Dyr

Art af aber med navne, der er karakteristiske for hver race

Pin
Send
Share
Send
Send


Dyraben er en særlig type pattedyr, som er ens i struktur til mennesker. Dyret hører til primaternes rækkefølge, sub-order sukhonosnye.

Voksne kan nå op til 2,5 meter højde, den mindste abe overstiger ikke 15 centimeter. Den største art af dette dyr er gorillaen, især hannerne.

Vægten af ​​en sådan stor primat varierer fra 250-280 kg, mens meget små aber kun kan veje 200 gram.

Apene, der lever i træerne, har en særlig langstrakt ryg, som gør det muligt for dem at vride sig rundt om grene, og tillader dem også at hoppe og klatre træer godt.

Nogle arter af aber har en lang hale, normalt længere end hele kroppen, det giver dig mulighed for at holde balance og bevæge sig let gennem buske. I aber, der lever på land, er halen meget kortere, og de primater, der ligner mennesker, har slet ikke nogen hale.

Apæernes krop er dækket af hår, deres farve kan være fra lysrød til sort, alt afhænger af, hvor aben lever, til hvilken slags den tilhører.

Apekatter, som mennesker, når en vis alder, bliver grå, kan blive modige, det gælder mere for mænd.

Apene har ret udviklede lemmer, især de øvre, de har som mennesker mennesker fem fingre, kun fingerspidserne er dækket af grove negle. Udviklingen af ​​lemmer afhænger også stort set af, hvordan og hvor aben lever, menes at de mest udviklede primater er dem, der bor i træerne.

Primate tænder ligner menneskelige tænder, men aber med en smal næse har et andet mundhule, men også smalle og bærende aber har forskellige antal tænder i de første 32 i den anden 36.

Sådanne pattedyr kendetegnes af en udviklet hjerne, de er ganske intelligente, især den humanoide art er i stand til at forstå godt, og det er også meningsfuldt at udføre nogle handlinger.

De kommunikerer med hinanden med specielle, specielle signaler, som består af separate lyde og ansigtsudtryk. Den støjende er aberne, du kan høre deres bip i timer.

Deres efterligning er også veludviklet, de kan udtrykke deres utilfredshed, glæde, kærlighed, de kan endda blive drillet.

Monkeys beskrivelse

Apenes hjerne er ganske veludviklet, derfor har den en såkaldt kompleks struktur.. For aber karakteriseret ved tilstedeværelsen af ​​højt udviklede dele af hjernen, som er ansvarlige for bevægelsens meningsfuldhed. Synet af de fleste abe-type aber og øjenproteiner, sammen med eleverne, har sort farvning. Tandsystemet af aber ligner menneskelige tænder, men snævre og brede aber har nogle mærkbare forskelle - der er 32 og 36 tænder. Apæerne har massive tænder med en kompleks rodstruktur.

udseende

Længden af ​​kroppen af ​​voksne aber kan variere markant - fra femten centimeter i form af Pygmy-legetøjet og op til et par meter i den mandlige gorilla. Vægten af ​​dyret afhænger også af artens egenskaber. Kropsvægten af ​​de mindste repræsentanter kan ikke være mere end 120-150 gram, og individet, de største individer i gorillen vejer ofte 250-275 kg.

En væsentlig del af arten af ​​aber, som udelukkende fører til den livlige livsstil, har en lang ryg, et forkortet og smalt bryst, såvel som temmelig tynde hofter.

Tilstedeværelsen af ​​et bredt og massivt bryst, såvel som veludviklede, store bækkenbones, er karakteristisk for gibbons og orangutans. Nogle arter af aber udmærker sig ved en meget lang hale, der overstiger kroppens længde, samt udfører en balanceringsfunktion i processen med aktivt at bevæge dyret gennem træerne.

Apene, der lever på jorden, er kendetegnet ved en kort hale, men den humanoide art har det slet ikke. Andenes krop i varierende grad af længde og tykkelse dækker håret, hvis farve kan variere fra lysebrune og røde nuancer til sort-hvide og grå-olivenfarver. Nogle aldersprøver bliver markant grå igennem årene, og for mange mandlige aber er udseendet af skaldede pletter også karakteristisk.

Dette er interessant! Farven på huden i forskellige arter er meget anderledes, så der er dyr med hudhud, lys rød og blå, sort og endda flerfarvet farvning, som mandrillus.

Firehåndede pattedyr skelnes af mobile og meget veludviklede øvre lemmer, udstyret med fem fingre. Phalangeal del ender med neglen. Også til de karakteristiske træk ved aber er tilstedeværelsen af ​​modstand mod tommelfingeren. Fra den overordnede udvikling af et dyrs ben og hænder er den direkte afhængige livsstil. Arter, der bruger meget af deres tid kun på træer, har korte tommelfingre, som hjælper dem med at bevæge sig let fra en gren til en anden. Og for eksempel er en udtalt længde og endog en bestemt nåde karakteristisk for en bavianens fødder, hvilket gør bevægelsen på jorden behagelig.

Karakter og livsstil

Apesens sociale adfærd er stadig ikke godt forstået, men der er også kendt grundlæggende generelle oplysninger om naturen og livsstilen hos sådanne primater. For eksempel er tamariner og marmoser arboreale, og negleplader, der er blevet til stærkt buede klør, tillader sådanne aber let at klatre træer. Alle kædelattede aber, når de samler frugter fra træer, holdes sikkert af grenene med deres lange og meget fastholdige hale.

