Fugle

Hvor bor bustard steppe

Pin
Send
Share
Send
Send


Den bustard almindelige er en af ​​de største fugle, der generelt findes i Rusland. I sjældne tilfælde når størrelsen 21 kg. Farven på fuglen er ret nysgerrig: rød med svarte skorsteg, og bunden af ​​kroppen er hvid.

Som det normalt sker, er haner noget større end kvinder, der adskiller sig fra dem ikke kun i størrelse, men også i whiskers af trådformede fjer vokser nær halsen. I et ord er bustard fuglen en meget smuk og original repræsentant for faunaen.

Det menes at denne art ikke kan flyve. Det er ikke sandt: Ja, flyvet er svagt, og det er kun muligt efter lang tid, men det er trygt i luften. Mærkeligt nok, men i luften foretrækker at stige imod vinden. På jorden er bustardfuglen yderst forsigtig, kun de mest erfarne jægere kan komme tæt på den.

Det bor i steppe og skov-steppe zone, meget glad for blandede græsmarker. Det føder på unge spirer af urter og korn i malkestadiet af modenhed, vilde hvidløg og løg, nægter ikke insekter, små pattedyr og endda fugle af andre fugle.

Det skal bemærkes, at i sommervarmen er fuglen en bustard i stort behov for ubegrænset adgang til vand, da det bruger meget fugt. I betragtning af at hun ikke har svedkirtler, har hun svært i den varme sæson. For at afkøle deres kroppe lægger de sig ned på jorden, spreder deres vinger og åbner munden bredt og trækker vejret hurtigt og hurtigt. Først når varmen ikke er så forfærdelig, genoptager disse fugle deres søgen efter mad.

Farlige og voldsomme regner er farlige. De har ingen oliekirtel, og derfor bliver deres fjerbetræk øjeblikkeligt vådt. Ekstremt farligt er de tunge efterårregn før vinterkuldens begyndelse. Iced fjer gør bustards helt hjælpeløse, hvilket er hvad rovdyr bruger.

For hundrede år siden var bustard fuglen en af ​​de mest almindelige fugle på det russiske imperiums område. Der var tusinder af dem der findes, hvor i dag sjældent man kan se mindst en fugl. Adskilte individer findes i Ukraine, Centralasien og nogle regioner i Kaukasus. Årsagen til en så kraftig reduktion i tal er ikke engang i jagten på dem, men i en kraftig stigning i antallet af stepper bliver pløjet op.

Bustard rejer (steppe fugle i mange henseender kommer på samme måde) er arrangeret ved blot at grave et lille hul i jorden og foring det med tørt græs. Ofte lægges 2-3 olivenfarvede æg direkte på bar jord, i mangel af noget slags kuld. Hatching fugle skal gøre en måned.

Kun kvinden bekymrer sig om kyllingerne. I tilfælde af fare giver moderen kyllingerne et særligt signal, hvorved de gemmer sig i græsset og forsøger at være så ubetydelige som muligt. Fuglen viser mirakler mod, i det øjeblik, hvor alarmen fører fjenden bag ham, eller endog modigt angriber ham.

Før den første sne vandrer ungdommer og forældre steppe på jagt efter mad. Når snedækkets tykkelse bliver for stor, vandrer de mod syd. Således kan denne fugl i Bustard familien mødes selv i Tadsjikistan og Turkmenistan.

De vender tilbage til deres hjem i maj. Næsten straks begynder parringssæsonen, hvor mændene snakker fint.

Eksterne tegn

Bustard bare finde ud af. Måske også fordi det er en af ​​de største steppe fugle. Mændenes vægt er 16 kg, og den samlede kropslængde er 105 cm. Hunnerne er sædvanligvis meget mindre end hanner, deres gennemsnitlige vægt er fra 4 til 8 kg, og kropslængden er fra 40 til 80 cm. Bustarden har veludviklede ben. De er praktisk taget blottet for fjerning og godt tilpasset til hurtigt at løbe over steppe, derfor bliver fuglen til tider endda kaldet steppe struds!

