Fugle

Skylark Dit navn (påkrævet) Din e-mail (Obligatorisk) Emne Besked Beretning ▲ ▼ Problemer Oplysninger er forkertForlæggelser, forkert stavning og tegnsætningInformation har mistet relevansIdentifikat information om emnetInformation på siden gentagesPart af tekst på sider er ikke interessant Billede stemmer ikke overens med teksten Siden er dårligt indrammet 18-19 cm

Pin
Send
Share
Send
Send


En krigerlarkist bor i vores land og andre kontinenter. Denne fugles triller hører vi om morgenen, der starter om foråret og gennem den varme periode af året. Dette er måske en af ​​Ruslands mest berømte fuglefugle sammen med en tyrfinke eller en nattergale. Artiklen vil fortælle om, hvilken slags liv der er forbundet med larks, hvordan man skelner det fra andre fugle, og hvilke arter af disse fugle lever på vores planet.

Generelle egenskaber

Larken er en lille fugl fra en afgang af sangfugle og en familie af larks. Udadtil ligner den en almindelig sparv, men er noget større end dens kongen. Afhængig af typen af ​​kropsvægt varierer fra 26 til 70 gram, og længden overstiger ikke 20 centimeter.

Fuglens ben er uforholdsmæssigt korte i forhold til kroppen. Men de er ret stærke og stærke. Fuglens hovedlark er relativt stor. Vingerne er lange og brede. På grund af denne struktur af kroppen udvikler fjedret en temmelig høj hastighed, når den flyver.

Farven på Larkens fjer er modley. Det er domineret af en beige farve med brune pletter. Sådan fjerdragt er den perfekte camouflagefugl. Flytning gennem græsset forbliver ubemærket af de rovdyr, der lever i det.

Hovedarter af larks

Ornitologer tildele 19 arter av aviær slægter til familien Lark, der er opdelt i 60 arter. Af disse blev 50 nævnt i den Røde Bog, og 7 er i fare for udryddelse.

De mest almindelige typer larks er:

  • felt,
  • skov (lullula arborea),
  • sang (mirafra javanica)
  • lille (calandrella cinerea)
  • finder (ammommanes deserti)
  • sort (melanocorypha yeltoniensis)
  • Crested (galerida cristata),
  • ørken (alaemon desertorum)
  • razounsky (alauda razae)
  • horned (eremophila alpestris).

Andre sorter omfatter japansk, grå, korthåret, mongolsk, indisk lark. Alle disse fugle har næppe mærkbare forskelle i fjerens størrelse og farve. De er forenet af stemmeens melodi og melodierne på de triller, de udfører.

Karakter, livsstil lark

Feltet lark, ligesom andre sorter, tilhører migrerende fjer. Hvis vinteren ikke var for hård, kom fuglefugle tilbage til deres lande fra varme lande allerede i februar.

Fugle bor på vores planet overalt. Området omfatter landene i Europa, Asien og det afrikanske kontinent. 14 arter af larks findes i vores land.

For levende fugle vælger et område med høje græs, korn, samt træer, der bærer frugtbare spiselige bær. Disse er primært bjergområder og åbent terræn. Men larkens tætte tætte skove undgår.

Foderet af larkene

Halvdelen af ​​randen af ​​marklarken består af planter, der vokser i områdets levested. Anden halvdel er de levende væsner, som fugle finder direkte på jorden. Favorit fugl delikatesser:

At ødelægge ondsindede insekter, fugle udfører en medicins funktion. Skov "læge" bringer uvurderlige fordele til planter, herunder landbrug.

Interessant faktum. Udover plante- og proteinføde forbruger larkmarken småsten. De fungerer som en slags "børste" for maven og understøtter fordøjelsen af ​​fugle. Larkerne bruger sådanne fødevarer fra de første dage af livet.

Masking features

Field larks forsøger at skjule deres rede som de kan, og derfor søger de afsondrede steder. Årsagen er, at der i naturen er mange rovdyr i de små og forsvarsløse fjerfugle: kødædende fugle, væsler, ræve, ermine voles og også martens.

Deres hjem er sunget af sangfugle på grene af træer, malurt eller mynte. Nogle gange bygger de et hus under sten eller i gødning. Røgen af ​​larkere ser klodset og primitivt ud. På denne måde opnår fuglene maksimal kamouflage mod naturens baggrund. Materialer til byggeri er tørre kviste, blade af græs, fjer og dyrehår.

Ægteskab periode og nesting i larks

I foråret tager den tidlige fugl et kig på en kompis til at skabe afkom. Mænd er de første til at vende hjem. Hunnerne ankommer om et par dage, når der allerede findes et sted at bygge en rede.

Som en attraktion af en potentiel partner bruger skylarket sit hovedvåben - en iriserende og melodisk stemme. Fuglen synger ved daggry, såvel som hele dagen fra begyndelsen af ​​foråret til slutningen af ​​sommerdagen.

