Fugle

Paddestang (fugl): beskrivelse og foto

Pin
Send
Share
Send
Send


Udseende og adfærd. Den største af vores grebe. Længden af ​​kroppen er 46-51 cm, vingerpanelet er 85-90 cm. Det er kendetegnet ved en lang tynd hals og et stort, langstrakt hoved med en smal og skarp lige næb. I ægteskabsbegrebet virker hovedet endnu større på grund af de frodige sideburns og den forked crest, der minder om horn. Han kan lide at blive i åbent vand, dykke i fare, tager meget hårdt og modvilligt ud, efter lang tid. I luften danner chomgi undertiden flokke af de kileformede formkarakteristika for de fleste vandfugle (fra toadstools blev sådanne konstruktioner også set i det gråhårede øre). I en vinterkjole adskiller den sig fra en gråhårig grebe ligner hende ved tilstedeværelsen af ​​et hvidt øjenbryn, der adskiller øjet fra den mørke "cap".

beskrivelse. I ægteskabens kjole er kroppen gråbrun (siderne er rødlige, hvide mave), nakken er lys, kun en mørk stripe strækker sig langs ryggen, kastanjede "sideburns", en hue og "horns" er svarte, "ansigtet" er hvidt, kun fra hjørnerne af munden mørke striber trækkes til øjnene. Øjnene selv er røde, og nakkens farve kan være fra gråstål til lyserødt. I en flyvende fugl er store hvide pletter på vingerne tydeligt synlige - langs de små vingefjær og langs vingens forkant med en tilgang til hele vingen. I vinterkjole forsvinder "sideburns" og "horns", ellers forbliver farven omtrent den samme som om sommeren (kun brune og rødlige toner erstattes med grå). Omtrent på samme måde som voksenfugle om vinteren, fuldt udspændt ungt udseende, men de skelnes af tilstedeværelsen af ​​mørke markeringer på siderne af nakke og kinder. Downy kyllinger er helt stribede (herunder ryggen og endda næb). Med alderen forsvinder striberne på bagsiden gradvist, på hoved og hals er de mærkbare meget længere indtil fremkomsten af ​​voksenfjerdragt. Små kyllinger har ikke-fjerrende rød hud mellem hjørnerne af mund og øjne samt på panden.

Stemmen hun er høj og hun elsker at skrige. Ofte hørt rullende "krroo"Og i spænding - rykkende"check-kontrol". Nestlingsmørker næsten kontinuerligt, i vandkroppe, hvor sandet er almindeligt, dette knirke danner en sund baggrund om sommeren.

Distribution, status. Det ligger næsten hele Eurasien (i Sibirien - kun i syd), lokale foci i Afrika, Australien, New Zealand. Vintersteder er placeret til det tropiske bælte. I europæisk Rusland, den mest udbredte og talrige grebe. Mod nord strækker den sig til Karelen, mod syd - til Sortehavskysten. Vores fugle overvintrer i de kystnære farvande i Sortehavet og Azovhavet, men som andre grebs, i nærværelse af ikke-frysende vand, er chomga i stand til at vinter næsten overalt. Overalt er ikke ualmindeligt.

Livsstil. Til avlsskum kræver et temmelig omfattende reservoir, rig på fisk. Afgørende sætter sig på reservoirer, damme på fiskebedrifter, såvel som på naturlige søer. Oftest rejer nær den ydre (det vil sige mod ryggen) kant af røde senge, er redenen en flydende bunke af fugtigt kød af planterester. Hvor der er mange mennesker, er de ret tolerante over for naboens naboer, og nogle gange ligger redenen flere meter adskilt fra hinanden. Imidlertid danner disse indlejrede kolonier, i modsætning til de sorthalsede grebs, ikke. Efter udklækning af kyllinger migrerer forældrene som regel med dem på ryggen til det åbne vand, hvor de forbliver indtil den unge stigning til vingen. Hovedmaden til chomgam er lille fisk (højst 15 cm lang), nogle gange tilbydes de små kyllinger vandinsekter.

Chomga, eller stor grebe (Podiceps cristatus)

levesteder

Fuglkammeret griber liv i den østlige halvkugle af vores planet. I de sydlige områder er de bosatte sig i den nordlige migrationsstrækning.

Fugle ankommer i det centrale Rusland i april. Unge grebe besætter kun nye rede. Men de gamle mænd sætter sig mest på de gamle. Hvert par nesningsareal er ret omfattende - flere hundrede meter i omkreds. Og hans kone er jaloux bevogtet. På samme tid, hvis der er få gode steder til nesting, kommer fuglene normalt sammen i kolonier. For eksempel, en gang i Azovhavet på øen Long (dette er en smal stribe land 1,8 km lang med en maksimal bredde på 20 m), zoologer tælles 165 reden.

