Fisk og andre vandlevende væsener

Fra livet af harpsælen

Pin
Send
Share
Send
Send


Dette repræsentative dyrs habitat er ret omfattende, det er almindeligt i de arktiske farvande. Harpforseglingen findes i Det arktiske hav, i Det Hvide Hav, ved kysten af ​​Labradorhalvøen og øerne Newfoundland. En repræsentant for denne art kan findes nord for øen Jan Mayen. Uden for parringsperioden besætter dyr andre territoriale udvidelser, f.eks. I Barentshavet og Karahavet. Også denne type kan findes selv i de atlantiske hjørner af Canada og øen Grønland.

Særlige træk

Harpforseglingen er de mest talrige arter i familien kaldet "ægte sæler". På trods af sin brede vifte er det meget nemt at skelne den skaldede kat fra andre repræsentanter for de "sande sæler".

Den første og vigtigste ting at bemærke er den specifikke og unikke farve, som denne arktiske beboer har. Ved fødslen har harpforseglingspupperne en grønlig frakkefarve. Efter flere dage ændres babyens frakkefarve og dens struktur. Det bliver hul og gennemsigtigt. Solens stråler gennem en sådan hule villi falder let på den sorte krop og varme huden. I habitat til harpsælen er dette mere end nogensinde.

Når barnet vokser op, bliver det selvstændigt og afviser mælk, det viser alle de funktioner, som harpsælen har, billedet viser tydeligvis den vigtigste kendetegn - disse er udtalt striber på begge sider af ryggen. Hos mænd er det mere udtalt end hos kvinder af denne art. Formen af ​​striberne ligner en halvmåne, farven er mørk brun. Desuden er forseglingspelsfarven grå. Strimlerne er forbundet omkring sacrum i øvre ryg. Forresten har hovedet også en anden farve fra hovedskyggen - brun, dette er et andet særpræg ved et sådant dyr som harpsælen, som du ser i vores artikel.

Den anden ting jeg gerne vil bemærke er, at størrelsen af ​​en sådan nordlig repræsentant er ret stor. Længden af ​​harpsælen er ikke mindre end 180 centimeter, den optimale størrelse er fra 180 til 185 cm. Selvfølgelig er større fisk, op til 190 cm og relativt små - 160 centimeter fanget.

Mange repræsentanter for dyrenes verden er der dramatiske fald i størrelsen af ​​mænd og kvinder. I tilfælde af den betragtede type er der praktisk talt ingen forskel. Kvinder af denne sæl kan ikke være meget mindre end mænd. Vægten af ​​disse dyr varierer fra 140 til 160 kg.

En stor andel i dannelsen af ​​kropsvægt er et betydeligt fedtlag. Et tykt lag af fedt er en slags sundhedsgaranti. Det giver os mulighed for at modstå uudholdeligt lave temperaturer, som ikke er ualmindelige for arktiske farvande. Derudover giver fedt den mest perfekte strømlinjeformede krop af disse dyr. Og denne kendsgerning er direkte proportional med dyrets bevægelseshastighed i vandet og andre parametre i svømning.

Hvordan migrerer en harp segl?

Typen af ​​migration af denne art vil blive diskuteret yderligere. Nu bemærker vi det faktum, at harpsælen næsten altid er i gang med migration, det bevæger sig konstant langs kanten af ​​den arktiske is. I den statiske - forholdsvis stationære position - er den kun under en af ​​tre forhold: i parringsprocessen, i arbejdstiden på den unge og også under smeltet.

Migrering af sådanne dyr er forbundet med migration fra det åbne hav til stationære rookeries. Hunnerne fra denne repræsentant for faunaen svømmer til de arktiske farvande næsten helt til fødslen. Harbour seal fødsler forekommer bogstaveligt i begyndelsen af ​​marts. Et sted at producere afkom skal være rummeligt, holdbart og med et tykt snedække.

Efter fødslen samles hunner i specielle flokke, som "planteskoler", kun de er enorme i størrelse. Det mest videnskabelige navn er whelping. Under sådanne forhold vises harpsælen, vi vil fortælle dig interessante fakta om dette dyr lidt senere. Så den første uge af livet ligger kvinden med kælen, senere efter 7-10 dage begynder hun at gå ud i det åbne hav og bruger mest af tiden i vandet, går kun på is til mælkefoder.

