Fugle

Hvor lever det, hvordan ser det ud, hvor meget lever fuglen, og hvordan fodrer den sorte røde

Pin
Send
Share
Send
Send


Tokenperioden begynder i det tidlige forår, når sneen begynder at smelte langsomt. Mænd med karakteristiske lyde og en slags dans inviterer deres elskede til at mødes. Meget ofte i parringssæsonen sker kampe.

De ligner dem, der passer til banketten, men i tilfældet med de sorte grouser forbliver alle heldigvis levende. Dette er virkelig fantastisk og uforlignelige skuespil. Du kan personligt bekræfte dette ved at se en video eller et billede af en sådan usædvanlig proces.

Mænd bruger maksimalt deres styrke for at få kvindernes opmærksomhed. Samtidig er de så polygame, at der i ynglesæsonen gødes flere dusin hunner. Også på dette tidspunkt er de temmelig modige og tavse. Men dette har sine egne grunde: Sorte kryds er ikke i stand til at flyve i nogen tid på grund af smeltning.

Efter parring slutter mænds "mission", og alle andre ansvar for at skabe og bosætte nestene, inkubere æggene, til videre fodring og opdræt af kyllingerne overføres til kvinderne.

Black grouse bor omkring 8-14 år. Men de stormfulde levebrød for folk i udvidelsen af ​​landbrugsarealer og disse fugles tiltrækningskraft for jægere reducerer deres antal betydeligt.

Hvad fodrer på

Med hensyn til ernæring er den meget forskelligartet. Kosten består næsten af ​​plantefødevarer. De har også brug for fødevarer af animalsk oprindelse, men i begyndelsen af ​​deres liv. På dette tidspunkt forbruger de insekter i meget store mængder.

Fødevarer afhænger naturligvis af habitat og tidspunkt på året. I foråret og sommeren er fodring af disse fugle meget forskelligartet. På dette tidspunkt fodrer det på knopper af birk, pil, asp, lærk, bomuld græs knopper, frugter, forskellige bær. I alvorlig forkølelse foretrækker de nåle, kegler, enebærbær.

Og med starten af ​​efteråret, hvis den sorte grouse bor tæt på markerne, så er han uden tøven og frygter fester sorter fra haver og marker. De tider pludselig på små småsten og gastrolitter (hårde frø). Dette bidrager til deres normale fordøjelse, det vil sige, det er lettere at dryppe indgående mad. Disse småsten er særligt vigtige i det tidlige forår.

  • Dette er en klog fugl med en vægt på omkring et og et halvt kilo på jagt efter mad kan hænge på grenen på hovedet i lang tid og nå ud til de tiltrukkede bær eller knopper.
  • Når vinteren kommer, forøges området af de sorte grouse poter på grund af væksten af ​​kåt frynse på siderne af fingrene. Det hjælper med at bevæge sig bedre i sneen.

Bird black grouse: beskrivelse

Den varierede, ubestandige fugl, størrelsen af ​​en lille kylling er en kvindelig sort grouse. Større og lysere med farve, fra blå med sort til grøn med lilla eller hvid - dette er en sort røde. Adskillelse af farver gør det muligt for et lille antal kvinder at vælge et par fra et stort antal varierede og attraktive mænd.

Størrelsen af ​​individer er karakteristisk for kyllingernes rækkefølge:

  • Hunnerne når en længde på lidt over 40 cm med en vægt på op til 1 kg,
  • hanner er større - mere end 50 cm lange, vejer op til 1,5 kg.

De adskiller sig fra andre repræsentanter for kyllinger, sorte grouses, med en fuldt fjeret metatarsus og tæt dækket fjer og næsebor. De fleste grouse repræsentanter har også fjer på bunden af ​​deres fingre.

Hannerne giver en unik skønhed til ekspressive øjenbryn med lys rød farve og en hale splittet i form af en lyre - på toppen af ​​sort med lilla farvetone og dekoreret med snehvide fjer nedenunder. Den uklare farve af kvinder har også sin forskel, udtrykt ved tværgående grå, gule og brune striber med hvide fjer på undersiden af ​​halen.

  • kort bulende næb
  • næsebor gemt af fjer
  • afrundede korte vinger,
  • afkortet hale snit,
  • fjederben
  • membraner på de forreste tæer,
  • dimorphism - forskellen mellem hunner og mænds farver.

