Fugle

White-tailed Eagle - beskrivelse, habitat, interessante fakta

Pin
Send
Share
Send
Send


Udseende og adfærd. En meget stor massiv rovdyr med en kraftig høj næb, lange, brede vinger og en kort hale. Mand og kvinde er uadskillelige efter farve, kvinden er noget større. Længden af ​​kroppen er 60-98 cm, vingerpanelet er 190-250 cm, hanen vejer 3-5,5 kg, kvinden - 4-7 kg. Veludviklede fjer "bukser" på benene, den nedre halvdel af tarsken er ikke fjæret, benene er meget kraftige.

beskrivelse. Den største fjerdedel af en voksen fugl er fra brun til fawn, ujævn på grund af den mørkere base af fjer og brændte toppe. Farve gradvist lyser fra kroppen til hovedet, som kan være næsten hvidlig. Flyvefjeder, mave, "bukser" og undertøj er mørkere end hovedbakgrunden. Halen er hvid, modsat vinger, overhale og understaal. Øjnene ser små ud, øjnene er fra brunbrune til gule. Ur, stamme, omløbsring er lysegul, benene er lyse gule. Den unge fugl som helhed er mørk brun med mere eller mindre udtalte okker og hvide speckles (hvert center har et lyst center og en mørk kant).

Halen er mørk, mindre spids end i den voksne fugl. Iris er mørkebrun, næb er sort, voksbenet og benene er bleggul, omløbet og mundens hjørner er hvide eller grå. I de mellemliggende outfits ser fuglene op i kanten, og farvningen bliver mere "ujævn" på grund af udseendet af omfattende lys "tan", hovedsagelig på ryggen, skuldrene og nadhvoste. Den sidste lyse næb, hoved, nakke. Styrfjeder bliver gradvist hvide fra midten, en mørk apikal grænse på dem varer op til 4-5 år (en hvid hale med en mørk top er også karakteristisk for en ung guldørn og en voksen langstartede ørne). Farven af ​​unge fugle og mellemliggende outfits er individuelt meget variabel. Voksen outfit fugle slid på det femte eller ottende år, efter pubertets begyndelse. En voksenørn er let at skelne fra enhver rovdyr af samme størrelse på hele den hvide hale og lys uden kontrast, hoved, nakke og næb.

En siddende fugl ser kort-tailed, massiv og formløs i forhold til ørn og storhovedet sammenlignet med gribbe. Opveje mindre ofte ørne, svingende flyvning vanskeligere. Når du svinger, holder den i modsætning til den gyldne ørn og gribben sine vinger vandret uden at hæve dem over kroppen. Vingerne af den svævende fugl er lange og brede - "rektangulære" som de af gribbe, i modsætning til ørne - næsten uden karpale bøjning. I en flyvende fugl ser hovedet ud til at være lille (relativt større end gribbe, men mindre end eagles). Fra den gyldne ørn og den lange hale er den hvide tailed ørn i alle outfits præget af en kort kileformet hale, en mere massiv og høj næb.

Stemmen. Grov gnave "Kyaka-Kyaka-Kyaka. ", Croaking eller gøen"kant-kant". Nogle gange råber et par en duet med deres hoveder kastet tilbage. Med angst, et raspet metallisk "kiki-kiki».

Distribution, status. Det bor i hele den nordlige og tempererede zone i Eurasien fra den sydlige tundra til Tyrkiet, Iran, Østkina og også i det sydlige Grønland. I det meste af Europa og i tørre, tørløse områder findes der kun isolerede steder. Fra områder med isdæksel til vinteren flyver væk, men kan vinter i nogle ikke-frysende reservoirer. Hovedsageligt koncentreret i Europa, Sydvestasien, i det østlige Kina. I Rusland er det stadig almindeligt i skovtundra og taiga zone, sjældent mod syd (med undtagelse af Astrakan-deltaet) forekommer det sporadisk, hovedsagelig i flyve og migreringer. Følsom over for angst, meget afhængig af udsving i fødevareforsyningen i reservoirerne. Inkluderet i den røde bog i Rusland, selvom antallet er vokset for nylig.