Samtidig flyver bustards perfekt, men i tilfælde af fare forsøger de at flygte i starten. Farven på deres fjerdragt er fantastisk til maskering blandt steppe vegetationen. Fra oven er det rusten-oker, og under er den gullig-hvid med små variationer. På foråret, på siderne af hovedet vokser fjerkræer - en slags "overskæg". Dette er et element i ægteskabsbegrebet, der har til formål at tiltrække kvinder.

Livsstil

Mænd når seksuel modenhed i den femte til sjette og kvinderne i det tredje til fjerde år af livet. Det er vigtigt at sige, at bustards ikke danner ægtepar. Deres ægteskabsforhold er af en type kaldet promiskuitet.

Om foråret, i april - i begyndelsen af ​​maj, tidligt om morgenen, normalt før solen stiger, strømmer en strøm. Mænd vælger åbent terræn - tokovische, og det mest interessante syn begynder.

Efter at have afskediget ventilatoren og hævet deres haler lodret, faldt deres vinger til jorden, går de vigtigere og udsender bløde skrig. I fuld ægteskabskjole virker hanen seriøs og imponerende. Når kvinder vises på tokovische, øges den generelle spænding og kan endda blive til voldsomme kampe mellem mænd.

Efter parring graver hunner et lille hul i jorden med deres fødder, linjer det med tørre urter og plantestænger og sætter sig om æglæggende æg. I lægge normalt to eller tre æg. Omsorg for afkom af en bustard er overladt udelukkende til kvinder. Så snart de begynder at bygge reden og lægge æg, samles hannerne i små grupper og går til deres smeltesteder. Familielivet interesserer ikke længere dem. Op til 30 dage inkuberer kvinden æggene, næsten uden at forlade reden. I tilfælde af fare presser hun hele sin krop til jorden og slår sammen med det omgivende landskab, men overgiver ikke sine fremtidige små.

Umiddelbart efter fødslen, har tørret lidt ud, kyllingerne kommer ud af reden og tager deres første skridt. Først foder de på myrens larver og hvad de kan finde i nærheden af ​​deres hjem. I løbet af få dage leder moderen sin kylling til steppe på jagt efter mad. Bustard er en hengiven og omsorgsfuld mor. Hvis børnene står over for problemer, fjerner kvinden fjendens opmærksomhed og flyver lavt over græsstativet for at være tydeligt synlig. Nestlings på dette tidspunkt kan gemme sig i et afsides sted. Det skal bemærkes, at kød forsøger at holde sig adskilt fra hinanden.

Når man når omkring 40 dage, lærer børn at flyve. De vokser hurtigt, og når nu en vægt, der er halvdelen af ​​deres moders størrelse. I slutningen af ​​sommeren, når kyllingerne fra hver kød bliver stærkere, samles brødene i besætninger og holder sammen til næste forår.

Bustards er omnivores. De er egnede både vegetabilsk og dyrefoder. Fugle kan endda være farlige rovdyr, for eksempel til små gnavere, firben og endda kyllinger af andre arter. Repræsentanter for denne art lever omkring 25 år.

Interessant faktum

Bustard er den tungeste flyvende fugl i vores land. Interessant er det symbolsk. I Afrika er bustards forbundet med frugtbarhed, samt et dybt forhold mellem jord og luft. I Rusland er denne fugl et symbol på Saratov-regionen.

Saratov-grenen af ​​Institut for problemerne med økologi og evolution opkaldt efter A. N. Severtsov fra det russiske videnskabsakademi. Erfaringerne fra denne institution til genopretning af en populations art er almindeligt kendt ikke kun i hele landet, men også i udlandet. Programmet var af interesse for britiske eksperter, og i 2003 underskrev det britiske konsoltium "Big Bustard" og det russiske videnskabsakademi et samarbejdsmemorandum for at genoprette den naturlige bustard-befolkning. Faktisk i England er bustard et af de mest elskede fugle, såvel som et af landets symboler. Hun er afbildet på våbenskjold, barer, klubber og forskellige organisationer er opkaldt efter en bustard, men meget få bustards forbliver i Albion's vilde natur.

