Dyr

Hvad spiser en hare i naturen?

Pin
Send
Share
Send
Send


Det er værd at bemærke, at disse long-eared dyr er ægte vegetarer - de spiser ikke engang insekter. I biologi lærebøger kaldes harer herbivorer, men deres kost omfatter ikke kun forskellige typer græs, men også busk kviste, blade, rødder, knolde og bær. Da de ikke fylder op til vinteren, opstår der spørgsmålet om, hvad haren spiser i skoven i ekstrem kulde. Når der falder sne, vælger dyrene unge træer med blød bark, står på deres bagben og gnaver det. På dette tidspunkt af året forsøger harre at holde tættere på markerne, hvor rester af kornafgrøder forbliver eller vinter sorter allerede er blevet sådd. Nogle individer udvælges nærmere landdistrikterne, fordi her kan man drage fordel af hø.

I tunge snefald eller regner forbliver dyrene i husly og går ikke ud på jagt efter mad. For at fodre sig med protein på disse øjeblikke opfanger de deres dråber, som bliver fordøjet i fordøjelseskanalen som almindelig mad.

Nogle mennesker tror, ​​at hareens yndlingsdelikatesse er kål, og de undrer sig selv: Hvad spiser en hare i skoven, hvis der ikke er nogen hoveder der? Faktisk har "eared" en særlig kærlighed til denne grøntsag, en myte. Haren foretrækker snarere rødder, agurker og kartofler. Der er endda tilfælde, hvor "skrå" ruinerede felter med disse kulturer.

Med begyndelsen af ​​koldt vejr begynder harerne parringsperioden, og allerede i februar afkomene vises. Da vi har fundet ud af, hvad hare feeder om vinteren, er det værd at vide, hvordan unge harer overlever denne tid på året. Efter fødslen føder moderen dem og går straks væk i et par dage for ikke at tiltrække rovdyret med hendes lugt (børnene udsender ikke aromaer). Efter et par dage vender hun tilbage til den næste fodring - og løber igen. Babyer har normalt nok hare mælk til at vare i mange timer. Efter syv dage begynder tandkrummerne, og efter tre gange begynder de at tygge græs, som haren er opstillet i deres fossa.

Hare og mand

Nogle, ser på søde fluffies, prøv at temme dem. Men for at sikre, at han har den rigtige pleje, skal du vide, hvad hare i skoven spiser fri. Det er bedre ikke at give dyret den mad, der er fremmed for ham af naturen. Selv om det er muligt at lære haren at spise kød, er det stadig ikke værd at "mock" planteæderen. Folk, der opdrætter disse dyr, har bemærket, hvor lang tid de elsker majs. Takket være dette produkt vokser kaninen hurtigt op og er ikke udsat for sygdom. Hvis du holder dette dyr hjemme, om sommeren er det værd at sætte op på græs, der kan tørres i solen og om vinteren - at give dit kæledyr.

Nogle fakta om harer

Vi lærte hvordan haren lever og hvordan den fodrer (hare og hare), men mange vil Det er interessant at kende et par fakta om disse søde dyr.

