Dyr

10 mest interessante dyr i Sahara ørkenen

Pin
Send
Share
Send
Send


Ordet "ørken" kommer fra det latinske "vastus", hvilket betyder tomt, livløst. Men i dette tilsyneladende ubeboede rum lever mange arter af levende organismer. For at tilpasse sig eksistensen under barske klimaforhold har ørkendyr udviklet specifikke evner. De fleste af dem er reddet fra varmen på en simpel måde: deres aktivitet er tidsindstillet til de kølige nat timer. I løbet af dagen forsøger de at skjule sig i skyggen eller grave. Særligt ugunstig tid bruger mange repræsentanter for fauna i dvale. De gemmer og sænker metabolismen for at spare energi og vand. Store pattedyr afkøler deres kroppe med fordampning. Hvilke dyr lever i ørkenen, og hvordan lærte de at tilpasse sig ekstreme forhold? Om dette kan du lære af denne artikel.

Camels - Sands Ships

Den mest berømte indbygger i ørkenen, selvfølgelig kamel. Der er to typer kameler - to-humped og one-humped. Det videnskabelige navn på en dobbeltkrummet kamel er Bactrian (Camelus bactrianus), en-humped er en dromedar (Camelus dromedarius).

Tidligere mødte vilde baktriere i hele Asien, i dag lever de kun i Gobi-ørkenen. Imidlertid kan tamme-dobbelt-humpede kameler findes i Kina, Mongoliet, Kalmykien, Kasakhstan og Pakistan.

Wild dromedary eksisterer ikke længere. Deres forfædre levede engang i de varme ørkener og halvøken i Arabien og Nordafrika. Indbyggede enkeltbommede kameler er almindelige i Nordafrika og i den arabiske halvø.

Kamel tåler ekstreme forhold, varme og kulde. Hornkorn beskytter solerne og leddene fra dyrets fødder mod varmen, der kommer fra sandet. Lange ben og hoved holdt højt sikrer, at følsomme dele af kroppen er placeret så langt som muligt fra den opvarmede jord. Meget lange øjenvipper og slidslignende lukkemuskler beskytter dyret mod flyvende sande. Fedt akkumulerer og lagrer energi i bunken. Lange næsepassager tager værdifuld fugt fra udåndet luft. Derudover er kamelens krop så tilpasset manglen på fugt, at de ikke skader vandtabet i en mængde på op til 40% af kropsvægten. De begynder at svede kun, når kropstemperaturen når 40 C.

I dramatets varme kan det gå op til to uger uden at drikke. Med en lavere temperatur og saftig mad kan dyr ikke drikke meget længere. Men når muligheden opstår, drikker kamelen 130 liter vand om 10 minutter! De fodrer med korngræs, hakket vegetation og forskellige former for acacias.

Tidligere boede vilde kameler i udkanten af ​​ørkenen. Og først efter domesticering begyndte de sammen med mand at krydse store dele af Sahara. Manden gravede dybe brønde for at forsyne dyrene med vand på lang vej. Sådan viste indbyrdes sammenhæng: uden hans "skib i ørkenen" kunne en mand aldrig krydse disse sandstrande, og uden menneskelig deltagelse ville kamel ikke have været bevaret på planeten som en selvstændig art på nuværende tidspunkt.

Wild ass - uhøjtideligt dyr

Den afrikanske vilde æsel (Equus africanus) boede engang i de marokkanske Atlasbergen op til Cape Horn og blev spredt over hele Nordafrika. I dag er det kun bevaret i små enklaver i øde tørre områder.

Maden til det vilde æsel er korn, tørt græs og blade af buske. Metabolisme hos dyr er sådan, at de er tilfredse med en lille mængde mad, og selv i særligt tørre perioder lider ikke under underernæring. Men de skal drikke hver dag, så de vilde æsler forsøger at holde sig tæt på kilderne eller i det mindste pytter. I de tørrede flodbredder graver de dybe huller og ekstraherer vand der. For at spare fugt, æsler sveder et stykke tid løbende og justerer deres bevægelseshastighed til varmen. Disse er uhøjtidelige, hårdføre og hurtige dyr. Desværre er de truet med udryddelse på grund af poaching.

Fra den afrikanske vilde æsel kom hjem æsel, som i dag i nogle områder er et yndlingspakke dyr.

Gazelles - de yndefulde indbyggere i Sahara

Sahara beboes af en sandgazelle (Gazella leptoceros) og en meget lignende farvet, men mørkere farvet brun gazelle dorkas (Gazella dorcas). Begge arter græsser i skumring og om natten, fodring på græs, buske og græs. I løbet af dagen forsøger de at skjule sig fra solen. De har ikke brug for drikkevand, fordi al den nødvendige fugt opnås fra mad. Brede hove, der ligner støvler, hjælper med at bevæge sig på sandgazelens løse sand.

Rocky Damans og Gundi

Desert Damans af slægten Procavia er hovdyr, slægtninge til elefanter og sirener. Deres fingre er beskyttet af flade negle. Længe, ​​som hamstere, såler med pads, når de løber, udskiller sved fra kirtlerne. Damans kan nemt bevæge sig på rene klipper. Dyrene er ikke i stand til at grave huller eller bygge reder, og nicher af klipper tjener som husly.

Damans føder på løv, grene og urter.

Gundi - gnavere, som marsvin. De bor i klippegrupper. Gundi kan ligesom græskere også krybe over sten, men deres såler udsender ikke sved. Gundiens tykke silkefarvede pels er en fremragende isolator, som gør det muligt for dem at udholde de kolde nætter i det nordlige Sahara og ikke at dvale. Tykk pels sparer fra dagens varme. Som mad er de frø, blade og anden vegetation.

Både Gundi og Damani i ørkenen har mange fjender. De jages af store rovfugle, ørkenskærm, ræv, jakal, steppe lynx osv.

Daman og Gundi er meget ens, derfor kaldes begge disse typer ofte "Gundi", som på arabisk betyder "vagter" (på grund af det store antal fjender i dyrekolonien, opstilles vagtposter).

Egyptisk jerboa - fremragende jumper

Egyptisk jerboa (Jaculus jaculus) bor i Nordafrika, Mellemøsten og Iran. Hans bagben er lange og tilpasset hopper for hurtigt at flytte over lange afstande, og hans forben er korte, så dyr kan slet ikke gå. Når de hopper, balancerer de halen. Den lodrette position giver jerboa en fordel, da dyrets krop er langt mere fjernt fra det varme sand end når det bevæger sig på fire ben.

På jakt efter mad forlader den egyptiske jerboa om natten. I løbet af natten kan dette lille dyr overvinde op til 10 km, samle frø, frugter og rødder, ikke lade ind i insekter og andre små dyr. I den korte periode med regn i ørkenen begynder "livet", bliver maden mere og jerboa ophobes fedt for senere at fortære det i sulten.

Ørken Hedgehog - Scorpion Thunderstorm

Den Etiopiske (ørken) Hedgehog (Paraechinus aethiopicus) findes også i den tørre ørken, men det foretrækker de wadi-tørre flodseng med dårlig vegetation. Det er meget mindre end dets europæiske kolleger, og der er en karakteristisk skaldet plet på kronen.

På jagten går han under beskyttelse af mørket. Med sine stærke kæber griper han hvirvelløse der lever i jorden. Sprængte, edderkopper, tusindfugle bliver bytte af en pindsvin. Men mest af alt elsker han skorpioner. Før han spiser denne arachnid, bider han fedtet ud.

På den arabiske halvø og i Asiens tørre bælte lever Brandts hedgehog eller den mørkhalsede pindsvin (Paraechinus hypomelas). Han er en lille mindre ørken pindsvin. Næsten sorte nåle hænger over den mørke grå næse. Som sin afrikanske kollega er Brandts hedgehog aktiv om natten. Fra solen og fjenderne er han reddet i nicherne af klipperne.

Begge arter dvale, og under fasten bliver de følelsesløse og sparer energi.

Maned får - uhøjtidelig indbygger i bjergene

Mane får (Ammotragus lervia) - repræsentant for familien af ​​bovider. Han skylder sit navn på, at han har en lang mane rundt om halsen og brystet, og en flok langt hår hænger på sine forben. Højden af ​​dyr på skibet kan nå 1 meter, og vægten - 140 kg. Stærkt buede horn findes i alle voksne dyr, og hos mænd kan deres længde være 70 cm.

Den typiske habitat for maned rams er et erosion tilbøjeligt område med stejle klipper, der bliver til grus. Her er dyr takket være hårde hover og en muskuløs krop kan bevæge sig hurtigt og fyldt.

Det mårede får fodrer på græsser, lav, blade, vandbehovet opfyldes hovedsageligt af mad.

Tidligere var disse dyr udbredt, men nu kan de kun findes i nogle utilgængelige regioner.

Antilope Mendez - nomad for sandstrande

Antilope Mendez (eller addax) (Addax nasomaculatus) er et afrikansk pattedyr fra den bovide familie. Et karakteristisk tegn på dyret - lange snoet horn.

Disse er utrættelige opdagelsesrejsende. Antilopgrupper overvinder gigantiske afstande for at finde bevarede græsgange blandt sand og hav.

Det feeds på urter og blade af træer og buske. For at udtrække så meget væske som muligt, græsser dyr om natten og i skumring, når dug falder. I dagens varme stiger antelope Mendes kropstemperatur med flere grader. Så det undgår overophedning og tab af fugt, fordi når det afkøles med sved, vil det uundgåeligt miste meget væske. Beskytter mod varme, dyret med sine forreste hakker grave neddybninger i jorden og gemmer sig der i de varme eftermiddagstimer.

Antelope jumper

Antelope jumper (springbok) (Antidorcas marsupialis) er den eneste art, der bor på Namibia og Kalahari's åbne tørre sletter. Denne antilope har fået navnet på evnen til at hoppe fra et sted på den store højde. Elastisk som en gummibold, antilopen skyder ind i luften, arbejder samtidig med alle sine lemmer og bukker ryggen, nakke og hoved. Hun kan hoppe til en højde på 3 meter og en længde på 15 meter!

Bjerg zebras

Mountain zebras (Equus zebra) er den mindste blandt zebraer. Disse herbivorøse medlemmer af hestfamilien, let genkendelige af de karakteristiske mørke striber på en gul-hvid baggrund, græsser på bjergskråningerne. Hovene vokser meget hurtigt og kompenserer for stærkt slid, når de går over klipperne.

For at forhindre fare for rovdyr højt i bjergene opretter de vagtposter.

Sydafrikanske antilope oryx

Den sydafrikanske oryx (Oryx gazella) er et andet typisk ørkendyr. Oryxens højde kan nå 1,2 meter. Han har en massiv torso og meget lange hornpinde.

Orycteropus afer ligner et gris, men de er ikke slægtninge. Aardvark er den sidste overlevende art af gamle hovdyr.

I løbet af dagen ses dyret sjældent, da han på nuværende tidspunkt gemmer sig fra varmen i lyet. Den er aktiv om natten, og ses næsten ikke i dagslys. Det føder primært på insekter.

Predators af ørkenen

Sammen med planteædende og insektbeskyttende dyr findes rovdyr også i ørkenen. Først og fremmest er det løver, leoparder og cheetahs.

Hvor der ikke er store rovdyr, regulerer den sorte jackal (Canis mesomelas) bolden.

I Namibias stenede halvøken kan man støde på mere høje ræve (Otocyon megalotis). Ørene af denne art er lidt ringere end øre af fenek i størrelse, men hørelsen af ​​en større ørne ræv er lige så god, det fanger endda bevægelsen af ​​larver og insekter under jorden.