I den røde bog

I begyndelsen af ​​forrige århundrede var bustard en temmelig almindelig og endog massiv art i mange regioner i verden. Men XX århundrede. blev kritisk for denne fugl. For det første betragtes bustardkød som en særlig delikatesse, så det var en af ​​de yndlingsmæssige objekter af poaching. For det andet, selv i dag fortsætter pløjningen af ​​stepper til landbrugsjord uformindsket. Virgin steppe og bustard eksisterer ikke separat. Allerede i anden halvdel af XIX århundrede. Med udviklingen af ​​landbrugsteknologi og forbedring af landbrugsmetoderne forsvandt bustarden helt fra Storbritannien.

Artens overflod faldt også kraftigt i Østeuropa. Derudover har bustards ikke oliekirtlen, og de kan ikke beskytte deres fjer mod at blive våde. I tilfælde af tunge regner og de følgende skarpe frostfryser, frosne fuglefugle og de simpelthen ikke kan flyve, hvilket gør dem nemme bytte for rovdyr.

Siden 1960'erne. Tyvende århundrede. Antallet af verdens bustard befolkning er faldet med 30%. Da den alarmerende tendens blev opdaget, og det videnskabelige samfund officielt bekræftede det, blev der indgået en række internationale traktater og konventioner, som regulerede opførelsen af ​​beskyttelsesforanstaltninger af denne type.

I 1991 blev den velgørende "International Bustard Foundation" grundlagt, hvis mission er at bevare den jomfru steppe og reproducere den østeuropæiske bustard befolkning. I øjeblikket er der i Tyskland, Ungarn og Rusland særlige laboratorier, der beskæftiger sig med den kunstige inkubation af bustardæg og forbereder kyllingerne til at vende tilbage til deres naturlige miljø.

Beskrivelse bustard

Otis tarda (bustard, også kendt som duduk) repræsenterer familien af ​​bustards fra squad Crane og er anerkendt som en af ​​de tungeste flyvende fugle. Hanen vokser til størrelsen af ​​en kalkun og vejer næsten dobbelt så meget som kvinden.. Mandlige dyr vejer 7-16 kg med en længde på 1,05 m, mens kvinder vejer i gennemsnit 4-8 kg med en længde på 0,8 m.

To underarter af bustard er beskrevet:

  • Otis tarda tarda - European Bustard,
  • Otis tarda dubowskii - East Siberian bustard.

udseende

Det er en massiv fugl med et udfoldet bryst og en tykk hals. Det adskiller sig fra andre fjederbustards ikke så meget af sine imponerende dimensioner, som af den varierede farve og stærke ikke-fjerede lemmer (tilpasset til bevægelse i jorden).

I fjerbeklædningen er alternativ rød, sort og grå, såvel som hvid, hvor maven, brystet, underskalen og vingenes bagside er malet. Hovedet med nakke er normalt askegrå (med lettere nuancer i de østlige befolkninger). Toppen består af rødbrun fjer med et karakteristisk streaming mønster af sorte tværgående striber. Flyvinger af den første ordre er altid mørkebrune, i anden række er brune, men med hvide rødder.

Dette er interessant! Ved foråret erhverver alle mænd kastanje "kraver" og "overskæg". Sidstnævnte er stive fjederbjælker i form af lange filamenter, der går fra bunden af ​​næb til siderne. I "overskæget" lykkes mændene til slutningen af ​​sommeren.

Uanset årstiden gentager hunnerne høst / vinterfarvning af mændene. Bustard har en lys grå næb og mørke øjne samt lange kraftfulde ben af ​​grønbrun farve. Der er 3 fingre på hvert ben. Halen er lang, afrundet i slutningen. Vingepanelet på de brede vinger er 1,9-2,6 m. Bustard med indsatsen tager afsted, men flyver hurtigt nok, trækker nakken og henter benene, der ikke strækker sig ud over kanten af ​​halen. Vinger på vingerne er langsomme, hvilket giver mulighed for at se store hvide marker og mørke vingefjær på dem.

Karakter og livsstil

Bustard er vågen i dagslyset. Om morgenen og om aftenen får hun mad, og om eftermiddagen arrangerer hun sig selv en siesta, der ligger på jorden under baldakin af høje græs. Hvis himlen er dækket af skyer, og luften er kold nok, går det uden en middagstid og feeds uden pause. Udenfor avlssæsonen samles Dudaki i store, ofte same-sex flokke, der nummererer op til hundreder af individer.

