Fisk og andre vandlevende væsener

Hvor en flod delfin er fundet, hvordan ferskvand lever

Pin
Send
Share
Send
Send


I 1918 blev et interessant objekt opdaget i en af ​​ferskvands søerne i den kinesiske provins Hunan. Et vandpattedyr, der tilhører suborder af tandhvaler, blev spottet i søen Dongin. De kaldte dette dyr "Chinese River Dolphin".

Hvem er flodens delfiner

Folk er vant til at delfiner er indbyggere i saltvandssø og havvand. Men der er en lille familie kaldet flod delfiner. I dag er der 4 arter af disse hvaler i hvaler. Tre af dem lever i ferskvand, og den fjerde kan bo i floder og søer og i havet. Desværre er disse truede dyrearter. De lider meget på grund af kvarteret med mennesker. Dør ud på grund af flodforurening og ukontrolleret jagt.

Hvad er navnet forbundet med

Den lokale befolkning kalder flodpattedyret "baiji". Den kinesiske flod delfin har en meget karakteristisk rygfin, der svarer til flag. Det var det, der gav hele artens talte navn. Det videnskabelige navn af arten er Lipotes vexillifer. Det indeholder to begreber. Leipo betyder "glemt", og vexillifer betyder "flagbærer". Som du kan se, brugte forskere også eksterne foreninger, da de valgte et navn til en lille pattedyrsart.

Beskrivelse af arten

Ferskvandsrepræsentanten for tandhvaler, den kinesiske flod delfin, er et ret stort dyr. Den maksimale faste kropslængde på et pattedyr var 2,5 m. Og den mindste længde af en voksen individer var 1,5 m. Massen af ​​et voksen dyr kan variere fra 100 til 160 kg. Dolphin beskrivelse er ikke for detaljeret. Det vides at hunner af denne art er store og større i størrelse end mænd. Delfinens krop er tæt og tåget. Nakken er ret mobil. Pectoral finnerne har en bred base, men til kanten synes de at være hugget af med en økse. Dorsalfinfinen er medium i størrelse med glat afrundede for- og bakre marginer. Den er placeret ikke midt i ryggen, men tættere på halen.

På pattedyrets krone er der et ovalt formet åndedræt. Den er lidt forskudt til venstre fra midten. Kinesisk floddelfin ser dårligt ud. Hans øjne er dårligt udviklede og ret dårligt placeret. De er højt på hovedet, hvilket reducerer synsvinklen.

Den forreste del af kranialskallen er den såkaldte rostrum, den er smal og langstrakt. Det bøjer lidt opad og ligner kranens næb. Overkæben har færre tænder end den nederste. Det maksimale antal fra oven er 68 tænder, og nedenunder - 72 tænder.

Det er umuligt at lave en beskrivelse af en delfin uden at angive dyrets farve. Baytsi lyseblå eller blålig grå skygge. Maven af ​​dyr er hvid. Selvom nogle vidner hævder, at farven er meget lettere end i den officielle beskrivelse. De siger, at den kinesiske flod delfin er næsten hvid.

Fordeling af arter

Oftest mødte denne type floddelfin i Yangtze-floden. Hvis du har set, hvad Yangtze-floden ligner på et kort, så forestil dig, hvor langt og fuld arterien er. Dens længde overstiger 6.300 km, men selv dette reddede ikke de kinesiske flod delfiner fra trussel om udryddelse. Lejlighedsvis blev disse pattedyr fundet i Qiantan (floden) og søerne Dongting og Poyang. En person blev spottet i Shanghai-området.

Hvordan arten lever og hvordan den fodrer

At studere livsstilen af ​​denne art er meget vanskelig. På grund af det lille antal er der næsten ingen oplysninger. Det er kun kendt, at flod delfiner holder i par og foretrækker flodmundinger og kystnært lavt vand. Mest sandsynligt er dette netop årsagen til den dårlige udvikling af sygeorganerne i arten. Vandet her er altid mudret, så øjnene er næsten ubrugelige, du er nødt til at stole på ekkolokation.

Kinesisk flod delfin er dagtid. Om aftenen afgår han til områder med en langsom strøm for at hvile let.

I et pattedyrs kost er der små fisk, ål, havkat og muslinger. Til jagt bruger dyret et langt næb. Med det dræber delfinerne dig ud af mudderet. Til knusning af stærke skaller anvendes tænder, der er specielt tilpasset til disse formål.

