Dyr

Liste over dyr taiga: beskrivelse og funktioner

Pin
Send
Share
Send
Send


I taigaen findes sådanne pattedyr som muskeshort, elg, egern, chipmunk, brun bjørn, flyvende egern, lynx, væsel, ensom og ermine. Elke er en af ​​sine mest karakteristiske repræsentanter, der bor i skove, på bredden af ​​søer, myrer og i lavtliggende steder med unge løvfældende arter. De er ikke bange for ulve, fordi deres enorme styrke og hover gør det muligt at bekæmpe enhver rovdyr - selvfølgelig, hvis den ikke angriber fra bagsiden. Muskehjort er det mindste skovhoveddyr. Hendes hjørnetænder er højt udviklede, og den hankønne hjort er kendt for deres moskosække, et stærkt ildelugtende naturstof, der er meget udbredt i parfumeindustrien.

Det mest værdifulde pelsdyr lever i taiga sabelen, som vælger de fjerneste dele af taiga med floder og vandløb som sit habitat. Sæben er også bundet til en uigennemtrængelig cedertræfin, der arrangerer sin rede under sine rødder. En anden lille rovdyr af taigaen, chippenødren, bor i graver under de fældede træer, stubbe og sten. Den større rovdyr, lynxen, i taigaen er den eneste art af vildkat, der fører den jordiske livsstil og klatrer træerne perfekt. Han bor i taiga og wolverine, som har utrolige udholdenhed og fører en vandrende livsstil. Den flyvende egern ligner en almindelig egern, men dens hud på siderne danner en pelsfold, som strækker sig og bliver til en slags vinger, så flyvende liga kan planlægge i et spring.

Taiga dyrs liv

Taiga's hårde klima komplicerer livet meget, men dets indbyggere har længe tilpasset det. Mange dyr vokser lang tyk pels til vinteren, nogle bruger sne som midlertidig bolig, og den hvide hare, lynx og wolverine kan gå på sneen takket være deres brede ben med langt hårdt hår på dem.

At få mad i taiga er ret svært, så taiga dyrene har formået at udvikle deres eget madopbevaringssystem. Så rensdyr tager mose ud under sneen, harerne har bugget buske og træer, og sables, bjørne og lynx spiser fyrretræer og frø af nåletræer. Ekorre, der bor i Taiga-områdets område, er fyldt op til vinteren med mad på forhånd, og badgers og bjørne dvale. Chipmunk opbevarer mad om efteråret, og i vintersæsonen følger eksemplet på bjørne og badgers og spiser sine bestande i foråret. Om sommeren spiser taiga beboere sig på bær og svampe, og rovdyr jager små gnavere.

Dyr taiga Rusland

Så vi fortsætter med at studere faunaen i denne region. Faunaen i Ruslands taiga er også repræsenteret af følgende arter:

  • Deer. den Vores land findes oftest i Altai. Spiser udelukkende vegetabilsk mad, svampe og bær, nåle af eviggrønne træer. Ligesom elg elsker hjorte salt. Alt dette skyldes det faktum, at dyrenes kost ikke har nok mineraler. God avl i fangenskab.
  • Rådyr Et dyr også tilskrives slægten af ​​hjorte. To arter lever i Rusland: europæisk og sibirisk rådyr. De bor hovedsagelig i de steder, hvor snedækket ikke varer længe. Hvis sneen når 50 centimeter, så for rådyr er det et kritisk mærke. Foretrækker blandede skove.
  • Vildsvin Et andet dyr taiga, der bor i Rusland. Personer, der lever i kolde regioner, er kendetegnet ved stor styrke og aggressivitet. I nogle tilfælde kan et møde med en vildsvin koste liv. I taiga kan dette dyr vokse op til 4 meter i længden. En vildsvin, som en bjørn, spiser alt. Det foretrækker at bo tæt på små damme og enge, hvor det er let at få mad. Svinen er en fremragende svømmer og løber godt.
  • Fox. Dette er det mest listige taiga dyr. Det har god hørelse, så selv om vinteren, under et lag af sne, kan det høre, hvor musen bevæger sig. Fox dykker ind i sneen og fanger sit bytte. Hun bor mest i åbne områder, hvor det er lettere for hende at få mad. I de åbne rum i Rusland er der flere arter: sølvrev, arktiske ræve og andre.

Afslutningsvis

På trods af at taigaen blev betragtet som næsten uudforsket indtil midten af ​​90'erne af det 19. århundrede, går urbaniseringen fremad i denne region hver dag. Derfor kræver dyr beskyttelse og bevarelse af habitat. Det er trods alt et sandt nordparadis på jorden, hvor der er klart vand i floder og søer, dybe skove og ren luft. Hvis der ikke sker noget i den nærmeste fremtid, så vil klimaet på planeten ændre sig i en katastrofal hastighed, hvilket uundgåeligt vil medføre planter og dyrs død.

Sort bjørn (baribel)

Sorte bjørn eller baribal danner en særskilt art og ser anderledes ud end en brun bjørn. Den er mindre end en grizzly, som den sameksisterer i samme områder på det nordamerikanske kontinent, og mellem skulderbladene har den ikke en pukkelkarakteristisk for en brun bjørn. Du kan møde baribal i Alaska, i næsten alle stater i Canada. I USA er dyret ikke kun i staterne ved siden af ​​Mississippi. Den sorte bjørn bor i vest, i den østlige del af landet og fanger de sydlige stater. Han valgte for sig selv de centrale og vestlige regioner i Mexico. Det vil sige, at denne art også er almindelig i Nordamerika, som en brun bjørn i Sibirien.

Vægten af ​​en sort bjørn varierer afhængigt af tidspunktet for år, alder og køn. I efteråret perioden vejer baribalen 30% mere end om foråret, når den efterlader hule efter dvaletilstand. De sorte bjørne i det østlige kyst på fastlandet er tungere end indbyggerne i de vestlige regioner. Vægten af ​​mænd varierer fra 55 til 250 kg. Kvinder vejer fra 40 til 170 kg. Det er damer mindre repræsentanter for det stærkere køn. Kropslængden på en voksen bjørn er 1,2-2 meter. Højden i mødre når 70-105 cm. Hale længden vokser til 8-17 cm.

Den baribale pels er sort, kort og glat. Kun næsepartiet har en lysegul farve. Men nogle gange er der bjørn med forskellige nuancer af pels. Det kan være mørkebrunt, sort med en blålig farve, hvid. Og den sidste farve er meget sjælden. Af de hundredvis af bjørn, der er født i verden, kan kun en prale af sådan ejendommelig og usædvanlig for sort bjørnepels. Hvide baribaler findes hovedsagelig i de nordøstlige regioner i Canada.

Denne elsker af pinjekerner - en typisk bosiddende i taigaen. Med et stærkt langt næb trækker hun fede frø ud af modne kegler. Efter at have fyldt dem med goiter, flyver nutcracker væk for at spise på skovkanten. Og når sultne kyllinger venter på hende, bærer hun mad til dem i en reden lavet af kviste og mos på et højt fyrretræ. Om vinteren laver hun lagre af nødder, gemmer dem i mos eller i revner af rådne træer.

I hendes spisekammer besøger ofte forskellige fugle og endda dyr. Nogle af frøene forbliver i mosen og spire i foråret: På denne måde deltager nøtteknækker i afviklingen af ​​sibirisk cedertræ. Når møtrikkerne ikke er modne, spiser fuglene bille, larver, granfrø, bær. I de år, der ikke er frugtbare til kegler, samles nøtteregler i flokke og vandrer, der ofte flyver væk fra taiga-zonen.

Mange mennesker tror, ​​at det farligste dyr i taigaen er en bjørn, men det er det ikke. Den farligste er elgen. Nemlig - mandelkrudt i løbet af røntiden ("parringssæson"). På dette tidspunkt bliver den mand, der er beruset af mandlige kønshormoner, utilstrækkelig i hans opførsel, og han opfatter ethvert levende objekt som en konkurrent. Den elg, der plejer kvinden, er ikke interesseret i en anden sygeplejerske sin skat - det er forståeligt (hvem vil det?). Og derfor er aggressionen meget stor. Han angriber lige på farten, diskriminerende. Han slår sin potentielle rival med de forreste hover, og hvis han er en mand, så er der næsten ingen chancer. Blæsten af ​​denne kæmpe (fra 300 til 650 kg) er meget stærk, og derfor er det meget farligt at møde en elg under randen. Rørperioden varer i efteråret september-oktober.

Den mest attraktive for kvinder er mænd med de største horn. Du siger: fordi en sådan mand synes at være stærkere? Forkert. Kvinden mener, at hvis denne mand har så store horn, betyder det at han var i stand til at få så meget mad til sig selv at konkurrere så stærkt med andre elks for denne mad, at han formåede at vokse så store horn til sig selv. Så for hendes fremtidige afkom vil han være i stand til at få en masse mad, afkomene vil være sunde og stærke. Hvis du sammenligner med mennesker, er kvinder mere tilbøjelige til at foretrække en mere velstående mand til en mindre velhavende.

Ælle feeds udelukkende på vegetabilsk mad, som forresten, køer og hjorte. Elk tilhører familien af ​​hjorte og løsrivelse af artiodactyler. Elke spiser grene af buske, træer, moser, lav, spiselige svampe, forskellige urter. De elsker at bo i blandede skove med tyk undergræsning, med en overflod af små aske og birke. På denne måde spiser elgen omkring 7 tons foder om året. Og om vinteren spiser det mindre, men sparer energi.

Baran Dalla

I 1877 så den amerikanske zoolog William Hilly Dall (1845-1927) under sin ekspedition langs USAs nordøstlige kyst først og fremmest og beskrev en ny arter af ramme, der var karakteriseret ved en usædvanlig snehvid pels. Et år senere blev dette dyr opdaget af wildlife advokat og forfatter John Muir på det to-hovedet Denali bjerg i Alaska.

Efter en tid fik den navnet Dalla ram. Det kaldes også den tyndbenede ram og er undertiden betragtes som en underart af et højtørret får.