Lejlighedsvis, i typisk kvindelige grupper, er der unge mænd, der ikke har nået puberteten. En bustard, i modsætning til en kran, tillader ikke dens ben / næb at komme ind for at løsne jorden og agitere uldkuldet. Fuglen går langsomt og pryder græsset og spiser kun synlige edibles og stopper ofte.

Dette er interessant! Små dyreliv fanger et hurtigt slag i næbene og kaster hovedet fremad. Det flygende spil tager fat i hurtige spring, ryster eller sparker det på jorden, før de sluges.

I luften flytter bustarden kun i løbet af dagen. I vest og syd for området er det stillesiddende, i øst og nord gør det sæsonmæssige migreringer og betragtes som migrerende / delvis vandrende. Nogle gange overvinder det korte afstande til fods, og til vintering afgår det ret sent (ikke tidligere end oktober til november), og samles i talrige, op til flere hundrede fugle, flokke. Dudaki molt to gange om året: i efteråret, når fjerkræet ændres helt og om foråret (før parringstid), når kun små fjer ændres.

Habitat, levesteder

Bustardområder er spredt i forskellige dele af det eurasiske kontinent, og den eneste lille befolkning bor i det nordøstlige Marokko (Afrika). Der er imidlertid oplysninger om, at den afrikanske befolkning allerede er uddød. I Eurasien er det syd for den iberiske halvø, Østrig, Slovakiet og det sydlige Bøhmen. Bustard findes nær Gomel, i Chernihiv, Bryansk, Ryazan, Tula, Penza og Samara regioner op til sydlige Basjkirien.

Arterne beboer det vestlige Sibirien, der når Barnaul og Minusinsk, syd for den østlige Sayans, den nedre del af Øvre Angara, Khanka-lavlandet og dalen i Nedre Zeya. Mod syd strækker sig området til Middelhavet, regionerne i Asien, de sydlige regioner i Aserbajdsjan og Nordiran. Fugle bosatte sig øst for Kaspiske Hav og videre til Urals, Irgis, Turgai og østlige Kasakhstans nedre rækkevidde.

Der er en skygge i Tien Shan, såvel som mod syd, til sydvestlige Tadzjikistan og mod vest til Karatau-højden. Øst for Tien Shan-området dækker Gobi's nordlige grænser, foden af ​​Great Khingan i sydvest, nordøst for Heilongjiang-provinsen og syd for Primorye.

Det er vigtigt! Mellemrummet mellem de østlige og vestlige underarter spænder gennem Altai. Tyrkiske og europæiske bustards er tilbøjelige til at bosætte sig, mere østlige (steppe) flyve væk til overvintring, vælge Krim, den sydlige del af Centralasien og Det Kaspiske Hav, samt nordøstlige Kina.

Ornitologer taler om artens høje økologiske tilpasningsevne, baseret på dens omfattende zonalfordeling. Det er fastslået, at bustards har lært at leve og reproducere i landskaber, modificeret af mennesker næsten uden for anerkendelse.

Dudaks oprindelige landskab betragtes som eng nordlige stepper.. Moderne bustards foretrækker højgræs korn (hovedsagelig fjær græs) stepper. Oftest bosætter sig på flade, få kuperede områder (med høj, men ikke tæt vegetation), idet man undgår bjælker, kløfter, stejle bakker og stenrige områder. Bustards reden, som regel, på sletten, lejlighedsvis beboer bjerg stepper.

Bustard kost

Fuglen har et rigt gastronomisk sortiment, som omfatter animalske og grøntsagskomponenter, hvis forhold er påvirket af bustardens alder og køn, dets lokalitet og tilgængeligheden af ​​en bestemt fødevare.

Voksne vil gerne spise blade, skudd, blomsterblomster og frø af dyrkede / vilde planter som:

  • mælkebøtte, krybbe, gedgeorm, havesavdistel, skovl, kultulum,
  • Engelklov og krybkløver, patolsk sainfoin, ærter og alfalfa (frø),
  • radise såning og mark, voldtægt, havkål, rodfilet, sort sennep,
  • koletter og sving,
  • forskellige plantain.