Grebe er en fugl, hvis rede er hovedsagelig placeret på en sådan måde, at al voksende vegetation - reed, reed, sedge - beskytter den mod vind, fremmede øjne og bølger. Der skal også være fri adgang for fuglen, der svømmer op til den.

Nogle gange er arbejdet med opførelsen af ​​en reden i fugle alternativ med toking. Det går normalt forud for konstruktion. Grebe fuglen (dens billeder er præsenteret i denne artikel), efter at have lagt den næste del af byggemateriale, begynder ceremonien af ​​høfligheder. Så svømmer mod hinanden, de begge lavere og derefter hæve deres hoveder. Så stødte han brystet op, stiger han pludselig over vandet, mens hver gentager bevægelserne i den anden, som i et spejl. Disse bryllupsritualer udføres regelmæssigt med en stilk i nægen. Når man ser på disse fugle med deres yndefulde fjerkraver, husker du balletsolisternes store bevægelser - de bevæger sig meget elegant og synkront.

reproduktion

Toadstool - en fugl med 3-4 grønlige-hvide æg i maj. De bliver meget hurtigt olivenbrune i farve fra rottende planter beliggende i deres rede. Kvinder bidrager også til dette ved at dække deres kobling med planter, hvis de forlader redenet et stykke tid. Det skal bemærkes, at kvinden og hanen inkuberer æggene. I juni vises kyllinger. Fra fødslen er de vidunderlige svømmere, men forældre lærer dem at dykke.

Det sker også meget interessant - en af ​​de voksne svømmer langsomt forbi babyerne og holder mad i nægen, så igen. Og børnene forsøger igen at gribe fisken. Efter grebe med sine dyk, inviterer børn til at gøre det samme. Men unge følger ikke deres forældres eksempel. I dette tilfælde sætter en af ​​dem mad på vandet og kalder fjernt: "Kwong-kvong!"

Kyllingerne skynder til mængden, og kun den bedste svømmer kan få deres velfortjente belønning. Det rører for at se, hvordan de små, der er trætte af den lange rejse, kryber på forældrenes bagside for at hvile, hvorefter hun dykning befries fra sin dyrebare byrde.

Paddestole (fugl): mad

Forældre til stribede kyllinger fodres med orme, insekter, fisk. Samtidig afviser de ikke selv krebsdyr, frøer, bløddyr, men naturligvis foretrækkes fisk. Sørg for at bemærke en interessant funktion: I paddestubene i maven kan du altid finde en klump af fjer. Grebe er en fugl, der samler dem i vandet og plukker dem ud. Dette forklares ved, at de befinder sig i reservoirerne, hvor den usmidne jord.

Her kan du ikke finde de sten, som andre fugle svælger for at forbedre slibningen af ​​mad i maven. Selvom nogle ornitologer er uenige med denne fælles erklæring. De tror, ​​at fjerkuglen er en slags sigte, som forsinker fiskens knogler. Men uanset hvad der synes at være sandt, modtager kyllingerne allerede fra de første dage af livet fra forældre med mad og givne fjer.

Unge toadstools bliver uafhængige i en alder af 2,5 måneder. De har en brun fjerdragt på dette tidspunkt, og der er heller ikke særlig klare striber på nakke og hoved. Voksenklædning vises lidt senere. Det skal bemærkes, at især elegante fugle i foråret. To bunke horn (eller ører) på hovedet og en krave på halsen af ​​en rød farveform aflange fjer. Ørenes øvre kant og kanterne på kraven er sorte. Vinger og ryg med tværgående hvide striber - mørkebrun. Og bunden af ​​kroppen er strålende hvid.

Menneskelig værdi

På grund af dens satinfjerding, kan grebefuglen, hvis billede ses i denne artikel, drage sorg. Så i det nittende århundrede, fra disse fugles skind begyndte de at lave muffer, hætter, trim til damer slid, boa.

Det er interessant, at fuglefjerret fiskeri undertiden steget, sommetider faldt. For eksempel blev i løbet af halvfjerdserne af det sidste århundrede omkring 100 tusind fugleskind leveret til Moskva-markedet hvert år fra Akmola-regionen alene!

Et stort antal toadstools døde også i Vesteuropa i perioden i den kommende boom, som i begyndelsen af ​​dette århundrede skyldtes en utrolig efterspørgsel efter produkter fremstillet af deres ned. Derfor er det ikke overraskende, at toadstools sjældent blev mødt i Europa for flere årtier siden. Sådan er mode!