Dalla-fårens naturlige habitat er bjergmarker i en højde fra 650 til 2500 m over havets overflade. De har et stærkt udviklet behov for det sociale liv. Hunnerne danner grupper med deres afkom, og de vedrører meget godt til andre lignende grupper. Mellem dem er der næsten aldrig nogen konflikt, når man deler græsgange og foder.

Mænd lever også i grupper, og inden begyndelsen af ​​parringsperioden undgår enhver kontakt med kvinder på alle måder. Der er et strengt hierarki blandt mænd. All kraft tilhører den største og stærkeste ram med de største horn. Hvis hornene er af samme størrelse, bliver det uundgåeligt at afklare forholdet mellem kandidaterne til posten som leder. Rammene bøjer deres hoveder til jorden og kolliderer med horn fra en afstand på 10-12 meter.

På grund af de stærke kranier er skader meget sjældne, og konkurrencerne selv kan vare flere timer med korte pauser.

Dallah-rammer fodrer om sommeren med forskellige vildt voksende urter og grene af buske, og om vinteren er de tilfredse med mos og lavener udtaget under sneen.

I de nordlige skove er der som regel en rød hjorte. I kysttaigaen er det rød hjorte, i Altai - Marals skove, i Nordamerika - Wapiti. Hjorten føder på planteføde. Dietten er varieret: en række urter, svampe, bær. Spiser fyrretræer, gran, ceder. På grund af manglen på mineraler i kroppen, hjorte ligesom slikke jorden, hvor der er meget salt, villigt nærmer sig saltvand jord specielt forberedt til dem. Om vinteren bliver dyrene nødt til at spise næsten hele dagen for at genopbygge deres energi. I naturen lever hjorten i gennemsnit op til 20 år, ved 5-6 år når puberteten. Horn i unge mænd begynder at vises et sted om et år.

Samt alle artiodactyler er den røde hjorte bredt opdrættet i fangenskab. For folkene i den fjerne nord er den ædle hjorte den eneste kilde til livet. Alle dele af dette dyr anvendes. Hjorte kød er behageligt, indeholder ikke parasitter på grund af, at rådyr ikke spiser carrion og andre dyr. Venison leveres til det russiske marked fra det autonome distrikt Yamal-Nenets. Væksten af ​​horn fortsætter i gennemsnit til 12 år, så hornene bliver gamle, antallet af skud falder, hornene svækkes.

Unge rådyr (gevirer) har stor betydning i traditionel medicin. I Altai er maraler blevet opdrætt specielt til hornene i mange år. Gevirene afskæres fra levende rådyr, og når de skærer hornene, begynder de at bløde. Vandig-alkoholisk ekstrakt af maral gevirer anvendes som tonic, på grundlag af hvilke der fremstilles præparater.

Kolonner - lille rovdyr af slægter og broche. Kolonner sammenlignes ofte med minke. Og det er ikke for ingenting: de er meget tæt på europæisk mink i deres genetiske egenskaber. Dette er et lille dyr: dets størrelse er kun ca. 30 cm (fra næse til bunden af ​​halen). Søjlen har en meget smuk hale: lang (mere end halvdelen af ​​kroppen) og meget fluffy, næsten som en mart. Det fodrer hovedsagelig på små gnavere, frøer, og jager jæger og fugle lejlighedsvis. Ikke foragt kolonner og insekter, frøer, fisk. Det jager hovedsageligt om natten eller i skumringen. Kolonnenes vigtigste "konkurrent" er sablen, som kolonnen normalt forsøger at køre ud fra de valgte steder.

Fælles bæver

Den fælles bæver, eller floden bæver, er den største af gendarmerne i den gamle verden, dens vægt er op til 30 kg. Kroppen er hakket, mere end 1 m lang, 35 cm høj, hale op til 30 cm, har form af en oar. Kvinder er større end mænd. Der er ingen uld på halen, men i stedet børster og store skalaer. Pote er korte femfingrede, bagben med membraner. Kløerne er store, snoet og den anden tå på ryggen med en forked klo er en slags kam, som bæven kæmper sin pels. Han er meget pæn.

Bæverens legeme er tilpasset til dykning: Øjne med gennemsigtige blink membraner, der lukker når du dyker og beskytter øjnene mod skader. Også tæt lukket næsebor og ører. Bæveren har særlige udvækst på sine læber, lukker i vandet og ikke laver vand i midten og 2 tænder stikker ud. Med disse tænder kan han gnave under vand.

Beavers har en tyk og lang pels kastanje, mørk brun farve med ikke mindre tykt underfur, der ikke bliver vådt. Pote og hale er sorte. Luksuriøs pels og et lag af subkutant fedt beholder varme selv i iskoldt vand. Under vandet kan vare 10-15 minutter og svømme op til 700 m i løbet af denne tid.

Beavers lever i løvfældende skove i Europa og Asien, i gravgrave gravet på bredden af ​​små skovøer og søer, der ikke fryser til bunden om vinteren. Hvis kysten er flad, og hullet ikke kan graves, er en kegleformet hytte bygget af en bunke af børste, vægge er dækket af silt eller ler.

Beavers bor i familier eller alene. Familier består af 2 voksne og bobryat 2 sidste kuld. De spiser i slutningen af ​​vinteren, og i begyndelsen af ​​sommeren 2-4 vises, maksimalt 6 halvblinde bævere dækket med uld. Efter 2 dage svømmer allerede nyfødte børn, og efter 20 dage får de mad selv. De bliver seksuelt modne om 2 år, så de forlader faderenes og moderens hul. Beavers lever 10-17 år og i fangenskab - op til 35 år.

Afgøres i kystzonen af ​​vandområder (floder, søer, damme, sumpere), hvor man vælger steder med rigelig vegetation. Dyret er forsigtigt, men for aktivt, kan det findes på ethvert tidspunkt af dagen. Men oftere kan det ses i skumring.

Hovedmaden er vand- og jordbaseret vegetation (sedge, reed, reed, horsetail). Kan fange en frø, lille fisk og stege. Dyrene er gode til svømning og dykning; uden luft under vand kan de forblive op til 18 minutter.

Dyrets hale spiller rollen som et ror, bagbenene - skubber i vandet. På land er de ikke så fængslede. Muskrat er en dygtig bygherre af grav og luge. Hytterne stiger til en højde i vandmåleren og har en konisk form. De er bygget fra stilkene af vandplanter og indgangen til "tårnet" under vand.

Burrows graver i de høje bredder, op til 10 meter lange, er hegnrummet placeret over vandstanden i to etager. I komplekse labyrinter er der opbevaringsrum, familiekamre til hvile og søvn og endda latriner. Indgangen til korridorerne er placeret under vandet.

Muskraten har mange fjender, det er ræve, coyoter, minke, vaskebjørn, pikes og mange andre. Muskrater er reddet fra rovdyr ved at dykke i vandet eller gemme sig i et hul. I en håbløs situation, beskyttet ved at anvende skarpe kløer og tænder. De bor i en familiegruppe, dvs. forældre og deres børn. Hver familie har sit eget territorium, som mændene jaloux mærker, fremmede kører væk.

Kvindernes afkom bringer fra to (sydlige habitater) til tre til fire (nordlige habitater) en gang om året. Graviditet varer cirka en måned, blinde og næsten bare unger er født, vægten af ​​en baby er 20 gram. Ofte i et kuld er de 7 eller 8.

En anden repræsentant for de hjorte-lignende artiodactyler. Kabarga bor i Far Eastern Taiga. Det foretrækker mørk nåletræ, med stenplaceringer, fremspring af outcrops. Kører godt og hopper utroligt godt. Det er i stand til at køre, uden at bremse ned, for at ændre kørselsretningen med 90 °. Fleeing fra forfølgeren, muskedyren, som en hare forvirrer sporene. Det føder på fyrnåle, ceder, lav, forskellige urter. Diætet af muskelhjort er strengt vegetarisk. Samling af foder, muskedyr kan stige langs en skråstamme eller hoppe fra gren til gren til en højde på 3 - 4 m. Der er mange naturlige fjender af muskelhjorten. I Fjernøsten er dens største fjende Harza, som jager efter muskedyr af familier. Lurker ofte for muskedyr, der fodrer lodret, wolverinen og ræven forfølger. Deres forventede levetid er kun 4 - 5 år i naturen og op til 10-14 i fangenskab.

På maven af ​​den hankønne muskedyr ligger musklerør, fyldt med en tyk, skarp lugtende brunbrun hemmelighed. En kirtel hos en voksen mand indeholder 10-20 g naturlig muskus, den dyreste dyreprodukt. Den kemiske sammensætning af musk er meget kompleks: fedtsyrer, voks, aromatiske og steroidforbindelser, kolesterolestere. Hovedbæreren af ​​muskelugt er makrocyklisk ketonmuskon. De flygtige komponenter i muskler bærer information om alder og tilstand hos hanen og kan accelerere østrus hos kvinder.

Musk er meget udbredt i orientalsk medicin i dag. В Китае он входит в состав более 200 прописей лекарственных средств. Эксперименты, проведённые в Индии, показали, что мускус оказывает общестимулирующее действие на сердце и центральную нервную систему, а также эффективен как антивоспалительное средство.I Europa er musk som medicin ikke særlig populær, men her fandt den en anden anvendelse: i parfumeindustrien som lugtfiks.

Det er opdelt i 4 underarter. Det mest almindelige er almindeligt. Dens repræsentanter elsker dampen, der ligger tæt på taiga-reservoirerne. I skovområderne sætter sig små skruer. I taigaens vildt er der sjældne mellemstore og små underarter. Repræsentanter for sidstnævnte er kun 6-7 centimeter lange. Dette er det mindste blandt insektsdyr i Rusland.

På grund af den insektive Taiga dyr kan ikke "marchere" i skoven. Dette komplicerer søgen efter mad. Shrew buske kan ikke klare sig i mere end 4 timer. Dyrets alder overstiger ikke 2 år.

En femtedel af dem er født. Kvindelige skruer kan lidt forsinke fødslen under ugunstige forhold. På afkomens sundhed afspejles ikke. Småbørn bliver født sunde på den 18. og 28. dag fra det øjeblik, hvor befrugtningen er opstået.

