Fugle

Great Spotted Woodpecker - Forest Nurse

Pin
Send
Share
Send
Send


  • andel
  • At fortælle
  • At anbefale

Great Spotted Woodpecker er en smuk, støjende og meget nyttig fugl. Det kan mere præcist ses i parkerne, i haverne, i skovbælterne. Den modige fugl, der hopper langs bagagerummet og hakker den med næb, er spejlet, der ofte kaldes skovhygiejnen. Hvordan bor han Hvad spiser om vinteren, når der ikke er nogen insekter? Hvordan laver man et par? Vi bringer opmærksomheden på de mest interessante fakta om den store flæskespætte. Måske vil nogle af dem overraske dig.

Generelle oplysninger

Hver art af fugle er kendetegnet ved en unik funktion. Den skaldede ørn har store reden, kolibri har små størrelser, påfuglen har en chik hale, og den store spotted woodpecker har mange træer. Fans af skovvandringer fra tidlig morgen til solnedgang kan høre sin karakteristiske "tuk-tuk". Woodpecker rammer på bagagerummet som trommer. Hver gang det varer kun 0,6 sekunder, hvor fuglen har tid til at gøre op til 13 (ifølge andre data op til 23) blæser. Hvis du bare hører sådanne lyde, betyder det, at de store flækkede spejl begyndte en parringstid. Når en fugl når under en billebark, kan lydene være helt forskellige.

Woodpeckers er kendt for folk i mange århundreder. De er endda nævnt i myter og legender. Så det var denne fugl, der hjalp ulven til at fodre Rem og Romulus, som blev grundlæggerne af Rom.

I Europa var der i den neolithiske periode en spækkult. I det tredje århundrede f.Kr. blev skoven "drummers" højt æret af Sabines. En af deres slægter bærer navnet på en spejl. Derfor blev fuglen tilbedt og aldrig skadet hende.

levested

Stor spættet spejl findes på store områder i Eurasien - fra Skandinavien og den iberiske halvø i vest, til Kuriles og Japan i øst, fra Laos i syd til vestlige Sibirien i nord (67 ° N. W). Denne spidsfugl lever i Storbritannien, på Kola-halvøen, i Iran, på Korsika, på Sicilien og Sardinien, i Kina og Mongoliet, i Ukraine og i andre europæiske lande. I Rusland findes den store spotted spejl på hele europæisk område, herunder Moskva-regionen. Det bor også i Kamchatka, Kuriles, Sakhalin, i Transkaukasien, Krim, Arktis og i Uralerne.

Spætte af denne art lever selv i Afrika - i de nordlige regioner Algeriet og Tunesien (op til foden af ​​Great Atlas) på De Kanariske Øer i Marokko.

Disse fugle sætter sig overalt, hvor løvfældende eller nåletræer vokser. Hvis der er et valg, foretrækker spættefugle fyrretræer, men kan leve blandt oliven, poplars, rhododendroner, eg, asfalt, birker. Kun mørke muldrende granskove, de ikke kan lide. I sådanne skove er der ingen stor spettet spejl.

Denne art er mere loyal overfor mennesker end andre, derfor kan den bosætte sig i parker og i private tomter.

Beskrivelse af Great Spotted Woodpecker

Synlig og genkendelig denne fugl gør den røde "cap". Du tager fejl, hvis du tror, ​​at alle skarpe spejl "bærer" det. Denne "hovedbeklædning" af små delikate fjer med næppe mærkbare sorte slag er kun karakteristisk for unge personer af begge køn. I voksenfugle, der er i gang med årlige smelter, erstatter sorte fjer de røde fjer. Mandene på bagsiden af ​​hovedet er kun en rød strimmel. Ifølge hende kan de skelnes fra kvinder. Begge køer har en lys rød understaal. Hele resten af ​​kroppen af ​​store blegede spejle er dekoreret med blæk og hvide fjer. De har sort med blå tint tilbage, øvre hale, hale og top af hovedet. De samme farvefløjfjeder på vingerne. En sort stribe, som et overskæg, strækker sig fra en spejl til halsen.