Livsstil. Fisk, der vejer op til 3 kg, dominerer i kosten, de spiser også på pattedyr op til størrelsen af ​​en hare, syge og svækkede fugle, carrion og skrald. Den fanger sit bytte fra barberflyvning, snapper fisken med klør fra overfladelaget af vand uden at dyppe dybt i modsætning til havspest. Ankommer før åbningen af ​​reservoirerne, flyver med deres frysning. Ved vintering og migreringer indsamles det nogle gange af snesevis af individer, især i fiskeavl, hos fiskeforarbejdningsvirksomheder, i havne, ved kystdeponier. Det reder kun nær store indre farvande og havkyst. Genplantning begynder i februar-marts, der går forud for parring med parre med komplekse luftpirouetter. Territoriale, nesting bosættelser udgør ikke.

Meget massive redener, nogle gange mere end 2 m højde og i diameter, der anvendes i flere år, bygger par på store træer (i modsætning til fiskeørn, ikke øverst, men ved en gaffel på siden af ​​bagagerummet), mindre ofte på klipper, klipper af floder i tundraen område. I kobling, normalt 2, mindre ofte 3 æg, offwhite, nogle gange med mørke pletter. Kvinden primært inkuberer, inkubation varer 34-48 dage, fodring - op til 70 dage. Den gråbrune første nedadvendte kjole af kyllinger i en alder af 3 uger erstattes af en tykkere, mørkegrå. Flygende kyllinger i første omgang holder på forældrenes plot, de umodne fugle vandrer bredt. Begynd nestning ved 5-6 år.

Hvidstert ørn (Haliaeetus albicilla)

Hvor bor der

Det hvide tårns areal er meget stort. I Eurasien er denne art fordelt fra Skandinavien og Balkanhalvön til Chukotka, Kamchatka og Stillehavskysten i Østasien. Mod nord trænger denne art ind i tundraområdet, mod syd - til Grækenland, Asien mindre, Nordirrak, Nordiran, Amu Daryas nedre del, Nordmongoliet og Nordøst-Kina. Det findes også i Grønland.

Hvidstartede ørn i flyvning

I første halvdel af XX århundrede. Hvidstjære ørn beboede hele Rusland, med undtagelse af den arktiske tundra. Hidtil har den sydlige grænse af sortimentet i vores land flyttet betydeligt mod nord.

Hvordan ser det ud

Den hvide tårn er en stor fugl, dens vingespind når 2,5 m. Hvidstjærens ørlens kropslængde kan nå 90 cm og dens vægt - 7 kg. Fordøjlen er brun, kun hovedet og undersiden af ​​kroppen er lidt lettere. Hos voksne fugle er halen kileformet hvid (hvorfra navnet på denne art stammer fra). Den kraftige næb af en lysegul skygge er helt mærkbar mod ørnens mørke fjerdedel.

Hos voksne fugle er den hvide-tailed ørnen næb gul.

Unge fugle er mørkebrune, med langsgående pletter på undersiden af ​​kroppen, mens hale og næb af unge fugle er mørke. Voksne fjerkræ unge ørne erhverver kun i en alder af omkring fem år.

Hvidstjærede ars stemme - gøende eller skørende lyde.

Livsstil

Disse fugle vinter på kyster af ikke-fryse hav og søer fra Vesteuropa til Sydasien, i Nær og Mellemøsten, i Indien, Sydøstasien, på steder, hvor vandfugle og andre vanddyr samles. I Rusland vinder denne fugl på den sorte og kaspiske hav, såvel som i sydlige Primorye. Dog kan nogle fugle forblive hele vinteren på de nordlige floder - tæt på de ikke-frysende områder, hvor de fisker.

De vigtigste krav til nestningssteder af denne art er tilstedeværelsen af ​​høj og bekvem for anlæggets reden af ​​træer beliggende i nærheden af ​​floder og søer. Hvidstjære ørn bygger på toppen af ​​et stort træ i en højde på 4 til 22 m fra jorden. Lejlighedsvis fugle af denne art rede på klipper, klipper eller i tundraområdet på høj stejle flodbredder på topografiske tårne. Røgen - en stor struktur lavet af store grene og kviste - kan nå 2 m i diameter og det samme i højden. Foderet af reden består af græs, dyrehår.