Den næststørste i familien Kunih. Dyrets kropslængde er mere end en meter. Eksternt er dyret noget mellem et kæmpe badger og en langhåret hund. Wolverine pels er ikke kun lang, men ikke frysning om vinteren. Hårene er glatte, men hårde til røret. Farvelægning brun med lette striber på siderne og hovedet.

Dyrets navn er latin, oversat som "umætteligt." Wolverine spiser bogstaveligt alt, med fokus på små dyr som hare. Repræsentanten for Mustelids familie fangster i Taiga's sydlige bælte. I midten og især den nordlige wolverine går ikke.

Uuddannede artiodactyler. Der er to arter af rådyr i taiga skove: den europæiske, der kun fanger taiga-regionen, og den sibiriske rådyr. Habitat afhænger hovedsageligt af højde og tidspunkt for forekomst af snedække. Den kritiske højde af snedækslet til den sibiriske rådyr er 50 cm. Den sibiriske rådyr undgår det område, hvor sneen af ​​en sådan højde ligger 230-240 dage om året. Roe hjorte går kun i taigaen, hvis den har løvfældende undergræs, men lever hovedsagelig i blandeskove.

Foretrækker som de mest fodersteder er områder af let sparsom skov med rig busk undergræsning, omgivet af enge og marker, eller (om sommeren) høje græsge dækket af buske. Opstår i reed-senge, i forædlede skove, overgroede stiklinger og forbrændinger, i overgroede kløfter og kløfter. Sammenlignet med sibirien er europæisk rådyr næsten stillesiddende og udfører ikke massesæsonmæssige migreringer. Det føder på plantefødevarer rig på næringsstoffer og vand. Unge skud (lav i fiber) er mest foretrukne. Tørde og stærkt træagtige plantedele, faste kerner og sedger, planter, der indeholder giftige stoffer (saponin, alkaloider, phenoler og glucosider) bliver normalt ikke spist eller tilbageholdende med at spise.

For at kompensere for manglen på mineralske stoffer, kan rådyr besøge saltløg eller drikke vand fra kilder, der er rige på mineralsalte.

For det meste lever vildsvin i varmere lande og findes endda i subtrope og troper. Men repræsentanten for Taiga's dyreliv kan kaldes dristigt. Vildsvinet er forfædrene til vores husdyr, men er et stærkt, stærkt og meget aggressivt dyr. At møde en vildsvin i taiga kan koste en person et liv under visse forhold. Det vokser til hidtil uset størrelse, længden af ​​kroppen i nogle individer er, hvis ikke lyve, omkring 4 meter. På internettet er der trofæbilleder af jægere med kæmpe bølger. Men i gennemsnit vejer vilden ca. 175-200 kg, kropslængde 1,5 - 2 meter.

Vildsvin er altærende. Og du kan sikkert bemærke, at denne ven elsker at spise. Det fodrer hovedsagelig på plantefødevarer, men bruger forskellige små gnavere og carrion. Børn foretrækker et område rig på forskellige puljer, damme. De elsker at skrubbe i disse vandpytter, rod rundt i mudderet (svin). Helt akavet dyr, men løber hurtigt, svømmer godt. Veludviklet hørelse og lugt, vision er ikke så god. Vildsvin er forsigtige, men ikke feje: irriteret, såret eller beskytter de unge, de er meget modige og farlige på grund af deres styrke og store hjørnetænder. De kan også besøge markerne kartoffel, rogn, korn, der forårsager skade på landbruget, især dem der river op og tramper afgrøder. De ødelægger ofte og unge træer. Svært sjældne angreb angriber temmelig store dyr, syge eller sårede, f.eks. Høsthjorte, rådyr, selv hjorte, dræbe og spise dem.

Flyve egern tilhører egern familien, gnavere underfamilie. I skovene i Rusland beboer almindelig flyvende egern. Det tilhører slægten Asiatiske (Eurasian) flyvende egern, der kombinerer to arter - almindelig flyvende egern og japansk (lille) flyvende egern. Fælles flyvende seer hedder "flyvende egern". Den usædvanlige struktur af kroppen gør det muligt for dyret ikke kun at flyve fra det ene træ til det andet, men også til at producere komplekse akrobatiske bevægelser: planlægge, udføre komplekse manøvrer og aerobatik i luften, og til tider lander på samme sted, hvor lanceringen fandt sted.

Den flyvende egern ligner en egern, men har en mindre krop og hale. Dyrets længde er fra 12 til 23 cm, vægten er ca. 170 g. På det runde, stumpe hoved er der korte ører uden børster og store bulende sorte øjne. Tykk silkeagtig pels på toppen af ​​kroppen er sølvgrå, ofte med en brun tinge, hvid på maven med yellowness. Det vigtigste, der adskiller flyvende egern fra en egern er tilstedeværelsen af ​​en hudmembran placeret mellem bagbenet og forbenene, som tjener til planlægning under flyvningen. Under hoppet, når egernen sætter sine poter til siderne, strækker denne membran, spændingen og stillingen af ​​forbenene sætter retningen af ​​flyvningen. Halen bruges til at stabilisere sig i flyvning og virker som en bremse, når den lander på et træ.

Habitat af flyvende egern er blandet og løvskove, mindre ofte - nåletræ. De er hovedsagelig natlige og tusmørke. Flyve egern er aktive hele året rundt, kun på frode dage, de sidder i en rede, fodring af lagre, der er høstet. De bruger de fleste af deres liv på træer, sjældent falder til jorden. Reder er bygget i de allerede færdige huller tilbage fra spejle, fyrre og egern. Nogle gange sker det, at flyvende egern sætter sig i fuglehuse. Reder er dækket af mos, tørt græs, lav. Flydende nonaggressive, ofte i et rede, kan bosætte to individer. Mens de er vågen, søger de efter mad. De fodrer med flyvende foderplanter - frø, knopper, skud, bær, svampe. Især som øreringe af birk og alder, som forsigtigt foldes i den hule, hvilket gør lagre til vinteren. En gang om året vises 2-4 nøgne og blinde hvalpe i kvinden, som på den 50. dag kan planlægge og blive uafhængig. Flyvende uge er store ugle, mart, sabel. Forventet levetid er ca. 5 år, i fangenskab lever dyrene dobbelt så lang tid.

Ulven er det mest elskede dyr af taigaen i mange mennesker. Mange mennesker kan lide at sætte billeder af ulve på deres avatarer og simpelthen forbinde ulve med noget smukt, udstyre ulve med adel og endda magisk magt. Men i virkeligheden er ulve ikke så hvide og fluffy, som mange mennesker ser dem. Og ensomme ulve findes simpelthen næsten ikke, de er meget sjældne i taigaen. Wolves er pakdyr, de samles i flokke og er blevet samlet i så mange tusinde år. I en pakning finder ulve simpelthen det lettere at overleve, for at få mad i taiga's frostige klima snarere end alene. Lone ulve, eller rettere, ulvfamilier findes på steder, hvor der er en overflod af mad, og de behøver ikke længere at samle sig i en pakke. Men oftest bor ulven i pakken. Og der er ingen adel her. Pakken er et strengt organiseret totalitært samfund med sit eget hierarki. Der er en leder, som alle andre individer adlyder, der er mellemstore ulve og udstødte - udstødte. Sådanne udstødte er ikke kørt væk, men de behandles ekstremt dårligt, men det er lettere for en udstødt at overleve i en pakke end at gå alene.

Selvfølgelig er ulve meget æstetiske i udseende på grund af den smukke uld, men der er ingen adel i dem. De angriber kun byttet med en pakke, og derfor er en enkelt ulv ikke farlig. Ulvene er farlig om vinteren, oftest om vinteren angriber de mennesker eller husdyr i landsbyerne. Sorte ulve betragtes som de mest onde.

Sibirisk Chipmunk

Chipmunks lever både i taiga og i løvfældende skove. Favorit delikatesse - cedertræer. Chipmunk beboer tomme stubber og huler, lavvandede mink under træernes rødder. Og da det bliver koldt, går det i dvale i en lang syv måneder! Om foråret kommer dyret ud til at baske i den lyse sol. På dette tidspunkt vil hans forsyninger komme i brug! Når det bliver ret varmt, bringer kvinden fra fire til seks chipmunks! De vokser meget hurtigt og forlade deres forældres hus for en måned.

Lynx - en typisk repræsentant bytte dyr taiga. Den er sammenlignelig i størrelse med en stor hund: ved manken overstiger den ikke 70 cm, gennemsnitsvægten er 18-25 kg.

Udseendet adskiller sig i lange kvaster på ører og "whiskers", det er simpelthen umuligt at forvirre det med andre. Lynx pels er den tykkeste og varmeste blandt alle katte, men ellers, Taiga dyr skal tilpasses den bitre kulde.

Ligesom alle katte er hun en fremragende jæger. Lynxen slår aldrig på sit bytte ovenfra, men sidder i baghold i lang tid og venter på et passende øjeblik.

Med skarpe langvarige spring overtager hun offeret og graver ind i nakken. Et såret og forvirret dyr kan trække en jæger længe nok, men lynxen vil ikke komme ned og vide at styrken af ​​sit bytte løber ud.

Lynxen jager primært harer, og blackcock, patruller, rådyr, hjorte, unge bølger og elke får også sin rovdyr. Det sker, at når der mangler mad, angriber hun hunde og katte.

Denne store kat er interessant ikke blot ved udseendet, men også ved dens adfærd. Hun tolererer kronisk ikke ræve, der har tendens til at stjæle sit bytte. Straffen for denne er, at lynxen dræber tyvene, men spiser ikke, men efterlader andre at blive opbygget.

