Dyr

I fodspor af skovdyr

Pin
Send
Share
Send
Send


Mange mennesker er virkelig skræmt af disse farlige rovdyr. Dette skyldes i vid udstrækning de historier, der fortæller jægerne. De karakteriserer ofte ulve som intelligente og endog forræderiske dyr. Men ikke alle ved, at en ulv i natur sjældent angriber en person. Disse grusomme rovdyr foretrækker at holde sig væk fra mennesker, de er vant til at leve deres liv, hvis vigtigste betydning er at jage.

Wolves: typer af ulve

Det skal bemærkes, at ulvernes slægt på Jorden er et af de få. Den består af kun syv arter:

  • Canis lupus (ulv),
  • Canis aureus (jakkesæt)
  • Canis latrans (coyote),
  • Canis rufus (rød ulv),
  • Canis adustus (stribet jakal)
  • Canis mesomelas (sort jackal),
  • Canis simensis (etiopisk jackal).

Ulvfamilien omfatter arktiske ræve, ræve, en manede ulv og en vaskehund.

levested

Forskere tilskriver ulvens oprindelse til kødædende rovdyr, der boede på vores planet for hundrede millioner år siden, og omkring 20 millioner år siden var hunde stammer fra ulve. Som en særskilt art blev Canis lupus dannet i Eurasien for en million år siden, og i slutningen af ​​Pleistocen blev den den mest almindelige rovdyr.

I vores tid registreres ulvenes levested i Europa, Nordamerika, Asien. De beboer åbne og halvåbne områder. I nord er grænsen for udbredelsen af ​​rovdyret det arktiske havs kyst. I Hindustan (i det sydlige Asien) lever en ulv op til 16 grader nordlig breddegrad. I løbet af de sidste to og et halvt århundrede er antallet af disse formidable rovdyr væsentligt faldet. Beskyttelse af husdyr, mennesket ødelægger dem og driver dem ud af befolket områder.

Selv i dag er ulve blevet fuldstændig ødelagt i Japan, de britiske øer, Holland, Frankrig, Danmark, Belgien, Schweiz og Centraleuropa. Typer af ulve i de sidste årtier i Europa forsvinder hurtigt.

Ulven er stadig ret almindelig i stepperne og bjergområderne i Kasakhstan, i tundra- og skovtundraen. Wolfens karakteristika, som er givet i mange specielle udgaver, siger, at ulven er meget foranderlig - den har mange underarter, varierer i størrelse, farve og livsstil under naturlige forhold.

Forskere, zoologer skelne flere dusin underarter af ulven. De største individer bor i tundraen, den mindste - i de sydlige regioner. Massen af ​​en voksen dyr kan variere fra 18 til 80 kg, længden af ​​deres krop kan nå 160 cm, længden af ​​halen er omkring seksti centimeter.

Wolf farve

Det afhænger stort set af habitatet. Karakteristika for ulven, der bor i Arktis, siger, at der ofte er hvide individer. Derudover er der i andre regioner andre farver - sort og hvid ulv, varianter af grå med hvid, kanelfarve, brun, nogle gange er der en helt sort pelsfarve.

Predators, der bor i Nordamerika, har tre farvefaser. Den første er en blanding af grå, sort og tinge af brun kanel. Den anden er sort (en blanding af mørkebrun og sort). Den tredje fase er grå med brun.

frakke

Fremragende pelsskind har disse vilde dyr. Ulven har en tyk pels (længde op til otte centimeter). Han har en tyk undercoat. Det ydre lag er dannet af langt hårdt, sorttipet vagt hår, der afviser vand, og underlaget bliver slet ikke vådt.

Ulv tænder

Ulvene har de mest magtfulde våben. Ulvens art, uanset deres habitat, har 42 stærke og skarpe tænder. Foran er der 4 buede fem centimeter hjørnetænder - to i bunden og to i toppen. Rovdyret bider let igennem dem den tætteste hud af sit bytte. En kødædende (molar) tænder voksen ulv er i stand til at gnave selv knoglerne i en elg lår.

ekstremitet

Dyr, der tilhører hunden, og ulve herunder er fingerbevægelse. Med andre ord går de og læner sig på deres fingre. Først når rovdyret ligger ned, rører han jorden med sine hæle. Forløbene af ulven er meget kraftige, takket være dette er belastningen jævnt fordelt, og dyret falder ikke i den løse sne.

Hver ulvs pote har fem fingre, men kun fire arbejde. Tæberne har veludviklede bare krummer, og fingrene samles i en stram og oval klump. De er færdige med stærke og lidt dårlige kløer på grund af kontakt med jorden. Deres ulv bruger, når græsser jorden.

Wolves jogger, hopper eller galopperer. Mens de går, er deres hastighed omkring seks og et halvt kilometer i timen. De jogger på hastigheder på op til 16 kilometer i timen. I meget lang tid kan en ulv køre næsten nonstop. Der er tilfælde, hvor disse farlige rovdyr dækkede en afstand på op til hundrede kilometer i en nat.

Lugt og hørelse

Karakteristisk for ulven siger, at det ikke er ørerne eller øjnene, der jager, men næsen hjælper først ulven med at finde byttet. De fanger i vinden lugten af ​​selv et meget lille dyr, som ligger i en afstand af to kilometer. Akut duft giver dig mulighed for at forfølge på sporet af hans offer.

Sandt nok, rovdyr og delikat øre er ikke berøvet. Hør støjen, de begynder at flytte deres ører og bestemmer umiskendeligt, hvor lyden kommer fra, ofte placeret et par kilometer væk.

Wolf pakke

Ulvfamilien er i nogle tilfælde op til femten individer, men oftere er der otte dyr. En flokk er en familiegruppe bestående af dyr i forskellige aldre. Det består sædvanligvis af forældre, nykommere (dette års brød) og pereyarer (dyr, der ikke har nået puberteten). Nogle gange omfatter det voksne dyr, der ikke deltager i avl.

I år med rig på mad kan op til 30 eller flere ulve samles i pakker. Afkomene forbliver i familien i 10-14 måneder, og derefter forlader det. Således vises en ensom ulv. Han går på jagt efter fri territorium, som han straks markerer og hævder sine rettigheder til det. Et sådant dyr finder som regel snart sin kammerat og en ny flokk kommer frem. Selvom der er tilfælde, hvor en ensom ulv bor ganske lang tid uden for pakken.

Ulvfamilien er en selvregulerende mekanisme. I tilfælde hvor befolkningstætheden er ret lav, er dens størrelse lille, adskillelsen af ​​de unge afkom sker meget hurtigere. Når økologiske forhold er gunstigere, øges befolkningstætheden, derfor øges størrelsen af ​​pakken til en vis grænse. Væksten skyldes som regel ikke-hemmelige ensomme ulve, som får en underordnet stilling.

Pakken ledes af et par rovdyr - den mandlige ulv og hans kæreste, som forresten vælger han til livet. Således er der i pakken en kerne af ulve med høj social status og deres underordnede. Ledere af pakken har en meget stærk karakter, der gør det muligt for dem at holde orden i familien for at forhindre sammenstød og kampe, især mellem unge ulve.

Tegnsprog

Som regel udtrykker ulve deres følelser med kroppens bevægelser og ansigtsudtryk. En ulvtunge hjælper med at forene pakken og handle på en organiseret måde. For eksempel, når halen af ​​et dyr hæves højt, og dens spids er lidt bøjet, betyder det at rovdyret selv er selvtillid. En venlig ulv holder halen nede, men spidsen er lidt hævet op. Rovdyret har halen gemt ind, eller er bange for noget, eller på den måde rapporterer sympati.