  • Harer er meget almindelige indbyggere på vores planet, de findes i nogen del af verden, undtagen Antarktis.
  • Dyrets lange ører hjælper ham med at undgå overophedning. Gennem denne "kanal" fjernes varmen fra kroppen. Også under regnen presser dyret ørerne til kroppen, ellers vil vandet blive sygt, hvis vand kommer ind.
  • Dette dyr er meget hårdt. Den kan opretholde en hastighed på 50 km / t i lang tid og samtidig fortsætte med at gøre sving.
  • I alt er der 45 arter af harer, som er opdelt af zoologer i tre grupper: kraley, træhare og ægte harer.
  • Kun relativt nylig har forskere givet udseende af lagomorpher til disse dyr. Før det blev de betragtet som en række gnavere.
  • Mænd lever 5 år, kvinder - 9. I fangenskab kan nogle blive langlevende og udholde op til 13 år. I det store og hele lever harer ung fra tæver af rovdyr og lever sjældent i alderdommen.
  • Om vinteren dyrker dyret uld nær næsen - beskyttelse mod kold luft.
  • Det er kendt, at hare er populært kaldet "scythe", men det er slet ikke krydsöget. Denne hare fik kaldenavnet på grund af bevægelsesmåden, fordi dyret konstant forvirrer spor.
  • Mellem sig kommunikerer "skrå" knocking poter, fylder dem som drumsticks.
  • Disse dyr deler territoriet, og selv under redning fra rovdyret vil haren ikke løbe ind i fremmed territorium.
  • Da den lange ænger konstant gnave barken, slides deres tænder ud, men nye vokser for at erstatte dem.
  • I historien er der en sag, hvor haren havde alle vaner hos hunden, da hunden fodrede ham og hævede ham. Bunny angreb andre hunde og bit.

Strukturen i fordøjelseskanalen

Dyret fodrer på planter, rødder, træbark. De fodrer med tung mad, derfor har naturen forsynet dyret med et stort cecum, der konstant voksende tænder. Der er ingen hjørnetænder, der er et tomt rum mellem fortænderne og molarerne, der kaldes diastema. Den højre og venstre række af molarer er forbundet med en tynd bro, der danner en solid knoglehimmel. Dyrets overkæbe har 2 par snegle: store foran, små med små snegle bag. Tænderne vokser konstant for at male forgrundene, dyret er nødt til at nibble.

Maven består af 2 afdelinger med ansvar for visse funktioner:

  • fundic - fermentering af mad,
  • pylorisk - opdeling af mad.

Hvor bor harer

Harer lever overalt: i tundra, taiga, steppe. Af natur er de loners. Bly natten På udkig efter mad går dyr ud i mørket, så skumringen skjuler dem fra naturlige fjender. Efter fodring vender dyrene hjem igen inden solopgang. Så at ingen ville gætte på lairen, beastet klatrer baglæns ind i det, idet man tidligere har forvirret sporene.

Lairen vælges omhyggeligt, omhyggeligt. Det skal være varmt, beskyttet mod vinden. Dyr kan ikke lide fugt, støj. Dyr graver ikke huller, vælger en klar plads: en busk, agerjord, højt græs. På grund af farven kan dyret ikke ses.

De er homebodies, ikke ændre deres habitat. Hvis folk eller dyr tvinger ham til at bryde fra deres hjem, går ikke dyret langt. Den maksimale afstand fra bopæl - 2-3 km, når faren passerer, kommer dyret hjem igen.

Ved begyndelsen af ​​koldt vejr, går hare, der lever på højere højder ned til lavlandet for at vente vinteren.

Det bør bemærkes renlighed af dyr. De sidder ofte og giver renhed: kæmmet, slikket uld.

Hvad spiser haren om vinteren

Vintertid er en hård tid for vilde dyr. I koldt vejr græsser dyr sneen og leder efter tørt græs. De kan findes på vinterfeltene, hvor de spiser op, efter høst, spikelets og rødder. Dyr gnave bark af træer, buske i skoven. Dette giver mange gartnere til gartnere, fordi harer ødelægger værdifulde sorter af frugttræer.

Sommerdiet er bredt. Dyr spiser planter, der vokser aktivt. Foretrækker græssets overdel: blade, blomster. De spiser mælkebøtter, picaner, skumplanter, jordbær, blåbær.

Mens de spiser, springer dyrene op for at vurdere miljøet. Hvis dyret har bemærket eller følt fare, begynder det højt at trykke på fødderne på jorden. Knock - advarsel om fare.

Reproduktion og levetid

Tapping med poter bruges af kvinder under parringstiden - de lokker mænd, der bor i nærheden. Mandlige dyr bør i en kamp for at afsløre en værdig kæmper for pote og hjerte af en langøret skønhed. Perioden med frieri er lang: den starter fra januar, slutter i august-september.

