Dyr

Rhinoceros sort

Pin
Send
Share
Send
Send


På trods af at forskere nu forsøger at gøre alt for at redde truede dyrearter, forsvinder de mest usædvanlige repræsentanter for unikke væsener hvert år. Således mistede menneskeheden en unik kæmpe, og i dag - i 2013 - kan vi trygt sige, at den sorte næsehorn er uddød. I flere årtier forsøgte de at bevare denne art, men poachers og andre kriminelle viste sig at være mere agile, og det ekstraordinære dyr forsvandt for evigt fra jordens overflade. Rhinos historie går tilbage i hundreder af år, hvor de fredeligt eksisterede i savanner og på grønne kontinenter.

Den sorte næsehorn optrådte i Afrika, og i første omgang var der to arter af dette dyr: hvid og sort. Det er bemærkelsesværdigt, at farven på deres hud er grå. Forskellene i deres navne afhang af de steder, hvor kæmperne levede mere præcist på landets farve og sammensætning. Som du ved, elsker næsehorn at vige i mudderet, og derfor var jorden, som var mere ler, dyrkets hud en hvidfarve.

Den sorte næsehorn er et stort dyr, hvis vægt når to tons, og længden er mere end 3 meter (med en højde på 1,5 meter). På trods af det faktum, at vi er vant til det faktum, at den vejige kæmpe kun har et horn på hovedet, havde de afrikanske individer normalt 2, og nogle gange 5. Forreste horn var den største, og dens længde nåede undertiden en halv meter. I historien var der personer, hvor hovedskytten nåede en længde på mere end en meter. I begyndelsen af ​​det 20. århundrede var der et stort antal sorte næsehorn, og de var de mest almindelige indbyggere i savanna. Disse fantastiske dyr levede i det centrale, østlige og sydlige Afrika.

Rhino livsstil og adfærd

Rhinos spiste unge skudd af buske, tolererede godt varmen. Dyr gik til vanding steder meget langt, nogle gange overvinde afstande på 8-10 km. I sin livsstil var sort rhino snarere en ensom.

Kvindens graviditet varede omkring 15-16 måneder, og kun en baby blev født, som i flere år fodrede modermælk.

Sorte næsehorn tilbragte natten hvor de var komfortable, fordi deres store størrelse tillod dem ikke at være bange for nogen. Giants sov på siden eller bøjede deres ben under dem. Det plejede at være, at dyr markerer et område, der efterlader store bunker gødning. Faktisk er det sket spontant, slet ingen grund. Sort næsehorn græsset både dag og nat - til enhver passende tid.

Den eneste fare for næsehornet var repræsenteret af løver, der undertiden angreb små unger. Men oftest ledede rovdyrerne sig, som i kampen, selv med en næsehorn, var der ringe chance for at vinde. Rhinos er imidlertid meget kortsynet og langsomt. Dette var imod dem, da angriberne angreb. Selv om man var i kort afstand fra en person eller et træ, kunne dyr ikke genkende det. Men rhino rygter er veludviklet. Nogle jægere bemærkede klodsede fede mænds evne til at mærke fare pr. Kilometer og heldigvis undslippe.

Et kendetegn ved giganterne blev selvfølgelig betragtet som deres varme tempererede karakter. At være i en tilsyneladende rolig tilstand, kunne næsehornet gå i amok og begynde at skynde sig på arbejderne i zoologisk have eller naturreservat. Ofte var der tilfælde, hvor under deres rejser stødte turister på safari et aggressivt sindet dyr, der bogstaveligt talt vendte deres bil over. På trods af sin langsommelighed og klodskab kan næsehornene nå op til 45 kilometer i timen eller mere. Så i en retfærdig kamp vinder han altid. Det vides at nogle gange næse næsehorn elefanter, og normalt slutter disse "slagsmål" i døden for en af ​​rivalerne. Oftest er grunden til tvisten den tilbageholdenhed, at en af ​​giganterne giver plads til en anden. Og på trods af at elefanten er betydeligt større, havde hans modstander altid et temmelig imponerende våben med ham. Som du ved var længden af ​​hornet af en sort næsehorn mindst 0,5 meter, så det kunne forårsage alvorlige skader på et større dyr.

