Fugle

Hvidkran (Sibirisk kran)

Pin
Send
Share
Send
Send


I dag er der mange forskellige arter, ikke kun dyr, men også fugle, der er truet. I bevaringsområder og zoologiske haver tager bevarere mange forskellige forholdsregler, så truede arter opretholder deres befolkninger. Sterh - en af ​​disse fugle. I folket hedder den den hvide kran.

Beskrivelse af sibirisk kran

Fuglen er majestætisk og smuk, er en langlever, da den kan leve op til 70 år. Den sibiriske kran kan ikke kaldes en lille fugl, da dens kropsstørrelse kan nå op til 150 cm og længden af ​​sine vinger i løbet af sin spænding - op til 2,5 meter. Den voksne kran vejer 8-8,5 kg.

Denne fugl har en smuk snehvid fjerdragt, men den gælder ikke for hoved og vinger. Kranens øjne og næb har en brændende rød farve. Hvis fuglen opstår for første gang, så kan det virke som om det har et aggressivt udseende. Lang næb, øjenfarve rød eller lysegul. Pote lige, lang, farve er lyserød.

Hvis kranen er ung, vil farven på dens fjerdedel være lysebrun. Hanner er forskellige fra kvinder i størrelse og højde, de er større og højere.

Habitat af sibirisk kran

Kraner er beskyttet ved lov, og der træffes regelmæssigt foranstaltninger til bekæmpelse af dens forsvinden. I foråret vender fuglene tilbage til deres hjemland. De ligger på steder, hvor folk ikke kan få det. Swamps, impassable skove og tundra er valgt til dette. Fuglen bor på sin plads, indtil frost og kulde begynder.

Den hvide kranpopulation er opdelt i to grupper - det er den vestlige og østlige. Deres forskel er kun i nestepladsen. Omkring verden i dag er der omkring 3.000 sibiriske kraner. Det er svært nok at overleve i det naturlige miljø. Befolkningen klare ikke vejr og naturlige forhold.

Fuglen fra kranens familie er ikke kræsen om mad, og man kan sige, at det er altomfødt. Hendes kost indeholder plante- og dyrefoder. Når det ikke er koldt og det stadig er varmt, samler den hvide kran på bær, frø, fanger frøer og insekter, kan fiske, spiser små fugle og deres æg.

Når kulden kommer og fugle migrerer til et varmere sted til vintering, er deres diæt undergrundsstængler, sedger og små gnavere, der lever i vandet.

Avl Sibirisk kran


Hvidkran - monogamisk fugl. Hanen vælger en kvind i løbet af partersæsonen og forbliver hos hende indtil sin ende. I slutningen af ​​foråret begynder de at nese. At se på den sibiriske kran under parringens spil er meget interessant, individet udfører bevægelser svarende til dans og synger sange. Efter at have valgt en kvindel vælger kranen sit hoved mod himlen og begynder at lave svingende lyde, efter at det klapper sine vinger og hopper, kan det smide op af grene. Så for at sige, disse er hofter fra siden af ​​den mandlige, på dette tidspunkt står kvinden og ser hvad der sker, og presser sine vinger på hendes torso.

Kraner reden på steder godt set. Før det fanger fugle op på mad og vand. Opførelsen af ​​redenen sker sammen, oftest er stedet i et lavt reservoir. Således beskytter de deres kyllinger fra jægere og andre dyr.

På et tidspunkt kan den sibiriske kran lægge et eller to æg. De er grå, har mørke prikker på skallen. Hatching varer i gennemsnit 29 dage, og efter kyllinger vises. De første seks måneder af kyllingerne har blå øjne, men med tiden ændrer deres farve. Kyllinger fra den allerførste dag i livet skal være i stand til at forsvare sig. Normalt er der kun en kyllingrester af brød, og den svagere dør. Efter 70 dage erhverver fuglen en lysebrunfarve, og kun efter tre år bliver de unge taggrunde til en hvid kran.

