Dyr

Hvad et dyr - muskrat

Pin
Send
Share
Send
Send


Muskrat er en kommerciel jagtart af pattedyr. Værdsat af dens slidstarkt sandpapir. Kød er også spiseligt. I nogle lande serveres den endda på bordet som en lækker skål. Gnaveret er meget produktivt og godt akklimatiseret i det nye miljø. Når ukontrolleret, beskadiger muskraten landbrugsjord og bliver en bærer af sygdomme, der er farlige for mennesker og husdyr. Fotoet og beskrivelsen hjælper med at opdage og fange dyret, samt at forstå, hvor sikkert dets kød er.

Beskrivelse og kendetegn ved dyret

Muskratens slæg tilhører den vole subfamily. Denne semi-akvatiske gnaver blev bragt til Eurasien fra Nordamerika, hvor den blev bredt udbredt. Andre navne er muskekatten og vandkaninen. Muskrat tilpasset til dyrkning i private gårde. I den vilde form opbygger den boliger i form af grav og overflade "hytter" i små damme, og det producerer også mad der. Dyret skader landbruget vandingsanlæg.

Advarsel! Levetiden for en muskrat i fangenskab er op til 10 år. I naturen lever gnaver ikke længere end 3.

Muskratens egenskaber tilpasses ved evolution for vellykket bevægelse under vand:

  • kroppen er tæt, med en kort hals,
  • torso længde - 23-36 cm,
  • bagben har svømmemembraner,
  • halen er dækket af sparsomme hår og skalaer, har en lille kam af aflange hår på nederste del,
  • hale længde - op til 28 cm,

  • hoved dumt, lille i forhold til kroppen,
  • øjnene er små, ørerne er næsten helt skjulte i pelsen,
  • kæben er indrettet til fodring under vand,
  • vægt - 1-1,5 kg, op til maks 1,8 kg.

Handelsværdi af muskat rotte

Pels - muskratens hovedegenskab. Den består af blødt undercoat og hårdt beskyttelseshår. Farven går ensartet fra mørkebrun eller endog sort på ryggen og benene til lysende nuancer af underlivet. Om sommeren bliver hele kroppen lettere. Gnavere pels er tyk og fluffy, har en høj vandmodstand.

Muskratskind er efterspurgte blandt producenter af pelsfrakker, vinterhatte, kraver og andre beklædningsgenstande. Materialet ligner dyre typer pels, med lys og varm. Den største ulempe er, at sådanne tøj ikke vil være holdbare. Ved 4.-5. Årstid begynder hårene at falde massivt ud, skindene gnider og mister deres dekorative udseende. Men der er stadig mange mennesker, der ønsker at bære muskrat pelsfrakker. Udgifterne til sådanne beklædningsgenstande er flere gange mindre end for elitmodeller, så mods erstatter simpelthen en slidte hat eller pelsjakke med en ny.

Musky rotte i madlavning

Der kan være en bias mod muskratens ernæringsmæssige kvaliteter. Faktisk er dette dyr ikke snavset og har lighed med sine fjernt mindre slægtninge - almindelige rotter og mus. Renlighed manifesteres ikke kun i forhold til pelsen:

  1. Muskraten er indrettet til at spise næsten helt vegetabilsk mad.
  2. Animalsk mad i artens diæt - bløddyr, insekter, små fisk og i hvert fald ikke affald eller carrion.

Kødet af dette pattedyr er ens i smag til kanin og and. Ved udarbejdelsen af ​​en temmelig standard typer varmebehandling. Men før muskraten sendes til komfuret eller i ovnen, er det vigtigt at fjerne muslinger korrekt i nærheden af ​​kanalkirtlerne. De udskiller en fedtvæske, der vil forkæle smagen af ​​det færdige kød.

Rådet. Vær ikke ked af det, hvis du har lavet en gnaver med kirtler. Situationen vil korrigere blødning i flere vand i 3-5 timer.

Muskratkød anses for at være diæt, med hele den resulterende liste over nyttige kvaliteter. Godt absorberet af menneskekroppen og fedtet. Sandt nok har den et lavt smeltepunkt og smelter uden spor ved slutningen af ​​normal madlavning. Separat er fedt ikke brugt til madlavning, men bruges til lægemidler.

Vand kanin jagt

Under betingelser i en privat husstand vokser muskrater i rummelige kabinetter, bur eller i indhegne damme. Gnavere er uhøjtidelige for mad. De er ganske forskellige plantefødevarer. Dyravl på skindene betragtes som en rentabel forretning.