Der var fire underarter af denne person.

Syd-Central Black Rhino

Dette dyrs levested er fra den centrale del af Nordafrika til den østlige del af Sydafrika. Det største antal individer kunne findes i den sydlige region. Faktisk eksisterer denne underart, men den er allerede opført i Den Røde Bog, og dens tilstand vurderes for øjeblikket som kritisk.

Østafrikanske Rhino

Historisk set var denne underart lokaliseret på Sydsudan, Etiopien og Somalia. Nu kan nogle repræsentanter for den østafrikanske rhino findes i Kenya, men antallet af individer hvert år reduceres til et minimum, og nu er de i kritisk stand.

West African Black Rhino

Husk, at den afrikanske sorte næsehorn i dag er helt forsvundet og officielt erklæret uddød. Allerede i begyndelsen af ​​det 20. århundrede var antallet af denne art kun et par individer, og forskere til sidst forsøgte at redde dem. Efter forskning i 2006 har specialister ikke kunnet opdage en enkelt repræsentant for den vestafrikanske sorte næsehorn. Derfor blev denne underart i 2011 officielt erklæret udslettet.

Hvad forårsagede næsehornene at forsvinde?

Først og fremmest handler dette alt sammen om poachers aktivitet i Afrika, som ikke kun sælger disse katte og kød fra disse fantastiske dyr, men aktivt på jagt efter deres unikke horn, hvorom prisen på det sorte marked er meget imponerende.

Ifølge videnskabelige kommentarer er hovedårsagen til den fuldstændige udryddelse af den sorte næsehorn og muligheden for udryddelsen af ​​den hvide uagtsomhed fra staten for at beskytte jægerne i deres levesteder. Hvert år vises flere og flere kriminelle bander på Afrikas område, som fortsætter med at udrydde de allerede få fåre af næsehorn og andre truede arter.

Ifølge den seneste forskning fra biologer er der i øjeblikket hvide næsehorn, der også lever i Nordafrika, på randen af ​​udryddelse. Hvis der i den nærmeste fremtid ikke træffes foranstaltninger for at bevare befolkningen af ​​disse giganter, så vil disse fantastiske dyr snart ikke blive overladt i verden. De sorte næsehorn (billeder er præsenteret i artiklen) er virkelig en hidtil uset skabelse af naturen, og det er beklageligt, at det nu kun kan ses i billeder.

konklusion

Ligegyldigt hvor trist, men i dag er der omkring 40 dyrearter på vores planet i kritisk tilstand eller på udryddelsesranden. Hvis menneskeheden fortsætter nådesløst for at udrydde de fantastiske repræsentanter for naturen, så snart vil de simpelthen ikke forblive. På trods af at der nu er en aktiv kamp mod poachere, ødelægger grupper af jægere hele tiden unikke dyr. Kriminelle køber stadig mere nyt udstyr og våben til at fange selv de største individer. I øjeblikket er den sorte næsehorn erklæret uddød, men på Jorden er der stadig mange repræsentanter for denne gigants underarter, som du stadig kan forsøge at redde.

Hvor bor den sorte næsehorn

Den sorte næsehorn findes i det centrale, sydlige og østlige Afrika: det bor i territorierne Kenya, Namibia, Mozambique, Tanzania, Zimbabwe. I Etiopien anses det for uddødt. Busk savannas, acacia lunde, skov skove og tørre stepper er de mest typiske levesteder af den sorte næsehorn. I bjergene stiger den til en højde på op til 2.700 m over havets overflade.

