Fisk og andre vandlevende væsener

Er der pink delfiner? Hvor lever rosa delfiner?

Pin
Send
Share
Send
Send


Folk har kendt delfiner siden oldtiden. I alt er der omkring 50 arter af disse virkelig unikke dyr. Og næsten alle dem - indbyggerne i det varme vand i oceanerne. Der er kun en lille superfamilie, der omfatter fire dyrearter, hvoraf tre er indbyggere i ferskvand - flod delfiner. En af disse arter er Amazonas delfin, som også kaldes pink. Men som det viste sig for nylig, et sted i det sydvestlige USA et ægte mirakel flyder - delfinen er intens rosa i farve.

  • Hvor lever den lyserøde delfin?
  • Et fascinerende skuespil fra naturens verden - spillet af delfiner
  • Spis delfiner

Pink mirakel

I USA i sydvest for staten Louisiana ligger salt søen Kalsasyu. Kaptajn fra det lokale rederi Eric Rui opdagede og fotograferede i vandet i søen i 2009 en flaskeløs delfin af den sjældneste lyserøde farve. Tilsyneladende - dette er den eneste repræsentant for hvaler i verden med en farve, der er så sjælden i naturen. Ifølge kaptajn Rui vises et unikt dyr altid på overfladen i et firma med fire flere slægtninge, hvoraf den ene tilsyneladende er sin mor, som ikke ønsker at lade sin søn være fri.

Den usædvanlige delfin er helt socialiseret. Hans adfærd er ikke anderledes end andre dyrs opførsel af denne art. Det er kun blevet bemærket, at det forekommer sjældnere og forbliver på overfladen i længere tid end andre personer. Ifølge forskerne er delfinen ganske sund, og dens usædvanlige farve er slet ikke en konsekvens af ugunstige miljøforhold eller skadelig solstråling. Det unikke dyr ser på verden gennem røde øjne, hvilket indikerer albinisme. Albinisme er et sjældent genetisk træk præget af det medfødte mangel på melanin, et stof, der forårsager farven på øjne, hud og hår.

Så den unikke lyserøde delfin er ifølge eksperter en albino, selv om det er helt uforståeligt, hvordan han arvede en så sjælden genetisk kvalitet.

Amazonas rosa delfiner

Men hvis vi taler om den sjældne farve af hvaler, er den glamourøse albino delfin ikke så ensom som det kan synes. Inia eller Amazonas flod delfiner er født lysegrå med en hvid mave. Med alderen bliver deres krop lyserød eller blålig. Hvordan skete der, at delfinerne - de oprindelige indbyggere i saltvandet, bosatte sig i floderne? Det anslås, at niveauet for verdenshavet var for 15 millioner år siden højere. De store områder i det nuværende Sydamerika var under vandkolonnen. Da havet trak sig tilbage, forblev delfinerne i de tidligere territorier.

Flod delfiner er forskellige fra alle kendte oceaner. De har en stærkt langstrakt læderagtig snoet, der ligner en næb. Den væsentligste forskel er, at floddelfinens livmoderhvirveler ikke fusioneres, og hovedet kan dreje 90 graders vinkel. i forhold til kroppen. Dette er meget bekvemt, når du svømmer mellem oversvømmede træer, som findes i Amazonas og dens bifloder. Grenen af ​​flod delfiner tidligere end andre adskilt fra den fælles forfader af hvaler og udviklet uafhængigt. Derfor har de sammen med fælles funktioner nogle funktioner, der adskiller dem fra ocean dolphin repræsentanter.

Amazonas rosa delfiner er langsommere end deres havmodeller. Den normale bevægelseshastighed er 3-4 km / h, og maksimumet er ca. 18. Amazonian-linjerne er legende og nysgerrige, nemme at tæmme, men vanskelige at træne. Derfor ses de sjældent i akvarier. Lokalbefolkningen betragter delfiner som hellige dyr. Efter delfiner finder fiskerne fiskeskud. Desuden spredes udlændinge piranha.