Steppe lynx eller karacal (Felis caracal) er en anden fremragende jæger af sandstranden. Tidligere blev det antaget, at karacellen kun jagter små dyr, men det viste sig, at denne kat kun er 50 cm høj og angriber voksne sprigbocks, hvis vægt er 2 gange større end sin egen. Fra en siddeplads kan dyret hoppe et par meter i højden og fange en fugl.

En anden rovdyr, der lever under ekstreme forhold, er en hyena. Det er let genkendeligt af de lange forben, ryggen og en relativt lang hals. Strukturen af ​​dyrets krop indikerer dens tilpasningsevne til brugen af ​​alt, hvad store rovdyr efterlader det efter en vellykket jagt. Hypenerne jager dog godt selv.

Meerkat (Suricata suricatta) er et rovfugl fra mongoose-familien. Disse søde dyr er spredt i Sydafrika.

Meerkats diæt består af insekter, firben, slanger, edderkopper, skorpioner, fugleæg osv.

Læs mere om meerkats her.

Fenech (Vulpes zerda) er det mindste medlem af hundefamilien. Dens bemærkelsesværdige træk er store ører, hvis længde kan nå 15 cm. Den bor i de sandede ørkener i Nordafrika og den arabiske halvø, som oftest findes i Sahara.

Chanterelle lurker sit bytte - insekter, firben og små pattedyr under nattens omslag. Spiser også æg og frugter. Desert Fox opfylder behovet for væske på bekostning af mad. Læs mere om fenek i denne artikel.

flagermus

En slags flagermus har tilpasset sig til at bo i Namib-ørkenen. Denne kirtlefløj, der tilhører slægtenes aften blinker, eller kort-eared flagermus (Myotis seabrai). Dyrene finder tilflugtssted i sprækkerne af klipper fundet blandt klitterne. Disse flyvende pattedyrs liv er konstant truet af kystvindene, der bærer silt.

I ørkenen er der fugle som ørne, gribber, middelhavs falkefugle, afrikanske strudseægter, ørkenlaker, sandgrouse, golden shiloklyuvye spejder og mange andre.

Sammenlignet med de fleste andre ørkenbefolkninger har fugle store fordele. I modsætning til pattedyr med konstant kropstemperatur er fuglens kropstemperatur meget højere, og de tåler derfor lettere varme. Men endnu vigtigere kan de flyve, hvilket gør det muligt med stærk varme at stige højere i køligere lag af luft.

Røverfugle cirkler i en kolonne af stigende luft højt over ørkenen, hvor det er meget køligere end på overfladen af ​​jorden. Men oftest i middagsvarmen sidder fuglene ubevægelige under buske eller blandt træernes grene. De overfører deres aktivitet til mere behagelig morgen timer.

Snakes har erobret næsten alle Jordens levende rum og selv de mest livløse regioner. Slanger som den hornede viper, den dværgafrikanske viper, den kontroversielle viper og rattler slangerne, der er perfekt tilpasset livet i de varme sandy ørkener. På det varme sand flytter de som følger. Når den er bøjet mod slangen, berører den den varme jord med højst to eller tre punkter i sin krop. For at gøre dette løfter hun hovedet og adskiller kroppen fra jorden, drejer det frit fremad og til siden og berører kun jorden. I dette tilfælde er hovedet og kropet rettet væk fra bevægelsesretningen. I samme bevægelse laver hun en ny runde. Hun slags "fremskridt" fremad.

Moorish Toad: Amfibier lever i ørkenen

I ørkenforholdene kan kun nogle få amfibier leve, da de har brug for ferskvand til at gyde. Kun den mauriske padde (Bufo mauritanicus) befinder sig i vandområderne og vandsystemerne i oaserne i Vestsahara. Til kaste af kaviar er hun tilfreds med brakede pytter, hvor vandet varer i flere uger. Om natten jager den mauriske padde for krebsdyr, jordinsekter og tusindfugle.

Sandens giftige dyr er scorpion

Mange arter af skorpioner lever i ørkenen, en af ​​dem er den Saharan-fedtscorpion (Androctonus australis). Denne art har en farve, der spænder fra lysegul til lysebrun, hvilket gør den næsten ikke skelnelig på let sandjord. Han graver hans forben i jorden, og nogle gange gemmer han sig under småsten. For at reducere vandtab minimerer scorpion vejrtrækning. Kun om natten forlader rovdyret sin ly og går på jagt. Dens byttedyr er alle slags insekter.

Selv fugtighedsbevidste bløddyr lykkedes at tilpasse sig livet i sandstranden. Disse omfatter for eksempel ørkenens snegle (Helix desertorum), nogle medlemmer af familien Sphincterochiladae. De er tvunget til at beskytte deres følsomme krop mod udtørring. Således har terrestriske snegle (Sphincterochilidae) altid en meget lys farve og en meget tyk shell, der afspejler op til 95% sollys og beskytter indre organer mod fugt tab. Men siden med hård tørhed er det ikke nok, sneglen lukker deres hus med et lime låg og kan leve i op til tre år i denne tilstand.

Crustacean Artemia - vand indbygger i ørkenen

På de steder, hvor vandet kommer til jordens overflade, sætter Artemia krebsdyr (Artemia salina) sig. Denne toad krebsdyr kan endda eksistere i en shotta saltvand (saltvand tørring sø), og i sådanne mængder, at vandet er farvet rødt. Voksne krebsdyr 1 cm lange, de er gennemsigtige, røde.

Desert Locust - en lokal katastrofe

Nogle gange i ørkenerne i perioder med regn er der en reel katastrofe - en johannes invasion. Østersprutten (Schistocerca gregaria) i konstant søgen efter mad samles i store flokke, der ved hjælp af en halevind kan transporteres over lange afstande, hvilket forårsager betydelig skade på de regioner, der er udsat for denne svøbe.

Udviklingen af ​​johannesbrødæg kræver fugt, som kun forekommer efter sjældne, men kraftige regner på steder, hvor den fordeles. I løbet af planternes rigelige vækst, takket være overflod af mad, multiplicerer disse insekter. Til tider gunstig for johannesbrød er det op til 20 tusind æg pr. 1 m2 jord.

Ящерицы Сахары

Типичным представителем ящериц пустыни Сахара является шипохвост (Uromastyx) из семейства агам. Это животное кажется неуклюжим. У него уплощенное туловище и маленькая голова, напоминающая голову черепахи. Особенно бросается в глаза короткий хвост, покрытый оттопыренными колючими чешуйками, который служит для обороны. I tilfælde af fare skjuler spikspidser deres hoved i krisecentret, og med en stikkende hale kæmper de fra fjenden.

Spikstails er godt beskyttet mod kraftige temperaturudsving, der er karakteristisk for ørkenen. For at gøre dette ændrer de farve. Tidligt om morgenen, når der stadig er friskhed efter en koldnat, bliver øglerne mørkere og solen opvarmer kroppen, der har afkølet natten over.

Spiketails er plantelevende dyr, kun unge individer sprede diæt med insekter.

Apotekskinken (Scincus scincus) er en af ​​de mest kendte repræsentanter for skinker, et væsentligt element i ørkenfugle.

Denne firben, der ligner en miniature krokodille, bevæger sig flot på overfladen og inde i sandet. Korte, men stærke ben tjener som støtte, halen - hjulet, og skarpe kanter af maven skæres gennem sandet. Når en skink bevæger sig, ser det ud som om det flyder på sandet.

I mad er skinken uhøjtidelig, ligesom andre ørkendyr. Han nibbles alt, hvad han kan klare: biller, deres larver, johannesbrød, tusindfugle osv. Når det er muligt spiser han blomster, blade, frø og frø med glæde.

Skink lærte også at spare energi og vand. Dette er den eneste måde at overleve i et ekstremt tørt og sparsomt omgivende rum. Som en kilde til fugt bruger den væske, der er indeholdt i byttet, og i roden af ​​halen akkumuleres det fedt. Hvis sandet er for varmt om dagen og for koldt om natten, skinker skinken til en dybde på 20 cm i løs sand, hvor temperaturen er mere behagelig.

1. Dyr i ørkenen: Horned Vipers

Ved sit videnskabelige navn - Cerastes cerastes - kan det forekomme, at disse krybdyr er harmløse. Faktisk forårsager gift hos en horned viper alvorlig skade på væv og røde blodlegemer. Hæmatoxiner i kroppen kan være dødelige. I dag er det en truet art.

2. Desert ørkenen: En humpet kamel

Det er værd at bemærke, at et stort antal enkeltbommede kameler (eller dromedarer) roede ørkenerne i Nordafrika, men i dag kan man kun finde tamdyr, som er utroligt stærke og varige dyr, hjælper folk i afrikanske og asiatiske lande med at bære tunge belastninger.

De bruges også til ridning. I modsætning til mange menneskers opfattelse bevarer disse dyr ikke vand og fedtet, de spiser i tilfælde af mangel på mad.

3. Dyr, der bor i ørkenen: Gazelle Dorkas

Dette dyr har en sandfarve, der hjælper med at maske i ørkenen. Takket være duggen på de planter, som den medfører, samt brugen af ​​vandbesparende planter, kan denne gazelle næsten aldrig drikke.

Et dyr kan nå en højde på 65 cm og en vægt på 25 kg. Det er værd at bemærke, at gazelle dorkas instinktivt hopper ud, når de nærmer sig en rovdyr. Denne refleks tjener som et advarselssignal til andre gazeller. Derudover kører gorzel-dorkas meget hurtigt og når en hastighed på næsten 80 km / t.

5. Hvilke dyr lever i ørkenen: Addax (eller Mendeses)

Addax var tidligere set i ørkener og halvøkener, der strækker sig fra Vestsahara og Mauretanien til Egypten og Sudan. I dag er sortimentet faldet betydeligt - Mendes antilope findes kun i flere sandede og stenede ørkener i Niger, Tchad, Mali, Mauretanien, Libyen og Sudan.

På grund af strukturen af ​​deres poter kan disse væsner nemt bevæge sig gennem vanskelige, sandede områder. Men det samme gør dem sårbare over for fare - de har svært ved at flygte fra rovdyr. I alt er der omkring 500 individer.

7. Hvilke dyr lever i Sahara-ørkenen: Afrikansk struds

Selvom strudsen ikke ved, hvordan man skal flyve, er det et af de hurtigste dyr på Jorden, der kan nå op til 70 km / t.

Men ud over sin hastighed har strudset flere flere egenskaber: det kan rejse store afstande, har fremragende hørelse og vision, og kan sikkert kæmpe mod rovdyr med sine mægtige ben.

Det spiser hovedsageligt græs, men kan undertiden spise små dyr. Strukker fra Sahara-ørkenen er en særskilt underart.

8. Dyr, der bor i Sahara-ørkenen: Varan

I modsætning til enkle firben er skærmen øgle meget farlig på grund af giftet, som kan sammenlignes med slange. Men du bør ikke være bange for ham, fordi han bruger normalt sit hovedvåben til jagtinsekter, rotter og andre små dyr.

Disse koldblodede skabninger tilpasser sig let til det varme ørkenklima. Når det bliver meget koldt bliver de mere aggressive. Desuden kan de ikke lide at bo i fangenskab.

9. Sahara Desert Dyr: Fenech

Denne miniature ræv betragtes som et natdyr. Den lever i ørkenerne i Nordafrika og står ud for sine usædvanligt store ører, som beskytter mod overophedning, så den kan modstå ørkenens varme uden problemer.

Fenek feeds på mindre ørkenbefolkninger såvel som planter.