Desuden kan hendes stilling fortælle om dyrets status i pakken. Lederen løfter ham altid højt, og hans underordnede holder halen nedad. Ved at vride sin hale, inviterer en formidabel rovdyr hans slægt til spillet.

Ulvs kost

Grundlaget for ulvens kost består af store hovdyr - ædle og rensdyr, saigas, elge, geder og ramme. I mangel af sådan mad jager ulven gnavere, kaniner, i sjældne tilfælde spiser carrion. I områder, hvor der ikke er hovdyr, lever eller ikke lever ulve i meget små mængder. Predators tiltrækker store koncentrationer af husdyr. I nord, i områder med udviklet får og rensdyr, er tilstedeværelsen af ​​ulve almindelig.

I Rusland er ulve ganske almindelige. De ulvarter, der befinder sig i vores land, er velkendte. Der er kun seks af dem:

  • Forest Central Russian Wolf,
  • grå,
  • tundra,
  • skov sibiriske,
  • kaukasisk,
  • Mongolsk.

Grå ulv

Denne repræsentant for ulven betragtes som den mest almindelige i verden. Beskrivelsen af ​​den grå ulv i dag findes i alle referencebøger af zoologer. Det skiller sig ud for sin imponerende størrelse. Denne rovdyrs form er ikke uden adel. Tilsyneladende blev han derfor ofte en helt af dyreforfattere.

Grå ulv findes i Europa, Amerika og Asien. En nede, stærk krop med et stort massivt bryst, højt muskuløse ben giver ingen tvivl om, at dette er en rigtig rovdyr. Denne ulv har en lobed, men samtidig elegant hoved med små ører og dekoreret med mørke striber, der er placeret omkring de næsten hvide kinder og meget lyse pletter over øjnene. Halen er ikke lang, den ligger næsten lige.

Pelsen er lang (op til otte centimeter) og tykk, med undercoat. Dyr, der lever i mellem- og sydområderne, er grove. Ulve fra de nordlige regioner har en blød og fluffy pels.

Russisk ulv

Dette er en særlig underart af den grå ulv, der bor i det nordlige Rusland. Den russiske ulv er en af ​​de fem underarter, der befinder sig i vores lands territorium. Canis lupus communis (russisk ulv) - dette dyr kaldes af vestlige biologer. I gennemsnit vejer hanen fra 40 til 80 kg, kvinden fra 30 til 55 kg.

Sibiriske ulv

Dette er ikke mindre et stort dyr end en russisk ulv. Mange forskere mener, at denne art i dag er så langt betinget fremhævet, da systematikken til sibirske rovdyr endnu ikke er afsluttet. Disse dyr har flere farver. Lysegrå er mest almindelig. Oker nuancer er næppe mærkbare eller helt fraværende. Pelsen er ikke meget høj, men snarere tyk og blød. Oftest fundet i Fjernøsten, Kamchatka (undtagen tundra), i det østlige Sibirien og Transbaikalia.

Steppe ulv

Dette dyr er noget mindre end repræsentanter for skovunderarterne. Han har grovere og sparsomme hår. På bagsiden farve med en mærkbar overvejelse af grå-rustet, og ofte brunt hår. I dette tilfælde forbliver siderne lysegrå. I dag kan denne ulv findes i stepperne i Det Kaspiske Hav, Uralerne, Nedre Volga-regionen. Visningen er dårligt forstået. Endnu ikke udviklet et system af karakteristiske træk. Antallet af disse dyr er lille, især i de vestlige områder af området.

Kaukasisk ulv

Dette dyr tilhører mellemstore rovdyr. Den kaukasiske ulv har groft og kort vagt hår, underbeklædningen er dårligt udviklet. Farven på dette dyr er meget mørkere end i de tidligere beskrevne arter. Dette skyldes den ensartede fordeling af sorte våbenhår på huden.

I vores land bor i områderne i hovedkaukasusområdet, herunder dens skovklædte foden.

Tundra ulv

Stort og smukt dyr. Hans foto, du ser nedenfor. Mandens kropslængde overstiger ofte 150 cm. Predators har lang, blød og tykk pels. Farve - lyse farver. I vores land ligger denne ulv i skovtundra- og tundrazonerne i den europæiske del af Kamchatka og Sibirien.

Central russisk (skov) ulv

En kraftig rovdyr, der bor i Ruslands skov-steppe og steppe zone, befolkes ofte og vestlige Sibirien. I de nordlige regioner af sine markante besøg på skovtundraen. Selv om det generelt er accepteret, at tundrawolfen er den største i Europa og Asien, overstiger en repræsentant for denne underart ofte sin størrelse.

Et voksent dyr kan have en længde på over 160 cm, og dens højde når en meter. Selvfølgelig er sådanne parametre typiske for de største individer. I gennemsnit vejer en voksen mand 45 kg, en pindsvin (1 år og 8 måneder) - 35 kg, og en fortjeneste (8 måneder) - 25 kg. Ulv er lettere på 20%.

Prædatoren udmærker sig ved en klassiker, i gråtoner med en blanding af okker, farve. Den centrale russiske ulv bor i skovene i det centrale Rusland, der ofte trænger ind i vest for Sibirien. I de nordlige regioner kommer ind i skovtundraen.

Polar ulv

Dette smukke og kraftfulde dyr befinder sig i Arktis. Polar ulven er perfekt tilpasset forholdene i det hårde klima. Varm og tæt uld beskytter den mod frost og skør vind.

Denne type ulv er kendetegnet ved dets skarpe syn og vidunderlige duft, som hjælper med at jage efter de få levende væsner, der bor i disse barske steder. Utilstrækkelig mængde biologisk foder og vanskeligheder ved udvindingen af ​​mad fører til, at rovdyret spiser rovet helt og hverken giver knoglerne eller hudens rov.

Gennemsnitlig vægt af et dyr er fra 60 til 80 kg, det vokser op til 80 centimeter. Utroligt kan dette dyr i tilfælde af en mislykket jagt leve uden mad i flere uger. Sandt nok kan ulven spise op til ti kilo kød i et måltid. Wolves, der bor i Rusland, er mere aggressive end nordamerikanske. Optagne angreb på mennesker.

I ulvfoden

Det er ikke nødvendigt at beskrive udseendet af en ulv, en velkendt og bredt udbredt rovdyr. Det bør kun erindres det fra en stor
hunde, han har en mere fremtrædende pande, en snævrere forreste del af sløret og fraværet af bukser - langt hår på lårets bagside.

Størrelsen og farven på ulve, der lever i forskellige dele af landet, er forskellige: den største skov, når 70-80 kg, de mindste steppe, vejer kun 30-40 kg.

I vores land ulve fundet overalt, men de er langt fra ensartede. I modsætning til ordsproget: "Foder ikke som en ulv, han ser ind i skoven," ulven er ikke et skovdyr. Han er bosiddende i åbne rum. Disse rovdyr når de største tal i steppe, skov-steppe og i bjergskovene. I tundraen og skovområdet er mindre almindelige, og i nogle områder af den sibiriske taiga og lever slet ikke. Dette skyldes, at ulven ikke er tilpasset bevægelse på dyb og sprød sne. Det begyndte at trænge ind i døve skovområder kun i de seneste årtier, da udgravning udvidede, udviklede landbrugsområder og et tæt netværk af transportruter optrådte.

