Dyr

Ussurian (Himalayan) bjørn

Pin
Send
Share
Send
Send


Den himalaya (ellers hvidbrystede, Ussuri) bjørn bor nær Sikhote-Alin-reserven på grænsen til Rusland, Kina og Korea. Det er her, at den fjerne østlige zone af løvskove. Talrige små floder skæres gentagne gange gennem den.

I størrelse er den himalayanske bjørn lige halvdelen af ​​en brun bjørn. Hans højde overstiger ikke 1,5-1,7 meter, højden på visnerne - 0,8 meter, vægt - 120-140 kg. Kvinder og endnu mindre, når sjældent en af ​​dem 100 kg. Forventet levetid overstiger sjældent 25 år. Pelsen er ikke lang, behagelig at røre ved, sort, sjældnere i rød. I midten af ​​brystet er en hvid "V" - et figurativt sted. Takket være ham kaldes den himalayanske bjørn "månebjørn".

Det meste af tiden, som den himalayanske bjørn bruger på et træ, hvor den finder mad og gemmer sig fra fjender. Som foder til det er nødder, bær, frugter, unge skud og spirede rhizomer. Elsker at fejre på honning Sommetider føder den på myrer, frøer og bløddyr. I det sultne år må du ikke foragt og skære. Der var ingen tilfælde af angreb på mennesker.

Den himalaya bjørn, når man klatrer træer, gør de såkaldte bjørne reden. De repræsenterer twisting af grene, der virkelig ligner gigantiske redener.

Den himalayanske bjørn arrangerer sin lair i hule træer med blødt træ (for eksempel i linden, cedertræ eller poppel) og meget sjældent lige i jorden. Hollow Himalayan bjørner vælger stort og tørt. Indgangen til den skal dække grene ved siden af ​​et voksende træ, så der ikke falder nedfald. Hvis indløbet ikke passer til bjørnen i størrelse, udvider den det, og det er bare at bide af overskydende træ. Hvis en bjørn arrangerer en hule i en cedertræ, så bryder den i foråret blot et nyt hul i den rottede mur. I poppelhulen er der som regel for rå, men fordi den himalayanske bjørn gør opmærksom på popperen på det sidste sted. I bjørnen klatrer man altid baglæns. Sørg for at det er rummeligt nok og tørt, han forsigtigt scrapes hogs fra tønde og forsøger at niveauere "vægge" af hans fremtidige vinter lejlighed. Alt dette papirkurven falder på gulvet i hiet og bliver så en slags fjeder seng, hvor den er så blød og behagelig at sove. Den himalaya bjørn sover normalt på ryggen eller på maven. I sidstnævnte tilfælde gemmer han sit ansigt mellem benene. Hvis der ikke er plads nok i hulen, sover bjørnen i en halv siddende stilling. Vinteren bruger dvaletilstand. I foråret har tendens til at akkumulere fedt.

I begyndelsen af ​​sommeren begynder parringssæsonen. Om vinteren bringer kvinden 1-2 unger. Deres vægt overstiger ikke 0,3-0,4 kg. De vokser ekstremt langsomt og bliver relativt uafhængige kun efter 2-3 år.

Der er en himalayan bjørn og fjender - det er en Amur tiger, og næppe nok er dens fætter en brun bjørn.

I tilfælde af fare trækker den kvindelige himalaya bjørn hende unger i et træ, mens hun forsøger at lede fjenden så langt som muligt.

I øjeblikket har over 6000-8000 personer overlevet i verden. Af disse omkring 5.000 i Rusland. Hvert år falder deres antal, hovedsageligt på grund af poachers, med 4-4,6 procent. Af hensyn til galdeblæren af ​​en bjørn (den "universelle" medicin i Kina) ødelægger poachere ofte selv hunner med unger.

Hvad ser en sort Ussuri rovdyr ud?

Disse bjørne er en af ​​de mindste i deres familie. I længden vokser deres krop omkring 180 centimeter, og det gennemsnitlige voksendyr vejer 150 kilo.

Udseende af disse dyr svarer til deres navn. Pelsfarven er sort, og brystet er dekoreret med et hvidt eller lysegult sted i form af et hjørne. Dyrets pels er kort, silkeagtig i solen, silkeagtig og meget tyk. På hovedet vokser hårene især pragtfuldt, så hovedet virker stort mod kroppens baggrund.

I forbindelse med den himmelske livsstil af de himalaya bjørn. Naturen har givet dem stærke klør, der hjælper med at holde fast ved trunkerne og grene. Kløerne er skarpe og buede.