10. Dyr i ørkenen og halvøen: Jerboa

Denne gnaver lever i stepper, halvøken og ørkener i Palearctic. Det er i stand til at modstå hårde klimatiske forhold.

Desuden er dette natdyr kendetegnet ved sin hoppende evne - en kvalitet, der gør det muligt at undgå rovdyr. På trods af at hans kropsstørrelse kun kan nå op til 25 cm, kan han nå op til 25 km / t.

En anden interessant kendsgerning er, at jerboa ikke drikker vand i ordets ordlige betydning, det ekstraherer fugt fra den mad, den bruger. Normalt feeder denne gnaver på planter, der vokser i ørkenen, frø og insekter.

Hvilke dyr spiser i ørkenen?

Blandt ørkenens indbyggere er der mange rovdyr (sjakaler, firben, slanger, ræve), men herbivorøse råder stadig.

Kameler, antiloper og andre herbivorer, der fodrer på torner og buske, gnavere (gerbils, kænguruhoppere, jerboer) har lært at høste de frø, som ørkenen er dækket af, og firbenene opbevarer fedt i halen.

Hvor finder dyr vand i ørkenen?

Livet nær reservoirerne koger altid, men de fleste indbyggere i ørkenen har nok morgendugg, rovdyr få fugt fra deres ofre, og plantelevende dyr er begrænset til saft med buskeblade. Men jerboa og kænguru jumpers har slet ikke brug for vand, de har nok af væsken, der er dannet i deres krop under fordøjelsen.

"Skibets ørkener" kaldte kameler. De er så velegnede til livet i ørkenen, at de kan gå uden vand i flere måneder. Det vigtigste er, at før en tørke kan en kamel sætte fedt i en pukkel, takket være, hvorpå den vil kunne få energi og fugt, der dannes under splittelsen af ​​fedtstoffer.

Sahara ørkenen er hjemsted for den mindste ræv - fenek. Med en kropslængde på 40 cm bliver hans hale 30 cm, og hans ører stiger 10 cm op. Det er ørerne, der hjælper ræven til at jage om natten - de tjener som "antenner" til det, og også ørerne hjælper med at fjerne overskydende varme fra kroppen.

Lizards på poter har børster af skalaer og børster, som gør det muligt at flytte med lynhastighed fra buske til buske.

Slanger, der bor blandt sandet, kunne træne deres egen "stil" af bevægelse - en lateral kurs, således en hornet rattle, en tailed viper, en sandy ef.

Eared og sandede rundehoveder gemmer sig helt i sandet, som om de drukner i sandet.

De mest almindelige indbyggere er skildpadder. På overfladen er de kun 3 måneder, for hvilke de lægger et stort antal æg, og så gemmer de igen i tykkelsen af ​​sandet i deres huller.

Rundhovedet er en meget interessant type firben - den løber, hviler på breddepote, med hovedet højt oppe. Når du flytter meget som en hund. Når fjenden møder på vej, skjuler hun med sidebevægelser i sandet, og hvis hun er sikker på sin styrke, skræmmer hun hende først med halen og åbner derefter munden, hendes hjørner af munden hælder med blod og munden virker bare stor.

Ørken krokodille kaldes den største øgle - monitor øgle. Det når en længde på 1,5 meter.

Grundlaget for ørkenens dyrepopulation er insekter, blandt hvilke der er et stort antal biller.


Darkling klokker er biller med en strålende sort krop, der ikke kan flyve. Disse insekter kan være meget skadelige ved at spise al vegetationen i deres vej.

Om natten kan du se det grønne lys fra øjnene af en tarantula - en stor edderkopp, der har så mange som 8.


Og i ørkenen lever giftige skorpioner.

Luftvåben: Planet Earth. Desert. / BBC: Planet Earth. Ørkener.

Løber i ørkenen, og selv løver kan bo her!

Filmen - Wild Australasia. Del 2. Hjertet i ørkenen.

En serie af film om naturen - den Palaearctic Desert. Animal verden af ​​den Palearctic ørken bælte.

Som du kan se, selv i så vanskelige forhold, har dyrene tilpasset sig livet og overvejet ørkenen - det bedste sted på Jorden. Sandsynligvis ...

Afrikansk græsfrost

Den afrikanske græsfrost, eller den afrikanske sprængte græsfrog, er en af ​​Afrikas største frøer. Den befinder sig i tørre og halvtørre områder (savanne, steppe, områder dækket med buske og halvøken). Afrikansk græsfrokost er ret aggressiv og kan bide smertefuldt. Lokalbefolkningen anser kødet af denne frø en delikatesse. Predator, spiser alt der passer ind i munden.

Område: Afrika (Malawi, Zambia, Nigeria, Somalia, Mozambique, Angola, Sydafrika, Kenya, Rhodesia, Tanzania og Sudan).

Den afrikanske græsgroede er en af ​​Afrikas største frøer. Tyrefroen har en bred krop med en kort, afrundet snoet. Den store mund leveres med skarpe tænder. De bageste lemmer er meget stærke, med deres hjælp frøen graver dybe huller. Arten er ret aggressiv og kan bide smertefuldt. Halsens halser er farvede gule, hunnerne er cremenes farve. Unge og voksende frøer har lyse grønne ryg med kontrastfarvede hvide pletter.

Habitat: findes i tørre og halvtørrede regioner i Afrika (savanne, steppe, arealer dækket med buske og halvøken).

Fødevarer: Afrikansk græsfrost er en rovdyr, den spiser alt, der passer i munden: insekter, små gnavere, krybdyr, fugle, amfibier, herunder andre frøer.

Adfærd: frøen ox fører en jordlig livsstil. Aktiv i mørket. Om dagen sættes det i vand i lavt vand eller begraver i kystnære jord. Størstedelen af ​​den tørre årstid holder den afrikanske græsfrost dybt inde i grunde (i en vandtæt hudkocon bestående af døde hudlag), der falder ind i en lang dvaletid.

I en slægt med et bizart navn Chuckwell kombineres flere arter af lette øgler, karakteriseret ved en bred fladt krop og en relativt kort, stump spids tyk hale.

På trods af de imponerende dimensioner er modet på chuckwells ikke anderledes. Hvis der er fare, skyndte de travle iguaner til de nærmeste revner, der trænger ind på overfladen af ​​klipperne. De krybdyr, der er klemt mellem stenene, øges i volumen med 50%. Det er muligt at opnå en sådan transformation på kort tid ved at fylde lungerne med en yderligere del af luften. Den rynkede hud, som ikke er tæt i nakken og skuldrene på samme tid, er strakt, hvilket resulterer i, at firbenet vises større. Grove skalaer dækker kroppen bidrager til bedre vedhæftning til overfladen. Prædatorer er som regel ikke i stand til at nå ly på en lignende måde.

Ældre mænd flaunt i en bred vifte af tøj. Hoved, lemmer og skuldre kan males i gule, orange, rødlige-pink, lys grå eller sorte nuancer. Personer og kvinder, der ikke har nået puberteten, har fået en gul og grå tone, fortyndet med striber og mørkefarvede pletter. Mænd, der overgår kærester i størrelse, er i stand til at skelne mellem en temmelig tør hemmelighed fra veludviklede lårporer. Det bruges til at markere territoriet.

Repræsentanter for Iguanov-familien er perfekt tilpasset livet i halvøken og ørkenen. Bevarelse af aktivitet observeres også ved temmelig høje temperaturer (op til +39 ° С). Fantastiske reptiler findes i de sydvestlige regioner i USA og den nordvestlige del af Mexico. Åben plads dyr undgås. Præference gives til udgange af sten og tykkelser af buske. Nogle individer blev fundet i bjergene, der hæver sig over havets overflade ved 1370 m. Lizards fører et dagtimerne liv: om morgenen tager de solbad, der brænder den varme, de venter i skyggen, de fodrer om aftenen.

Dette miniature dyr har længe tiltrukket folkets opmærksomhed. Dens størrelse er mindre end størrelsen af ​​en gennemsnitlig kat. En sådan ræv vejer op til 1,5 kg, med en kropslængde på ikke over 40 cm. Dens kendetegn er dets store ører og den samme ret store hale. Der er store og udtryksfulde øjne på dyrets skarpe næse. Det er takket være dem, at ræven bliver endnu smukkere end den er.

Feneker er meget aktive og legende. Med de fantastiske kattemængder kan de hoppe på høje genstande. De ved, hvordan de skal bøje, gnage, snøre og grumle. Spis animalsk mad, der består af kød, fisk, æg. Også i kosten af ​​disse ræve omfatter grøntsager og frugter.

Fennek foretrækker at jage i fantastisk isolation og om natten. På dagtimerne gemmer den sig i sit eget gravhul. Sommetider er sådanne underjordiske labyrinteres område så stort, at flere rævfamilier kan passe ind i dem. Dette sociale dyr tåler vandknaphed uden problemer. Det kompenseres af deres fugt i mad. Mellem dyrene kommunikerer med hjælp fra den ejendommelige, kun iboende for dem, lyder.

Cape Hare eller tolai

Lille hare, i udseende, der minder om en lille hare: Kropslængde 39-55 cm, vægt 1,5-2,8 kg. Ører og ben er lange, i relative størrelser endnu længere end en hare. Længden af ​​den kileformede hale er 7,5-11,6 cm, længden af ​​øret er 8,3-11,9 cm. Benene på bagbenene er ret smalle, denne hare er ikke tilpasset bevægelse i dyb sne. Pelsfarven ligner generelt farven på en lysebrun hare, men pelsen har ikke en karakteristisk bølgning. Sommerpels er grå med brunlig eller okkerbelægning, skiftet af mørke og lette vagthår skaber en udmærket fin skygge. Hovedet er mørkt, halsen og maven er hvide, halen er mørk over, med en børste af stiv hvidt hår i enden. De mest typiske levesteder - ørkener og halve ørkener har en betydelig økologisk plasticitet, derfor bor de både på sletterne og i bjergene, hvor den stiger op til 3000 m over havets overflade. m. (Central Tien Shan). Det foretrækker kuperede sand, saltmyrer, bjergbjælker, der er dækket af vegetation, bor i floddale, i flodsletter, i bjergene ligger det på sydlige skråninger med steppe vegetation eller i bjerg halvøken, i lerøen er det sjældent.

Leder stillesiddende, gør små migranter eller migreringer forbundet med fodringsbetingelser, reproduktion, beskyttelse mod rovdyr eller en reaktion på negative ydre tilstande. Former midlertidige grupper på op til tre dusin dyr under ruten, og nogle gange i vinterperioden i "oplevelsesstationerne".

Graven graver ikke, bruger en ovalformet lavvandet seng, der er placeret på gangsti eller på toppen af ​​en bakke under en busk. I bjergene er ukrudt almindeligt under sten; unge dyr gemmer sig i gnagernes huller i fare.

Reed cat

Reed cat Det ligner en almindelig hjemmekat, men den er meget større og mere aggressiv. Kroppen er elastisk og stærk med veludviklede muskler, den kan være 1m lang. Vægten er ca. 16 kg. Poten er høje med meget skarpe kløer, halen er lille, længden er ikke mere end 30 cm. Hovedet har store trekantede ører, med kvaster i deres ender som en lynx. Takket være dette fik dyret sit andet navn. «sump trav». Den øverste del af kroppen er farvet gråbrun med en rød tinge, den nederste del er lys.