Af og til samler flod delfiner i grupper. En sådan gruppe kan bestå af 3 personer og kan bestå af 15 dyr. Men disse formationer er ikke langsigtede.

reproduktion

Reproduktionen af ​​kinesiske flod delfiner er for lidt information. Forskere fremsætter antagelser baseret på kornet af de data, de har i deres hænder. Kvinder er ikke for frugtbare. De bringer en cub hver og ikke mere end en gang hvert andet år. Mest sandsynligt er bæreperioden 11 måneder. Cubs er født for svage. I første omgang er moderen tvunget til at holde dem flygtige med sine finner.

Det præcise udtryk for puberteten er ikke kendt. Dette skal ske mellem tre og otte år.

Forsøg på at redde arter

Selvfølgelig forsøger forskere at redde truede dyrearter, men i tilfælde af den kinesiske flod delfin blev der ikke opnået succes. På trods af at arten er beskyttet og opført i den røde bog, er der næsten ingen dyr tilbage i naturen. Det seneste bevis på fiskernes møder med denne type delfin blev opnået i 2004. I 2007 blev der sendt en ekspedition til indsamling af en række forskellige køn (ca. 25 hoveder). Dette kunne gøre det muligt at reproducere arterne i fangenskab og delvist genoprette befolkningen. Men ekspeditionen vendte tilbage med ingenting. Moderne udstyr har ikke fastsat baiji. Dette fører til en trist konklusion: Befolkningen af ​​flod delfiner er blevet udslettet og vil ikke kunne genoprette den. Det er beklageligt at indse dette, men siden 2007 er den kinesiske flod delfin blevet officielt anerkendt som en uddødt art.

Folk og delfiner.

Folk har længe kendskab til det ekstraordinære sind og vidd af delfiner. Disse søde dyr redder folk fra skibe i nød, og forhindrer dem i at drukne. Du kan endda sige, at delfiner er de smarteste dyr på planeten. Mange dyrtræner mener, at delfin intelligens kan ligestilles med menneskelig intelligens, disse dyr opfører sig så intelligent og usædvanligt.

Der er en vittighed om delfiner og fortæller, at hvis en mand ikke havde overtaget delfiner og ikke havde klatret ned fra et træ før, så ville de have forladt vandet og nu ville have været konger af naturen og erstatte os. Delfin er smart, venlig, smuk, han er en fremragende elev, analyserer, husker.

Delfiner er i direkte forbindelse med de formidable indbyggere i oceanerne, hvaler og hvaler. Der er omkring 50 arter af delfiner. Disse omfatter marsvin, den sorte delfin, den grå delfin, den hvide facede delfin, den atlantiske hvidsidede delfin. Den mest populære delfin er den delfinske delfin (stor delfin), som folk generelt har i tankerne, når man taler om møder med repræsentanter for denne art. De er godt undersøgt og tæmmet. Afalina skyder i filmene, de deltager i programmer til rehabilitering af børn, der lider af forskellige neurologiske lidelser.

Dolphin - beskrivelse og billeder. Hvad ser en delfin ud af?

En delfin er ikke en fisk, men et pattedyr. Fælles for alle arter er den aflange strømlinede krop, som er kronet med et lille delfinhoved med en næbformet maw. Hver kæbe har 80-100 små tænder med konisk form. Dolphin tænder let vippes indad. Overgangen mellem ansigt og frontdel er veldefineret. Næsten alle medlemmer af delfinklassen har en fremspringende rygfin. Huden er elastisk og glat til berøring. Delfins længde kan nå 4,5 meter afhængigt af arten.

Delfiner i vandet bevæger sig meget let, de føler næsten ikke sin modstand på grund af den særlige fede udledning på huden, hvilket letter glid. Interessant, fra vandets friktion deles delfinens hud hurtigt. Derfor har de i de dybe hudlag et betydeligt udbud af regenererende celler. Delfinen løber konstant og skifter op til 25 lag hud pr. Dag!

Delfin øjne er små, synet er svagt. Dette skyldes, at dyr praktisk taget ikke bruger dem til jagt. Næseborene forvandles til en vejrtrækning placeret på kronen.

Har delfinerne ører?