Hvid eller brunhvid i en flettet spætte kinder, pande, mave, skuldre og ekstrem hale fjer. Der er også hvide pletter på fjerene.

Denne fugl er lille i størrelse, men ikke den mindste. Det vejer op til 100 gram. Længden af ​​kroppen er fra 22 til 27 cm, vingerpanelet er op til 47. Til sammenligning bemærker vi, at den lille plettet spætte vejer op til 26 gram, dens kropsstørrelse kan være fra 14 til 16 cm, og vingespidsen er op til 30. Ikke eksperter kan let forvirre fugle af disse to arter, tager den lille spejl for en ung person.

Paws af den store spotted woodpecker er mørkebrune. Næbbet er sort med en blyglans, meget kraftig, mejselformet. Iris af de fleste spætte har en brun farve, men nogle gange er den rød.

Lignende arter

I vores skove kan du møde den syriske spejl, som meget ligner de store bølger. I størrelse er det lidt mindre. Så dens vægt er op til 80 gram, og længden af ​​kroppen er op til 23 cm. Ved første øjekast er det umuligt at skelne fugle med denne egenskab. Forstå, hvad en spejl foran dig, du kan ved "antenner" trække fra næb. I syriske er de fraværende eller afbrudt på kinderne. Også repræsentanter for denne art har hvide pletter på deres skuldre, der har en mere drop-lignende form.

En anden arter af spætte lever i de russiske skove, hvilket meget ligner den store modige. Denne repræsentant er hvidbakket. Det er lidt større. Dens vægt kan nå op til 140 gram og kropslængde - op til 31 cm. Men hovedforskellene ligger i farverne. Den hvide rygter er lyserød, ryggen er hvid, og der er ingen hvide pletter på skuldrene.

Adfærdsfunktioner

Hvis karakteristikken for en stor skovhugger til at give et par ord, vil de være som dette: en individualist, lyse, mærkbare, meget støjende. Ornitologer ved, at denne særlige art er den mest åbenlyse. Fuglen er i stand til at fornærme, glæde sig over, beskytte sit territorium, vise sin hule, for at overtale kvinden til at mate. Alt dette ledsages af skrig af forskellig tonehøjde og hyppighed. Store motley woodpeckers udtrykker følelser ved den mindste provokation. Hvis han ikke har travlt med at knuse keglerne, så skriger han bare sådan. I deres "ordforråd" skelner ornitologer "kick", "cr-cr", "ki-ki" og andre lyde, som ikke kan skrives i menneskelige breve. Enig, det er svært ikke at være opmærksom på en sådan vokal screamer.

Det er godt, at de store skovhuggerne elsker ensomhed. Forestil dig, hvad din ville være, hvis de skulle flokke! Men de foretrækker at have et individuelt territorium, den indgang som for fremmede er lukket. Ellers begynder ejeren straks at demonstrere trusler. Han sætter sig foran den ubudne gæst, flæser fjer på hovedet, åbner sit næb og begynder at skrige (han foreslår nok, at den fremmede forlader). Endvidere begynder ejeren af ​​webstedet at banke på bagagerummet og flyve over udlændingen. Hvis dette ikke virker, så gå med vinger og næb.

Arealet af besiddelse af hver afviklet spejl varierer fra 2 til 25 hektar, hvilket afhænger af tætheden af ​​skovplantager og mængden af ​​foder.

Selv i fodring af kyllingerne producerer han og hun af den store skovhugget spids for dem mad i forskellige ender af plottet.

Du kan kun se akkumuleringen af ​​disse spejder i løbet af invasionen (fugle samles i store flokke og vandre på jagt efter nye territorier).