Lejlighedsvis skifter det til græssernes rødder - en paraplyfugl, et krybende soppegræs og en bue.

Dette er interessant! Med et underskud på sædvanlig vegetation skifter bustarden til hårdere fødevarer, for eksempel betespirer. Men grove bedefibre forårsager ofte fuglens død på grund af fordøjelsesbesvær.

Sammensætningen af ​​foderstoffer ser sådan ud:

  • voksne / locust larver, græshoppe, cricket og isbjørn,
  • larve af jorden biller, carrion biller, Colorado biller, darkling biller, blade biller og weevils,
  • larver af sommerfugle og bedbugs (sjældent)
  • snegle, regnorme og ørestikker,
  • firben, frøer, nestlings af marken lark og andre fugle, der nester på jorden,
  • små gnavere,
  • myrer / pupper fra slægten formica (til fodring til kyllinger).

Bustards kan ikke leve uden vand: om sommeren flyver de til et vandingssted, om vinteren er de tilfredse med sneen.

Reproduktion og afkom

Flyvende bustards vender tilbage til deres oprindelige lande til snedmælte, begynder at strømme, så snart steppen tørrer. De er aktuelle i grupper (uden kampe) og en efter en, vælger åbne områder for den nuværende, hvor du kan observere terrænet.

En mand har en diameter på op til 50 m. Strømmen er forbundet med solopgangen, men sker undertiden før solnedgang eller om dagen. Den nuværende kvæver spreder sine vinger, smider halsen tilbage, svulmer halsen, børster sin overskæg og smider sin hale på ryggen. Den mandlige forelskede ecstasy er som en hvid sky, der tager sin sædvanlige "fugl" visning efter 10-15 sekunder.

Dette er interessant! Kvinder, der ankommer eller ankommer til den nuværende, udgør ikke permanente par. I bustards observeres både polyandry og polygyni, når "grooms" og "brides" kompis med forskellige partnere.

De reder i begyndelsen af ​​maj, hvor man sætter rede på bar jord, og af og til maskerer dem med græs. Hatching eggs (2-4) samt opdræt af brød, er overladt til moderen: fædre forene i flokke og migrere til steder af post-nuptial moult.

Kyllinger lukkes i maj - juni efter tre til fire ugers inkubation. Pukhovichki kommer næsten straks ud af reden, men de forlader det ikke. Her fodrer deres mor dem. De starter den uafhængige søgen efter mad om fem dage uden at forlade moderens fodring i yderligere 2-3 uger. Молодняк полностью оперяется и встает на крыло примерно к 1 месяцу, не покидая мать до осени, а зачастую и до весны. Окончательное зимнее/брачное оперение появляется у дроф не ранее 4–6 лет параллельно с фертильностью, которая у самок наступает в 2–4 года, а у самцов – в 5–6 лет.

Naturlige fjender

Både jord- og fjedrede rovdyr jager efter voksne fugle:

I områder, der er intensivt befæstet af mennesker, er faren truet af kød og koblinger. Rederne bliver oftere ødelagt af eng- og markhugger, ræve, magpier, barrows, grå / sort krager og roks. Sidstnævnte har tilpasset sig til at ledsage feltudstyret, som skræmmer hønenes høner, hvilket er det, der bruger rooks. Desuden bliver kyllinger og bustard æg let bytte for onde hunde.

Befolkning og arter status

Frem til det 20. århundrede var bustard udbredt og beboet de enorme steppeudvidelser af Eurasien. Nu anses arterne for truede, og fuglen er inkluderet i de røde bøger i flere lande og Den Internationale Union for Bevarelse af Naturen og er også beskyttet af særskilte internationale konventioner.

Det er vigtigt! Årsager til udryddelse af arten, hovedsagelig menneskeskabte - ukontrolleret jagt, skiftende levesteder, landbrugsarbejde.

Ifølge nogle rapporter blev bustarden fuldstændig udryddet i Frankrig, Skandinavien, Polen, England, Balkan og Marokko. Det anslås, at der i det nordlige Tyskland er ca. 200 fugle tilbage, i Ungarn og de tilstødende regioner i Østrig, Slovakiet, Tjekkiet og Rumænien - ca. 1.300-1400 dudakov og på den iberiske halvø - mindre end 15 tusind individer.

