Dyr

Stellers havkø - herbivorous giant of the sea

Pin
Send
Share
Send
Send


Manatees er store dyr, der lever i havet og fodrer på undervands vegetation. Deres vægt er op til 600 kg, og i længden kan de nå 5 meter. Mest sandsynligt levede manaternes forfædre på land, men derefter besluttede de at ændre deres bopæl og flyttede til vandelementet. I starten var der mere end 20 arter, men kun tre er kendt for at mand: Steller's køer, manatees og dugongs. Den første, desværre nej, da manden fuldstændig ødelagde denne art.

Hvad er en haveko, folk opdagede sig selv i det XVII århundrede, og begyndte straks at udrydde dem. Kødene fra disse dyr er meget velsmagende, fedtet er blødt og ømt, hvilket er særligt godt til at lave salver, og hudkødet blev brugt. Nu bliver manatees erklæret en truet art, og jagt dem er forbudt. Men havkyr har stadig lider af menneskelig aktivitet. Nu og da slukker de net og kroge, der langsomt dræber dem. Stor skade på deres helbred forårsager forurening af havvand, opførelse af dæmninger.

På grund af fjendernes tunge vægt er manaterne ikke så mange. På havet er de truet af tigerhajer og i tropiske floder - kaimaner. På trods af den flegmatiske natur og langsommelighed formår de stadig at undgå bestemte dødsfald, derfor er havkyrens vigtigste fjende mand. Det er umuligt at fange dem, men et stort antal dyr dør under skibets propeller, så mange lande udvikler programmer for at redde manater.

Havkøen foretrækker at leve i lavt vand, den optimale dybde for den er 2-3 meter. Hver dag spiser manatees omkring 20% ​​af deres vægt, så de opdrættes specielt på steder, hvor overdreven vegetation forkøler vandkvaliteten. De fodrer hovedsagelig tidligt om morgenen eller om aftenen, og hvile om dagen, svømme til kysten for at baske i solen.

I alt er der tre typer manatees: afrikansk, amasonisk og amerikansk. Den afrikanske havsko, som passer til alle afrikanere, er en smule mørkere end dens slægtninge. Hun bor i varme ækvatoriale floder og på den vestafrikanske kyst. Amazonas manatee lever kun i ferskvand, så huden er glat og jævn, og på brystet og i nogle tilfælde er der en hvid eller lyserød plet på maven. Den amerikanske havsko foretrækker Atlanterhavskysten, især hun kan godt lide Det Caribiske Hav. Hun kan svømme i både salt og ferskvand. Det er den amerikanske manatees er den største.

Det er meget interessant at se manatees, deres hale ligner en oar, og deres frontpote med klør ligner flippers. De bruger dem meget dygtigt, de kan gå på bunden, ridse, holde og spiser mad i deres mund. Søg efter mad, bask i solen, lek med andre repræsentanter for arten - det er alle de bekymringer, som havkoen har antaget. Manatee lever for det meste alene, kun i parringsperioden er kvinden omgivet af omkring to dusin kærester.

En cub er født omkring et år gammel. Ved fødslen er vægten ca. 30 kg, og længden er lidt over en meter. Han bor sammen med sin mor i cirka to år, hun viser ham sine sædvanlige steder at søge efter mad. Så vokser lamantanerne og bliver uafhængige. Det menes, at deres forhold er uadskillelige og opretholdes i hele livet.

Sea cow: beskrivelse, struktur, karakterisering. Hvad ser en seeko ud på?

Ifølge beskrivelsen af ​​Steller og de efterfølgende historier fra industrifolk kan man ganske tilfredsstillende præsentere udseendet og livsstilen hos havkøer. De boede i lavt beskyttede bugter, hvor bunden var overgroet med alger - kelp og fucus. Dyret fodret på disse alger. Langt ind i havet sejlede sejkøer ikke - holdt hele tiden langs kysten.