Taigaens snøreste dyr er ræven. Ikke forgæves hos folket, selv udtrykket er fast - "sned som en ræv". Det er forståeligt: ​​For at et vildt med sådan en lys farve skal have mad, behøver du bare at være snedig og smidig. Ræven har et veludviklet øre, ved hjælp af ørerne lærer hun, at hendes bytte gemmer sig et sted i nærheden. Om vinteren hører ræven godt, musene sniger sig under sneen. Den mindste rustling og vibrationer fanger hendes fremragende locator ører. Under et mnogosantimetrovym lag af sne, sporer ræven ned sit bytte, dykker ind i det - og griber den eftertragtede gnaver. Derfor foretrækker ræven at bosætte sig mere på åbne steder, sletter, kløfter end skove. Både om vinteren og sommeren er det meget lettere for ræv at få mad til sig selv i det åbne område end i tætte skove. Ræve er som regel stillesiddende, de overgår ikke mig overalt. Hvorfor gå et sted, hvis der er nok mus overalt!

Ræven er et monogamisk dyr og foretrækker at bosætte sig i græsser. Og hullet eller graver sig selv eller bruger en andens. Før du går i seng, kontrollerer du omhyggeligt alt rundt, så ligger det og lytter til forskellige rustler. På grund af det faktum, at den største foderbase af ræve er gnavere, spiller ræven en vigtig rolle for at regulere antallet af gnavere. Gnavere er farlige, når de spiser korn. Men nogle gange vokser antallet af ræve til store størrelser. Så begynder rævene at komme til de nærliggende landsbyer, byer. Rummaging i skraldespanden, klatre på grunde. De kan lide at nærme sig turisternes parkeringspladser.

Grouse - en fugl af grouse genus, subfamily af grouse, en familie af fasan-lignende squad af gemme. En udbredt art, der bor næsten overalt i skoven og taiga-zonen i Eurasien, fra Vesteuropa til Korea. Hazel grouse er den mindste repræsentant for grouse. Vægten af ​​selv de største individer overstiger sjældent 500 gram. I skoven er det svært at forveksle med andre fuglefugle, hvorfra det ikke kun adskiller sig fra dets lille størrelse, men også af dens ret genkendelige farve. På trods af den farverige, "pockmarked" fjerdedel (hvorfra fuglen fik sit russiske navn), ser det allerede fra en kort afstand af sig selv monotont, grå-rødlig. Seksuel dimorphisme i grouse er meget mindre udtalt end i andre grouse - det er meget vanskeligt at skelne hanen fra kvinden i naturen. Hertil kommer, i modsætning til andre grouse, er hasselnøtten en monogamisk fugl.

Grouse livsstil er blevet studeret helt fuldt ud. Det er en bosiddende fugl, der ikke begår fjerntransport. Hazel grouse, som alle grouse, er for det meste plantelevende, selvom sommeren fodring indtager et vigtigt sted i sin kost, mens kyllinger foder hovedsageligt på insekter. Om vinteren skal hasselnødde være tilfreds med grov og lavnæringsfødevarer. I nærvær af snedække begraver hasselnøllen om vinteren sig selv i sneen og tilbringer natten og de koldeste timer på dagen. Det giver også en vis beskyttelse mod rovdyr, hvorfra hasselnøllen lider stærkt både om vinteren og om sommeren.

På trods af reduktionen i verdensdyr og den periodiske nedgang i antallet af individuelle populationer er hasselnøllen stadig talrige og er ud over trusselen om udryddelse. Størstedelen af ​​verdens befolkning af grouse, der nummererer op til 40 millioner fugle, falder på Rusland. Oftest adskilles 11 underarter af hazel-hønen, som er ret lidt forskellige fra nominative.

Badger er et dyr af sydlige taiga, det er ikke i de nordlige skove. Det adheres til tørre områder, men nær vandområder, lavlandet, hvor fødevarer er rigere. Badgeren bor i dybe gravhuller, der graver langs skråninger af sandede bakker, skovkløfter og bjælker. Dyr fra generation til generation holder sig til deres yndlingssteder. Som det fremgår af specielle geokronologiske undersøgelser, er nogle af de bedøvende byer flere tusinde år gamle. Enkeltpersoner bruger enkle gravhuller, med en indgangs- og redenekammer. Gamle badger bosættelser repræsenterer en kompleks multi-tiered underjordisk struktur med flere (op til 40-50) indgangs- og ventilationsåbninger og lange (5-10 m) tunneler, der fører til 2-3 store, dækket med tørt sengetøj, nestkamre beliggende på en dybde på 5 m .

Badger aktivitet foregår om natten. Han er allnærende, men foretrækker vegetabilsk mad. Badger er ikke aggressiv over for rovdyr og mennesker, han foretrækker at træde tilbage og skjule sig i et hul eller et andet sted, men hvis han bliver vred, rammer han næsen og bider gerningsmanden og løber derefter væk. Det føder på muslignende gnavere, frøer, firben, fugle og deres æg, insekter og deres larver, bløddyr, regnorme, svampe, bær, nødder og græs. Under en jagt skal en badger gå rundt om store områder, rumme gennem faldne træer, rive af barken af ​​træer og stubbe på jagt efter orme og insekter. Han spiser dog kun 0,5 kg mad om dagen, og kun ved efteråret spiser han meget og føder fedt, hvilket tjener ham som en kilde til ernæring i vinterens søvn.

Marten er en repræsentant for en stor familie af mustelider. Det er en adræt og rovdyr, der er i stand til at udøve bytte for nemt at overvinde forskellige forhindringer, klatre op på skovets øvre baldakin og klatre på træstammer. Dyrmarten tilhører værdifulde pelsbærende dyr og har smuk ædle pels fra mørk kastanje til brunlig gul..

Bygningen af ​​marten har direkte indflydelse på sine vaner: Dette dyr kan kun flytte eller spasmodisk (på tidspunktet for kørslen). Den fleksible krop af en mart fungerer som en elastisk fjeder, og det er derfor, at det flygende dyr blinker et øjeblik i tæer af nåletræer. Marten foretrækker at holde mellem- og øvre skovniveauer. Hun klipper klogt træer, klatrer selv på oprejst kufferter, som hun kan gøre med skarpe nok klør.

Marten er overvejende dagligt, jagter på jorden og bruger størstedelen af ​​sin tid i træerne. Huset marten bosætter sig i huler af træer op til 16 meter højt eller direkte i deres krone. Marten undgår ikke bare mand, men ligger fra ham. Leder et stillesiddende liv uden at ændre de foretrukne levesteder, selv med mangel på mad. Men lejlighedsvis kan det vandre for proteiner, der regelmæssigt foretager massemigrationer over lange afstande.

Hele hans livsstil marten er forbundet med skoven. Det findes i mange skove, hvor forskellige træer vokser, men mest af alt foretrækker det gran, fyrreskove og nåletræer tæt på dem. I de nordlige områder - det er gran-gran, i den sydlige - gran-bredbladede, i Kaukasus-regionen - fyrbøgeskove.

Altai Mole

Altai-moleområdet har et stort område af vestlige og centrale sibirien. Den vestlige grænse går fra Semipalatinsk til Barnaul, Novosibirsk, hvor den skarpt vender mod vest og passerer sandsynligvis lige nord for Barabinsk.

Sibirisk muldyr er relativt lang og fluffy. Farven på pelsen varierer meget fra lys blygrå til sort med chokoladebrun eller: brune nuancer med forskellig mætning. For ikke-slidte pels er kendetegnet ved en udtalt silkeagtig glans. Den ventrale side er normalt mere eller mindre kedelig. На горле и груди часто развит слабый желтовато – охристый оттенок. Как и у других кротов изредка встречаются полные или частичные альбиносы и хромисты.

По наружным признакам в общих чертах похож на европейского крота, отличаясь, однако, значительно более крупным ростом, толстой, несколько укороченной мордой и более коротким хвостом. Глаза видимы снаружи и снабжены подвижными веками. Череп крупный, кондило-базальная длина его 37.1 – 41.0 мм. Det virker noget vinklet, væsentligt langstrakt, udvidet i næsesektionen og fladt ud i hjerneboksens område.

Sable er et behændigt og stærkt dyr med værdifuld pels, en repræsentant for den mustelide familie. Denne rovdyr er en typisk indbygger i bjerget og almindelig taiga. Leder en afslappet livsstil i det valgte område, i tilfælde af fare kan flytte til andre områder. Den nærmeste slægtning af sablen er fyrmorten.

Sable hudfarve kan ændres og afhænger af sæsonen. Om vinteren er pelsen lidt lysere, om sommeren - flere nuancer mørkere. Farven varierer fra lysebrun til næsten sort, på dyrets bryst er der et lille lysegult sted. Brun farve bliver mørkere på sabelens ben. Om vinteren dækker uldpoten og endda dyrets klør. Dyrets pels er blød, tæt og varm og er derfor af særlig værdi.

Typiske habitater af sabel er Eurasian taiga. Disse dyr er fordelt fra Uralbjerge og til Stillehavskysten. Hoveddelen af ​​det område, hvor sables bor, tilhører Rusland. Også dyr med værdifuld pels findes i det nordlige Kina og Mongoliet på den japanske ø Hokkaido i Nordkorea.

Asylredyrerne arrangere i sprækker af sten og huler af faldne gamle træer, brug hulrum under rødderne. Indvendigt er deres sables foret med tørre blade eller græs, toilet er opstillet separat fra hovedkammeret, men tæt nok til hullet.

Sables er agile og ganske stærke rovdyr for deres størrelse. De er jordbaserede, mest aktive om aftenen og om morgenen, men de kan jage når som helst på dagen. Da sables er aktive mest om natten, sover de om dagen. Dyr med dyrebare pels foretrækker at bevæge sig langs jorden, i vand eller på træer, de går kun i tilfælde af fare.

På jakt efter mad for dagen løber sablen omkring 3-4 kilometer. Om vinteren kan denne afstand øge op til 10 kilometer, når et dyr er tvunget til at lede en semi-nomadisk livsstil på jagt efter mad. I magre år, selv om sommeren, er sabler tvunget til at løbe fra 10 til 20 kilometer for at finde passende mad.

Skaldet ørn

Ifølge loven i USA er enhver, der har mindst en fjer eller en del af den skaldede ørens krop, opkrævet en stor bøde. Denne lov gælder dog ikke for indianere, der bruger ørernes fjer som dekorationer.

Den vigtigste mad af den skaldede ørn er fisk og krabber. Desuden jager han ofte for vandfugle.

