Dyr

Pygmy flodhest

Pin
Send
Share
Send
Send


Der er dverg flodheste i et lille område i Liberia, Côte d'Ivoire og Sierra Leone. De bor i sumpede dale, hovedsagelig - Niger. Flodheste tolererer godt fangenskab, så de kan findes i alle de store zoologiske haver i verden, hvor de traditionelt er blandt folks favoritter.

Sådan finder du ud af

Pygmy flodhest er en meget mindre kopi af den fælles flodhest, men har en mere slank krop og ser slankere ud. Hans nakke og ben er mere aflange, hans tæer er lidt fra hinanden. Hovedet er lille, ørerne og næseborene er små. De vejer 15 gange mindre end deres store modstykker - deres vægt er 180-275 kg. Dværghippoer har en lille højde - 70-80 cm - og har en kropslængde på op til 180 cm, må ikke overstige størrelsen af ​​en voksen vildsvin, og det er årsagen til artens navn.

Kropsfarven er sort, med en mørkegrøn farvefarve, maven og bunden af ​​hovedet er lidt lettere end resten af ​​kroppen. Huden har et fedtlag, der forhindrer fugt tab og giver dig mulighed for at forblive på land i lang tid. I alt har flodhesten 38 tænder, kun et par nederste hjørnetænder er udtalt. Maven er tre-kammer, "ikke-drøvtygger" type - enklere i struktur end andre repræsentanter for plantelevende dyr.

Livsstil og biologi

Dværgflodheste fører en ensom livsstil, kun i ynglesæsonen udgør de små grupper. Deres liv er mindre relateret til vandmiljøet end livet af en almindelig flodhest. På trods af tilpasninger til livet på land, bør de tilbringe en del af dagen i vandet. Som regel tager de specielle "mudder" bade i løbet af dagen, og om natten går de i land til fodring. De bevæger sig i kystnære vegetation langs trampede tunneller. I farefelt springer de helt igennem til vandet, hvor de tydeligt dykker.

Flodheste er ret fredelige dyr, der er ingen konflikter, når to mænd møder, de afviger. Der er ca. 2 km2 flodplainsareal pr. Mand, fire gange mindre for en kvinde. De foder hovedsagelig på vegetation og faldne frugter.

Graviditet varer ca. 200 dage, hvorefter en baby, der vejer op til 6 kg, fødes. Fødsel sker på land, og ikke i vandet, som en almindelig flodhest. I løbet af året spiser babyen mælk og bruger derefter yderligere tre år ved siden af ​​moderen, som omhyggeligt beskytter hendes barn. Hvor mange flodheste lever i naturen er ukendt, men i zoologiske haver lever de nogle gange til 35 år.

Hvorfor er opført i den røde bog

Pygmy flodhest er en af ​​de mest mystiske dyrearter, der kan forsvinde, før forskerne studerer sin biologi under naturlige forhold. På grund af de endeløse borgerkrige på Afrikas vestkyst er der ingen adgang til artens naturlige levesteder. Den væsentligste kilde til information om arten er zoologiske haver, hvor dyr reproduceres ret succesfuldt. Hovedårsagen til, at dværghippopotamerne forsvinder, er deres ubegrænsede udryddelse af lokalbefolkningen på grund af fedt og kød, de spiser. Ifølge de mest optimistiske estimater forbliver kun 3 tusind individer i det vilde. I virkeligheden er denne figur endnu mindre.

Det er interessant

Indtil begyndelsen af ​​det tyvende århundrede. pygmy flodhest forblev ukendt for videnskaben. Blandt de lokale var der legender om eksistensen af ​​et mystisk sort dyr, som enten et stort gris eller en flodhest. De sjældne rester af knogler, der kom i zoologernes hænder, skabte forvirring blandt dem, de lignede flodhestens knogler, men var meget mindre. Baseret på disse data gav Joseph Leidmu det mystiske dyr navnet Choeropsis liberiensis, hvilket betyder "et dyr, der ligner et gris og lever i det store Liberia."

For pygmy-flodhesten, såvel som for dens større slægtning, er et sådant fænomen som "blodig sved" karakteristisk. Det er en væske, der virker på overfladen af ​​kroppen og beskytter huden mod hævelse under længerevarende udsættelse for vand. Delvist består den af ​​blodplasma, men i pygmien indeholder flodhest ikke blodceller og har en lyserød farve.

klassifikation

klasse: Pattedyr (Mammalia).
Order: Ungulates (Artiodactyla).
familie: Hippopotamus (Hippopotamidae).
Rod: Dværghippoer (Choeropsis).
Udsigt: Pygmy flodhest (Choeropsis liberiensis).

