Fugle

Flamingo: hvor den lever, hvad den føder på, beskrivelse

Pin
Send
Share
Send
Send


Denne artikel introducerer flamingo fuglen, som i de russiske regioner kan findes næsten udelukkende i zoologiske haver. Utroligt smuk fugl, fascinerende med sin storslåede nåde og usædvanlige farvning af fjer, er sunget i sangene. Hvor bor flamingoen? Hvad er betingelserne for deres tilbageholdelse i fangenskab, egenskaber og vaner, hvad de spiser?

Om livet af denne fabel med fabelagtig skønhed kan findes ved at læse denne artikel.

Generelle oplysninger

Kun fem arter har en flammende familie. Det mest almindelige er almindeligt. Dette er en ret stor fugl, hvis vægt når 4 kg. Den mindste af denne familie er den lille flamingo.

Favorite nesting steder for røde flamingoer er øer, laguner af havkyst og salt myrer på bredden af ​​søer. Før vi lærer mere detaljeret, hvor flamingoen lever, lad os præsentere en kort generel beskrivelse af fuglen.

I gennemsnit er fuglens kropslængde 1,4 meter, vægtintervallet 2 til 4 kg. Som regel er mænd tungere end kvinder. Farven på fjer i fugle er den mest forskelligartede, men rød og pink sejre. Nakke og ben er lange.

På trods af sådanne store størrelser fodrer disse fugle på planter og krebsdyr, der lever i vandet i lavvande.

Som nævnt ovenfor er der kun fem fuglearter i verden.

Den førnævnte fælles flamingo har flere nestepladser i de sydlige områder i Europa. Dværg lever i Afrika. Tre arter er almindelige i Amerika: den gulebenede (eller andesiske), chilenske og kortfaktorerede.

Alle disse arter repræsenterer i virkeligheden en løsrivelse af flamingoer.

De fører en stillesiddende livsstil, og kun den type rosa flamingo, der bor i de nordlige dele af verden, er migrerende.

Hvor bor flamingoen?

Billeder med disse skønheder er fascinerende og fascinerende. Jeg kan ikke tro på, at der er sådanne mirakler i naturen. Og hvor bor de i det naturlige miljø?

De bor i Europa, Asien og Afrika. Inhabited i vandkroppe, med gunstige betingelser for deres ophold. Imidlertid er ikke alle disse steder egnet til dem. I denne henseende kan områder med vintering og nesting af flamingoer spredes selv i en afstand af tusindvis af kilometer.

I kolonierne er der normalt flere tiere, muligvis hundredtusindvis af individer.

Hvorvidt og hvor flamingoer bor i Rusland kan findes yderligere i artiklen.

De fleste fugle er i lavt vand. Normalt bryder flamingoer hårdt og modvilligt ned. Dette sker normalt, når de er i fare eller skal ændre fodringsstedet.

De scatter for take-off i meget lang tid, og efter at have taget afsted, fortsætter de endda at flyve gennem luften. Så flyver fuglene med deres ben forlænget. En flok flyvende flamingoer er et overraskende smukt syn mod det azurblå hav og den blå himmel.

nesting

Hvor flamingo bor, hvor fuglen kaster rod, vises rede på en afstand fra hinanden. De repræsenterer form af små tårne, bygget fra skallerne af skaller og silt. Højden på reden er 50-70 centimeter.

I lægge normalt 1-3 hvide æg. Kyllinger luge allerede dækket med fluff, synet og meget aktiv. De forlader redenet om et par dage, og i en alder af en måned ændrer de deres downy outfit til en anden. Flamingo-kyllinger på 65-80. dag af livet erhverver færdighederne ved uafhængig flyvning, og de danner endelig en filtreringsenhed.

Seksuel modenhed er i alderen 4 til 5 år. Disse fugle er monogame og normalt nestkolonier meget tæt på hinanden.

Inden for hele nuværende rækkevidde er der kun højst 22.5.000 flamingoer. Stor betydning for at reducere antallet af fugle spillede et fald i områder, der egner sig til indlejring.

