Dyr

Hvor lemmingen lever - beskrivelse, livsstil og interessante fakta

Pin
Send
Share
Send
Send


Familien af ​​gnavere har mange forskellige arter, og det lille dyr, hvis navn er lemming, er på denne store liste. Hvor dette søde skabning lever, hvad det føder på, hvordan det formeres, kan du lære om alt dette fra denne artikel. Små gnavere ligner voles og hamstere i udseende og livsstil. Dyrets lille krop er indpakket i farverig pels, som den modtog andet navn - den polare pistel.

Lemming: beskrivelse

Før vi taler om livsstilen for et dyr, der hedder lemming, hvor dyret lever og hvad det spiser, skal du overveje, hvad en modley gnaver ligner. Der er omkring 20 arter af disse furry væsner kendt på jorden. Alle af dem ligner hinanden meget, hvis man ikke tager højde for de mindre artforskelle.

Pestlens krop er lille, men samtidig tæt, dens længde er ca. 15 cm. Halen er lille (2 cm), poterne er korte, ørerne er næsten usynlige, de er skjult i pelsen. Frakken er gulbrun i farve, på bagsiden er meget mørkere og kan være skæv eller gråbrun.

Jeg vil gerne nævne lemming af ungulate, i modsætning til andre arter vokser klør på forbenene store om vinteren. Takket være sådanne "hove" får dyret sin mad ved at rive sneen.

Hvor lever lemmingen?

Denne fluffy baby kan slå rod, hvor der er vegetation. Så, spørgsmål om hvor lemmingen lever, i hvilken zone den lever i naturen, kan besvares med ét ord - overalt. Selvom der naturligvis er steder hvor denne hårdføre og uhøjtidelige gnaver ikke kan leve. Alle lemmingsarter er tilpasset de barske polære forhold.

Zonen for dens permanente habitat falder på tundraområdet i Eurasien og Nordamerika. Øerne i Det arktiske hav er også en sød gnaver, der er ærefæstet af hans tilstedeværelse. Også bemærket er de steder, hvor pied lemming bor på kystområdet i Arktis fra Hvidehavet til Beringhavet. Dette dyr betragtes som den indfødte indbygger i den nye jord, de nye sibiriske øer, den nordlige jord og wrangeløerne. Nu ved du hvor lemmingen lever.

Livsstil

Polar møller påvirker tundraens vegetation, der skaber et ejendommeligt mikrorelief. Hvorfor dette sker, kan du finde ud af ved at overveje spørgsmålet om, hvor lemmingen bor, hvor og hvordan det arrangerer sit hjem.

Disse gnavere bor i graver, der graver sig selv. Lemmings residens ligner et fangehul med mange snoede passager, på grund af dette, i områder hvor der er mange sådanne dyr, ændrer jordens lindring. I burrows udstyre disse fuzzies deres reden. I den varme årstid under jorden, og om vinteren frost - lige under snedækket.

Når vejret er varmt og solen skinner, kan man ofte se pestros, der løber mellem støtene eller sidder tæt ved deres huler. Skuespillet er meget sjovt! Dyret ser latterligt ud, mens man sidder på en plump tilbage, mens lemmen hurtigt bølger sine forpote og skriger og forsøger at skræmme mulige fjender med sådanne handlinger.

På jagt efter mad pestri går ofte store afstande, flytter en efter en. Hvis du observerer en sådan migrering fra siden, ser det ud til, at en hel flok bevæger sig. Alt på grund af at for mange gnavere er i bevægelse i en retning. Rejser, lemmings er i stand til at svømme over reservoirer, svømmere er fremragende. De krydser også uden frygt for nogen lokaliteter, de møder på deres vej. Selv om der på vejen dør mange dyr af forskellige grunde.

Den gennemsnitlige levetid for polar motley er to år.

Hvad spiser lemmings?

Kosten på et furry dyr afhænger af, hvor lemmingen lever. Fodens basis er græsplanter eller rettere deres bløde dele. Favorit delikatesse - bomuldsgræs og sedge. Derudover spiser lemmings gerne unge skud og blade af pil og birk, mos, blåbær, cloudberries og andre bær.