Delfinører er fraværende. Men det betyder ikke, at de ikke har en høring. Der er! Det virker sikkert, at det fungerer anderledes end andre pattedyr. Lyde opfatter det indre øre, og airbags, der er placeret i frontdelen, tjener som resonatorer. Men disse dyr er flydende i ekkolokation. De bestemmer præcist placeringen og dimensionerne af objektet med den reflekterede lyd og bølgelængden - afstanden til den.

Hvordan sover delfiner?

Delfiner har en anden interessant fysiologisk funktion: de sover aldrig. Dyr hænger i vandkolonnen, der lejlighedsvis stiger til overfladen for at trække vejret. Under hvile er de i stand til at slukke skiftevis til venstre og derefter højre hjernehalvdel, dvs. kun halvdelen af ​​delfinens hjerne sover, og den anden er vågen.

Hvor bor delfiner?

Delfinens levested er udelukkende damme. Delfinen bor i næsten alle steder på vores planet, med undtagelse af de arktiske og antarktiske regioner. Delfiner lever i havet, i havet, såvel som i store ferskvands floder (Amazonas floddelfin). Disse pattedyr elsker plads og bevæger sig frit over lange afstande.

Delfinernes sprog.

Delfiner - dyr socialt, bor i pakker, hvor der kan være fra 10 til 100 (nogle gange flere) individer, der kæmper for fjender ved fælles indsats. Inde i pakken mellem dem er der næsten ingen konkurrence eller kampe, stammestamme sameksisterer fredeligt med hinanden. Delfiner snakker med hjælp af lyde og signaler. Delfiner tungen usædvanligt forskelligt. Disse "pattedyrs" samtale omfatter at klikke, fløjte, bjeffe, twittering. Afstanden til delfinens stemme strækker sig fra de laveste frekvenser til ultralyd. Desuden kan de føje simple lyde til ord og sætninger, og videregive oplysninger til hinanden.

Hvad spiser delfiner?

Delfinernes kost omfatter kun fisk, der gives fortrinsvis sardiner og ansjos. Den jagtmetode, der anvendes af dyr, er også interessant. En flok delfiner finder en fiskeskud og specielle lyde, der tvinger ham til at gå i en stram gruppe. Som et resultat af en sådan jagt bliver det meste af skoven et bytte af delfiner. Denne funktion bruges ofte af måger, angriber skræmt fisk fra luften. Kendte fakta, da delfinerne hjalp fiskerne, kørte sammen til dem i netværket.

Typer af delfiner.

Der er 17 slægter i delfinfamilien. De mest interessante arter af delfiner:

  • Hvidklumpede delfin (sort delfin, chilenske delfin) (lat. Cephalorhynchus eutropia) bor udelukkende på kysten af ​​chilen. Et dyr med en temmelig beskeden størrelse - længden af ​​hvalerens slanke og temmelig tykke krop ikke overstiger 170 cm. Baksiden og siderne af den hvide bælte delfin er grå, mens halsen, maven og dele af flippers støder op til kroppen er helt hvide. Flipperne og rygfinnen af ​​den hvide bælte delfin er mindre end andre dolphinarter. Denne art er tæt på udryddelse, beskyttet af de chilenske myndigheder.

  • Hvidsidet delfin (almindelig delfin) (lat. Delphinus delphis). Havdyrets længde når ofte 2,4 meter, vægten af ​​en delfin varierer mellem 60 og 80 kg. På bagsiden er en almindelig delfin farvet mørkblå eller næsten sort, maven er hvid, og en slående gullig grå skygge løber langs de lyse sider. Denne del af delfiner lever i Middelhavet og Sortehavet, føles rolig i Atlanterhavet og Stillehavet. Der er en hvidsidet delfin på sydkystens østkyst langs kysten af ​​New Zealand og Sydafrika i havene i Japan og Korea.

  • White Sea Dolphin (lat. Lagenorhynchus albirostris) - en stor repræsentant for hvaler med en kropslængde på 3 meter og en vægt på op til 275 kg. Et kendetegn ved den hvide facede delfin er en meget lys, undertiden snehvid næse. Dette pattedyrs levested omfatter vandet i Nordatlanten, Portugal og Tyrkiet. Delfinen fodrer på sådanne fisk som lodde, navaga, flounder, sild, torsk, hvilling, samt bløddyr og krebsdyr.

  • Stor tanddolphin (lat. Steno bredanensis). Længden af ​​dette marine pattedyrs krop er 2-2,6 meter, vægten varierer fra 90 til 155 kg. Højden på rygfinnen er 18-28 cm. Grå farve dominerer i delfinfarven, hvorpå hvide pletter er "spredt". Denne type delfin fordeles ud for Brasiliens kyst, i Mexicogolfen og Californien, bor i det varme vand i Caribien og Røde Hav.