Floden rosa delfiner lever i de største floder i Sydamerika - Amazonas, Orinoco, der flyder gennem Bolivia, Peru, Brasilien, Venezuela, Colombia, Guyana. Amazonas delfiner er opført i den internationale røde bog som en truet art.

Vaner og adfærd

I højere grad lever disse delfiner hele deres liv på ét sted, kun nogle gange (under sæsonens migration), som nævnt ovenfor, bevæger de sig.

I naturen er rosa delfiner (inias) nysgerrige og legendariske. De er ikke dårligt tæmmet, men slet ikke modtagelige for træning, da de er ret aggressive. Af denne grund indeholder rosa delfiner praktisk talt ikke i oceanariums.

Det skal bemærkes, at udlændinge ikke er bange for piranhas, som er fulde af Amazon-vand, de spredte dem endda. I de farvande, hvor der er Amazonas delfiner, føler vacationers sig trygge, og fiskerne på dem bestemmer tilstedeværelsen af ​​fiskeskoler.
De udfører en ensom livsstil, og det forhindrer dem ikke i at kommunikere højt med hinanden. De publicerer op til omkring 12 forskellige lyde - skriger med meget høje toner, skrig, whines, bjeffer, klik osv. På ethvert tidspunkt af dagen fører de en forholdsvis aktiv livsstil.

Selvom de ikke svømmer meget hurtigt (mindre end 3 km pr. Time), er de helt manøvrerende. Under vand kan delfiner være op til 2 minutter. Når de dykker, søger de krabber og fisk.

Indtil nu er deres forventede levetid ikke blevet afklaret.

Hvor kan du se et sådant mirakel?

I Amazonasbassinet, herunder hele dets flodsystem.

Kom nærmere Victoria Regia-gigantiske vandliljer, der vokser i nogle områder af Amazonas

Og her vil du lære alt om de andre fisk, der lever i denne region, den kæmpe Arapaime

Det betyder det Øen findes i farvande i Brasilien, Bolivia, og Nord Peru og Venezuela.

Derudover er Amazonas bifloder forbundet til Orinoco-floden, så det også nemt kan ses der.

De bor også i Latinamerika, og størrelsen af ​​floden eller søen betyder ikke noget.

Habitatet for denne fisk er virkelig fantastisk.

Amazonas farvande er næsten hvide på grund af en utrolig mængde silt. De er næsten uigennemsigtige.

Bladene af den største vandlilje i verden svajer på deres overflade, og på bredden vokser en række træer - papaya, kinintræer, mange palmer.

I almindelighed er Amazonas delfiner meget konservative og ikke tilbøjelige til at skifte steder.

De eneste undtagelser er sæsonmæssige migreringer. Når vandstanden i floden falder, ser de efter en dybere kanal.

Når floder af floder ofte støder på oversvømmede floodplains. Og når regntiden kommer, kan de ændre bassinet af en flod til en anden.

Disse delfiner, i modsætning til Sortehavet, der er sædvanlige for os, bor alene og samles kun i store grupper i ynglesæsonen.

reproduktion

Ofte kan du møde et par delfiner - mor og cub.

Naturen af ​​reproduktion inia er endnu ikke blevet undersøgt.

Formodes at mænd kæmper indbyrdes for kvinden.

Sidstnævnte efter udseendet af barnet i lang tid lever i lavt vand.

Der er trods alt ingen rovdyr og nok mad det er meget lettere for en ung at komme op fra en lav dybde for at få luft.

Mor fodrer barnet med mælk i omkring et år. Men sammen forbliver de op til 3 år.

Og evnen til at reproducere delfiner når kun 5 år.

Det var så, at de kom sammen i pakker, og i kamp for kvinden bider de ofte hinanden til finner. Og til tider til døden.

Den samlede levetid for inium i naturen er stadig ukendt.

På grund af den ensomme livsstil har bouto ikke noget hierarki.