Pied fjerkræ mad kræver meget, på trods af deres lille størrelse. I løbet af dagen spiser lemmingen mængden af ​​mad, der fordobler sin egen vægt. Hvis du tæller i et helt år, får du ca. 50 kg mad.

reproduktion

Den mandlige lemming er ikke en homebody, den lever aldrig i en rede, vandrer konstant i søgen efter mad. Kvinden er mere økonomisk, i en alder af to måneder er hun allerede i stand til at mage, hvilket bringer 6 kuld pr. År, der hver indeholder 5-6 babyer.

Cubs er født hjælpeløse og blinde, øjne åbne i 10-13 dage. Efter 12-15 dage kommer de søde små ud af reden og lever helt uafhængigt.

Lemmings producerer afkom selv om vinteren og arrangerer græsnest med en masse bevægelser under sneen. En sådan hurtig genopfyldning af skadedyrene forårsager skade på planteverdenen. Naturen har forudsat denne funktion af gnavere, begrænset specielt hurtig reproduktion en gang i flere år.

Lemming: hvem er det

Dette dyr er medlem af klassen af ​​pattedyr, en gruppe af gnavere, familien Khomyakov. Lemming er et vildt dyr med en lille tæt krop. Den vejer kun 70 gram, dens længde når op til 15 cm. Tykk uld gør det til en rund klump, hvor korte ben, hale og ører simpelthen synker. Normalt kan det være monokromt eller varieret.

Om vinteren dør lemmings ikke dvale. Deres uld bliver lettere nuancer, hvilket gør dyr mindre mærkbare i sneen. Kløer hjælper med at bevæge sig på et sådant dæksel af lemming. Om vinteren bliver deres form en sletning. Takket være denne funktion falder lemmings ikke i sneen og kan nemt rive det fra hinanden for at finde mad.

Hvor lemming lever

Tykt lag uld gør det muligt for disse dyr at leve i temmelig barske forhold. De bebor de naturlige zoner af tundra og skovtundra. Dette er et område med frosset jord, hvor skovplantage er fraværende. Der er dværg pil og birker, moser, lav og alger. Klimaegenskaber er stærke vinde og høj relativ luftfugtighed.

Sådanne zoner er beliggende på Eurasien, Nordamerika og mange øer i Det arktiske hav. I Rusland findes denne art på Kola-halvøen, Fjernøsten og Chukotka.

Karakteregenskaber

Lemming, den beskrivelse og livsstil, som vi overvejer i vores artikel, elsker en ensom livsstil. Selv deres egne gravgraver graver de i en vis afstand fra hinanden. De starter ofte kampe med deres naboer. Et dyr eller en person nærmer sig en lemming for tæt på risiko for at blive bidt.

I deres reder eller græs spenderer de hele vinteren. I denne periode serveres mad af de radikale dele af planter. Søgen efter mad er deres hovedaktivitet. Nogle gange ødelægger lemmings hele vegetationen rundt. Faktisk spiser de i løbet af dagen meget mere, end de selv vejer.

Lemmings er ikke meget venlige dyr. Du kommer næppe til at berøre denne fluffy little ball. Han vil straks begynde at bide, og så gemme sig hurtigt i hans grav. Dyret forlader sit hus kun ved natfald.

Lemming: hvor den lever, hvad den fodrer på

Dette dyr er et typisk plantelevende dyr. Mos, korn, bær, skud af dværgpil og birker er en yndlingsdelikatesse af lemmings. Nogle arter foretrækker at gøre lagre til fremtiden. De gemmer mad i deres huler. Resten om vinteren er meget vanskeligere. Sådanne lemmings søger mad under sneen. De skal bygge et stort antal dybe træk for at nå målet.

Det er værd at sige, at disse dyrs appetit er godt nok. Bare forestil dig at med en vægt på mindre end 100 gram spiser den unge lemming omkring 50 kg plantebiomasse om året.