Hvor flamingoen lever, er der en passende mad til den: rig på alger og organisk materiale med utallige krebsdyr, bløddyr og orme.

Nogle arter spiser blågrøn og diatomalger. Fødevarer, de leder efter i områder med lavt vand. Skal hovedet ned under vandet, rummer de i bunden af ​​reservoirbækken. Og hovedet ligger på en underlig måde: kronen rammer næsten bunden, underkæben er i bunden, og underkæben er øverst.

Forældre fodrer kyllinger med en "burp", der indeholder, ud over mad fra de halvfordøjede eksklementkirtler og den nedre spiserør. Det skal bemærkes, at denne lyserøde væske i dens næringsværdi ligner mælken hos pattedyr. Det har også carotenoider.

Det brakede og friske vand fra regnfuglene bruger til at drikke. For at gøre dette slikker de vanddråberne på fjerkræet.

Under naturlige forhold var der tilfælde, hvor flamingoer levede i 34 år.

Pink flamingo

Denne fugl har en fjerdedel af blege-rosa farve med lilla-røde vinger og sorte flyfjeder. Hovedets dele er ikke-fjerede (ring rundt om øjnene og tøjlen) er røde, og næbbet er for det meste rosa.

Hvor lever den lyserøde flamingo? I Europa ligger disse fugle i Las Marismas (Sydspania) og i reserven ved mundingen af ​​r. Rhone (Sydfrankrig). Hun bor også i Afrika (Marokko, Syd Tunesien, Nord Mauretanien, Kenya, Cape Verde Islands, syd for kontinentet).

Pink, ligesom andre arter, foretrækker at bosætte sig på store søer med saltvand, i flodmundinger og sølaguner.

Du kan også møde en fugl af denne art på søerne i det sydlige Afghanistan, Pakistan, Iran og Indien.

Og hvor bor flamingoen? I Kasakhstan. I Rusland ligger det i flodens mund. Volga, i Kalmykia, i Dagestan, i Stavropol og Krasnodar Territories.

Flamingo rød

Denne type fugl bor på øerne i Caribien, på kysten af ​​nordøst i Sydamerika, og også på den sydlige del af dette kontinent (Galapagosøerne).

Flamingo rød har en fjerdedel fra pink til lilla eller lyse rød.

Flamingo lille

Af alle moderne arter har den mindste den mindste størrelse. Dens kropslængde er kun 80 cm (andre mere end 100 cm). I denne art har mandiblen en køl, der går ned i dybden af ​​næb. Dybest set er dets mad alger.

Når man leder efter mad, sænker en lille flamingo ikke sin næb til bunden, men fører dem blot fra side til side over vandets overflade. Det ligger på saltvandet i Tanzania, Kenya, såvel som ud for kysten af ​​Persiske Golf (Sambhor-søen i Indien).

Andesflamingo

Dets habitat er saltøerne beliggende i Andeserne i en højde af 2500 meter (nord og centrum af Chile, sydlige Peru, nordvestlige Argentina og den vestlige del af Bolivia). De foretrækker søer, og ofte vand med et højt indhold af gips, kaustisk sodavand og hydrogensulfid.

Voksenflamingoer er malet hvid-pink eller scarlet. Smukke lyserøde farver skyldes pigment, der kommer ind i fuglens krop med krebsdyr (mad). Flyvingerne af denne fugl er sorte, benene er gule.

Flamingo James

Fugle lever i Andes Bolivia og i Nord Argentina. Fødevarer - diatomer. Der er kolonier af denne art, der lever under bjergens barske forhold.

Denne art, der også kaldes kortfaktureret, er meget sjælden.

Chilenske flamingo

Dette er en relativt kortbenet flamingo, der findes i Sydamerika. På bjergsøerne (Andeserne) kan leve sammen med den slags kortbagte flamingoer.

Farven på den chilenske flamingo er lys: skarlagen eller hvid-pink. Røde nuancer er udviklet på dækfløjterne, så flamingoerne modtog det latinske navn, hvilket betyder "flammende vinger". Benene er grønlige, men knæ og poter er røde.

konklusion

Hvor bor flamingoer i Nordamerika?