Dette er interessant! Repræsentanter for meget mange arter af aber, der fører en woody livsstil, falder ikke ned på jordens overflade, for i sådanne træers kroner kan de finde alt, hvad de har brug for for livet.

Træarter er repræsenteret af små aber, som simpelthen er bemærkelsesværdige for deres mobilitet, mens makker og bavianer, der bor i Asien og Afrika søger og samler mad på jorden, men kun overnatter i trækrønner. De voldsomme bavianer beboer de mest åbne rum i savanner og plateauer. Sådanne dyr er ikke meget mobile og tilhører kategorien af ​​typiske landaber.

Monkey intelligence

Aper er meget intellektuelt udviklede dyr, hvilket fremgår af en række forskellige videnskabelige undersøgelser og forsøg. Den mest studerede i dag er intelligensen af ​​chimpanser, hvor den genetiske base er ca. halvfems procent af de menneskelige indekser. Denne art er så genetisk tæt på mennesker, at forskere på samme tid foreslog at inkludere et sådant dyr i slægten Human.

Kan ikke tale på grund af stemmeapparatets egenskaber, chimpanser er ganske i stand til at kommunikere på tegnsprog, symboler og lexigrams sprog. Under naturlige forhold bruger humanoide arter ofte og aktivt værktøjer til at samle vand og honning, fange termitter og myrer, jage dyr og bryde nødder. Uanset forholdet i besætningen eller flokken er komplekse former for adfærd karakteristisk for abekommunikation. Mange følelser er helt fremmede for sådanne dyr, herunder venskab og kærlighed, misundelse og vrede, rancor og list, stærk vrede, såvel som empati og sorg.

Dette er interessant! Japanske macaques er utroligt opfindsomme aber, der, takket være deres ekstraordinære klogskab, har fundet en måde at beskytte sig mod frost i deres levesteder og er nedsænket til at varme deres hals i varme kilder.

Apene forsøger at forene sig i flokke eller flokke, derfor er de tvunget til at opretholde en konstant kommunikation med hinanden. Takket være de hemmelige mærker fra de lugtende kirtler får dyr information om køn og alder, såvel som en bestemt persons sociale status. Imidlertid er optiske signaler vigtigere for kommunikation, herunder nikker hovedet, åben mund, tænder stripping og rammer jorden. For eksempel er gensidig rengøring af uld ikke kun et spørgsmål om hygiejne, men tjener også som en slags forenende faktor, som styrker individernes forhold inden for gruppen.

Hvor mange aber lever

Apene har tendens til at leve omkring et halvt århundrede i naturen, og kun lidt længere, når de holdes i fangenskab. Den nøjagtige forventede levetid for aber varierer afhængigt af arten og habitatet. Sammen med andre medlemmer af primatkampen oplever alle aber lignende udviklingstrin hos mennesker.

Dette er interessant! Meget af aberne dør inden femtreds år, bliver offer for ulykker, rovdyr eller menneskelige angreb.

Nyfødte aber afhænger helt af deres mødre i en alder af fem år, inden de flyttes til den unge fase af deres udvikling. Teenage-scenen i aber starter normalt i en alder af otte, og primater når seksuel modenhed på seksten, når dyret bliver uafhængigt og fuldt dyrket.

Monkey arter

Den abeformede infra-gruppe er repræsenteret af to para-enheder:

  • Brednede aber (Platyrrhini),
  • Smal-mundede aber (catarrhini).

I den moderne klassifikation skelnes mere end fire hundrede arter af aber, og i dag fortjener de at omfatte de mest usædvanlige og interessante:

  • Sort howler (Aluauta saraya) fra familien Spider Monkeys, der beboer Paraguay, Bolivia, Brasilien og Argentina. Repræsentanter for arten gør særegne, meget højt brølende lyde. Mænd har en sort frakke, og kvinder er kendetegnet ved en frakke gulbrun eller olivenfarve. Længden af ​​en voksen mandlig sort hylle er ca. 52-67 cm med en kropsvægt på 6,7 kg, og hunnerne er meget mindre. Grundlaget for kosten er repræsenteret af frugt og løv,
  • Sorg Capuchin (Cebus olivaseus) fra familien Tzepkohvostye, der beboer skovene i Venezuela, Brasilien og Surinam. Den maksimale vægt af hannen er 3,0 kg, og hunnerne er ca. en tredjedel mindre. Frakkefarve brun eller lysebrun i farve, med tilstedeværelse af en gråtoning. I hovedområdet er der en karakteristisk sorthåret trekant. Flokke af denne type praktiserer spædbarnsmedicin i form af bevidst at dræbe unge, og beskyttelse mod blodsukker udføres ved at gnide håret med giftige tusindben. Den slags er allnærende,
  • kroneteller Blå abe (Corsoritis mitis) lever i skovområder og bambuslunde på det afrikanske kontinent. Dyret har en grå farve med en blålig farve og en hvid stripe på ulden, som passerer over øjenbrynene og ligner en krone. Den gennemsnitlige længde af kroppen af ​​voksne aber varierer i området 50-65 cm, med en kropsvægt på 4,0-6,0 kg. Mandlige kendetegnes af veludviklede hvide sideburns og ret lange hjørnetænder,
  • Beloruky gibbon (Hylobats lar) fra Gibbon-familien, der bor i tropiske skovområder i Kina og den malaysiske øhav. Voksne vokser som regel til en længde på 55-63 cm med kropsvægt i intervallet 4,0-5,5 kg. På kroppen er der pels af sort, brun eller farve, men området af arme og ben er altid en karakteristisk hvid farve. Grundlaget for ernæring er repræsenteret af frugter, blade og insekter,
  • Østlige gorilla (Horilla beari) er den største abe i verden med en højde på ca. 185-190 cm med en gennemsnitlig kropsvægt på 150-160 kg. Det massive dyr har et stort hoved og brede skuldre, en udfoldet bryst og lange ben. Pelsfarven er hovedsagelig sort, men bjerggorilla-underarterne er præget af en blålig tone. På bagsiden af ​​en voksen mand er der en stribe sølvpels. Kosten er repræsenteret af planter og svampe, sjældent hvirvelløse dyr,
  • blegeller skaldet saki (Pithecia pithecia) - brednosed abe med en lang og shaggy frakke. Størrelsen af ​​et voksent dyr varierer i størrelsesordenen 30-48 cm, med en vægt på ikke mere end 1,9-2,0 kg. Sorthalsfarven på hanen kontrasterer markant med den lyserøde eller hvide farve i hans ansigt. Den voksne kvinde er kendetegnet ved sin sort-grå eller gråbrune frakkefarve og det samme blegede ansigt. Kosten er repræsenteret af frø og frugter, der vokser på territoriet Venezuela, Surinam og Brasilien,
  • hamadryadeller berømte bavianer (Rario hamadryas) fra arten Smalle aber og slægten Baboons, beboer de åbne rum i Afrika og Asien, herunder Etiopien, Somalia og Sudan samt Nubia og Jemen. Kropslængden på en voksen mand varierer mellem 70-100 cm med en vægt på ca. 28-30 kg. Forskellen på hanen er den oprindelige ordning af hårlinjen med en lang frakke på skuldrene og i brystet. Kvinder har en mørkere frakkefarve,
  • Japansk macaque (Masasa fustata) - en art, der lever hovedsagelig i den nordlige del af Honshu, men en lille befolkning kunstigt beboet blev bosat i Texas. Højden på en voksen mand varierer mellem 75-95 cm, med en vægt på 12-14 kg. En karakteristisk art er en lys rød hud, der især er synlig i dyrets næse og på balderne, der er fuldstændig blottet for uld. Japansk macaque hår er tykt, mørkegrå med en lysebrun farvetone,
  • Fælles chimpanse (Kør trоglоdytes) - en art, der lever i skovklædte områder i troperne og i det afrikanske kontinents våde savanner. Dyrets krop er dækket af et meget hårdt og hårdt lag af mørk brun farve. I nærheden af ​​munden og i halebenet er ulden delvist hvid, og fødder, næse og palmer er helt furede. Den fælles chimpanse er altærende, men hoveddelen af ​​kosten er planter.

Af særlig interesse er dværgmarmoser (Cebula pygmaea), som er de mindste aber i verden og beboer skove i Sydamerika.

Habitat, levesteder

Apekød lever i områderne på næsten alle kontinenter, herunder Europa, Syd- og Sydøstasien, Afrika, tropiske og subtropiske regioner i Syd- og Mellemamerika samt Australien. Der er ingen aber i Antarktis.

  • Chimpanser indbygger landene i Central- og Vestafrika: Senegal og Guinea, Angola og Congo, Tchad og Kamerun samt nogle andre,
  • Fordelingen af ​​macaques er meget bred og strækker sig fra Afghanistan til Sydøstasien og Japan. På territorierne i Nordafrika og i Gibraltar macaques maghots,
  • Gorillas levesteder er repræsenteret af ækvatoriale skove i Central- og Vestafrika, og en del af befolkningen findes i Kamerun og Gambia, Tchad og Mauretanien, Guinea og Benin,
  • orangutanger lever udelukkende i de fugtige skovområder på øerne Sumatra og Kalimantan,
  • Habitats abernes aper er hovedsageligt repræsenteret af landene i det sydlige Mexico, Brasilien, Bolivia og Argentina,
  • Distributionssteder af aber er Sydøstasien, hele den arabiske halvø og det afrikanske kontinent, såvel som Gibraltar,
  • næsten alle arter af gibbon lever kun i den asiatiske region, og deres naturlige habitat er repræsenteret af skovområder i malaysien og india, fugtige tropiske fordybninger i Burma, Cambodja og Thailand, Vietnam og Kina,
  • hamadryader (bavianer) har spredt sig over næsten hele det afrikanske lands territorium, er de eneste af alle primater, som beboer den nordøstlige del af kontinentet, herunder Sudan og Egypten, og findes også på den arabiske halvø,
  • Distributionsområdet for Capuchins er repræsenteret af store rum af tropiske fugtige skovzoner, der spænder fra Honduras, op til Venezuelas og det sydlige Brasilien,
  • Baboons er meget almindelige på øst- og centraleafrikanske områder, herunder Kenya og Uganda, Etiopien og Sudan, Congo og Angola,
  • Saka aber er typiske indbyggere i Sydamerika, og er også almindelige i Colombia, Venezuela og Chile.