Den voksne himalaya bjørn er en seriøs rovdyr, som selv Ussuri tiger er bange for at mødes

Dyrevaner og livsstil i den himalayanske bjørn

I modsætning til andre arter af bjørnfamilien er den sorte Ussuri bjørn tilpasset til at leve i familiegrupper af flere individer.

Dette dyr bruger det meste af sit liv i kronen af ​​træer. Der tager björnen sig fra varmen, skadelige insekter og får sin mad. Men den himalayanske bjørn bevæger sig ikke kun gennem træerne, han føler sig frit på jorden og svømmer meget godt i vandet. Hans krop har fremragende plasticitet.

Vinteren bruger i den hule, i en højde af to meter over jorden. Som en hule til ham kan komme op og kløften i klippen. De fører en stillesiddende livsstil, forlader deres kendte område kun, hvis mad løber ud.

Og hvad fodrer Himalayas træbær på?

Fødevarer er også et kendetegn ved denne type - 85% af dens kost er vegetabilsk mad. Han spiser løg og rødder af planter, bær, nødder, æggene. Elsker skat Men stadig er den himalayanske bjørn en rovdyr, og bruger derfor nogle gange som fødeinsekter, larver, amfibier og større dyr. Han jæger jævnligt vildtlevende hovdyr, overrumper dem og med et stærkt slag, der bryder offerets nakke.

Processen med avlsavl

Parringstiden for disse dyr begynder med ankomsten af ​​sommeren og varer indtil juli. Efter parring bærer den kvindelige Himalaya bjørn afkom i ca. 8 måneder. 1 til 2 babyer er født, de vejer ikke mere end 400 gram. Ligesom andre bjørne, i kvindelige hvide skæggede bjørn, bliver babyer født under dvaletilstand. Nyfødte unger er blinde og meget hjælpeløse, så moderbaren, langt længere end resten af ​​individerne, kommer ikke ud af hendes lune: venter på, at hendes babyer bliver stærkere.

Himalayan bjørnebørn, forlod uden mor gennem fejlen af ​​grusomme jægere

I en alder af tre til fire år bliver bjørnebørn seksuelt modne. Og repræsentanter for denne art lever omkring 25 år.

Naturlige fjender af sorte Ussuri bjørne, hvem er de?

Den himalayanske bjørn er angrebet af større rovdyr, såsom Amur tiger og den brune bjørn. Nogle gange falder himalaya bjørn til lynx og ulve. Men som regel alle disse rovdyr-fjender angriber unge individer. Når en hvidbrystet bjørn er 5 år, bliver det meget stærkere, og så vil ikke mange dyr føle sig villige til at angribe det.

Deres mor blev dræbt, da de kun var nogle få dage gamle.

Himalaya bjørn, som et objekt for menneskelig fiskeri

Værdien af ​​disse dyr er deres kød og pels, og derfor bliver himalayabærene genstand for poachersjagt. I folkemedicin er galdblæren af ​​dette dyr meget værdifuldt, og for kineserne er kød fra pokerne i den himalayanske bjørn en meget populær kulinarisk skål.

Tilbage til de vilde vildt af disse forældreløse vil være meget vanskeligt ...

Hvordan ser de ud?

Den himalayanske bjørn er udadtil usædvanlig og fuldstændig charmerende. Disse bjørne er halve størrelsen af ​​brune skov ejere, som vi er vant til. Med en temmelig lille dimension er disse bjærker kendetegnet ved afrundede former. De ligner godmodige pungestole. Ikke underligt, fordi kineserne sammenligner dem med dumplings.

Næsens næse ændrer konstant sit udtryk, dyr viser følelser næsten som et menneske. Denne funktion skyldes deres skarpe næse og store runde ører, der skråner skråt ud fra hjørnerne af øjnene. Hvis du forbinder næsespidsen, hjørnerne af dine øjne og ører med linjer, får du en pæn, høj trekant.

Hvor lille er de?

Når man beskriver en himalaya bjørn, indikerer han næsten altid små dimensioner i forhold til andre rovdyr fra denne familie.

I gennemsnit er hanhimalayere som følger:

  • kropslængde - fra 1,5 til 1,7 m,
  • højde på forkølere - ca. 80 cm,
  • vægt - 120 - 140 kg.

Hunnerne er meget mindre.

Er de kun sorte?