Kvinden lægger æg to gange om året. Et lag gør fra 4 til 6 æg. Mens hun inkuberer afkom, er han involveret i udvinding af mad til begge, og beskytter også reden fra ubudne gæster.

Inkubationsperioden er ca. to uger. Nestlings er født blinde, og deres krop er dækket af en let sparsom fluff. Som mad til babyer er små frø og korn: hvede, hør, havre, hirse. Begge forældre fodrer deres børn. Inden for en måned bliver de unge uafhængige og flyver ud af forældrebogen.

Kvarter med en mand

Lark er en fugl med en charmerende stemme. Det er ikke overraskende, at mange forsøger at tamme en sang lille fugl med en velvillig karakter.

En person, der ønsker at gøre dette, skal det bemærkes, at tømning af vilde fugle er en vanskelig proces. Fanget lark forsøger gentagne gange at undslippe. For at fuglen ikke bryder hovedet mod buret, i stedet for stænger og tæt materiale, leverer den øverste del med et stofdæksel.

Som mad, måltider, levende kakerlakker, cricket larver og zofobasa vil gøre. De er nemme at finde i dyrebutikker. Med hensyn til vegetabilske fødevarer, fodre dit kæledyr med hør, hirse, havrefrø og boghvede grød, kogte revede gulerødder eller græskar. Som kilde til calcium, brug fedtfattig cottage cheese og kogt æg.

Hjemme, underlagt alle regler for fodring og boliger, vil larken bo omkring 10 år.

Se på Larken: Interessante fakta

Sanglark bliver hørt direkte under flyvningen.

Sangen udføres kun af mænd. Og hver af dem har sit eget unikke timbre.

Larks er dygtige efterlignere. De kopierer nøjagtigt ikke kun deres fjerfamiliers stemmer, men er også i stand til at gengive menneskelig tale.

En larks sang varer op til 12 minutter, hvorefter sangeren skal hvile.

Fugle har en ejendommelig beskyttelse mod aggressoren. Efter at have lagt mærke til jægeren, falder den fjerede sten ned. At komme ind i den tyk vegetation, fuglen fuldstændig fusionerer med det og bliver usynlig.

Der er folkeskilt forbundet med larkerne. I vores forfædre blev han betragtet som et symbol på det kommende forår. De troede at i tørt vejr sang de små fugle for at kræve regn fra de himmelske kræfter.

Hvis denne artikel var interessant og nyttig for dig, kan du dele den med venner på sociale netværk og efterlade dine kommentarer nedenfor.

nesting

Fugle begynder at opdrætte 2-4 uger efter ankomsten. Nest, ligesom alle larks, i separate par. Resten er bygget på jorden, blandt afgrøder af forskellige landbrugsafgrøder, i en eng eller græsarealer, i områder med ikke meget tyk og høj græsstativ, på integreringer, på fugtige steder - på stød eller ved deres base. Samtidig bruges enten en færdigbrønd i jorden (fodspor af hovdyr), eller de gør det selv.

Resten er ret løs og består af tørre stængler af græs, rødder, strå. Dens indre er foret med tyndere bløde græsblader blandet med hestehår, og i nogle tilfælde - uld. Narken på markarket er oftest placeret under en græsbus, kunstigt dækket og godt skyggefuld, derfor næsten umærkelig. Sokkelens diameter er 8-11,5 cm, dybden af ​​bakken er 4-5 cm, diameteren er 7-7,5 cm.

I sin helhed ligger 4-5, sjældnere 3 eller 6 og som en undtagelse 7 æg. Skalet med lavglans, snavset hvidt eller gulligt, i nogle tilfælde blåagtigt. Over hele overfladen er forskellige størrelser af pletter og pletter af mørkegrå, brun og mørk brun ofte spredte, der ofte danner en corolla i den stumpende ende. Ægvægt 3,5 g, længde 20-25 mm, diameter 15-18 mm.

I år er der to kød. Den første friske murværk finder sted i slutningen af ​​april - begyndelsen af ​​maj, den anden - i juni. Kvinden inkuberer i 14 dage. I tilfælde af fare forsøger hun at forlade redenet på forhånd (kun lejlighedsvis flyver ud af reden fra under fødderne). Nestling af den første ynglecyklus vises i anden halvdel af maj, anden cyklus - i det tredje årti af juni - første halvdel af juli. Nestlingsluge dækket af lang grå ned, men blind og hjælpeløs, så i resten fortsætter udviklingen som den anden forbandede efter den nestlingstype. Stadig ikke i stand til at flyve, i en alder af 9-10 dage, forlader unge larker redenet. I nogen tid fortsætter forældrene med at føde dem. I en alder af 18-20 dage begynder unge lanter at flyve og selvstændigt producere mad. Stigningen af ​​den unge på vingen falder i anden halvdel af juni - begyndelsen af ​​august. Vokset op unge mennesker samles i flokke og vandre gennem markerne og engene. I august vandrer voksne og unge langs stubbe, græs og marker.