  • Afalina (stor delfin- eller bottlenose delfin) (Latin Tursiops truncatus). Dyrets længde kan variere fra 2,3 til 3,6 meter og vægt fra 150 til 300 kg. Farven på flaskens delfin afhænger af habitatet, men for det meste har arten en mørk brun overkrop og en gråhvid-mave. Nogle gange på siderne er der et svagt mønster i form af fuzzy striber eller pletter. Bottlenose delfin lever i Middelhavet, Røde, Østersøen og Sortehavet, som ofte findes i Stillehavet langs kysten af ​​Japan, Argentina og New Zealand.

  • Bredmunden delfin (billed delfin) (lat. Peponocephala electra) fordelt i farvande i lande med tropiske klimaer, især massepopulationer lever langs kysten af ​​de hawaiiske øer. Den torpedformede, lys grå krop af dyret er kronet med et kegleformet hoved af en mørkegrå farve. Længden af ​​et pattedyr når ofte 3 meter, og voksen vejer mere end 200 kg.

  • Kinesisk delfin (lat. Sousa chinensis). Denne repræsentant for slægtenes delfiner lever i farvandet langs Sydøstasiens kyst, men i ynglesæsonen vandrer det, derfor forekommer det i bugter, stille sølaguner og selv floderne vasker Australien og landene i Sydafrika. Dyrets længde kan være 2-3,5 meter med en vægt på 150-230 kg. Overraskende, selvom delfiner bliver født helt sort, når de vokser, ændres kroppens farve til en lysegrå, med lidt lyserøde pletter, og de voksne bliver næsten hvide. Den kinesiske delfin spiser fisk og skaldyr.

  • Irrawaddy delfin (lat. Orcaella brevirostris). Et karakteristisk træk ved denne type delfin er den fuldstændige mangel på næb på ansigtet og en fleksibel hals, der har fået mobilitet på grund af flere hud- og muskelfoldninger bag hovedet. Irrawaddy delfinens kropsfarve kan enten være lysegrå med blåfarve eller mørkegrå, mens maven af ​​dyret altid er en tone lysere. I længden når dette akvatiske pattedyr 1,5-2,8 meter med en vægt på 115-145 kg. Delfinens habitat dækker vandene i det varme Indiske Ocean, lige fra Bengalbugten til Australiens nordlige kyst.

  • Cross Dolphin (lat. Lagenorhynchus cruciger) beboer udelukkende i farvande i Antarktis og sub-Antarktis. Farve delfin sort / hvid, sjældnere - mørkegrå tone. Det spektakulære hvide mærke der dækker pattedyrets sider strækker sig til næsepartiet, der rammer øjet. Det andet mærke passerer i længderetningen bag kroppen, skærer med den første og danner et timeglasmønster. Den voksne krydsformede delfin har en kropslængde på ca. 2 meter lang, og delfinens vægt varierer mellem 90-120 kg.

  • Killer Whale (Killer Whale) (lat. Orcinus Orca) - et pattedyr, der tilhører familien af ​​delfiner, slægterhvalens slægt. Killerhvalen har en længde på ca. 10 meter og en vægt inden for 8 tons. Hunnerne er mindre: deres længde når 8,7 meter. Killer whale flippers har en bred oval form. Killer hval tænder er lange nok - op til 13 cm i længden. Pattedyrets sider og ryg er sorte, halsen er hvid, og der er en hvid stribe på maven. Hvide pletter er placeret over øjnene. Nogle gange er der helt sort eller hvid individer i Stillehavets farvande. Killerhvalen lever i alle verdens farvande, undtagen Azovs, Sortehavet, Laptevhavet og Det Østsibiriske Hav.

Ganga Delfiner eller Susuki (Platanistidae)

Repræsentanter for denne art kan udlede karakteristiske lyde under vejrtrækning, hvilket gav anledning til navnet på arten. Disse dage er kun en lille befolkning af disse delfiner bevaret. Denne opfattelse flod delfiner Det er meget forskelligt fra dets modstykker i udseende og når ca. 2,5 meter i længden. Ganga delfiner har en usædvanlig blæserformet form af brystfinnerne, med fem kam og en ekspressiv skyggefarve (mørk grå ryg og sider, lysbund).