Himalaya bjørn er ikke hundrede procent brunet. Hans korte skinnende pels har altid en smule skygge. Udover sort er himalayerne fundet mørkebrune og beskidte røde.

Hver af dem har en hvid eller gul "slips" på brystet. Stedet er formet som en ufuldstændig måne. Dette gjorde det muligt at kalde ham en "månebjørn".

levested

Hvor Himalayan bjørn lever, kan du forstå, ud fra dyrets navn.

Whitechest højere kan ses:

  • i nord og øst i Kina,
  • i Primorsky District, i Altai, i Khabarovsk Territory,
  • i Nordkorea,
  • i Pakistan, dels i Afghanistan og Iran.

Sådanne bjørne bor også på territoriet af de nordlige øer i Japan, og selvfølgelig i Himalaya.

Hvordan er de nyttige for mennesket?

Foruden zoologiske haver lever himalaya på bondegårde. Der opbevares de ikke kun, men også opdrættes. Hovedformålet med avl - udvinding af bjørnenes galle. Dette ekstrakt ekstraheres fra dyrets galdeblære. Dets vigtigste kemiske komponent er ursodeoxycholsyre. Bjørnegal er den vigtigste ingrediens i mange traditionelle lægemidler.

Desværre påvirker selv den menneskelige moderne måde af hegnet (uden at dræbe et dyr) björnens sundhed og varigheden af ​​sit liv. Gårdboere lever ikke mere end 5 år.

Bjørn gårde er ikke kun i Rusland, men også i andre lande:

Mange samfundsorganisationer er imod dyremisbrug på bjørnebedrifter. Bear farms er imidlertid de vigtigste leverandører af medicinske råstoffer i Asien og øst. Guldbjørn anvendes ikke kun i traditionel medicin, men også i farmaceutiske virksomheder.

Hvordan bor de i naturen?

Himalaya-bjørnenes livsstil er forskellig fra andre arter af disse dyr. "Månens bjørne" foretrækker at bruge det meste af deres tid i træerne. De elsker især gamle lindens og store poplars. Selv i dvale er himalaya stablet i store træhuller, og de kan godt lide at tage en lur.

Træer tjener himalayerne ikke kun som et hyggeligt hjem til vinteren og et sted hvor du kan tage en lur. Her reddes hvidebrystede mennesker både fra midges (midges) og fra deres fjender:

Med en mand i et bjørnforhold er kompliceret. Selv om der er lejlighedsvise rapporter i pressen om angreb på mennesker, er deres billede i eventyr ret fredeligt. Ja, og ser på vaner hos dyr i zoologisk have, vi kan bemærke mange kvaliteter, men ikke aggression.

Men glem ikke, at selv sådan en sød og venlig udseende himalayan forbliver først og fremmest et vildt dyr, der fuldt ud er i stand til at beskytte både sit territorium og sig selv fra enhver udvendig trussel, herunder fra menneskelig tilstedeværelse .

Hvad spiser de?

Fødevarer mere end halvdelen består af vegetabilske fødevarer. Grundlaget for deres daglige kost er:

  • agern,
  • nødder,
  • frø,
  • bær,
  • skudd af buske
  • græs,
  • saftige rhizomer og løg.

Der er en folkemusik kinesisk fortælling, der fortæller hvordan en bjørn gik til en bonde i en grøntsagshave og trak grøntsager derfra. Et sådant plot er ikke så fantastisk. For eksempel i en bjerge i Moskva spiser en bjørn gulerødder og kål med glæde, der altid forårsager glæde og hengivenhed fra offentligheden, der ser fodring.

Glem ikke disse bjørne og proteinkomponenter i deres kost. De regale ofte:

Disse bjørne kan ikke lide at jage, men med glæde spiser de resterne af andres bytte.

Hvad skelner bjørnens gubach?

Himalaya Guba Bear er en særskilt art. Disse dyr svarer ekstremt meget til "månebjørn". Svampen er dog mindre og meget shaggier.

Bears beboer Indien, Ceylon. Gubach, såvel som hvidebrystede, lever godt i fangenskab. Der er dem i Moskva Zoo.

Distinguished gubachy fra "moon bears" og kostbehov. Shaggy indbyggere i indiske skove foretrækker at feast på insekter, myrer bruger deres særlige gastronomiske kærlighed. Strukturen af ​​læberne på disse bjørner gør rovene af myrkoblinger meget lette. På grund af den let forlængede form af læberne, som et rør, bærer og fik det navn.

Hvor længe lever himalaya bjørnene?