Disse fugle flyver væk i september til oktober, individuelle fugle findes indtil midten af ​​november (i det sydlige Hviderusland). Fugle flyver ikke kun om dagen, men også om natten i små flokke (undertiden enkeltvis), tavs eller udsender opkald opkald.

Larks er trækfugle, men de flyver ikke væk fra nestepladsen og er blandt de allerførste, der kommer tilbage. Massen ankomst begynder selv når sneen ikke kom ned, i begyndelsen af ​​marts. Mandene ankommer først, mændene besætter de første solopvarmede optøede pletter, hvor de samler sig i grupper og basker i solen. Så flyver hunner. Det er dem, der søger det mest bekvemme sted til nestning, mens han er optaget med at bevogte og synge.

Fjender lark

Larkens vigtigste fjender er ikke store rovdyr (væsler, fritter, ræv) og nogle fugle - krager, falkefugle, luneries. Samtidig angriber falke mænd mænd under deres sange. Det er i øjeblikket, at feltet lark er den mest sårbare. Selv om mange af fuglene formår at glide væk fra falken, skal man bruge faldet "sten" på jorden. Sang højt over jorden gør marklarken meget sårbar. Falcon hoblock, de største fugle af disse små fugle, jager kun i flugt og et bedre mål end den mandlige lark, der er begejstret for at synge, er svært at finde. Kun hans berømte sten falder til jorden kan redde en lille sanger, men stadig mange mænd dør midt i deres berømte sang. Ikke kun på himlen, men også på jorden, har markens lark fjender. Disse er rovdyr som fritter og væsler, herminer og ræve, og luner og kråber elsker at hærge en lille sangeres rede, drikke æg eller spise små og forsvarsløse larkkyllinger.

Field Lark / Alauda arvensis

Larkmarken er ikke stor, størrelsen af ​​en fuglhusspurv: dens kropslængde er ca. 180 mm, vægten er ca. 40 g. Kroppen er tæt, hovedet er stort med en relativt lille kegleformet næb. Fuglen ser lidt tung ud, men den løber hurtigt og fyldt på jorden. Den bageste tå er bevæbnet med en meget lang sporerlignende klo. Fordøjelsen af ​​kroppens dorsale side er brunbrun med gul-grå-hvide linjer og sortbrune pletter. Hovedet, halsen, øvre bryst og sider af kroppen er rustenbrune med mørke striber, resten af ​​brystet og maven er gullig-gråhvide. På vingerne af to lys svage tværgående striber.

Halen er brunlig sort, med et lavt indhak i slutningen, de ydre haler er hvide. Fælles lark i hele Palaearctic-regionen (med undtagelse af tundraen, Anadyr-området og nogle ørkenregioner i den ekstreme sydlige del, Central- og Centralasien) såvel som i Nordafrika er fælles. Blandt nogle andre europæiske fugle blev marklarken indført af mennesker til Nordamerika og New Zealand. Lærerne flyver væk fra de nordlige områder af deres levested til vinteren, fører til et stillesiddende liv i de sydlige. Disse fugle vinter i landene i Vesteuropa, i Sydasien og i Nordafrika.

Lark finder / Ammommanes deserti

Farvelægningens farvning er sand-grå, mavens side er hvidlig med en okkerfarve. Fuglens fjerdedel er løs og blød. Det er en mellemstore lark: dens længde er ca. 175 mm, vægten er 30 g. Finderlakkerne befinder sig i ørkenområderne i Nordafrika fra Algeriet til Røde Hav (i Algeriet, Libyen, De Forenede Arabiske Republik, i det nordlige Sudan, i Etiopien og Somalia), Arabien, Irak, Iran , Afghanistan, Pakistan og Nordvestindien samt i Sydasien.

Favoritstederne for denne lark er lavtrevne, stenede bjerge, lermarker, halvøenområder. Her leder han en stillesiddende livsstil, der kun gør små lodrette migreringer i bjergene og nedad til sletterne om vinteren. Denne fugl undgår omfattende sandy ørkener, da den har brug for den umiddelbare nærhed af vand: flere gange om dagen, finch larks flyver til et vandingssted. Samtidig er det et af de få fugle, der er i stand til at bære den arabiske ørkens og Saharas brændende sol. I de varmeste dage af dagen i juni og begyndelsen af ​​juli i den helt stille ørken kan du høre denne fugles synge. Sangrulle lark melodisk og meget behageligt for øret. Fugle reden to gange om sommeren. De foder på sommerfugle af sommerfugle, biller, edderkopper, ofte peck up frø, samt unge skud af planter.