Hvor er den sorte lund

Geografi af grouse familien er repræsenteret af både forskellige breddegrader og kontinenter. Forskellige typer fugle findes:

  • i Nordamerika - i de åbne rum i Canada og Alaska,
  • i Europa - fra de britiske øer til Alperne og Ardennerne,
  • i Eurasien - fra Østersøen til Ukraine,
  • i Kursk og Volgograd regioner i Rusland,
  • i den nordlige del af Baikal og i Ussuri-regionen.

Fuglen kan findes i skov-steppe og skovområder, i Palaearctic og Neoarctic zoner. Deres habitat er ubegrænset, såvel som antallet af fuglearter og underarter. Disse er kaukasiske, sten, almindelige, kosacher, trækrydderier, hasselnødder, vildsvin, partridges og andre repræsentanter for grouse.

Under nesting flytter fugle til lindens og aspetræer væk fra dybe skove med høje træer og tættere på forbrændinger og clearings skiftevis med marker, hvor man kan drage fordel af korn. I mangel af egnede forhold kan de udstyre rejer i birkeskove, sparsomme lavskov og skovkanter, nær tørre steder og bær. Ofte findes i udkanten af ​​landbrugsjord og vandmarker. Det mest foretrukne sted betragtes som birkeskove, hvilket er grunden til, at der i Tyskland hedder birkfugle.

Fuglebeskrivelse

Grouse er en ret stor fugl med en massiv og tæt byggeri, en kort hals og et lille hoved. Af vægt er det mere end 6 kg. I længden kan dens torso nå mere end en meter. Forskellen mellem den sorte grouse og den anden kylling er den fjerede metatarsus og næseborene. I mange sprækker har de desuden fingre. Om øjnene er en nøgen ring med en rød fed farve.

Grynens næb er kort, buede øverst og tykt ved bunden. Bredden af ​​næb er større end højden. Næseborene er skjult under små fjer. Grouse har afrundede korte vinger. Halen har en afkortet form, skåret ud. Ben dækket af fjerdragt. De forreste fingre er forbundet med en membran på poterne. Den bageste finger har en høj position og en fjederbob. Dimorfisme er karakteristisk for disse fugle. Det betyder, at farven på kvindens og kvindens fjerdragt er forskellig. Kvinder har mere camouflage og ikke farverig farve.

Sort Grouse Varianter

Til dato omfatter grouse familien 17 arter, der er forbundet i 8 slægter. De omfatter:

  1. Grouse almindelige, Severtsov, krave.
  2. Sage grouse, fælles.
  3. Blå grouse.
  4. Canadiske og almindelige sorte grouse.
  5. Grouse-Kosach, Kaukasisk.
  6. Sten, almindelig.
  7. Akut, eng.

Hvor er den sorte lund

Denne fugl beboer skov og skov-steppe zoner i Europa og Asien, der spænder fra Pyrenæernes østlige regioner og slutter i det østlige Manchurien. Det kan ses i Mongoliet og Skotland. Disse fugles levesteder er som følger:

  1. Neoarktiske zone - Kaukasisk, almindelig, sten, sibirisk grouse, hasselnød, græshøns.
  2. Palaearctic zone - Kosach, fælles, sten, kaukasisk sort grouse.

Den neoarktiske region omfatter staterne i de gamle og nye verdener i det tempererede klimaområde: Europa, Asien, Nordamerika. Der er otte arter af grouse i Rusland: Tundra og Hvid græshøns, Kosak, Kaukasisk, Almindelig, Sten, Hasselnød, Sibirisk Grouse.

På tidspunktet for hovning kan denne fugl ikke lide døve skovkirtler med høje træer. Hun opfanger asketræer, linden lunde, ikke langt fra stiklinger og lunde, birkeskove blandet med marker af kornafgrøder, små skove, kanter, hvor der er tørre steder og bær.

Hvilken foder er på

Hvis vi betragter kosten af ​​sorte grouse og bestemmer hvad den sorte grouse spiser, så er dens mad ofte vegetabilsk. De spiser dyreføde, når de er kyllinger. Men med alderen trækker de fra foder. En bred vifte af foder i sort grouse kan findes om sommeren og foråret. I løbet af disse perioder forbruger de en masse græs blade og buske, knopper, blomster, frø. De skiftevis afhænger af habitatregionens geografiske beliggenhed.

Som bærene modner i skoven, bruger de blåbær, blåbær og lingonbær som mad. Om efteråret, i små flokke, besøger fugle to gange om dagen kornfelter. I vinterkulden suger sorte grouses mest på planter af planter, knopper af birk, alder, pil, asp. Derudover feeds det på pinjekegler og enebærbær. Unge kyllinger i den tidlige levetid kræver kun dyrefoder, og fodrer med forskellige insekter, biller, larver, myrer, søværn, edderkopper, cikader, myg og fluer. På proteinfoder vokser kyllinger hurtigt.