Monogami er karakteristisk for ulve: mand og kvinde laver par i flere år eller resten af ​​deres liv og sammen rejser unge dyr. Gon ulve forekommer i slutningen af ​​vinteren. Graviditet 62-65 dage. I brød er der fem til syv ulvebørn. Ulvfamilien holder sammen til næste forår. I efteråret eller fra vinterens begyndelse støder sidste års børn (sværmer) modne ulve, og dermed dannes en vinterflock.

Ofte i pakken er der fra fem til syv eller otte dyr. I slutningen af ​​vinteren, med begyndelsen af ​​den næste rusk, opløses flocken. Kvinder når seksuel modenhed om to år, mænd i to eller tre.

Ulvens naturlige fodersæt er omfattende. Dyret producerer både små dyr - muslignende gnavere, insekter og store dyr - elke og hjorte. Imidlertid er hovedmålet med dets mad forskellige arter af vilde hovdyr. I tundra er for eksempel reindrift de mest hyppige ofre for ulven, i skovområdet - elg, rød hjorte, spottet hjorte, i de baltiske lande, Hviderusland og Ukraine - rådyr, i de sydlige floders deltaer - vildsvin, i steppes-saiga i Kaukasus-bjergene og Centralasien - vilde geder og får. I nogle områder af landet tjener kæledyr som et vigtigt foder til ulven. Predator bringer særligt store skader på husdyrhold i områder af får og reindrift.

I foråret-sommeren fodring af ulven, i hvilken region han levede, er der et karakteristisk træk: i yngle- og opdrætperioden overfører rovdyret hovedsageligt til små hvirveldyr, på trods af tilstedeværelsen og tilgængeligheden af ​​større bytte. Så i tundraen om foråret springer ulverne på lemmings, voles nestende på jorden og vandfugle; andre små dyr. Udskiftning af store genstande med små genstande i en ulvs kost under foderperioden, forklares. For det første, fordi ulvens familie er bundet til en lair i denne periode, fører en afslappet livsstil, og deres aktivitetsområde er meget indsnævret, og for det andet når de fodrer den unge, rovdyr føler behovet for et varieret og mere komplet foder, der er rigt på forskellige sporstoffer, mineraler og vitaminer.

En af de vigtige objekter af vinterens fodring er carrion: Lig med vilde dyr, død naturlig død og sårede dyr af elke, vildsvin og andre hovdyr. Hvis dyret af en hvilken som helst grund ikke blev begravet under dyrenes død, men blev taget ind i skoven uden for landsbyen, tiltrækker det rovdyr. Sådanne "fodring" ulve har skadelige konsekvenser, da dyrene er vant til at angribe husdyr oftere end levende på bekostning af naturligt foder.

I en lille mængde i varen af ​​ulven indgår vegetabilsk foder. I den nordlige del af rækken spiser rovdyr forskellige bær - blåbær, lingonbær, blåbær, bjergaske. I syd - frugten af ​​vilde frugttræer, og besøger melon - vandmeloner, meloner. В экскрементах и желудках волков постоянно встречаются зеленые части растений — листья различных злаков и осок. Возможно, волки поедают их лишь с целью очистки желудочно-кишечного тракта от гельминтов.

О прожорливости волка, т. е. о количестве пищи, которое он способен поглотить в один прием, сведения в охотничьей литературе разноречивы.


Рис. 4. Отпечатки передней (слева) и задней лап волка


Рис. 5. Fodspor af ulvens poter (venstre) og hunde

Det er ofte muligt at læse, at en sulten ulv spiser op til en og en halv pood (24 kg) kød og spiser som i reserven. Sådanne meddelelser er ikke rigtige. Ved vejning af flere hundrede mave af ulve viste det sig, at vægten af ​​deres indhold oftest varierer fra to til fire og en halv kilo. Kun i et tilfælde i Vladimir-regionen blev der opnået et stort dyr i maven, hvoraf de fandt 9.176 kg mad. Wolves holdes i fangenskab i zoologiske haver og forskellige planteskoler, hvor deres mobilitet er begrænset, spiser omkring to kilo kød om dagen.

Når man diskuterer antallet af fattige dyr, der er spist af en ulv ad gangen, er det nødvendigt at tage hensyn til et sådant biologisk kendetegn ved dette dyr som evnen til at sluge kød i stykker, bære det over en betydelig afstand i maven og derefter belch, fodre den til sin unge. Men her kommer det til to - tre, ikke titusindvis af mad.

Hvor ulve findes hovedsageligt på grund af naturlig foder, fører de et meget hemmeligt liv og ses sjældent af mennesker. På sådanne steder kan du fastslå dyrenes tilstedeværelse, bestemme antallet og studere adfærd, kun ved at observere spor af deres vitale aktivitet.

Wolf-finger dyr
e. Han har fem fingre på hans forben, men fire fingre på rygbenene. Tommelfingeren på de forreste poter er kortere end de andre, er høje, når ikke jorden, når de går, og ikke efterlader fingeraftryk. Sporet af en ulv har en vis lighed med sporet af en stor hund. At skelne mellem disse to dyrs poteudskrifter med følgende funktioner. Ulven har en slankere trail, mere langstrakt, klørne og fingerspidserne på sporet er mere udtalte. Udskrifterne af en ulvs pote er trykt fremad, der kan sættes et strå mellem dem og de ekstreme fingre på tværs af banen, mens fodsporene på en pote i en hundpote bliver mere sammenflettet, som om de samles i en klump, og det halm, der er anbragt på stien, berører samtidig eller kryds udskrifter af alle fire fingre. Spor af ulvets forepaws er større og klarere end de bageste. Desuden slutter bagsiden af ​​padsen af ​​sine forpote i et afrunding indadtryk, og bagbeklædningerne afrundes. Dette er tydeligt synligt på sint jord eller sløret.

Når en ulv bevæger sig i trin og især ved trav, er udskrifterne af sine poter placeret næsten i en lige linje, og jo hurtigere bevæget bevæger sig, jo mere er linjen af ​​sine spor. Dyrets bageste lemmer udskriver fronten, så i praksis ser vi kun spor af bagbenene. Når man bevæger sig i galop eller karriere, forbliver sporene på de fire poter på sporene, og baglederne med hvert spring efterlader spor foran de forreste.

På jagt efter bytte rejser ulve lange afstande og går derfor sjældent i trin, deres sædvanlige gang er lynxen. Ved flytning går en gruppe dyr i en enkelt fil ved siden af ​​det næste, og det er svært at bestemme, hvor mange af dem der er gået ad en vej. Kun ved skarpe drejninger, når der undgås en hindring, på ferie eller når der er rov, spredes ulve, og så er det muligt at beregne, hvor mange rovdyr der er i pakken.

Fig. 6. Wolves går normalt i ét stykke efter det næste, og antallet af dyr i en gruppe kan tælles på en tur eller når man nærmer sig en genstand.

Det er meget svært for ulve at bevæge sig i dyb sne, de synker i løs sne. Professor A. N. Formozov troede, at vægtbelastningen af ​​en gennemsnitlig ulv, der vejer omkring 45 kg, er 103 gram pr. kvadratcentimeter. Dette er cirka fire til fem gange større end for en person, der går på brede jagtskis. Når der sænkes i sneen i mere end 25 centimeter, pløjer ulver sin overflade: trækker en pote ud af sneen, de forlader en kort fure, "trækker ud" og når man sænker poten i sneen - en længere, "furring". Når sneen er dyb, trækkes vandet ud og græsset smelter sammen og forbinder sporets fossa i en fure.