Sådan genkender du en sort næsehorn

Den sorte næsehorn er et meget stort dyr. Dens kropslængde når 3 m, og dens masse når 2 tons. På det massive hoved er to horn klart skelnet, og i nogle lokaliteter kan deres antal stige til tre eller endda fem. Længden af ​​det sidste horn når til og med 40 cm, det er den største og mest mærkbare. Et særpræg ved formen er strukturen af ​​overlæben: den er let spids og hænger over bunden. På trods af navnet er den naturlige hudfarve af det mægtige dyr ikke sort, men grå. Interessant nok er rhinohornet unikt i sin struktur. Det består udelukkende af keratin - et protein, der er til stede i en persons negle og hår, en armadillo-shell, porcupine nåle, fuglefugle. Når det er skadet hos unge dyr, kan hornet vokse tilbage, hos voksne bliver det ikke genoprettet. Dens funktion er ikke fuldt ud forstået. Forskere har dog bemærket, at kvinder, der har et horn fjernet, ophører med at vise interesse for deres afkom.

Livsstil og biologi

Om natten sover den sorte næsehorn i omkring otte til ni timer, og vågner om dagen, bruger tid på at kigge efter mad, drikkevand eller tage mudderbad. Rhino har meget ringe syn, men en fremragende lugtesans. På korte afstande er den sorte næsehorn i stand til at udvikle en betydelig hastighed - op til 48 km / t. Buffelfugle og skildpadder, der lever i vandlegemer, hjælper dyret med at fjerne flåter og andre subkutane parasitter. Levetiden for en sort rhino i naturen er 35 år.

Opdrætperioden er ikke begrænset til en bestemt sæson. Sorte næsehorn udgør ikke ægtepar og er kun sammen for at opfatte en fremtidig kalv. Graviditet varer op til 16 måneder. Nyfødtens masse overstiger normalt ikke 35 kg. Han er imidlertid godt rustet til det voksne liv og kan gå inden for få minutter efter fødslen. Ved amning er han omkring to år. Det føder på unge buske og deres skud. Den voksne sorte næsehorn har få naturlige fjender. Hans hovedkonkurrent er den afrikanske elefant, og nylekrokodillen er også farlig.

Opført i den røde bog

Forskere identificerer fire underarter af sorte næsehorn. En af dem, der tidligere boede i Kamerun, er blevet anset for uddød siden 2011. Tre andre har forskellige sikkerhedsstatus. I løbet af de sidste tre generationer er antallet af sorte næsehorn, der besidder territorium i øst, faldet med 90%. På samme tid blev der for nogle få år siden afsløret en tendens til naturlig befolkningstilvækst, og ifølge de seneste data bor 740 individer af denne underart i naturen. Der er dog en generel tendens for arten som helhed.

Siden 1960 er den globale befolkning af sorte næsehorn faldet med 97,6%. Ved udgangen af ​​2010 var der omkring 4.800 sorte næsehorn i naturen. Der er flere gode grunde til, at antallet af sorte næsehorn er hurtigt faldende. Den vigtigste er poaching med henblik på hornudvinding. Tilbage i middelalderen, i den alchemiske epoke, der var udbredt i Europa, blev det antaget, at knoglevæksten af ​​en næsehorn har mirakuløs kraft. Man troede, at forgiftet vin, hældt i en kop af sådant materiale, straks ville spytte op, og det pulver, der blev ekstraheret af det, ville kunne genvinde tabt ungdom og forlænge livet. I Asien blev dyrene i mange århundreder brugt i traditionel medicin: i næsten alle kendte opskrifter af elixirerne af "ungdom" og "udødelighed" var det en obligatorisk komponent. Horn bruges også til at lave dyre souvenirs: kopper, knivhåndtag, udskæringer mv.

Den ustabile politiske situation på det afrikanske kontinent og undertiden manglen på lokale myndigheder hindrer gennemførelsen af ​​forskellige direktiver fra forskellige miljøorganisationer, hvilket har ført til en sådan katastrofal situation. Det er kun opmuntrende, at i de senere år er antallet af sorte næsehorn gradvist begyndt at komme sig.

I flere århundreder har mennesker set i næsehornet kun et værdifuldt genstand for jagt. Sammen med en elefant, en løve, en bøffel og en leopard, er næsehornet inkluderet i de såkaldte afrikanske store fem. Disse er de farligste dyr og samtidig de mest prestigefyldte jagttrofæer. Indtil nu kan du få en licens til at skyde næsehorn, og det vil koste flere titusindvis af dollars. Hvorfor er en moderne mand villig til at betale så meget for mord uden at tænke over konsekvenserne af hans handlinger?