Hvad spiser den store motley spejl? Du tager fejl, hvis du tror, ​​at det kun er biller. Insekter danner kun grundlaget for sin kost i en sæson, det vil sige fra midten af ​​foråret til midten af ​​efteråret. I løbet af denne tid ødelægger spætteblade barkbille, bladnøgler, mariehøns, barbel, jordbagler, myrer, krusinsekter og snesevis af andre insektsarter. Ornitologer fandt op til 500 forskellige individer i fugernes mave. Med et næb gør spætte et hul i bagagerummet, og med en lang tynd tunge trækkes en bille eller larven fra den.

Lejlighedsvis hakker spætte op snegle, de kan spise små krebsdyr. De nægter ikke fra frugter, bær, nødder.

Woodpeckere er ikke rovfugle, men hvis anledningen opstår, må du ikke foragt at hærge rederne af mindre fugle (tits, robins, finches, flycatchers), spise æg og endda kyllinger.

I foråret ødelægger spættehuggerne skæbner, der kryber op, ikke kun på træer, men også på jorden.

Om vinteren skifter de til frøkegler, nødder, æggene. Metoden til at opnå denne mad er også meget interessant. Woodpeckere finder eller bygger specielle ambolter selv, som er et sprække i bagagerummet eller i kæden. De sætter en kegle ind i spalten, og så begynder at bryde den med dens næb. Hver spejl gør for sig flere sådanne ambolter. Ornitologer nummererede dem op til 56 stykker på ét sted, og under træet i "spisestuen" blev der til og med opsamlet 7 tusind stykker af forenede kegler.

Der er endda carrion i menuen med flotte spottede spejle, som de også ikke skinder. Det er denne art, der kan bosætte sig i nærheden af ​​en persons bolig, hvor de ofte fodrer på lossepladser og spiser madaffald.

reproduktion

Store modley spejl er normalt monogame. Fugle bliver seksuelt modne i slutningen af ​​det første år af deres liv. Deres ægteskabsspil varer næsten to måneder - fra midten af ​​marts til midten af ​​maj. Men mændene begynder at opleve seksuel ophidselse i januar. Dette manifesteres af deres aggressive skrig og tromme. For yngletiden kombinerer han og hun deres individuelle plot. Efter afslutningen af ​​processen med at hæve kyllinger spredes ægtefællerne i forskellige retninger, men i foråret kan de konvergere igen.

Omsorg for en brud manifesteres ikke kun af råber, men også ved fladrende med en fluffet hale omkring hende. Også mænd kan vise en hule hul i hunnen. Ofte forfølger bruden og brudgommen hinanden hinanden. I denne handling hersker damen altid.

Frieriets parring slutter.

Den færdige rede kan bruges mange gange, men oftere bygger fugle en ny. På det sted, hvor Great Spotted Woodpecker lever, kan du finde op til et dusin reder startet, men forladt. Tilsyneladende forhindrer knobene i bagageriet fuglene i at fuldføre deres arbejde. Hvor skal man bygge et hus, skal man altid vælge en gentleman. Normalt er det en træstamme, men spættehuse blev fundet i træ telegraf poler. Træet af et passende træ skal være blødt, men ikke rådent og ikke rådent. De fleste spejder som asp. En fyr, en birk, en lærk, en linden kan lide dem. Oftere bygger de hul i en højde på ca. 8 meter, men ornitologerne fandt deres hjem i en højde på 26 meter og kun 30 centimeter. Hulens diameter er ca. 12 cm, og dybden af ​​reden er op til 35. Huset med et visir, som er en tinder svampe, er en ideel mulighed for en spejl.

Efter at have gennemført opførelsen af ​​boligen, lægger kvinden hvide skinnende æg i en mængde på 4 til 8 stykker. Deres maksimale dimensioner er 24x30 mm. Klækning varer kun 10-12 dage. Hele denne tid hjælper hanen med sin ægtefælle, ofte erstatter hende, og om natten forbliver han i den hule selv. Chicks er født blinde, storhovedede, næsten skaldede, helt hjælpeløse. De første dage er de meget stille. Forældre bringer dem mad hvert 2-3 minutter. Med en så stærk kost vokser børnene hurtigt op. Næste dag åbner de deres øjne, og efter nogle få dage begynder de første fjer at erstatte lyset på deres kroppe.