Kropslængden på en havkoe nåede seks meter eller mere. Dyrets hoved var lille, overlæben - forked og dækket med et stort antal vibrissae - hårde taktile hår. To fronter havde en længde på op til en og en halv meter hver og havde stor mobilitet - med deres hjælp svømmede dyret ikke kun, men rev også algerne fra bunden. Da industriister forsøgte at trække en såret ko på kysten, hvilede hun så fint på hendes finner, at nogle gange blev huden revet af dem. "Flippers ender splittes til tider, ligesom en koes hover", siger nogle industrialister. Dyrlegemet er en spindelformet, med en lang og tynd hale-stamme, på hvilken der sidder en vandret, meget bred hale med en kantfælg. De har ikke tilbage flippers. Huden er mørk, stærk, med talrige riller, der når fra toppen nedad. Tænder til havskøer erstatter hornede plader.

Skelet af en havsko.

Hvad fodrede havet køer

Havkyr spiste græs, som passer til en ko. Klemmer et tæppe med flippers, de passerede det gennem den øvre forkede læbe. Den ømme bladmasse faldt i munden, og den hårde stang blev kasseret.

Ifølge Steller blev seekoen kun fundet omkring Bering Island. Han påpegede også, at ved at jagte disse dyr, kan man give masser af kød til indbyggerne i Kamchatka.

Hvorfor er havkøer væk

Industrialister overvintret på øen - tre eller fire personer. De spiste hovedsageligt kålkød, som de kaldte havkøer. Det var let at dræbe det lykkelige dyr. Det var sværere at trække den tunge kadaver til kysten. På grund af dette forsvandt mange døde dyr.

Ekspeditioner, der gik fra Petropavlovsk til Amerika, besøgte samtidig Bering Island og slagtede et vist antal dyr for at genopbygge deres reserver. Flokke af havkøer faldt meget hurtigt. Tilbage i 1754 rådede industrialisten Yakovlev forbud mod handel med køer. Men hans råd blev ikke accepteret. Bjæget fortsatte, og i 1770 var havets køer væk. En hel dyreart blev ødelagt af manden.

Af den måde er dette ikke det eneste eksempel på destruktion af en værdifuld dyreart af mennesker. Hvor mange havkøer var der, da Steller så og beskrev dem? Han selv giver ikke meget konkrete instruktioner til denne effekt og siger kun, at der var mange af dem: hele besætninger blev udført. Professor i Moskva State University V. G. Heptyr mener, at der kunne være omkring 2.000 af dem.

I dag er der intet navn på ritin stellery i dette katalog, der nævner navnene på nu levende repræsentanter for dyrenes verden. Dette er navnet på havskoen på forskernes sprog. Det menes, at det ikke eksisterer længere på Jorden.

Hvor levede forsvundet havskøer

Steller skrev, at havkoen kun findes på Bering Island. Men industrialisterne sagde, at store besætninger af disse dyr blev fundet på naboøen Mednoy.

Ja, kun hvis i nærheden af ​​kommandørøerne boede havkøer? Efter alt fandt en af ​​de aleutiske deres knogler.

Far østlige kyst åbnede hvalfangere og jægere. Men de forladte for det meste ingen skriftlige dokumenter om deres rejser. Kun én kilde, der er kommet ned til os, er kendt: skipper Huck, der sejlede på Siberia-skonneren med det formål at opdage nye hvalfelter og rookeries fra havdyret, har samlet en beskrivelse af det ukendte på den tid østkamchatka-kysten mellem Cape Ilinsky og Faddey. Han åbnede flere bugter.

Resten af ​​informationen om kysten og havene, der vaskede den, kom fra søfolk og fra skibe fra det russisk-amerikanske selskab. Særlige studier var få, og de dækkede kun få, relativt små dele af kysten.

En detaljeret undersøgelse af hele kysten, der strækker sig over 3.000 kilometer i en lige linje, er ikke gjort op til vores dage. I 1919-1920 gennemførte den østlige oceans geografiske ekspedition og i 1929-1930 en separat hydrografisk fjernelse af Fjernøsten østforskning her, baseret på hvilken Bering Havmyndigheden blev udarbejdet.

Det hedder følgende: "Ved brug af Bering Sea charts skal man huske på, at havundersøgelsen, der udgjorde de udarbejdede, er en rekognosceringsoptegnelse, har disse kort få detaljer og sjældne skibsmålinger. Kystlinjen anvendes med en nøjagtighed på 1 mile (i gennemsnit). Derfor anbefales søfarende at være særlig opmærksomme, når de nærmer sig kysten, det er vigtigt at bruge partiet og ikke at gå ud over linjen med kystnære tackmåling.