Interessante fakta

Den første er, at tvillinger fødes meget sjældent, for det meste er en cub produceret i verden. Dens dimensioner er som følger: længde - 1 meter, vægt - ca. 8 kg. Efter fødslen vinder babyharpælen ca. 2 kg om dagen. De vigtigste næringsstoffer overføres fra modermælken, hvilket er meget fedt, og det bidrager til den hurtige vægtforøgelse.

Et andet interessant faktum er forbundet med smalt af skaldet hoved. Afsked af dette uskyldige dyr er en ganske lang og smertefuld proces, som sker i slutningen af ​​marts. Foruden håret bliver selve huden fornyet. Under smeltning taber dyret meget vægt, fordi det næsten ikke spiser. Efter afslutningen af ​​denne handling og med genoptagelse af en aktiv livsstil, bliver vægten hurtigt genoprettet.

Vigtigt at vide!

Harpsælen er et fantastisk, harmløst dyr, der kun jagter fisk, der findes i dets levesteder. Der er praktisk taget ingen fjender af den arktiske kolde beboer, de vigtigste pattedyr, der er farlige, er isbjørne og dræberhvaler. Men for det første er det svært nok at fange sæler på isflommen på grund af dens manøvredygtighed. Orcas er sjældent farlige for disse dyr på grund af deres habitat. Normalt når killerhvaler svømmer i vandet, går sælerne allerede til et sikrere sted.

Den største fare for sådanne dyr er mand - det er ubetinget og uden tvivl. Skadet af befolkningen af ​​harp forsegler en person, både direkte og indirekte. Sådanne dyr udryddes direkte for værdifuldt fedt. Men dette fiskeri er begrænset af kvoter, der giver mulighed for at redde befolkningen. Meget værre er den store fangst af fisk. Det er trods alt hun, der er den vigtigste ration for lysuner, forresten, og ikke kun for dem.

Nu ved du, hvem harpsælen er, hvad den fodrer med, og hvor den lever. Derudover fortalte vi dig nogle interessante fakta.

Harp sæl mad

Alle pinnipeds er kødædende. Zoologer påpege deres slægtskab med forskellige canids - hunde, ræve, ulve, coyoter og endda bjørne.

Voksen sæler holder normalt sammen og foretrækker at jage sammen. Og hvad føder harpsælen på? Om sommeren er mad til det fisk, krebsdyr og bløddyr. Blandt sidstnævnte vil blæksprutte, blæksprutter og hummer foretrækkes. Om vinteren består rationen næsten udelukkende af sild, lodde, havabbor osv.

Svømmer og kravler

Naturen skabte en sæl til dyr, der lever hovedsageligt i vandelementet. Hans spindelformede krop med flippers og hale er tilpasset til hurtig bevægelse under vand. Blubber bidrager også til bedre kropsstrømning.

Før dykking (dybden af ​​en forsegling kan være omkring 200 meter), gør dette dyr en række forandrede vejrtrækninger og forsøger at fylde blodet med ilt, men før du dyker, efterlader det kun et minimum af luft i lungerne, så det ikke skubber det ud af vandet jagten. Under vandet er sejeren i stand til at forblive fra 5 til 15 minutter.

Hvordan går harpforseglen over land? Faktum er, at i alle dyr af denne art og sande sæler generelt kan de bageste flippers ikke bøjes og gemmes på en sådan måde, at de kan stole på dem, når de går. For at kunne flytte fra sted til sted over land, er de tvunget til at lave bølgelignende bevægelser i kroppen.

Parring sæson og hvalp fødsel

Som nævnt, migreres harpsælerne til områder sydpå, hvor de slås ned af store kolonier på isflåder for fortsættelsen af ​​slægten. I denne koloni kan der samtidig være omkring ti tusind individer. Her arrangerer mændene med deres fangs og flippers ægteskabsbevægelser med deres rivaler og kæmper for damerne.

Ca. 11 måneder efter hver af hunnerne fødes en sæl. I løbet af denne periode kommer hunnerne sammen i deres "kvindelige" koloni og fodrer de unge selvstændigt, adskilt fra mændene. Og de, der har gået fra de bekymringer, der rejser den yngre generation, bor også på en anden isflok, jagter og hviler.