Tamariner foretrækker de varmeste regioner i Mellemamerika, Costa Rica og Sydamerika, der møder næsten alle dele af Amazonas lavland, og nogle arter befinder sig Bolivia og Brasilien.

Monkey kost

Monke er overvejende plantelevende fjedrede pattedyr, som foretrækker at bruge frugt, blade og blomster samt rødder af forskellige planter. Mange kendte abesorter, for en forandring, er ganske i stand til at supplere deres plantediet med små hvirveldyr og insekter. Nogle aber i udviklingsprocessen har tilpasset forbruget af speciel mad.

Igrunkami spiser meget fedtet tyggegummi, der strømmer fra beskadigede træstammer. Sådanne aber slibes let ud ved hjælp af skråninger, hullerne i træet bark, hvorefter den søde grøntsagssaft lickes med tungen. Den røde spike saki elsker hårde frugtknogler, og til deres spisning anvendes en interdental slids, som fungerer som almindelige pincet til at hugge nødder.

Brøderne og gaverne giver frivilligt foder på meget hårdt og lavt ernæringsmæssigt træblad. I sådanne aber er maven opdelt i flere dele ved specielle skillevægge, som ligner noget af mavesyrenes fordøjelsessystem.

Dette er interessant! En væsentlig del af Old World-arterne har såkaldte kindpenke, inden for hvilke en stor mængde mad nemt kan passe.

Благодаря такой особенности строения увеличивается путь прохождения корма, и пища движется достаточно долгое время по пищеварительной системе, что позволяет листве полностью и хорошо перевариваться. В двойных или тройных желудках всех листоядных обезьян присутствуют бактерии и простейшие, которые отвечают за процесс активного расщепления целлюлозы.

Reproduktion og afkom

Generelt har næsten alle aber mærkbar seksuell dimorfi, repræsenteret af lysere farve og større mænd. Udtrykket af seksuel dimorfisme hos forskellige arter er imidlertid forskellig. Oftest er de mest signifikante forskelle mellem kvinder og mænd indbygget i polygame arter med tilstedeværelsen af ​​en stiv dominans af lederen. Disse primater omfatter næser og bavianer.

Mindre udtalt dimorphisme er karakteristisk for gregarious aber med ikke meget aggressive mænd, herunder gorillaer og macaques. De mest ubetydelige forskelle findes i aber, der lever parvis, hvor kvinden og hanen tager samme aktive rolle i omsorg for deres afkom. Disse typer omfatter marmosetter, marmosetter og tamariner.

Dette er interessant! En mærkbar forskel mellem aber og andre pattedyr er hele hjordens hjælp ved at opdrage unge, og i tilfælde af unge aber hviler meget af bekymringen for afkom på skuldrene til familiens far.

Howlers og capuchins kombineres i flokke med en klar hierarkisk struktur, og svangerskabsperioden varierer ikke meget. Graviditet varer omkring 145 dage i marmosets og kan være op til 175-177 dage i bavianer. For alle arter af aber er fødslen af ​​en kalv typisk, og undtagelsen er repræsenteret af legetøjsmarver og tamariner, i hvis kvindelige tvillinger regelmæssigt falder til lyset. Cubs holder først til moderens frakke og fodrer på farten.

Naturlige fjender

Monke af mange arter fanges og sælges ofte som kæledyr, og store nok prøver sendes til laboratorier hos forskningsinstitutter og industrielle interesser.

Den største trussel mod aber, sammen med andre dyreliv, er den aktive ødelæggelse af naturlige levesteder. For eksempel faldt det samlede antal langurer i Kina kraftigt, hvilket blev provokeret ved massiv skovhugst. Af den grund forbød den kinesiske regering i 1975 at jagte langurs og etablerede flere specielle reserver.

De største aber har ikke særlige naturlige fjender, men chimpanser dør ofte fra aggressionen af ​​repræsentanterne for de nærliggende pakker. Mellemstore og små aber kan blive bytte for vilde katte, herunder leopard, jaguar, løve og tiger. Sådanne primater jages ofte af mange slanger, herunder pythoner og boas, såvel som krokodiller. I Sydamerika og øerne i det filippinske øhav kan aber blive bytte for abe-ørne, og i andre habitater af primater høger og drager angriber kronprægtede ørne.

Det er vigtigt! Monke er modtagelige for infektion med nogle humane infektioner, herunder ondt i halsen og influenza, herpes og tuberkulose, hepatitis og mæslinger samt dødbringende rabies.

Således lider et stort antal aber i dag af forskellige slags naturlige fjender, såvel som mennesker, der ødelægger firehåndede pattedyr for at få lækkert kød og dyrt eksotisk pels. Landmænd skyder ofte aber, ødelægger afgrøder eller afgrøder. Imidlertid er den største trussel mod mange arter af aber i øjeblikket ved at blive fanget med henblik på handel med eksotiske dyr.

Befolkning og arter status

Følgende pattedyr fra rækkefølgen Primates (Frimats) er opført i International Red Book:

  • Black shaggy Saki (Сhіrоtes satаnаs),
  • Gorilla (Gorilla Gorilla),
  • Orangutan (Ringo Rygmaeus),
  • Chimpanser (Pa trgl®dytes),
  • Makak Lapunder (Mascus nemestrinus), Brugte landbrugsmaskiner
  • Macacus Rhesus (Masacus muаtt),
  • Macac Silenus (Mascus sil.),
  • Makak Yavansky (Masacus fasciculis),
  • Japansk Makak (Masacus fustata),
  • Monkey Alenna (Allentihecus nigroviridis),
  • Monkey Diana (Сесthorithecus Dianna),
  • Nosach (Nasalis varvatus),
  • Guinea-bavianen (Rario papio)
  • Bavian Black Sulawesky (Cynitesus niger).