I fordøjelsessystemet af voksen grouse skal være småsten, som hjælper med at fordøje mad, frække det.

Grouse strøm

Store ændringer i disse fugles opførsel forekommer straks ved begyndelsen af ​​det tidlige forår. Grouse mere livlig og aktiv. Dette tyder på, at strømmen begynder snart. Det sker hvert år på forskellige dage i marts, afhængigt af lokaliseringen af ​​habitatregionen. For nuværende optager fuglene steppeområder, der kan være adskillige kilometer fra skoven, samt glades og glades, skovkanter og bakker i enge med buske.

Disse steder ændrer sig normalt ikke og forbliver konstant. Derfor finder jægere hurtigt deres bytte ved hjælp af landingsmetoden. På tokovische første flyve gamle mænd. Efter et stykke tid går de unge sammen. Stærkere fugle fra sidste år deltager i tokovisch sammen med voksne. Svag sort grouse står til side og sidder i udkanten.

Grouse Current består af to dele. I den første del af fuglene er der på træerne og koo der. Det er som en mutter, hørbar i flere kilometer. Det drukner ud af andre fugles stemmer. I den anden del af den nuværende, som kaldes chufirkan, går den sorte grouse vigtig langs jorden, kaster deres hoved tilbage, blæser halsen og drejer halen.

På dette tidspunkt er der mellem mændene hårde slagsmål, som de ligner almindelige hane i hjemmet og forårsager smertefulde slag mod hinanden. Mister hanen, der forlod slagmarken. Antallet af hanner, der er samlet på strømmen, når ofte flere hundrede fugle, hvor mange sorte grouse lever. Kvinder på tokovische går til kanten af ​​plænen og venter på vinderne. Derefter flyver der kun ved solopgang og solnedgang.

Grouse Nesting

Fugl reden er arrangeret nær de steder, hvor vilde bær vokser: vilde jordbær, stenbær, blåbær. De foder på unge kyllinger. Steder til æglægning af sorte grouse er valgt i områder lukket af buske. Udenfor ser nestet af den sorte grouse ud som et lille hul i jorden, dækket af mos, fjer, grene og blade. Dybden af ​​reden kan være op til 6 cm og diameter op til 22 cm.

I et fuldt æglægning kan du tælle op til 14 stykker, men i gennemsnit er det ca. 8 stykker af okkerfarve med mørkebrune pletter. Antallet af æg lagt afhænger af, hvor frugtbart året var. Hvis æggene er små betyder det, at foderet ikke var nok. Hatching begynder straks efter at have lagt alle æg.

I sydlige områder starter denne tid i begyndelsen af ​​maj og i nord, i slutningen af ​​maj eller begyndelsen af ​​juni. Et særligt træk er, at gamle kvinder skaber rede før unge fugle. Hvis æglægningen er ødelagt, vil de have tid til at udsætte det andet lægning. Derfor er tiden for inkubation af afkom i sorte grouses signifikant forlænget i tiden og er ikke markeret med præcise grænser.

Grouse strøm

Ved starten af ​​foråret ændres adfærden hos fugle. De bliver mere aktive og livlige, hvilket indikerer den forestående start af den nærende tid af parringssæsonen, som er speciel til sorte grouses og falder i marts. Han har sit eget unikke navn - nuværende. Det kombinerer to betydninger - på den ene side er det processen med at vælge partnere og dannelsen af ​​par af sort grouses og grouses - den nuværende, og på den anden side stedet for ægteskabsspilene - den nuværende.

Steppe områder, åbne skove eller oversvømmelser enge, enge, glades og skovkanter tjener som nuværende. Efter at have valgt et sted for nuværende, ændrer fuglene ikke det - det forbliver konstant. Dette giver jægere mulighed for at vende tilbage fra jagt med et stort antal bytte. Det vigtigste er at kende et bestemt sted og bare vente på tiden i baghold for at producere en række nøjagtige hits.

Den første vises på de nuværende gamle mænd. Over tid vil yngre personer indhente dem. Sidste år mænd kan deltage i nuværende på lige fod med voksne repræsentanter. Svagt er nødt til at holde margen for den nuværende, ser på konkurrencen fra siden.