Den gennemsnitlige levetid for "moon bears" er 25 år. Under gunstige forhold, såvel som i zoologiske haver, kan bjørnene leve i 35 år.

Parringsperioden for disse dyr begynder i begyndelsen af ​​sommeren. En bjørn føder et eller et par hvalpe, der hver vejer mindre end 500 g. Småbørn vokser langsomt, selv i en måned er de helt hjælpeløse. Himalaya vokser kun i en alder af to, som regel lever alle ikke i denne alder.

Disse bjørne har længe været opført i den Røde Bog. Imidlertid anerkendes de ikke som en sårbar eller truet art, det vil sige at jagt efter disse dyr er tilladt, selv om det er begrænset.

Beskrivelse af sorte bjørn

Morfologisk ligner arten en forhistorisk bjørn.. Ifølge forskere er han forfader for flertallet af "bjørne", bortset fra pandaen og brillabærerne. Selv om det generelt er repræsenteret af plantelevende dyr, hvoraf nogle kan vise tegn på aggression mod mennesker og dyr, der har erklæret at jage for dem.

udseende

Den asiatiske bjørn har en sort og lysebrun næse, en hvidlig hage og en udpræget hvid plet på den kileformede bryst. De uforholdsmæssigt store fremspringende ører af den hvidbrystede bjørn er klokkeformede. Hale længde 11 cm. Bredden af ​​en voksen bjørns skuldre er 70-100 cm, højden er ca. 120-190 cm afhængigt af dyrets køn og alder. Voksne hanner vejer fra 60 til 200 kg, gennemsnitsvægten er omkring 135 kg. Voksenhunner vejer i området 40-125 kg. Særlig stor rækkevidde 140 kg.

Asiatiske sorte bjørne har samme udseende som brune men har en letvægts kropsstruktur med tyndere for- og baglemmer. Himalayas bjørns læber og næse er større og mere mobil end den brune. En sort bjørns kraniet er relativt lille, men massiv, især i nedre kæbens område. Den har dimensioner fra 311,7 til 328 mm i længden og 199,5-228 mm i bredde. Mens kvinden er 291,6-315 mm lang og 163-173 mm bred. Selvom dyret hovedsageligt er herbivore, er strukturen på kraniet ikke det samme som strukturen af ​​pandas kranium. De har smalere superciliare buer, laterale brochurer, og de midlertidige muskler er meget tykkere og stærkere.

Dette er interessant! I gennemsnit er voksne himalaya bjørn lidt mindre end amerikanske sorte, men især store mænd kan overskride størrelsen af ​​andre arter. Samtidig er sansesystemet til den himalayanske bjørn mere udviklet end den brune bjørn.

Den himalayanske bjørn har en unik pote struktur, selv med brudte bagben, kan den stadig klatre op i træet ved kun at bruge de forreste. Den har en kraftig øvre torso og relativt svage bagben end i arter, der bruger lang tid på jorden. Selv klørne på den hvide brystbjørnes forpanden er lidt længere end på bagsiden. Dette er nødvendigt for at klatre træer og evnen til at grave.

Karakter og livsstil

Asiatiske sorte bjørne er dagtimerne, selvom de er hyppige gæster på menneskelige boliger om natten. De kan bo i familiegrupper bestående af to voksne individer og to på hinanden følgende kød. Himalaya bjørn er gode klatrere, de klatrer op til højderne for at skjule sig fra fjender, jage eller bare slappe af. Ifølge Ussuri-regionen bruger sorte bjørne op til 15% af deres tid i træer. De bryder grene og grene for at forbedre pladsen til fodring og sove. Himalayasorte bjørne går ikke i dvale.

Dette er interessant! Bjørnene forbereder deres hul i midten af ​​oktober og sover i dem fra november til marts. Deres burrows kan arrangeres i hule træer, huler eller huller i jorden, hule logs eller på stejle, bjergrige og solrige skråninger.

Asiatiske sorte bjørne har en bred vifte af lyde. De stinker, slynger, griller, chomp. Særlige lyde er lavet under angst og vrede. De hyser højt ved overførsel af advarsler eller trusler og skriger, når de kæmper. På tidspunktet for andre bjørns indflydelse skaber de klik på tungen og "croak" i løbet af det modsatte køn.

Habitat, levesteder

De er fordelt i Himalaya, i den nordlige del af det indiske subkontinent, Korea, Nordøstlige Kina, Det Russiske Fjernøsten, Honshu og Shikoku, Japans øer og Taiwan. Sorte bjørne har tendens til at bebor løvfældende og blandede skove, ørkener. De bor sjældent i en højde på over 3.700 m i Himalaya om sommeren og ned til 1500 m om vinteren.