Allerede på den tiende dag fører kyllingerne til indgangen (udgang fra hulen). Der venter de på forældre, der bringer mad. I de hule bruger børnene af den store motleyspætte 20-23 dage, hvorefter de forsøger deres styrke under flyvning og begynder at lære at fodre alene. På dette stadium er familien delt. En del af babyerne følger faderen, og den anden følger moderen. De forbliver i nærheden af ​​redenen i yderligere 2-3 uger. Hele denne tid fodrer deres forældre. Så begynder hver ung spejl at tage sig af sig selv.

Fjender og parasitter

Store spotted spejder, der udgør en trussel for nogle små fugle, lider selv af rovfugle. De bliver angrebet af goshawks, spurver, undertiden endda fregnefalkoner, hvis fuglen finder sig i et åbent område. Det er endnu sværere for kyllinger, der ikke ved, hvordan man skal flyve endnu. Boliger af spejle ødelægger ofte egern, herminer, martens og rødhårede kvinder (en slags flagermus). En almindelig starling, der er i stand til at udvise spøgelser fra en forberedt bolig, kan blive en fordringshaver til en hule.

Ikke kun store, men også små levende væsner irriterer spætte. I deres huler finder ornitologer træslus, lus, flåter, lopper.

Træningsegenskaber af den store spotted spejl

Disse fantastiske fugle i udviklingsprocessen dannede karakteristiske træk, der tillod dem at besætte deres naturlige niche. For nemt at klatre op bagagerummet har de skarpe kløer. Deres poter er arrangeret således, at fra fire fingre to er rettet fremad og to tilbage. Dette gør det muligt for den fjerede at bevæge sig hurtigt og smukt gennem træerne. De vender aldrig hovedet ned.

Spejlens hårde hale er også tilpasset til en behagelig og pålidelig position på et lodret bagagerum. Når fuglene sidder på den, tjener halen som deres støtte.

Woodpeckere har fænomenal hørelse, som gør det muligt for dem at fange den mindste lyd af larver eller biller, der fodrer i bagagerummet.

Deres tynde sprog fortjener stor opmærksomhed. I spottede spejle er længden ca. 40 mm. I slutningen af ​​sproget er spidsen. Fuglen skubber den ind i hullet og styrker kraftigt larven med den som en harpun. Derudover har sproget særlige kirtler, der udskiller klæbemiddel.

Men den største interesse er, at woodpeckers evne til at hakke med et næb på et træ uden den mindste skade på hovedet. Forskere har beregnet, at stresset, som fuglehovedet oplever i øjeblikket med et slag til bagagerummet med dets næb, er omkring 250 gange højere end det, der sker, når en raket lanceres. Spejlen modstår roligt sådanne belastninger, fordi anatomisk dens næb er adskilt fra kraniet med en speciel pudehynde. Det er et svampet stof, takket være hvilket fuglen føles stor, der laver huller i kufferten hele dagen og trækker skov skadedyr derfra.

Udseende af en modig spejl

Personer af denne art når op til 23-26 centimeter, og deres vingespind er 38-44 centimeter. Væg store spætte højst 100 gram.

Fuglen har en farverig fjerdragt, som udfører camouflagefunktionen blandt vegetationen. Mandene på bagsiden af ​​hovedet har en strimmel mørk rød farve, mens hunnerne ikke har en sådan strimmel. Halsbeklædningen er meget hård, da spejle bruger halen som en støtte, når de sidder i træer.

Hovedet, ryggen og nadhvosten i de store blegede spejle af sort farve, og halsen og maven er lysebrune. På siderne af kroppen er der lette striber. Ekstreme halefjer har en hvid farve. Halen er sort. Fra næb til brystet strækker en strimmel af sort.