Tokovanie begynder med taler mænd. De demonstrerer deres dyd til tænderne, først udfører originale sange, der ligner en kedelig murmur, og så videre til danselementerne - fluffing deres haler er det vigtigt at nestle på jorden, der allerede laver andre lyde - chufykanie. Præsentationen slutter med kandidaternes kampe, svarende til cockfights, når modstandere forsøger at påføre smertefulde slag på hinanden. Under kampen er den sorte grouse så absorberet i den handling, at de ikke mærker noget omkring. Dette gør dem nemme bytte for jægere, der gav den sorte grouse kælenavnet - døve sort grouse. Taber den, der først forlader slagmarken. Under den nuværende strømning kan strømmen indsamles fra to enheder til to dusin og nogle gange hundreder af mænd.

I slutningen af ​​kampene ankommer sorte, mødte vinderne og fjernede med dem fra tokovische til parring. Kvinder har ikke travlt med at vælge en mand, og det er faktisk op til dem at have denne ret og venter på fastlæggelsen af ​​den mest vedholdende og stærke repræsentant.

Grouse Nest

Alle grouse, uanset type og geografisk beliggenhed, lever i store flokke. Livsstil fører stillesiddende. På jagt efter mad eller i tilfælde af fare gør flokken fly over temmelig store (op til 10 kilometer) afstande. De flyver smukt, men foretrækker at bruge mere tid på jorden, hvor de arrangerer og pladser til nestning.

Normalt er redenen en lille hak foret med gamle blade, fjer og mos, blandet med små kviste. Dybden af ​​bakken varierer fra 4 til 6 centimeter med en diameter på 16 til 22 centimeter. Skjuler reden i tykkelsen. Placeringen er valgt ikke langt fra berrystederne - blåbærfelter, vilde jordbær og knogleskæring, som vil være mad til fremtidige kyllinger.

Komplet æglæggende har fra 4 til 14 æg, gennemsnittet er 6-8 æg, der har en lys okker tone med brune pletter. Antallet af æg, der er lagt af hønen, påvirker årets udbytte. Jo mindre mulighed for at få god mad, jo mindre bliver æg. Manglen på mad påvirker ikke kun antallet af unge dyr, men også deres helbred. Derfor retter naturen øjeblikkeligt kvantitative indikatorer op.

Grouse på reden

Så snart kvinden lægger det sidste æg, begynder rukken. I syd falder denne periode i begyndelsen af ​​maj i nord i slutningen af ​​maj eller begyndelsen af ​​juni. En interessant kendsgerning! Ældre kvinder begynder at yngle tidligere end unge. Dette skyldes det faktum, at hvis nogen murværk tabes af en eller anden grund, kan de have tid til at sætte til side og sidde gennem den anden. Klækningstidspunktet i sorte grouses har således ingen klare datoer og grænser, der strækker sig i lang tid.

Efter parring deltager mænd ikke i "familieliv". Alle ansvar for nestling, inkubation og fodring af kyllinger falder på hunnerne. Afkomene vises i en måned, oftere - tre uger efter begyndelsen af ​​inkubation.

Vinter og fodring af sort grouse

Den stillesiddende livsstil af grouse og grouse gør dem tilpasning til overlevelse i den kolde årstid. Hvis du observerer disse fugles adfærd om vinteren, bliver deres afhængighed af birkestokke tydelige - birk "øreringe" er en favorit delikatesse af sort grouse og grundlaget for deres overlevelse i den sultne sæson. En god tilsætning til kosten er også en række bær af buske, der gemmer sig under sneen og bevarer deres ernæringsmæssige egenskaber.

Den anden betingelse for en vellykket overlevelse om vinteren er dyb, fluffy sne. Hvis frosten er moderat, bruger flokken næsten hele dagen i træerne, hvilket fra tid til anden giver små fly til fodringssteder. Om aftenen har de spist godt, de dykker lige fra træerne til snedrev, hvor de slår sig ned for natten. I de mest alvorlige vintre, når temperaturen falder under 20-25 grader Celsius, kan sorte grouses tilbringe flere dage i sneværn. Ved ankomsten af ​​en optøning flytter både mænd og kvinder til træer, hvor de ikke kun bruger hele dagen, men også overnatter.

Den stillesiddende livsstil af grouse og grouse gør dem tilpasning til overlevelse i den kolde årstid.

Den sorte grouse, der bor i højlandet, hvor vinterdiet er endnu mere ringe end på sletterne, har sit eget middel til overlevelse. De tilpassede sig selv til at fodre på unge nåle og frø af gran.