Derudover har nogle Gibbon (Hylobatidae), herunder Gibbon (Nybobathes lar), Gibbon sølv (Hylobates molosh) og Gibbon af de svarte væbnede (Hylobates tilis), nogle Langhårede (Tarsiidae), en chance for at have en beskyttende status.

Monkeys og mand

Virkningen af ​​mennesker på aber er ikke begrænset kun til den passive overførsel af smitsomme sygdomme. Fra de tidligste tider har mennesket været meget aktivt på jagt på sådanne firehåndede pattedyr. De indfødte plejede at spise kød og de mere udviklede folk, og disse dyr blev simpelthen ødelagt som skadedyr i landbrug og plantager, hvor de såede marker faldt. Hvide kolonister værdsatte de smukke pels og pote af gorillaer, hvorfra der blev lavet populære souvenirs.

I hinduiske aber betragtes som hellige dyr, og i Thailand anvendes træede grisetakede macaques eller lapundera (Masa natéstrinus) i samlingen af ​​kokosnød. Selvfølgelig, med fremkomsten af ​​mode på eksotiske dyr, er mange arter af primater blevet ønskelige og dyre kæledyr.. Den store efterspørgsel efter domesticerede aber begyndte at blive mødt af tusindvis af poachere over hele verden. Sådanne mennesker i naturen fanges kun et stort antal aber med henblik på videresalg. Som følge heraf var mange arter af primater på randen af ​​fuldstændig udryddelse, derfor er de i øjeblikket opført i IWC.

Monkey: beskrivelse, struktur, egenskaber. Hvad ser en abe ud?

Lad os starte med det faktum, at selve oprindelsen af ​​navnet "abe" er meget nysgerrig. Indtil det 16. århundrede blev vores abe kaldt "opitsa" forresten, tjekkerne kalder det så langt. Efter at den russiske rejsende Afanasy Nikitin vendte tilbage fra sin berømte rejse til Indien, tog han i brug det persiske navn "Abuzina", hvilket betyder bogstavelig talt "hovmodens far". Derefter forvandlede den persiske "Abuzina" sig til en "abe".

Længden af ​​en abes krop afhænger af sin type, kan variere fra 15 cm (til en dværg igunka) til 2 m (til en gorilla). Også abens vægt kan være fra 150 gram til de mindste repræsentanter for arten, op til 275 kg - så meget vejer enorme gorillaer.

Mange aber er arboreale, det vil sige de bor mest i træer og har som følge heraf en lang ryg, en forkortet smal ribbe bur og tynde hofteben. Men orangutangerne og gibbons har et bredt bryst og massive bækkenben.

I nogle aber kan tilstedeværelsen af ​​en meget lang hale, hvis længde endda overstiger kroppens størrelse, udfører apenes hale en balancers funktion, når de bevæger sig mellem træerne. Men i aber, der lever på jorden, er halen meget kort. Hvad angår aber uden hale, har alle "menneskelige-lignende" aber ikke det (og faktisk har folk heller ikke det).

Æppens krop er dækket af uld af forskellige farver, afhængigt af arten, kan den være lysebrun, rød, sort og hvid, olivengrå. Nogle voksne aber kan blive grå med alderen, og mandlige aber bliver skaldede, igen næsten som mennesker.

Apene har mobile, veludviklede øvre lemmer, som meget ligner vores hænder, hver med fem fingre, og de aber, der lever på træerne, har korte og store fingre, som gør det muligt for dem at flyve fra gren til gren.

Binokulær abe synet, mange af dem har sorte elever af øjnene.

Tænderne på aber ligner også mennesker, i snævre aber er der 32 tænder, i de bærende - 36.

Abens hjerne er også meget veludviklet; blandt andre repræsentanter for dyrenes verden kan delfiner konkurrere med aber med hensyn til deres intelligensniveau. I aber i nærværelse af hele dele af hjernen, der er ansvarlig for meningsfuld handling.

Apene kommunikerer med hinanden ved hjælp af et specielt signalsystem bestående af ansigtsudtryk og lyde. De mest "talende" blandt dem er aber og capuchiner, de har rige ansigtsudtryk, er i stand til at udtrykke en bred vifte af følelser.

Monkey livsstil

Apekød lever i små familier, og ved livsstilen er opdelt i træabener, der lever på træer og jordbaserede levende på jorden. Apene har tendens til at være stillesiddende og forlade sjældent deres territorium.

Nogle gange er der sammenstød mellem mandlige aber med det formål at løse svaret på spørgsmålet "hvem er den vigtigste mand her", selv om sådanne sammenstød ofte er begrænset til en demonstration af styrken af ​​hver mand og ikke når en ægte kamp.

Hvilke aber spiser

Monke er omnivores, og deres kost afhænger af en eller anden art og også habitat. Træaber spiser alt, der kan opnås på træerne - blade, frugter, nødder og undertiden insekter er forskellige.