Sorte bjørne indtager en smal strimmel fra sydøst for Iran mod øst gennem Afghanistan og Pakistan, ved foden af ​​Himalaya i Indien, i Myanmar. Med undtagelse af Malaysia findes sorte bjørne i alle lande på fastlandet Sydøstasien. De er fraværende i den centrale østlige del af Kina, selv om de har en branddistribution i den sydlige og nordøstlige del af landet. De kan ses i den sydlige del af det russiske fjernøsten og i Nordkorea. De fleste af dem i Sydkorea. Sorte hvide bjørnebørster findes også i Japan, på øen Honshu og Shikoku og på Taiwan og Hainan.

Нет однозначных оценок относительно количества азиатских черных медведей. Япония собрала данные относительно 8-14,000 особей, обитающих на Хонсю, хотя надежность этих данных не подтверждена официально. Оценки популяции ЗСК России – 5,000-6,000. В 2012 году японское Министерство окружающей среды, зафиксировало численность популяции – 15,000-20,000 особей. Der blev foretaget estimater for estimeret tæthed uden støtteberettigede data i Indien og Pakistan, hvilket resulterede i, at 7.000-9.000 individer i Indien og 1.000 i Pakistan blev talt.

Himalayanbjørnenes kost

Hjertebjørne er i sit kerne mere herbivorøse end brune slægtninge, men mere rovdyr end amerikanske sorte bjørne. I modsætning til pandaer afhænger den hvide brystbjørn ikke af en konstant forsyning med lavt kalorieindhold. Det er mere altomfattende og uprincipelt, giver fordelene ved næringsfødevarer i mindre mængder. De spiser rigeligt, lægger det op til kropsfedt, og dernæst dvale dvale under fødevaremangel. I tider med knaphed vandrer de i floddale for at få adgang til hasselnødder og insektlarver fra rottende logs.

Dette er interessant! Himalayasorte bjørne er omnivorer. De foder på insekter, bugs, larver, termitter, carrion, æg, bier, alle slags små skrald, svampe, urter, blomster og bær. De spiser også frugter, frø, nødder og korn.

Fra midten af ​​maj til slutningen af ​​juni vil de supplere deres kost med grønne planter og frugter. Fra juli til september klipper bjørne af denne art træer for at spise fugle kirsebærtræer, kegler, vinstokke og druer. I sjældne tilfælde spiser de døde fisk under gydning, selv om det repræsenterer en meget mindre del af deres kost end Brown Bear. De er mere rovdyr end amerikanske brune bjørne og er i stand til at dræbe hovdyr, herunder husdyr, med en vis regelmæssighed. Blandt de vilde bytte kan være hjorte-muntzhaki, vildsvin og voksne bøfler. Dræb hvidbjørnekande, bryde offerets hals.

Reproduktion og afkom

Inden for Sikhote-Alin begynder ynglesæsonen af ​​sorte bjørner tidligere end brune bjørne, der begynder fra midten af ​​juni til midten af ​​august.. Fødsel sker også tidligere - i midten af ​​januar. I oktober vokser voluminet af en gravid kvindes livmoder til 15-22 mm. I slutningen af ​​december vejer embryoner 75 gram. Kvindens første kuld fremkommer cirka tre år gammel. Bæren er normalt genoprettet mellem slægten i 2-3 år.

Gravide kvinder udgør som regel 14% af befolkningen. Fødsel foregår i huler eller hule træer om vinteren eller det tidlige forår efter en svangerskabsperiode på 200-240 dage. Cubs vejer 370 gram ved fødslen. På dag 3 åbner de deres øjne, og på dag 4 kan de bevæge sig selvstændigt. Kuld kan bestå af 1-4 unger. De har en langsom vækst. I maj når babyer kun 2,5 kg. De bliver helt uafhængige i en alder af 24-36 måneder.

Naturlige fjender

Asiatiske sorte bjørne kan undertiden angribe tigre og brune bjørne. De har også fjendtlighed med leoparder og pakker af ulve. Den eurasiske lynx er et potentielt farligt rovdyr for hvide brystbjørn. Sorte bjørne har en tendens til at dominere de fjerntliggende leoparder som følge af fysiske konfrontationer i tæt vegeterede områder, mens leoparder dominerer i åbne områder, selv om resultatet af sådanne møder stort set afhænger af størrelsen på de enkelte dyr. Leoparder er kendt for at bytte på bjørn unger yngre end to år gammel.