Forest Lark / Lullula arborea

Skovlarken ligner meget larkmarkens udseende. Forskellen ligger i, at skovlarket er lidt mindre (længde 160 mm), halen er kortere, og der er en næppe mærkbar tuft på hovedet. Skovlarker ligger i det nordvestlige Afrika, i Vesteuropa og Centraleuropa (med undtagelse af den ekstreme nord), i Kaukasus, i Lilleasien og lidt syd for den. I de sydlige dele af intervallet afregnes, fra nord til vinter flyver de til Sydeuropa, nord for Afrika, nord-vest for nærøsten. I foråret beboer skovlakker skovkanterne, glades, brede glader, overgroede brande og stiklinger.

Ved deres vaner - at holde sig i kronen af ​​et træ, løbe hurtigt på jorden, jagte noget insekt, synge, sidde på en høj gren og endda lave en rede ved foden af ​​et træ, buske, beskyttet af hummock eller hamp - de er slet ikke som lark, men minder meget om skovskøjten, som de ofte forveksles med. Skovlarkens sang er en lavt lydende, men melodisk "Yuli-Yuli-Yuli, Yuli-Yuli-Yuli-Yuli", som fuglen ofte synger i det tidlige forår, svæver over toppen af ​​træerne. For hende kaldes denne fugl Yula.

Lark small / Calandrella cinerea

Den lille lark kaldes derfor lille fordi den er mindre og mere elegant end de fleste andre medlemmer af denne familie. Dens længde når næsten 160 mm, og dens vægt er ca. 20 g. Denne fugles farve er af larval type, men mindre varieret, og på siderne af halsen er der mørke pletter, der er godt synlige på kort afstand. Fælles larks er almindelige i Sydeuropa, i Front, Mellem- og Centralasien, i det nordlige og østlige Afrika. I de nordlige områder af rækken findes disse fugle kun i nestepladsen, og om vinteren flyver de til varme lande. På resten af ​​intervallet er de stillesiddende.

Lark sang / Mirafra javanica

Sanglarken er udbredt fra det nordøstlige Afrika, over de vestlige dele af Asien mod syd til Australien. Java-larken er nok den mindste larkrepræsentant: længden er kun 130 mm. Toppen af ​​fuglen er brun med sorte pletter, og den ventrale side er lysebrun. Den javanske larks næb ligner en granivorøs fugls næb - stærk og kortere end den for andre typer larks. Den javanesiske lark er stillesiddende, men i den sydlige del af området (i Syd Australien) er det en vandrende fugl. Det forekommer ikke kun blandt buskmarker. For eksempel ligger det i Australien på åbne græsjede sletter (herunder blandt landbrugsjord), på omfattende skovglider, det undgår ikke kvarter med en person - det er villig at bosætte sig på græsplæner af parker, offentlige haver, sportsgrunde og etc.

Sang fra den javanesiske lark - lang, der består af meget forskelligartede, men undertiden skarpe lyde af varierende frekvens - er meget melodisk. Synger en fugl, der sidder på en gren af ​​en buske, på en hummock eller gør en slags fladrende nuværende flyvning. Det høres normalt i rolige, skyløse månelysede nætter. Resten er arrangeret i en lille nedtrykning på jorden blandt det tykke græs, der dækker bygningen ovenfra. Nestens bund og vægge er foret med et tykt lag græs, og samtidig strækker væggene sig så højt, at hele bygningen er næsten kuppelformet, med en bred indgang fra siden eller toppen. I koblingen oftere 3-4 gråhvide æg dækket med pletter af oliven, mørkegrå og brune blomster.

Desert Lark / Alaemon desertorum

Ørkenlarken har en farve helt i harmoni med omgivelserne. Преобладающий цвет в оперении этой птицы песчано-серый, с аспидным оттенком на лбу и верхних кроющих перьях хвоста. Первостепенные маховые перья черные с белыми основаниями, рулевые черные с желтоватыми ободками, но срединная пара перьев хвоста желтовато-бурая с широкими желтоватыми краями. Горло и брюхо белые, зоб и грудь, желтоватые с черными пятнами. Это самая крупная из жаворонков птица: ее длина около 230 мм.Fuglets næb er ejendommelig: i modsætning til andre larkers næb er den lang og tynd, lidt buet ned i enden. Ørken Larkens fingre og klør er meget korte.

Disse lark beboes af vandløse lavland mellem Afrika og Arabien, der møder øst mod Afghanistan og Vestindien. Disse fugle er især villige til at bebo de sandede ørkener. Ørkenlarken er en ægte ørkenfugl, der løber meget hurtigt på jorden og er kunstigt skjult af dens nedslående farve. I parringsperioden udgiver mændene en kort og ikke særlig melodisk sang. Normalt laver det dannede par i maj et lille hul i sandet, i dette hul, og redenen er snoet fra tørt græs. Mureriet består af 3-4 gråhvide æg med gulbrune blegede æg. Når kyllingerne flyver ud af reden, varer hele familien til foråret i en lille flokk. Ørken larks fodre på forskellige ørken insekter, samt frø indsamlet fra jorden.