Beskrivelse af arten

Det kan synes for mange, at denne art kunstigt udvikles og er resultatet af arbejdet med moderne genteknologi. Men denne mening er forkert - Pygmy-flodhesten blev skabt af naturen selv og er kun lidt kendt på grund af sin sjældenhed (i dag er der ikke mere end 1000 af dem i verden). Derudover tilhører den nu uddøde Madagaskar pygmy flodhest denne type pattedyr.

Pygmy-flodhesten lever i Liberia, Guinea og Sierra Leone, og findes også i Congo og Sudan. Disse dyrs foretrukne levesteder er langsomt flydende reservoirer med tropiske fordybninger langs bankerne.

Som et liv adskiller dette relativt lille medlem af flodhestfamilien noget fra sine store modstykker. Disse dyr har en tendens til at være ensomme, kun lejlighedsvis sammenføjning i par, hvilket adskiller dem fra større flodheste, der foretrækker at gå sammen i grupper.

Gratis tid dværg flodhest kan lide at bruge på land, forsøger ikke at bevæge sig for langt fra vand. Dette skyldes de anatomiske egenskaber i huden på et dyr, der tørrer ud uden daglige vandprocedurer. På varme dage bruger dværgflodheste meget tid i vandet. Fra de allerførste dage af livet udvikler de unge svømningsevner, samt evnen til at dykke og holde sig under vand i flere minutter.

Den aktive levetid og søgen efter mad i disse dyr falder om natten, i løbet af dagen hviler de næsten altid. I Hippo-kost er der mange planteprodukter, de producerer mad både på land og i vandlegemer. Søgen efter mad i dværghippoer skelnes af noget særpræg - dyr vælger deres egne veje til dette formål, markerer deres territorium og ønsker ikke at give det til nogen. At spise disse væsner tager omkring en kvart dag, de foretrækker urter og frugter i deres mad, og alger spiser ofte dem.

De territorier, der besættes af dværghippoer, varierer afhængigt af individets køn:

  • Kvinder har nok areal på 450-500 kvadratmeter. meter,
  • hanner påstår territoriet 4-5 gange det store område af kvinder.

Karakteristisk udsigt

Størrelsen af ​​en voksen pygmy flodhest ligner en gris. Dyrets højde når op til 75 cm, kropslængden er op til 190 cm, vægten af ​​pygmy-flodhesten ikke overstiger 280 kg (for eksempel kan almindelige flodhestes vægt nå op på 4500 kg). Color mini hippo er ikke forskellig fra farven på almindelige flodheste, og deres forventede levetid er 35 år.

Disse dyr kendetegnes af en rolig og afbalanceret karakter på grund af en ret dårligt udviklet hjerne, de træner ikke, men de husker folk meget godt, og efter en vis tid begynder de at reagere på kælenavnene. Dværgflodheste er ikke for nysgerrige væsner. Desuden er de ikke legende og tilbringer deres fritid til vandprocedurer og hvile.

Bestemmelse af bopælsområdet

Inden du starter en dværgflodhest, træffer du de nødvendige foranstaltninger for at arrangere sit fremtidige opholds område - arrangerer der et lille kunstigt reservoir, hvor dyret kan tage vandprocedurer og døs hele dagen.

Aviary rengøring

Dværghippoer har en vane med at markere deres territorium, og derfor skal de ofte fjerne et friluftbue, denne foranstaltning vil redde dig og dit kæledyr fra unødvendigt ubehag.

Homeland pygmy flodhest er det afrikanske kontinent, og derfor opretholder varme og den nødvendige luftfugtighed i løbet af året vil være din vigtigste opgave. Dette vil kræve køb og installation af et varmesystem eller klimaanlæg på et firbenet husdyrs område.

Forhold til andre husstande

Hvis du har andre dyr, der bor hjemme, kan du ikke bekymre dig forgæves - for det meste er mini-flodheste ikke engang opmærksomme på dem. Nogle gange kan de få venner med deres naboer, men det sker ikke for ofte.