Det forhindrer imidlertid ikke, at de lejlighedsvis kommunikerer med hinanden.

De laver ca. 10-12 forskellige lyde. - skrig, skrig i højtoner, gøen, gnage, echolocation klik

Inia fører generelt en forholdsvis aktiv livsstil, uanset tidspunktet på dagen.

Og lad dem ikke svømme for hurtigt (kun op til 3 kilometer i timen), men de er fremragende til manøvrering på samme tid.

Ved dykking kan de forblive under vand i op til 2 minutter.

Det er på sådanne øjeblikke, at irien søger fisk eller krabber, der gemmer sig i mudderet.

Oftest søger Amazonas ferskvandsdolfiner mad nær vandfald eller flodmundinger såvel som ud for kysten.

Vandet i disse steder er ikke meget gennemsigtigt, så bowto må stole mere på at høre og dets echolocation evner.

I gennemsnit hver dag spiser delfinen ca. 12 kg lille fisk.

De vil ikke nægte en skildpadde eller en krabbe til dessert.

12 kg er ca. 2 procent af Inias masse, hvilket forklarer delfinens fylde.

Ofte går Amazonas delfiner sammen med store otters eller andre delfiner - tukashi til fælles fælde fiskeskud.

Iniii spiller også en meget vigtig rolle i opretholdelsen af ​​flodekosystemer.

Spise, bortset fra andre fisk, piranha, er de en stærk afskrækkende virkning på den ukontrollerede reproduktion af denne fisk.

At leve i det vilde, iniii er meget nysgerrige og elsker spillet.

Derudover vil de aldrig forlade en såret relativ.

De er ikke bange for både, svømmer ofte ved siden af ​​dem og jager efter fisken bange af dem.

Bowtens vigtigste fjender er anacondas, jaguarer eller bluffede hajer.

Mennesker er ikke inkluderet i denne liste, da der ikke er nogen særlig mening i udvinding af Amazonas delfiner.

Kød ini for hårdt, meget lidt fedt, og huden kan kun bruges på amuletter og skjold.

Tidligere blev disse delfiner fanget og dræbt af fiskere, som udlændinge er store fans af at bryde netene og spise fisk fanget i dem.

men nu i Latinamerika er det forbudt ved lov.

Find ud af, hvilket sted Peru indtager på verdenskortet

Eller læs HER om hovedstaden i dette land - byen Lima

Lokalbefolkningen tror på den anden hellige. Flere legender er forbundet med disse delfiner.

Ifølge en af ​​dem om natten en bowto bliver til en smuk ung mand, der bortfører kvinder for at fortsætte sin klan.

På den anden side er Indien faktisk en ond heks, der er en ungdom på billedet af en smuk langhåret pige.

I denne form lokker hun gutterne til flodbredden, hvor hun derefter omfavner dem, og med et triumferende græd kaster hun sig ind i bølgerne og drukner sit offer.

Men hvis du ikke er bange for disse gamle fortællinger, og ønsket om at se sjældne fisk kun er steget - så er det tid til at gøre sig klar til vejen.

Hvor skal man se

Du kan gå den nemmeste måde - at arrangere en guidet tur til ethvert land i Sydamerika, der lover at rejse rundt i Amazonia (normalt i beskrivelsen er et eventuelt møde med bouto altid nævnt).

For eksempel En tur til Ecuador i 17 dage vil koste dig omkring $ 3.500 pr. Person.

Du kan beundre Amazonas delfin ved at købe en tur til Latinamerika hos et rejseselskab.

Besøger flere lande (for eksempel Argentina, Venezuela og Brasilien), du øger dine chancer for at se Indien.

Find ud af, hvorfor Argentina gør den bedste vin.

Og HER vil du se Roraimas plateau og opdage den vidunderlige verden

Denne artikel vil fortælle dig om den store by og udvej Natal i Brasilien:
http://latintour.ru/braziliya/br-goroda/natal.html

Det vil koste dig omkring $ 8,000 i 14 dage for en.