Udseende af den ædle chomgi

Lær en stor toadstool er ikke svært, selv fra fjernt. På hovedet om sommeren vokser lodrette fjer, som minder om horn eller en krone. De har en flerfarvet farve, som fordelagtigt adskiller fuglen mod baggrunden for andre afifauna-repræsentanter. Fuglen betragtes som ret stor, dens gennemsnitsvægt er omkring et kilogram. Ryggen er brun eller rød, og maven, nakke og hoved er hvide i farve. Om foråret, i de tidlige stadier af fjerkræet, dannes en rødhåret krave rundt om halsen, som om vinteren forsvinder uden spor.

Mænd adskiller sig fra kvinder primært i størrelse. Vingeens længde kan overstige 20 cm. Kroppens længde når 50 cm, og vingespidsen kan nå op til en meter. Tynd næb har en rødlig farve. En funktion af homga er dens poter, som arbejder i form af skruer. Med dem er fuglen i stand til hurtigt at dreje 90 grader, ændre retningen af ​​bevægelsen både langs og over den oprindelige bane. Der er specielle membraner på chomgiens poter, som gør det muligt at dykke flere meter i vand, svømme dybt og generelt er det godt at styre kroppen i vandkolonnen.

I dag kender fugleobservatører rundt om i verden omkring 18 arter af chomgi. På grund af den ugunstige økologiske situation og udbredt forurening af vandområder er 5 af disse arter anført i den Røde Bog som en truet art. For nogle få dusin år siden angreb poachers fuglernes smukke fjer, da kvindernes pelsfrakker med lignende pelsindsatser var i mode. Det spillede også en afgørende rolle for at reducere befolkningen i paddestolen.

Funktioner livsstil chomgi

I vandet svømmer snømanden og dykker perfekt, men på land føles det temmelig klodset - de korte ben giver dig mulighed for at bevæge sig meget relativt langs kysten. Af denne grund svømmer ænder i de fleste tilfælde, anses andre bevægelsesformer for at være tvunget. Til flyvningen skal der også være en vægtig base, for eksempel en flyvning til vinteren. Når der opstår en fare, er en større grebe mere tilbøjelig til at dykke under vandet, hvor det ikke kan være bange for sit liv, da i denne vandfugl simpelthen ikke er lige. Homie trykker presset vingerne til kroppen for at forbedre hydrodynamikken, hvilket gør det muligt for vandfuglen at opnå utrolig hurtig dybde. Dette er en fantastisk måde at beskytte mod fjender, hvilket er nok til en Chomga. Store fugle, for eksempel en krage eller en moseharrier kan ødelægge reden og spise æg med en stor grebe. Når chomgi kyllinger lukker ud og kommer ind i vandet, kan de blive en velsmagende mad til store rovfisk.

Den vigtigste mad af den store toadstool


Da vand er det naturlige habitat for komma, føder det på hvad det kan få i dammen. Hoveddiet består af mellem- og lille fisk, som grebeenden svelder fuldstændigt. Sommetider under vandet sammen med fisken kan fuglen sluge sine egne fjer, som efterfølgende ridser toadstolen helt tilbage sammen med fiskben. Derudover spiser sandfisken på andre vandindbyggere - frøer, krebsdyr, forskellige bløddyr og insekter. Hvis fuglene ankom i det tidlige forår, når reservoirerne stadig er dækket af is, regker grebet med glæde den første forårsvegetation. Hvis dammen og stagnerende søer ikke fryser til vinteren, flyver fuglen i de fleste tilfælde ikke væk til vinteren, men det skal kun dykke dybt nok i vandet for at få sit levebrød. Det dykker meget dybt; der har været tilfælde, hvor fiskerne fandt fugle i fiskenet på en dybde på 25-30 meter. Hertil kommer, at grebe anden er i stand til at holde luft i lang tid og holde sig under vand i 15-20 sekunder.

Chomgi nesting

I parringsperioden bliver individer i den store toadstool utrolig smukke og raffinerede. En spektakulær forben vokser på hovedet, og der vises en krave omkring hovedet, der ligner mere whiskers. Ægteskabsspil er lange og intense - enkeltpersoner flapper hinanden, trækker og viser partneren den lange hals og spids af store vinger. Samtidig er der høje lyde, der normalt høres for hundredvis af meter rundt. Efter at fuglene har valgt en partner for sig selv, begynder parret at bygge en rede. Som regel bygger sandballen en rede på vand fra vasser eller tørre planter, der ikke synker. I nogle tilfælde kan redenen bygges på en ø flydende tørv. Fra siden synes en sådan flydende rede at være en flok unødvendig affald, selvom der i virkeligheden er en hul i de tørre stængler og blade. I dybden af ​​reden er der flere store hvide æg, de har en usædvanlig form, skarp ved kanterne.