Disse fugle tilhører en af ​​de ældste fuglefamilier. Deres rester, der er tættest på moderne former, dateres tilbage for 30 millioner år siden, og fossiler af mere primitive arter - mere end 50 millioner år.

De blev fundet på steder, hvor flamingoer ikke lever i dag: nogle dele af Europa, Nordamerika og Australien. Dette tyder på, at disse fantastiske fugle tidligere havde en mere omfattende habitat.

Typer af flamingoer

I øjeblikket opmærksom på de fem arter. Øerne i Caribien og Galapagos bebos af røde flamingoer. Farven på deres fjerdragt kan nå lilla og lyse rødt.

Langs kysten af ​​Persiske Golf, såvel som i områder nær saltvandet i Kenya og Tanzania, lever dværg eller småflamingoer. Deres kropslængde er kun 80 cm. Høje i Andeserne er der saltvandssøer bebodd af Andesflamingoer. Deres fjerdedel er hvid-pink, mindre ofte skarlagen. I Bolivia og i nord Argentina er der meget sjældne flamingoer fra James. De fodrer med diatomer. I Sydamerika kan du se de chilenske flamingoer. Disse fugles vinger har en rød farvetone.

Det farlige liv af en flamingo i det vilde

Den naturlige trussel om flamingoer er rovdyr: ræve, jakaler, ulve. Rystende fugle, som f.eks. Ørne, udgør også en særlig fare for kolonierne. Flamingoer flyver væk ved at mærke faren. Til start, har de brug for en start, som de kan udføre både i vand og på land. Da flamingoer holdes i grupper, er det svært for rovdyr at vælge et bestemt bytte, og de farverige vinger forhindrer dem i at fokusere. I naturen lever fugle i op til 30 år i fangenskab - op til 40 år.

Interessante fakta om flamingoer

  • Forfædrene af flamingo levede på planeten for 30 millioner år siden.
  • Fuglens fjerdedel kan ikke kun være lyserød, men også rød og endog crimson.
  • Til start, løber de gennem vandet 5-6 meter.
  • Under flyvning tager de form af et kryds, der strækker deres ben og nakke.
  • Fremtidige forældre sidder på en rede med deres ben gemt ind og går ud af det, læner med deres næb på jorden.

Hvordan ser et flamingo ud?

Flamingo ser meget yndefuldt ud. Denne store vandfugl har tynde lange ben og en fleksibel hals, og den usædvanlige farve af flamingoen er aldrig gået ubemærket. Voksen hanner og kvinder i flamingo-sædvanlige bære klædt i en lyseblå farve. Flamingofuglens vinger er purpurrøde, med sorte fjer. Flamingo slanke ben har en lyserød farve. Regningen er også lyserød men har et sort tip.

Flamingoen ser usædvanlig ud, ikke kun på grund af den unikke farve af dens fjerdedel. En flamingofugl med misundelsesværdig nåde holder sin lange hals i form af et spørgsmålstegn. Også flamingoer står let på et ben. For at mindske varmetabet holder de igen deres fødder i deres fjerdedel. Fra siden af ​​denne stilling virker det meget vanskeligt og ubehageligt. Men i virkeligheden absolut ingen indsats fra flamingoer.

Flamingo fuglen har en massiv næb buet ned. I flamingoer er den bevægende del af næbmen den øvre, ikke den nedre del, som adskiller den fra mange andre fugle. På hovedet af en flamingo almindelig er der områder afdækket af fjer - et tøj og en lille ring rundt om øjnene, som er røde. Den rosa flamingo har en rund krop og en meget kort hale.

Flamingo ligner en ret stor fugl. Den samlede kropslængde er 120-130 cm. Voksnes vægt når en masse på 3,5-4 kg. På deres fødder har de 4 fingre, hvoraf 3 er forbundet med en svømningsmembran.

Hvorfor er flamingoer pink? Den rosa farve af fjerkræets fjerdedel er givet af stoffcaroten, hvilke fugle modtager med mad. Flamingoer skylder deres lyserøde farve til små røde krebsdyr, der indeholder den samme caroten.