Normalt sidder en skaldet ørn tæt på vandet i en høj position, for eksempel på et højt træ eller en sten og ser ud til bytte. Efter at have bemærket det, flyver fuglen let ned, greb fisken med sine skarpe kløer og vender tilbage til kysten, hvor den roligt afslutter måltidet.

Hvis en skaldet ørn har kyllinger, bærer den byttet til reden. Bekæmpelsen af ​​fisk er ofte så desperat, at ørnen i et øjeblik er helt under vand. For at bevare styrke er fuglen ofte tilfreds med død fisk. Desuden tager den skaldede ørn bytte fra andre mindre fugle. Derfor talte Benjamin Franklin mod, at denne fugl er en kandidat til et symbolsk billede af USA, fordi ørnen lever uærligt - det får ofte mad ikke ved eget arbejde, men tager det væk fra andre svagere fugle. Overraskende ser det ud til, at Amerika mere end passer til sit symbol!

I det XVIII århundrede, da den skaldede ørn blev et symbol på USA, var der omkring 75 tusind af disse fugle. Men i slutningen af ​​1940 var der så få af dem, at en lov blev vedtaget for at beskytte denne ørn. Følgende faktorer førte til et katastrofalt fald i antallet af skaldede ørne: vandforurening, ødelæggelse af ørne af landmænd og jægere, da fuglen ofte angreb husdyr, brug af DDT-pesticid, som akkumuleres i fuglens krop og fører til deres lave tæthed.

Orlan bor normalt på kysten, i vådområder langs floder og søer, hvor du kan fiske, hvilket er dets vigtigste mad. De fleste ørne findes i Floridas fyrreskove og i mange bugter i denne region. Stedet hvor mange ørne mødes er Alaska. I løbet af året findes ensomme personer også i mange dele af Nordamerika. Normalt er disse unge fugle, som overvinder tusindvis af kilometer på jagt efter mad.

Sort spejl

Den gule eller sort spejl er en af ​​de største repræsentanter for spættefamilien. Sort spejl lever i hele Europa undtagen den ekstreme syd. I Asien fordeles den i Kaukasus, i Sibirien, til Kamchatka, Sakhalin, Koreas Halvø, og Nord Japan. For habitat vælger høje løvfældende fyrretræer, gran og cedertræer, der ofte findes i forbrændingerne.

Gelna refererer til store fugle, dens kropslængde når 50 cm, vægt er ca. 300 gram. Vingene er afrundede, hovedet har en stor, tynd hals. Den sorte spætte har en massiv næb, mejselformet, omkring 55-65 mm lang, nakkens farve er gullig-grå. Fuglen har en kul-sort fjerfarve, en ryg med refleksion. Hanen har en rød hue af fjer på hovedet, som er placeret på panden, på bagsiden af ​​hovedet og kronen, og det her skiller han fra en helt sort kvinde.

Grundlaget for kosten er ønskelige insekter og deres larver. Det foretrækker at spise skovblade, barkbille, guldfisk. Det spiser også myrer, larver og larver af tailtail. I løbet af dagen spiser den sorte spætte fra 300 til 650 birkesap larver. I vinterperioden spiser det også frø af nåletræer, men i små mængder.

Den sorte spejl leder en ensom livsstil, med undtagelse af parringssæsonen, som begynder i begyndelsen af ​​marts. Mænd tiltrækker kvindernes opmærksomhed og banker højt på træer og råber. Klanen skriger lyder som en guttural "frut-frut-frut", den høres i stor afstand. Nogle gange udsender fuglene et meowingly forbrugende råb - "keee".

Efter parring sætter fuglene sig sammen i fjerntliggende områder af skoven og hælder en hul ud for at bygge en rede. Ofte ønskeligt at bosætte sig i samme reden i flere år i træk. Men hvis redenen er besat af andre fugle (sort spejl er hule ofte beboet af ugle, clintuha) eller der er mange frie træer i skoven, så et par hylder ud en ny hul.

Hvid tailed hjorte

Hvidstert hjorte er inkluderet i slægten af ​​den amerikanske hjorte af hjortefamilien. Danner en art, der lever i Nord-, Central- og Sydamerika. Det største antal dyr er koncentreret i det sydlige Canada, i USA og Mexico. I Sydamerika lever repræsentanter for arten kun i den nordlige del af kontinentet. Levestedet er den mest forskelligartede: skove, stepper, halvøken og sumpere. Denne hovede overalt tilpasser sig de lokale forhold. I midten af ​​forrige århundrede blev repræsentanter for arten bragt til Skandinavien, hvor de hurtigt tilpassede sig. I alt i dag er der omkring 14 millioner af disse uendelige dyr.

Størrelserne er forskellige og afhænger af levestedet. Norden, de større dyr. Repræsentanter for de arter, der lever i Canada og i den nordlige del af USA, vejer fra 60 til 130 kg. Hos enkelte hanner når vægten 155 kg. Kvinder er ikke tungere end 90 kg. Syd for hjorten krymper. Deres vægt varierer fra 35 til 50 kg. Den gennemsnitlige vægt af hanner, uanset region, er 68 kg, mens for kvinder er denne værdi 45 kg. Højden på manken varierer fra 55 til 120 cm. Længden af ​​kroppen er 95-220 cm. Halen kommer også ind her. Dens længde er 10-37 cm.

Huden i foråret og sommeren rødbrun. I efterår og vinter gråbrun. I overkroppen er kappen lidt mørkere end i den nederste. Halen er brun øverst og hvid i bunden. Når dyret løber, hæver det sin hale op. På tidspunktet for fare er dette et signal til kongenerne. Kun mænd har horn. De slipper dem i slutningen af ​​parringsperioden. På dette sted begynder nye formationer at vokse. På hver af hornene er der processer.

Folk repræsentanter for arten er forsigtige. Dette er ikke overraskende, da mennesket altid skød disse skødesløse skød og i begyndelsen af ​​det 20. århundrede reducerede befolkningen til et minimum. Så steg det langsomt, men nåede ikke de tidligere titusinder. Under løb kan en hjorte nå en hastighed på 75 km / t. Længden af ​​springene i en ekstrem situation er 10 meter, og deres højde når 2,7 meter.

Maden af ​​hvide-tailed hjorte er varieret. Dyr spiser blade, græs, knopper, bær, egern, korn, frugter. Funktioner i maven giver dig mulighed for at spise svampe og giftemybde. Kosten afhænger helt af årstiderne. I nogle tilfælde kan disse artiodactyler spise markermus, kyllinger og fugle.

Virginian ugle

En stor rovfugl, der tilhører uglefamilien og almindelig på territorierne i Nord- og Sydamerika, kaldes Virginian ugle. For første gang blev denne art opdaget og beskrevet i Virginia, og modtog derfor det tilsvarende navn. Habitat dækker stort set hele Nordamerika, ned til de subarktiske regioner i nord.

Disse fugle lever også i Mellemamerika, i det nordlige Sydamerika, i Argentina, Bolivia og Peru. Der er ingen dem i Amazonia og i det sydlige Sydamerika. Habitat er den mest forskelligartede. Dette er løvfældende, nåletræ, blandet, tropiske skove, pampas, prærier, ørkener, bjergområder, sump, subarctic tundra. Der er en højde på 3,3 tusind meter over havets overflade. Uden for høstperioden er der præference for åbent terræn, og i parringssæsonen er skovklædt. Denne art er opdelt i 10 underarter.

I familien er uglerepræsentanter for arten ringere i vægt og størrelse kun til polaruglen. Kroppen er tøndeformet, hovedet er stort, vingerne er brede. Øjnene er store og kun lidt mindre end en persons øjne. De er godt tilpasset til natjagt og giver et kikkertfelt. Farven på hornhinden er orange-gul.

Kropslængden er 43-65 cm, vingespidsen er 91-153 cm, mens kvinder er større end mænd i gennemsnit med 15%. Den gennemsnitlige vægt af kvinder er 1,6 kg, og hos mænd er den tilsvarende figur 1,2 kg. Hale længden når 17-25 cm. Ben og klør er store og kraftige. Den gennemsnitlige længde af benene er 20 cm. Åbningerne er skjult af fjer, mens venstre fjerør er lidt større end den rigtige.

Weasel - et meget aggressivt og blodtørstigt dyr, der kan gøre dristige røverier i befolkningens private husholdninger. Men det mest overraskende er, at dette dyr er en væsel. Hvis det sted, hvor naturen "udstillet" med sådanne egenskaber er en meget lille og skøn skabning, når længden af ​​sin krop en gennemsnitlig længde på kun 16-18 centimeter.

Weasel har en fleksibel, risikabel, lang, tynd krop. og er den mindste repræsentant for rovdyrens orden. Ydermere er vase meget ligner en ermine, der minder om både kroppens struktur og pelsfarven. Forskellene mellem dem er i den mindre størrelse af væsen og i monokromaticiteten af ​​sin lidt kortere hale end den af ​​erminen (op til 9 cm i længden uden en mørk kvast). På sin base er specielle kirtler, der udskiller en hemmelighed med en modbydelig skarp lugt.

Pelsdyr kærtegner kort og stramt. Dens farve afhænger af årstiden. Om vinteren har vilen en hvid farve, og om sommeren er brunbrun på ydersiden af ​​poterne, i halen, på siderne, ryggen og toppen af ​​hovedet - kun indersiden af ​​poterne, maven, brystet, hæmmen på overlæben og halsen stadig hvid. Med hensyn til kvaliteten af ​​pelsdensiteten er væskeskind altid den samme - om sommeren om vinteren, med den eneste forskel, at håret i den varme årstid er lidt kortere og tyndere end vinteren. I nogle sydlige habitater ændrer dyret slet ikke farve og forbliver mest brune.

Weasel klatrer fremragende, løber og endda svømmer - så det er smidigt og smidigt dyr. Hvad der skelner hendes vaner er dristighed, blodtørst i angreb og mod, så det kan ofte fanges om natten i en menneskelig bolig, hvor hun går ind i økonomien gennem de smaleste huller og revner. Weasel er aktiv på forskellige tidspunkter af dagen, men normalt går det på jagt om natten eller i skumringen.