Lark razunsky / Alauda razae

Razunsky Lark - en lille fugl er i nært forhold til vores marklark, som det er meget ens i farve af fjerning, størrelse og vaner. Imidlertid er dens næb meget længere og stærkere, hvilket gør det nemt at grave op insektlarver og små jordlevende hvirveldyr fra landet, som denne fugl spiser. Den razunsky lark synger, skyder stejlt, slutter den samme sang, går lodret ned, og flyver ikke i en spiral, som feltet lark gør. Det antages, at denne karakter af nuværende flyvning er en tilpasning til livet på et lille stykke land (Razu Island har et areal på kun 8 km2), det eneste sted på vores planet beboet af Razunsky-larken.

Lark Horned / Eremophila alpestris

Den Horned Lark adskiller sig fra andre Larks ved tilstedeværelsen af ​​aflange fjer på kronens sider, der danner meget ejendommelige ører eller horn (hos unge fugle er de ikke tydeligt udtrykt). Dens størrelser er gennemsnitlige for fugle i denne familie: længde 180 mm, vægt 36-39 g. Klippen af ​​fingerfingeren er lang og lige, næb er kort og svag. Farvning er meget karakteristisk. I en voksen mand er den dorsale side gråagtig med en lyserød tinge, mavens side er hvidlig. På baggrund af denne ubeskrivelige farve skiller masken sig skarpt ud: panden, halsen, øjenbrynene, ryggen på kinderne, nakke er grågul, kronens forside, hornene, kinderne, det brede tværgående bånd på kælderen og nederste del af halsen er sorte. Kvinder er malet lysere.

Unge fugle ovenfra er brune med okkerlinier og pletter, nedenunder er snavsede ægger med brune pletter på siderne og goiter. Af alle Larks Horned - den nordligste. Det befinder sig i tundraerne i Europa, Asien og Nordamerika, og derudover er det bredt fordelt i syd: i Nordvest-Afrika og Nordafrika, Nord-Arabien, Balkan og Lilleasien i øst til de vestlige og nordvestlige provinser i Kina. Det er udbredt i Nordamerika, det opdrætter også i nogle nordlige regioner i Sydamerika.

Crested Lark / Galerida cristata

Den crested lark adskiller sig fra andre larks af en temmelig stor tuft på hovedet. Derudover er den større end dem (længden er 180-190 mm, vægten er ca. 45 g). Klovkædelens fjerdedel er gråbrun med en okker-tinge og mørke flekker på dorsalsiden, den ventrale side af kroppen er okkerhvid, med sortbrune pletter på goiter og øvre bryst. Crested Lark er fordelt i Vesteuropa og Centraleuropa, i den sydlige del af vores land, i Kaukasus og Trans-Kaukasien, i Central- og Vestasien, i en stor del af Kina, Indien og Pakistan og på den koreanske halvø og i Nordafrika (hvor trænger sydpå næsten til ækvator).

På sit store område udgør denne lark omkring 40 geografiske former (underarter), der adskiller sig fra hinanden i størrelse og detalje af fjerkræfarvning. Underarterne, der lever i den nordlige del af rækken, er migrerende, men de, der befinder sig i de sydlige dele af området, især i Afrika, er stillesiddende og delvist vandrende fugle.

Sort Skylark / Melanocorypha yeltoniensis

Sort lark i farve, bygge og størrelse er forskellig fra de fleste andre larks. Det er et stort skylark: dets længde er 200 mm, vægten er ca. 60 g. En fugles næb er tyk og stærk. Farvning er specielt ejendommelig: i modsætning til alle larks og de fleste andre passerines er mænds fjerdragt sort, men skuldrene, små primær- og halefjer samt fjer på brystets sider er trimmet med en bleg strimmel. Herved kommer fuglens bagside og sider frem til at være dækket af hvide halvlange pletter mod baggrunden af ​​sort fjerkræ. Ved foråret var fuglen, som allerede havde fyldt fjerkræet (fjærens lyse kanter er polstret på dette tidspunkt), synes at være helt sort. Fuglens trækul farve bliver suppleret med benets sorte farve og mørkebrune øjne.

Og kun den gråagtige næb skiller sig stærkt ud mod den generelle sorte baggrund. Kvinden er sortbrun på toppen med blegbrune-grå ​​fjerkanter. På den ventrale side er den beskidt hvidlig, med brune pletter på goiter og sider af kroppen. Unge fugle er malet på samme måde som kvinden, men i deres fjerdedel er der mere beskidte nuancer. Spredningen af ​​det svarte skylark er begrænset - det er endemisk for Rusland. Disse fugle reden i malurt stepper, semi-ørkener og saltmyrer i den nedre del af Volga og i Kasakhstan. Selv om det drejer sig om ikke-migrerende fugle, falder de i efteråret (især når der er meget sne) sammen i flokke og foretager brede vandringer (hovedsageligt i sydlige, sydvestlige og vestlige retninger). I den nomadiske levetid kan disse fugle findes langt ud over bjergkanten - i Centralasien, i Kaukasus og Transkaukasien, i det sydlige Ukraine. Og adskilte fugle af passage blev observeret selv i Storbritannien, Frankrig, Italien.