Disse dyr lever i ferskvandsflodene i Indien og Pakistan, kendetegnet ved en langsom kurs: Ganges, Indus, Brahmaputra og Hugli, samt i biflodene af disse floder (normalt i de øverste rækker). Nogle gange, i regntiden, kan de komme ned til flodernes mund, men de kommer aldrig ind i havet. Kontinuerligt under vand susuki kan være omkring to minutter. Det er interessant, at Ganga-delfinernes øjne, eller rettere hornhinde i øjnene, ikke udviser en visuel, men en taktil funktion, fordi disse pattedyr på grund af den nederste livsstil har mistet deres øjenlinser, og deres optiske nerver er fuldstændig atrofierede,

Amazonas Dolphins (Iniidae)

Disse pattedyr hedder også Inia, ellers Bouto bor i store sydamerikanske floder: Tokantinerne, Amazon, Orinoco, samt i deres mange lange bifloder i Venezuela, Colombia, Brasilien, Peru, Bolivia og Guyana. В периоды разливов этих рек амазонские дельфины могут свободно плавать среди затопленных деревьев и переплывать, благодаря таким разливам из одного бассейна реки в другой. Длина тела этих животных может достигать до 2,5 м., а вес до 130 кг. Половой диморфизм хорошо выражен: самцы намного крупнее и массивнее самок. Окрас у иний варьирует в зависимости от возраста и места их обитания.

Juveniler er malet i fawngrå farve, flere voksne får en farveskærmfarve, en meget smuk farve er lyseblå på toppen og hvid eller pink fra bunden. Delfiner, der lever i floder, er som regel lettere end søer. Både de og andre bor enten alene eller i små grupper. Deres næb er ret lang, dekoreret med stive børster og har en cylindrisk form lidt buet nedad. Deres lange kæber er forsynet med to rækker stærke tænder, hvoraf antallet kan være fra 104 til 132 enheder. Selv om disse pattedyrs øjne er meget små, i modsætning til andre arters øjne flod delfinerde ser godt ud. Inias fører den samme aktive livsstil både dag og nat og fodrer med krabber og forskellige former for ferskvandsfisk. Disse delfiner er meget omgængelige og troværdige i forhold til mennesker. Udlændinges usædvanlige og mystiske opførsel er for nylig blevet grundigt undersøgt og analyseret af forskere i forskellige akvarier rundt om i verden.

La Plata Delfiner (Pontoporiidae)

Dette er den eneste familie og art af de fire betragtede, som kan leve ikke kun i floder, men også i havet. Disse dyr er fælles ved mundingen af ​​floden La Plata (hvorfra de fik deres navn), såvel som i kystfarvande i Argentina, Brasilien og Uruguay. I modsætning til andre undersøgte arter er disse pattedyr nomadiske, migrerende i små flokke til overvintring, fra mundingen af ​​La Plata langs kysten af ​​fastlandet mod nord.

Platinum delfinerne dyrker forskellige fiskearter, både flod og hav, herunder sild og blæksprutter og krebs. Disse dyr er relativt små i størrelse - op til 170 cm. Lange og vejer op til 35 kg. Og deres nyfødte babyer er fuldstændig krummer, hvis længde er kun 45 cm. En interessant kendsgerning er, at disse kvinder flod delfiner mærkbart større end mænd. La-Platinum delfiner er malet i lysebrun farve, og deres smalle og meget lange snout kan holde op til 240 tænder! Delfiner, der tilhører denne art, er også omgængelige med mennesker, som Amazonas delfiner, men meget lidt er blevet studeret endnu.

Det skal bemærkes, at flod delfiner er næsten på randen af ​​udryddelse. Dette sker af flere årsager: for det første fordi disse akvatiske pattedyr mister deres levesteder, for det andet fordi folk stadig jager dem, og for det tredje på grund af det ekstremt svage syn, de møder mennesker og forskellige kunstige genstande, på trods af tilstedeværelsen af ​​en særlig orgel lyd detektion - sonar.

Oprindelseshistorie

superfamilien River Dolphins Det betragtes som den ældste af alle moderne pattedyr, der tilhører tandhvaler. Det optrådte på vores planet i Miocene-perioden i havet, og i senere perioder blev udslettet af store rovdyr og konkurrerende arter. Forfædre af moderne flod delfiner biologer overvejer gamle tandhvaler - squalodonter (lat Squalodontidae), der igen er stammer fra landpattedyr - mesonichider.