Hvis du ikke vil blive distraheret af inspektion af andre attraktioner, men Ønsker at fusionere med naturen - Vælg en tur i Amazonas.

Det vil koste et gennemsnit på $ 1200 i 8 dage.

I løbet af denne tid vil du besøge nationalparken og reserver og sørg for at se den rosa flod delfin inia.

Så lad os opsummere:

  • Amazonas delfiner lever ikke i fangenskab
  • har en fantastisk lyserød farve,
  • har en tæt krop med et smalt hoved og en tynd hale,
  • De kan findes i Amazonas og Orinoco-flodbasserne,
  • for det meste lever alene
  • spise fisk, krabber og skildpadder,
  • gratis-lancere er venlige og nysgerrige,
  • Har ikke handelsværdi
  • beskyttet ved lov
  • Du kan se dem, går på en tur i Amazonas eller Latinamerika.

Hvordan ser det ud

Af de fire nuværende flod delfiner er Amazonen den største. Kropslængden af ​​voksne individer kan nå 2,5 m, og vægt - 200 kg, mens hannerne markant overstiger kvinder i størrelse. Deres massive spindelformede krop er tyndet mod halen, og hovedet slutter med et tyndt næb dækket med korte børstehår. I modsætning hertil har rygfinnen en lang smal næb, eller pukkel. Lårene i bryst- og kaudale finner er runde og brede, ofte med flossede kanter. Kroppens farve ændres, efterhånden som de bliver ældre. Farven på unge personer er lysegrå, og hos voksne er den lyserød eller blå ryg og en lys mave. Delfiner, der lever i floder, er lettere end deres sø-modstykker.

Livsstil og biologi

Amazonas delfiner er stillesiddende, flytter lidt på grund af udsving i vandniveauet i vandlegemer. I tørsæsonen holder de sig til de store floders dale for at beskytte sig så meget som muligt af dehydrering. Og under spildet kan de flytte fra et vandløb til et andet direkte på oversvømmet jord. De bor enkeltvis eller parvis, ofte kan du se en kvind med en kalv, meget sjældnere - grupper på op til seks personer. De er rolige og langsommelige dyr, der svømmer meget langsommere end de fleste andre delfiner. Gennemsnitlig hastighed på deres bevægelse er 2,2 km / t og maksimum - 22 km / t. Men samtidig er de ekstremt manøvrerbare, kan dykke dybt og let springe ud af vandet. Kosten af ​​Amazonas delfiner består hovedsagelig af små fisk. De spiser endda piranhas, krabber og Amazon skildpadder!

De vigtigste følelsesorganer i Amazonas delfiner hører og lugter. På trods af deres små øjne er deres syn godt udviklet. Som andre delfiner bruger de ekkolokation til jagt og orientering i undervands miljøet. Forædlingsprocessen af ​​arten er ikke blevet undersøgt nok. Forskere mener at disse er polygamiske dyr. Graviditet varer 11 måneder, ca. et år føder kvinden barnet med mælk. I gennemsnit forbliver en mor og en baby sammen i ca. tre år, og intervallet mellem fødsler kan være op til 36 måneder. Udbruddet af puberteten afhænger af kroppens længde og forekommer sædvanligvis med fem år. Blandt deres naturlige fjender er de farligste stumme hajer, sorte kaimaner, jaguarer og anaconda. Præcis levetid ukendt.

I naturen er der 32 arter delfiner, der bor i havet og 4 arter af flod delfiner. Foruden Amazonien bor kinesiske og ganga delfiner i floder, søer og dæmninger, og Lappan delfinen kan leve i både frisk og saltvand.