Efterhånden bliver æggene af den snødekte brun, og de får en mose-tinge på grund af, at den omgivende vegetation i vandet røber. Sådan et rede i vandet i en halv fuld tilstand er en garanti for sikkerheden i kyllingernes liv. Æggene lukker 3-4 uger, hvor kvinden prøver ikke at forlade dem. Hvis det er nødt til at forlade, er æggene simpelthen lukket på toppen med græs og vass. Med et interval på flere dage lukkes kyllingerne efter hinanden. Ved fødslen har de allerede en lille fluff, kyllingerne gemmer sig under moderens vinge. Næsten øjeblikkeligt sætter kvinden de unge på ryggen og begynder at dykke med dem i vandet for at vænne dem til det naturlige miljø.

Nestlingsdyr vokser fuldt efter 2-3 måneder, når moderen frigiver dem til fri svømning, og de begynder at tage sig af deres egen mad. I naturen bor Chomga omkring 10-15 år. I naturreservater er det meget mere - næsten 25 år.

Udseende og egenskaber

Faktisk er chomga ikke en and. De ligner kun i størrelse og farve langt væk. Men navnet duck grebe var fast etableret i folket. Fuglen fortjente et kælenavn ikke tilfældigt. Specificiteten af ​​ernæring af bløddyr og fisk gjorde kødet meget smagløst, udstyret med en skarp og ubehagelig lugt. Ifølge klassifikationen tilhører ænder fuglens fuglefugle Pogankov.

Fuglen ser sådan ud:

  1. Kropslængde 46-61 cm. Vægt ca. 700 g.
  2. Lille hoved, tynd, lang hals.
  3. Bagsiden er dækket af mørkebrune fjer.
  4. Vingerne er smalle og korte.
  5. Belly, nakke, hoved hvid.
  6. Næbbet er lige, langstrakt, rød i farve med en buet spids.

Små vinger og dårligt udviklede muskler, som sætter dem i gang, gør det muligt for fuglen at flyve hurtigt, men uden særlige manøvrer. På grund af dette bevæger anden sig i luften i en lige linje og sidder kun på vandet. Ved kontakt med jorden kan det føre til skade.

Advarsel! Et særpræg i beskrivelsen af ​​hælen er benene. Lange fingre med folder kan udføre en drejning på 90º, stå op og ned bevægelsen.

Anden svømmer godt og dykker godt. Om nødvendigt synker den hurtigt under vand til en dybde på 6-7 m.
Ved parringsperioden vokser aflange fjer på hovedet og danner whiskers og "horns". Det er på dette tidspunkt, at fuglen forsøger at fange billedet.

Livsstil og bopæl

Grebe bor på jordens østlige halvkugle. I sydlige områder bor eden permanent, i nordlige områder migrerer den til vinteren. For hyrde hyrder vælger stående vandkamre omgivet af tæt vegetation.

I det centrale Rusland ankommer en and i april og begynder at lede efter et par. Rækken til reproduktion er indikeret ved genvækst på hovedet af kamrene og whiskers fugle.

Ægteskabsspil på storskolerne er meget interessante. Efter at have mødt hinanden, tager han og kvinden forskellige tiltrækkende ting. Fugle åbne vinger, stå i kolonner. Ingen ritual uden "sange". I flertalsperioden gør ænderne meget lyde.

Efter at have fastslået parret opbygger en rede. Sted vælger skjult fra nysgerrige øjne tyk vandlevende vegetation. Hvert par har sit eget, jaloux bevogtet område. Flirten fortsætter. Ofte er der et dansende par med kviste i deres næb.

En chomg rede er flydende med en fordybning for æg i midten. Tør byggemateriale anvendes som byggemateriale. Bredden af ​​rederne når en halv meter. Den samme størrelse af delen er under vand. Lægge ænder 3-4 æg.

Over tid begynder dele af planter at rotne, som ledsages af varme. Dette hjælper fuglen til sikkert at klege afkomene omgivet af vand. De babyer, der optrådte efter 24 dage, er allerede i stand til at svømme og gå med moderen til vandet. Du kan ofte se en ænder svømning med en brød sidder på ryggen.

Efter at have nået 2,5 måneder, går toadstools til en uafhængig livsstil. I oktober samles de store sletter i flokke og går om vinteren.