Wolf trin størrelse,
Ligesom ethvert andet dyr afhænger det af bevægelsens hastighed og på sneens tilstand. I en stor ulv når skridtet gennem lavvandet 90 centimeter. Når dyrene går i grupper, ved siden af ​​det næste, er den gennemsnitlige trinlængde på stien 65-75 centimeter. Det er karakteristisk, at der passerer gennem granskoven, hvor snedybden altid er mindre end i andre lande, ulve, som om hvile, sænke sig, gå i små trin, skille fra hinanden og efterlade en trampet vej bag dem. I små rydder og skovglider, hvor der ikke er vind og sneen er særlig blødt, falder rovdyr næsten til jorden. I de snedækkede år, hvis der ikke var optøning om vinteren, og sneen ikke faldt ud, forlader ulvene skoven lander, bevæger sig til mere åbne steder - til marker til bred
floddale, hvor sneen komprimeres af vind og hvor der som regel er mere slidte veje.

Vintersporing af ulve, dvs. sporing af den vej, de har rejst, muliggør en grundig undersøgelse af jagtadfærd, jagtteknikker og nogle andre træk i deres hemmelighedsfulde liv.

Under deres jagtture stopper rovdyrene at hvile på en række steder. Ofte sørger de for at lægge på åbne højder med en god udsigt. En gruppe ulve, som jeg observerede, valgte en snedækket stak af logs til dagen hvile, venstre ved kanten af ​​skæringen. Der er senge og på kanten af ​​marken eller sump og løvskov i tætte granskove.

Wolves sover krøllet ind i en ring, og under dem danner et rundt protalinka hul 60-85 centimeter på tværs med isbunden bund og sider. Sommetider er dyrene placeret i nærheden, og nogle gange tre til fem meter fra hinanden. Under resten flytter de normalt fra et sted til et andet, derfor overstiger antallet af deres senge altid antallet af personer i pakken. Ofte ligger dyrene på sneen og ruller fra side til side og efterlader karakteristiske spor. Ofte hviler de i lang tid mens de sidder, og under dem forbliver små runde halshugger med tydelige synlige aftryk af rovdyrens poter.

Ofte på sporene kan du se ulvene jage efter harer. Normalt på steder, hvor der er hare lezhkas - i lav skov med tyk gran undervækst - ulve (hvis deres gruppe) spredes i en udfoldet front og kamme jorden for at hæve en hare fra en måttet og aflytte det i en kortslutning. Rovdyrene fører ikke lang jage og haren, som de ikke havde tid til at fange i første øjeblik, forfølges ikke. Hvis der er to ulve, bevæger en af ​​dem oftest langs en skovsti eller langs en glade, og den anden går for at hæve en fodring og drive den til en partner. Tilsyneladende tager ulverne i betragtning, at den skræmte hare som hovedregel bruger vejen eller clearing i starten. Efter at have udviklet en bred front bevæger ulver sig i de områder, hvor en elg kan mødes på en modning eller fodringsplads.

Ofte på sporet kan du observere, hvordan ulve kører flere elke fra deres senge på samme tid. Uanset hvilken grund der kun er kendt for dem, vælger rovdyr
offeret er ikke opmærksom på de andre dyr og sammen haster de efter det. Resten af ​​den skræmte elg løber i nogen tid i samme retning parallelt med forfølgelsen, nogle gange endda bag ulvene, men i sidste ende bemærker, at ingen følger dem, stopper de.

Forfølger et offer, rovdyr kører en karriere, deres hoppe når to meter.
Normalt løber en ulv langs sporet af en elg, de andre følger siden og i de mindste sving af offeret forsøger at lukke afstanden til det, skære hjørner.

Her er dybden af ​​sneen af ​​stor betydning. Hvis rovdyr kører elg gennem en rydning, fornyet asp og birketræer, hvor sneen er mere fri i åbenheden, og det er svært for dem at flygte, holder de sig til elgstien, trækker sig ud i en kæde og bruger de dybe mærker i sneen, som deres offer forlader. Men så snart jagten bliver til en høj skov med mindre sne eller til et andet sted, hvor det er lettere for ulve at løbe, løber de væk på en bred front og er ekstremt flankerende forsøger at køre til offeret over vejen.

Gennem tykninger af buske eller ukrudt går ulve og elke igennem, de kaster store døde logs og efterlader spor på dem. Under de faldne træer glider de under, hvis afstanden mellem bagagerummet og sneens overflade overstiger 50-60 centimeter. I en sådan forfølgelse synes rovdyrene at være meget trætte. Dette kan konkluderes med, at en eller to ulve slæber bag chase i grupper, gå et skridt videre, og nogle gange efter at have kørt to eller tre kilometer, så sæt sig selv til ro.

Jeg formåede at spore to mislykkede ulvejæg til elke. Hver jage varede næsten fire kilometer. I det første tilfælde forstod ulvene, efter at have forfulgt en elg gennem stiklinger med tykk undervækst, det forgæves at jagte og stoppede det sammen. De samlet sig i kvartposten, markerede det rigeligt og flyttede væk fra elgstien. I det andet tilfælde var det tydeligt synligt i fodsporene, at ulvene, udmattet af jagten gennem den dybe og løse sne, stoppede deres forfølgelse, efter at elgene klatrede den lange og ret stejle skråning af flodterrassen fra flodens flodplade.

Således formår ulvene at komme langt fra hver elg, de forfølger. På sporet kan man se hvordan rovdyrene forsøger at stoppe deres bytte, løber foran, omgiver og forsøger at skynde sig på elgen, de når ikke resultatet.

Nogle gange, når angrebet af ulve, løber elg ikke væk, men begynder at forsvare. Deres lange og stærke forben, lemmer med stærke hoveder er et formidabelt våben, og ulve ved det. Når jeg sporet fire rovdyr angreb flere elg fodring i en lille clearing. At dømme efter sporene var der to store tyr blandt elke. Sneen i rydningen blev stærkt trampet af hoveder, mange buske blev bukket og knækket, men ingen steder var der en rydsel af elg, der var synlig. Spor indikerede, at både ulve og moose forlod clearing, pensionering i forskellige retninger.

På en eller anden måde formåede ulve på primitive dyr at køre en ung elg, cirka i et halvt år. Stærkt såret, svækkelse, han stoppede midt i en lille, stadigvoksløs flod og blødede ihjel faldt i vandet. Og selvom dybden på dette sted ikke oversteg en halv meter, var det svært for rovdyr at bruge deres bytte. Efter at have brudt dyrets side trak de indsidene ud, men kunne ikke spise meget af slagtekroppen. Et par dage senere blev elgekroppen fundet af en bjørn, trukket den ud af floden og fodret her, indtil den blev skræmt af en lokal jæger. Efterfølgende besøgte en gruppe ulve flere gange dette sted. Efter at have fuldt ud brugt kødet nibbled dyrene og tog knoglerne i lang tid, og i midten af ​​vinteren spiste de elgeskindet.

Voksne elg til ulv
- ikke let byttedyr Oftest er hans offer unge dyr under en og et halvt års alder. Blandt voksne dyr dør hunner først fra rovdyr såvel som syge, svækket af sår eller sårede dyr.