Rovdyret lider af stakkels frost, så du kan ikke se det højt i bjergene. Om foråret kan den findes på højlandet. Nogle gange bosætter sig i nærheden af ​​mennesker. Predator elsker natten mere. På jagten går med begyndelsen af ​​tusmørket, selvom vinteren sendes på udkig efter bytte om dagen. Han er en stor jæger. Normalt angreb fra baghold, men kan vente på bytte nær hullet. Godt ved, hvordan man svømmer. Lejlighedsvis kan det klatre et træ.

Deres kost er ganske forskelligartet. De fleste katte dyrker gnavere og fugle. De kan spise fisk, firben, slanger, skildpadder. I nogle tilfælde jage på kaniner, harer og andre små dyr. De kan spise tamkyllinger, ænder, gæs.

Dette er et forsigtigt og hemmeligt dyr, der foretrækker at gemme sig i røde senge i løbet af dagen. Dyret har fremragende hørelse, så når han hørte, at bytte var kommet i nærheden, sneg sig hun stille og fangede. Han kan fange en fugl i flyve på grund af hans evne til at hoppe højt.

Predator foretrækker at leve alene. En mand kan bo i et stort område, som er stærkt beskyttet mod andre mænd. I gennemsnit besidder ejerskabet af reekatten fra 50 til 200 km. På dette område kan leve flere kvinder.

Cape Ground Equirrel

Cape Earthen egern er en lille gnaver af slægten jordens egern, der lever i ørkenerne og savannerne i den sydlige del af det afrikanske kontinent. Frakkehudhår er kort og groft. Læder sort. Farven på bagsiden af ​​kroppen varierer mellem mørke og lyse nuancer af rødbrun. Nederste torso, lemmer, nakke og næse er hvide. Ørene er små. Характерной особенностью капской земляной белки является пушистый светлый хвост, длина которого равна длине тела животного. Половой диморфизм выражается в различии размеров тела. Самцы немного крупнее самок.

Капская земляная белка предпочитает тропические регионы с сухой средой обитания, например, пустыни, саванны и пастбища. Они также встречаются в пустыне Калахари, которая находится на высоте 600-1200 м над уровнем моря. Капские белки живут в норах, которые защищают их от экстремальных погодных условий и хищников.

Cape Ground squirrel er et dagdyr, der bruger borer i jorden som husly. Som regel forlader de hullet om morgenen, et par timer efter solopgang. Først og fremmest basker de sig i solen og tager sig af deres pels og går derefter på jagt efter mad. I de varmeste timer bruger Cape squirrels deres store, fluffede haler som en parasol. For at regulere kropstemperaturen løber de regelmæssigt ind i hullerne. Efter mørke har disse dyr tendens til at vende tilbage til deres hylder.

Kamelens krop ligner stærkt hovedernes krop. Af denne grund tror uvidende mennesker, at kameler er hoveder. Faktisk bare hovene af disse dyr og ikke. Der er to typer kameler - one-humped og two-humped. Begge dyr er store nok. En enkeltbommet kamel dromedar vejer f.eks. Fra 300 til 700 kg, dens relative med to pukkel er lidt mere - fra 500 til 800 kg.

Deres kroppe beskytter dyr mod overophedning. Uld, næsebor, og selvfølgelig humps, der redder kameler fra dehydrering hjælpe dem med dette. Disse pattedyr har lært at kæmpe godt med nattens kulde og dagens varme. Ørken solyankas, tornede buske og stuntede træer er ørkenskibs levesteder. Disse er stillesiddende dyr, men de er ikke vant til at være på stedet på deres område; overgange udføres regelmæssigt. Få mennesker ved det, men ordet kamel selv oversætter som "den der går meget."

For græs, vælger de morgen og aften timer. Glad løgn og tygge cud. Om natten på de samme steder arrangerer de at overnatte. Disse sociale dyr foretrækker at leve i grupper på 5-8 personer. Overlegenhed i disse grupper falder hos mænd. Det sker, at blandt mændene er der oplevede ensomme kameler.

I mad er dyr absolut ikke kræsen. I løbet går det bittere og salte græs, tør og stikkende vegetation. Hvis en kamel kommer i vejen for en kamel, drikker de med jagt og i store mængder. For at beskytte sin harem mand sparer ikke nogen styrke. En defensiv reaktion begynder med den kendte spidskamp. Hvis dette advarselssignal ikke virker, konvergerer kamelerne i en duel. Den besejrede modstander skal trække sig tilbage. Fjenderne for disse dyr er ulve, løver og tigre.

Horned Viper

Saharan Horned Viper er en slange 60-80 cm lang, med en tykk krop og en stærkt indsnævret kort hale. Over øjnene stikker ud en skarp vertikal skala. Længden af ​​disse skalaer er meget anderledes. Vægtene på kroppens sider er mindre end dorsal, stærkt kølet og rettet skråt nedad, hvilket danner en sag af en sav, der løber langs hver side. Farven på den hornede viper er sandgul med mørkebrune pletter langs ryggen og på begge sider af kroppen. Denne slange beboer hele Sahara-ørkenen og foden og tør savannerne støder op til den, såvel som den arabiske halvø. Om eftermiddagen begraver slangen sig selv i sandet eller gemmer sig i gnavernes huller, og om natten går det på jagt efter små gnavere og fugle. Juveniler fodrer med johannesbrød og firben.

Den hornede viper er æglægning, i sin kobling er der 10-20 æg. Fra æggene inkuberes ved 28-29 °, lukker den unge i 48 dage.

Den hornede viper bevæger sig i en "lateral kurs", kaster den halve del af kroppen frem og sidelæns og trækker den forreste del mod den. Samtidig er der ikke et enkelt spor på sandet, men adskilte skrå strimler i en vinkel på 40-60 ° til bevægelsesretningen, da når "kaster" fremad, slår ormen ikke jorden i midten af ​​kroppen og lænner kun på for- og bagenden af ​​kroppen. I bevægelsesprocessen ændrer slangen periodisk "arbejdssiden" af kroppen, der bevæger sig fremad enten til venstre eller højre side. Således opnås en ensartet belastning på kroppens muskler med en asymmetrisk bevægelsesmåde.

Små køleskalaer, savet formet på siderne af kroppen, bringer slangen to fordele. Først og fremmest tjener de som hovedgravningsmekanismen, når en slange er begravet i sandet. Viper spredes ribbenene til siderne, flader kroppen og spreder sandet til siderne med en hurtig tværgående vibration, der "synker" i det bogstaveligt for vores øjne. Kilevy skalaer virker på samme tid som miniatureplove.

Den spotted hyena bor syd for Sahara-ørkenen, der bevarer ikke kun savanner og tropiske skove, men også toppe i bjergene i en højde på op til 4000 m. Generelt lever hyena overalt undtagen i meget tætte skove. Oftest kan denne type hyener findes i Tanzania, Namibia, Kenya, Botswana og Etiopien.

Crocuta crocuta er en meget stor rovdyr, kvindens vægt når 64 kg og mænd - 55 kg. På Zambias territorium kan du finde de største plettet hyener, deres vægt når 67 kg.

Det dybe hår af disse dyr er kortere end for andre hyenaer, brune pletter kan ses på toppen af ​​poterne og på siderne. Forbenene er længere end bagbenene, så dyret ser trægt ud. Næsepartiet er langt, og kraftige kæber kan bide alle knogler. Grov tungen tillader ingen rester at fjerne kødet fra knoglerne.

På trods af at hyener betragtes som skræmmere, består kun 20% af dyrets ration af carrion, i andre tilfælde jager hun og spiser fersk kød. Crocuta Crocuta fejler kun i jagt på 10% af jægterne, i modsætning til løver, hvis jagt er 50% vellykket. En hyena kan overvælde antilope, tre gange selve rovdyrets masse.

Spotted hyenaer lever i små familiegrupper, hvor den laveste sociale status er hos mænd. Hyenastatus kan bestemmes af halen: sænket ned - lav status, hævet op - høj.

Graviditet hunner varer 14 uger. Så er der ikke mere end 7 hvalpe født. En mor beskytter hendes unger ufrivilligt, som er mere modstandsdygtig og kan gå uden mad i en hel uge.

Denne yndefulde kat er meget forskellig fra andre katte. Cheetahen er forskellig fra de fleste katte på en række måder, og disse forskelle er ret betydelige. I udseende og kroppens anatomiske struktur svarer cheetahen til vindhundehunden end katten, da den er perfekt tilpasset hurtig kørsel. Også, cheetahs sidder som hunde, ikke som katte. De jager også som hunde og lider endda af hundesygdomme. Cheetahs hår svarer til den af ​​glattehårede hunde. Men pletterne på en cheetahs hud ligner stadig kat pels. Cheetahens spor er også katteagtig. Derudover kan du ligesom de fleste katte lide at klatre i træer.

Benene er stærke og meget lange, slanke, selvom de er tynde. Cheetahens klør er delvis tilbagetrukket, det er ikke typisk for kattekatten, og foruden fåpeten ses det kun i kattefiskeren, den iriomote kat og sumatrankatten. Det er værd at bemærke, at cheetah killinger kan trække klør op til 10-15 uger. Senere klør bliver stille.

Cheetahens hale er lang og tynd, pubescent jævnt. Når kører hurtigt, fungerer halen som en balancer. Hovedet er ikke stort. Cheetahen har en lille mane.

Pelsen er kort og sparsom. Den samlede tone er gullig eller sandig. Foruden maven er små mørke pletter tæt spredt over cheetahens hud. Sorte striber langs næsen - elementerne i camouflagefarve. De gør cheetahen diskret i buskene og i græsset. Og i kombination med den plettede hud er cheetahens forklædning simpelthen smuk. Cheetahen bor i flatland ørkener og savanner. Den findes i sydvestlige og østlige Afrika, Indien og Asien. Cheetahen er en lille art og findes sjældent i hele sit levested.

Cheetah, i modsætning til mange katte, er dagtid. Han jagter i løbet af dagen eller i skumringen, nogle gange om natten. Før jagt, hviler en cheetah i hans hule, i græsset eller i skyggen af ​​en busk. Cheetahen har et meget skarpt syn. Han opdager sit offer fra det fjerne og sniger sig på det ved at bruge ujævnt terræn i en afstand på 151 til 200 meter. Derefter begynder en hurtig og hurtig (op til 500 meter) jagt. Mens du løber, skubber cheetahen samtidig med bag- og frontpoten.

coyote - Dette er en amerikansk jackal. I modsætning til mange rovdyr tilpassede han sig til civilisationens invasion i dyrelivet og formåede at overleve, selv om mennesket ødelagde det nådeløst. Det var den mand, der bidrog til genbosættelse af coyoten i hele kontinentet. Tidligere levede coyotes kun på vallernes plateauer. Efter starten af ​​jagt begyndte han at flygte, og nu bor disse rovdyr i hele Nordamerika fra Alaska til det sydlige Mexico.

Deres nattetid høres af filmstjerner i deres villaer blandt Hollywoods bakker og turister i staten New Hampshire, hvor for 30 år siden ikke var en enkelt coyote. Det samlede antal coyoter i USA er nu omkring en million.

Coyote ligner en reduceret kopi af en ulv - den vejer fra 9 til 18 kg: tre gange mindre end dens store relative. Hans ben er tyndere end en ulv, hans poter er mere yndefulde, hans næse er skarpere, hans øjne er gyldegule, og hans hale er lang og fluffy. I hurtighed er han ikke ringere end en ulv, er mere diskriminerende i mad, har tilpasset sig folkets kvarter og lært ikke at komme på tværs af dem.

Coyotes kendetegnes af ægte familiesammenhæng. Når de engang har lavet et par, forbliver de sædvanligvis til livets ende. Coyote mand hjælper flittigt kvinden med at hæve hvalpe. Han bevogter dem, leger med dem, ligner dem, bringer dem et stykke bytte. Coyotes er relativt små og kræver derfor en lille mængde mad.