Rhinoceros beskrivelse

Hovedegenskaberne i moderne næsehorn er repræsenteret ved tilstedeværelsen af ​​horn i næsen.. Afhængigt af arten kan antallet af horn variere i grænsen på to stykker, men nogle gange er der personer med et stort antal af dem. I dette tilfælde vokser det forreste horn fra næseben og det bakre horn - fra den forreste del af dyrets kraniet. Sådanne faste vækstrater er ikke knoglevæv, men koncentreret keratin. Længden af ​​de største kendte horn var 158 centimeter.

Dette er interessant! Rhinoceros dukkede op for flere millioner år siden, og mange videnskabelige undersøgelser har vist, at nogle fossile næsehorn ikke havde et horn på næsen.

Rhinos har en massiv krop og korte, tykke lemmer. På hver sådan lem er der placeret tre fingre, som er færdige med brede hover. Huden er tyk, grå eller brunlig farve. Asiatiske arter er kendetegnet ved hud, som i nakke og ben samles i en slags folder, der ligner ægte rustning. Alle familiemedlemmer er præget af dårlig syn, men denne naturlige mangel kompenseres af fremragende hørelse og raffineret lugt.

udseende

Eksterne egenskaber ved et ensomt pattedyr er direkte afhængige af artens egenskaber:

  • Sort næsehorn - Et kraftigt og stort dyr med en vægt på 2,0-2,2 tons med en kropslængde på op til tre meter og en højde på en og en halv meter. På hovedet er der som regel to horn, afrundet ved bunden, op til 60 cm lange og endnu mere,
  • Hvid næsehorn - Et stort pattedyr, hvis kropsvægt undertiden når op til fem tons med en kropslængde inden for fire meter og en to meter højde. Hudfarven er mørk, skifergrå. På hovedet er der to horn. Hovedforskellen fra andre arter er tilstedeværelsen af ​​en bred og flad overlæbe, der er beregnet til at spise en bred vifte af græsklædte vegetationer,
  • Indisk næsehorn - et stort dyr med en vægt på to eller flere tons. Højden på en stor mand i skuldrene er to meter. Hængende hud, nøgen, grålig-pink, divideret med folder i temmelig store områder. På de tykke hudplader er der knuste hævelser. Halen og ørerne er dækket af små børster af hårdt hår. På skuldrene er der en dyb og buet hudfold. Et enkelt horn er en kvart til en meter lang og 60 cm lang.
  • Sumatran rhino - dyr med en højde på 112-145 cm, med en kropslængde inden for 235-318 cm og en masse på ikke mere end 800-2000 kg. Repræsentanter for arten har et næsehorn ikke længere end en kvart meter langt og et kort kort horn omkring ti centimeter langt i mørkegrå eller sort. På huden er der folder, som omgiver kroppen bag forbenene og strækker sig op til bagbenene. Små hudfolds er også til stede på nakken. Om ørerne og i slutningen af ​​halen er der en hårboldkarakteristik af arten,
  • Javan rhino Udseende minder meget om den indiske næsehorn, men mærkbart ringere end ham i størrelse. Den gennemsnitlige længde af kroppen med hovedet overstiger ikke 3,1-3,2 meter, med højden på manken i niveauet 1,4-1,7 meter. Javan næsehorn har kun et horn, hvis maksimale længde for en voksen mand ikke er mere end en kvart meter. Kvinder har som regel ikke horn, eller det er repræsenteret af en lille pineal proces. Dyrets hud er helt nøgen, brungrå i farven, der danner folder på ryggen, skuldre og i området af croupen.

Dette er interessant! Rynekjolen er reduceret, derfor ud over børsten på spidsen af ​​halen observeres uldens vækst kun langs ørernes kanter. Undtagelserne er repræsentanter for sumatran næsehorn arter, hvis hele krop er dækket af sjælden brun uld.

Det skal bemærkes, at de sorte og hvide næsehorn ikke har nogen fremspring, og indianerne og sumatranerne er ejere af hjørnetænder. På samme tid er der for alle fem arter tre molarer på hver side af under- og overkæben.