Den kvindelige bjørne afkom i ca. 2 måneder, ca. 43 dage. I et kuld bringer hare 1-9 unger. Om vinteren er 1-4 hare født, om sommeren øges antallet. Harerne er født fuldstændigt dækket med uld, med åbne øjne. Nyfødte babyer ligner, forsigtigt ryster for at stimulere blodcirkulationen. Så gemmer moderen dem i hullet, går og kigger efter mad. I tre uger feeder den unge med mælk, så skifter de til uafhængig græsfoder. Hvis en pleje samochka møder andres harer, vil hun fodre dem. Selv om moderen døde, vil forældreløse babyer få den nødvendige mælk, de vil ikke dø af sult.

Da tusindvis af harer ikke når modenhed og dør af rovdyrs og tands tænder, har dyrene naturlig frugtbarhed. En sjælden ejendommelighed er ejendommelig for dyr - superfitering - kvinden kan være gravid med afkom på forskellige udviklingsstadier. Personer når seksuel udvikling med 6 måneder. I parringsperioden producerer kvinden lyde, der ligner menneskelig mumling.

Udadtil er det umuligt at skelne en hare fra en hare. Ved undersøgelse af kønsorganerne kan det bemærkes, at abdominale og brystvorter er synlige hos kvinder.

I naturen lever harer 7-8 år

arter

I alt er 32 raser af harer kendt, men forskere insisterer på optagelse af harer og kaniner, hvoraf der er ca. 45 arter.

Dette er et ret stort dyr, der vejer ca. 1,5-5 kg. Dyrets ører kan være op til 10 cm i længden. Den korte lille hale er altid snehvid, størrelserne varierer fra 5 til 10 cm. Hvidhårens poter er brede og tykke, hvilket hjælper ham med at hoppe over den dybe, løse sne.

Farens farve på sommeren afhænger af rækken: Fra gråt med røde striber til mørkegrå. Dyrets mave er hvid. Harer større og tungere, men i farve adskiller sig ikke. Om vinteren sætter haren på en snehvid pels, som han fik navnet på.

Hvidhare kan findes selv i Argentina. I Rusland bor det overalt, er et genstand for jagt, fordi harekød er kendt for sin ømhed.

Dyret vejer ca. 6-7 kg, farven er mørkegrå med pletter, øjnene er mørkebrune. Harenes ører er lange, kan nå 14 cm. Halen er langstrakt, længden er ca. 8-14 cm. Da denne art bor på steder med en lille smule sne, er dens poter smalle og tætte. Beesten foretrækker steppe.

Rusack blev introduceret til Australien, hvor det blev en national katastrofe. Ukontrolleret gengivelse førte til død af den lokale fauna, tabet af et stort antal afgrøder. Læren gennemføres med henblik på at fjerne dyret fra Australiens territorium.

Desert dyr vant til at leve i et varmt habitat. Størrelsen af ​​dyret er lille. Vægt - 1,5-3 kg. Benene er lange, smalle. Distinguished af lange ører, hale. Pels er grå med en gullig eller brun haze. Mørke, lyse farver skiftevis, hare ser motley. Dyrets hale er mørk, men der er en karakteristisk funktion - i enden af ​​en børste af hvidt hårdt hår.

Krøllet hare

Det beboer Tibet, Kina. Dyret er lille og vejer omkring 2 kg. Farvepalette fra sort til beskidt gul.

Sorten af ​​harer er fantastisk, men deres vaner er næsten identiske. Dyr tjener som et objekt for jagt på grund af det ømte kød, tykk pels. Ofte dør et fanget dyr af frygt, har et hjerteslag.

Hvad er hestens spor

Det ses især tydeligt, at der er mange harer i vores skov om vinteren, når der er sne på jorden. Sporene af disse dyr er tilsyneladende usynlige!