For at reducere udryddelsen af ​​disse repræsentanter forsøger folk så meget som muligt at tamme fuglene for at bevare dem. I zoologiske haver holdes sibiriske kraner parvis - det antages, at de to bliver brugt hurtigere og vil kunne tilpasse sig bedre.

Fugleforholdene skal være så tæt på naturlige som muligt. Ofte forekommer bosættelsen af ​​et par kraner på kunstvandede damers kyst, hvor der er tykte buske og masser af vegetation.

Den Hvide Kran er sådan en fugl, der ikke umiddelbart vil være venner med en person, og endnu en gang vil det ikke passe ham. De vil ikke blive fodret fra den menneskelige hånd.

Hvad gøres for at beskytte de sibiriske kraner?

Hertil kommer, at projektet Flight of Hope, som styres af præsidenten selv, også vokser små sibiriske kraner i fangenskab. Eksperter beskæftiger sig med at forberede kyllinger til uafhængig voksenalder. For at gøre det lettere for kyllingen at opfatte miljøet, bærer arbejderne i denne kennel et kostume i form af en stork, han har specielt lavet en ærme som et kranhoved. Så du skal være i stand til at berøre kysten (forældre til kraner slår deres kyllinger med hovedet).

En mand uddanner fuldt ud chicken, fra søgen efter mad og slutter med flyvningen, så det er lettere for ham at overleve i det naturlige miljø. Ved hjælp af en speciel flyvende enhed løftes unge sibiriske kraner i luften, de kontrolleres nedenfor af mennesker. Til det sted, hvor de første hvide kraner ophobes, leds folk de unge kyllinger, og så sætter de sig ned på egen hånd med deres slægtninge.

Interessante fakta fra Sibiriske Kraners liv

  1. I Indien kaldes hvide kraner liljefugle. En anden Gandhi-ordre blev udstedt, som sagde at skabe en park til overvintring af sibiriske kraner med et særligt regime og særlige levesteder for disse fugle.
  2. Af alle typer kraner kan den sibiriske kran dække den største afstand - det er omkring 5,5 tusind km. To gange om året flyver sibiriske kraner i 9 lande.
  3. I Dagestan er hvide kraner kommet op med en legende: Under migration krydser de dette land, og folk siger, at disse er krigernes sjæle. Digteren Rasul Gamzatov har digte baseret på denne legende.
  4. Når de sibiriske kraner begynder parringsperioden, sover de to timer om dagen.
  5. Den hvide kran for Khanty og Mansi er en hellig fugl, der er til stede i alle rituelle og generiske totem.
  6. Khantys folk vil ikke forstyrre fuglen - der er et bestemt forbud mod at besøge nestepladser af sibiriske kraner i foråret og sommeren.

Hvad ser en Siberian Crane ud? Beskrivelse og fotos.

Fuglen Sterkh i højden når omkring 140-160 centimeter, vingespidsen er 210-230 centimeter, og vægten af ​​en kran er fra 5 til 8,5 kilo. Den forreste del af hovedet på den hvide kran mangler fjerdragt. I voksne kraner er dette sted farvet rødt. Sibberkranens næb er meget lang, det er længere end i andre arter, rødt og hakket i et savtandsmønster. Federn er næsten fuldstændig hvid, bortset fra sorte vingefjer på vingerne. Young Siberian Cranes har brunbrun fjerdragt. Hornhinden af ​​kraner er rød eller lysegul. Tæber er lange pink-røde. En fugls levetid er omkring 70 år.

Hvor bor den sibiriske kran (hvide kran)?

Fugle som den hvide kran er meget krævende for levestedet. Der blev fundet to separate kranpopulationer. En befolkning bor i Arkhangelsk-regionen i Rusland, og den anden bor i det autonome distrikt Yamalo-Nenets. Den hvide kran-sibiriske kran, der kun ligger i Rusland, vintre i Indien, Aserbajdsjan, Mongoliet, Afghanistan, Pakistan, Kina og Kasakhstan. Fuglen Sterkh er større end alle andre kranekraner og fører til en vandlevende måde. Dette gør redningen af ​​denne art fra udryddelse vanskelig mission. Deres næb og ben er for vådområder. Lange ben gør det let at flytte over bump og viskøs jord. Den hvide kran er forsigtig med manden: hvis han ser en mand i horisonten, forlader han reden. I en sådan situation kan Siberian Crane endda smide æg eller allerede udklækkede kyllinger.