Så det er skrevet i partiet. Og af disse ord er det klart, at havskibe næsten ikke sker nær kysterne, hvor en havsko kunne overleve. Den lokale kyst er lille og sjældent beboet. For eksempel er der over 250 km nord for Petropavlovsk-Kamchatsky kun to meget små bosættelser på kysten. Hovedparten af ​​deres indbyggere er sæsonarbejdere, der tilbringer det meste af året i bakkerne, væk fra havet. Lokalbefolkningen går sjældent til havs: de har ingen både til kystnavigering. Når alt kommer til alt, kan de lokale uudnyttede banker ikke holde små fartøjer.

Og ekspeditionen af ​​biologer? Var de ikke i disse dele? Det var. Men enten i havet, langt fra kysten, eller gik dybt ind på halvøen, i bakkerne. At gå langs kysten er umuligt: ​​Små bugter med lave kyster veksler her med stejle klipper, der slutter i havet.

Der er endnu en omstændighed, der gør det vanskeligt at studere kysten i detaljer. Akademiker L. S. Berg skriver om ham. Om sommeren arbejder de fleste ekspeditioner på dette tidspunkt - antallet af tåge dage på kysten når sit maksimum og i juli, for eksempel 73 procent.

Fra ovenstående kan vi konkludere, at disse steder er lidt udforsket. Deres utilgængelighed og lave befolkningstæthed kan stadig skjule Stellers havsko fra videnskaben, hvis det kun lever i disse steder.

Søn af køer

Deres andet navn er hydrodamalysis. Slægten omfatter kun to arter af meget store pattedyr, som er karakteriseret ved vandlevende livsstil. Habitat var begrænset til den nordlige del af Stillehavet. Dyrene foretrak roligt og roligt vand, hvor de ville blive forsynet med tilstrækkelig mængde plantefødevarer, og det var meget nødvendigt.

Havkoen er en plantelevende plante, hvis primære ration var alger. Faktisk, for sådan en livsstil og fredelig disposition, modtog de et sådant navn analogt med deres landnavne.

Slægten omfatter to arter: hydrodamalis Cuesta og Steller's ko. Desuden er den første, ifølge forskere, den historiske forfader for den anden. For første gang blev Cuesta hydrodamalys beskrevet i 1978 på grundlag af rester fundet i Californien (USA). Denne art døde for cirka 2 millioner år siden. De nøjagtige årsager er ikke kaldt fra den påståede - køling og begyndelsen af ​​istiden for istiden, hvilket resulterede i en ændring i habitat, et fald i fødevareforsyningen mv. Men ifølge videnskabsfolk før denne fuldstændige forsvinden gav denne havko op til en ny og mere tilpasset form.

Hav eller Stellerov, ko

Faktisk er fornavnet generisk, og det andet-specifikt. Også denne type kaldes undertiden kål, som er forbundet med typen af ​​mad. Som nævnt er forfædrene af de beskrevne dyr hydrodiemalis Cuesta. Stellers ko blev først opdaget og beskrevet under ekspeditionen af ​​V. Bering. Ombord var skibet den eneste specialist i science education - Georg Steller. Faktisk blev hans navn senere kaldt dette dyr. Når han var ved kysten efter et skibsvrag, bemærkede han store genstande, der svingede i bølgerne og havde en aflang form og lignede både vendt på hovedet. Men det blev snart klart, at det drejer sig om dyr. Kapustnitsa (seeko) blev beskrevet i detaljer af G. Steller, han gjorde dette på eksemplet af en stor kvinde, der blev udarbejdet skitser, og der blev registreret observationer vedrørende ernæring og livsstil. Derfor er det meste af det senere arbejde baseret på hans forskning. Billedet viser skelet af en havku.

Hvad ser en seeko ud på?

Den eksterne struktur og typen af ​​kål er karakteristisk for alle medlemmer af Sirena-ordren. Den eneste væsentlige forskel er, at den i høj grad overskrider samtidige i størrelse. Dyrens krop var rullende og tykt, og hovedet, i forhold til dets proportioner, var lille, men mobil. Et par lemmer bestod af flippers, kort og afrundet, med en kåt vækst i enden, ofte sammenlignet med hoveden. Kroppen sluttede med et bredt haleblad, der har et indsnit i midten og placeret i et vandret plan.