Sporet af en hare er meget karakteristisk, du kan ikke forveksle det med spor af et andet dyr. Haren lægger sine forpote i en linje, den ene efter den anden, og de bageste poter er parallelle med hinanden.

Samtidig skal man huske, at det bageste pote af dette dyr altid fortryder sneen foran de forreste for at forstå hareens bevægelsesretning. Jægere ved, at harer altid er snoede, forvirrende spor, det er ret svært at spore hare.

Hvad har harer gnaw

Det må siges, at harer kan forårsage betydelig skade på dacha gårde, især om vinteren, når jorden er dækket af sne og der er ingen grøn vegetation.

Derefter raader de ledige sommerhuse og spiser barken af ​​voksenfrugtræer, spiser resterne af vegetation fra haven, høsten, gnaven eller beskadiger skud og buske, spis unge træer. Dette fører ofte til planters død. På haven plots, harer elsker at gnave barken:

I naturen spiser de bark og skud af ahorn, pil, asp, elm og andre træer. Hvis der ikke er nogen over træer, vil hare feste på bark af kirsebær eller pære. Mange gartnere skal tage betydelige foranstaltninger for at beskytte deres landing om vinteren fra hare raids. I efteråret kan harer skade i markerne, ødelægge høsten af ​​korn, kål, gulerødder, rødbeder, agurker, solsikke, kartofler, sojabønner.

Sommerhærer udvidelse. En masse vegetation, saftige marker og skovgræs, planteknolde, unge grene, buske. De spiser kløver, forskellige former for sedge, hestesirrel, mælkebøtter, skumplanter, plantain, yarrow og mange andre urter.

Nu serveres der i nogle restauranter en skål: en hare stuvet i vin eller fløde. Dette virker som en usædvanlig delikatesse. Og tidligere, i det gamle russiske køkken blev hare tilberedt på alle måder. Nå, hvad lever harer sig på - det vil jeg fortælle dig om.

Hvordan lever harer

Harer er fantastiske dyr. De har en sød fluffy look, som de er elskede af alt og afbildet i eventyr, i malerier, i tegnefilm. Det antages, at haren er dum og fejlig. Men for at overleve skal dette dyr faktisk være meget listigt og flygte fra fjender. Han forvirrer sin sporet dybt, kører hurtigt, skjuler godt, er meget hård, for eksempel kan han så udmattet en hund løber efter ham, at hun, når hun falder ned af udmattelse, hopper stille over det. Tidligere troede forskere, at harer tilhører gnavere. Men da blev de alligevel udpeget i en særskilt klasse af harer på grund af deres kæbekonstruktion (dobbel række af snitere) og også fordi de i modsætning til gnavere kun er planteædende.

Fødevarer harer

Da harerne er forsvarsløse før fjenderne, fodrer de kun om natten og på jagt efter mad kører de meget lange afstande. Og i løbet af dagen sover de, så det er på dette tidspunkt, at de bliver jaget. Nå er delikatessen af ​​dyr meget forskellige:

  • kløver og mælkebøtter, de mest foretrukne planter til rådighed for dem,
  • korn, solsikker,
  • meloner, meloner, græskar, vandmeloner,
  • grøntsager fra haven, gulerødder, agurker, rødbeder.

Det menes at harer elsker kål, men det er det faktisk ikke. Kål, de vil kun spise som en sidste udvej, og oftere foretrækker en næb eller næb. Om vinteren fodre dyrene hårdere. Deres vigtigste mad er sidste års græs, ekstraheret fra under sneen, men rødderne og barken af ​​buske og træer. Deres yndlings træer er asp, birk, pil og hazel. I Sibirien fodrer harer på bark af unge larches. De elsker at klatre ind i haverne med frugttræer, hvor de også gnave bark og skud. I foråret ser harerne meget mager, svage ud. Men når der kommer greens frem, går de hurtigt op.