Interessante fakta om Larken

  • Hver mand har sit eget stemme og hans evner, de efterligner perfekt andre fugles stemmer, de kan lære menneskelig tale,
  • I gennemsnit varer sangen Lark 10-12 minutter, hvorefter sangeren hviler.
  • Hvis en lark i luften er i fare, falder han som en sten og forsøger at gå vild i græsstænglerne.
  • I oldtiden blev larken betragtet som vårens herald, men man troede på, at disse fugle kunne bede om regn under en lang tørke.
  • På de 40 Martyrs Dag, slaverne bages figurer i form af larks, blev de fordelt til naboer, børn, forbipasserende - de var et symbol på en ny afgrøde.
  • Når folk forsøgte at lære ringen til at følge visse melodier. I 1917 blev der udgivet en samling af musikalske værker til mark, skovløg og andre fuglearter. De skulle spille på en speciel fløjte - flageolet.
  • Som alle sangfugle skal larkerne lære deres sang. Dette bekræftes af den kendsgerning, at den unge lark, der er taget fra redenen før han lærer sangen fra hans forældre, kan nøjagtigt gentage de andre melodier, han hørte.
  • Sangene fra de fleste fugle af samme art, der lever i forskellige dele af verden, er som regel meget forskellige. Men alle marklarkerne i verden synger på samme måde.
  • Larken er en af ​​de få sangfugle i Centraleuropa, der taler på jorden. Hanen hopper jævnligt op i luften under toking.
  • Larks, der lever i naturen, er gode efterlignere. De efterligner perfekt andre fugles stemmer.
  • Feltet lark falder ofte byttet til sparvågen. Men når han formår at befri sig fra en rovdyrs klør, flyver han så hurtigt som muligt og fortsætter sin sang.

Celleindhold

For at holde i fangenskap vælges forårslærer. Jo tidligere en fugl er fanget, desto mere sandsynlig er det at synge i et bur. Fang larks på første optøninger. Den mest almindelige måde - for prikormku. Larken stiger ned og sidder på jorden på næsten samme sted. I nærheden er de rydde jorden og gør agn af kornblanding, måltid orm og myr æg. Efter en dag eller to, kontrolleres agnen, og hvis fuglen finder den og besøger den, skal du installere tacklen: skjulested, løg, løg-samol. Den eneste betingelse er ikke at forlade samolov i flere dage. Fuglen vil enten dø eller blive revet i stykker af en rovdyr.

Boligudstyr

Cage under larken

Feltarkerne har længe været tilbedt af amatører og holdt i bur. Fuglen er stærk og dør kun i den fuldstændige mangel på omsorg for hende. Ligesom blandt andre fugle er der rolige prøver blandt larkerne, og der er også vilde savage, der i en uge slog deres fjerdedel.

Buren er nødvendig for en speciel lark, det kaldes larken. Den skal have en blød top, dvs. i stedet for det sædvanlige trådloft er dækket af tæt stof. Sidevægge kan være almindelige eller fra krydsfiner (kasse). Alle drikkere, fødefodere hænges udefra. Det er nødvendigt at tage højde for dimensionerne mellem stængerne på buret og sidens højde, så larken kan nå vandet og fodre. Buret er så højt som muligt, så fuglen ikke bekymrer sig igen, især det første år.

Mange amatører overfører lark til balkoner og loggier til sommersæsonen. Og for marken er lark den bedste løsning.

Når man fodrer fugle, skal man huske på, at det om sommeren bliver næsten insektbeskyttende, det bruger kun korn, hvis der ikke findes naturlige insekter. Det er nødvendigt at fodre larken som en insektlevende fugl, og brug kornet som tilsætningsstof. Uden ordentlig fodring synger ikke larken, især den første forår. Under alle omstændigheder udføres sangens første år sjældent. Fuglen er så streng og genert, at den med den mindste bevægelse i rummet forstyrrer sangen.

Generelt er det ikke svært at opretholde en marklark, da den er allnærende og kan leve i lang tid på et korn. Med mere omhyggelig omhu og skabe bedre betingelser for ham, synger han nødvendigvis i et bur i lang tid.

Lark beskrivelse

Lark er en relativt lille fugl. Vægten af ​​en voksen person overstiger sjældent 70 gram. Den mindste art kan veje omkring 26 gram. Kropslængde varierer fra 11-20 centimeter, fra hoved til hale. Poteene virker uforholdsmæssigt korte og små i forhold til kroppen, men meget stærke. Hovedet er kendetegnet ved dets store størrelse. Åbben er buet, stor.