Det er bemærkelsesværdigt, hvilken slags krop dækker det dyr, der besidder. Havkoen, i G. Steller's ord, havde en hud, der lignede bark af et egetræ, det var så stærkt, tykt og fyldt med folder. Senere forblev undersøgelser af restene tilladt at fastslå, at det i form af dets ydeevne lignede moderne gummi. Denne kvalitet var klart beskyttende i naturen.

Kæbeapparatet havde en temmelig primitiv struktur, havkøen kvæbte mad ved hjælp af to kåtplader (på over- og underkæbe), tænderne manglede. Dyret havde en imponerende størrelse, hvilket var en af ​​de vigtigste faktorer for at drive aktivt fiskeri på det. Den maksimale faste kropslængde er 7,88 meter. Det skal bemærkes, at i en kvinde af mellemstørrelse (ca. 7 m) var kropsomkredsen på det bredeste sted ca. 6 meter. Derfor var kropsvægten enorm - flere tons (fra 4 til 10). Dette er den næststørste (efter hvaler) havdyr.

Adfærdsmæssige træk

Dyrene var ubevægelige og langsomme. De fleste af deres liv brugte de i at absorbere mad. De svømmede langsomt, foretrak det lave vand, ved hjælp af store finner hvilede på jorden. Det antages, at havkøer er monogame og boede af familier, som samlet sig i store besætninger. Deres kost bestod udelukkende af kystalger, nemlig havkalde, dermed navnet.

For dyr blev kendetegnet ved en relativt høj forventet levetid (op til 90 år). Oplysninger om naturlige fjender er ikke tilgængelige. Hr. Steller sagde i sine beskrivelser dyrets død i vinterperioden under isen og under en stærk storm fra strejker på sten. Mange zoologer siger, at med en så "fyldig" temperament kan kålpigen blive det første akvatiske kæledyr.

Sea cow: uddødt eller ej?

Dyret anses officielt uddødt og er opført i Black Book. Hovedårsagen er den aktive udryddelse af stellerovyh køer af manden. Da denne art blev opdaget, var den allerede få i antal. Forskere foreslår, at på det tidspunkt var antallet af kål ca. 2-3 tusind. I denne situation var det tilladt at slagte ikke mere end 15-17 individer om året. I virkeligheden overskred denne figur næsten 10 gange. Som et resultat, omkring 1768, forsvandt de sidste repræsentanter for denne art fra jordens overflade. Opgaven blev forenklet af, at Stellers ku led en stillesiddende livsstil, vidste ikke, hvordan man dyk og slet ikke var bange for at komme tættere på mennesker. Hovedformålet med kåljagt er udvindingen af ​​kød og fedt, der havde høj smage og skindene, der blev brugt til fremstilling af både.

I medierne og på fjernsyn rejser de lejlighedsvis emnet, at nogle gange en havsko findes i fjerne hjørner af havet. Var kålkvinde død eller ej? Forskere vil helt sikkert besvare dette spørgsmål positivt. Er det værd at tro på, at "øjenvidnerne" er et stort spørgsmål, for en eller anden grund har ingen givet foto- og videomateriale.

Relaterede arter

Ifølge mange forskere er dugong den nærmeste slægtning til kålen hos de pattedyr, der lever i dag i de marine farvande. Havkoen og han tilhører samme familie. Dugong er den eneste repræsentant i den moderne periode. Den er meget mindre i størrelse, den maksimale faste kropslængde er ca. 5,8 meter, og dens vægt er op til 600 kg. Dens hud er 2,5-3 cm tyk. Den største population af dugongs (ca. 10.000 individer) bor nu i Torres-strædet og ud for kysten af ​​Great Barrier Reef.

Besiddelse af strukturen og livsstilen ligner kål blev dette dyr også et objekt for fiskeri. Og nu er dugongen opført i den røde bog under status af en sårbar art. Havekoen blev desværre spist i ordets rigtige forstand. Jeg vil gerne tro, at mindst en repræsentant for familien Dugong stadig vil blive frelst.