Min datter elsker at se på de fluffy dekorative kaniner i dyrebutikken og spørger os konstant om at købe hende "mindst en." :) Min mand og jeg er næsten enig. I mellemtiden læser vi gode eventyr om livet af kaniner i skoven, at de elsker at spise og hvad de gør om vinteren.

Hvad spiser harer om vinteren

Vinter er den sværeste tid på året for alle repræsentanter for hare familien. Og ikke på grund af det kolde vejr. Sult - det er det der ikke giver mange harer til at leve til foråret. Hvis scythe formår at overleve, så vil det på foråret få et skinnende udseende og frizzy uld.

Men stadig om vinteren kan du finde noget at spise. Hvis du er heldig, kan du finde buske af vildt havtorn eller enebær bær. Fra barken af ​​træer om vinteren er kun barken af ​​nogle hesteskovbuske egnet til mad.

Men når tingene virkelig er dårlige, spiser de fattige harer tabt elghorn og gnister knoglerne af døde dyr.

Sandsynligvis de fleste af børnenes eventyr og tegneserier husker jeg hare. Jeg husker at i mange billeder blev han afbildet med en gulerod. Lille fluffy dyr med store ører. Er det rigtigt, at han spiser gulerødder? Nu fortæller jeg dig, hvad haren faktisk spiser.

Hvad er harerne

På Ruslands territorium kan du mødes flere arter af harer:

  • hvid hund
  • hare,
  • Cuff.

Blandt harer vil rovdyr ikke blive fundet. Alle disse dyr spis kun planter. Der er et stort antal harer i naturen. De er gode til at tilpasse sig miljøforholdene. Du kan møde harer i forskellige regioner i landet, herunder de nordlige. Deres varme pelscoat gør det nemt at udholde lave temperaturer. Hovedproblemet om vinteren er kun søgen efter mad.

Forskellige typer harer anderledes i frakkefarve. Hvid om sommeren er en grå pels, og om vinteren bliver dens farve snehvid. Hareharen er rød om sommeren og lysebrun om vinteren. Manchetten har i modsætning til de to andre harerarter ikke nogen udpræget frakkefarve. Om sommeren er hans grå uld farvet med rødt, og om vinteren bliver dens skygge lysegrå.

Hare kost

Faktisk Harer elsker at spise grøntsager, herunder gulerod. Ofte klassificeres de som skadedyr, da de let kan ødelægge høsten af ​​kål og gulerødder. Derfor er jagt efter disse dyr ikke forbudt. Om sommeren vil haren ikke være svært at finde mad i skoven. Der spiser de:

  • træ rødder,
  • bark og græs
  • mælkebøtte blomster
  • bær.

Ofte på jagt efter madhare sendes om natten. Ved begyndelsen af ​​koldt vejr bliver det stadig vanskeligere at finde mad. I efteråret har harer endnu ikke store problemer med mad. Da græsset under træernes baldakin næsten ikke bliver grønt, så vil der før fødevaren for håret komme alvorlig frost. I den kolde og store sne vil de ikke misunde. В это время зайцы могут полакомиться только лишь корой с деревьев и некоторыми оставшимися дикими ягодами.

Слабые животные не могут пережить зиму. С наступлением весны зайцы отправляются в поля, чтобы восполнить свои силы. В это время как раз начинает появляться зелень. Именно весной они могут забрести в огородв поисках еды.

Foderhare i forår og sommer

Harer er vegetarer. De foder på græs, unge skud, bær, knolde, må ikke omgå landbrugsområderne. Men om sommeren, når mad er rigeligt, foretrækker folk steder langt fra folk.

Observationer har vist, at harer ikke har "foretrukne" typer af mad. De spiser villigt alt, hvad der vokser i skoven og skov-steppe zoner. Specielt spiser Stavropol Rusaks selv sådanne giftige planter som smørkål og larkspur.