Karakter og livsstil

Sorte næsehorn viser næsten aldrig aggression til deres slægtninge, og sjældne kampe slutter i lette skader. Talesignaler fra repræsentanter af denne type adskiller sig ikke i forskellige eller særlige kompleksiteter. En voksen dyr snør højt, og når den er skræmt, gør den en skarp og skarp fløjte.

Hvide næsehorn er som regel kombineret i små grupper bestående af omkring ti til femten individer. Voksne mænd er meget aggressive over for hinanden, og kampe forårsager ofte en af ​​rivals død. Gamle mænd med hjælp af lugtmærker markerer de områder, hvor de græsser. På varme og solrige dage forsøger dyrene at skjule sig i skyggen af ​​planter og gå ud i åbningen kun i skumringen.

Trægheden i den indiske næsehorn er vildledende, så repræsentanter for arten har simpelthen fremragende respons og mobilitet. Ved det første tegn på fare og med selvforsvar kan et sådant dyr accelerere op til 35-40 km / t. В условиях благоприятного ветра крупное непарнокопытное млекопитающее может почувствовать присутствие человека или хищника за несколько сотен метров.

Суматранские носороги ведут преимущественно одиночный образ жизни, а исключение представляет период рождения и последующего воспитания детёнышей. По наблюдениям учёных, это наиболее активный вид из всех существующих ныне носорогов. Det beboelige områdes mærke udføres ved at forlade udskæring og ophugning af små træer.

Dette er interessant! Afrikanske næsehorn har et symbiotisk forhold med bøffelstjerner, der føder på mider fra et pattedyrs skind og advarer dyret af forestående fare, og den indiske næsehorn har et lignende forhold til nogle andre fuglearter, herunder banen.

Javas næsehorn tilhører også kategorien af ​​enkeltdyr, derfor er par i sådanne pattedyr form kun i parringsperioden. Hanene af denne art udover lugtmærker forlod adskillige ridser, som er lavet med hoveder på træer eller i jorden. Sådanne mærker tillader et lille pattedyr at markere grænserne for sit område.

Rhino Arter

Rhinocerosfamilien (Rhinoscerotidae) er repræsenteret af to underfamilier, herunder syv stammer og 61 slægter (57 slægter af næsehorn er uddøde). Hidtil er fem moderne næsehornsparter meget godt undersøgt:

  • Sort næsehorn (Diceros bicornis) - Afrikanske arter repræsenteret af fire underarter: D. bicornis minor, D. bicornis bicornis, D. bicornis michaeli og D. bicornis longipes (officielt erklæret udslettet)
  • Hvid næsehorn (Ceratotherium simum) - er den største repræsentant for slægten, der tilhører rhinoceros familien og det fjerde største landdyr på vores planet,
  • Indisk næsehorn (Rhinoceros unicornis) - den største repræsentant for alle eksisterende i dag asiatiske rhinos,
  • Sumatran rhino (Dicerorhinus sumatrensis) - den eneste overlevende repræsentant for slægten Sumatran næsehorn (Dicerorhinus) fra næsehornsfamilien. Denne art omfatter underarten D. sumatrensis sumatrensis (Sumatran vestlige rhinoceros), D. sumatrensis harrissoni (Sumatran østlige næsehorn) og D. sumatrensis lasiotis.

Dette er interessant! På mindre end et kvart århundrede er flere dyrearter helt forsvundet på vores planet, herunder den vestlige sorte næsehorn (Diceros bicornis longipes).

Rhinoceros af slægten Indiske næsehorn (Rhinoseros) omfatter også det uparvede pattedyr af arten Javan rhinoceros (Rhinoceros sondaicus) repræsenteret af underarten Rh. sondaicus sondaicus (type underarter), Rh. sondaicus annamiticus (vietnamesiske underarter) og Rh. sondaicus inermis (kontinentale underarter).