Den spotted spejl er vigtig i økosystemet.

Habitat af stor motley woodpecker, kostvaner

Stor spætte beboer en stor del af kloden og findes i næsten alle regioner med rigelige skovressourcer. Han er fundet og på De Kanariske Øer og på Kamchatka og i Japan. I de fleste tilfælde foretrækker fuglen en stillesiddende livsstil, selvom det undertiden gør små migreringer til nabolande.

Fuglen stiller ikke store krav til habitatet, så det er nemt at udstyre boliger i den tætte taiga og i parken i en tætbefolket storby. Det hele afhænger af fødevareforsyningen og klimatiske forhold.

Hvad angår kosten, hoveddelen af ​​det er insekter. Selv skolebørn og småbørn ved, at spejlet er den øverste orden i skovfloraen, som ødelægger store kolonier af forskellige skadedyr, såsom:

I mangel af en sådan næringsrig foder har fuglen ikke mulighed for at spise nødder, bær eller svampe. Samtidig afhænger overvejelsen af ​​plante- eller dyrefoder af områdets sæson og geografiske karakteristika. Både kvinder og mænd søger mad i visse områder. Hvis fødevareforsyningen er meget dårlig, flytter fuglene til andre dele af skoven.

I foråret-sommeren er diæt forskellige insekter og deres larver.

Blandt dem er:

Desuden vises i kosten ofte forskellige sommerfugle og myrer. I nogle tilfælde spiser fuglen carrion, og til tider ødelægger redenen for andre små warblers.

Det er kendt, at Great Spotted Woodpecker har en fantastisk fingerfuldhed, som understreges med 130 næse pr. Minut. Ved en sådan hastighed kan ikke en eneste lille skadedyr gå ubemærket.

Hvad spiser den Great Spotted Woodpecker om vinteren og efteråret?

Med ankomsten af ​​alvorlige kolde snaps fuglen foretrækker plantemad, som indeholder en stor mængde protein.

Favoritte delikatesser omfatter:

Ornitologer udskiller unikt system for at opnå frø fra keglersom bruges af næsten alle typer spejder. Men repræsentanter for den store farverige spejl bragte det til den nuværende perfektion.

For en start skal fuglen få en fyr, ceder eller anden kegle, og i dens næb flytter den til et tidligere forberedt sted, den såkaldte ambolt. Som en lignende anordning anvender fjederen en klem eller en slids i den øverste del af bagagerummet.

Med et kraftigt slag i næb bryder en spætte en kegle i stykker og begynder at handle efter planen og tager små frø ud af skrælning af skalaer. Op til 50 sådanne ambolter kan være til rådighed for en voksen person, men i drift, som regel, находится лишь 2-3 единицы. По этой причине, не удивляйтесь, если вы увидите под одним деревом массу шишек и чешуек.

Несмотря на наличие многих фактов и фотографий, поведение дятла во время добычи пищи изучено лишь на несколько процентов. Остаётся надеяться, что в будущем наука поведает нам новые уникальные секреты.

Når den store spotted spejl begynder parringssæsonen. Nestende funktioner

Ligesom nogle andre fuglearter, repræsentanter for Dyatlov-familien forbliver meget trofaste for deres ægtefæller. Fugle er præget af monogami og fantastisk ægteskabelig troskab. De vil ledsage en kvinde til slutningen af ​​deres liv, beskytte dem mod rovdyr og andre farer, der ligger i skoven ved hver tur. Endelig puberteten kommer i en alder af et år. Det er vigtigt at bemærke, at parret efter vellykket parring kan forblive sammen til næste sæson. Eller de afviger et stykke tid, og derefter genforbinder i foråret.