I zoologiske haver mister flamingoer ikke deres unikke farve, da de føjes til kosten med caroten: gulerødder og paprika, og selvfølgelig små krebsdyr. På bekostning af, hvad flamingo ser ud som lyst som i det vilde.

Hvor bor flamingoer og hvordan?

Pink flamingo - den mest almindelige type flamingo. Flamingoer lever i Afrika, Sydeuropa og Sydøstasien. I Europa bor flamingo kolonier i det sydlige Frankrig, Spanien og Sardinien. I Afrika bor flamingoer i det sydlige kontinent, såvel som i Tunesien, Marokko, Mauretanien, Kenya og Kap Verdeøerne. Den befinder sig i flamingoer i søerne i det sydlige Afghanistan, i det nordvestlige Indien og Sri Lanka. Også rosa flamingo bor i flere søer i Kasakhstan.

I Rusland nester den lyserøde flamingo ikke, men regelmæssigt migrerer gennem dens område - ved vulgaflodens munding i Krasnodar og Stavropol Territories. Flyver syd for Sibirien, såvel som i Yakutia, Primorye, til Uralerne. Pink flamingoer overvintrer gennem Rusland i Aserbajdsjan, Turkmenistan og Iran vinteren.

Flamingoer lever hele deres liv i grupper af forskellige størrelser, fordi de er sociale fugle. Flyver fra sted til sted, samles de i flokke, og de er på jorden, og de holder sig i grupper. Den lyserøde flamingo bor på store søer med saltvand, i sø-laguner og flodmundinger, i lavvandede vandområder på vanskelige steder og med en mudret bund. Flamingoer lever langs bredden af ​​vandlegemer i store kolonier, som kan tælle hundredtusindvis af individer.

De fleste flamingoer lever stillesiddende. Disse fugle kan vandre i deres habitat for at finde et sted med gunstigere betingelser for at leve eller med mangel på mad på samme sted. Kun nordlige populationer af rosa flamingoer gør fly til nestning.

Flamingo lever under forskellige forhold og er i stand til at modstå skarpe temperaturudsving. Pink flamingoer har god udholdenhed og kan klare selv med ekstreme vejrforhold, hvor ikke alle dyr kan overleve. De findes i meget saltvand eller alkaliske søer. Dette skyldes store bestande af krebsdyr i saltvandsservoirer, hvor fiskene ikke lever på grund af forøget saltholdighed. Pink flamingo lever på alpine søer.

I flagrende alkaliske og saltholdige omgivelser kan en almindelig flamingo kan, takket være dens tætte hud på fødderne. Også for at slukke deres tørst og vaske salt, besøge fugle regelmæssigt nærliggende kilder til ferskvand.

Svinning og aktiv økonomisk aktivitet har ført til en verdensomspændende reduktion af deres befolkning. Indtil videre har denne art i Den Internationale Røde Bog status som "forårsager den mindste bekymring."

Hvad spiser en flamingo?

Flamingoen feeds på små krebsdyr. Flamingoer spiser krebsdyr, da de er deres vigtigste mad. Også rosa flamingo spiser insektlarver, orme, bløddyr og alger, som de finder i lavt vand. Ved modtagelse af mad hjælpes flamingofuglen med næb, hvormed de filtrerer mad fra vand eller slam.

Den flamingo næb har en specifik struktur, og langs dets kanter er der filtre i form af små lamelle kamskjell. Flamingo spiser i lavt vand med en mudret bund på vanskelige steder.

Leder du efter mad, flammes almindelig hovedet, så den øverste mandel er i bunden. Foregruppen har en flyde, der understøtter hovedet i de øverste lag af vand, især de der er rige på plankton. Den lyserøde flamingo feeds ved at samle vand i munden og lukke dens næb, hvorefter fuglen skubber vand gennem mandiblen og svelger mad. Alle faser af foderflamingoer forekommer meget hurtigt.