Det er lovligt at jage en muskrat hele året rundt. I foråret og næsten hele varmen smelter den, og den højeste kvalitet pels er opnået om vinteren. Den semi-akvatiske gnaver er fanget i fælder eller skudt fra våben. Det er ret nemt at gøre dette, da dyret er langsomt og årvågent. Muskrat har mange naturlige fjender blandt skov, vandindbyggere og endda fugle. Denne faktor begrænser muskelrottens population på trods af den høje fecunditet, den hurtige udvikling af de unge og evnen til at tilpasse sig nye klimatiske forhold.

Vandkaninen viser lidt på øjnene om dagen. Den optimale tid til jagt er nat. Sandt om foråret i parringsperioden kan dyret findes i løbet af dagen. Muskatten er et fantastisk dyr, i modsætning til andre gnavere. Avl og jagt på det er rentable anliggender. Derudover kan muskraten være en velsmagende og usædvanlig kostskål på bordet.

Livsstil

Homeland af dette lille pattedyr er territoriet i Nordamerika fra Alaska til de nordlige regioner i Mexico. I begyndelsen af ​​forrige århundrede kom dyrene til Europa, hvor de blev vant perfekt. I dag udgør muskrats habitat hele Rusland, de nordlige og centrale regioner i Europa, Sibirien og skov-steppen til Yakutia og Korea. Den sydligste befolkning bor langs islams floder. For livet har dyr valgt lavstrømmende floder, torvgrave, søer og skov damme, vådområder. Det meste af tiden dyrene bruger i vandet, kommer til jorden for mad til vinteren. Under vand kan et dyr holde op til 15 minutter uden at trække vejret. Sådan lang tid skyldes blodets særlige sammensætning - hos dyr, et forhøjet hæmoglobinindhold i blodet og myoglobin i musklerne.

Dyret er mest aktiv i morgen og aften skumringen. De ser ikke godt ud og har en dårligt udviklet lugtesans, men et meget følsomt øre.

Muskrat fodrer på forskellige planter:

  • reed,
  • siv,
  • siv,
  • padderok,
  • afgrøder
  • Blade og kviste af buske,
  • Rødder.

Udover at plante mad, spiser de flodbløddyr, små fisk, frøer.

Muskrat er territoriale dyr. Hver familie bor i et bestemt område, hvis grænser mændene markerer med en speciel sekret udskilt fra inguinalkirtlerne. Dyret lever i gravhuller, som graver på bankerne eller i hytterne, der er bygget efter eksempelet på bæverhytter fra grene, rødder, græs, silt. Indgangen til boligen er altid placeret under vand for større sikkerhed for boligen. Hødenes højde kan nå en og en halv meter og har flere separate sektioner til opbevaring af fødevarer. Mink dyret udstyrer også med flere sektioner. Længden af ​​bevægelserne kan være op til ti meter.

På steder, hvor en meget stor muskrat befolkning lever, forårsager mange hytter alvorlig skade på vandingssystemet.

I naturen er et pelsdyrs liv maksimalt 3-4 år. I fangenskab kan de leve op til 10-12 år. Forskellen skyldes ikke kun den overflod af mad derhjemme, men også manglen på rovdyr. Af naturlige fjender indgår:

I de kolde og snerige vintre kan muskratminke ødelægge vildsvin på jagt efter let mad. Den mest farlige rovdyr til muskraten er mink.

Muskrat Udseende

Udseende af en muskrat svarer meget til udseendet af en grå rotte. Den gennemsnitlige vægt er ca. 1,5 kilo, og maksimumet kan nå op til 2 kilo. Længden af ​​kroppen hos en voksen person varierer fra 20 til 35 cm. Dyret har en lang hale, hvis længde kan være 10-15 cm. Der er ingen forskel i størrelse mellem mænd og kvinder. Dyrene har en kort hals og en plump krop. Tyk pels er forsynet med kroppen, ikke subkutant fedt. Skallen af ​​en muskrat ligner meget på en rotters kranium, har udtalt kæber og en flad pande. Dyrehullet af dyret er langt, med høje øjne og små ører. Halen af ​​dyret er fladt, med sparsomt hår. Korte poter har små membraner mellem fingrene.

Muskratskindet er kort og tykt, meget tæt. Disse kvaliteter tillader ikke ham at blive våd med et langt ophold i vandet.

Dyrene har en kort og meget blød, tæt underlag. Muskratens farve er forskellige nuancer af brun med en overflod af rødt og sort hår. Dyrets underliv er meget lettere end bagsiden af ​​ryggen. I mellemtiden ser muskraten ud om vinteren, og om sommeren er der stor forskel. Dyrets vinterjakke er meget tykkere, pelsen er mørkere og mere skinnende. Sommerhud virker mere rød, pels løs.

reproduktion

Muskratter når seksuel modenhed i en alder af syv til ti måneder. Graviditet hos kvinder varer cirka 32-33 dage og slutter med fødslen af ​​syv eller otte pupper. Det første kuld, kvinden bringer i begyndelsen af ​​foråret. I de nordlige regioner opdrætter parret kun to gange, og i de sydlige regioner kan antallet af kuldyr nå op til fem. I de sydlige regioner i ynglesæsonen varer hele året rundt. Dette skyldes en tilstrækkelig mængde mad og et varmere klima. I første omgang forlader kvinden ikke reden. opholder sig hele tiden med deres afkom. Hanen bringer mad til hele familien. Vægten af ​​nyfødte babyer er ca. 25 gram. De fodrer modermælk i de første to måneder, men allerede i en alder af tre uger begynder de at spise planter og rødder.