Voldsangreb på stor tyrengel, især i dybe snevindere, slutter ofte i skader eller til og med død af en rovdyr. LM Shestakov, en fuldtidsjæger af Onezhsky Ohotpromkhoz, meddelte mig, at i vinteren 1960/61 i Onega-distriktet i Arkhangelsk-regionen i nærheden af ​​Lake Hayn blev en eliminerende ulv dræbt af elg. Zoologen B. T. Semenov i en bog om ulve (Wolverne i Arkhangelsk-regionen og deres udryddelse. Arkhangelsk, 1054) nævner to tilfælde af disse rovdyrs død fra elke i Verkhnetoemsky-regionen i samme område.

Jeg ved af en sag, hvor en elg såret en ulv om sommeren. Det var i den nordlige del af Vologda-regionen i august 1974. Tidligt om morgenen angreb tre rovdyr to voksne elke, men champignonplukkerne, der nærmede sig støj, spredte dyrene. På kampens sted var en ulv, der blev såret af en elg. Hendes venstre forben blev taget væk fra hende, og den rigtige handlede dårligt. Dyret kunne ikke rejse sig og blev afsluttet af en beboer i Smetanno landsbyen A.I. Gribanov. Ved undersøgelsen af ​​dyret viste det sig, at i området med scapulaen havde han spor af et stærkt slag og der var ingen uld i stedet for slag. Efter fjernelse af huden var der en stærk blå mærke. Fra kraniet besluttede jeg, at hun-ulven var en bludgeon.

Adskilte træk ved adfærd, en række jagtteknikker, evnen til hurtigt at navigere i enhver situation, en god hukommelse indikerer en høj grad af udvikling af ulvens højere nervøsitet. Medlemmer af ulvfamilien, der besidder omtrent det samme habitat fra år til år, husker godt placeringen af ​​sådanne landemærker som stier, veje, de mest bekvemme krydsbaner, broer og flodbredder på tværs af floder, badger og ræv "byer" og meget mere. Jeg bemærkede gentagne gange, at ulver ofte kører bøjninger på steder, hvor det ikke er muligt at visuelt bestemme bugten af ​​en flod, når man bevæger sig langs en skovflods dal.

Når jeg troede ulve, forfulgte elg. Sneen var løs, og det var svært for rovdyrene at flygte. Pludselig skiltes en af ​​ulvene fra pakken og vendte sig næsten til højre mod siden. Det viste sig at i hundrede trin fra dette sted var der en gammel skovvej, som generelt falder sammen med chaseens retning. Ulven vidste sikkert om sin eksistens og antog, at det ville være lettere at løbe langs den. Men denne gang blev rovdyret fejlberegnet: efter de store snefald blev det ikke høstet, og sneen her var dybere end under skovhugget. Efter at have kørt lidt på denne måde slog ulven spor af sine medmennesker.

Wolves er altid meget forsigtige med sporet af en mand i skoven. Når jeg tager hensyn til spildyr i kølvandet, gik jeg på en eller anden måde omkring et par regimenter, der kom ind i skoven, hvor jeg arbejdede. At ulverne forblev i cirklen viste sig at være fuldstændig uventede for mig, og jeg besluttede at finde ud af, hvad de ville gøre, omgivet af mine spor. Rovdyrene hørte min tilgang og rejste sig fra sengen længe, ​​før jeg nærmede sig deres hvilested. En stor mand flyttede med en lang skridt fra sengen, og de første tientre meter redede endda ham under hans tæppe med stenbrud. Efter at have gået gennem den lave skov 100-150 meter, stoppede dyrene og længe lyttede til mine skis knirkende. Derefter vendte de til floden, men snuble over mine skisportspor der, de slog væk fra det til den allerede rastløse trav og fulgte ind i skovdybden. Men her, nærmer sig clearing, bemærkede de mine fodspor fra en afstand og ændrede igen retning. Endelig var han klar over, at der ikke var nogen fri vej ud, gik han ud på min skisport med et forsigtigt skridt, sniffede det, gik flere meter langs det og forlod cirklen. Derefter krydsede han igen skibakken, vendte tilbage til sin kæreste, som havde set ham hele tiden, begge med store spring ud af cirklen. Så et mere erfarent dyr viste eksempelvis hvordan man fandt vej ud af en vanskelig situation.

I sneløs tid er ulvspor meget mindre almindelige, men på en støvet vej, blødt jord efter regn eller tidligt om morgenen, når duggen endnu ikke har tørret ud, er det ikke svært at bemærke dem omhyggeligt. I området på lairen, for hvilke ulve bruger tætte tykninger på skråningen af ​​en kløft, er vindbremsforing, gamle badgerhuller og andre afsondret steder (altid nær i det mindste en lille vandkrop) rovdyrs spor synlige på det vævede græs.

På stier, der konstant anvendes af ulve, findes deres ekskrement ofte. De har en pølseform og ligner hunden, men meget større end sidstnævnte. Oftest er udskillelsen sort, hvilket indikerer, at en ulv spiser kødfoder og består af ikke-fordøjelige partikler - uld, fjer af fragmenter af store knogler eller fragmenter af et skelet mere end småofre såvel som planterester. Nogle gange er der hvide afføring fra en kalk. I dette tilfælde kan vi konkludere, at rovdyrets jagt ikke var sommerhus, og han var kun tilfreds med at gnave gamle knogler. Ved grænserne af familiens habitatområde efterlader okserne lugtmærker - urinprikker og "postkrabber", der rives gennem jordens overflade med klør.

Ulven har længe været betragtet som et skadeligt rovdyr, fjendens husdyrhold og jagt. Dens ødelæggelse foregår overalt og året rundt og opmuntres af kontantbonuser.

I det sidste årti begyndte holdninger til ulven at ændre sig. Stadig og mere udtales udtalelsen, at rovdyr, herunder ulven, er et nødvendigt led i den naturlige biokenose, og at et lille antal af dem i landene har en gavnlig effekt på populationen af ​​vilde hovdyr og andre nyttige dyr.
I områder, hvor landbrugsjord bruges hovedsagelig til såning, og kvæget holdes på stall, kan ulven ikke længere skade dyrene. I områder med udviklet rensdyrkvæg og fåreavl, hvor rensdyr og får opbevares på åbne græsgange året rundt, forårsager rovdyren betydelige skader på husdyrhold. På grund af mangfoldigheden af ​​indkomst og økonomiske forhold i vores lands store område kan vurderingen af ​​ulvens rolle ikke være entydig. I nogle områder skal tallene opretholdes på et bestemt optimalt niveau, i andre - for at kæmpe med det for at fuldføre udryddelsen. Tilsyneladende vil det gamle slogan - "Den samlede udryddelse af ulve" - ​​efterhånden blive erstattet af det nye: "Hold ulvenes nummer på et optimalt niveau." Og så vil denne rovdyr forblive som et fuldt udbygget medlem af vores jagthauna og forblive et værdifuldt og fristende trofæ - formålet med sportsjagt.

Forfædre af ulven

Согласно теории эволюции предком волка был такой себе canis lepophagus – древнее млекопитающее, напоминающее койота и обитающее в Северной Америке. Со временем предок волка увеличил свои размеры, включая и размеры черепа. Самый древний представитель волчьего семейства, уже похожий на современного волка был найден при исследовании раннего плейстоцита, существовавшего 1,8 миллиона лет назад. Хотя он был только похожий на современного волка, который несколько позже – от миллиона до 150 тысяч лет назад.

Generelt har zoologer fundet så mange som fire genealogiske træer af ulve: afrikanske, himalaya, indiske og tibetanske linjer. Den himalayanske linje af dem er den ældste, og det betyder, at den himalayanske ulv er den mest respekterede repræsentant for ulvegruppen, dets udseende fandt sted omkring en million år siden. Den tibetanske ulv er betingelsesmæssigt "den yngste", da den kun var "kun" 150.000 år siden.