Dette er interessant! Tigre jager også sorte bjørne. Russiske jægere kan ofte møde på vejen af ​​hvide brystbjørn med spor af en rovdyr. I bekræftelse, i nærheden af ​​resterne kan du se tigerudklip.

For at undslippe, klæder bjergene højt på træerne for at vente på rovdyret at kede sig og han vil forlade. Tigeren kan igen lade sig lide at have pensioneret og vente et sted ikke langt væk. Tigre jager jævnligt unge bjørne, for voksne tager ofte kampen.

Sorte bjørn går som regel ind i sikkerhedszonen fra angreb fra tigre i en alder af fem år. Whitechest - modige krigere. Jim Corbett observerede engang et billede af, hvordan en himalayanbjørn jagtede en tigers hæle, på trods af at en del af hovedbunden blev revet af og hans pote blev såret.

Befolkning og arter status

Han er klassificeret som "sårbar" af IUCN, primært på grund af afskovning og jagt efter værdifulde dele af hans krop. Den asiatiske sorte bjørn er opført som et beskyttet dyr i Kina. Han er også bevogtet i Indien, men på grund af ufuldkommenheden i reformen af ​​de sagsøgte er det vanskeligt at bringe retsforfølgning. Også for befolkningen af ​​hvidbrystede sorte bjørne kæmper aktivt i Japan. Derudover er der stadig mangel på effektive metoder til bevarelse af japanske sorte bjørne. Hvidbrystbjørne er opført i Rød bog Rusland, som en sjælden art, falder under særlig beskyttelse med forbuddet mod jagt efter dem. Denne art er også opført i Den Røde Bog i Vietnam.

Den største trussel mod habitat for kinesiske sorte bjørne bringer skovrydning. I begyndelsen af ​​1990'erne blev sorte bjergområdet reduceret til 1/5 af det område, der eksisterede før 1940'erne. Isolerede personer står over for miljømæssige og genetiske stress. En af de væsentligste årsager til deres ubønhørlige forsvinden er imidlertid fiskeri. Fordi poterne i en sort bjørn, hud og galdeblære er meget dyre. Himalayanbjørn forårsager også skade på landbrugsarealer og haver og biavlbrug.

Det er vigtigt! Også i Indien er polning for en sort bjørn voldsom, og i Pakistan erklæres det at være en truet art.

Selvom bjørnestikker er velkendte i hele Japan, gør myndighederne ikke noget for at afhjælpe situationen. Killer skadedyr praktiseres her året rundt for at øge udbyttet. Trap kasser er blevet brugt udførligt siden 1970'erne for at fange dem. Det skønnes, at antallet af bjørne, der udryddes i fremtiden, skal falde som følge af faldet i antallet af gamle traditionelle jægere og væksten af ​​den yngre generation af befolkningen, som er mindre tilbøjelige til at jage.

Selv om sorte bjørne er blevet beskyttet i Rusland siden 1983, er polning forårsaget af den voksende efterspørgsel efter bjørne på det asiatiske marked stadig den største trussel mod den russiske befolkning. Mange arbejdere med kinesisk og koreansk afstamning, der angiveligt er ansat i træindustrien, er faktisk involveret i den ulovlige handel. Ifølge nogle russiske søfolk kan du købe en bjørn fra lokale jægere til at sælge i Japan og Sydøstasien. Skovindustrien vokser hurtigt i Rusland, hvilket er en alvorlig trussel mod den asiatiske sorte bjørn. At skære træer, der indeholder hulrum, berøver sorte bjørne i deres vigtigste habitat. Dette får dem til at placere deres hul på jorden eller i klipperne, hvilket gør dem mere sårbare for tigre, brune bjørne og jægere.

Træhøstning er stort set ophørt med at være en alvorlig trussel mod Taiwan sorte bjørn, selv om den nye politik vedrørende overdragelse af ejendomsretten til land fra staten til private interesser har indflydelse på nogle lavlandsindbyggere, især i den østlige del af landet. At opbygge en ny kryds ø motorvej gennem en bjørn habitat er også potentielt truende.

Sydkorea er fortsat et af to lande, hvilket gør det muligt at holde sorte bjørn i fangenskab. Som rapporteret i 2009 boede ca. 1.374 personer på 74 bondegårde, hvor de blev holdt til slagtning, der skulle bruges til traditionel asiatisk medicin.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org