Deres behov er fuldt tilfredse med harer, mus, firben, fugleæg og skrot i skraldespande. Det er, at de næsten ikke skader landbruget og frelst dem fra udryddelse. Selvfølgelig elsker de nogle gange at rade hønehuset, spise meloner og tomater i markerne, men det er meget små synder i forhold til de fordele, de bringer.

Umiddelbart blev fårfædernes opdrætteres sværdfugle, som uden at tælle lammene kæmpede for en ægte krig med coyoterne i raseri. Selv om forskere viser at coyotes angriber får meget sjældent.

Den største og mest formidable af store katte er tiger. Voksne Amur tigre når en længde på tre og en halv meter. En tiger vejer mere end tre hundrede pund. Men disse er de største dyr. Sydlige, bengalske tigre er meget mindre. De vejer ikke mere end 225 kg. Det antages, at tigernes hjemland er Sydøstasien, hvorfra de bosatte sig i nord for mere end 10 tusind år siden, hvor de nåede Ussuri-regionen og Amur-regionen.

Foruden Fjernøsten var tigrene bosat i hele Indien, på øerne i den malaysiske øgle og på øerne Sumatra, Java og Bali. Men nu er tigre blevet meget sjældne dyr. Der er kun 2 tusind af dem tilbage i Indien. Og for nylig var der mere end 20 tusind. I Sumatra, Java og Bali er den mørke ø tiger forsvundet helt. Prædatorisk jagt sætter dette storslåede dyr til udryddelsesranden.

En sulten tiger er klar til at spise bogstaveligt alt, der møder på vejen. Tigermenuen er meget forskelligartet; der er rådyr, vilde tyr, hjemmekøer, bøfler, aber, vildsvin, bjørne, badgers, lynxes, ulve, krabber, fisk, johannesbrød, termitter, slanger, frøer, mus, græs og endda jord- og træbark. . Der har været tilfælde, hvor tigre angreb krokodiller, pythoner og leoparder. Tiger, hvis den er helt sultet, kan spise morgenmad og deres slægtninge. Der er også kannibale tigre. Dette sker meget sjældent, men hvis en sådan skurk opstår, mister hele områder deres fred, indtil han bliver dræbt.

I en zoologisk have eller cirkus synes tigeren at være et meget lyst dyr. Men i naturen skjuler en appelsin med sorte striber det meget godt. Tigeren er en ensom jæger. Selv hos en kvindelige hunder hun ikke mere end en uge, hvorefter de divergerer. Tiger - den evige tramp. Han markerer selvfølgelig sit territorium og advarer med et højt roar om, at dette er hans hjem, men ikke for længe. Om et par uger vil han rejse igen. Tigre lever omkring tyve år.

De fleste katte kan ikke godt lide vand. Men det gælder ikke for tigre. De elsker bare at svømme. Især bengalske tigre, der bor i troperne.

Tigeren kan lide at angribe fra den tykke busk. Han fusionerer næsten med ham, takket være farvningen. Skubber op meget tæt, han skynder til offeret med en hurtig rykke og dræber hende: Biter i halsen eller bryder halsen med en pote. Angriber, han griner aldrig. At slå en tigerpote er forfærdelig og dødbringende. Med et slag smider han en hest. Tigre går på jagt om aftenen, men nogle gange sultes de jage i løbet af dagen.

Dune cat

Den bor i ørkenerne i det nordlige Afrika og i det centrale Asien. For første gang ses et dyr i Algeriet. Opdagelsen går tilbage til det 15. århundrede. Så i ørkenerne i Algeriet var en fransk ekspedition. I sin sammensætning var en naturalist. Han beskrev et hidtil uset dyr.

Barchan-katten har et bredt hoved med lige store ører. Deres skaller ser frem til. Ørene er store. På en kats kinder er der en slags whiskers. Tykke uld er endda på puderne. Dette er en enhed, der sparer en rovdyrs hud mod forbrændinger, når de går på varmt sand.

Ændringerne henviser til Mustelidaes rovdyr, der er opført i Den Røde Bog, er den eneste art af sin art. For skønheden og originaliteten af ​​farve uld kaldes de "marmorfruer" eller pereguzny. Eksternt ligner ligeringen eller genindlæsningen en miniatureferret, den bogstavelige oversættelse af det latinske navn betyder "lille orm". Hans næse er let afrundet, hans ører er store med en hvid rand. Kropsformen er typisk for en familie af musteller: en langstrakt smal krop og korte ben. Dens væsentligste forskel er den smukke originale modley farve af grov pels, der består af skiftende hvide, sorte og gule pletter på en brun baggrund.

Klæderne holder sig i naturen i 6-7 år, nogle gange op til 9 i en zoologisk have. Ved krigsførelse, når han angriber fjender, bliver han reddet i et træ, og med en øjeblikkelig trussel bøjer han ryggen, løfter håret, viser tænderne og vipper hovedet tilbage. Fantastisk udsigt er bekræftet af græsende, skælende og kemisk angreb: dyret rushes og frigiver en fet væske fra de specielle analkirtler fra under halen.

Bopælens hovedzone er åbne steppeområder, træløse, undertiden dækket med buske, udkanten af ​​skovmassiver, floddale, skov-steppe og halvøken sletter. Lejlighedsvis er der horisonter i bjergene op til en højde på 3 km, de findes i byparker og pladser, der ofte ligger tæt på melonmarken. De vælger opholdssteder for sig selv i de færdige burger af andre dyr, undertiden graver deres egne, ved hjælp af poter med lange kløer og tænder for at fjerne sten. Om dagen skal du sidde i huslyet og ændre det dagligt.

Griffon Vulture

Nakken er af stor størrelse, lysebrun i farve, med en lang hals dækket med en tynd, hvidlig ned og dekoreret med hvid, og de unge har en brun krave. Hovedet er lille, kraftig næb. Under flyvning kan den genkendes af sine brede finger-lignende vinger og ved den korte hale af en firkantet form. Der er ingen seksuel dimorfisme.

Sedentære og nomadiske arter, 2 underarter i det sydlige Eurasien og i Nordafrika. I Europa er det kun fælles for Spanien, der er ganske store befolkninger i Grækenland og i Frankrig. I Italien, i Sardinien, er mindre end 30 par reden, i Sicilien forsvundet ca. 1965. Efter en nylig genindførelse blev der registreret hegn i Alpernes foden i Friuli-Venezia-Julia-regionen og i Apenninerne i Abruzzi-regionen.

For redenen vælger hun rene klipper med taggrunde og klipper tæt på åbne grunde, græsgange, der anvendes til jagt. I midten af ​​vinteren ligger det eneste hvide æg, som begge forældre inkuberer i 54-58 dage. Den unge fugl bliver på en fløj cirka tre og en halv måned efter fødslen. I et år ligger en. Sædvanligvis bliver en tavs, hvide hovdyr vokifer i parringssæsonen. Det flyver rundt om jagtområder og udforsker dem fra en stor højde, som den stiger ud og udnytter stigende varme vandløb. Faldende beskriver han brede spiraler i luften. På jorden flytter klodset spring.

Legløse øgler

Legless firbenhvem er hun sådan Myte eller faktisk øgler er som slanger. Ja kære venner legløse øgler og sandheden findes på vores grønne planet, og i dag vil vi tale om disse fantastiske skabninger, fortælle dig, hvor de bor, hvordan de ser ud og hvordan deres livsstil er. Du spørger, er der en forskel mellem en slange og en øgle? På dette spørgsmål kan du finde svaret i vores artikel! Nå, lad os starte?

Nå, legløse øgler virkelig ser ud som en slange, fordi øglerne er kendetegnet ved deres poter, og i vores reptil er de fraværende, og øjens bevægelser og udtryk er mere som en slange eller en viper.

Lad os starte med at alle er der 4 arter af legløse øgler:

  1. californiske
  2. Dzheronimskaya
  3. glas-firben
  4. Anguis

Og hvordan tror du er en væsentlig anden livsstil legløse firben fra det sædvanlige. Selvfølgelig gør fraværet af poter sig selv, men stadig lever begge klasser på jorden og fører en grave livsstil. Reptiler graver minedybder på 10-15 cm, som en regnorm, og du skal have set hvordan dette sker. De gemmer sig i hulrum under sten eller under trunker af træer liggende på jorden i tilfælde af fare. Lizards findes hyppigere i tætte skove med vegetation, men de kan også ses på klipperne.

Hvad er kosten? Hvad andet at fodre på firbenet, hvis ikke insekter og deres larver, edderkopper og forskellige leddyr. Правда, пищу добывают скорее под землей, чем на поверхности, дожидаясь, когда жертва случайно пойдет не тем путем и угодит прямо в нору безногой. При всем этом, способны по запаху обнаружить и на поверхности, быстро высунув свою голову и схватив добычу.

У этого представителя пресмыкающийся есть и сходства и отличия между подобными видами. Но все же, сам факт о безногости skabningen gør dig spekulerer på hvor meget fantastisk og uudforsket i naturen! Og måske i dag for nogle af jer var det en ny opdagelse.

Scorpio - en løsnelse af leddyr fra klassen af ​​arachnids. Eksklusiv formularer, som kun findes i varme lande. I alt kendt omkring 1200 arter af skorpioner. Blandt dem er de største arachnider, som den guineanske kejserlige skorpion, når en længde på 180 mm, og relativt små - kun 13 mm lange.

Scorpios - den ældste enhed blandt jordbaserede leddyr. Forfædrene af skorpioner er paleozoiske scorpioner (euripterides). På skorpionens eksempel er en evolutionær overgang fra vandmiljøet til det jordiske liv sporet godt. Eurypteriderne fra Silurianen, som levede i vand og havde gæller, havde meget til fælles med skorpioner. Landformer tæt på moderne skorpioner har været kendt siden Carboniferous perioden.

Hele kroppen af ​​en scorpion er dækket af chitinous shell, der repræsenterer produktet af udvælgelsen af ​​det underliggende hypodermiske lag. Distinguere cephalothoraxen, der dækker cephalothoraxen fra den dorsale side, henholdsvis i præabdomainområdet, lukkede antallet af segmenter 7 af dorsale og abdominale plader, der var forbundet med en blød membran og endelig i postadomain-området 5 tætte kinetiske ringe forbundet med en tynd skræl.

Skorpioner findes udelukkende i det varme bælte og i de varmere områder af den tempererede zone - i Sydeuropa (Spanien, Italien), på Krim, i Kaukasus, i Centralasien, i Nord- og Sydamerika og i Mellemøsten. I løbet af dagen gemmer de sig under sten, i klippernes sprækker osv., Og kun om natten går det ud over byttet. De løber hurtigt, bukker den bageste mave (postabdomen) op og frem. Skorpioner foder på insekter og arachnids og griber bytte med klør, mens de løfter det op over cephalothoraxen og dræber med en nål (sting) prik placeret på den bageste ende af den bakre del af maven.

Oryx eller Oryx

Oryx eller oryx er et pattedyr fra løsningen af ​​Artiodactyls, familien af ​​bovidet. Højden i manken er ca. 120 cm, lange og skarpe horn når 85-150 cm. I gennemsnit vejer vægten 240 kg.