Ved første øjekast forekommer det overraskende, at det sted, hvor lemmings og ræve lever, ofte falder sammen i naturen. Faktisk er det slet ingen tilfældighed. Det faktum, at disse gnavere er grundlaget for rævets kost. Ja, og andre polare indbyggere er ikke modige til at fejre på lemmings. Disse omfatter den snedækkede ugle, ermine og arktiske ræv.

En klar dagbehandling er et andet kendetegn ved lemmings. Hans måltid varer i en time, hvorefter dyret sover hurtigt. Det varer et par timer. Endvidere gentages disse processer. Og du skal finde tid til at finde spiselige planter og producere afkom.

Selvmordsmyte

Det mest interessante faktum om lemming er fænomenet af deres massedød. Desuden observeres dette i perioder, hvor antallet af populationer af disse dyr stiger dramatisk. Det faktum, at lemmingsne bor ensartet, tilføjer også til mysteriet om denne situation. Hvad får dem til at følge lederen til farlige steder, hvor deres død opstår?

Miljøfolk tror, ​​at denne kendsgerning er fiktiv. I nogle år var der faktisk skarpe nedskæringer i antallet af individer. Der var ingen forklaring på ham. Derefter offentliggjorde den britiske forfatter Arthur Mee en historie om dette i børns encyklopædi. Derefter blev scenen for selvmordslamning filmet i spillefilmen "White Waste". Men hun var helt iscenesat.

Under naturlige forhold sker alting helt anderledes. I høståret reproducerer lemmings aktivt og ikke forlader rækkevidden af ​​deres eksistens. Påbegyndelsen af ​​en ugunstig periode tvinger lemmingen til at søge mad. De migrerer massivt på jagt efter et "bedre liv", der overvinder store afstande.

Lemming rejser, da de bor alene. Og hele grupper findes kun i reservoirer og overvinder, hvilken del af befolkningen der drukner.

Hovede lemming

Denne type er let genkendelig ved formen af ​​de to mellemspidser på de forreste poter. De vokser betydeligt og bliver som en gaffel. Et andet særpræg er den sorte strimmel. Hun løber langs ryggen. En anden strimmel er på nakken. Visuelt ligner den en let krave. Generelt har farven på hovede lemming aske - grå nuancer med røde pletter på siderne og en grå mave. Om vinteren ændrer dyret sin frakkefarve til hvid.

Hvor lever lemmingen af ​​denne art? Området for dets distribution er ret bredt. Det begynder på østkysten af ​​Det Hvide Hav, omfatter mange øer og strækker sig til Bering-stredet. Den hovede lemming føles komfortabelt på tundraområdet med et stort antal mos, dverghugger, birker og vådområder.

Hans kost omfatter unge skud og blade af planter, blåbær og cloudberries. Om vinteren producerer hovdyr betydelige bestande af bestemmelser i deres hule. Dette er en af ​​repræsentanterne for arten, der i vinter lever i små grupper under sneen. At være den vigtigste mad hos mange polare dyr har de en negativ værdi. Hoof lemming er en naturlig bærer af smitsomme sygdomme som tularemi og leptospirose. Ikke kun dyr er underlagt ham, men også mand. De kan blive smittet med patogener gennem en bid, direkte kontakt, gennem forurenet vand, mad eller halm.

Forest lemming

Besøgende kort af denne type er tilstedeværelsen af ​​en brun plet på bagsiden. Generelt er dyrets farve sort-grå. Det sted, hvor lemmingen bor, er taiga-zonen i den nordlige del af Eurasien. Disse er blandede og nåletræskove med tykt mosbeklædning. Derved bøjer dyret adskillige passager, der fortsætter langs stierne. Hans hule kan findes i mosmos eller gamle træers rødder. Skoven lemming lever op til to år, hvilket bringer et år 5-6 pupper i et kuld.