Den hvide tailed øres mest almindelige bytte er fisk. Også disse rovdyr med succes fanger fugle - ænder, gæs, måger, partridges, coots - og dyr - harer, gophers, muskrater, lemmings, voles. Carrion spiser ivrig (lig af sæler, især på havkystene).

reproduktion

Den hvide-tailed ørne nest er en stor og tung konstruktion af grene og kviste. Der er tilfælde, hvor dyr knogler blev brugt til at bygge en rede. Et ægtepar har brugt det i mange år i træk, der er trofaste både til hinanden og til deres hjem. I en kobling er der normalt 2-3 snavsede hvide æg. Ved udklækningen af ​​æg, der varer 37-40 dage, deltager begge forældre.

Unge ørn forlader redenen i en alder af 10 uger. Efter at nestlingerne har forladt reden, fortsætter ørerne i en tid med at tage sig af dem, idet de underviser i ungdommens subtiliteter.

Opført i Den Røde Bog i Rusland

Hvidstert ørn er en sjælden og truet art. Det samlede antal af denne art i Rusland er ca. 2500 par.

Den hurtige menneskelige udvikling af kystområder, nedskæringen af ​​gamle skove og et fald i mængden af ​​en af ​​de vigtigste fødevareressourcer af denne art, fisk, fører til et fald i antallet af smukke rovdyr. Desuden lider ørne i fælder, fra pesticider, af menneskelig angst, og angstfaktoren for disse fugle er meget vigtig. Selv en kortvarig tilstedeværelse af en person nær reden er nok for fuglene at forlade ham for evigt.

Interessant faktum

Som mange andre familiemedlemmer er den hvide tailed ørne en symbolfugl. Flaggen af ​​Slavyansky kommunale distrikt i Krasnodar Territory i Den Russiske Føderation er dekoreret med en skyhøje hvide tårn, en gammel indbygger i Azov-udvidelserne. Orlan - et symbol på styrke, tillid og uafhængighed - afspejler perfekt lokalbefolkningenes karakter, som værdsætter og respekterer frihed og mod. Det er kendt, at der er ørne og ørne. Hvordan er de forskellige? Faktisk er disse to slægter: Aquila (ørne) og Haliaeetus (ørne), der tilhører den samme underfamilie af buzzards (Buteoninae) af familien af ​​hawkies (Accipitridae). Ørnene er noget større end ørerne og har en umarkeret tarsk (nedre ben).

klassifikation

rige: Dyr (Animalia).
seværdighed: Chordata (Chordata).
klasse: Fugle (Aves).
Order: Falconiformes (Falconiformes).
familie: Hawk (Accipitridae).
Rod: Eagles (Haliaeetus).
Udsigt: Hvidstert ørn (Haliaeetus albicilla).

Udseendet af ørnen

Hvidstert ørn er en rovfugl, der når store størrelser, mens kvinder er meget større end mænd. Kvinden vejer omkring 5-7 kilo, den største kvindelige blev optaget i Skotland, hendes vægt var 7,5 kilo. Mænds vægt overstiger ikke 5 kg. I længden når fuglen 70-95 centimeter. Vinger i spids er 2,2 meter, med længden af ​​vingen selv - 50-70 centimeter. Hale længde - 30-35 centimeter.

Et par ørne ser ud til bytte.

I den hvide tailed ørne er fjerkræet brun, med hoved, nakke og maven lettere end resten af ​​kroppen, de giver en gullig tinge.

Regningen er kraftig med en buet spids, den har en gul blomst. Halen af ​​denne art er hvid. Lemmerne er gule med store klør i sort. Benene er ikke dækket af fjer, hvilket gør det lettere for ørnen at jage i vand. Fingre er også tilpasset vandjagt - deres indre overflade er grov, takket være dette holder fuglene glat bytte.

Fødsel af unge bestand er mørkere end for voksne. Halen og næbet er også mørke. Voksenfarve i den yngre generation vises på 5 år.

Eagle's adfærd og ernæring

Disse fjedrende rovdyr fodrer på fisk, pattedyr og andre fugle. Nogle gange tager ørne mad fra andre rovfugle. Hvidstjære havørnene jager enhver fisk, der svømmer nær vandets overflade. Prædatorer angriber også vandfugle. Under en sådan jagt tvinger ørnen rovet til konstant at dykke under vand, indtil det udåndes, så bliver det let byttedyr. Hvis rovet fanget er stort, trækker den hvide tailed ørner den til kysten lige langs vandet.

Orlan er en fugl af nordlige breddegrader.