Jordaber spiser på jordstængler og planteskud (fernen er f.eks. En favorit gorillabehandling), frugter (figner, mango og selvfølgelig bananer). Også nogle aber er i stand til at fiske, spise mollusker, gnavere, firben, græshopper, biller og andre små dyr med stor fornøjelse.

Selvom der er arter af aber, der kun spiser en, spiser visse fødevarer, for eksempel japanske kortstikte macaques - rene vegetarer og fodrer udelukkende på barken af ​​træerne, og crabeateraben, som det følger af navnet, føder på krabber.

Sort howler

Det er medlem af arachnid familien. Navngivet så på grund af det faktum, at udgiver de karakteristiske lyde, der høres i en afstand af 5 km. Mændene i den sorte hylle er dækket af sort uld og retfærdiggør deres navn fuldt ud, men hendes svarte hylder er slet ikke sorte, deres pels er gulbrun eller olivenfarvet. Længden af ​​denne abe er 56-67 cm, med en vægt på 6,7 kg. Der er en sort hylle i Sydamerika, på territoriet af lande som Paraguay, Brasilien, Argentina, Bolivia.

Sorg Capuchin

Det tilhører familien af ​​kæde-tailed, capuchin er en træ abe, der lever på træer. Capuchin vægt er 3 kg. Har en brun eller gråbrun farve. En meget nysgerrig træk ved denne art af aber er deres vane at gnide sig med giftige tusindfugle (scolopendras) for at beskytte dem mod blodsugende insekter. De sorgende kapuchiner lever i kronerne af de tropiske skove i Brasilien og Venezuela.

Crowned Monkey

Det usædvanlige navn skyldtes det grå med nuancer af blå farve og en hvid strimmel af uld, der passerer over øjenbrynene som en krone. Kroppens længde er 50-60 cm med en masse på 5-6 kg. Apekød lever i afrikanske skove fra Congo-flodbassinet til Etiopien og Angola.

Beloruky gibbon

Tilhører aber fra gibbon familien. Den er 55-65 cm lang og vejer 5-6 kg. Fra den hvide ansigts gibbon kan den være sort, sand eller brun, men hans hænder er altid hvide, dermed navnet. Disse gibbons lever i de kinesiske tropiske skove og den malaysiske øhav.

Østlige gorilla

Gorillaen er den største abe i verden. Gennemsnitlig størrelse på en gorilla er 185 cm med en kropsvægt på 180 kg. Selv om nogle gange er der også større gorillaer, vejer alle 220 kg. Disse store aber er kendetegnet ved et stort hoved, brede skuldre, udfoldet bryst. Farven på gorillas pels er sort; i gammel alder kan gorillaen, som mennesker, blive grå. På trods af deres formidable udseende foretrækker gorillerne at fodre på græs, planteskud, frem for at jage spil. Gorillaer lever i ækvatoriale skove i Central- og Vestafrika.

Bleg Saki

Han er en hvidhovedet saki, efter vores mening har denne abe det mærkeligste udseende - den svarte farve på hans frakke kontrasterer levende med den hvide farve i hans ansigt. Størrelsen på en bleg saki er 30-48 cm med en vægt på 2 kg. Dette er en træab, der bor i skovene i Brasilien, Venezuela, Surinam.

Han er en flyvende bavian, er en slags snævre aber, bruger hele deres liv udelukkende på jorden. Det er også en ret stor abe, længden af ​​hamadryad kroppen er 70-100 cm, vægten er 30 kg. Det har også et usædvanligt udseende - det lange hår på skuldrene og brystet udgør en slags pelsbeklædning. Hamadryad bor i både Afrika og Asien i en række lande, som Somalia, Etiopien, Sudan og Jemen.

Nosach abe, det tilhører også familien af ​​aber. Et slående træk ved denne abe er den store næse, som aberne selv skal holde med deres hænder under måltidet. Den har en gulbrun farve. Næsens størrelse er 66-77 cm med en vægt på 15-22 kg. Det har også en lang hale, som er lige så stor som længden af ​​deres krop. Disse usædvanlige arter af abe lever udelukkende på øen Borneo.

Japansk macaque

Bor i den nordlige del af den japanske ø Honshu, er denne abe et reelt kendetegn for disse steder. Størrelsen af ​​den japanske makak er 80-95 cm, vægt 12-14 kg. Disse aber har lyse rød hud, der er særlig mærkbar på deres ansigt og skinker, uden kappe. Macaques, der bor i det nordlige Japan, oplever de kolde vintermåneder i særlige varme kilder, opvarmer sig i deres varme vand (og tiltrækker samtidig masser af turister fra hele verden).

Sumatran orangutan

Sumatran orangutan er en ret stor abe, dens dimensioner når en og en halv meter med en vægt på 150-160 kg. I størrelse tager orangutanen anden plads efter gorillaen. Den har en veludviklet muskulatur, en massiv krop, dækket med rødt hår, og det klatrer træerne perfekt. Orangutangens næse har fede ruller på kinderne, og skæg og overskæg giver det et meget sjovt udseende. Den karismatiske Sumatran orangutan lever udelukkende på øen Sumatra.

chimpanse

Hvorfor er aber mest forbundet med chimpanser, som er den mest karakteristiske repræsentant for abe-rige. Chimpanser er også relativt store aber, deres kropslængde er 140-160 cm med en vægt på 65-80 kg, det vil sige med deres størrelse er de som mennesker. Chimpansens krop er dækket af sort uld. Det er også meget nysgerrig, at disse antropide aber er de eneste, der tænkte på at skabe arbejdsværktøjer, der letter processen med at få mad, de kan skærpe enderne af sticks, gøre dem til efterligninger, de kan bruge stenblade som fælder til insekter osv. Uden tvivl chimpanser er de mest intelligente blandt aber, og hvis Darwins teori er rigtig, er de i nærmeste slægtskab med mennesker. Chimpanser lever hovedsageligt i Central- og Vestafrika.