Dette er interessant! De er meget hurtige "flyers". Denne funktion er manifesteret på grund af deres unikke struktur. Med en generel skarp torso er hans vinger ret store og fejer, og halen er kort.

Under den nærliggende fare kan skylarken flyve ned som en sten og forsøge at gå vild i det tykke græs. Ifølge slavisk mytologi er larkene forløberne for en ny afgrøde. Ifølge troen kunne disse fugle med deres sang forårsage regn i tider med stor tørke. Folk bagte figurer i form af denne fugles silhuet og udleveret til venner og naboer for at byde på dette symbol på frugtbarhed.

udseende

Udseende af en lark er opfattende og beskeden. Hans beskyttende farve er jordens farve, som han lever på. Kvinder fra mænd er næsten ikke forskellige. Kun unge mennesker ser lidt mere farverige ud end deres slægtninge. Skylarkets krop er dækket af flettet fjer. Brystet er lidt lettere end resten af ​​fjerkræet, fjerene på den er kantet med en mørkfarvet farve. Generelt er udseendet af hver enkelt fugl dikteret af artskarakteristika. I alt er der ca. 78 arter, der stort set har spredt sig overalt i verden.

Karakter og livsstil

Om foråret, efter de sidste frosters afgang er det disse små fugle, der med deres underholdende vinkel rapporterer glædeligt om det kommende forår. Desuden lyder deres sang smukkeste, netop under flyvning. De synger oftest om aftenen og ved daggry. Sang af forskellige individer adskiller sig i timbre og stemme. De kan replikere hinanden, andre fugle og endda menneskelig tale, forudsat at personen selv omhyggeligt uddanner denne evne.

Larks er normalt ikke tilhørende vinterfugle, de er vandrende. Efter vintering i varme lande kan du se det i din rede i februar eller marts, forudsat at vinteren er varm. Så snart vejrforholdene bliver uudholdelige for disse fugle, migrerer de i flokke mod varme kanter for at finde fødekilder. Deres foretrukne levesteder er områder, der er sådd med græsafgrøder med højt græs, stepper, opvarmede breddegrader med landbrugsarealer. De undgår skovrejsning, de kan findes i bjergene i åbne områder.

Opholder året rundt på samme sted kan læreren. Hovedbetingelsen er året rundt varme og overflod af mad.. De fordømmer deres boliger under asteren shaggy, grene af malurt eller bluegrass.

Lejlighedsvis kan de findes i hestgødning eller under sten. Tiden til at bygge reden er mærkbart forskellig fra andre fugle. De kommer til at arbejde som det var sent. Larks begynder at bygge deres rede, når græsset allerede er højt, og der er mulighed for at skjule en bolig i den.

Dette er interessant! Larks er meget omsorgsfulde forældre. Især feltrepræsentanter, der er fælles i Europa. Kvinden, der sidder på koblingen, vil ikke rejse sig fra stedet, selvom en person passerer i nærheden.

Når redenen er sat op - det er tid til at lægge æg. De fleste af deres tid bruger samochki bag en ruge. Ofte "synger", de rejser sjældent højt op i himlen. Selvom Larkens sange kan høres fra slutningen af ​​marts. Hvad er interessant - sangen af ​​disse fugle lyder stærkere, hvis de flyver meget højt, falder volumenet, når de nærmer sig jorden.

I anden halvdel af sommeren synger fuglene mindre og mindre. I løbet af denne periode er de mere optaget af at vokse deres eget afkom, hvorefter æg lægges og nye kuld hatches.

Hvor mange larks bor

I fangenskab kan larken leve op til ti år. Naturligvis underlagt alle nødvendige betingelser for indholdet. Det er vigtigt at behandle ham delikat, for larken er en genert fugl. Voksne kan bruge omkring otte timers sang. Det er vigtigt at overvåge ikke kun fuglens korrekte fodring, men også hygiejnen. I buret skal være til stede bad med rent flodsand for at rense fjerene. Fødevarebehov varieret, tilstedeværelsen af ​​ferskvand - er nødvendigt.

Field lark

Det er en fugl, der vejer omkring 40 gram, 180 millimeter lang. Den har en tæt krop med en kegleformet næb på hovedet. På trods af strukturens ydre tyngde bevæger fuglen let på jorden, hvor den finder fødekilden. Fordøjlen på bagsiden kan skelnes af tilstedeværelsen af ​​grågule fletter. Brystet og siderne er brune-rustne. På poterne er der specielle sporer i form af en tilbagetrukket klo. De er udbredte i Palearctic og i Nordafrika.

Finch lark

Fuglens farve er sandgrå med okker kastet på peritoneum. Dens vægt er kun 30 gram og højde - 175 millimeter. De bosætter sig i ørkenområderne i Nordafrika fra Algeriet til selve Rødehavet. Han elsker semi-ørken terræn, vælger stenede og ler sletter for hans bjerg habitat.