Interessante træk ved Oryx:

  • Orixes er forskellig sort og hvid farve på sløret, der ligner en maske.
  • Oriksy når hastigheder på op til 70 km / t.
  • Oryxes rejser sig op og følger flokken et par timer efter fødslen.
  • Mænd kæmper for kvinder. Der er et bestemt ritual: mændene står skulder til skulder, hvorefter de begynder at "hegn" ved hjælp af horn. Vinderen er den der sænker modstanderen til knæ eller varer længere, hvis modstanderen udånder. I dette tilfælde overholder oryxerne kampens regler og slår aldrig hinanden i kroppen og undgår alvorlige skader.
  • Oryx er afbildet på Namibia's våbenskjold.

Giant blind

En repræsentant for familien af ​​rotter vejer næsten et kilo og er 35 centimeter lang. Dermed navnet. Dyret er blindt fordi det fører et liv som en muldvarp. Indbyggeren i ørkenen graver også tunnellerne i jorden. For at gøre dette er dyret udstyret med kraftige kløer og store tænder stikker ud af munden. Men ørerne og øjnene har ingen muldrotte. På grund af dette er udseendet af dyret skræmmende.

Blind - ørken dyrsom kan møde indbyggerne i Kaukasus og Kasakhstan. Nogle gange findes der dyr i steppeområderne. Men at leve under jorden, bindefoldede, ser sjældent ud over det. Hvis dette sker, går dyrene tilbage ved lynhastighed. Derfor er vaner af bøller dårligt forstået selv af zoologer.

Disse søde dyr findes i stor overflod i Asien og Afrika, men nogle arter findes også i Sydeuropa. Centrene for maksimal diversitet af jerboos-familien er halvøken i vestlige Mongoliet og ørkenerne i Centralasien. I samme område er der nogle gange op til 6 forskellige arter.

Disse dyr ligner miniature kænguruer i deres udseende. De viser tydeligt den samme disproportionalitet i kroppen: Torsoets ryg er stærkere, mere massiv, og bagbenene er tre gange længere end fronten. Længden af ​​jerbos krop afhænger af arten, varierer fra 5 til 26 cm.

Halen af ​​et sådant sødt dyr er normalt langt og opdelt i to kvaster. Denne del af kroppen er af særlig betydning for dyrets liv. Hans rolle er uvurderlig, fordi det er en pålidelig "afføring", når han sidder, og en "pusher", når han skubber af overfladen og et ratt, som holder balance. Plus er det også et kommunikationsmiddel.

Jerboa's hale signalerer til stammene, at de er i nærheden. Desuden kan den samme uerstattelige hale narre fjender (jerboa hopper til venstre, og halen bevæger sig til højre, og rovdyret ser ikke tricks og kører i den forkerte retning).

Jerbous øjne er enorme, da det kræver en natlig livsstil. Ørene er lige, mellemstore, skeformede og fra en tredjedel til størrelsen af ​​dyrets hoved selv (de vokser til tider i en "tubule"). Et så imponerende høreapparat demonstrerer også en god udvikling af evnen til at høre alt på lange afstande, hvilket bidrager til den vellykkede produktion af mad.

En aktiv og ufattelig jerboa foretrækker at lede en stillesiddende livsstil og ikke forlade sin hyggelige mink i lange afstande. Men lange bevægelser i det omkringliggende område er ret mulige. Ofte vælger disse gnavere for livet de områder, der ligger tæt på menneskelig beboelse. Her er chancerne for god mad meget større. På afstand fra folk er jerboernes ypperlige naturlige mad forskellige planter og deres rødder, insekter, frø, æggestokke, osv. De foretrukne delikatesser er pærer og knolde. Undgå at undgå disse dyr og prøv andre menneskers æg og kyllingerne selv. Og græskar og vandmeloner - generelt, grænsen for deres drømme!

bæltedyr

Armadilloens legeme er beskyttet af massiv knogleskal. Ved at vokse sammen med kroppen erstatter den faste knoglebetræk huden. Undtagelsen er tre til seks mobilbælter, der løber midt på ryggen. Bevægelsesbælter letter bevægelsen af ​​dyret. Og en af ​​arten af ​​disse individer kan endda krølle op. Overfladen af ​​tænder er et andet træk ved armadillos. Der er omkring hundrede af dem. Ligesom andre halvtandede tænder er de femfingrede ben af ​​denne skabning bevæbnet med stærke kløer til at grave jorden.

Den største habitat af armadillo er Sydamerika og det nordlige Mexico. Disse dyr holdes i markerne og i sandstrande, tæt ved skovkanterne, men de trænger ikke dybt ind i skovene. Slagskib - et ensomt dyr. Han mødes kun med kvinder i ynglesæsonen.

Absolut alle typer armadillos gemmer sig i huller. Disse pattedyr graver deres græsser primært i bunden af ​​termitter og anthills. Dette er forståeligt, fordi de vigtigste fødevarer af armadillos er termitter, samt myrer og deres larver. Som mange skovdyr spiser armadillos snegle og orme, de gør ikke foragt med carrion. Der er arter, der spiser planteføde.

Den største er det kæmpe slagskib - dyret vejer op til 50 kg, og dets kropslængde er mere end en meter. Kroppen er dækket af knogleskærme med børster, der sidder fast mellem dem. Benene er bevæbnet med stærke kløer beregnet til at grave jorden. Hans habitat - Guyana og Brasilien, mindre Paraguay. De indfødte siger, at dette dyr spiser carrion, og også tårer grave og fortærer menneskelige lig. Men der er ikke noget videnskabeligt bevis for dette. Kun larverne af biller, edderkopper, orme og larver blev fundet i mave af armadillos. Musky lugt af en kæmpe armadillo er så stærk, at indianerne nægtede at spise den.

I lang tid blev puma tilskrevet kattefamilien, dog er dyret enestående. Ved første øjekast ser puma stort set ud som en kat, men mange funktioner skelner det fra repræsentanter for denne store familie. Denne sætning gælder for længere kroppe og haler og når et aggregat på 1,5 til 2,8 meter, stærke kraftige ben, et relativt lille hoved og fraværet af et udpræget mønster på håret. Puma pels er meget tyk og kort, malet i farver af sand nuancer. Kun på maven har jakken en lysere farve, og ørerne er sorte. Denne rovdyr vejer fra 50 til 100 kg. Det er værd at bemærke, at kvinder er en tredjedel mindre end mænd, og pumas der bor i nord er meget større end individer der bor i sydlige regioner.

Disse indbyggere i den nye verden foder hovedsageligt hjorte og bjerg får, men nægter ikke vilde peccary grise, men også egern og kaniner. Pumas jager efter alt, der bevæger sig, og spiser ivrigt alt. Undtagelsen er de lugtende lugter, som disse rovdyr ikke spiser på grund af deres ubehagelige lugt. Cougars gemmer mad i reserve, hvis de ikke kan forbruge alt på én gang.

Ligesom alle katte, i parringsperioden, gør tavse cougars hjerte-rending skrig. Kvinden bringer ind i verden 2 eller 4 spotted cubs, hvis farve varierer med året. Børn bliver hos deres mor i op til 2 år, hvorefter de går for at erobre deres eget rum. Disse amerikanske katte lever op til 20 år.

Fordi cougars er ensomme, undgår de mennesker. Men med skødesløs menneskelig adfærd og dets invasion af dyrets territorium kan denne rovdyr blive angrebet med alle de følgevirkninger.

grib - rovfugl, men det er ikke helt korrekt. Griffon angriber sjældent dyr, der foretrækker carrion. Kun i nogle tilfælde tørner griben sig under angrende hungersnød for at angribe levende dyr, men selv i dette tilfælde vælger den de svageste eller de syge. Griffons spiser mest let dyrene af pattedyr, men forsømmer ikke ligene af fugle, fisk og krybdyr. I Indien spiser de legemet af mennesker, der er forladt i Ganges efter døden.

Disse fugle beboer næsten hele kloden, bortset fra Antarktis og Australien. Gribbe foretrækker et varmt klima, og derfor er de mest i Afrika.

Gribbe ser ikke meget attraktivt ud. De har lange, helt nøgne nakke, en stor krogformet næb og en stor goiter. Gribens vinger er store og brede, afrundede ved kanterne, halen er stiv, trængt, og benene er stærke, men med svage fingre, der er udstyret med korte, stumme kløer.

Gribbe er ret agile og mobile fugle. De går let, kort sagt, hurtige trin, de flyver godt, men langsomt, men de kan klatre i store højder. De er heller ikke berøvet syn og ser bytte fra en stor højde. Det eneste, som gæren mangler, er opfindsomhed. Nogle stumhed belønnede gribbe med et stort sæt negative kvaliteter. Disse fugle er beskedne, uforsigtige, meget hurtige og irritable. Blandt andet er de arrogante, men fede. Til toppen er griben berømt for at være den mest grufulde af alle rovfugle.

gribbe de laver deres rede, når foråret kommer. De fleste arter vælger enten imprægnerbare klipper eller tætte skove til dette. Resten er en solid struktur, der ligner røgen af ​​andre rovfugle. Lægningen består af et, to æg. Nestlingsbørn fødes helt hjælpeløse og kun få måneder senere bliver de i stand til selvstændig levevis.

Familien af ​​griffins er meget forskelligartet, den omfatter en grå grib, eared, skaldet og brun gribbe, såvel som den amerikanske og mest ædle af hele scavenger familien - kam bar. En særlig genus består af gribbe. De er kendetegnet ved deres aflange svage næb, kraftige ben og lange gås nakke.

Meerkat er det mindste medlem af den mongoose familie. Den samlede længde af deres krop, dækket af gråbrun pels, er kun 50-60 cm, hvoraf halvdelen falder på en stærk hale. Kvindelige repræsentanter er noget større end mænd, men de når sjældent en vægt på 1 kilo. Forkæder af meerkats er meget mere udviklede end hos andre familiemedlemmer. De tjener både til madudvinding og til grave huller, hvor dyr lever. Det udviklede tredje øjenlåg beskytter dyrets øjne mod at ramme sandet, og lange vibrationer hjælper med at orientere sig i de mørke korridorer i boligen.

Distributionsområdet for meerkats er ørkenregionerne i Sydafrika. Dyr er bange for tykkelser og skove, som foretrækker at bosætte sig enten i åbent sandt terræn eller i bjergområder. Afhængigt af dette graver de enten hele byerne under jorden eller bygger en bolig i naturlige huler.

Meerkats lever sædvanligvis i familier med i gennemsnit 30 personer. I hovedet på hver familie er den dominerende kvinde. Hun instruerer bogstaveligt talt alt, og kun hun har ret til at reproducere afkom. Hvis nogen anden kvinde bringer unger, kan hun udvises fra klanen, hvilket svarer til døden. Blandt den mandlige befolkning i familien af ​​meerkats forekommer skirmisher, som følge af hvilken den dominerende mand er bestemt, og kun han har mulighed for at parre sig med den dominerende kvinde.

Dyrets afkom kan bringe op til fire gange om året, men oftest forekommer det i regnperioden, der varer fra oktober til marts. Graviditet varer 70-75 dage, hvorefter fra to til fem unger er født (en lille meerkat er smuk generelt, se selv videoen nedenfor). Hver familie har sin egen gruppe lugt, hvormed dyrene genkender hinanden. På klanens område, der kan strække sig op til tre kilometer, er der flere huller, som anvendes skiftevis og er markeret ved hjælp af særlige kirtler. Meerkats kendetegnes af stærk sammenhæng, de gør bogstaveligt talt alt sammen. Dette gælder for mad, hvile, pleje af unger og beskyttelse af territoriet.

Guanaco er et hovede pattedyr af kamelid familien, en slægt af lamaer. Dette dyr er forfædre af den domesticerede lama. Den første beskrivelse af guanaco blev givet af Cies de Leon i sin bog The Chronicle of Peru i 1553. I Quechua kaldes dyret "wanaku", hvorfra dets navn "guanaco" er afledt.