Habitat, levesteder

Sorte næsehorn er typiske indbyggere i tørre landskaber, der er bundet til en bestemt levested, der ikke forlades i deres liv. De mest talrige underarter, D. bicornis minor, beboer den sydøstlige del af området, herunder Tanzania, Zambia, Mozambique og den nordøstlige del af Sydafrika. Den typiske underart D. bicornis bicornis er en tilhænger af de tørre områder i sydvest og nordøstlige områder i Namibia, Sydafrika og Angola, og den østlige underarter D. bicornis michaeli findes hovedsagelig i Tanzania.

Distributionsområdet for den hvide næsehorn er repræsenteret af to fjerne regioner. Den første (sydlige underarter) bor på Sydafrika, i Namibia, Mozambique og Zimbabwe. Den nordlige underarts levested er repræsenteret af de nordlige og nordøstlige regioner i Den Demokratiske Republik Congo og Sydsudan.

Den indiske næsehorn spenderer det meste af tiden alene på en individuel grund. I øjeblikket findes udelukkende i det sydlige Pakistan, Nepal og Østindien, og et lille antal dyr forblev i Bangladeshs nordlige områder.

Overalt, med sjældne undtagelser, lever repræsentanter for arten i strengt beskyttede og tilstrækkeligt store områder. Den indiske næsehorn svømmer meget godt, så der er tilfælde hvor et sådant stort dyr svømmede over en bred Brahmaputra.

Tidligere beboede repræsentanter for Sumatran næsehorn tropiske regnskove og sump i Assam, Bhutan, Bangladesh, Myanmar, Laos, Thailand, Malaysia og mødtes også i Kina og Indonesien. Til dato er sumatran næsehorn på randen af ​​udryddelse, og derfor har kun seks levedygtige populationer overlevet i Sumatra, Borneo og den malaysiske halvø.

Dette er interessant! Rhinos, som bor alene på vandingssteder, kan godt tolerere deres slægtninge, men i en individuel plot viser de altid intolerance og engagerer sig i kampe. Ikke desto mindre beskytter næsehorn af en besætning tværtimod repræsentanter for klanen og kan endda hjælpe deres sårede brødre.

Typiske levesteder for Javan-næsehorn er tropiske lavlandskove, samt våde enge og flodoverflader. For en tid siden blev hele kontinentale delen af ​​Sydøstasien, de Store Sundasøers territorium, den sydøstlige del af Indien og de ekstreme zoner i det sydlige Kina inkluderet i udbredelsesområdet for denne art. Til dato kan dyret kun ses under forholdene i nationalparken Ujung Kulon.

Rhinoceros kost

Sorte næsehorn fodrer på for det meste unge buskskud, der er fanget af overlæben.. Dyret er slet ikke bange for skarpe torner og kaustisk saft af spist vegetation. Sort næsehorn fodrer om morgenen og aftenen, når luften bliver køligere. Dagligt sendt til vandingsstedet, som undertiden ligger i en afstand på op til ti kilometer.

Indiske næsehorn er herbivorer, der fodrer med akvatisk vegetation, unge røde skud og elefantgræs, der er klogt brudt ved hjælp af den øvre keratinøse læbe. Sammen med andre næsehorn er javanesisk udelukkende et herbivore dyr, hvis kost er repræsenteret af alle slags buske eller små træer, hovedsagelig deres skud, unge blade og faldne frugter.

Næsehorn er meget karakteristiske for at hakke på små træer, bryde dem eller bøje dem ned til jorden, hvorefter de river ned løvet med en fast overlæbe. Med en sådan funktion ligner næsehornene bjørne, giraffer, heste, lamaer, elke og manatee. På dagen bruger en voksen næsehorn ca. halvtreds kilo grøn foder.

Reproduktion og afkom

Sorte næsehorn mangler en bestemt ynglesæson. Efter seksten måneder af graviditeten fødes kun en baby, som føder på mælk i de første to år af livet. Reproduktion af hvide næsehorn studerede dårligt nok. Dyret når seksuel modenhed i en alder af syv til ti år. Skæringstiden falder som regel i perioden fra juli til september, men der er undtagelser. Graviditeten af ​​den kvindelige hvide næsehorn varer et og et halvt år, hvorefter en cub er født. Det intergeneriske interval er cirka tre år.