Foderproces

Dværghippoer er ikke kræsen i mad, hovedreglen i deres fodring er streng og streng overholdelse af en vegetarisk kost. Foder dem ikke kød - det vil ikke ende med noget godt.

Ideelt set skal menuen indeholde:

  • friske grøntsager og frugter,
  • frisk græs, og nogle gange en kvist fra et træ.

Mad af dvergflodheste er meget lavt kalorieindhold, og de spiser derfor i det meste af deres aktivitet. Til drikke kan du desuden sætte et bur med rent vand, især hvis vandet i en kunstig dam ikke er for rent. Et stort plus vil være tilstedeværelsen af ​​en græsklædende rydning på dit hjem eller dachas område, som dyret kan bruge som græs.

Køb og pris på pygmy flodhest

Da opdræt af indenlandske dværghippoer ikke er en almindelig besættelse, og erhvervelsen af ​​et sådant tilfælde er meget problematisk. På Ruslands territorium er der ingen planteskoler, hvor du vil forme og opdrætte miniature flodheste, og derfor skal du søge et sådant dyr i udlandet.

Efter at have fundet et passende dyr, skal du kontrollere, om alle de nødvendige dokumenter til din juridiske bopæl i dit hus er i orden. Husk at ulovlig køb eller håndlavet transport af mwe-mwe over grænsen ikke alene medfører problemer med loven, men også risikoen for farlige eksotiske sygdomme for dig og dine slægtninge.

På grund af det faktum, at købet af dette sjove og originale pattedyr er svært, er priserne ret høje. Således begynder kostnaden for en person i den liberiske pygmiehippo med summen af ​​65.000 tusind rubler.

Hippopotamus dværg. Foto flodhest, beskrivelse af dyret

Pygmy flodhest - hvilken slags dyr og forskellen mellem miniature flodheste fra almindelige flodheste. Fotoet og beskrivelsen af ​​dyret hjælper med at besvare dette spørgsmål.
Dværg-flodhest er et pattedyr af hippopotamusfamilien. Denne behemoth kaldes også den liberiske behemoth.

Udseende af pygmy flodhest

Pygmy-flodhesten svarer meget til den sædvanlige flodhest, men på grund af sin lille størrelse ser den ikke så imponerende og massiv ud.

Sammenlignet med den sædvanlige flodhest har dværgen længere nakke og ben i forhold til kroppen. Hovedet ser på den anden side lidt mindre i forhold til kroppen. Pygmy-flodhestens ryglinje har en lille fremadbøjning. Membranerne mellem tæerne er mindre udviklede end en almindelig flodhest, og tæerne fordeles stærkere. Sammenlignet med en almindelig flodhest er næseborene og øjnene på pygmy-flodhestene tættere på kraniet og ikke skiller sig ud så meget.

Pygmy flodhest (Hexaprotodon liberiensis).

Kropslængden på et voksen individ er 150-177 cm, højden på skuldrene er 75-83 cm, og vægten er fra 180 til 275 kg. Pygmy-flodhudets hud er ret tyk og har en sort-grøn eller brun farve. Til maven bliver hudtonen noget lettere sammenlignet med resten af ​​kroppen.

Habitat af pygmy flodhest

Dværg-flodhestens naturlige habitat er vandlegemer med en langsom strøm og tykninger af tropisk skov langs bankerne placeret i Nigers nedre rækkevidde. I naturen findes den i lande som Sudan, Congo og Liberia.

Pygmy-flodhudets hud er meget tyk.

Livsstil og ernæring af pygmy flodhest

Livet af denne type flodhest er stærkt afhængig af tilstedeværelsen af ​​vandlegemer, selv om den på pyggen tilbringer meget mere tid end den store slægtning. Da huden på dette dyr kræver regelmæssig ablusion, ligger næsten hele dagen i pygmy-flodhesten i vandet og går ud til at fodre kun om aftenen og om natten.

Pygmy flodhest i zoologisk have.

Disse flodheste er overvejende ensomme liv, men nogle gange kan de mødes parvis. Pygmy-flodhest er ikke et territorialt dyr, og der er ingen sammenstød for kontrol over territoriet, når man møder med andre individer af deres egen art. En kvinde af denne art står for op til 500 kvadratmeter. m. firkantet, og hanen er ca. 4 gange mere.