10. Steller's (sea) ko

Havets (Steller's) ko er opkaldt efter den russiske zoolog Steller, der først opdagede og beskrev denne dyreart i 1741. Havkoen var lidt større end manateen, svømmede ved vandets overflade og fodret med tang (dermed navnet "havet"). Kvægens vægt var op til 10 tons og i længden - 25 meter. Udsigten fra begyndelsen blev truet med udryddelse, da kødet var meget velsmagende og bredt spist af den oprindelige befolkning. Fiskere og forseglere deltog i jagten på havkøer. Skindene af køer blev brugt til fremstilling af både. Som følge heraf forsvandt arten af ​​Steller's ko helt på mindre end 30 år.

9. Quagga

Квагга обитала на юге Африки, окрасом спереди была похожа на зебру, а сзади – на лошадь. Это чуть ли не единственный истребленный вид, который был приручен людьми, чтобы охранять стада. Квагги имели способность быстрее коров, овец, кур замечать хищников и предупреждать хозяев об опасности криком “куаха” (отсюда и произошло их название). Квагги были уничтожены человеком ради мяса и шкуры в 1878 году.

8. Китайский речной дельфин (“байцзи”)

Китайский речной дельфин относится к отряду млекопитающих, представитель речных дельфинов. Udsigten blev opdaget i Kina (Yangtze-floden) i 1918. Dette er en lysegrå delfin med en hvidlig mave, der vejer omkring 42-167 kg, i længden 1,4 - 2,5 meter. Ekspeditionen i 2006 fandt ingen personer i den kinesiske flod delfin, sandsynligvis var arten helt forsvundet (selvom i 2007 blev rapporteret, at 30 personer var i Tianezhou-reserven).

5. Tasmanske ulv (tilacin)

Den tasmanske ulv er den eneste repræsentant for pukkelovle, den kaldes også tilacin. Arten er oprindeligt fra Australien, længden af ​​individet nåede en størrelse på 100-130 cm, højde - 60 cm, vægt ca. 25 kg. Den første omtale af den tasmanske ulv blev fundet på rockposter senest 1000 f.Kr. e. Europæerne stødte først på den marvende ulv i 1642. I 30'erne af det 19. århundrede begyndte dyrets udryddelse af dyret for at beskytte deres får. Således overlevede marvende ulve kun i afsidesliggende områder af Tasmanien inden 1863.

4. Wingless Frog

Den vingeløse auk - en stor flyvende fugl nåede en længde på 75 til 85 cm, der vejer omkring 5 kg, boede i det nordatlantiske farvande. Den vingeløse auk har været kendt for folk i mere end 100.000 år, de indfødte har værdsat fuglene for deres velsmagende kød, æg og ned for at lave puder. På grund af overfiskning af fugle blev antallet af vingesløfter reduceret drastisk. Ved midten af ​​1600-tallet blev næsten alle avlskolonier af fugle systematisk ødelagt. De sidste personer blev fanget og ødelagt på øerne i Skotland i 1840.

3. vandrende due

Den vandrende duen tilhører duefamilien, indtil slutningen af ​​1800-tallet var den mest almindelige fugl på Jorden (der var ca. 3-5 mia. Individer). Fuglen nåede en længde på 35-40 cm, vejer 250-340 g, fordelt i skovene i Nordamerika. Udryddelsen af ​​arten opstod gradvist på grund af en række faktorer, hvoraf hovedpersonen var humantstifteri. Den sidste due døde i 1914 i zoologisk have (USA).

2. Dinosaurer

Dinosaurer har beboet jorden i den mesozoiske æra - i mere end 160 millioner år. Tilsammen var der mere end 1000 arter, der klart kan opdeles i fugle-slående (theropods "animalske" og sauropomorphic "firben") og ædlelignende (stegosaurs, ankylosaurs, ceratops, pachycephalosaurs og ornithopods) dinosaurer. Den største dinosaur er spinosauren, som er 16-18 meter lang og 8 meter høj. Men ikke alle dinosaurer var store - en af ​​de mindste repræsentanter vejede kun 2 kg og var 50 cm lange. Dinosaurerne døde for 65 millioner år siden, ifølge en hypotese var årsagen til et asteroids fald.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org