De kvindelige sæler, selv om de bor tæt på hinanden, accepterer ikke andres hvalpe og fodrer kun deres egne og afstødende udlændinge. Men moren, som kom tilbage fra jagten, finder nemt sin babyforsegling, uanset hvor han er, efter lugt.

Hvad er det, baby seal?

De første par dage, på grund af indflydelsen af ​​fostervand, barnets hvide hår med en lidt grønlig farvetone. Dette er grønne ting. Den nyfødte føder på modermælk, som er 12 gange federe end koens, og vokser hurtigt. Hver dag får han vægt i et par pund.

Gradvist er hans pels ryddet og bliver hvid. Denne segl hedder allerede beleken. Naturen sørgede for, at den lille segl næppe kunne ses i sneen for rovdyr - det kan trods alt ikke svømme eller beskytte sig selv.

Reguleringen af ​​varme i hans krop opstår på grund af konstant jitter. Desuden er hårets hår af de hvide, hule indersider, næsten gennemsigtige og lad solens stråler til huden selv.

12 dage efter fødslen holder kvinden op med at fodre hvalpen og glemmer det. Efter yderligere ti dage, efter at have udtømt deres fedtreserver akkumuleret tidligere, går den sultende bælte gennem en første smelt og bliver en sæk, en rigtig ung sæl med en karakteristisk farve for sin art. Nu bliver hans pels ikke våd, når han er nedsænket i isvand, og han kan jage på egen hånd.

Seal: beskrivelse, struktur, karakterisering. Hvad ser en sæl ud?

Udseendet af forseglingen skyldes deres akvatiske livsstil. På den ene side vendte flipperne, som gav navnet til hele arten "pinnipeds", disse svage landskabsmænd til fremragende svømmere. På den anden side har sæler i modsætning til hvaler og delfiner ikke mistet deres forbindelse med landet, hvor de også bruger meget tid.

Alle sæler er ganske store dyr. Således varierer en forseglings masse afhængigt af arten fra 40 kg (til forseglingen) til 2,5 tons (til elefantforseglingen). Også tætningens kropslængde varierer fra 1,25 meter i forseglingen - den mindste blandt familien af ​​ægte sæler, eller 6,5 meter i elefantforseglingen, hvis navn tydeligt angiver den største størrelse af denne type tætning. Og interessant, mange seler af samme art kan ændre deres størrelse afhængigt af sæsonen, da de har tendens til at akkumulere sæsonmæssige reserver af fedt, som derefter forsvinder.

Formen af ​​sælens krop er langstrakt og strømlinet, halsen er kort og tyk, kronet af forseglingshovedet, som har en relativt lille størrelse, men har en fladskalle. Sejlens flippers har meget udviklede hænder og fødder.

Tæppens krop er dækket af kort og hård frakke, som på den ene side ikke forhindrer deres bevægelse under vand og på den anden side beskytter ejeren mod forkølelsen. Også fra forseglingens kulde beskytter lagre af subkutant fedt, akkumulerede sæler til vinteren. Faktisk udfører dette subkutane fedt af sæler en termostatisk funktion, der gør det muligt for dyrene at udholde det hårde arktiske og antarktiske kulde. Farven på de fleste arter af sæler er grå eller brun, nogle arter har et spættet mønster.

Når man ser på et billede af en segl, ser det ud til, at dette skabning er meget klodset og langsomt på land, og det er sandt, da sælerne læner sig på forbenene og maven under bevægelse, mens baglederne bare trækker på jorden. Især i betragtning af den temmelig store tætning af sæler er det virkelig svært for dem at bevæge sig på jorden. Men en gang i vandet bliver sælerne omdannet, den langsommelighed og klodskab, der karakteriserer dem på land, efterlader ikke spor - de kan nå hastigheder på op til 25 km i timen i vand. Desuden er sælerne fremragende dykkere, der er i stand til at dykke op til 600 m i dybden.

Sandsynligvis kan der under sejl ikke gå mere end 10 minutter, i hvilket tidsrum ophører tilførslen af ​​ilt, som er i en speciel airbag (under sælens hud), og du skal vende tilbage til tørt jord igen.