Maddværgflodhesten producerer både i vand og på land. Dette dyr fodrer næsten udelukkende på fødevarer af vegetabilsk oprindelse. Disse er hovedsagelig frugter, græs, buske og bregner. Hippo trækker spiselige plantedele med sine tykke kraftige læber.

reproduktion

Reproduktionsprocessen af ​​denne art i naturlige habitatbetingelser studeres temmelig dårligt.

Pygmy flodheste er herbivorer.

Under fængselsbetingelser kommer seksuel modenhed til individer af denne art til 4-6 år. I tilfælde af at holde i dyreparken, danner hankopotamusens mænd og kvinder en monogamisk stabil par. Fødsel, som undfangelse, sker under disse forhold uanset årstiden, næsten hele året rundt. Kvinden bærer fosteret i 6 - 7 måneder, hvorefter cuben er født. I et kuld er der som regel en cub, selvom der nogle gange er to. Vægten af ​​nyfødte er 4,5 - 6 kg. Efter fødslen føder kvinden sin cub med mælk i 6 til 8 måneder. Denne fodring sker på land, når kvinden kommer ud af vandet på jagt efter mad. Efter fødslen lærer cuben at gå ret hurtigt, men i vandet i lang tid føler han sig ikke selvsikker, svømmer dårligt og dykker.

Befolkning status og beskyttelse af pygmy flodheste

I zoologiske haver forøges disse flodheste ganske godt og nemt. I sin naturlige habitat er denne art truet og er opført i den røde bog. Konstante krige i steder af naturlig rækkevidde af denne dyreart gør dets beskyttelse og forskning vanskelig og undertiden fuldstændig umulig.

Forskningshistorie

Alligevel nåede skræmmende historier fra liberianerne sig selv til den civiliserede verden. Formentlig i junglen lever en meget farlig "ningbwe". Og der, ifølge rygter, lever som en dværg næsehorn. Mærkelige knogler forårsagede forvirring blandt forskere - form af resterne kunne tilhøre en flodhest, men hvad med størrelsen? Zoologer er enige om en fælles mening: knoglerne tilhører en uddødt hermetik. Resterne var under glaset i det paleontologiske museum.

Men Samuel Morton, der på det tidspunkt var vicepræsident for videnskabsakademiet i Philadelphia, og samtidig en naturalist, en læge og en stor dyreliv, sagde i absentia: Et dyr er den midterste forbindelse mellem et svin og en flodhest. En tvist begyndte, der kunne vare for evigt, indtil zonen blev leveret. levende pygmy flodhest! Sandt nok, han, som ikke var i stand til at modstå den hårde vej, døde straks.

I Liberia sendes Johan Bututtikofer (zoolog fra Sverige) for at søge efter et underligt dyr. Det er takket være hans forskning, at vi har dagens data om dyret. Næsten intet er blevet tilføjet den ringe information siden dengang. Undersøgelsen af ​​dyret i hans hjemland var ubelejligt. Kun i de senere år har det lejlighedsvis vist sig i zoologiske haver.

Holde i fangenskab

Er det muligt at holde en pygmy flodhest hjemme? Ja. Men i tillæg til skabelsen af ​​særlige forhold er der også brug for konstant årvågenhed: en dvergfippo er naturligvis ikke aggressiv, men den er ekstremt ubalanceret. Han kan kaste sig selv, banke ham ned og forårsage alvorlige skader med sine tyve centimeter fangs. Dyret har korte ben, hovedet er relativt lille, med små ører og små øjne. Men flodhestens store næsebor er store - takket være dem, trækker de vejret frit i at være i vandet. Alle hans dårlige tøj består af flokke af groft hår på en kort hestehale, ører og læber.

Pygmy-flodhesten har fået brug af levende og endda opdræt i fangenskab, men befolkningen er stadig lav. Graviditet varer syv måneder, en nyfødt unger vejer ca. 7 kg og ligner et gris. Kvinde fødes på land (almindelig flodhest - i vandet, i bunden).

Hippopotamus dværgen er ikke særlig sosial og fører til en temmelig hemmelig livsstil. Kun aktiv i mørket.

Hvor meget koster en pygmy flodheste? Prisen på dette dyr annonceres ikke overalt. Faktum er, at flodhestens dværg er opført i den røde bog, og derfor er salget forbudt.

Se videoen: Penelope The Pygmy Hippo Goes Underwater (Juni 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org