Fra børnebøger ved vi, at eared gnavere er gal forelsket i kål. Denne myte er imidlertid beslægtet med historier, hvor musene bliver vanvittige med ost, og pindsvin byder æbler og plukker dem op i rygsøjlen. Harer foretrækker snarere at tjene på et felt sået med korn, kartofler eller rødbeder.

Hvidhare, hare og tolaev er forskellige, alt efter habitat.

  • Hvidhare foretrækker små glades, buske, kløfter. Derfor er flertallet af skovplanter inkluderet i deres kost: fra foråret skifer (det er også en harekål), musenærter, vinrød, til bær. Nogle gange spiser haren hestehaler, nogle slags svampe.
  • Tolai elsker at fodre i det åbne. Grundlaget for deres sommer kost er hest sorrel, tamarisk, sedge, malurt, chingil, knolde og løg af urteagtige planter.
  • Rusaki er stadig altærende. De kan fodre både langt fra folk og hånligt nærme udkanten af ​​bosættelserne. De spiser mælkebøtter, kløver, skumplanter, cikorie og andre vilde arter. De spiser med vilje solsikke, korn, samt alt, hvad de finder i haverne. Der er tilfælde, hvor grå tyve gravede op af knolde af nye kartofler lige fra jorden, skudt nibbled fra meloner.

Hvilke harer spiser i efterår og vinter

Fra og med i oktober bliver harerne endnu mere allnærende. De spiser barken af ​​træer og ved begyndelsen af ​​koldt vejr kommer man tættere på menneskelig beboelse. De mest populære blandt dem er de marginale marker med vinterafgrøder, som de graver ud fra under sneen og fjerne haylofts med klar hø.

I svære snefald foretrækker harer at forblive hvile i flere dage og spise deres egne tørre afløb. De små harer fodrer på tørt græs, som moderen overdriver rigeligt på reden.

  • Hvidene slog barken fra næsten alle træer: pil, ahorn, bjergaske, birk, enebær og eg. Stærke poter graver grønne blade af græs under sneen.
  • Tolai migrere fra steder med høj snedække i dalen, tættere på menneskelige bosættelser. De foder på markerne med resterne af majs, kornafgrøder og træbark.
  • Rusaki om vinteren bliver til en reel katastrofe for gartnere, gnave trunker af frugttræer til højden af ​​sin vækst. De foder også på frø, tørre græsblomster, gnave barken af ​​ahorn, hazel og egetræer.

Harer (som alle plantelevende dyr) er mangelfuld i mineralsalte i kroppen. På elkene smidt ud af knoglerne og knogler af døde dyr finder ofte spor af hare tænder.

Derfor har erfarne jægere lokket harer med saltvand, vanding af sne eller jord i fremtidens jagtsteder. Ifølge nogle opskrifter opløses salt bedst i en afkogning af tørrede hindbærblader.

Lures indeholder også tynde spidser med asp, pil (bedst af alle med knopper), persille (frisk eller tør).

Det skal dog huskes, at visse former for jagt, der kræver agn, er forbudt i områder med et lille antal harer.

Hvilken slags dyr er en hare?

Hares - repræsentanter for hare og hares familie. Interessant nok blev hare indtil nogen tid rangeret som en gruppe gnavere, men blev adskilt på grund af en helt anden struktur af tænderne. I modsætning til gnavere (egern, mus, jerboer, hamstere) er harer ikke en, men to forsænkninger i overkæben, som er placeret efter hinanden.

Derudover tiltrækker plantefødevarer - hvad harer har på, ikke særlig gnavere, nogle af dem er helt kødædende, de fleste spiser insekter, fisk og fugleæg. Og harer er absolutte vegetarer, dette er et tegn på en helt anden evolutionær linje, som gør det muligt for dem at blive betragtet som en selvstændig enhed.