Naturlige rovdyr af den rosa flamingo er ræv, ulv, jakal og andre rovdyr. Store fjedrede rovdyr, som ofte bosætter sig i nærheden af ​​flamingos kolonier, udgør også en trussel. I tilfælde af fare tager flamingoer ud. Under opstart udfører de en lille run-up, som med succes udføres både på vand og på land. Det er svært for en rovdyr at vælge et bestemt bytte fra dem, fordi der er mange af dem, og når de flyver, forhindrer farverige vinger med sorte fjer, at rovdyret fokuserer på byttet.

Ung flamingo

Pink flamingoer er monogame og formere par, der ofte vedbliver i hele livet. Selvom der er personer, der i hver ægteskabssæson finder en ny partner til at skabe en familie. Pink flamingoer reden i kolonier af flere hundrede eller endda tusindvis af par ved siden af ​​hinanden.

Flamingos fælleslivstid er fra maj til juli; for de migrerende flamingoer er denne periode noget forlænget og finder sted fra april til august. Disse fugle kan producere afkom, når de er 3 år gamle, men flamingofuglen begynder at nese kun i en alder af 5-6 år.

Et par måneder før starten af ​​nesting, rosa flamingoer, der ikke har et par arrangerer gruppekvitetsproteser i form af synkrone sekventielle bevægelser af hver deltager. Både mænd og kvinder deltager i disse ægteskabsdanser. Farve er en afgørende faktor for rosa flamingoer til bestemmelse af valg af partner i parringssæsonen. Kvinden vælger en mand. Intense farve er en garanti for, at fuglen er sund, har en god appetit og vil give stærke afkom.

Flamingo-par, der finder sted oftest, deltager ikke i demonstrationer. Flygtende flamingoer arrangerer deres ægteskabsdanser, mens de hviler på vej til nestesteder. Formet i den måde parret ankom umiddelbart klar til nesting. I to uger bygger de en rede.

Opførelsen af ​​flammerne er unikt og er en kegleformet bakke 60 cm høj i lavvand af ler og silt. Mand og kvinde bygger en rede sammen. I æglæggende 1-3 store æg er hvide, men oftest 1 æg. В насиживании гнезд участвуют оба родителя. Птенец фламинго появляется на свет через 30 дней. Детеныш фламинго вылупляется хорошо развитым, активным и уже через несколько дней покидает гнездо.

Фламинго вскармливают своих птенцов птичьим молоком, которое окрашено в розовый цвет. Эта пища вырабатывается в пищеводе взрослых птиц специальными железами и очень питательна. Удивительно, что молочко дают не только самки, но и самцы. En nyklækket flamingo chick er dækket af hvid fluff og erstatter den med en grå. Benene på den unge flamingo er korte og tykke, næbbet er rødt.

De rosa flamingoer har en slags børnehave, hvor flamingokyllingerne er under tilsyn af plejepersoner, mens forældrene får mad. En sådan gruppe kan tælle op til 200 kyllinger af flamingoer, men forældrene finder straks sin baby med stemme.

En ung flamingo feeder på mælk i to måneder, indtil dens næb vokser, så den kan fodre alene. I en alder af tre måneder vokser de unge flamingoer til størrelsen af ​​voksne og kan flyve. I løbet af denne periode får flamingokyllingerne en fjerdragt af hvidgrå farve med en svag lyserødfarve.

Voksenfarven på unge flamingoer erhverver i en alder af tre. Den gennemsnitlige levetid for en pink flamingo er 30 år. Men der er tilfælde, hvor flamingos fangenskap levede til 80 år.

Hvis du kunne lide denne artikel, og du kan lide at læse om de forskellige dyr i vores unikke planet, abonnerer du på webstedets opdateringer og får de nyeste og mest interessante nyheder om dyrenes verden først.

Habitat:

Flamingos hjemland er Nord- og Sydamerika, Afrika og Asien. Fossilerne viser, at de tidligere blev distribueret i meget større områder, herunder Nordamerika, Europa og Australien.