Guanacos har en slank, let opbygning, proportioner svarende til en antilope eller hjorte, kun nakken er længere aflang. Den lange hals til et dyr er en balancer, når du løber og går.

Hoved komprimeret sideværts, også lang. Overlæbe dækket af hår. Den rager frem, dybt opdelt, meget mobil. Øjne store, lange øjenvipper. Øre store, stikke ud, spidse.

Shaggy hud har en gullig eller rødbrun nuance, ashgrå på nakke og hoved, hvidlig midt i brystet bag, under og på indersiden af ​​benene, sort på ryggen og panden.

Guanaco-habitater er halvøkener, pampas og højlandet i Andes fra sydlige Peru til Tierra del Fuego, gennem Argentina og Chile. En lille population af disse dyr blev også valgt af det vestlige Paraguay. Guanaco kommer højt i bjergene - op til 4 tusind meter over havets overflade.

Den hastighed, der kan udvikle guanaco, når 56 km / t. Dyr lever i åbne områder, så jogging er meget vigtigt for dem, det hjælper dem med at overleve. Guanacos er herbivorer, der kan gå uden vand i lang tid. Deres naturlige fjender er pumas, manede ulve og hunde.

Husdyr er anvendt som pakke på Patagonia og Pampa, i bjergene Bolivia, Peru og Chile på øer nær Cape Horn. I naturen findes guanacos stadig i svære at nå højlandet, men antallet af disse dyr er faldet markant.

Round Eared Head

Blandt de magtfulde klitter, der er dækket af kun enkelte buske, lever en stor eared rundehoved. I de varme timer på dagen løber en eared runde langs sandet og hæver sin krop højt på sine vidt adskilte ben. På dette tidspunkt ligner det en lille hund. En sådan holdning beskytter underlivet i en firben fra brænding på varmt sand. Efter at have bemærket en farlig fjende løber den langhårede runde over til den anden side af klitterne og begraver sig straks i sandet ved hjælp af laterale bevægelser af kroppen. Men samtidig forlader hun ofte hovedet på overfladen for at være opmærksom på yderligere begivenheder.

Hvis fjenden er for tæt, flytter øglen sig til aktivt forsvar. Først og fremmest vrider hun energisk og spinder hendes hale, malet - fra bunden i en fløjlsagtig sort farve. Derefter vender han til fjenden, åbner munden bredt, "ører" - hudfoldninger i mundens hjørner - ret og fyld med blod. Det viser sig, at "mund" er tre gange bredere end den ægte mund. Med et så skræmmende udseende gør ægget lunges i fjendens retning, og i det afgørende øjeblik greb det med skarpe tænder.

Scaraboblen tilhører klassen af ​​insekter, rækkefølgen af ​​beblade af platylafamilien, hvoraf et af tegnene er antennens specielle form, som er kendetegnet ved en pladeformet pin, der er i stand til at åbne i form af en ventilator.

I øjeblikket har forskere fundet mere end hundrede repræsentanter for dette slægt, der lever i tørre områder med sandjord: ørkener, halvøkener, tørre stepper, savanner. De fleste findes kun i tropisk Afrika: i Palaearctic (en region, der dækker Europa, Asien nord for Himalaya, og Nordafrika til den sydlige grænse af Sahara) er der omkring 20 arter, mens i den vestlige halvkugle og Australien er de fraværende. Længden af ​​scarab beetles varierer fra 9,5 til 41 mm. De fleste af dem er sorte, meget sjældent et insekt af sølv-metallisk tone. По мере взросления жук приобретает блестящий отлив. Самца от самки отличить можно благодаря его задним лапкам, с внутренней стороны покрытые рыжевато-золотистой бахромой.

Переднеспинка у насекомого простая, сильно поперечная, зернистой структуры, мелко зазубренная на основании и с боков. Надкрылья с шестью бороздками, в два раза длиннее переднеспинки, основание без каймы, характерна зернистая структура. На основании задний отдел брюшка имеет кайму. На брюшке и лапках (всего у него три пары ножек) – длинные тёмные волоски.

I midten af ​​breddegraderne vises skarboblen i midten af ​​foråret, og så længe den er kold om natten og aktiv i løbet af dagen. Om sommeren, når det er meget varmere om natten, skifter det til natteliv. Insektet blev kaldt en sanitetsarbejder af sandjorden (man kan endda sige, en slags affaldsspecialist): næsten hele sit liv er koncentreret omkring hovedkilden til mad - gødning.

grib

Gribbe er rovfugle med speciale i carrion fodring. Der er kun to arter af disse fugle i verden - de fælles og brune gribbe, der begge er adskilt i uafhængige slægter i familien af ​​griffons. En sådan isolation forklares af den atypiske struktur af disse fugle.

Den første ting, der fanger dit øje, når man kigger på gribbe er deres lille størrelse. Begge arter i længden overstiger ikke 60 cm og vejer 1,5-2,1 kg. Således er blandt andre gribber den mindste. For at matche deres overordnede forfatning og deres næb, tynde, svage, med en lang krog på enden, ligner det mere pincet end et redskab til at knuse kranier. Med hensyn til fjerkræet vokser den i den brune grib på kroppen på samme måde som i de andre gribber, det vil sige at hovedet og nakken forbliver uberørte.

Den brune gribbe bor i Central- og Sydafrika, med dens modstykke, der dækker hele Afrika, såvel som Middelhavskysten i Europa, Kaukasus, Indien, er nogle personer noteret på Krim. Fugle fra europæiske befolkninger flyver til vinter i Afrika til vinteren. Selv om gribbe bor i par, kan de kaldes sociale fugle. De danner let flokke, ikke kun nær byttet, men også på ferie. Til kommunikation bruger de en række forskellige lyde: meowing og croaking (i flyvning og i stille tilstand), hissing og endda en grøl (når den er sur eller beskyttet).

Med deres svage næb er gribbe ikke i stand til at rive hovedernes tykke hud, det lover dem ikke frokost og hjælp fra større slægtninge, hvis der efter måltidet af store gribbe gribbe forbliver og nogle stykker forbliver, så kun de mest ubetydelige. Derfor er begge arter af disse fugle specialiseret i at spise ligene af småfugle, gnavere, kaniner, firben, slanger, frøer, råtne fisk, insekter - alt hvad der ikke er i stand til at interessere de kraftfulde gribbe.

Skink gecko

Nogle firben i ørkenerne har tilpasset sig den natlige livsstil. Disse er forskellige geckos. En af de mest bemærkelsesværdige repræsentanter for nattlige firben er skinkekkoen, der befinder sig i ørkenerne i Centralasien. Han har et stort hoved med store øjne, der har en spaltformet pupil og er dækket af en gennemsigtig læderagtig film. På vej ud om aftenen fra sin mink licker gecko først og fremmest begge øjne med en bred spatuleret tunge. Dette fjerner støv og sandkorn, der har slået sig på øjets læderagtige film. Skinkekkoens hud er delikat og gennemskinneligt. Hvis du tager fat i det, kommer hudpletter nemt ud af firbenet. En endnu mindre, elegant og skrøbelig gecko er kamfinger. Dens krop er så gennemsigtig, at skeletets knogler og indholdet af en firfirsens mave er synlige for lyset. Vores geckos har kammuslinger af skalaer på deres ben, hvilket gør dem lettere at bevæge sig på sandet. Men den webbed gecko fra den sandy Namib ørken i Sydafrika har en endnu mere unik tilpasning. Han har membraner mellem hans tæer, men ikke til svømning, men for at gå på sandet.

Desert Crow

Ørkenrotten er en art af ravnfugle. Størrelserne er mindre end den almindelige krage: Kropslængden er 52-56 cm, den gennemsnitlige vingelængde af mænd er 411, hunner 310 mm. Den gennemsnitlige vægt er 580 g. Unge fugle er brun-sorte uden en brunfarve. Voksne fugle er sorte med en stålfarve og afviger skarpt fra den fælles krage med en chokoladebrun farvetone til hoved, nakke, ryg og goiter. Næb og ben er sorte

I en typisk ørken er raven i det væsentlige den eneste sorte fugl, da den sorte krage og røgen (udenfor bosættelser) praktisk talt er fraværende her. Selv i ørkenens dybeste steder skelnes raven med forsigtighed i adfærd, indrømmer det ikke tæt på sig selv og godt "lærer" pistolen. I nestetiden er der lidt mærkbar og fanger relativt sjældent øjet. Stemmen, som en almindelig krage, er "skurk, skurk, skurk ..." og derudover et skælende skrig, der ligner en sort og grå krage, der er udstedt af den under et angreb. Ravnen løber ikke, går kun, ruller over fra den ene side til den anden, går langsomt og ret tungt. Sjældent gør små spring. Under normale bevægelser er klyngefladen glat og glat, mens vingerne er luftbårne, flyvningen er noget hurtigere, et smukt syn er kendt - det hurtige fald i kråken ved en spiral fra en stor højde. På jagten er flyvningen meget træg.

En almindelig fugl, men ikke mange. I Karakum øges antallet af kråber generelt fra vest til øst, som finder sin sandsynlige forklaring i landskabets særegenheder og især i den forholdsvis store udvikling af saxauler i det østlige Karakum. Ørkenkråen udgør ikke store klynger i Turkmenistan, selv i den kolde årstid. Der er ikke observeret de store hundredvis af pakker, som nævnes af forskere i Nordafrika.

Tilsyneladende, i Kyzylkum, migrerende fugle migrerer mod syd om efteråret. I Karakum er ørkenen absolut fundet hele året rundt. I den kolde årstid flytter de fleste ravne fra de nordlige dele af denne ørken til sine sydlige regioner.

Addax eller antilope mendes

Antilope addax eller, som det ellers kaldes, er Mendes et pattedyr fra familien af ​​bovider. Navnet på arten kommer fra kombinationen af ​​ordene "nasus", hvilket betyder "næse" og "macula", som oversættes som "spot", dvs. "Farvet næse".

Sommerfarve addaksov sand-hvid, om vinteren - gråbrun. På maven, ører og lemmer kan du se hvide pletter og på næsen - hvid X-formet plet. Tynde horn er rettet tilbage og snoet i 1,5-3 omdrejninger. Hos kvinder er hornene 80 cm lange, hos mænd - omkring 109 cm.

Som den saberbenede antilope er addaxen bosiddende i de nordafrikanske ørkener, og de gamle egyptere holdt også ham i fangenskab. Men i løbet af det sidste århundrede er habitat for addax stærkt faldet. I slutningen af ​​XIX århundrede. han forsvandt helt fra Tunesien, Algeriet, Libyen, Senegal. I 1900 var der ingen addax i Egypten, og nu er den kun bevaret i den centrale og sydlige del af Sahara.

Addax er et godt eksempel på høj specialisering til at leve i ekstremt tørre forhold. I små grupper (kun sjældent hos 10-15 dyr), som ledes af en gammel mand, vandrer addaks konstant på jagt efter græsgræs, der tilfredsstiller sult med knap ørkenplantage. I uger og måneder kan han uden vanding. Herbivorer producerer vand, der er nødvendigt for livet fra absorberede planter. Den største aktivitet blandt additiverne observeres om aftenen, om natten og om morgenen, da dette er den koldeste tid på dagen i ørkenen. På dagtimerne gemmer de sig i dybe gruber, der trækkes ud i sandet ved deres hover. Normalt er dette sted i skyggen af ​​en stor sten eller sten.