Sibiriske lemming

Denne art ændrer ikke sin farve om vinteren. Den sibirske Lemming er ganske stor. Den har en længde på ca. 16 cm med en masse på mere end 100 g. Den findes på territoriet af den russiske tundra og adskillige øer i Det arktiske hav. På den røde krop af den sibiriske lemming er et sort bånd klart synligt, som løber langs ryggen. Grønne moser, små buske, bomuldsgræs og sedge tjener som mad til ham. For vinteren gør de betydelige reserver af bestemmelser i snekamre eller reden, der er konstrueret af blade og halm. Sibirisk lemming er en vigtig bestanddel af tundra fødekæden. For hvide ugle, skuas, væsler, arktiske ræve, ermine, er de de vigtigste fødevarer.

Lemming Vinogradov

Dette er et glimrende eksempel på en endemisk art. Den bor kun på Wrangel Island, hvor den er beskyttet af en lokal reserve. Denne art er opkaldt efter Boris Stepanovich Vinogradov, en berømt sovjetisk zoolog. Feltet for hans forskning var terapi, hvilket er videnskaben om pattedyr. Når denne art var en art af hovdyr lemming. Dens karakteristiske træk er et langstrakt hoved og en bred nakke. Om vinteren bliver den hvid fra grå.

Så i vores artikel mødtes vi med repræsentanter for gnagernes hold, der kaldes lemmings. Beskrivelse af dyret har sine egne egenskaber. Disse omfatter en lille tæt krop overdækket med tykt flettet belægning. Afhængigt af arten kan det indeholde pletter eller striber af forskellige farver. Habitat lemming er tundraområdet, som er rig på moser. Disse planter er deres vigtigste mad sammen med skudd af buske, lav og alger.

Hvem er lemmings

Lemmings er små gnavere af hamsterfamilien. På deres jord er der ca. 20 arter. Udadtil er de meget ligner hinanden. Lemmens legeme er tæt, 15 cm lang, halen er kort, kun 2 cm. Frakken er gulbrun, mørk på bagsiden, kan være gråbrun eller flettet.

De små ører er skjult i pelsen, poterne er ret korte. Den hovede lemming har klør på sine forben til vinteren. De ligner ligesom hover, raser sne om vinteren på jagt efter mad.

Hovede lemming

Hvor lever lemmings

Disse dyrs levested er tundra- og skovtundraområdet. Udover Nordamerika, Eurasien, kan de ses på øerne i det arktiske hav.

Lemming lever i minke, at de graver sig selv. Burrows repræsenterer et stort antal snoede passager. Ofte skaber de en ejendommelig tundra mikro-relief og påvirker vegetationen.

Om vinteren kan de bygge rede lige under sneen.

Mink lemming i sneen

Og i den varme årstid lave en rede i hullet.

Hvorfor lemmings opdrætter ofte

Mænd lever ikke i reden, de bevæger sig konstant på jagt efter mad. Hunner bliver modne allerede i en alder af 2 måneder og er så flinke at de bringer kuld 6 gange om året. Cubs er født 5 - 6 stykker.

En sådan fecunditet hjælper dyrene med at holde deres tal temmelig store. Faktum er, at deres rolle i livet for så mange indbyggere i tundraen er stor. Lemmings er for dem fælles. Der er perioder, hvor dyrene reproducerer usædvanligt mange - som et fluffy tæppe, de dækker overfladen af ​​tundraen. Og så spiser alle firebenede og fjerrede rovdyr kun dem. Ofte jages de af væsler, herminer, ræve, ulve og endda hjorte.

Lemming Courts

På grund af dette dyrer dyr flere babyer, og fuglene lægger mange æg.

Polar ugler og ræve på et tidspunkt, hvor der er få lemmings, begynder slet ikke at opdrætte.

Beskrivelse, livsstil og vaner af lemmings

Der er små dyr i Arktis, der har tilpasset Arktis barske forhold og synes at føle sig ganske komfortable - det er lemmings. Mange russere ved ikke engang, hvem de er, fordi de næsten aldrig findes i det centrale Rusland. Lemmings er små gnavere af hamsterfamilien. Udadtil ligner de mus, selvom de er meget fjerne familiemedlemmer.