Dette er interessant! Denne art er en af ​​de få i stand til at udholde succesfulde solens strålende stråler i Sahara-ørkenen.

Forest Lark

Skovlarken ligner en feltrelativ. Den eneste forskel er størrelsen, skovlarken er højst 160 millimeter lang. De kan ofte findes bag de hurtige rushes på tværs af landet på jagt efter overskud eller i træernes huler. Du kan møde denne fugl i Central- og Vesteuropa såvel som i nordvestafrika. De bosætter sig ved foden af ​​store træer og forsøger at gemme sig i græsset og fremspringende rødder. I naturen kaldes skovlarken ofte Yula, fordi han kan lide at snigle over træerne og synger en sangkonsonant med "Julia-Juli-Juli."

Desert Lark

Denne fuglefugl har farve helt i harmoni med det ydre miljø. Disse lark er beboet af vandløse lavland mellem Afrika og Arabien. Også fundet i Vestindien og Afghanistan. Denne fugl er den største repræsentant for enkeltpersoner. Dens længde når 230 millimeter. Hun har meget korte fingre, næb buet ned. De laver murværk i sandet og gør en depression i den, dækker kanterne og toppen med små grene og græsblad.

Razun Lark

Denne fugl er den nærmeste slægtning i markarket. De er ens i farve og fjer, og vaner og livsstil. I modsætning til marken begynder denne type lark sin sang - stigende stejlt op, og slutter det, falder sten ned i en lige linje. Field Lark - falder til jorden, flytter i en spiral.

Horned Lark

På siden af ​​kronen af ​​denne fugl er et par aflange fjer, der ligner horn. Disse træk ved strukturen i voksenalderen er særligt udtalt. De er kendetegnet ved kontrastfarver.

Den gråagtige ryg med en lyserød skygge erstattes af en hvidlig peritoneum. På den generelle gule baggrund af den øverste del af kroppen og hovedet er der en udtalt "sort maske". Der er også en sang, crested, sort og andre repræsentanter for arten.

Larkens ration

Larkens ration er ganske forskelligartet.. Han spiser alt han kan finde på jorden. Små larver og andre orme er hans yndlingsdelikatesse. Men hvis der ikke er nogen, vil larken ikke foragtige sidste års frø, der findes i markerne.

Dette er interessant! Larks sluge små sten, som hjælper med at oprette fordøjelsen.

Пшеница и овес – любимые представители среди многообразия зерновых. Также не прочь эти птицы и поохотиться. Добычей могут стать мелкие насекомые. Такие, как листоеды, муравьи, гусеницы, саранча и прочие жучки, чем оказывают одолжение фермерским хозяйствам.

Reproduktion og afkom

После холодного зимовья первыми на свои гнезда возвращаются самцы. De starter landskabspleje rederne, hvorefter hunnerne vender tilbage. Lygternes rejer kombinerer maksimalt med den omgivende natur så meget som muligt for ikke at skille sig ud over den generelle baggrund. De ved meget om sammensværgelse. Selv de æg, der ligger i reden, ses i farve, hvilket gør dem meget vanskelige at se. De par, der er skabt bagefter, er involveret i æglægning.

I redenen udklækket af kvinden er der som regel fra 4 til 6 æg. To kød er født om året. Drægtighedsperioden varer ca. 15 dage, hvorefter små kyllinger lukkes. Umiddelbart efter fødslen er de blinde, og kroppen er dækket med et minimum af fluff, som efterfølgende bliver til en tykk fjerdedel.

En måned efter fødslen af ​​en ung lark er jo ikke mindre end en voksen, og begynder at leve og søge mad alene. Organisationen af ​​næringen af ​​umodne afkom involverede begge forældre. Ofte bringes små kornafgrøder til kyllingerne. Blandt dem er hirse, havre, hør og hvede. For babyer gør de også et additiv ud af sten, kun meget mindre. De ruller sandkornene ind i klumper og bringer dem til deres unge.

Naturlige fjender

Larks er små fugle, praktisk talt forsvarsløse og de har noget at frygte.. De bliver let ofre for gnavere og rovfugle. Deres naturlige fjender er herminer, fritter og væsler. Også feltmus, shrews, slanger, hawks og krager. Og det er kun en del af dem, der vil have fest på sangere. Den lille falcon-cheglok er larkens vigtigste fjende, fordi han oftest angriber ham i højden, hvor han er lokket af højsang.

Dette er interessant! Generelt hjælper disse fugle landbruget med at ødelægge små skadedyr. Og også deres vidunderlige sang er en kilde til ro i sindet, fuldstændig afslapning og forhøjelse af humør.

På dette tidspunkt er en forsvarsløs fugl særligt sårbar, og kun i sjældne tilfælde lykkes det at flygte fra en egnet jæger, slippe en sten ned til jorden for at gemme sig i tykt græs. Mens "luftjægeren" ser på himlen, kan larkernes reden ødelægge landets rovdyr.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org