Sand boa

Denne lille slange bor i den sydlige del af Rusland i Centralasien og i østlige Kaukasien. De lever hovedsageligt i sand, nogle gange findes i lerjorden. Kropslængde 40 - 80cm. Den muskuløse krop er let fladt, det lille hoved er let fladt. Han har små øjne, der ligger på højden af ​​toppen af ​​hovedet, rettet opad. Iris er gul-gult farve, eleven er sort. Der er skarpe små tænder i munden, som ubehageligt bidder, men indeholder ikke gift. Slangens farve er camouflage - gulbrun med et mønster i form af små pletter eller små pletter og striber af brun.

Skylter mellem sandet er ikke så let at finde, og ørkenens indbyggere tilpasser sig livet som de kan. I løbet af dagen er det meget varmt under den brændende sol, derfor begrænder den sandet fremmede sig selv i sandet for denne gang. Han kan sige "flyder" der på en lav dybde og flytter hurtigt. Føler sig godt til det. Du kan se, og så bare kigge nøje, hans bukede øjne og næsebor. Dette er han på jagten. Om sommeren er slangen aktiv i skumringen og om natten, og om foråret og efteråret springer den ned i bytte selv om dagen.

Den springer på gnavere (gerbils, hamstere, jerboer), firben (geckos, runde hoveder), fugle (spurver, vagter). Han pounces på offeret pludselig og lynhurtigt, greb hende med stærke kæber, og så begynder at kvælge, indpakning ringe i bytte. Sandboa venter, jagter i baghold og kan "komme til besøg" selv og undersøge husene hos dyr i det sand, der er på hans område. Leder et enkelt liv. Han har mange fjender, selvom han fører sådan en hemmelig måde at leve på - overvågning øgler, pindsvin, drager. Dvale i slutningen af ​​oktober.

En af de mest almindelige ørkendyr - skildpadder. Aktivitetsperioden i de centralasiatiske steppeskildpadder er meget kort - kun 2-3 måneder om året. Kommer ud af vinterhullerne i det tidlige forår, begynder skildpadderne straks at yngle, og i maj-juni lægger hunnerne æg i sandet. I slutningen af ​​juni findes der næsten ingen skildpadder på jordens overflade - de alle gravede dybt ned i jorden og dvalede til næste forår. Unge skildpadder, der kommer fra æg om efteråret, forbliver vinter i sandet og kommer kun til overfladen kun om foråret. Centralasiatiske skilpadder fodrer med alle former for grøn vegetation. I ørkenerne i Afrika lever forskellige arter af landskildpadder - de nærmeste pårørende af vores centralasiatiske skildpadde.

Efa er en lille slange, som normalt er 50-60 cm i længden, når til og med 70-80 cm. Mænd er i gennemsnit lidt større end kvinder. Efsens øjne er store og høje, således at enhver del af hovedet danner en mærkbar afbøjning. Hovedet er dækket med små ribbet skalaer, på skalaen af ​​kroppen er der også skarpe ribben. På siderne af kroppen er 4-5 rækker af mindre og smalere skalaer, rettet skråt nedad og udstyret med udskårne ribben. Disse skalaer tjener som et "musikinstrument", der udsender en slags tør hiss, der er beskrevet ovenfor i den hornede viper. Ephas overordnede fysik er tæt, men slank, som er forbundet med sin store bevægelighed og hastighed, hvor den adskiller sig fra de fleste vipers.

Farven på kroppen er forskelligartet og omskiftelig over et bredt område, men den typiske kropsfarve er gråhårig og to lette zigzag striber langs siderne, kantede fra bunden med en uskarpe mørke stripe. Lige ovenover er der langs lygten en række af lyse tværgående aflange pletter, der er strengt tilpasset zigzags af sidestriberne. Et lyst korsformet mønster skiller sig ud på hovedet, ligesom silhuetten af ​​en flyvende fugl. Dette billede understreger hurtigheden af ​​de lynhaste skud af en slange.

Ephahs levesteder er meget forskelligartede - kuperede sande dækket af saxaul, loess og endda ler ørkener, tør savanne skove, flod bundfald og terrasser, ruinerne af gamle bebyggelser.

Dette er en ørken kat. Dræber nemt antilope. For at gøre dette kan rovdyret ikke kun kraftigt greb og smidighed, men også størrelsen. Længden af ​​karacellen når 85 centimeter. Dyrets højde er en halv meter. Dyrets farve er sandet, ulden er kort og blød. På ører er der børster fra en lang awn. Det gør karacellen ligne en lynx. Ørken Lynx Loner, aktiv om natten. Med mørkets begyndelse jager rovdyr mellemstore pattedyr, fugle og krybdyr.

Røgfalanger

Phalangerne med deres udseende ligner edderkopper, grunden til dette er ekstremiteternes specifikke form (phalanges er leddyr) og deres placering på kroppen af ​​denne store (individuelle præparater når 5-7 cm) af dyret, samt tilstedeværelsen af ​​cheller-mund appendages, der ligner klør eller podkleshen, som edderkopper. Imidlertid er phalangene, eller som de undertiden kaldes solpugs, ikke, selv om de er en del af arachnid-klassen.

Phalanges er natlige rovdyr. Deres kost består hovedsagelig af små bugter og termitter, selv om der også har været fakta om angreb af phalanges på firben, hvilket gør det muligt at overveje dem altomfattende.

Interessant nok, når det angriber en falang, frygter den fjenden med en høj lyd, der opnås ved at røre og gnide cheliceuret mod hinanden. På grund af kroppens specifikke form er phalanges ekstremt mobile og manøvrerbare. Nogle personer kan nå hastigheder på 16 km / t. Denne egenskab af deres bestemte oprindelsen af ​​et af artens navne på engelsk - "vindskorpion" ("vindskorpion").

Store phalanxes kan bide gennem menneskets hud, og det gør phalanx farligt for mennesker. Faktum er, at selvom phalangene ikke har kirtler, der producerer gift, og specifikke enheder til injektion, ligesom deres nærmeste slægtninge - edderkopper og skorpioner, men fragmenter fra tidligere ofre forbliver ofte på deres kæber, rottende og derfor meget giftige. Hvis det bliver bidt i et åbent sår, kan stoffet dannet som et resultat af nedbrydning forårsage både lokal betændelse og generel blodinfektion. Falanxens bid selv, selv uden konsekvenser, er en ubehagelig og smertefuld ting.

Spiky firben med en spiny hale. Spiketails er mestere af udholdenhed blandt firben. Deres levesteder er de hotteste ørkener i Asien og Nordafrika, og de kan modstå omgivelsestemperaturer på op til 60 ° C. Spiketails er temmelig store, og nogle enkeltpersoners kropslængde når 75 centimeter. De fik deres navn til den specielle struktur af stænger på halen. Unge spikstails har tænder, men med alder falder de ud, og så bliver øgens mund som en skildpadde. På en lignende måde spiser de og spiser kun urteagtige planter. Den lokale befolkning spiser spiketail i mad og trækker denne firben fra hulet ved halen.

Hvad er ørken og semi-ørken?

Før vi taler om, hvad ørken- og halvødelagte dyr lever på vores planet, er det værd at tale om deres levesteder. Hvad er ørkenen? Hvilke funktioner kendetegnes det af?

Ørken er et sted med et hårdt klima og næsten fraværende flora og fauna. Der er flere sorter af det:

Hver af dem har sine egne egenskaber, afhængigt af hvilke dyr, der lever i dem, er også forskellige. Men vigtigst af alt i ørkenens sorter - en lille smule nedbør. Som regel når de ikke 200 mm om året. Og de fleste af dem (op til 50%) falder om foråret. Men det er ikke ualmindeligt, at der ikke er nogen regn i flere år.

Hvis vi taler om temperaturparametre, kan de være forskellige. Alt afhænger af ørkenens beliggenhed. Hvis det største "ødemark" - Sahara, er berømt for sine høje temperaturer (selvfølgelig kun om dagen), så er andre, for eksempel den berømte Gobi, berømt for vinterfrost (op til -50 grader). Generelt set om sommeren i enhver ørken er det meget varmt om dagen, og om natten kan temperaturen falde under nul. Om vinteren, meget koldere, men ikke overalt. Alt vil afhænge af ørkenens afstand fra havkysten. Jo længere jo koldere.

Rusland besidder ikke ægte ørkener. Men der er semi-ørkener i landet. Her er klimaet lidt mildere, og flora og fauna er rigere. Temperaturfald her er ikke så signifikant. Og nedbør falder tre til fire gange mere end i ørkenen.

Egenskaber af ørkenens og halvøkens dyreliv

Den fauna, der befinder sig i ørkenen og halvøen, har nogle særlige egenskaber. De er forbundet med habitatets specifikationer.

  1. Store planteavlere kører hurtigt. Ørkenen er præget af dårlig planteliv, for at have nok mad, du skal køre meget. Derudover der er ikke noget sted at skjule, hvilket kun betyder frelse fra rovdyr i hurtig løb. Det samme gælder for fugle. De kan flyve lange afstande om dagen.
  2. Mindre dyr, for at flygte fra rovdyr, lærte at hoppe. Jerboerne og harerne, flyve ræve, hoppe og forvirre deres spor.
  3. Da mange små pattedyr og firben lever i grunde, har de erhvervet forskellige udstyr til gravning (kamme og børster på deres poter).
  4. På grund af manglen på stor vegetation gør mange fugle deres rede i forladte græs.

Alle disse funktioner skaber en speciel fauna i ørkenen og halvøken. Men i tillæg til bestemte indbyggere bor også repræsentanter for tilstødende klimazoner her. For eksempel kan man i halvøken ofte møde en steppe ulv eller en ræv.

Fauna af de russiske ørkener og halvøken

Rusland, som tidligere nævnt, har ikke rigtige ørkener. Der er flere steder dækket med sand (Tsimlyansky og Archedinsko-Don sand), men deres territorium er ret lilleDerfor er den naturlige verden der den samme som i den nærliggende steppe zone.

Men Rusland har nogle semi-ørken områder beliggende i de sydlige regioner (Orenburg, Rostov, Volgograd regioner). Her er den virkelige semi-ørkenen, og dyrenes verden svarer til den.

Her bor repræsentanter:

  • pattedyr: sandsten hare, eared hedgehog, gopher, jerboa, corsac,
  • fjervildt: sparv, tyrfinke, bustard, patron, slaviske, lark, jay,
  • reptiler: monitor øgler, forskellige firben, talrige slanger, steppe skildpadder,
  • insekter: edderkopper, biller, johannesbrød (en reel katastrofe til landbruget).

De fleste dyr, især om sommeren, er natlige. Dette skyldes høje temperaturer. alle день они проводят в норах и только в сумерках выходят на добычу пропитания.

Но есть и такие, которые бодрствуют днем. Так, например, настоящим стражем полупустыни можно назвать сусликов. Это типичные для России обитатели таких регионов. Они живут большими группами, несколько представителей которых постоянно находятся на страже.

Хищники представлены корсарами. Это небольшое (длина тела до 60 см) животное из семейства псовых. Corsair bor i grav, men han sjældent graver dem selv. For det meste bruger overgivne boliger. Ud over corsair du kan ofte møde ulve og ræve, men de kommer her fra stepperne ved siden af ​​halvøen.

Den største repræsentant for indbyggerne i halvøen er en kamel. I vores land bor han i Kalmyk og Orenburg stepper. Dette store dyr kan gå uden vand i mange uger.

Men på grund af manglen på mad er de fleste af de repræsentanter for faunaen i sådanne regioner små. Alle slags repræsentanter for gnavere og firben, småfugle og små rovdyr er de vigtigste indbyggere i sådanne tørre områder.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org