Traditionelt fører en mere jordbaseret livsstil. Flytter hopping. Bypassering af territoriet, han foretrækker at holde sig til buske og andre naturlige eller kunstige dæksler. Ubeskyttet rum forsøger at undgå. På en dag er viasel i stand til at overvinde et eller to kilometer. Om vinteren bevæger den sig i snedækkede hulrum.

På grund af deres lille statur dør væsler ofte, når de knuses af større dyr, men de har ofte tid til at gnave deres modstanders hals. På tidspunktet for kampene udsender vassemændene et meget højt squeal.

Desman er et molehaped pattedyr. Tilhører klassen af ​​insektlevende. Tidligere - genstanden for aktiv jagt. I øjeblikket er dyret opført i den røde bog i Rusland og er beskyttet. En mere fuldstændig beskrivelse af dyrmuskraten er angivet nedenfor.

Muskrat er en ret sjælden relic art endemisk i Rusland. Tidligere mødte hun ofte i Europa indtil de britiske øer. Den moderne naturlige habitat desman er begrænset til vulgaen, dnieper, urral og don. Det findes stadig i Ukraine, Kasakhstan, Hviderusland og Litauen.

Udseende af dyre muskraten imponerer med sin singularitet. Dette er et ret stort dyr med en krop på 18-22 cm i længden, halen er den samme i længden og vejer op til 520 g. Muskratens hale er dækket af et lag af hornede skalaer, og langs dem langs toppen er også hårde hår der danner kølen. Halen ved selve basen er som om overtræk (der har den mindste diameter). Ved selve aflytningen (den første tredjedel af længden af ​​halen) er en pæreformet fortykning. Der er musky, lugtende kirtler, den olieagtige væske, hvorfra der går adskillige åbninger - de er placeret på undersiden af ​​denne fortykning. Hale for fortykkelse mærkbart komprimeret fra siderne. De nasale åbninger af desmanen er lukket med en speciel ventil i næsehulen. Dyret har meget lange vibrationer, og følsomme hår vokser på sin krop. Desman har temmelig korte lemmer, 5-fingret, mens bagbenene er bredere og større end forfoden. Fingre til klør kombineres med svømningsmembraner. Kløerne er lange, de er veludviklede og lidt buede. Langs potens kanter er der en fælg af stiv hår, som øger svømningsfladen af ​​hver pot. Muskratens pels er fløjlsagtig, tyk, meget holdbar. Fur hår på desmans er ikke arrangeret som andre dyr: de ekspanderer op og taper mod rod. Bagfarven er grålig eller mørk brun, maven er sølvfarvet eller sølvfarvet hvidt.

Ermine er et lille dyr i familien af ​​Weasel-familien. Yderst ser det ud som en mart: Den samme langstrakte krop, korte ben og lang hals. Derudover har erminen små afrundede ører, der er typiske for alle dyr, der tilhører Kunim. Udseendet af dyret er svigagtigt sødt, men i virkeligheden er ermine et ret farligt, modigt og blodtørstet rovdyr. Når dyret ikke har nogen anden vej ud, kan det godt angribe en person. Dens pels er måske den mest værdifulde af alle pelsdyr. Vi laver en ermine på grund af pelsen. I naturen er der ca. 26 underarter af ermine, der er forskellige i pels og dyrets størrelse.

Ermine er et lille dyr, der svarer til vævene i krop og hovedstruktur. Kroppen er tynd og lang og fleksibel, da dyret fører en mobil livsstil og roser på gnavere. Tæberne er korte, så erminen ser ud til at være squat. De har lange, skarpe, faste klør, der hjælper ham med at bevæge sig gennem træerne, men de er ikke stærke nok til at grave burrows. På dyrets poter er der også forbundet membraner, der overgås med mos om vinteren, hvilket øger fodområdet og det bliver lettere for dyret at bevæge sig gennem sneen. Hovedet er trekantet med spidset næse, ørerne er runde, ligesom alle væsler, næsen og øjnene er sorte. Den ermine har meget skarpe tænder, fordi dens vigtigste mad er gnavere.

Dette lille dyr er meget smart og mobil. Han bevæger sig hurtigt og lidt nøjeregnende. Mens du jager i de varmere måneder, kan en ermine gå op til femten kilometer om dagen og om vinteren op til tre kilometer. På snedækket bevæger dyret sig op til en halv meter lang, mens dets jogs er bagben. Når andre rovdyr angriber ham, foretrækker han at sidde på træerne, indtil forfølgeren forlader.

Fjerderne af ermine er også: rød og grå ræv, mart, sabel, ilka, amerikansk badger og også rovfugle. Der er tilfælde, hvor ermine er fanget af katte. Mange dyr dør af infektion med en nematode, en parasitisk sygdom, tolereret af skruer.

Fælles Viper

Denne slange er 35-50 cm lang. Den fælles viper kan være af forskellig farve, men der er et kendetegn for alle vipers: Det er en mørk zigzag på bagsiden, fra hovedets bagside til enden af ​​halen, der ledsages på hver side af en langsgående række mørke pletter. Vi kan antage, at vipers hovedfarve er sølv, men det er vilkårligt, da der er lysegrå, gul, grøn og brun individer. Maven af ​​en viper er mørkegrå eller endog sort. Slutningen af ​​halen er altid en lysere farve, ofte citron.

Vipers har store, afrundede øjne. Nogle siger, at de afspejler en slags snedig og aggression. Цвет радужной оболочки обыкновенно яркий огненно-красный, у темных самок – светлый красновато-бурый.

В месте обитания у гадюки нет каких-то особых пристрастий, она может встречаться то тут, то там: в лесах и в пустынях, на горах, лугах, полях, болотах и даже в степях. Главное, чтобы было достаточно пищи и света, а к остальному она не предъявляет особых требований. Особенно много гадюк встречается в болотистых местах. Her lever de nogle gange i skræmmende tal.

På trods af at vipers elsker lys og varme, kan man ikke argumentere for, at denne slange fører et dagligt liv, tværtimod er de langsomme på dagtimerne, elsker at opsuge solen, og som skumringen nærmer sig viperne aktiv og kryber ud for at jage. Selv hendes øjne er tilpasset til at se i mørket: Eleven kan vokse og krympe, hvilket er sjældent i krybdyr.

Fødevarer til vipers består hovedsagelig af varmblodede dyr, især mus, som slangen foretrækker til enhver anden mad. Fra observationer fra forskere følger det at hun fanger mus ikke kun på jorden, men også under jorden. Kyllinger, især de fugle, der nester på jorden, ofte falder bytte til viper. Kan jage for voksne fugle. Hun spiser frøer og firben kun som en sidste udvej.

Skovene i Rusland

  • Find på kortet af naturlige zoner en zone af taiga, en zone af blandede og løvskove. Hvad kan du fortælle om dem på kortet? Lær at vise skovområder på kortet.

Syd for tundraområdet bliver varmere. Der er dog ret meget nedbør her. På grund af den tilstrækkelige mængde varme og fugt kan træer vokse her. Tundraområdet udskiftes gradvist af skovtundra og skovtundra - ved skovene.

Vores land hedder ofte den store skovkraft. Skovene besidder faktisk mere end halvdelen af ​​Ruslands territorium.

Jordbunden i skovområderne er rigere på næringsstoffer end i tundraen, flora og fauna er meget mere forskelligartet.

Vælg at arbejde i en gruppe en af ​​opgaverne.

  1. Få bekendtskab med lærebogen om Taiga-karakteren. Overvej herbariet taiga planter. Bestem deres navne ved hjælp af en lærebog og determinantatlas. Tænk på hvilke tegn der vil hjælpe dig med at lære disse planter i naturen.
  2. Få bekendtskab med lærebogen med karakteren af ​​blandede og løvskove. Overvej herbariumplanterne i denne skovzone. Bestem deres navne ved hjælp af en lærebog og determinantatlas. Tænk på hvilke tegn der vil hjælpe dig med at lære disse planter i naturen.
  3. Ved hjælp af tegningen af ​​lærebogen, kendskab til dyrelivet i taigaen. Find i teksten i lærebogen oplysninger om nogle dyr. Hvad er de specielt interessante for? På billedet og teksten i lærebogen fortæl os om de økologiske links i taigaen. Lav en model af fødekæden, der er karakteristisk for taiga.

Ifølge resultaterne af arbejdet laves en besked til klassen.

Forskellige træer kræver forskellige mængder varme: en mindre, den anden mere. Koniferer - gran (1), fyr (2), lærk (3), gran (4), cedertræ (5) - er mindre krævende af varme. De vokser godt i den nordlige del af skovområdet. Disse træer danner nåletræer - taiga.

Sommer i taiga er meget varmere end på tundraen, men vinteren er meget kold. Der er også permafrost her. Sandt, i sommeren optøner overfladen af ​​jorden til en større dybde end i tundraen. Dette er meget vigtigt for træer med deres kraftige rødder.

Lad os blive bekendt med nogle Taiga-dyr.

Kedrovka er en af ​​de mest interessante taiga fugle. For vinteren opbevarer hun for sig selv på forskellige afskårne steder fyrretræer - frø af cedertræer. Hun finder ikke nogle af disse nødder bagefter. Og de giver skud på nye steder. Så nutcracker hjælper cedertræer til at formere sig og bosætte sig.

Chipmunk ligner en egern, men næsten halvdelen af ​​dens størrelse. Chippemaskens kendetegn er fem mørke striber langs ryggen. Dette dyr klatrer klogt træer og bor i et lavt hul under et faldet bagagerum eller under en stub. Chipmunk feeds primært på pinjekerner og andre frø. I hans hul laver han store lagre mad, som han spiser om foråret efter dvaletilstand.

Den flyvende egern er en slægtning af egern, lidt mindre i størrelse. I modsætning til egern kan den flyvende egern ikke kun skånsomt springe fra gren til gren, men flyve også mere præcist til en betydelig afstand - op til 40-50 meter! Rollen af ​​sine legetøjs pelsbelagte hudfolder mellem for- og bagbenene.