Harer danner slægten med samme navn, som omfatter omkring 32 arter af dyr, der lever på alle kontinenter, undtagen Antarktis og Australien. På Ruslands territorium er der 4 arter af harer: den velkendte hare og hvide hare samt tolaiharen og den lidt undersøgte, den mest hemmelighedsfulde art er den manchuriske hare. Disse dyr beboer forskellige biotoper og har udseende træk og vaner karakteristisk for arten.

Hvad ser russernes harer ud?

Rusak er den største hare på vores lands område, størrelsen af ​​voksne er fra 57 til 68 cm, og vægten kan nå 7 kg. Sommerpelsen af ​​brune harer er brun, brun, grålig, rødlig med velmærkede mørke pestrins og karakteristisk waviness, kun maven er hvid. Efter efterårsmulden bliver harerne overgroet med frodig vinterpels og bliver lidt lettere. I kosten af ​​de hare dominerede over jorden dele af planter.

Den hvide hund er lidt ringere end hare i størrelse: harer vokser op til 44-65 cm og vejer fra 1,6 til 4,5 kg, ekstremt sjældent til 5,5 kg. I hvidt hår er ører og hale mærkbart kortere, og farve varierer afhængigt af sæson. Om sommeren er den hvide hare rødgrå eller mørkegrå med brune spejle, og når den bliver hvid, bliver den snehvid, kun ørerne er svarte. I modsætning til haren graver disse dyr mere jord og oftere dyrker planternes pærer og jordstængler.

Hare-tolai er en mindre kopi af en hare med de samme aflange ører og en relativt lang hale. Længden af ​​en voksen tolyas krop er 39-55 cm, og dyret vejer ikke mere end 1,5-2,8 kg. Farven på pelsjakken er den samme som lyshårede russere, men uden waviness og lyser også om vinteren. Men Tolys diæt svarer meget til næringen af ​​den hvide hare.

Den manchuriske hare er så lille som en tolai, men med ører som en kort hvid hare og hale. I modsætning til slægtninge er manchuhårens uld hård og hård, og denne hare bærer en uniform af samme farve hele året rundt. Dyrets ryg og hoved er brune med sorte pletter, siderne er lettere, maven er hvidhvide, kinderne er dækket af lyse pletter. Et karakteristisk træk ved arten er en strimmel af mørk pels, der løber langs højderyggen.

I den sydlige befolkning af manchuriske harer er der melanistiske prøver, helt sorte på toppen, snehvid på bunden med en lysegul hals. Det er interessant, at der blandt plantens harer er feed af legumeplanterne Lespedeza, og dyreområdet går ikke ud over distributionsområdet for denne kultur.

Hare spiser græs.

Hvor bor harer?

Rusak er et typisk steppe dyr, der er udbredt i Eurasien og Nordafrika. I Rusland findes den fra Ladoga-søen til Khabarovsk og Primorsky Krai. Disse dyr foretrækker åbne rum - sletter, stepper og halvøken, og selv i skovene vælger de kanter, aske og lette skove.

Harerne lever i tundra, skov og skov-stepper fra Skandinavien til Mongoliet, Kina og Japan. På Ruslands territorium findes det næsten overalt, især om sommeren, med en overflod af foder. Dette er et typisk skovdyr, men den hvide skov undgår tætte skove, men er sædvanlig i vådområder med pil og røde senge, i busktundra, på jagt efter et rigt foderareal, ofte på landbrugsjord, nær landsbyer og landsbyer.

Hare-tolai er en fantastisk væsen, der ikke har brug for skove og marker. Dyrs foretrukne levesteder er ørkener og halvøken i Centralasien. I Rusland er Tolay-habitatet fragmenteret spredt i de tørre stepper og bjergområder i det sydlige Sibirien, fra Altaibjergene til den sydlige del af Astrakhan-regionen. Hvad spiser harer, der vælger et så underligt sortiment? Dyrene fodrer med sjældne unge græs, malurt, chemysh, tamarisk, grene af sandakacia, grave op planten knolde. I kosten af ​​Tolai er ephemeras til stede, og interessant, grove skud af saxaul.