Udseende og vaner

På trods af det søde udseende viser disse dyr ofte aggression, selv til deres slægtninge. De kan lide at grave de enkelte grav, som de endda kan kæmpe med ikke-spurgte gæster. Forresten, efter at have set en mand, lemmings, selv at have en meget lille størrelse i forhold til ham, i modsætning til logik, ikke blive bange, men begynder at forsvare deres territorium. I rækkefølge af ting - at hisse, og i nogle tilfælde, og haste.

Habitat og livsstil

Lemmings bor i den arktiske og subarktiske tundra, der spænder fra østkysten af ​​Det Hvide Hav i vest til Bering-strædet i øst - de nordlige regioner i Amerika, øerne i det arktiske hav, Franz Josef Land, Wrangel Island, på Taimyr-halvøen. De foretrækker mossy tundra, hvor dværgbirk og piletræ vokser, stenede tundra, skråninger af vandhuller, boggy tørvemøer og sedge-taiga områder, undtagen laventundra.

Lemmings er aktive hele året rundt. De er herbivorer, spiser forskellige bær, skud, rødder og korn, og samtidig er der mad til polare ræve, såvel som for arktiske ræve, buzzards og især polarugle, der foretrækker lemmings til andre bytte.

Lemmings er et ensomt dyr. Adskilte personer sikrer visse områder og beskytter dem mod naboens naboer. I perioder med store husdyr er en reel katastrofe for landbruget i de nordlige regioner. Они совершают сезонные набеги на пастбища, где подчистую выедают осоки, мхи, кустарнички, которые необходимы для корма оленей и других домашних животных.

На зиму устраивают гнёзда на земле под снегом. В это время питаются прикорневыми частями растений, которые раскапывают из-под снега. Часто запасают корм впрок, устраивая хранилища вблизи своего гнезда. Кроме того они постоянно вылезают на поверхность в поисках пищи. Особенно это проявляется в темное время суток. Forresten, netop under natten fodring bliver lemmings bytte for en polar ugle, der jager kun om natten.

Typer af Lemmings

I vores land er flere arter af lemming fælles: skov, norsk, sibirisk, amur, hovdyr og vinogradov lemming. Generelt har de kun mindre forskelle i farve og kropslængde. Den største af dem er lemmingen af ​​Vinogradov, de når 17 cm - disse er de største af alle små gnavere.

Forest lemming (Myopus schisticolor) - har en kropsstørrelse på ca. 8-13 cm, vægt op til 45 g. Farven er sortgrå med brune pletter på bagsiden. Den bor i Taiga fra Skandinavien til Kamchatka. Det foretrækker nåletræs- og blandeskove med rigelig mos. Det fodrer hovedsagelig på moser, bær og rødder. Det gør gravhuller i mossede hummocks, blandt trærødder eller blandt mosdækkede sten. Hunner bringer unger to gange om året til 4-6 stk. Lev 1-2 år.

Norsk leming (Lemmus lemmus). Størrelsen er op til 15 cm. Farven er varieret, en sort stripe langs bagsiden af ​​den gulbrune farve. Inhabits bjergtundra i Skandinavien og Kolahalvøen. Det er heller ikke gravet, sædvanligvis bosætter sig i naturlige hylder under træernes rødder, blandt sten og mosklove. Spiser mos, sedge, korn, bær. Kvinden er bragt i 3-4 kuld op til 7 unger.

Sibiriske lemming (Lemmus sibiricus). Kropslængden er op til 16 cm, vægten er op til 130 g. Farven er gul, der er en sort stribe langs ryggen, det ændrer ikke farve om vinteren. Den bor i russisk tundra fra den nordlige Dvina til Kolyma og på øerne i det arktiske hav. Det føder på moser, sedger og bomuldsgræs. Om vinteren, kviste og rødder af tundra buske. Om vinteren lever det under sneen, i reden, som det gør af blade og grene. For året bringer kvinden 4-5 kuld, hver med op til 12 kalve. Det er det vigtigste bytte af arktisk ræv, ermine og polarugle. Carrier af pseudotuberculosis og hæmoragisk feber.