I Rusland blev bustarden kaldet "princely" spil, og fangede det i store mængder ved hjælp af jagtfugle og hunde. Nu i det post-sovjetiske område er der registreret omkring 11 tusind individer, hvoraf kun 300-600 fugle (der bor i Buryatia) tilhører de østlige underarter. For at redde arten er der skabt helligdomme og reserver i Eurasien, den fængslede avl af bustard og dens genindførelse til de steder, hvorfra den var blevet fordrevet tidligere, blev startet. I Rusland blev der åbnet en lignende reserve i Saratov-regionen.

Bustard Bird: ekstern beskrivelse

Dudak (eller den bustard almindelige) er den største repræsentant for fugle i Ruslands fauna. Hun har en temmelig massiv fysik, der minder om noget kalkun: et bredt bryst, en tykk hals. Forskellen mellem kvinder og mænd i størrelse er meget tydeligt udtrykt. Den første er meget mindre, når en vægt på 4-8 kg og en længde på op til 80 centimeter. Samtidig er hanner rigtige giganter. Den samlede længde af kroppen er i gennemsnit ca. en meter, og vægten når 16 kilo. Derfor er det ikke overraskende, at denne steppefugl en gang blev til fiskeri. En kendetegnende funktion er de kraftige ben med tre fingre uden forklæde - en enhed til hurtig bevægelse på jorden. Fuglen løber ganske godt og flyver godt i betragtning af den store størrelse.

Bustard fjerdragt farve

Dette er en anden særpræg, som du let kan genkende denne fugl. Fødsel er meget farverig. Naturen har hentet for hende en smuk kombination af uklare blomster. Hoved og nakke malet i askegrå nuancer, mætning kan afhænge af befolkningens levestandard. Resten af ​​fjerkræet fra toppen har en rødlig okkerfarve, mønsteret er strømfuldt, tværgående. Brystet, understaen og maven er rent hvid. Denne steppe fugl varierer ikke i farve afhængigt af køn. Og kun om foråret, på hankens hals, vises noget som en krave af lyse kastanjetrøde farver og trådlignende fjederbunker, der kommer fra bunden af ​​næbene - de vedvarer til slutningen af ​​sommeren.

Hvor bor bustarden?

Hvor bor denne skønhed? Det er en steppe fugl, det foretrækker steder rig på tyk, men ikke meget høj vegetation (fescue, fjer græs stepper), enge. I begyndelsen beboede bustarden kun jomfruhalvdeler og stepper, nu er dens levested blevet udvidet, menneskets økonomiske aktivitet har spillet en vigtig rolle i dette. Hun foretrækker at huse på flade steder, oftere - i bjergrige. Det tåler lave temperaturer ganske godt, men er følsomt overfor snefald og langvarigt snedække.

I forbindelse med udviklingen af ​​en mand af store territorier blev bustardfuglen tvunget til at tilpasse sig. Som følge heraf kan den nu findes i landbrugsarealer, områder til høstproduktion.

Bustard underarter

1. europæisk Det optager det meste af habitat, sydvest for Altai. Det adskiller sig i hovedets farve, det er mørkere i denne underart, og mønsteret på bagsiden er lidt sløret, de sorte striber er smalle.

2. Østsibiriske. Territory habitat øst for Tuva, nord og sydøst for Altai. Mønsteret på bagsiden er klarere og skarpere, de sorte stænger er meget bredere. Derudover udvikler mænds fjederbjælker ikke kun på siderne af hovedet, men også på halsen.

Hvad spiser en bustard?

Fuglens kost har en meget blandet sammensætning, hvor overvejende dyre- eller vegetabilsk mad afhænger ofte af individets levestandard, alder og køn, samt tilgængeligheden af ​​mad på forskellige tidspunkter af året. Den steppe voksenfugle forbruger ivrigt skudd, frø, blade og blomsterblomster fra planter af forskellige familier, herunder astera, bælgfrugter (kløver, ærter, alfalfa), kål mv. Dyrefoder er primært insekter og deres larver, Locust, græshopper og bjørnen samt forskellige biller, der er interessant, herunder Colorado, udgør det overvældende flertal. Bustardfuglen er altomfattende og fanger til og med frøer, firben, regnorme og spiser æg af småfugle, der laver rede på jorden (fx en marklark). I perioder, hvor antallet af individer stiger, kan det jage små gnavere. Bustardsne kræver at der findes vand, så de enten sætter sig tæt på vandlegemer eller lejlighedsvis flyver til vandområder, bruger sne om vinteren.