Cubs bruger altid den første vinter sammen med deres forældre, og kun om foråret går de på udkig efter fri territorium og etablerer deres egne boliger.

Vandrotte

Den nærmeste slægtning til muskraten er vandrotten. Dyret har en mere afrundet krop og en forkortet næse. Vattendyrkenes vægt afhænger af sæsonen og fodringsbetingelserne, men i gennemsnit er den ca. 200-300 gram med en kropslængde på op til 25 cm. Vandrotten bevæger sig mere ved at hoppe, svømmer ikke dårligt, men foretrækker at bruge det meste af sin tid på land. Det foretrækker at bosætte sig tæt på vandområder og på vådområder. Med fremkomsten af ​​koldt vejr kommer dyret tættere på den menneskelige bolig - de kan bo i kældre og skure, garager og endda i beboelsesbygninger.

Muskrat og nutria tilhører den samme familie, og for en ikke-specialist ser meget lignende ud. Forskellen mellem arten er dog stor: coypus er meget større, den har et stort hoved med ret små øjne og ører. En kort næse slutter med en lang og hård overskæg. Vægten af ​​nutria kan nå op til ti kilo med en kropslængde på op til en meter. Udadtil ser coypusen svømmer langs floden mere som en bæver. Pelsen af ​​dyret er tæt, tykt, kan være både rødgrå og næsten brun. Den lange hale er næsten blottet for uld og tjener som en ror. Nutria feeds på plantemad, foretrukne rødder og unge skud af sedge og rier. Insekter og frøer samt små fisk spiser de ikke så aktivt som muskrater.

Muskraten forveksles ofte med otter, selv om disse dyr ikke kun er nære slægtninge, men også har helt anderledes udseende.

Otter tilhører familien af ​​gunties. Men forskellen mellem de to dyr er ikke kun det. Dyret ligger tæt på reservoirerne og fører en semi-akvatisk livsstil, der hovedsagelig fodrer fisk, bløddyr, frøer, fugleæg og fugle. Ofte jager en otter for en muskrat. Otterne graver altid deres huller på kysten. Dyrets krop er lang, godt strømlinet. Længden af ​​et voksen individ med halen kan nå en og en halv meter. Vægt - ca. 6 - 10 kg. Farve overvejende mørkebrun. Dyrehullet er langstrakt med store og udtryksfulde øjne. Dyret har skarpe tænder. Otterens poter er korte, men stærke. Der er membraner mellem fingrene, så otteren kan svømme perfekt.

Beskrivelse af muskrat

Muskatten er en enkelt repræsentant for sin art og muskrats genus.. Muskrater er repræsenteret af semi-akvatiske organismer af underfamilien af ​​voles tilhørende gnaverkampen og betragtes som en af ​​de største medlemmer af familien Muridae i den nordlige del af Amerika. De tilpassede sig også til eksistensen i Rusland, Europa og Nordasien, hvor de blev bragt kunstigt.

Deres ydre akavet tvunget til at tilpasse sig vandmiljøer. Det er en semi-akvatisk gnaver, der skader irrigation landbrugsstrukturer og er ordnet for flodkanaler på samme tid. Muskrat lever i vilde natur af floder og søer, og i kunstige reservoarer, under betingelser for individuelle gårde.

udseende

Muskratter har vandtæt pels, hovedsagelig brunlig i farve. Den består af flere lag vagtjakke og undercoat. Disse er tykke, silkeagtig til touchfibrene af højeste kvalitet. Kroppen er dækket af tyk, blød isolerende uld samt beskyttende hår, der er længere, grove og har et blankt udseende. Denne struktur skaber en hydrofob virkning, som følge af, at vand ikke kan trænge ind i ulden i huden. Muskrater omhyggeligt pleje deres "pelsskind", rengør det regelmæssigt og smør det med specielt fedt.

Dette er interessant! Farven kan varieres. Ryg og ben med hale er normalt mørkere. Maven og halsen er lysere, ofte gråagtig. Om vinteren er kappen markant mørkere, mens den om sommeren brænder ud i solen og lyser en skygge af to.