Ulv - beskrivelse, struktur, egenskaber. Hvad ser en ulv ud?

Alle ulve er berygtede rovdyr, der er ingen valgmuligheder her, og rovdyr af temmelig store størrelser, de største er grå og polar ulve: deres højde når 85 cm, kropslængde - 150-160 cm, dette er uden hale, vægt - 85-90 kg . Samtidig er jo strengere levestedet, jo større dyret er det ikke for ingenting, at de største repræsentanter for ulvfamilien bor i den sibiriske taiga.

De mindste ulve er arabere, deres maksimale højde overstiger ikke 66 cm, og gennemsnitsvægten er kun 10 kg. Generelt har alle ulve også kvinder, der er lidt mindre end mænd.

Ydermere er ulve som hunde, hvilket ikke er overraskende, fordi de er deres fjerne slægtninge.

Ulvens mund har 42 tænder, herunder fire hjørnetænder, der tjener ejeren til at rive bytte fra hinanden, at male knogler, og hjørnetænderne hjælper helt med at trække offeret.

Et interessant faktum: Alle ulve er født goboglazy, men i den tredje måned bliver deres øjne orange eller gylden gul. Selv om der er ulve, der forbliver blå øjne.

Ulvens pels er tykt og dobbeltlagret, det beskytter dem perfekt mod kulde i de kolde forhold i samme tundra eller taiga, og den er desuden vandtæt.

Uldfarver kan være af forskellige farver, afhængigt af typen af ​​ulv og dens omgivelser, er der forskellige variationer af grå, hvide, brune og sorte farver. Også fundet og røde ulve. Ofte hjælper farven dem til at fusionere med det omgivende rum.

Måske kender du ordsproget "ulvens ben er fodret", det har et videnskabeligt og zoologisk grundlag, da fødderne fodrer, og af denne grund er veludviklede, tillader de at flytte betydelige afstande på føde. Normalt er ulve trav med en gennemsnitlig hastighed på 10 km i timen, men en wolfs hurtighed for et bytte kan nå 65 km i timen.

Ulvens syn er ikke den stærkeste kvalitet, den er ikke meget udviklet. Desuden skelner den ikke fra farver, men denne mangel er mere end kompenseret af fremragende hørelse og især charme - det kan føle bytte over 3 km, i almindelighed skiller næsen millioner af lugte.

Et andet karakteristisk træk ved ulverne er deres berømte hylle, som faktisk har en praktisk betydning for dem - ulve strider ikke bare mod månen (som tidligere var tænkt), men på denne ukomplicerede måde fortæller pakken deres placering, men samtidig kører ud fremmede.

Hvor mange ulve lever

Længden af ​​en ulv er fra 8 til 16 år. I fangenskab kan det nå op til 20 år. Faktum er, at gamle ulve, der ikke er i stand til at jage, dør med samme dygtighed hurtigere end f.eks. I zoologisk have, hvor de garanteres at blive fodret.

Hvor bor ulve

Desværre er ulvens levested i vores tid markant faldet. Tidligere levede ulve i hele Eurasien og Nordamerika, hvor mennesker levede. For eksempel indikerer historiske kronikker, at der under den århundredes lange krig mellem England og Frankrig var så stor ødelæggelse og øde, at ulve endda optrådte på Paris 'gader. Nu kan du selvfølgelig næsten ikke møde en ulv ikke kun i forstæderne i Paris, men også i andre byer, de har kun været i små tal på vilde steder, herunder i vores karpater i den sibiriske taiga.

Wolves er sociale dyr, der lever i flokke, hvor der altid er et par ledere: en mand og en kvinde. De resterende medlemmer af pakken: lederens afkom, deres slægtninge eller ensomme ulve, der tilslutter sig, har adlydet et strengt hierarki. En pakke af ulve har sit eget plot på op til 300 kvadratkilometer, som de markerer med specielle lugtmærker, der tjener som advarsel for udenlandske ulve.

Hvilke ulve spiser

Wolves er fremragende jægere, og de er lige så vellykkede i jagt, både i pakke og isoleret. Deres bytte i skoven er mange plantedyr: elg, hjorte, rådyr, saigas, antiloper, vildsvin, harer, gophers. Samtidig er ulve en slags nyttige skovplejeplejersker, fordi de til frokost først og fremmest får gamle, svage og syge dyr, således at det naturlige valg finder sted. En interessant funktion af ulven er dens praktiske vane med at gemme overskydende kød i reserven.

Rød ulv

Han er en himalayansk ulv, som vi nævnt ovenfor, er den ældste af ulvskampen, da det skete for en million år siden. Udadtil kombinerer han funktionerne hos ulven, ræven og jakten. Det er 76-110 cm i længden, vægt er 17-21 kg. Det har et forkortet spids ansigt og store ører. Farve har en rødhåret. Også et kendetegn ved det fra andre ulve er et mindre antal tænder. Den røde ulv bor i Asien: fra Altai-bjergene til Tien Shan, men de fleste af dem lever i de himalayanske bjerge, i den sydlige del af Iran, i Indien og Pakistan. Det føder normalt på forskellige små dyr. Det er på randen af ​​udryddelse.

Mane Wolf

En unik repræsentant for ulv rige, dets andet navn er guar eller aguarachay, som oversættes som "kort-tailed golden dog." Det har et langt hår på nakken, som danner en tyk mane. Udadtil meget ligner ræven. Længden af ​​sin krop er omkring 125-130 cm, vægt - 20 kg. Bor udelukkende på sletterne, spiser gnavere, kaniner, armadillos. Den manede ulvs habitat er Sydamerika: Brasilien, Bolivia, Paraguay.

Østlige ulv

Han er en nordamerikansk skovvolf, bor i Nordamerika, især i Canada - fra provinsen Ontario til Quebec. Det er interessant, at det ikke har sin klassificering, nogle forskere anser det for en hybrid af en grå ulv med en ulvrød eller coyote. Væksten når 80 cm, kropsvægt - 40 kg.

Almindelig ulv

Han er en grå ulv - den samme slags ulv, der har udbredt berømmelse, der starter med børns eventyr. Det er en af ​​de største repræsentanter for ulv rige og desuden en af ​​de mest formidable rovdyr af vores tempererede breddegrader. Den grå ulvs levested er bred - Eurasiens og Nordameras område, overalt i dybe og vilde skove, kan du møde denne formidable rovdyr.

Rød ulv

Det er en hybrid af grå ulv og coyote. Røde ulve er mindre end deres grå slægtninge, men større end coyoter, deres størrelse når 79 cm, vægt - 40 kg. Det er også mere slanke, mere aflange ører, men kortere pels. De kan især lide at jage hare, vaskebjørn og andre små gnavere, men de kan angribe endnu større bytte. Den røde ulv bor i det østlige USA, i Texas, Louisiana, og er en af ​​de sjældneste ulvearter på jorden. Nu er det desværre på grænsen til udryddelsen.

Ulvavl

Kvinder af ulve bliver seksuelt modne i det andet år af livet, mænd - i det tredje sker parringssæsonen i ulve normalt fra januar til april. Der er hyppige kampe for kvinder mellem konkurrerende mænd, og gensidige forfølgelser og fremskridt til både mænd og kvinder.