Dette er interessant! Babyen vokser op ved siden af ​​sin mor har ret tæt kontakt med andre kvinder og deres unger, og næsehornet tilhører ikke den almindelige sociale gruppe.

Den kvindelige Javan rhino når seksuel modenhed i en alder af tre eller fire, og mændene bliver kun i stand til reproduktion kun i det sjette livsår. Graviditet varer seksten måneder, hvorefter en baby er født. Kyllingen af ​​den kvindelige af denne art af næsehorn bringer hvert femte år, og laktationsperioden varer op til to år, hvor ungen ikke forlader sin mor.

Naturlige fjender

Unge repræsentanter for enhver art i sjældne tilfælde falder i bytte for de mest store rovdyr, der tilhører familien Feline: tigre, løver, cheetahs. Voksne næsehorn har ingen fjender undtagen mennesker. Det er mand, der er hovedårsagen til det kraftige fald i den naturlige befolkning af sådanne udstyrede pattedyr.

I Asien til i dag er der en meget stor efterspørgsel efter næsehorn, der bruges til fremstilling af ædle produkter og anvendes aktivt i kinesisk traditionel medicin. Narkotika fra næsehorn er ikke kun meget værdsat, men er også inkluderet i elixirerne af "udødelighed" eller lang levetid. Eksistensen af ​​dette marked har forårsaget truslen om udryddelse af næsehorn, og tørret horn er stadig vant til at slippe af med:

  • gigt,
  • astma
  • chicken pox,
  • anfald,
  • hoste
  • dæmonisk besættelse og galskab,
  • difteri,
  • hundebider, skorpioner og slanger,
  • dysenteri,
  • epilepsi og synkope,
  • feber,
  • madforgiftning
  • hallucinationer
  • hovedpine
  • hæmorider og rektal blødning,
  • impotens,
  • laryngitis,
  • malaria,
  • mæslinger
  • hukommelsestab
  • nærsynethed og nattblindhed,
  • mareridt
  • pest og polio,
  • tandpine
  • orme og ukuelige opkastninger.

Dette er interessant! Verdens Wildlife Fund (WWF) i 2010 blev etableret Rhino Day, der siden er blevet fejret årligt den 22. september.

Ud over poaching, der er udbredt i mange lande, udøves en stor indvirkning på den hurtige udryddelse af disse dyr ved ødelæggelsen af ​​det naturlige habitat som følge af kraftige landbrugsaktiviteter. Småpattedyr overlever fra distributionsområder og kan ikke finde en værdig erstatning for de overgivne områder.

Befolkning og arter status

Sort næsehorn i nogle områder er truet af udryddelse. I øjeblikket er den generelle population af arten omkring 3.5 tusind hoveder. Det relativt høje og stabile antal sorte næsehorn er noteret på Namibia, Mozambique, Zimbabwe og Sydafrika, som tillod at lade ham jage. I disse lande tildeles der et vist antal kvoter årligt, hvilket gør det muligt for den sorte rhino at blive skudt. Jakten på den hvide næsehorn udføres også på en meget hård kvote tildelt og med den strengeste kontrol.

I dag, i den internationale røde bog, får indiske rhinos status som en sårbar art og VU-kategorien. Det samlede antal repræsentanter for denne art er ca. to og en halv tusind individer. Imidlertid er den indiske næsehorn generelt en relativt sikker art sammenlignet med javanesiske og sumatranske congeners.

Javan næsehorn tilhører ekstremt sjældne dyr, og det samlede antal repræsentanter for denne art overstiger ikke seks dusin individer. Bevarelsen af ​​repræsentanter for Sumatran-næsehornet i fangenskab giver ikke synlige positive resultater. Mange mennesker dør, før de fylder 20 år og ikke bringer afkom. Denne funktion skyldes manglen på viden om artens livsstil, hvilket ikke tillader at skabe de gunstigste betingelser for det rette indhold i fangenskab.