Hvad spiser hvidkranen Sterkh?

Bird Siberian Crane spiser dyr og grøntsager mad. Hvide kraner er omnivores og kan spise næsten alt. Om sommeren spiser de frø og bær, tranebær, fisk, æg og kyllinger af andre fugle, insekter, undervandsdele af bomuldsgræs og sedger, små hvirveldyr og gnavere samt frøer og småfugle. Om vinteren forbruger den sibiriske kran i løbet af indvandringen plantefødevarer, såsom knolde og rhizomer af vandplanter.

Reproduktion af hvide kraner.

Kraner er monogamiske fugle. I slutningen af ​​maj ankommer et par sibiriske kraner til stedet for fremtiden. Som andre typer kraner mærker parret deres forbindelse ved at synge en duet. Skrig af hvide kraner lang, lang og ren, det skiller sig ud fra resten af ​​arten. Enkeltpersoner kaster deres hoveder tilbage og laver en række melodiske lyde, komplekse og udtrukne. Under sangen spredes hanen sine vinger, og kvinden holder dem foldet hele tiden. I dette tilfælde udfører sibiriske kraner en dans, der omfatter buer, hoppende, kaste kviste og fladrende vinger.

Den hvide kranebolle er arrangeret i et velbesøgt område, med tilførsel af ferskvand i tundra eller taiga i vand med en dybde på 30-40 centimeter. Samtidig stiger nestet af sibiriske kraner 15-20 cm over vandstanden. Nest bygger begge forældre. Normalt er der lagt to grå æg med mørke pletter. I et dårligt år kan man undvære. Den kvindelige hvide kran inkuberer afkomene i ca. 29 dage, og hanen beskytter dem. Hatching chicks er involveret i en vanskelig kamp for at overleve, kun den stærkeste chick overlever. Efter 70-75 dage erhverver han fjer med brun-rød farve. Hvid fjerdragt i sibirisk bark vises kun med 3 år.

Den Hvide Kran Sterkh er opført i Den Røde Bog.

I naturen er hvide kraner maksimalt 3.000. Flere tusind af disse fugle holdes i fangenskab. Hvide kraner Sibiriske kraner er på randen af ​​udryddelse, derfor er mange ornitologer bekymrede over dette problem og hjælper med al deres styrke. Spørgsmålet om beskyttelse af sibiriske kraner begyndte at deltage i aktiviteten siden 1970. Siden da blev der oprettet reservefonde, mange planteskoler, hvor forskere dyrker kraner fra æg. Ornitologer lærer endda chicks hvordan man flyver lange afstande.

Jagt efter hvide kraner er forbudt, da den sibiriske kran er opført i den røde bog i Rusland, i den røde bog og i konventionen om international handel med udryddelsestruede vilde dyr og planter.

"Flight of Hope."

Siden midten af ​​1990'erne er over 100 hvide kraner blevet frigivet til deres naturlige habitat. Desværre overstiger overlevelsesgraden for sibiriske sibiriske kyllinger, der vokser i kunstige medier, ikke over 20%. Årsagen til en sådan høj mortalitet er manglen på flyvetræning og navigationsorientering. Dette problem blev løst af amerikanske forskere, de opfandt sig for at lede kyllingerne langs ruten ved hjælp af en hængevinger. Derefter blev et lignende program kaldet "Flight of Hope" udviklet i Rusland. I 2006 blev der bygget 5 motorflyvende svævebaner, hvorved de unge sibiriske kraner tog den lange rute. Fuglene blev bragt til de grå kraner, og sammen med dem gik de sibiriske kraner om vinteren. I 2012 deltog den russiske præsident Vladimir Vladimirovich Putin personligt i dette program. Men desværre tog de grå kraner ikke denne tid, og derfor blev syv kraner ført tilbage til Belozersky føderale naturreservat i Tyumen.