Men i kyllingerne er rationen lidt mager, voksne fodrer dem med myrer af slægten Formica og deres larver.

Reproduktion og ægteskab ceremoni

Puberty opnås tidligere af kvinder, 3-4 år og mænd i en alder af 5-6 år. De vender altid tilbage til hegnstedet hvert år, så snart de første optøede pletter vises på jorden. Dette sker normalt i marts eller i begyndelsen af ​​april. Først bliver fuglene i flokke og venter på, at landet tørrer ud. Herefter begynder ægteskabsceremonien, de finder sted i særlige områder - tokovischakh. Webstedet er permanent, og fuglene vender tilbage til det årligt. En bustardfugl udgør ikke et konstant par.

Bryllup ceremoni er meget interessant og støjende. Desuden bustards i det normale liv - fuglene er ret rolige. Den mest aktive handling foregår tidligt om morgenen, op til 8 timer. Flere mænd begynder at vise sig foran kvinder. Dette manifesteres i den aktive demonstration af fjerkræ, der opblæser halssækken, mens fjerene på halsen bliver til ende. Ved climaxet ligner fuglen en bold og gør en kedelig, lav lyd. Interesserede kvinder overvåger alt dette. Han vælger fra dem, hvorefter parring finder sted.

Nest og kyllinger

Den tid, hvor æg er lagt, er omtrent det samme for hele rækken, men vejret kan have indflydelse. For sæsonen er en kobling. Resten er involveret i arrangementet af kvinden. Hun gør en hul i jorden ved hjælp af hendes poter, trækker ud alle de resterende rødder og græsstængler, så med en rotationsbevægelse i kroppen giver hullet en afrundet form. En rede, der således er lavet, overgår normalt som græs og kan sikkert gemmes. I lægning er der oftest to æg, mindre ofte en. I form, de ligner kraner, men mere afrundede, ret store, op til 7-9 cm i længden. Ægens farve kan variere meget, baggrunden varierer fra lysebrun til olivengrøn. Der er spredte pletter på den, de kan være små eller store, skarpe, i form af udslæt eller uregelmæssig form (afbildet ovenfor).

Mænd tager ikke del i at inkubere og hæve deres unge. Efter parring samles de i store grupper og går til steder af smeltning. Kvinden inkuberer æggene i 21-28 dage. For at finde den i græsset er tykterne ret vanskelige. Bustard i steppe, der har en nedslående farve, er meget ubemærket. Nestlings tilhører brød type, de virker helt uafhængige og fjerede. Inden for en måned når de en vægt på 2-3 kg og står på vingen. Imidlertid forbliver de hos moderen til vinteren og til tider til forår.

Årsager til artens udryddelse

Der er kun tre af dem, og de er alle relateret til menneskelige aktiviteter.

  • Mass jagt på fugle i 19 og første halvdel af det 20. århundrede. Skalaen var meget stor og i nogle lande førte til fuldstændig forsvinden af ​​bustard.
  • Forøgelse af arealet af landbrugsjord og forbedring af deres behandlingsmetoder. Alt dette fører i virkeligheden til ødelæggelsen af ​​reden, der lægger æg.
  • Brug af fuglehabitater til forskellige behov (plantning af skovbælter, bygningsvandingssystemer, veje, højspændingsledninger osv.).

Nu er der taget aktive foranstaltninger, ikke blot for at bevare arten, men også for at øge befolkningen både i Rusland og i Europas lande. Målerne og mulighederne for avlsfugle i fangenskab bliver undersøgt. Medarbejdere af specialcentre samler bustardæg på de steder, hvor de er dømt til døden, og anbringes i inkubatorer, bliver nestlingerne frigivet i naturen.

Se videoen: The Frozen Up Hortobagy National Park In Hungary By Drone. A fagyos Hortobagy. . (September 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org