Ifølge de mest antikke rester fandt man mesonchiderne omkring 60 millioner år siden, og udseendet af en ulv med hoveder var meget mærkeligt ifølge moderne begreber. Disse mærkelige udseende væsner boede i det område, hvor Middelhavet og en del af det asiatiske subkontinent er placeret. Fra gamle tandhvaler - moderne squashonter flod delfiner arvede primitive ydre egenskaber, der adskiller dem fra andre akvatiske pattedyr: en meget smal langstrakt snoet, enkeltandede krøllede tænder i forskellige størrelser, færre svingninger i hjernen, meget brede og korte brystfinner, og i stedet for en rygfinde - en langstrakt krone. Hovedet af flod delfiner er meget mobil og kan rotere i en vinkel på 90 ° i forhold til legemet, hvilket lettes af den specielle struktur af den cervicale rygsøjle.

Andre dele af skeletet er også væsentligt forskellige fra strukturen af ​​andre moderne akvatiske pattedyr og har udseendet karakteristisk for gamle uddøde delfiner. Visningen af ​​disse delfiner er dårligt udviklet, og de vigtigste følelsesorganer, der tjener til at indhente oplysninger om verden omkring os, er veludviklede berøringsorganer og et echolokeringsapparat, der opfatter en bred vifte af lydfrekvenser. Yderligere organer af berøring flod delfiner tjener ikke kun talrige hudreceptorer, men også hårde, meget følsomme taktile hår på snuten, som bidrager til jagten i vandet og udvindingen af ​​mad ved at grave det fra de nedre usynlige aflejringer.

På dette vil jeg gerne færdiggøre historien om flod delfiner men sætter ikke et stop, men et komma, for i fremtiden vil vi vende tilbage til disse fantastiske, samfundsmæssige og "menneskelige kærlige" skabninger, men af ​​andre slags.

Generelle egenskaber

Flod delfin, når den sammenlignes med den marine relative, er mere primitiv. Hjernen har færre konvolutter. Korte og brede brystfinner, ingen dorsalfin (i stedet er der en langstrakt kam), en meget smal snoet, en lang symfyse af underkæben - alle disse er træk ved dets gamle forfædre, squalodonter.

Den frie placering af de livmoderhalske hvirvler gør det muligt for floddelfiner at dreje hovedet 90 ° i forhold til kroppen. De foder på fisk, bløddyr og orme, som er udvundet ikke kun i vand. Ved hjælp af en snut dækket af et lag af hårde taktile hår, kan de føle byttet dybt i den mudrede bund og grave det ud. I modsætning til berøring er deres vision tværtimod ret svag. Men høreapparat og echolocation enheder er meget udviklede. Det er med deres hjælp, at floddelfiner modtager information om verden omkring dem.

Hvis vi taler om området, kan det kaldes relikt og revet. Familien er repræsenteret af to monotypiske slægter, der befinder sig i tropiske floder i Sydamerika og to slægter, der befinder sig i floderne i Indien og Kina. Dernæst betragter vi arten af ​​flod delfiner, der i øjeblikket er åbne for zoologer.

Amazon eller Bouto

Den første detaljerede beskrivelse af Amazonas-regionen blev givet af den franske videnskabsmand D'Orbigny, som, der rejste rundt Peru, var i stand til at fange dette dyr og studere dets udseende.

Længden af ​​kroppen kan være op til 3 meter, og vægten - 70 kg. Hun bor i Amazonas bassiner, Rio Negro, Orinoco. Denne delfin kan kaldes en ægte ferskvandshval. Det er langsomt (hastigheden overstiger ikke 10 km / t), i mudret vand hjælper det med at navigere i echolocation apparatet og følsomme snut. Den vigtigste type mad er lille fisk. Denne flod delfin kommer meget ofte til overfladen for at indånde ilt. Inia lever kun i små samfund, ikke mere end 5-6 personer.

Næsepartiet er meget langstrakt, i slutningen sløret og dækket med børstehår, ser meget ud som en næb. Der er 66-68 tænder i øvre og nedre kæber. De er meget skarpe, og kroner er store og buede tilbage. Den halv-lunar form af flippers, adskillelsen af ​​den kaudale fin på loberne, den lave placering af den fede fin er typiske træk ved Amazonas landskab. Den øverste del af hendes krop er lyseblå i farve, og den nederste del er farvet rødlig-pink. Ældre delfiner kan være næsten hvide. Derfor kaldes inia ofte "den hvide flod delfin".