1. Nøddeknækker. 2. Falcon-merlin. 3. Flyve egern. 4. Ekorn. 5. Ædle hjorte. 6. Sabel. 7. Elk. 8. Brown bjørn. 9. Chipmunk. 10. Lynx. 11. Hvidhare. 12. Hazel. 13. Træskovl. 14. En vole.

Sabel er en rovdyr. Dens vigtigste bytte er gnavere. Sable foretrækker at leve i en mørk døv taiga, hvor gran, gran og cedertræ vokser. Når sables var talrige, men på grund af den smukke, dyre pels blev de næsten fuldstændig ødelagt. Oprettelsen af ​​reserver har bidraget til at redde dette vidunderlige dyr.

Blandede og løvfældende skove

Syd for taiga er vinteren meget mildere. Permafrost er ikke her. Disse betingelser er mere gunstige for løvtræer. Derfor er blandede skove syd for taigaen. Her, som det var, nåletræ og løvfældende træer.

Mere sydlige spredte bredbladede skove. De er dannet af termofile træer med store, store blade. Disse træer omfatter eg (1), ahorn (2), linden (3), aske (4), elm (5). Disse racer kaldes bredbladede, i modsætning til de småblade, der omfatter birk, aspen.

Vil diskutere

Sammenlign karakteren af ​​tundra og skovzoner.

Kontroller dig selv

  1. Vis skovområder på kortet.
  2. Hvilke naturlige forhold i skovzoner er gunstige for træernes vækst?
  3. Skærefunktioner af taiga, blandede og løvskove.
  4. Giv eksempler på taiga dyr.
  5. Hvad er miljøforbindelserne i taigaen?

Hjemmearbejde

  1. Tegn, hvordan du forestiller dig taiga, blandet og løvskov.
  2. Brug internettet til at udarbejde en meddelelse om en af ​​de planter eller dyr, der er vist i figuren.

I den næste lektion

Vi lærer om skovens rolle i naturen og menneskelivet, om miljøspørgsmål og naturbeskyttelse i skovområder. Vi lærer at opføre sig ordentligt i skoven.

Husk hvad du allerede ved om skovenes rolle i menneskelivet. Hvilke regler for adfærd skal følges for ikke at skade skoven?

Taiga. Planter og dyr

Taiga's naturlige zone ligger i den nordlige del af Eurasien og Nordamerika. På det nordamerikanske kontinent strækkede det fra vest til øst med mere end 5 tusind.

km, og i Eurasien, der stammer fra den skandinaviske halvø, spredes til Stillehavet. Eurasian taiga er den største kontinuerlige skovzone på jorden.

Den besidder mere end 60% af Den Russiske Føderations territorium. Taiga indeholder store reserver af træ og leverer en stor mængde ilt til atmosfæren.

I nord passerer taigaen smukt ind i skovtundraet, gradvist taiga skove giver plads til lette skove og derefter adskiller grupper af træer. De fjerneste taiga skove kommer ind i skovtundraet langs floddaler, der er mest beskyttet mod stærke nordlige vinde.

I syd passerer taiga også gradvis ind i barrbæger og løvskove. I mange århundreder har folk interveneret i disse landskaber i naturlige landskaber, så nu er de et komplekst natur-menneskeskabt kompleks.

Taiga dækker næsten helt Rusland's territorium. Indsendt af: Joonasl

I Europa optager taiga skove næsten hele den skandinaviske halvø og finland. I Rusland begynder den sydlige grænse af Taiga på omkring St. Petersborgs bredde, strækker sig til Volga, nord for Moskva til Uralerne, derefter til Novosibirsk og derefter til Khabarovsk og Nakhodka i Fjernøsten, hvor de erstattes af blandede skove. Hele vestlige og østlige Sibirien, de fleste af Fjernøsten, bjergkæderne Urals, Altai, Sayans, Baikal, Sikhote-Alin, Great Khingan er dækket af taiga skove.

Klimaet i taiga-zonen inden for den tempererede klimazone varierer fra havet i vest for Eurasien til stærkt kontinentale i øst.

I vest, forholdsvis varm sommer +10 ° C) og mild vinter (-10 ° C) falder nedfaldet mere end kan fordampe. Under betingelser med for høj fugt bæres nedbrydningsprodukterne af organiske og mineralske stoffer til de "nedre jordlag, der danner en afklaret" podzolisk horisont, langs hvilken de fremherskende jordarter i taigazonen hedder podzolic. Permafrost bidrager til stagnation af fugt, så store arealer i denne naturlige zone, især i det nordlige europæiske Rusland og i det vestlige Sibirien, er besat af søer, myrer og sumpede skov.

Gran og fyr dominerer i mørke nåletræer, der vokser på podzoliske og frosne-taiga jordarter, og som regel er der ingen undergræsning. Twilight regerer under de indbyrdes låsekroner, i den nederste del vokser mosser, lav, forbs, tykke bregner og bærbuske - lingonbær, blåbær, blåbær. I den nordvestlige del af den russiske del af Rusland hersker fyrretræer, og på den vestlige hældning af uralerne, der er præget af store skyer, tilstrækkelig nedbør og tung snedække, gran-gran og gran-fir-cedar skove.

På Urals østlige skråning er fugtigheden mindre end mod vest, og derfor er sammensætningen af ​​skovvegetationen anderledes: Lette nåletræer dominerer - primært fyrretræer, nogle gange med lærk og cedertræ (sibirisk fyr).

Lette nåletræskove er karakteristiske for den asiatiske del af taigaen.

I den sibiriske taiga stiger sommertemperaturen i det kontinentale klima til +20 ° C, og om vinteren i det nordøstlige Sibirien kan de falde til -50 ° C.

På det vestsibiriske lavlands territorium vokser hovedsagelig lærk- og granskove i den nordlige del, i den centrale del - fyr, i den sydlige del - gran, cedertræ og gran. Lette nåletræskove er mindre krævende på jord og klimatiske forhold og kan vokse selv på ufrugtbare jordarter.

Kronerne på disse skove er ikke lukket, og gennem dem trænger solens stråler frit ind i den nederste del. Busklaget af let nåletæi består af alger, dværgbirk og pil, bærbuske.

I det centrale og nordøstlige sibirien dominerer lærk taiga under forholdene i et hårdt klima og permafrost. Bebyggende skove i Nordamerika vokser i et tempereret kontinentalt klima med kolde somre og overdreven fugtighed.

Artersammensætningen er rigere her end i europæisk og asiatisk taiga. I århundreder har næsten hele taiga-zonen været ramt af den negative virkning af menneskelige aktiviteter: slash-and-burn landbrug, jagt, haymaking i flodernes floder, selektiv logning, luftforurening mv.

Kun i fjerntliggende områder i Sibirien i dag kan du finde hjørner af jomfru. Balancen mellem naturlige processer og traditionel økonomisk aktivitet, som har udviklet sig i tusindvis af år, bliver ødelagt i dag, og taiga er som, det naturlige kompleks forsvinder gradvist.

Skovvegetation danner zoner af taiga og blandede skove. Ved menneskehedens begyndelse var jordens skovareal 7,5 mia. Hektar. I øjeblikket estimeres skovområdet af kloden til 3,26 mia.

ha, hvoraf i CIS skovområdet er 738 millioner hektar. Nåletræer indtager ca. 77% af skovområdet, deres træresourcer svarer til 86% af CIS-træreserven. Inden for SNG indtager taiga og blandede skove 32,4% af landets område.

Landområdet for CIS-skovfonden er 1.238 millioner hektar, eller 55% af landets territorium.

I skovzoner fra vest til øst er provinsforskellene i vegetationsdækket godt udtalt, ikke kun på grund af moderne klimatiske forhold, men også til hele processen med naturhistorisk udvikling af CIS-naturen.

Jordens mekaniske sammensætning, graden af ​​manifestation af podzolic-processen og vådtegnets natur påvirker fordelingen af ​​vegetation inden for hver zone, hvilket skaber visse habitatbetingelser for individuelle planter og phytocenoser.

For eksempel vokser fyrretræet, der er mindre krævende på næringsstoffer, på jord med let mekanisk sammensætning, varierende grader af podzolisering, uanset klimaforholdene for ikke kun skov, men også tilstødende områder.

Skovvegetation er blevet ændret væsentligt af menneskelige aktiviteter, især i blandede skovområder.

Tre typer af naturlige vegetationer er karakteristiske for taiga og blandede skove: skov, eng og mose.

I den østeuropæiske del af taigaen er karakteriseret: europæisk og sibirisk gran, fyr, sibirisk gran i nordøst, sukachev lærk, sibirisk cedertræ (sibirisk ceder).

I Sibirien er de vigtigste skovdannende arter gran, fyr, sibiriske og dahuriske larke, gran og cedertræ.

Sibirisk gran i den østeuropæiske taiga er udbredt, begyndende fra Kolahalvön, når den europæiske gran i øst til Kazanområdet, i syd - til den nordlige grænse af chernozem, når den sibiriske gran vest for den øvre Sukhona.

Sibirisk lærk hersker i Vestsibirien, i den europæiske del - Sukachev-lærk, der når den sydlige spids af Onega-bugten i Det Hvide Hav og den østlige bred af Hvidøen, hvorfra grænsen for dens fordeling går til toppen af ​​Kerzhents-floden og midtstrømmen af ​​Vetluga.

I Sibirien mod øst af Yenisei vokser Dahuriske Lærk i områder af permafrost, hvis rodsystem ligger vandret over permafrosten.

Sibirisk cedertræ på den russiske slette kommer lidt vest for midten af ​​Pechora. Endvidere går grænsen stejlt mod syd og når ikke Sverdlovsk. I vestlige Sibirien er cederpine karakteristisk for urman eller sorteret taiga.

I Central- og Østsibirien er ceder tilgængelig over store områder, det går ind i Aldan-bækkenet og østlige Transbaikalia. Men de mest typiske træarter for disse områder er Dahuriske lærk.

Dværgformen af ​​cedertræ eller cedarelfin er almindeligvis udbredt i bjergens underalpinske bælte, der starter fra det vestlige del af Sibirien og indbefatter sovjetøerne i havets Stillehav.