På tidspunktet for parring forlader "elskende" ulve pakken, går i pension, sætter en hule i et afsides sted. En ulvs graviditet varer 62-65 dage og fra 3 til 13 pupper er født ad gangen. Sandt nok, ikke alle overlever ud af dem, dør svagere unger dør.

Små unger føder på deres modermælk og belch, efter seks måneder af livet bliver de i stand til at deltage i jagten.

Fjender ulve

En ulv har næsten ingen naturlige fjender i naturen, medmindre en ulv undertiden lider af en endnu større rovdyr af tempererede breddegrader - en bjørn, men kun hvis de ikke deler rovet. Og så er ulvets største fjende (såvel som mange andre dyr) selvfølgelig den mand, hvis ødelæggende aktivitet har bragt mange arter af ulve til udryddelsesranden.

Interessante fakta om ulve

  • I middelalderen blev ulve ofte udrustet med dæmonisk magt, frygten for dem førte endda til udseendet af en sådan karakter som en varulv, en mand, der blev til en ulv under fuldmåne.
  • På nogle europæiske våben er der et billede af en ulv, hvilket betyder, at den fjerne forfader af dette slægt var en lille varulv.
  • For at øge moral og raseri i kamp, ​​vikingerne og især deres elite krigere - berserks spiste ikke kun specielle "magiske svampe", men drakk også ulvblod og bar på disse dyrs skind.
  • Ulvene blev ofte opdrættet med hunde, og derfor blev flere hunde racer opdrættet, såsom den tjekkoslovakiske ulv og ulvhunden Sarlos.

Hvad ser en ulvspor ud i sneen?

Ulvpote er stærkt pubescent, hvilket bidrager til det faktum, at de efterlader et stort fodspor på blød sne, og dens vægt bidrager til det faktum, at det falder igennem i dyb sne samt på en svag skorpe. Derfor, når et stort snefald falder, skal man søge efter ulvepoteudskrivninger på stier lagt af mand eller elg samt på åbne bakker, glades, kanter.

Sporet af en voksen fuldvokst ulv er også forskellig fra ulven print: den er større og mere rund.

På billedet kan du se sporene af ulven i sneen tydeligt. Prøverne på de forreste poter er større end de bageste, fordi den forreste del af rovdyrets torso er kraftigere og tyngre end ryggen. I dette tilfælde er puderne på de forreste ekstremiteter afrundet indad og bagud - udad. Den gennemsnitlige størrelse af trykket på en gammel ulvs pote er 10,5 cm, bredde - 8 cm, hun-ulven er 1-2 cm mindre. I yngre hanner er fodsporlængden 9,3 cm, bredden er 7,2 cm. Hvis det viste tryk er 12 cm langt og lidt større, kan det identificeres som en hund, der tilhører en af ​​de større racer (f.eks. St. Bernards, Caucasian Shepherd Dogs, Great Danish).

For korrekt at bestemme varigheden af ​​spor tilbage i sneen er det nødvendigt med praktisk erfaring. Kvaliteten af ​​det venstre tryk afhænger af dybden af ​​sneen, omgivelsestemperaturen, lyset og andre faktorer. For at kunne forestille sig, hvor længe ulven gik langs vejen, er det nødvendigt at øve det på egen erfaring: lad dine fodspor være i sneen og følg deres modifikation efter en, to, tre dage samt flere timer. Ved bestemmelsen af ​​rovdyrets passage er det nødvendigt at tage højde for forskellige eksterne faktorer, der påvirker dets udseende og struktur: graden af ​​snefugtighed, dybden af ​​dens lag, størrelsen og strukturen af ​​sneflager og tilstedeværelsen af ​​vinden.

Med en rolig bevægelse efterlader ulven en jævn kæde af spor, mens dens bagben kommer nøjagtigt til forgrunden. Antallet af rovdyr i en flok med et stille trin på udskrifterne er vanskeligt at bestemme, da de flytter til hinanden. Deres glatte struktur krummer kun, når de drejer eller når man overvinder forhindringer. Derudover kan den kendsgerning, at flere dyr har passeret, forstås af, hvor stærk krumningen forbliver, hvilket bryder kanterne af fossa fossa, hvilket gør den større. I dette tilfælde opnås sporet af sporet gentagne gange dækket med flere udskrifter, og hvis man ser tæt på, kan man tydeligt mærke det. Sådanne spor er tættere end dem af en enkelt rovdyr. Ifølge disse tegn kan det fastslås, at en flokk har passeret, men det er meget svært at forstå, hvor mange personer det var.

Allure af denne rovdyr påvirker også kvaliteten af ​​udskrifterne. Dette kan være et skridt, så er kæden af ​​spor ikke så flad som ved bevægelse med en trav, afstanden mellem trinene er ca. 25 cm, eller en galop under udøvelsen af ​​bytte eller når man forlader chase. Trot rovdyr er i stand til at gå lange afstande, efterlader en ensartet linje af udskrifter, længden mellem trin er fra 70 til 100 cm. Ved at flytte en karriere forfølger rovdyret bytte med to meter hopper. På denne måde kan dyret bevæge sig i meget kort tid, fordi det udånder (mens der udvikles en hastighed på op til 85 km / t). Flytning med stenbrud eller galop forbliver udskrifterne på alle fire poter på sneen, mens bagene er placeret foran.

Hvordan lever ulve?

Den almindelige ulv er et socialt dyr. Derfor lever ulve i pakker, de jager sammen, leger og selv hyler. En ulvspakke er en familiegruppe, der består af dyr i forskellige aldre og kan bestå af fra 3 til 40 personer. En pakke styres af en leder eller en fuldvokst ulv - den dominerende person af det mandlige køn. Dette er den mest intelligente, kloge og stærke mand i en ulvspakke. Pakke lederen har en kæreste - den dominerende kvinde. Sammen danner de et par, der forener dem omkring andre ulve, det er ulvspakken.

En pakke af ulve har sit eget hierarki. Lederen i pakken har ubestridt myndighed. Dette er en klog leder, og han er venlig for alle medlemmer af pakken. Men en ulv møder fremmede udelukkende aggressivt. I pakken er en beta-mand ofte til stede - den mest sandsynlige efterfølger til lederen. Normalt er dette en almindelig søn af en førende par eller bror til en førende mand. En kæmper for posens hovedposition viser periodisk aggression mod alfamanden, som om han kontrollerer sin status, da han er klar til at tage sin plads til enhver tid.

En ulv, der forlod pakken alene eller blev udvist, kaldes en ensom ulv. Sådanne dyr har enhver chance for at skabe deres egen flokk.

Wolves lever på deres følelser. De bruger disse følelser til at jage og kommunikere med andre ulve. Den smukke hørelse af dyret giver dig mulighed for at høre en hylende ulv syv kilometer væk. Deres lugtesans er 100 gange stærkere end for mennesker. Grå ulv kan køre med en hastighed på 55 km / t.

Wolves lever i pakker, og hver pakke har sit eget jagtområde, hvilke dyr beskytter forsigtigt mod andre ulve. I pakken, hvor lederen holder orden, lever ulver fredeligt og ikke kæmper. Skirmishes sker med fremmede og ensomme ulve, der overtrådte grænseområdet. Hver ulvspakke har sit eget territorium og jager kun på den.

Ejerne omhyggeligt beskytter og markerer deres område, efterlader ridser på faldne træer eller gamle stubbe. Således gør det klart, at det er bedre at holde sig væk. Uventede gæster bliver straffet, sådan er ulovspakkens grusomme love. En ulvhul, der høres rundt, er en måde at meddele, at territoriet allerede er besat.