Udseende af sibirisk kran

Sterkh - stor kran. Højden af ​​disse fugle når 135-140 centimeter. Vinger i omfang er 2,1-2,3 meter.

Væg fjer i området 5-8,5 pounds. Den maksimale registrerede vægt af hannen var 15 kg.

Sterh - en fugl af stor størrelse.

Sterh har en ren hvid fjerdragt. Kun primære primære vinger er sorte. Der er ikke nogen fjerdedel på forsiden af ​​hovedet, der er en bar hudfarvet skind. Sibiriske kraner har det længste røde næse blandt kongener. I slutningen af ​​næbet er der små indsnit. Lemmerne er lange, pink i farve.

Juveniler har mørk brun fjerdragt. Den ikke-penile del af hovedet har en lysegul farve.

I parringsperioden jordner kvinder og mænd deres næb i snavs og smeder deres fjer. Forskelle i udseende mellem disse fugles køn er fraværende, men mænd er lidt større end kvinder.

Adfærd og ernæring af sibirisk kran

Par bygger rede på en betydelig afstand fra hinanden. På samme tid beskytter fugle deres område fra andre repræsentanter for arten. Om vinteren går sibiriske kraner sammen i store flokke.

Fugle fodrer hele dagen. Hvis vegetationen er under vand, sænker kranen helt hovedet i den. Forbrug plantefødevarer og dyrefoder. Præference gives til undervandsplanter, jordstængler, knolde og bær. Fra dyrefoder spiser de gnavere, forskellige insekter, fugleæg og småfugle. Fisk spiser i yderst sjældne tilfælde.

Disse kraner undgår kontakt med mennesker, så de ikke flyver ind i landbrugsarealer. Sibiriske Kraner gør ligesom andre familiemedlemmer dårlige høje lyde.

Kraner med afkom hvilende på græsplænen.

Bevarelse af formularen

Ornitologer var engageret i den kunstige avl af disse unikke fugle. Der er flere tusind sibiriske kraner i kabinetter på territoriet i Rusland og Kina. Men disse fugle er dårligt tilpasset i naturen, når de frigives, overlever kun 20%. Dette skyldes det faktum, at sterkhi opdrættet under kunstige forhold ikke ved, hvordan man skal migrere.

Amerikanske ornitologer tænkte på at vise vejen til fuglene ved hjælp af en hængevinger, unge mennesker opfatter ham som leder og flyver efter ham. Desuden kombineres sibiriske kraner med gråkraner og sammen går de til vinterområder, og i foråret vender de tilbage til hegnsteder igen. Men det negative punkt er, at gråkraner ikke altid accepterer nykommere til deres flokk.

Under alle omstændigheder arbejder folk hårdt for at bevare denne unikke fuglearter. Det er håbet, at de stadig vil bringe positive frugter, og de sibiriske kraner vil ikke forsvinde fra vores planet, men tværtimod vil befolkningen stabilisere sig.

Sterh: eksterne funktioner

Sterh tilhører slægten Crane, familien Crane. Fuglen er stor - dens højde varierer fra et hundrede og fyrre til et hundrede og tres centimeter, dets vægt er ca. otte kilo. Kranens vingespids varierer fra to hundrede og ti til to hundrede og tredive centimeter afhængigt af befolkningen.

Kun i løbet af vintermigrationerne skaber langdistanceflyvninger en hvid kran. Sterkh i Rusland racer og racer. Disse fugle overvåges nøje af ornitologer.

Den hvide kran (Sibirisk kran) har en karakteristisk funktion, hvorfor det er svært at forvirre det med en anden fugl - et rødt langt næb, der har skarpe hak i dets ender. Der er ingen fjer omkring øjnene og i næb, og huden er farvet i en rød rød farve og er synlig fjernt.