Amur Lemming (Lemmus amurensis). Længde op til 120 mm. Om sommeren er farven brun med en sort stribe langs ryggen. Vinter lang pels af brun farve med en grå blomst, en mørk stripe på bagsiden forsvinder eller forsvinder helt. Det gengiver på samme måde som den sibiriske lemming.

Hovede lemming (Dicrostonyx torquatus). Længden af ​​kroppen når 14 cm. Om vinteren vokser de midterste kløer på de forreste poter og tager form af en klo. Dermed dets navn Om sommeren er den askegrå farve, med solbrun på siderne og hovedet, om vinteren lysere farve. Underlivet er gråt, langs ryggen er en sort strimmel, på nakken er en let krave.

Lemming Vinogradov (Dicrostonyx vinogradovi). Opkaldt efter zoologen B. S. Vinogradov, der opdagede denne art på Wrangel Island. Hvor han lever indtil videre. Opstår på nærliggende øer. Det er den største af gnavere. Længden af ​​kroppene når 170 mm. Det føder på græs og buske. For vinteren gør store lagre af grene til foder. Grave store og komplekse burrows-byer. Kvinden bringer op til 3 kuld pr. År, 5-6 unger hver. Dens graviditet varer 20 dage. Cubs ser deres syn på 10-12 dage, og om to uger kommer der udgravninger.

Lemming selvdestruktion

Lemmings fodrer normalt lang tid på samme område. Men i gunstige år, når der med lang sommer og varm vinter fodres nok, er der en proces med øget reproduktion af lemmings. Antallet af lemmings øges så meget, at der ikke er nok mad overhovedet, der er mangel på mad og dyrene begynder at migrere. Der kommer en tid, hvor denne migration bliver til deres masseflyttning. Overdrager primært unge individer. Sammen forlader de deres hjem og skynder sig i enhver retning. Ikke opmærksom på noget, den levende masse af lemming bevæger sig gennem markerne, bjergene, bosættelserne, indtil det hviler mod en vandbarriere, det være sig en flod, en sø eller en havkyst. Lemmings skynder sig i vandet og svømmer. Samtidig drukner en betydelig del af dem, når de forsøger at krydse.

Under sådanne perioder kommer en rigtig fest for rovdyrene i deres kryds. Rever, ræve, ugler og buzzards jagter dem på land. Foragt ikke sådanne mad og slædehunde, og til tider bliver de endda spist af rensdyr. I vand dækker ligene af druknet lemming på sådanne øjeblikke vandoverfladen. De spises af måger, rovfisk og havdyr. På grund af sådanne migrationsprocesser reduceres lemmingspopulationen betydeligt, og i de efterfølgende år bliver de sjældne. Normalt i 3-4 år kommer antallet af individer til det sædvanlige niveau og forbliver indtil et nyt udbrud af massereproduktion. Således udføres lemmingen selvdestruktion og den naturlige regulering af deres tal med jævne mellemrum i overensstemmelse med evnen til overflod af mad til hele befolkningen.

Da lemmings er massedyr, danner de grundlaget for kost af mange rovdyr i nord. Denne ræv, og polarugler, og peregrine falcons og gyrfalcons. Under massemigrationerne bliver lemmingene let bytte, og alle, der har det som det, begynder at jage dem. Lemming foder på ulve, krager, måger, skuas, bjørne og nogle gange endda helt fredelige gæs og rensdyr! Mærkeligt nok kompenserer plantelevende gæs og rensdyr for mangel på protein i kroppen.

I disse perioder foretrækker alle disse dyr lemmings over andre former for bytte, selv deres frugtbarhed er tæt forbundet med antallet af lemmings i en given sæson. Den periodiske nedgang i antallet af lemmings bliver et fald i fødselsraten for de vigtigste rovdyr i nord, da de bringer færre afkom i denne periode. På en naturlig måde er ikke blot reguleringen af ​​lemmingsreguleringen reguleret, men også andre dyr.

Se videoen: Ulv (Juni 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org