Tilfælde af angrebet fra denne stærke rovfugl på mennesker er blevet registreret. I Norge i 1932 angreb denne rovdyr en 4-årig pige, der spillede på sin forældres gård. Hvidstartede ørn tog fat i pigen med kjole og løftede op i luften. Fuglen fløj med barnet 800 meter til sin rede, som var placeret på bjergsiden. Resten var placeret på en stejl kant. Da rovdyret åbnede sine kløer, faldt pigen ikke i selve hoven, men i nærheden. Barnet var meget heldig, kjole fanget på klippen, og babyen hang i luften. For at hjælpe barnet blev straks dannet afskedigelse af redningsmænd. Pigen blev sikkert reddet, hun havde kun små blå mærker og slid. Og kjole er blevet en ægte relikvie, den er stadig bevaret af familierepræsentanter.

Fuglens syn er alvorlig, ligesom dens natur.

Antal

Den hvide tailed ørn har ingen værdige modstandere blandt andre rovfugle. Men for at reducere antallet af leads til et dårligt miljø. Desuden blev disse rovdyr ødelagt af lokale beboere, der fejlagtigt antyder, at hvide tailed ørne er farlige for husdyr.

I Europa i det tyvende århundrede faldt artens befolkningsstørrelse kraftigt. I 1980'erne blev der udviklet foranstaltninger til beskyttelse af disse fugle. I dag er situationen normaliseret, og de hvide tailed ørnes forsvinden er ikke truet.

Beskrivelse af den hvide-tailed Eagle

Haliaeetus albicilla (hvide-tailed ørn) tilhører slægten af ​​ørne indgår i hønsenes familie. Udseende og opførsel af den hvide tailed ørn (i Ukraine kendt som serovaten) ser meget ud som sin amerikanske relative Haliaeetus leucocephalus, den skaldede ørn. For nogle ornitologer var ligheden mellem de to arter grundlaget for at kombinere dem til en superart.

Habitat, levesteder

Hvis man ser på det europasiske område af den Hvidstjærede Ørn, strækker den sig fra Skandinavien og Danmark til Elbe Valley, fanger Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn, går fra Balkanhalvøen til Anadyrbassinet og Kamchatka, der spredes til Stillehavskysten i Østasien.

I den nordlige del går afstanden langs Norges kyst (op til 70. parallel) langs den nordlige del af Kola-halvøen syd for Kanin og Timan-tundra langs den sydlige del af Yamal, der går videre til Gydansky-halvøen til 70. parallel og derefter til mundene af Yenisei og Pyasiny (på Taimyr), kile mellem dalen Khatanga og Lena (op til 73. parallel) og slutter nær den sydlige skråning af Chukotka Range.

Derudover findes den hvide tailed ørne i regionerne sydlig:

  • Lilleasien og Grækenland,
  • nordlige irak og iran
  • Amu Daryas nedre rækkevidde,
  • de nedre rækker af Alakol, Ili og Zaisan,
  • Nordøstlige Kina,
  • det nordlige Mongoliet
  • Koreanske halvø.

Hvidstjærneørn lever også på Grønlands vestkyst helt op til Disco Bay. Fuglen reder på øer som Kuriløerne, Sakhalin, Oland, Island og Hokkaido. Ornitologer antyder, at befolkninger af havørne bor på øerne Novaya Zemlya og Vaygach. Tidligere har ørnen aktivt indlejret i Færøerne og de britiske øer, Sardinien og Korsika. Til overvintring af hvide-tailed ørne vælger europæiske lande, øst for Kina og Sydvestasien.

Dette er interessant! I norden opfører ørnen som en typisk trækfugl i sydlige og mellemliggende baner - som en bosatte eller vandrende. Unge ørne, der bor i mellembanen, går normalt mod syd om vinteren, mens de gamle ikke er bange for at tilbringe vinteren på ikke-frysende vandlegemer.

I vores land er den hvide tailed ørn allestedsnærværende, men den største befolkningstæthed findes i Azov Havregionen, Kaspiske Hav og Baikal, hvor fugle ses mest. Hvidstjente ørne reden hovedsagelig nær store reservoirer inde på fastlandet og havkystene, som giver fuglene en rigelig fødevareforsyning.

Hvidstikkende Eagle Diet

Ørnenes yndlingsret er fisk (ikke tungere end 3 kg), som indtager hovedstedet i kosten. Men rovdyrens fødevareinteresser er ikke begrænset til fisk: det spiser skovspil (jorden og fuglene) med glæde og skifter ofte til carrion om vinteren.