Størrelsen af ​​familiens territorium af en almindelig ulv afhænger af landskabet og varierer fra 50 til 1500 km². Overlevelsen af ​​pakken afhænger af størrelsen af ​​dens jagtområder, så ulvene omhyggeligt beskytter dem. Hvis der er mere end nok mad på et familiejagtsted, så vil flere generationer af ulve leve på et sted. De største jagtområder for ulve findes i det åbne landskab af tundra og stepper og udgør 1000-1250 km². I skovområdet er de meget mindre - 200-250 km².

Når ulve ikke har små unger, vandrer de. Wolves vandrer både i flokke og alene. Som følge af vandring forekommer der nogle gange dyr, hvor ulve ikke er set i flere år. Nomadiske ulve løber op til 70 kilometer i en nat.

Grå ulve samles i pakker om vinteren. Hvis sneen er dyb, går ulvene i pakken i en enkelt fil. Hvert dyr følger hinanden og træder så vidt muligt ind i samme spor. Ulven er meget vanskelig. Derfor er det meget svært at lære af sporene af hvor mange ulve en flokk består af.

Hvorfor hylder ulve? Wolves huer, fordi hylende er en måde at kommunikere med hinanden. Ved hjælp af hylende opdager ulve, hvor deres familiemedlemmer er, annoncerer fangst af byttedyr og beslaglæggelse af territorium, eller simpelthen - at kommunikere med deres slægtninge. Wolves skyr normalt i de sene aften timer. I løbet af året hylder ulve hyppigst om vinteren, når antallet af medlemmer af pakken når sit maksimum. Wolver begynder at hylle mere aktivt mod slutningen af ​​sommeren og fra begyndelsen af ​​efteråret, samt hvalpene fører udviklingen af ​​familiens plot og begynder at bevæge sit territorium.

Cubs ulv - hvalpens fødsel. Hvordan bringer en pakke op unger?

Wolf's lair er et hul, hvor en ulv opdrætter ulvebørn. Wolves gør en lair i afsondret steder. Samtidig skal stedet have et godt overblik. Ofte bruger ulve de tomme burrows af andre dyr som en hule enhed.

Wolver opdrætter årligt i januar-februar. For første gang opdrætter sæsonen i en alder af 2-3 år. Varigheden af ​​ulvens graviditet er cirka to måneder. I foråret vises ulvebjørn i hulen. Normalt føder hunner 4 til 8 ulve. Ulv hvalpe er født døv og blinde, de første dage i en ulvs liv er konstant i nærheden. De begynder at se og høre om 10-12 dage af livet.

Efter tre uger kommer den unge ulv først ud af heden og begynder at smage kødet på samme tid. Deltagelse i dyrkning og uddannelse af unger tager hele pakken. Wolves bringe det bedste kød til heden med babyerne.

I små unger har farven en gråbrunfarve, som ændrer sig med alderen. I en alder af 2 måneder forlader ulv unger heden, men holder stadig huller i nærheden. Sådanne steder er beskyttet af vegetation fra andres synspunkter. Ulv hvalpe lærer det grundlæggende i jagt, angrebskruer og mus.

Детеныши волка быстро растут и их вес увеличивается почти в 30 раз за первые четыре месяца. Новорожденные волчата имеют голубой цвет глаз. В возрасте 8 месяцев глаза волчат меняются на желтый цвет. К концу первой зимы после рождения волчата достигают взрослых размеров. Живет волк обыкновенный 12-15 лет.

Как выглядят следы волка на снегу: фото, отличия от других животных

На передних лапах у волка пять пальцев, на задних – четыре. Часто след волка путают с отпечатком крупной собаки. Dette er logisk, fordi begge disse dyr tilhører samme biologiske familie. Ulven efterlader et fodaftryk, der er større end hundens. Denne figur er noget kontroversiel, da der er racer af hunde, hvis vækst og størrelse når størrelsen på kalven.

Ulvspor kan dog skelnes fra hunden ved formen af ​​aftrykket og dens placering:

  • Ulvpoten efterlader et aftryk, der er mere "grupperet" end en hunds. Fingrene presses til foden, og i hunden er de lidt fordelt.
  • Ulv kløer på foden rettet indad. Hunden - ud.
  • Ulven er altid en glat spor af spor, der ligger lige og strækker sig ensformigt. Trinet på samme tid er bredere end hunden med samme afstand mellem sporene.
Hvad ser en ulvspor ud i sneen?

For at præcis bestemme, hvem der lige har forladt mærket, sætter erfarne jægere en match til spidsen af ​​side- og mellemfingre og måler afstanden mellem dem. Derudover, hvis der ikke er nogen sikkerhed, om det er hundlignende eller ulvagtige, ser du forsigtigt på tilstedeværelsen af ​​menneskelige fodspor i nærheden, som regel går hundene ikke langt væk fra deres jægere.

Ofte i dyb eller løs sne er det meget svært at identificere ulveprinter. Dette skyldes, at ulven bevæger sig i denne sne ved at hoppe, og dens udskrifter kan forveksles med trykkerier af rådyr eller lynx. Situationen forværres, hvis en vildsvinder passerer langs, hvor ulve kan bevæge sig og efterlader spor. For at bestemme antallet af ulve og deres bevægelse på sådan sne er det nødvendigt at skelne mellem sporet og springsporene. Når man går på løs og dyb sne, kan en ensom ulvs spor forveksles med en lynx. For at udelukke muligheden for fejl, skal du i dette tilfælde gå omkring tre hundrede meter langs stien. Samtidig skal de tilhørende udskrifter være tydelige: ulvsporet er karakteriseret ved målretning og straightness af banen, med en bredde på trin på 35-40 cm (i en lynx med en bredde på 10-15 cm), en meget mindre bredde af banen end i en lynx. Udskrifterne er tætte, klare, aflange. Tætheden af ​​udskriften kan mærkes ved at fjerne mitten. På hoppene er det muligt at skelne ulvenes spor fra hjorten som følger:

  • Hestens stabile længde er 150 cm. Længden af ​​hoppene på rådyr ligger fra 100 til 300 cm.
  • I modsætning til ulveprinteren er rognhjortshoppet præget af en forbenslag, det ses tydeligt i sneen.
  • Formen af ​​et ulvhoppes aftryk er tæt på ovalt, i en ro det ligner en omvendt dråbe.
  • Når bevægelsesbanen ændrer sig, gør ulven en glat buet, og roen ændrer altid bevægelsesretningen dramatisk.

For at erhverve den nødvendige erfaring skal du konstant huske, fotografere, analysere dyrespor for at kunne navigere på stedet.

Har vi brug for ulve og hvorfor?

Hvorfor har vi brug for ulve, for for en mand er en ulv en fjende. Det er farligt for mennesker og udrydder husdyr. Efterhånden førte ulovlernes kamp til en reduktion i deres antal. Men det vilde rovdyr, ulven, spiller en vigtig rolle i balancen i det økologiske system.

Wolves er nødvendige for at regulere befolkningen af ​​store hovdyr. Også ulve er en slags "orderlies", da ulve ikke tillader sygdomme at sprede sig ved at ødelægge syge dyr. Jagt svage dyr bidrager til overlevelse af de stærkeste.

Hvis du kunne lide denne artikel, og du kan lide at læse om vilde dyr, abonnerer du på opdateringer af vores hjemmeside for at være den første til at modtage kun de seneste artikler om forskellige dyr på vores planet.

Se videoen: Innlæring av hund Kryssende spor 2 (Oktober 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org