Opført i den røde bog

Amazonas delfin er inkluderet i den røde liste over det internationale samfund for bevarelse af naturen med beskyttelsesstatus for DD. Denne art har ingen kommerciel værdi. Men en del af befolkningen i befolkningen dør på grund af utilsigtet at ramme fiskenet eller er forsætligt ødelagt af fiskere i gengældelse for skader på gear. I dag er denne barbariske praksis strafbar ved lov. Nogle dele af kroppen af ​​Amazonas delfiner går til behovene hos traditionel medicin. Lokale healere bruger fedtet af disse pattedyr til at lave forskellige traditionelle potioner og salver, primært til reumatisme. Den største fare for arten er den industrielle forurening af floder med pesticider og tungmetaller samt afskovning, hvilket fører til et fald i fødevareforsyningen og tab af naturlige levesteder. I sammenligning med andre arter af flod delfiner er Amazons position relativt stabil. I øjeblikket er der ingen klare tendenser for at reducere antallet eller reducere rækkevidden.

klassifikation

rige: Dyr (Animalia).
seværdighed: Chordata (Chordata).
klasse: Pattedyr (Mammalia).
Order: Tandhvaler (Odontoceti).
familie: Inia (Iniidae).
Rod: Inii (Inia).
Udsigt: Amazonas delfin (Inia geoffrensis).

udseende

Disse delfiner har en temmelig stejl pande, en relativt tynd og let buet ned næb, tilfældigt indrammet med korte børster på under- og overkæberne, en veldefineret hals, der gør det muligt for dyret at dreje hovedet til højre og venstre 90 grader. I stedet for en dorsalfin - et hump. En hel krop, der er let tyndet mod halen.

Et karakteristisk træk ved rosa delfiner kan kaldes øjets struktur. Det adskiller sig fra strukturen af ​​andre hvaler i øjnene, fordi linsen og hornhinden er gule i farven og derved beskytter øjnene af delfiner mod sollys. Det skaber effekten af ​​"solbriller".

Kropsfarven er lyserød, gråblå eller sort-hvid.

Forskere har identificeret flere mulige årsager til udseendet af en sådan usædvanlig farve i delfiner. De vigtigste er:

pink farve erhvervet på grund af flere sår og tjener til at tiltrække personer af det modsatte køn

lyserød farve sikres ved nærhed af kapillærerne til hudoverfladen

et genetisk træk, hvis egenskab er indholdet i væv af en stor mængde rødt pigment eller en kombination af alle disse faktorer på samme tid.

Ernæring og livsstil

Afhængig af udsvinget i vandstanden kan rolige delfiner migrere, men for det meste er disse stillesiddende. Normalt holdes delfiner en for en, sjældent parvis, endnu mindre ofte kan de opfyldes af grupper, der består af 4-6 personer. Store flokke observeres kun på steder, hvor der opsamles mad eller i løbet af aktiv reproduktionsperioden.

Den vigtigste mad af lyserøde delfiner er lille fisk, en voksen person spiser 9-12 kg om dagen. Hertil kommer, at kæbens og tændernes struktur giver dem mulighed for at feste på flodskildpadder og krabber.

Stedet for jagt vælges ofte nær kysten eller i flodernes mund, hvor vandets turbiditet er en disorienterende faktor for fisken, hvilket gør det lettere at jage efter det.

В природе розовые дельфины достаточно игривы и весьма любопытны. Они всегда проявляют заботу о своих раненых или попавших на мель сородичах.

В неволе животные, как правило, не живут дольше 33 месяцев, о продолжительности их жизни в природе данных нет.

Предположительно, розовые дельфины полигамны. Tegn på deres polygami, på grundlag af hvilke sådanne konklusioner blev foretaget, er aggressiv opførsel af mænd og seksuel dimorfisme. Ofte kan bites og slid ses på mænds krop - det er spor tilbage fra kampen for kvinden.

Den rosa flod delfin er en unik væsen, der takket være sin usædvanlige farve tiltrækker turister fra hele verden. I akvarier og akvarier holdes de meget sjældent på grund af deres naturlige aggression.

Se videoen: LA LEYENDA DEL BUFEO COLORADOEl Delfín Rosado HD (November 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org