Selvom sælernes øjne er større, er deres syn ikke særlig veludviklet (som det er tilfældet med alle akvatiske pattedyr), og alle sæler er kortsynede. Men dårlig syn kompenseres perfekt ved god hørelse og især lugt, så tætninger er i stand til at fange lugt i en afstand på 300-500 meter. Endvidere har sæler såkaldte taktile vibriser (de kaldes også "whiskers") med hjælp fra hvilke de er orienteret blandt undervands hindringer. Det er også værd at bemærke, at nogle arter af sæler har evnen til ekkolokation, selv om det udvikles i dem flere gange svagere end hvaler og delfiner.

I sæler med undtagelse af et par arter er seksuell dimorphisme fraværende, det vil sige mænd og kvinder ser det samme ud (kun mænd og khkhlach-sæler har mænd en særlig "dekoration" på ansigtet). Med hensyn til kønsorganerne, i sæler og i mange andre vandpattedyr er de skjult i hudens folder og er ikke synlige.

Hvor sælen lever

Selve habitat er meget bredt, vi kan sige, at dette er hele kloden. Sandt i betragtning af den marine livsstil i sæler, beboer de alle havene og oceanernes kyst. Den største af alle disse dyrearter lever i de koldt breddegrader af Arktis og Antarktis, hvor, takket være det subkutane fedt, er kulden der, men der er også sådanne sæler, som munkforseglingen, der lever i det varme Middelhavet.

Derudover lever flere sealarter, såsom Baikal-seglet, i kontinentalsøernes indre søer.

Seal livsstil

Selene, selv om de danner gruppeklubber, er såkaldte rookeries på havets og oceanernes bredder, er de i modsætning til andre pinnipeds meget mindre karakteristiske for besætningens instinkt. F.eks. Fodrer og hviler de separat, og kun i tilfælde af fare overvåger de deres stipendiaters adfærd.

Også sæler er meget fredsbevarende skabninger, de bekæmper næsten ikke hinanden, bortset fra selvfølgelig den parringssæson, når flere mænd opnår en kvinde, i en sådan situation kan selv fredsbevarende sæler være voldelige.

Som vi skrev ovenfor på kysten, er sælerne klumede og trægte, så de er specielt placeret tættere på vandet for at dykke ind i vandoverfladen i tilfælde af fare. Også fra tid til anden dykker de bare ind i vandet til bytte, og her går vi videre til næste punkt.

Hvilke sæler føder på

Tætninger er rovdyr, og deres vigtigste fødekilde er forskellige marine liv: fisk, bløddyr, krebs, krabber. Sådanne store sæler, såsom havet leoparden, vil ikke spise væk, siger pingviner.

Munkforsegling

Denne type tætning er nok den mest termofile blandt sælerne, da det foretrækker det varme vand i Middelhavet, Hawaii og Caribien, hvor det rent faktisk lever, til de kolde arktiske og antarktiske frost. Også, i modsætning til andre sæler, har den en veludviklet bageste mandible. Monkforseglens kropslængde er 2-3 meter og vejer 250 kg. Den har en gråbrun farve og en lys mave, hvorigennem han modtog andet navn - den hvidbælte segl. Det var interessant, at monkforsegler tidligere levede i Sortehavet, og de kunne findes på Sortehavets kyst, men for nylig er befolkningen i disse sæler faldet markant, i øjeblikket er alle underarter af munkens segl anført i Røde Bog.

Sea elefant

Som du kan gætte fra navnet på havet elefanten er den største sorter af sæler, kan dens længde nå op til 6,5 meter og vejer 2,5 tons. Desuden giver en bestemt ejendom med elefanter ikke kun store størrelser, men også tilstedeværelsen af ​​en khotoobrazny næse i mandlige elefantforseglinger. Afhængigt af habitatet er elefantforseglinger opdelt i to underarter: den nordlige elefant bor på kysten af ​​Nordamerika, og den sydlige elefant bor i Antarktis.

Ross seal

Opkaldt efter den engelske udforsker James Ross. Dette er en forholdsvis lille Antarktisforsegling, vel, hvor lille er dens kropslængde ca. 2 meter og vejer 200 kg. Den har en meget tykk hals i folder, som nemt kan skjule hovedet. Lidt studeret, da det bor i afsidesliggende Antarktisområder.