Foderfugle og naturlige fjender

Duck grebe tilbringer næsten hele tiden i vandet. Derfor producerer det også mad til sig selv. På banen er der insekter, frøer, bløddyr, krebsdyr. Основным кормом считается рыба. До сих пор не установлена орнитологами причина одной из особенностей питания – утка регулярно заглатывает перья. В результате в желудке скапливается по несколько перьевых комков. Некоторые ученые утверждают, что таким образом чомга лучше переваривает пищу. Другие сходятся во мнении, что комки являются своеобразными ситечками для рыбьих костей.

Из естественных врагов отмечают болотного луня. Men selv en sådan rovdyr er ikke let at fange en krøllet fugl. Hvis harrieren ser ud i synet, dykker anden sammen med kyllingen under vandet og svømmer omkring 20 meter fra den oprindelige placering. Børn holder fast klæder til fjer på ryggen og gør en manøvrering med min mor.

En grebe duck er en meget interessant fugl, som ornitologer aldrig ophører med at beundre, og bemærker alle de nye og nye funktioner.

Beskrivelse chomgi

Homplegus, størrelsen af ​​en lille and har en lige næb, lidt langstrakte vinger og en temmelig tynd nakke. Hannerne af disse fugle er som regel større end kvinder.

Hvalens længde er fra 16,8 til 19,9 cm, hos mænd er det 17,5 - 20,9 cm. Den voksne kvinde vejer fra 570 til 1400 g, mens hanen er fra 600 til 1500 g. Om vinteren er lederen af ​​en voksen person top mørkegrå. På bagsiden af ​​hovedet er der to lyse, næsten hvide pletter.

Grebe (Podiceps cristatus).

Bagsiden er mørk i farven, med en let kant af fjer. Maven og brystet er hvide. I parringsperioden sættes en snavs-orange krave omkring halsen til farvningen. Også på hovedet vokser sorte fjer, udadtil ligner de små "ører".

Habitat store toadstools

Denne ænder findes i hele Europa, undtagen i de nordligste områder. I Centralasien bor Chomga syd for Tyumen og Omsk, op til Khanka-søen. Denne fugl findes også i New Zealand og sydøstlige Australien. Det bor også i nord og syd for Afrika. De fugle, der lever i ikke-frysende reservoirer, er stillesiddende og flyver ikke.

De parringe med flotte toadstools holdes i vand, de er meget usædvanlige og har deres eget strenge ritual.

Hvor damme fryser, gør Chomga sæsonmæssige migreringer mod syd i et område med et varmere klima. Toadstools reden, som regel, i reservoirer med stillestående vand eller ekstremt langsom strøm. En anden forudsætning er tæt vegetation langs bredden af ​​sådanne vandlegemer.

Chomgi livsstil

Denne ænder har meget korte ben, hvilket gør bevægelsen på land ekstremt vanskelig. På overfladen ser chomga ekstremt akavet ud og føler sig usikkert. Det er en helt anden ting, når det kommer til reservoirer. I vand føler chomga stor. Hun dykker godt og svømmer. Denne ænder er i stand til at overvinde tilstrækkeligt lange afstande under vand. Når du dykker chomga, skal du kun bruge dine fødder. Vingerne mens hun pressede på kroppen, hvilket bidrager til bedre hydrodynamik. Afgår fra fare, dykker fuglen ofte dybderne.

Takket være sin justerede vægt dykker scomerne nemt under vand.

I hverdagen afgår chomga sjældent til flyvning. Langdistanceflyvninger er kun lavet til overvintring.

Fuglene af denne fugl i løbet af høstperioden er rovfugle som myrhøsteren og kråken. De ødelægger rejer, fodrer på æg af chomg. For kyllinger er store rovfisker særligt farlige.

Kosten på store toadstools

Som allerede nævnt ovenfor er det mest hensigtsmæssige miljø for denne andens liv vand. Og fødevareindustrien er ingen undtagelse. Det meste af tiden producerer papirmassen sig på vand. Hovedproduktet af denne andes kost er små og mellemstore fisk. Ud over fisken føder den også på frøer, krebsdyr, vandlevende insekter og akvatisk vegetation.

Til mad kan chomgi dykke til en dybde på 7 meter.

Den vigtigste måde at få mad på er dykning. Under vandet er de i gennemsnit 17 sekunder. De dykker til en dybde på 1 til 4 meter, men der har været tilfælde, hvor scombs viklet i fiskenet på en dybde på 30 meter. Om vinteren skal de på dybde dykke dybere end i løbet af resten af ​​året.

Sammen med mad svælger de ofte deres egne fjer. Disse fjer bøjer de sammen med fiskens knogler i form af små klumper, de såkaldte pogader.

Se videoen: Foto Linjefag 2015 (Juni 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org