I parringsperioden opfører fuglene sig meget interessant og bemærkelsesværdigt. De første karakteristiske træk ved adfærd bemærkes allerede i slutningen af ​​februar og begyndelsen af ​​marts. Mænd lave høje lyde, råbe og vise speciel aggression. Kvinder forbliver mindre aktive og forbliver rolige. I midten af ​​den sidste måned af foråret begynder par at parre sig.

At vælge et træ til reden er en mandlig opgave.

Da det bruger følgende træer:

Det vigtigste er, at racen var blød, men ikke ruttet.

Den særegne egenskab af den store skovhuggespætte, der findes i sjældne skove, er årlige reden liggende. Hvis fuglen bor i et nåletræ, vil det sandsynligvis komme tilbage til sit tidligere bopæl. Fuglen har en hul i en højde på 6-8 meter, hvilket gør et hul i bagagerummet på 25-35 centimeter med en diameter på 10 cm.

Hanen er involveret i byggearbejde, og de varer ikke længere end to uger. Hanen udskifter regelmæssigt hanen og hjælper ham med konstruktionen af ​​strukturen.

Æglægning sker i midten af ​​foråretSom regel i anden halvdel af april. I koblingen kan være fra fem til syv æg med hvide skaller. Rugeæg, både hunner og hanner. Manden sidder på dem om natten for at beskytte reden fra rovdyr. Inkubationsperioden slutter om 10-12 dage, når blinde, hjælpeløse væsener fødes.

Hvilke farer truer skovhuggeren?

Det kan antages, at spidsen ikke har nogen fjender, da dens kraftige næb er et meget effektivt våben til forsvar og angreb. Dette er dog ikke tilfældet. Røverfugle fra tid til anden angriber spætte og ødelægger deres rede.

Blandt dem er:

Hvis du er opmærksom på jordbaserede rovdyr, som er en fare for spejle, da skal marten og ermine tilskrives dem. Selv små gnavere, som egern og rødhårede (en slags flagermus), kan skade fuglens normale eksistens. Gentagne gange er spejder undertrykt af stjernestjerner, der slår sig ned i deres huler.

Men på grund af et bestemt sæt karakteristika, som spejle har været i gang med en lang tilpasning til miljøet, kan mange rovdyr simpelthen ikke nå rederne.

Hovedtræk ved tilpasning til habitat er vist nedenfor.

  • Tilstedeværelsen af ​​klæbende kløer gør det muligt for fuglen at holde fast på træstammen eller på tynde grene,
  • Tilstedeværelsen af ​​en stiv hale med en spids ende giver et pålideligt greb med bagagerummet, så skovhuggeren glider ikke ned, mens du nestrer redenen,
  • Tilstedeværelsen af ​​et stærkt og langt næb giver dig mulighed for effektivt at gennembore barken og få mad,
  • En meget lang og klæbrig tunge tjener til at få insekter fra de mest utilgængelige steder,

Hvad er forskellen mellem den lille og den store spotted woodpecker?

  • Eksterne egenskaber. Repræsentanter for de små arter har en tværgående sort stripe på kinden, som afbrydes af en hvid plet i nakken. Imidlertid mangler enkeltpersoner en lyserød eller rødlig undertøj, men har en rød hue med en sort kant på hovedet.
  • Fugle skelnes af arten af ​​de producerede lyde. Den første type opretter en meget kort brøkdel, som ikke kan vare længere end 0,6 sekunder og inkluderer fra 12 til 13 skud. Det er imidlertid meget problematisk at skelne mellem to typer af denne funktion, da I virkeligheden ligner brættet en solid lyd. Imidlertid er dens voicing meget hurtigt tabt og falder ind i ørkenen. Repræsentanter for den store spotted spejl kan klare op til 130 slag per minut. Af denne grund høres lyden i hundredvis af meter. Fraktionen af ​​små spejle ligner ofte sangen af ​​sangfugle.
  • Størrelsen af ​​en lille spejl er lidt mindre: længden er 14-15 centimeter,
  • Fugle adskiller sig i habitatudvælgelsesfunktioner. The Little Woodpecker kan lide at leve i løvfældende og blandede skove, tæt på damme og sumpere. Undgår mørke nåletræer.