Pink flamingo bor i Afrika, Sydeuropa og Sydøstasien. Små flamingoer fundet i Afrika og de nordlige dele af det indiske subkontinent. Chilenske flamingoer findes i sydvestlige Sydamerika. Caribiske flamingoer kan findes i Caribien, i det nordlige Sydamerika, på den mexicanske halvø Yucatan og Galapagosøerne. I Peru bor Chile, Bolivia og Argentina Andesflamingo og flamingo james.

Disse fugle foretrækker at leve i nærheden af ​​salte lavvandede søer, i kystnære laguner, i de lavvandede og nær flodmundinger.

Sikkerhedsstatus:

Årsag til den mindste bekymring: Pink Flamingo, Caribien Flamingo

At være i en tilstand tæt på den truede: Chilenske flamingo, mindre flamingo, flamingo james

sårbare: Andesflamingo

Befolkningen i Andesflamingos er stærkt reduceret som følge af tab af habitat og miljøkvalitet.

Interessante fakta:

- I Østafrika er flamingoer grupperet i gigantiske flokke - mere end en million individer, der udgør de største fuglefugle på planeten.

- Af alle flamingoer har kun Andesflamingoer gule ben.

- De gamle romere værdsatte flamingos sprog som en delikatesse. Også flamingo æg foder i forskellige dele af verden.

- Det er stadig ikke klart, hvorfor flamingoer står på et ben. Ifølge en version trækker de et ben ud af koldt vand, hvilket hjælper dem med at spare varme. Under hvile klipper de ofte et ben i, hvilket synes at være ganske behageligt.

Flamingo beskrivelse

Fuglens udseende er faktisk bemærkelsesværdigt - en stor krop, meget høje ben og nakke, en karakteristisk buet næb og fantastisk rosa fjerdragt. Familien Phoenicopteridae (flamingo) omfatter 4 arter, kombineret i 3 slægter: nogle ornitologer mener at der er fem arter. To slags uddøde.

De ældste rester af fossile flamingoer fundet i Storbritannien. De mindste familiemedlemmer er små flamingoer (vejer 2 kg og mindre end 1 m høje), og de mest populære er Phoenicopterus ruber (almindelige flamingoer), der vokser til 1,5 m, der vejer 4-5 kg.

udseende

Flamingo bærer med rette titlen på ikke kun det længste ben, men også den længste fugl. Flamingo har et lille hoved, men et stort, større end det i størrelse og buet nedad, næb, hvilket (i modsætning til de fleste fugle) ikke har en mandible, men en mandible. Kanten af ​​den massive næb er udstyret med kåt plader og tænder, hvorved fuglene filtrerer sløret for at få mad.

Dette er interessant! Halsens hals (i forhold til kroppens størrelse) er længere og tyndere end svanens, hvorfor flamingoen bliver træt af at holde den jævnt og med jævne mellemrum smider den på ryggen, så musklerne kan hvile.

Der er hornede plader på den øvre overflade af en kølig, tyk tunge. I flamingoer er den øverste halvdel af tibia fjæret, og spolen er næsten tre gange så lang som sidstnævnte. Mellem de forreste fingre er der en veludviklet svømmemembran, og rygfingeren er meget lille eller fraværende. Plumage løs og blød. På hovedet er der ikke-penile zoner - ringer rundt om øjnene, hagen og tromlen. Vingerne er af moderat længde, bred, indrammet ved kanterne med sort (ikke altid).

Den korte hale består af 12-16 halefjer, hvor den længste er mellemparret. Ikke alle typer flamingoer er malet i nyanser af rødt (fra lysrosa til lilla), nogle gange er det snavset hvidt eller gråt.

Til farve er lipokromer ansvarlige, farvepigmenter, der kommer ind i kroppen sammen med fødevaren. Vingerpanelet er 1,5 m. Med en moltende i en måned, taber flamingoen sin fjeder på vingerne og bliver fuldstændig sårbar og mister sin evne til at tage ud i fare.

Karakter og livsstil

Flamingoer er ret phlegmatic fugle, vandrer gennem lavt vand fra morgen til nat på jagt efter mad og lejlighedsvis hviler. Mellem dem kommunikerer de med hjælp af lyde, der minder om gæsekyllingerne, kun højere og højere. Om natten høres en flamingos stemme som en trompet melodi.

