt forstået.

Foto 7.

Blåhvaler svømmer i 2 eller 3 personer, og nogle gange alene. Til kysten forsøger ikke at svømme. Flere grupper kan samles på steder, hvor plankton akkumuleres. Blåhvalens hastighed er 9-13 km / h. Hvis hvalen er skræmt eller løber væk, når den en hastighed på 25 km / t og frigiver små springvand hvert 30. sekund.

Blåhval dykker i 10-12 minutter, hvis staten er rolig. Efter en lang og dyb neddypning vises den først på åndens overflade på hovedets krone. En lille rygfinde er synlig, når hvalens forside allerede er under vand. Efter springvandet buer hvalen ryggen. Blåhval, halefin som regel viser ikke, men viser stærkt halerstammen i en halvcirkel

Foto 8.

Den blå hval har en langstrakt, slank blålig-grå, flad på siden, krop med grå pletter af forskellig størrelse og form. Bag og sider af lysfargen, lysere end den generelle tone. Og hoved og kæbe af en mørk skygge. Hovedet har form af en vinkel på 45 °, bred øverst. Brystfinnerne har en smal, spids og lang form. Caudal fin bred, med spidse kanter. Den blå hval har omkring 60 submandibulære halsveje.

Hvalerne er ekstremt hårdføre. Den kan være i bevægelse i mange dage uden et enkelt stop. Men på trods af styrken behøver de konstant hjælp fra en person til at overleve.

Foto 9.

I løbet af dagen spiser en blåhval ca 1 ton krill (som er ca. 1 million kalorier), som den primært spiser. Hvalen svelger krill sammen med tusindvis af liter vand, svømmer gennem dets akkumuleringer og filtrerer det derefter ved at skubbe al denne masse med tungen gennem en hvalbone. Forresten vejer den blåhvalens sprog mere end en elefant, og dens tykkelse er mere end 3 meter.

Kvinde graviditet blåhval varer 11 måneder. Afkom bringe en gang hvert tredje år. En kiten med en vægt på op til 3 tons, op til 7 meter lang, er født i vand. Det føder på fedt (42%) og tykt modermælk i cirka syv måneder. Kitenok får en del mælk ved at reducere moderens muskler. På en dag drikker cuben over 600 liter mælk. Baby vokser bogstaveligt ved spring og grænser. I løbet af dagen bliver der op til 100 kg, og killingens længde er øget med 4 cm. Wow baby! En kærlig mor er altid der, omhyggeligt at tage sig af hendes barn. Når hvalbenpladerne er fuldt udviklede, er den voksne kiten i stand til at sluge mad. Dette sker normalt i en alder af syv måneder.

Foto 10.

Blåhvaler er næsten helt blinde og mangel på lugt, så den eneste måde at udforske den verden, de bruger, er ekkolokation ved hjælp af lyde. Hvaler bruger en enorm mængde tid til at analysere lydsignaler udefra, hvilket lettes af strukturen af ​​dyrets kraniet. Foran dyrets hoved er der et lydgengivelsessystem, der fungerer som en linse, der gengiver og fanger lyde. De berømte sange af blåhvaler, der når 188 dB, er oftest forbundet med avlssæsonen. Normalt synger mænd "syng", men nogle gange hunner "også" til deres børn (du kan lytte til blåhvalens sange nedenfor). Ved hjælp af ekkolokation kan enkeltpersoner kommunikere med hinanden, selv i en afstand på op til 1600 km fra hinanden.

Foto 11.

Foto 12.

Foto 13.

Foto 14.

Foto 15.

Foto 16.

Foto 17.

Foto 18.

Foto 19.

Foto 20.

Billede 21.

Blåhvalanatomi

Den blå hval, som alle pattedyr, ånder usædvanligt let. Af sanserne har blåhvaler et meget udviklet øre og følelsesfølsomhed. Den blå hval, som er den største levende væsen på planeten Jorden, har den samme fantastiske størrelse af indre organer - for eksempel kan et voksen sprog vokse over 4 tons! Hvalernes puls er meget lav - 5-10 slag per minut, og hjertet vejer et helt ton! Dette er en absolut rekord blandt alle levende væsener. Hvalen kan være op til 33 meter lang, og vægten af ​​en voksen person er omkring 150 tons! I blåhvaler er kvinder større end hanner.

Blåhvaler har et meget stort hoved og en lang, slank krop. På bagsiden af ​​hovedet er et åndedrætshul, som er dannet af dyrets to næsebor. I bunden af ​​en blåhval er der bånd, der er dannet af hudens folder. Они помогают киту при растягивании глотки, когда он открывает рот для поглощения пищи. В этот момент рот кита может растягиваться в 1,5 раза! Всего таких складок у синих китов может быть от 55 до 90.

Размножение синих китов

Размножение — больная тема для синего кита. Он крайне медленно воспроизводит свое потомство, настолько медленно, что некоторые ученые склонны думать, что прирост рождаемости синих китов не способен покрыть их смертность. Прирост особей синего кита — самый медленный из всех китов. Синий кит моногамен. Hanen, der finder sin kvinde, beskytter hende og bevæger sig aldrig væk fra hende. Kvinden kan blive gravid en gang om to år, hvorefter endnu et år bærer en cub.

Cub født omkring 2 - 3 tons og en længde på 6-9 meter. Det føder på modermælk i cirka 7 måneder. Seksuel modenhed er nået omkring 10 år. I en alder af 15 år er den blå hval allerede fuldt ud dannet fysisk og får sin vægt og kropslængde. Hvalerne lever ganske lang tid - omkring 90 år.

Hvis du kan lide dette materiale, kan du dele det med dine venner på sociale netværk. Tak!

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org