Interessante fakta om næsehorn

  • Sumatran næsehorn kaldes nogle gange hårede næsehorn, da de har lang shaggy pels, mens resten af ​​næsehornet er skaldede. Denne art er den sidste bevarede art af uldne næsehorn, der levede på planeten omkring 350 til 10.000 år siden.
  • Sorte næsehorn har en ejendommelig, greb overlæbe, som hjælper dem med at let fange blade og grene.
  • Navne "hvid" og "sort" betyder ikke den rigtige farve af næsehorn. "Hvid" (på engelsk «Hvid») - dette er bare den forkerte forståelse af det afrikanske ord «Weit»at i oversættelse betyder "bred" og beskriver den store mund af denne næsehorn. En anden type næsehorn blev kaldt "sort" på en eller anden måde at skelne den fra hvid, eller måske fordi denne næsehorn elsker at rulle i mørkt mudder for at beskytte sin hud og synes mørkere.
  • Rhinos betragtes som langsomme og besværlige dyr, men de kan nå hastigheder, når de kører fra 48 til 64 kilometer i timen.
  • Små trækfugle har et symbiotisk forhold med næsehorn. De fjerner flåter fra overfladen af ​​deres hud, og advarer også næsehornene af faren for høje råb. På sproget for befolkningen i Østafrika Swahili hedder disse fugle "Askari wa Kifaru"hvilket betyder "næsehornsforsvarere".
  • Rhinos forlader gødning med en unik lugt for hver person som en "besked" til andre næsehorn, at dette område er besat.
  • Den uddøde arter af næsehorns indrikoterium betragtes som det største pattedyr, der engang levede på planeten (det nåede op til 8 meter i højden og vejede op til 20 tons).
  • Rhino horn er lavet af keratin, ligesom menneskelige negle.
  • Rhino horn bruges i folkelig orientalsk medicin som en kur mod varme og reumatisme. De er også vant til at lave dekorative ting, såsom dolkpennene.
  • De nærmeste slægtninge til næsehorn er tapirer, heste og zebraer.

Rhinos forsvinden

Alle de nuværende rhino arter er opført i den Røde Bog, da disse dyr er på randen af ​​udryddelse. En meget sjælden repræsentant for de ældste næsehorn er sumatran næsehorn. Det er også det mindste medlem af næsehornsfamilien.

Rhino er truet af udryddelse på grund af masseudryddelse for at udvinde hornene. Rhino horn er meget værdsat. Tidligere blev de brugt til fremstilling af smykker samt i medicin til fremstilling af stoffer. Selv i oldtiden troede folk, at næsehornet har unikke egenskaber, giver held og lykke og giver udødelighed.

Reproduktion og levetid

Som allerede kendt, lever rhinos i par, men ikke en mand med en kvinde. En stærk union er dannet mellem moderen og cuben. Og menneskets individer lever i stolt ensomhed til parringssæsonen.

Dette sker normalt i foråret, men ikke kun. I efterårsmånederne er næsehorn heller ikke modstandsdygtige over for frolic. Han finder hurtigt kvinden ved lugten af ​​hendes ekskrement, men hvis du tilfældigvis møder en modstander undervejs, så skal du forvente en hård kamp mellem dem.

Dyrene vil kæmpe, indtil en af ​​dem falder til jorden med hele sin krop. Børnene er også i fare, da de ved et uheld kan trampes. Det skete, at kampene var dødelige for en af ​​rivalerne.

Så i næsten tyve dage vil elskere flirte med hinanden, føre sammen for at være, forberede parring. Et samleje i næsehorn kan vare mere end en time.

Umiddelbart efter parring forlader hanen i lang tid, og måske evigt sin dame i hjertet. Den unge dame går i gravid ferie i en lang seksten måneder.

Normalt fødder rhinohunner en baby, meget sjældent to. Babyen vejer halvtreds kilo, er fuld af styrke og energi, for allerede efter et par timer følger han dristigt sin mor. I 12-24 måneder ammer moderen barnet med modermælk.

Næste gang er afkomene kun tre til fem år efter fødslen. Det forrige barn går enten væk på jagt efter et nyt hjem eller forlader sin mor i nogen tid, indtil hans yngre bror eller søster vokser op.

Se videoen: Elephant vs Rhino Real Fight - Ephant Shows Who's Boss and the unexpected (Juni 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org