Plinius opdagelse

Den antikke naturforsker Pliny beskrev først en anden type floddelfin - Ganga delfinen (susuku). Og selvom der var mange ukorrekte oplysninger i hans beskrivelser, da han kun så susuk i vand, var det denne videnskabsmand, der først henledte opmærksomheden på dyrets karakteristiske træk. Den største misforståelse af Plinius var informationen om længden af ​​Ganga delfinens krop. Ifølge ham nåede hun 7 meter. Faktisk er det ikke mere end 2 meter.

Extern struktur og livsstil Susuk

Dette dyr af floden Dolphin-familien har en meget slank krop, en semilunar og rygfinde opdelt i to løber, lidt oprejst en lang, tynd, næbformet næse, som har samme bredde langs hele længden. Et typisk træk er tilstedeværelsen på krankens overkæbe, der omgiver den lange, smalle, der ligger nær næseborene. I stedet for en rygfinde er der kun en lille fold af huden. I den øverste del af kroppen er huden farvet i en grå-sort farve og i den nederste del - i en gråhvid.

Susuk bor i bassinerne i søerne i Sydøstasien, især i Ganges, Brahmaputra og Indus. Under eksperimentet udført af en biolog ved navn Anderson, der holdt den gangetiske delfin i fangenskab i 10 dage, viste det sig, at repræsentanter for denne art stiger til vandets overflade meget ofte (hvert 30. sekund), men kun et øjeblik, fordi for at indånde, det er nok for dem at dele et sekund.

De fodrer hovedsagelig fisk og krebs. Formentlig, graviditeten varer 8-9 måneder, en cub er født, som i lang tid forbliver under moderens pleje, klamrer sig til næsen på ryggen.

Delfinen er meget sjældent høstet, hovedsagelig til kød. Indiske kvinder oplever vanskeligheder med fødsel, spis det specielt villigt. Ifølge legenden hjælper det med at blive gravid og bære barnet sikkert. Pilgrimer og munke, tværtimod, betragter dette dyr hellig og fodrer det fra deres hænder.

Laplatsky flod delfin

Af alle deres familiemedlemmer er dette mindst specialiseret i struktur og livsstil. Kan bo i floder og i havene. Kroppen af ​​mandlige prøver i længden når cirka 155 cm, og kvindens krop er noget længere og kan nå 170 cm. Kropsvægten er lille: fra 28 til 35 kg. Cubs er født meget små: ca. 45 cm lange. Således er det den mest miniature flod delfiner. Hvor bor Laplat delfiner? De bebor mundingen af ​​floden La Plata og kystvandet i Brasilien, Uruguay og Argentina (mellem 30 og 45 ° S. Sh.).

Farven på deres hud er lysebrun. Snuten er meget lang, antallet af tænder varierer fra 210 til 240. Maden serveres af forskellige typer fisk (sild, sølvmullet, slabfisk), krebs og blæksprutter. Laplatsky-flodens delfin er meget omgængelig. Det er kendt, at enkeltpersoner meget villigt nærmer fiskernes både og gør kontakt med mennesker.

Hvad ser delfiner ud

De har en nøget strømlinet krop, en langstrakt næse og en dorsal spids fin. Små øjne, berøvet akut syn. Hudfarven kan være af to typer: monokromatisk - grå, lyserød eller kontrast - når store områder er malet i sort og hvidt.

Afhængig af arten er der forskellige vægte: fra 40 kg til 500 kg. Kroppens længde når 1,2 m, orca kan være op til 9 m og vejer 7,5 tons.

De kan holde op til 5 dage, de påvirkes ikke af deres helbred. Hvis du sover, så meget lidt. Ved længerevarende søvn er de i stand til at kvæle og dø. Når man hviler, sover halvdelen af ​​hjernen, den anden er vågen, så kan de trække vejret.

Delfiner er varmblodede dyr. De har en kropstemperatur på 36,6 ° C, som hos mennesker.

Besidder ekkolokation - bestemm placeringen af ​​objektet ved at indfange den reflekterede lydbølge. Kommuniker mellem congeners lyde af forskellige varigheder, de advarer om forestående fare med lydsignaler.

Se videoen: Charles Anderson discovers dragonflies that cross oceans (Juni 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org