Den Hvidstjente Eagles kost omfatter:

Orlan ændrer taktikken for jagt, afhængigt af typen og størrelsen af ​​det forfulgte objekt. Han overgår byttet i flyvning eller dykker på det fra toppen efter at have set det fra luften og også kryber op, sidder på aborre eller tager det væk fra en svagere rovdyr.

I steppeområdet afventer havørnene baikaks, muldrotter og gophers i nærheden af ​​deres gravhuller, og hurtige pattedyr, som harer, er opsnappet i luften. For vandfuglefugle (herunder store, størrelsen på en eider, ænder) bruger en anden teknik, der tvinger dem til at dykke i frygt.

Det er vigtigt! Ofre for ørne er som regel syge, svage eller gamle dyr. Hvidstjærnehavet eagles frit vand fra frossen, snooty og orminficeret fisk. Alt dette plus spiser carrion, giver os mulighed for at overveje fugle til at være ægte naturlige sygeplejersker.

Ornitologer er overbevist om, at hvide-tailed ørne opretholder den biologiske balance i deres biotoper.

Naturlige fjender

På grund af sin imponerende størrelse og kraftige næb er den hvide tårn nærmest blottet for naturlige fjender. Sandt nok gælder dette kun for voksne individer, og æggene og kyllingerne af ørne er konstant under pres fra rovdyr, der kan klatre i høstende træer. Ornitologer har fundet ud af, at mange reder bygget af ørne i det nordøstlige Sakhalin er ødelagt af ... brune bjørne, der er præget af karakteristiske ridser på barken. Således ødelagde unge bjørne i 2005 næsten halvdelen af ​​rederne med kyllinger af den hvide tailed ørn på forskellige stadier af deres vækst.

Dette er interessant! I midten af ​​det sidste århundrede blev en mand den ældste værste fjende, som besluttede at spise for mange fisk og høstede et umuligt antal muskrater, der gav ham værdifuld pels.

Resultatet af slagtningen, da de skudt ikke kun voksne fugle, men målrettet udrydde koblinger og kyllinger, var en stor del af befolkningen død. В наше время орланы-белохвосты признаны друзьями человека и фауны, но сейчас у птиц появились новые поводы для стресса, например, наплыв охотников и туристов, приводящий к смене мест гнездования.

Немало орланов гибнет в капканах, расставленных на лесных животных: ежегодно по этой причине погибает примерно 35 птиц. Desuden kaster ørnen efter et uforsigtigt besøg af en mand uden fortrydelse sin gamle kobling, men angriber aldrig folk, selvom de ødelægger hans rede.

Befolkning og arter status

Norge og Rusland (hvor op til 7 tusind par redener) tegner sig for mere end 55% af den hvide tailed ørnes europæiske befolkning, selvom i Europa er fordeling af arten ret sporadisk. Haliaeetus albicilla er opført i Den Russiske Føderations Røde Databøger og IUCN, og i anden er den noteret med notatet "mindre bekymring" på grund af det store udvalg af levesteder.

I Europa er den hvide tailed eagle population 9-12.300 ynglepar, hvilket svarer til 17,9-24,5 tusind voksne fugle. Den europæiske befolkning udgør ifølge IUCN estimater ca. 50-74% af verdens befolkning, hvilket tyder på et samlet antal ørne, tæt på 24,2-49.000 modne fugle.

På trods af den langsomme vækst i den globale befolkning lider den hvide tailed ørn af forskellige antropogene faktorer:

  • nedbrydning og forsvinden af ​​vådområder,
  • opførelse af vindmøller,
  • miljøforurening
  • utilgængelighed af nestepladser (på grund af moderne metoder anvendt i skovbrug)
  • forfølgelse af en person
  • udvikling af olieindustrien,
  • brug af tungmetaller og organiske chlorpesticider.

Det er vigtigt! Fugle forlader de traditionelle fuglepladser på grund af den massive opskæring af gamle træer med veludviklede kroner, såvel som på grund af forringelsen af ​​fødevareforsyningen forårsaget af poaching og fiskeri.

På trods af deres brede gastronomiske præferencer har havørn behov for meget spil / fisk til at fodre deres afkom. I nogle regioner er antallet af ørne gradvist stigende, men som regel er disse beskyttede områder, hvor folk næsten aldrig sker.

Se videoen: Reef Life of the Andaman full marine biology documentary (Juni 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org