Med den trussel, der kan være en rovdyr eller en mand i en båd, flytter flocken først til siden og stiger derefter op i luften. Sagt er accelerationen givet med vanskeligheder - fem meter, som fuglen løber gennem det lave vand, flapper sine vinger og tager allerede flere skridt langs vandoverfladen.

Dette er interessant! Hvis man ser på flokken nedenfra, ser det ud til at krydsninger flyver over himlen - flamingoer strækker deres nakke frem i luften og retter deres lange ben.

Flyvende flamingoer sammenlignes også med en elektrisk krans, hvis links blinker rødt og derefter gå ud og vise de mørke farver i fjerkræet til observatøren. Flamingoer kan trods deres eksotiske skønhed leve under forhold, der presser andre dyr, f.eks. Nær salt / alkaliske søer.

Der er ingen fisk her, men mange små krebsdyr (Artemia) - flamingoens vigtigste mad. Fra fuglens aggressive miljø redder tæt hud på deres fødder og besøg i ferskvand, hvor flamingoer vasker saltet og slukker deres tørst. Derudover er de ikke med

Det vil også være interessant:

Stående på et ben

Denne know-how blev opfundet af ikke-flamingoer - mange langbenede fugle (herunder storks) praksis stående på et ben for at minimere varmetab i blæsende vejr.

Dette er interessant! Den kendsgerning, at fuglen hurtigt zyabnet, skylden sine overdrevent lange ben, uden at redde fjerkræ næsten til toppen. Derfor er flamingoen tvunget til at trykke og varme det ene eller det andet ben.

Fra siden synes posen ekstremt ubehagelig, men selve flamingoen føler ikke noget ubehag. Støttebenet forbliver langstrakt uden anvendelse af nogen muskelstyrke, da den ikke bøjer på grund af en særlig anatomisk anordning.

Den samme mekanisme fungerer, når flamingo sidder på en gren: sener på de bøjede ben strammer og tvinge fingrene til at lås filmen tæt. Hvis fuglen falder i søvn, svækkes ikke "grebet" for at forhindre, at det falder fra træet.

Habitat, levesteder

Flamingoer findes hovedsagelig i tropiske og subtropiske regioner:

  • Afrika
  • Asien
  • Amerika (Central og South),
  • Sydeuropa.

Således ses flere store kolonier af fælles flamingoer i Sydfrankrig, Spanien og Sardinien. På trods af at fuglekolonier ofte tæller hundreder af tusindvis af flamingoer, kan ingen af ​​arterne prale af et kontinuerligt interval. Nesting opstår særskilt, i områder, der nogle gange er i en afstand af tusindvis af kilometer fra hinanden..

Flamingoer er sædvanligvis bosiddende langs kysten af ​​lavvandede saltvandskrop af vand eller på havets grundvande og forsøger at blive på åbne landskaber. De har både høje bjergsøer (Andeserne) og sletterne (Kasakhstan). Fugle er generelt stillesiddende (mindre tilbøjelige til at stray) livsstil. Kun befolkningen af ​​almindelige flamingoer, der bor i de nordlige lande, vandrer.

Flamingodiet

Flamingoens fredens temperament forværres, når fuglene skal kæmpe for mad. På dette tidspunkt opsiges de gode naboskabsrelationer og bliver til en opgradering af rigelige territorier.

Diætet af flamingoer består af organismer og planter som:

  • små krebsdyr,
  • skaldyr,
  • insekt larver,
  • vand orme
  • alger, herunder diatomer.

Smal mad specialisering afspejles i enheden næb: dens øverste del er udstyret med en float, der understøtter hovedet i vandet.

Ernæringsstadierne veksler hurtigt og ser sådan ud:

  1. Søgning efter plankton vender fuglen hovedet til bunden af ​​mandiblen nedenfor.
  2. Flamingo åbner næb, skinner vand og slam det.
  3. Vandet skubbes gennem tungen gennem filtreringsapparatet, og foderet sluges.