Typer af grouse

Typer af sorte grouses er meget forskellige. Deres attraktive vægt- og smagsdata gør fugle genstand for jagt, og deres livsstil og vaner gør det lettere for jægere at jage. De rolige og tankevækkende udryddelse af disse smukke fugle har lagt nogle arter på udryddelseskanten. For at forhindre fuldstændig forsvinden af ​​grouse blev anført i den Røde Bog.

De mest kendte sorter omfatter:

  • sort grouse eller felt, eng,
  • кавказский,
  • голубой или дымчатый,
  • шалфейный (полынный).

Тетерев-косач

Наиболее известный, благодаря широкому распространению, вид тетеревов. Именно с ним, с его раскраской, характерной формой хвоста, белым подхвостьем ассоциируется у любителей и знатоков фауны порода птиц тетерев.

Kosakerne findes på store vidder af stepper, i skov-stepper og skovområder fra de schweiziske alper og Storbritannien i vest, til Ussuri taiga i øst.

Til bosættelsen vælger flokke steder med åbne rum - marker, græsmarker, store glades, der støder op til coppices, buskehøje, birk og nåletræer. Om sommeren tjener åbne rum og landbrugsjord som fødevarekilde for dem, og buske giver et sikkert sted hvor man nemt kan skjule sig fra naturlige fjender (ræve) og jægere.

Kaukasisk grouse

Modtaget sit navn efter habitat - dette er Kaukasus og Tyrkiet. Flokke af kaukasisk grouse klatre ind i højlandet (op til 3 km), hvor de fører en stillesiddende livsstil på bakkerne dækket af rhododendroner, enebær og små øer birketræer. Til avlskyllinger dræber hunner til 2,5 tusind meter, hvor de bygger reden.

De adskiller sig fra deres nære slægtninge - kosacher - kun i miniaturestørrelser - kvinder vokser ikke mere end 40 cm og vejer sig ikke over 0,9 kg og henholdsvis mænd - ikke mere end 50 cm og 1,1 kg. Mandlige individer ser mere beskedne ud - de mangler hvide fjer på undersiden af ​​halen, og halen selv ser mere ud som en krog bøjet til bunden.

En anden forskel på den kaukasiske grouse er, at det også kan være alene at holde parringsspil. Denne form for sorte grouses er truet og er opført i den Røde Bog.

Black grouse

Lidt kendt, selv blandt professionelle ornitologer, se. Det findes i Nordamerika syd for Alaska og Canada, på sletterne og i skovene i Rocky Mountains. Indeholder to meget ensartede sorter:

  • røgfrit - har en farve i mørke grå farver,
  • blå - bærer blå med grøn.

Panden er enten orange eller rød, understappen er hvid. Hunnerne har en traditionelt beskeden brunlig farve med grå pletter og en hale af en mørk skygge.

Efter at have brugt forårs- og sommersæsonen blandt nåletræerne på sletten og opdrætter kyllinger, går flokken højt i bjergene, hvor den tilbringer hele vinteren.

Black grouse

De største medlemmer af grouse familien. Bor i det store Nordamerika. I længden når mændene 80 centimeter og vejer ca. 3 kg. De fortjener deres navn, såvel som den kaukasiske sorte grouse, takket være vanen med at bosætte sig i nærheden af ​​myrvedens dværgehvirvel, som er rigeligt til stede i deres levesteder - de bjergrige bjerglands Piemonte. Busken tjener som deres naturlige husly fra fjender og giver mad i næsten hele året.

De eksterne data af malurt eller, som det også kaldes, sage grouse fortjener særlig opmærksomhed. Dens oprindelige farve er svært at forvirre med enhver anden form for grouse.

Selvom farvefarverne er meget enkle - grå, hvid og brun, skaber deres kombinationer et unikt billede. Halefjederne spidser i enden af ​​hanken, i åbent tilstand, udgør en fan, som visuelt ligner en hovedbeklædning af amerikanske indianere (fjerkron). Luksuriøs hvid "frill" foran er modregnet af sorte pletter på halsen, hagen og maven af ​​fugle. Billedet er færdigt med lyse gule øjenbryn af mænd.

Grouse er en ædle fugl. De fleste mennesker kan kun se det på billedet, men de husker det ved at løse et krydsord eller bladre gennem en encyklopædi for børn og give en rapport, læsning til hele klassen. Resten af ​​fuglen er mere kendt for ornitologer og jægere, der kender pris og maksimal information om det.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org