I Fjernøsten er elementer af Okhotsk-floraen repræsenteret i taigaen: Ayan-gran, en meget gammel art, der ligger temmelig tæt på en af ​​gran-halvøens graner, hvide gran og stenbjørke.

Sidstnævnte er ikke høje i bjergene.

I taiga er der også småblegede arter: birk, asp og gråalder. Skov af småbladede træer er normalt af sekundær oprindelse, de optager stiklinger eller brænder af nåletræer. På en række lokaliteter af den europæiske del af SNG udgør disse klipper midlertidige små skove, der ikke er værdifulde.

At være mere lysende arter end gran og gran, giver de uden menneskelig indgriben sædvanligvis deres positioner til nåletræer.

Bredbladede træarter i sammensætningen af ​​taigaen er næsten fuldstændig fraværende, kun i den europæiske del kommer de ind i striben af ​​den midterste og sydlige taiga, men her er bredbladede arter ikke væsentlige bestanddele af planteforeninger.

Den mest fjerne nord er ahorn. Maple Arial når den nordlige kyst af Ladoga søen, passerer til Onega Lake, går omkring White Lake fra øst og går til

Hvilke dyr lever i taigaen

Kirillov. Den nordlige grænse af søen ligger i den nordlige del af Lake Onega, løber langs midtbanen af ​​den nordlige Dvina, lidt syd for sammenfløjen af ​​Vychegda og nord for Kama-floden. I den vestlige sibiriske lavland findes en buskform, den findes i Tobolsk-regionen.

Linde-skoven - "Linden Island" - ligger på Kuznetsk Alataus vestlige skråninger.

Dubaprohods nordlige grænse fra Vyborg til Leningrad, lidt syd for Hvidøen, på Vologda, syd for Kirov og på Urals, til Sverdlovsks bredde.

De mest almindelige i CIS taiga er lærkskove, granskove og fyrreskove.

Gran er en skygge-tolerant race, danner tætte plantager med et dårligt græsbeklædning på mere frugtbare lammede og moderat fugtige jordtyper.

At have et lavt rodsystem, gran kan bosætte sig i områder med permafrost, men tolererer ikke sump jord, giver plads til fyrretræ i sådanne tilfælde. Det skarpe kontinentalklima for gran er ugunstigt, så i syd er det meget mindre almindeligt end fyrretræ, som i floddalerne kommer ind i steppeområdet. I sammensætningen af ​​østeuropæiske granskove er der buske og urteagtige planter (komplekse graneskove), satellitter af løvfældende træarter.

Der er grund til at tro, at den moderne æra er mere gunstig for gran end for eg og andre bredbladede arter. Stærk podzolization af jorden fører til, at egen og nogle andre løvfældende træarter forsvinder, som erstattes af gran. Fir er ret tæt på gran med hensyn til miljøforhold, men det er meget mindre almindeligt.

Pine er en lysende race, lidt krævende på jorden og på mængden af ​​fugt.

Den vokser på sandet podzoliseret sand, på sphagnum moser, på granit eller kalkholdige klipper. På græsskoven er der ofte en fyr med birk og asp. Under deres baldakin begynder fornyelsen af ​​gran, som efterfølgende overtager de lysende klipper og fortrænger dem.

Lærk er en race med nåle dumpet til vinteren, meget udbredt i Sibirien og Fjernøsten, vokser på dårligt drænet jord (Yakutia), ekstremt koldt resistent, især Dahur lærk.

For træets høje kvalitet kaldes lærk af sibiriske indbyggere "sibirisk eg".

Jordforholdene på mange steder af taiga er ret gunstige for landbruget. Hindringer som overskydende fugt og klimaets sværhedsgrad elimineres i høj grad under indflydelse af befolkning og kultur. Ввиду этого во многих таежных районах были открыты работы по образованию переселенческих участков, которые давали очень удовлетворительные в общем результаты.

Животный мир тайги значительно богаче животного мира лесотундры и тундры.

Таежный лес круглый год обеспечивает животных разнообразными кормами: травами, кустарничками, листьями и ветвями деревьев, почками и семенами древесных пород, хвоей, ягодами, грибами. I skoven, som har sit eget specielle mikroklima, lider dyrene mindre fra pludselige vejrforandringer, især fra stærke vinde. Skovkrone, hule træer, døde grunddæksler tjener som en god beskyttelse mod rovdyr og er bekvem for nestarrangementer.

Typiske dyr af taiga fra pattedyr er elg, den brune bjørn, lynxen, den flyvende egern, sablen, chippen, colonoen, den hvide hare, fra de muslignende gnavere er meget almindelige rødgrå voles.

I sumpene og lavskoven er der, men ikke ofte ren, tidligere en temmelig almindelig indbygger af taigaen.

I den sydlige del af zonen er der kendt rådyr og hare.

Fuglepopulationen i zonen er ganske forskelligartet. Den mest karakteristiske er træhvirvler, hasselnødspætte, Zhelna eller sort spejl, trekantet hackespætte, flot flæskespætte, lille flæskespætte, kuksha, nøddeknækker eller valnødtræ, krydsfisk, blåhovedugle, hawkugle. Det er tegn på stigningen i fuglens taiga som de bevæger sig fra vest til øst. Typiske taiga fugle i den europæiske taiga er 23-26 arter, i Vestsibirien - 30-33, øst for Yenisei - 57-79.

Reptiler dukker op - almindelig viper, viviparous firben, der er almindelig allerede, der er flere arter af amfibier. Insektens verden er præget af exceptionel mangfoldighed og rigdom.

Det er tilstrækkeligt at sige, at kun Diptera-faunaen i Sovjetunionens skovlandskaber har mindst 7000-8000 arter. I taiga vokser de samlede reserver af zoomass, som er 100-150 kg / ha i nord og fra 160 til 300 kg / ha i syd, markant. Hoveddelen af ​​ce falder på regnorme, andelen af ​​hvirveldyr i de samlede reserver af zoomass er ubetydelig - i gennemsnit 2,24 kg / ha.

Taigas nåletræeskov og de dyr, der befinder sig i, er i et vanskeligt forhold.

Dyrverdenens afhængighed på skoven er helt åbenlyst. Samtidig er skoven selv under en meget kraftfuld, alsidig indflydelse fra dyr.

En egern for at foder sig på en dag gnister omkring 30 granekegler eller op til 130 lærk eller op til 200-300 fyr, ved at bruge alle de frø, de indeholder. Det anslås f.eks., At der i græsstande i Arkhangelsk-regionen kun er 38% af frøene sået i jorden, resten af ​​frøene ødelægges af egern, spejle og krydsninger.

Kæmpe skade på lagrene af pinjekerner forårsager nødderknækker, egern, chipmunk, vole. Kedrovka, som arrangerer mange lagerrum fra cedertræer - fra flere hundrede til adskillige tusinde pr. Hektar, bidrager aktivt til afvikling af cedertræ. Op til 5 kg udvalgte pinjekerner blev fundet i chipmunk burrows.

Om vinteren spiser capercaillien ca. 6 kg tørre nåle af fyr eller cedertræ hver måned, hvorved mange træer bliver kraftigt deprimeret, mens hasselnødsprækker plukker hårdttræ nætter.

Woodpeckere forbereder ikke kun huler, men også "ring" træer for at drikke saft, med det resultat, at barken på nogle træer, især birk, ligner en sigte. Pine undergrowth, asp, bjerg aske, pil, lider meget af elg. Barken og skudene af asp, pil og mange andre træarter ved foråret viser sig at blive spist af en harehvidhare. Voles, der fører en aktiv, snedækket livsstil om vinteren, på deres steder, spiser helt blåbær, lingonbær, mos og lav.

Sådanne steder om sommeren minder om miniatyrkonflikationer. "Det er selvfølgelig vinteraktiviteten af ​​voles og lemmings, der er hovedårsagen til den ekstreme ujævne fordeling af jordbuskdækslet, som er så karakteristisk for nordlige taiga.

Om sommeren spiser mange dyr frivilligt en masse svampe ... I taiga ser rensdyr specifikt på svampe og ædder dem grådigt, og ifølge nogle oplysninger tager de endda særlige migrationer. "

Farlige skadedyr af nåletræer - mange insekter.

Sibirisk cedertilkeorm forårsager cedertørring på hundredtusinder hektar. Ikke mindre skade på lerken i Sibirien skyldes lerkemøller. Nåletræer på den russiske slette er især påvirket af fyrresilke og non-butterfly.

Metoder til kemisk og biologisk kontrol af skov skadedyr anvendes i vid udstrækning i skovbrugspraksis.

Dyr påvirker mere end en vegetation. I nogle tilfælde er der under deres indflydelse dannet særlige landskabskomplekser. Et fremragende eksempel på zoogene skovområder er beast solonetz.

Ifølge observationerne af E. N. Matyushkina, i bjergene i Sikhote-Alin, besøger hvert sådant salt salt dagligt til 30-50 moose og rød hjorte. Græsdækningen på solonetz er helt slået ud, der er ingen træer eller meget få af dem.

I midten af ​​tarmkanalen er der grove og hulformede fordybninger, hvor dyrene solontsut. Langs udkanten - fra dyreveje - sløret jord, erosionsspor, faldne træer.

Således opstår der en åben glade blandt skoven, hvor der er en koncentration af blodsugende dipteraner, rovdyr, skræmmere, der er puber og endda engfugle - t.

e. komplet landskabskompleks, som er levendegjort af dyrs aktivitet.

Et andet eksempel er bever logging, udvikling på steder hvor beaverne bosætter sig. Disse er områder af stærkt fyldt oversvømmet skov med tilfældigt spredt og stablet oven på hinanden træstammer, med en masse af grene og spåner. I den nordlige del af taigaen, hvor fornyelsen af ​​skoven, især birk, opstår med vanskeligheder og langsomt, bevares sådan logning, selv forladt, dets egenskaber i mere end et årti.

Kilde for information: Milkov F.N.

Natursone i Sovjetunionen / F.N. Mielke. - M .: Tanke, 1977. - 296 s.

Se videoen: Freedog walker antitrækselen - sådan påsætter du selen (Juli 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org