Flamingoens gastronomiske selektivitet er endnu mere indsnævret af individuelle arter. Så, James flamingoer spiser fluer, snegle og diatomer. Den lille flamingo spiser udelukkende blågrønne og diatomalger, der skifter til rotiferer og Artemia kun, når vandlegemerne tørrer ud.

Dette er interessant! Forresten afhænger den rosa farve af fjerkræ på tilstedeværelsen i foderet af røde krebsdyr, der indeholder carotenoider. Jo mere krebsdyr, jo mere intense farve.

Reproduktion og afkom

På trods af den ret sene fertilitet (5-6 år) kan hunner lægge æg så tidligt som 2 år. Ved hovning vokser kolonierne af flamingoer til en halv million fugle, og rederne er ikke mere end 0,5-0,8 m fra hinanden.

Reder (fra silt, shell rock og mudder) er ikke altid bygget i lavt vand, nogle gange flamingoer bygger dem (fra fjer, græs og småsten) på stenige øer eller lægge æg direkte i sandet uden at lave fordybninger. I lægge 1-3 æg (normalt to), som begge forældre inkuberer i 30-32 dage.

Dette er interessant! Flamingoer sidder på en rede med deres ben gemt. For at komme op, skal fuglen vippe hovedet, hvile dens næb mod jorden og kun rense dets lemmer.

Nestlingsfødte er født med lige næse, som begynder at bøje efter 2 uger, og efter endnu et par uger ændres den første fluff til en ny. "Åh, og du drak vores krovushki" - retten til at behandle denne sætning til børn, måske er det de flamingoer, der fodrer dem mælk, hvor 23% er fra forældresblod.

Mælk, der er sammenlignelig i næringsværdi til mælk, er farvet lyserød og produceres af specielle kirtler, der er placeret i spiserøret af en voksen fugl. Moderen fodrer kyllingen med fuglemælk i cirka to måneder, indtil nestlingens næb endelig bliver stærkere. Så snart næb er vokset og dannet, begynder den unge flamingo at få mad på egen hånd.

I løbet af deres 2,5 måneder bliver unge flamingoer på vingen, vokser til voksenfuglernes størrelse og flyver væk fra forældrehjemmet. Flamingoer er monogamiske fugle, der kun ændrer et par, når deres partner dræbes.

Naturlige fjender

Ud over stødfangere omfatter flamingos naturlige fjender kødædende kød, herunder:

Røverfugle ligger ofte tæt på flamingo-kolonierne. Lejlighedsvis bliver de jaget og andre dyr. Flyvning af den ydre trussel tager flamingoen af ​​og desorienterer fjenden, som er forvirret af de sorte flyfjeder, som forhindrer dem i at fokusere på målet.

Befolkning og arter status

Eksistensen af ​​flamingoer kan ikke kaldes cloudless - befolkningen falder ikke så meget på grund af rovdyr, som folks fejl.

Fugle er skudt for deres smukke fjer, de ødelægger rede, får delikatesseæg og presser dem også ud af deres sædvanlige steder, bygger miner, nye virksomheder og motorveje.

Antropogene faktorer forårsager igen uundgåelig miljøforurening, hvilket også påvirker antallet af fugle negativt.

Det er vigtigt! For længe siden var ornitologer overbeviste om, at de havde mistet James 'flamingo for evigt, men heldigvis viste fuglene i 1957. I dag er befolkningen af ​​denne og en anden art, den andinske flamingo, omkring 50 tusind individer.

Begge arter anses for truede. Den positive dynamik ved reproduktion blev registreret i den chilenske flamingo, hvoraf det samlede antal er tæt på 200 tusind fugle. Den mindste alarm er forårsaget af den lille flamingo, hvis husdyr ligger i størrelsesordenen 4-6 millioner individer.

Forholdet til naturbeskyttelsesorganisationer er forårsaget af de mest berømte arter, den flamingo fælles, hvis befolkninger over hele verden nummer fra 14 til 35 tusind par. Sikkerhedsstatus for pink flamingo passer til et par stingy forkortelser - fugle kom ind i CITES 1, BERNA 2, SPEC 3, CEE 1, BONN 2 og AEWA som truet.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org