Woodpecker er en fantastisk skovvilla. Dens rolle for økosystemet er meget stort, så det giver ingen mening at stille spørgsmålet: "Er denne fugl nyttig eller omvendt"?

Opførelsen af ​​de store skarpe spejl

Store farverige spejdere foretrækker en ensom livsstil, hver enkelt har sit eget foderareal. Men med en høj fugttæthed kan disse grunde krydse hinanden. I sådanne tilfælde opstår der konflikter, især under nesting.

The Great Spotted Woodpecker spiser både dyr og planteføde.

Spejle af kun ét køn står i konflikt med hinanden, det vil sige at hanen ikke har noget imod, om der er en kvindelig på sit territorium. Under showdownen rammer fuglene hinanden med vinger og næb. Samtidig bliver de i en truende stilling - lidt åbne næb og flæskefjær på hovedet.

The Great Spotted Woodpecker er en fugl, der ikke forlader sin habitat, fuglene er stillesiddende, og kun indbyggerne i de nordlige regioner under en strømbrud kan ændre deres habitat og flytte til varmere og mere nærende lande.

Lyt til stemmen af ​​den store motley spejl

Store farverige spejle flyver meget godt og klatrer træer. Oftest stiger spættefugle bare og flyver kun, når de skal flytte til et andet træ.

Spotted woodpecker på jagt efter mad.

Woodpeckere lever på forskellige træer, de har valgt både taiga træer og byparker. I dette tilfælde er fuglen ikke bange for mennesker og bor tæt på ham.

Ernæring af spotted woodpeckers

Om sommeren byder spejder på forskellige insekter, der findes i barken af ​​træer. Woodpeckers kontrollere omhyggeligt hver slot på bagagerummet. Fugle har en lang næb og en høj følsom tunge op til 4 centimeter lang. Det er med fuglens tunge, at forekomsten af ​​insekter bestemmes, hvorefter et hul omkring 10 centimeter dybt er udhulet. Woodpeckers får insekter fra revner også ved hjælp af tungen.

Søgen efter insekter begynder fra bunden af ​​træet, hvorefter spidsen bevæger sig gradvist opad. I det næste træ gentages proceduren igen. Store plettet spætte vælger altid gamle træer, der er beskadiget af træbagler. Heraf følger, at spejle er skovrensere, da de redder træer fra skadedyr.

Vegetabilsk mad er også velegnet til fuglfoder.

Om vinteren spiser spættefrugter på plantefødevarer: egern, nødder og frø. Insekter om vinteren er yderst sjældne. Hvis mad ikke er nok, skal spidsen ændre sin habitatsone. Unge dyr må ikke vende tilbage til deres hjem i flere år, og gamle fugle er tilbageholdende med at ændre deres sædvanlige livsstil.

I foråret, når frø og knopper er væk, og nye insekter endnu ikke er kommet frem, spiser spætte på sap af træer. De udtrækker saften på den sædvanlige måde og slår barken af ​​træer med deres kraftige næb.

Fjender af spotted woodpeckers

Woodpeckers er modige fugle, de er ikke bange for rovdyr, men flyver hurtigt væk med en forestående fare. Store spotted woodpeckere ignorerer folk; hvis en person kommer tæt på et træ, hvor en spejl sidder, flytter sidstnævnte simpelthen til den anden side af bagagerummet. Kun i det tilfælde, hvor en person viser en øget interesse for skovhuggeren, råber han højt og flyver til et andet sted.

Men det er værd at bemærke, at spejle mødes godt med mennesker i mange hundreder af år. Befolkningen er ikke truet med udryddelse, da antallet af store flækkede spejle er konsekvent høj.

Se videoen: Is this Bird a Living Dinosaur? (August 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org