Den manchuriske hare findes i Fjernøsten af ​​Rusland, i kinesisk manchurien og i det nordlige Korea. Disse dyr elsker skove med tæt undergræsning, hasselskove, birkeskove, våde lavland og forekommer sjældent i åbne områder. Ud over den førnævnte legetøj spiser de tofarvede dyr med glæde de grønne dele af alle former for vegetation. Ligesom alle slægtninge afhænger kosten af ​​den manchuriske hare stærkt på årstiden.

Harekillinger.

Hvad spiser harer om sommeren

Harer er forsvarsløse mod rovdyr og mennesker, derfor er de aktive i skumringen og om natten, men i løbet af perioden bliver de ofte bemærket om dagen. Harer er territoriale singler, deres individuelle tomter indtager et areal på op til 50 hektar. Om eftermiddagen sidder hare i afsides steder: i buske, tykt græs, tomme ræve og dræbergraver, og om natten skal man lede efter mad.

Om sommeren har harer nok mad inden for deres personlige område. Blandt hvad harer fodrer, kommer de mest forskellige dele af grønne planter først. Belyak forbruger glædelig guldrod og en bedstraw, fodring på musenærer og vinrød. De vitaminer og sporstoffer, der er nødvendige for sundhed, fås fra mælkebøtter og kløver.

Clover og mælkebøtte, lucerne og colza, meget nyttigt cikorie, essentielle olier rig på æteriske olier, dominerer i sommeren kost af hare. På jagt efter delikatesser besøger harer ofte dyrkning af dyrkede planter, hvor de feaster på forskellige græs, boghvede og unge solsikker. Særligt foretrukne meloner, men vil ikke give op grøntsager.

Harer racer på et tidspunkt med rigeligt foder - fra marts til september. Disse dyr er yderst produktive, og en kvinde kan producere afkom 5 gange pr. Sæson, og i brød kan der være op til 9 kaniner. Med starten på efteråret og før frosten begynder harerne aktivt at spise blåbærspirer, hestetail, grave en speciel delikatesse fra jorden - rensetruffel. I kosten er der sprigs af unge træer og buske, og med udbrud af frost skifter harer til fast mad.

Hare i græsset.

Hvilke harer spiser om vinteren

Hvis sommermad af harer stort set er identisk, er vinterdiet af forskellige arter mærkbart anderledes. Haren fortsætter med at søge efter blød mad, grave døde græs op under sneen, besøger grøntsagshagerne på jagt efter kultiverede planter, ekstrakter vinterafgrøder i markerne.

Når sneen falder tyk, er haren tvunget til at gå til bark og skud af træer og buske. Særligt foretrukket hazel, kost, eg og ahorn. Mindre ofte gnister barken af ​​æbler, pærer og willows.

De hvide kan ikke lide græslapper, men de graver sne i søgen efter cedertræer og bær, spiser hø i høstacker. Hareens favoritvintermad er bark og kvist af pil, lærk, birk og asp. En vigtig rolle i dyrs overlevelse spilles af vild rose, enebær, fuglekirsebærskud, alder og hassel.

Kosten på den manchuriske hare ligner den hvide hare, og dyrene har særlig præference for asp og poppel. Hare-tolai, som haren, graver meget sne på jakt efter græsklædte planter, og fra fast mad respekterer især Chemysh og tamarisk.

Hare om vinteren.

Fra sult dør harer ikke og når som helst på året finder de nok mad. De lever i gennemsnit 10-12 år, harer er langlivede og kan leve i 17 år. Men under naturlige forhold er harer forsvarsløse mod rovdyr og mennesker, så i bedste fald lever de i ca. 5 år. Kun på grund af den sjældne fecundity af alle 4 arter af harer, der bor på territoriet i Rusland, er ret mange, og deres befolkningstilstand forårsager ikke forskere frygt.

Se videoen: Ræv på jagt efter haresteg (September 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org