På skroget er fjer arrangeret i to rækker hvidt, på indersiden af ​​vingerne er der to rækker på enderne svarte. Benene er lange, rosa. De er fremragende assistenter af sibiriske kraner i moseområderne: de giver dem mulighed for at klatre over bumpene i det viskøse kvælmire.

I begyndelsen er kyllingernes øjne blå, så bliver de gule. Den Hvide Kran (Siberian Crane) lever i omkring halvfjerds år uden at danne underarter.

levested

Til dato er der to populationer af kraner af denne art. Man bor i Arkhangelsk-regionen, og den anden - i det autonome distrikt Yamalo-Nenets. Dette er en meget forsigtig fugl - Sibirisk kran. Den hvide kran, der kort beskrives i artiklen, forsøger på enhver måde at undgå at møde mennesker, og det er ikke forgæves: for poachere på mange områder føler sig selv straffrihed.

Hvis en fugl opdager en person, vil den forlade reden. Sterkh kan ikke kun kaste koblingen, men allerede udklækkede kyllinger. Derfor anbefales det ikke at forstyrre fuglene i denne periode. Den hvide kran (Sibirisk kran), der kun racer i Rusland, kan vinde i Aserbajdsjan og Indien, Afghanistan og Mongoliet, Kina og Pakistan. I begyndelsen af ​​marts vender kranerne tilbage til deres hjemland.

I Yakutia går den sibiriske kran til fjerntliggende områder af tundraen og vælger sump og uigennemtrængelige skove til hus. Her bor han før vintervandringen.

Mange naturalister er interesserede i spørgsmålet: "Hvad føder på den hvide kran (Siberian Crane)?" Planten og dyreføde er inkluderet i denne smukke fugles kost. Sammen med vandplanter: knolde, bomuldsgræs, tranebær og sedge, som den sibiriske kirsebær kan lide meget, vil de ikke nægte at spise store insekter, æg af andre fugle, gnavere, fremmede kyllinger, hvirvelløse dyr og fisk. Om vinteren er Siberian Cranes under migration begrænset til kun plantefoder. Det skal bemærkes, at disse fugle aldrig ødelægger landbrugsjord.

Red Data Book of Russia: Hvidkran (Sibirisk kran)

Sterh - den største fugl i sin familie. Det fører overvejende til den vandlige livsstil, hvilket gør det vanskeligt at redde denne art fra udryddelse. Nu overstiger antallet af Yakut-befolkningen ikke over tre tusind individer. For Vest-Siberian Siberian Cranes er situationen kritisk: der er ikke mere end tyve personer tilbage.

I 1970 blev beskyttelsen af ​​hvide kraner taget alvorligt. Der blev skabt mange planteskoler og reservefonde, hvor ornitologer dyrker disse fugle fra æg. De træner kyllinger til at flyve lange afstande. Ikke desto mindre forbliver truslen, at den hvide kran (Sibirisk kran) helt vil forsvinde. Красная книга (международная) тоже полнила свои списки этим исчезающим видом. Охота на этих птиц полностью запрещена.

Надежда на возрождение

С середины девяностых годов прошлого столетия в естественную среду было выпущено более ста белых журавлей, выращенных в питомниках. К сожалению, такие птенцы плохо приживаются (не более 20 %). Причина столь высокой смертности заключается в отсутствии навигационной ориентации, а также полетной подготовки, которая дается родителями в естественных условиях.

Dette problem blev forsøgt at blive rettet af amerikanske forskere. De opstillede et eksperiment, hvis essens var at gennemføre kyllinger langs ruten ved hjælp af motoriserede glidebaner. Rusland har udviklet et lignende program, der hedder "Flight of Hope".

Der blev bygget fem moto-hang glider i 2006, og med deres hjælp tog de unge sibiriske kraner den lange rute fra Yamal til Usbekistan, hvor der var gråkraner, og de sibiriske kraner gik med dem til vinteren. I 2012 deltog præsident V. Putin i et sådant program. Men af ​​en eller anden grund antog de grå kraner denne gang ikke Sibiriske kraner, og ornitologer blev tvunget til at bringe syv kyllinger til Belozersky helligdommen i Tyumen.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org