Crabeater segl

Crabeater-forseglingen, der er opkaldt efter sit gastronomiske ønske om krabber, er også den mest talrige sæl i verden - ifølge forskellige estimater varierer antallet fra 7 til 40 millioner individer. Det har gennemsnitlige størrelser til sæler - kropslængde - 2,2-2,6 meter, vægt - 200-300 kg, lang smal næse. Disse sæler lever i Antarktis, og de sydlige hav vasker det. De kan ofte sætte deres rookeries på isflokke og svømme med dem.

Sea leopard

Opkaldt så takket være sin spottede hud og rovdyr adfærd, blandt sæler, anses denne art for at være den farligste og aggressive. Især ligner havluiparder ikke at angribe mindre sæler af andre arter, men pingviner er deres yndlingsdelikatesse. Размеры морского леопарда более крупные, чем у многих других видов тюленей, уступают разве что морскому слону, длина его тела может достигать до 4 метров при весе в 600 кг. Обитает по всему побережью Антарктиды.

Тюлень Уэдделла

Navngivet efter en anden englænder, britisk søfarer, svovl, James Weddell, den tidligere kommandør for en forskningsekspedition til Weddellhavet, hvor denne slags sæl først blev opdaget af europæerne. Blandt andre sæler står Weddell-seglet ud for sin bemærkelsesværdige evne til at dykke og blive under vand - mens mange andre sæler i havets dybde ikke kan være mere end 10 minutter, kan denne sæl svømme i en time. Bor også i Antarktis.

Fælles tætning

Denne sortsart, repræsenteret af fire underarter (afhængigt af deres levested), befinder sig i hele den nordlige arktiske halvkugle: på nordamerika, skandinavien, i den nordlige del af Rusland. Nogle underarter af den fælles sæl er truet med udryddelse på grund af deres poaching.

Long Sea Seal

Den langsigtede forsegling er så navngivet for dens længde, som til og med for sæler, snuten. Kropslængden på den lange forseglingstætning er 2,5 meter og vejer op til 300 kg. Indbygger Nordatlanten: På Grønlands, Skandinaviens og Islandskystens kyst.

Harpeforsegling

En anden af ​​de nordlige sæler, der bor på selve Grønlands kyst. De adskiller sig fra andre typer sæler ved deres karakteristiske farve: kun de har sølvgrå uld, et sort hoved og en sort hesteskoformet linje, der strækker sig fra skuldrene på begge sider. Harpforseglingen er relativt lille - længden af ​​sin krop er 170-180 cm, vægt - 120-140 kg.

Stribet tætning

Det adskiller sig fra andre sæler ved sin usædvanlige stribede farve fra hvide og sorte blomster. Indeholder Bering, Okhotsk og Chukchi havene. Kropslængden på den stribede forsegling er 150-190 cm, vægt - 70-90 kg.

Tætningen er den mindste forseglingsart, den gennemsnitlige kropslængde er 1,5 meter med en vægt på op til 100 kg. Men det er i gennemsnit den mindste blandt underseglerne af sæler - Ladoga-seglet, som rent faktisk bor i Ladoga-søen og har en kropslængde på højst 135 cm og en vægt på 40 kg. Generelt besidder sæler det kolde og tempererede farvande i Stillehavet, Atlanterhavet og Det Arktiske Ocean såvel som i store søer og indre haver. Afhængig af levestedet er sådanne underarter som den caspiske sæl, Baikal-seglet, Ladoga-seglen udmærket.

Avls sæler

Sæler opdrætter, og alle arter, kun en gang om året. Deres ægteskab periode forekommer normalt i slutningen af ​​sommeren. I denne periode kan mulige sammenstød mellem konkurrerende mænd, der søger en kvindes opmærksomhed. Det, som det skulle være, vil i sidste ende vælge den stærkeste mand til parring.

Graviditeten af ​​den kvindelige segl varer i et år, hvorefter kun en baby er født. Sandt nok er han født allerede fuldt udviklet og tilpasset sæl. Små sæler har hvid hud, så de kaldes også belcots. De kan ikke ledsage moderen i vandet, så de tilbringer det meste af deres tid på kysten eller drivende isflokke. Meget hurtigt spiser modermælk rig på proteiner, de begynder at modne og vokse i størrelse, indtil de bliver voksen selvforsynende sæler.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org