Pygmy rynka

Og endelig var det umuligt at ikke nævne dværgmarmoset - den mindste abe i verden. Dens længde er kun 10-15 cm, vægt - 100-150 gram. De bor i skovene i Sydamerika og spiser udelukkende træagtige saft.

Avl aber i naturen

Reproduktion af aber sker i løbet af året, og for hver art har sine egne individuelle egenskaber. Seksuel modenhed hos aber kommer normalt til 7-8 år. Nogle arter af aber er monogame og skaber permanente familier for livet, andre som capuchiner, tværtimod, er polygame, så capuchinhunnerne er sammen med flere mænd, mændene gør det samme.

En abes graviditet kan vare fra 6 til 8,5 måneder igen, afhængigt af arten. En cub er normalt født ad gangen, men der er arter af aber, der er i stand til at føde og tvillinger.

Små aber, som virkelige primater, fodres med modermælk, og foderperioden er også forskellig i forskellige aber. Gorilla kvinden fodrer den længste af sin unge - denne periode varer op til 3,5 år.

Hjem aber

På trods af at aber er vilde væsner, er de ikke desto mindre meget lette at træne, vænne sig til fangenskab og under gunstige forhold føler sig ganske behagelige i zoologiske haver. Sandheden er at holde aben hjemme er ikke den bedste idé, de er forfærdelige skævheder og ondskabsfuldt, og hvis du virkelig har besluttet at starte en hjemmeaben, så skal du være klar over, at hun vil arrangere rigtigt kaos i dit hus. For at forhindre det, kan aben opbevares i et rummeligt bur.

Du kan fodre aben med fisk, kylling eller kalkun, kogt æg, grøntsager, nødder, frisk frugt.

Interessante fakta om aber

  • Nogle arter af aber er meget rene, og de tager næsten en hel dag at passe på deres udseende.
  • Under udviklingen af ​​astronauti har rummet allerede formået at besøge 32 aber.
  • Spider-lignende aber har en så udviklet og stærk hale, at de let kan hænge på en trægren med kun en hjælp.
  • En gruppe amerikanske videnskabsfolk lykkedes at lære den kvindelige gorilla et bestemt antal ord fra døvens sprog, hvorefter hun kunne kommunikere rigtigt med mennesker.

Monkey - beskrivelse, beskrivelse, struktur, foto. Hvad ser en abe ud?

Længden af ​​kroppen af ​​en voksen abe kan variere fra 15 cm (ved dværgmarmoset) til 2 meter (ved den mandlige gorilla). Apenes vægt afhænger også af arten. Hvis en lille abes kropsvægt næsten ikke overstiger 150 gram, vejer de enkelte individer af gorillen op til 275 kg.

De fleste arboreale aberarter har en lang ryg, kort og smal bryst og tynde hofteben. Gibbons og orangutans har et bredt bryst, såvel som massive bækkenben.

Nogle aber har en lang hale, som er længere end kroppen og tjener som balancer, når de bevæger sig gennem træerne. Apene, der lever på jorden, skelnes af en kort hale, og i aber er der slet ikke nogen hale.

Тело обезьян в той или иной мере покрыто волосами различной окраски от светло-коричневой и рыжей до черно-белой и серо-оливковой. Взрослые особи иногда с годами седеют, а самцы обезьян даже лысеют так же, как люди.

Для обезьян характерны подвижные, хорошо развитые верхние конечности, наделенные 5 пальцами, фаланги которых заканчиваются ногтями, а также противопоставление большого пальца. То, насколько у обезьяны развиты руки и ноги, напрямую зависит от образа жизни.

Apene, der bruger det meste af deres liv på træer, har korte tommelfinger, hvilket gør det nemt at flyve fra gren til gren ved hjælp af svingninger af lemmer. Og her, for eksempel, er baboons fødder lange og elegante, komfortable til at gå på jorden.

Visionen af ​​de fleste aber er kikkert, og øjnets hvide er så sorte som eleverne.

Tandsystemet ligner det menneskelige, men snævre og brednede aber er forskellige. Smalfiskede aber har 32 tænder hver, der er bærende - 36. De store aberes tænder er massive og har en kompleks rodstruktur.

Apens hjerne er veludviklet og har en kompleks struktur. Store aber har højtudviklede dele af hjernen, der er ansvarlige for meningsfuld bevægelse.

Apene kommunikerer ved hjælp af et specielt signal system bestående af ansigtsudtryk og lyde. Monkeys og capuchins betragtes som særligt støjende og snakkesalige. Begge måder at transmittere information på aber er veludviklede og kan vise det bredeste udvalg af følelser, der primært er udtrykt af rige ansigtsudtryk.

Hvor lever aber?

Apæner lever på næsten alle kontinenter: i Europa (nemlig Gibraltar), i syd og sydøst for Asien (i de arabiske halvøer, i Kina, Japan), i Afrika (undtagen Madagaskar) i tropiske og subtropiske regioner i Central og Syd Amerika, i Australien. Antarktisaber beboer ikke.

chimpanse bor i landene i Vest- og Centraleuropa: Senegal, Guinea, Angola, Congo, Tchad, Kamerun og andre.

levested makakaber strækker sig fra varmt Afghanistan til landene i Sydøstasien, herunder Japan. På territoriet i Nordafrika og Gibraltar bor makak magneter, der repræsenterer familien som den eneste art. Macaques lever i Cambodja og Vietnam, i Thailand og Filippinerne. Der findes ikke for store befolkninger i Tunesien, Algeriet og Marokko.

gorillaer bebo ækvatoriale skove i vestlige og centrale Afrika. Populationer findes i Gambia og Kamerun, i Mauretanien og Tchad, der befinder sig i Guinea og Benin.

orangutanger bor kun i de våde skove på øerne Kalimantan og Sumatra.

aber brøleabe bor hovedsagelig i landene i det sydlige Mexico og Brasilien, i Bolivia og Argentina.

aber bor i Sydøstasien, i hele den arabiske halvø og det afrikanske kontinent. I Europa lever aber kun på Gibraltar.

Næsten alle sorter gibbonaber bor kun i den asiatiske region. Deres naturlige rækkevidde er skovområderne i Indien og Malaysia, fugtige tropiske ruiner af Burma, Cambodja og Thailand, Vietnam og Kina.

Hamadryas (bavianer) fordelt næsten hele Afrika, som er de eneste primater i den nordøstlige del af kontinentet (Egypten og Sudan). Baboons findes også på den arabiske halvøs territorium.

levested Capuchin omfatter store strækninger af tropiske regnskove fra Honduras i den nordlige del af området til det sydlige Brasilien og Venezuela i syd.

tamarins de foretrækker at bosætte sig i de varmeste områder i Mellemamerika, i det hyggelige klima i Costa Rica og i det gunstige Sydamerika - det vil sige næsten hele det frugtbare Amazonas lavland. Visse typer tamariner har det godt i Bolivia og i Brasilien.

aber bavianer meget udbredt i Central- og Østafrika: de bor i Kenya og Uganda, i Etiopien og Sudan, i Congo og Angola.

aber Saks - indbyggere i Sydamerika Fundet i Venezuela, Colombia, Chile.

Hvordan lever aber?

Nogle aber lever på træer: nogle foretrækker at bo i kroner, andre bor i nedre tier, men forlader deres beboede områder i nødstilfælde.

Terrestriske aber lever på en bestemt individuel grund, men grænser er sjældent bevogtet. Tilfældige møder af en dominerende mand med en enkelt mand slutter normalt med en visuel demonstration af overlegenhed, og det kommer sjældent til en kamp.

Den gennemsnitlige levetid for aber er 30-40 år, nogle aber lever op til 50 år.

Crested tamarins

For disse sjove små dyr er der flere navne: Oedipal marmoset, kniv eller tufted tamarin. Som bolig har de valgt regnskoven i Colombia og Panama. Dexterous som egern, klemmer normalt lodge højt i træerne og sjældent ned til jorden.

Størrelsen af ​​dyrene er lille: Kropslængde op til 20 cm, hale - ca. 35 cm, og vægten overstiger normalt ikke 0,5 kg. Tamarins lever i små familier, som nummer 10-20 personer.

Snubnosed golden aber

Snubnosed aber eller rhinopetik findes kun i bjergene i de kinesiske provinser Sichuan og Yunnan. Om sommeren stiger de til nåletræer i en højde på mere end 1.500 meter, hvor temperaturen når et minuspunkt, så nogle gange kaldes de også "sneaber".

På jorden er der omkring 20 tusinde repræsentanter for arten. De lever i store flokke, hvilket nummer 400 eller flere individer.

Bald uakari

En af de sjældneste og mindst studerede arter af primater fra tropiske skove af Amazonas lavland. Først efter regnen går de ned til jorden for at hente den faldne frugt. Den interne livsstil er underlagt et stramt hierarki, små samfund kombineres i større op til to hundrede individer.

Lokalbefolkningen kalder Uakari "engelske aber", fordi de minder dem om rød-faced turister brændt til solen.

Tonkin Rhinopithecus

Denne væsen med et usædvanligt attraktivt ansigt - Tonkin-rhinofili eller den snub-nosed abe Dolman, en truet arter af primater fra familien af ​​Monkey-familien. Det findes kun i det nordlige Vietnam. Befolkningsstørrelsen i dag overstiger ikke 250 personer.

Det meste af rhinofytekens liv tilbringer på træet, danner en haremgruppe.

Golden Langur

Den tynde krop af familien af ​​aber er på udryddelsesgrinden. Antallet af primater anslås til ca. 1000 individer.

Der er gyldne langurer på kongeriget Bhutans område og i den indiske delstat Assam, hvor de betragtes som hellige dyr. Langurs danner grupper på op til 12 personer, som omfatter en mand og kvinder med afkom. Unge mænd lever hver for sig.

Se videoen: Revealing the True Donald Trump: A Devastating Indictment of His Business & Life 2016 (November 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org