Deres haler, der ligner rattet, komprimeres sideværts og er næsten uden hår. I stedet er de dækket af hård hud, som om de komprimeres i siderne, og langs bunden er en hår grov kam, der efterlader et mærke på en løs vej i gang. Ved sin base er indinale kirtler, der udsender en kendt musky duft, hvorigennem dyret markerer grænserne for dets territorier. Halen af ​​denne rotte er involveret i bevægelse, der tjener som støtte på land og et svømmerør i vandet.

Muskraten har et lille hoved med en stump lille næse. Syn og lugt er dårligt udviklet, hovedsageligt dyret er afhængig af at høre. Kroppen er afrundet og tykt. Muskratens ører er så små, at de næppe mærkes bag håret omkring dem. Øjnene er små, stikker ud over hovedets struktur, er placeret højt. Med hensyn til tænderne, som alle gnavere, har muskrater meget mærkbare snegle. De stikker ud over munden, ligger bag læberne. Denne struktur gør det muligt for dyret at gnave genstande på en dybde, så vand ikke falder ind i mundhulen.

Muskrats forpaws består af fire kloede tæer og en lille. Sådanne små fordele er helt egnede til den dygtige manipulation af plantematerialer og grave. På muskus muskratklove er der fem kloede tæer, som har en delvist bedøvet struktur. At det gør det muligt for dyret at bevæge sig perfekt i vandelementet. Fysiske egenskaber hos et voksent dyr: kropslængde - 470-630 millimeter, hale længde - 200-270 millimeter, omtrentlig vægt - 0,8-1,5 kilo. I størrelse ligner den gennemsnitlige voksenmuskrat noget mellem en bæver og en almindelig rotte.

Karakter og livsstil

Muskratter - rastløse dyr, der kan være aktive døgnet rundt. De er fremragende bygherrer af senge- og tunnelgravemaskiner, der graver for flodernes stejle bredder eller bygger reden af ​​mudder og planter. Deres burrows kan nå 2 meter i diameter med en højde på 1,2 meter. Husets vægge er omkring 30 centimeter brede. Inde i boligen er der flere indgange og tunneler, der går ind i vandet.

Afregninger er isoleret fra hinanden. De kan nå en intern lufttemperatur 20 grader varmere i forhold til den omgivende udetemperatur. Muskratter skaber også en såkaldt "feeder". Dette er en anden struktur, der ligger i en afstand på 2-8 meter fra sengen og bruges til at opbevare mad i vintermånederne. Muskrater bryder tunneller gennem mudderet fra deres lodge til deres "vaults" for at lette adgangen til reserver.

Muskratter kan også beboere drænkanalerne på landbrugsjord, hvor der er meget mad og vand. Den ideelle vanddybde for muskratmiljøet spænder fra 1,5 til 2,0 meter. De lider ikke af smalt rum og kræver ikke store vandbreddegrader. Deres vigtigste kriterier for afvikling er overflod af mad i bred tilgængelighed, der leveres i form af landbaserede kyst- og vandplanter. Tunnelængden når 8-10 meter. Indgangen til huset er ikke synlig udefra, da den er sikkert skjult under vandet. Muskrat har en særlig metode til boligbyggeri, som beskytter dem mod oversvømmelser. De bygger det på to niveauer.

Dette er interessant! Disse dyr er store svømmere. De har også en anden speciel indretning - tilførsel af næringsstoffer i blodet og musklerne til vellykket undervands liv. Dette giver muskeknagere evnen til at modstå lang tid uden adgang til luft.

Derfor er de i stand til lange dykker. Были задокументированы случаи нахождения животного под водой в течение 12 минут без воздуха в лаборатории и на протяжении 17 минут в дикой природе. Дайвинг – это очень важный поведенческий навык ондатр, который позволяет в краткие сроки убежать от преследующего хищника. Потому что он позволяет им успешно остерегаться недоброжелателей и плавать в безопасности.På overfladen svømmer muskraterne med en hastighed på ca. 1,5-5 kilometer i timen. Og det er endda uden brug af en hemmelig accelerator - halen.

De bruger deres baghjul til at bevæge sig rundt om jorden. På grund af kroppens struktur og dens overordnede storhed og træghed - ser bevægelsen ikke meget æstetisk ud. På grund af den lille størrelse af de forreste poter, understøttes de tæt under hagen og anvendes ikke til bevægelse. Under vand til svømning vil muskraterne bruge deres haler og benytte sig af vandret bevægelse. Strukturen i deres krop under svømning giver dig mulighed for hurtigt at flytte vandet for at forfølge lovovertræderen eller at unddrage rovdyr. Også i løbet af flugt kan være nyttige tunnellignende huller, gennem det mudder, som de med succes skjuler. Muskratter kan grave dem til siden af ​​flodbredden og vente på rovdyret under et lag af vegetation, der ligger over vandlinjen.

Husets struktur giver dig mulighed for at redde den nødvendige termoregulering. For eksempel under kold vinterfrost falder lufttemperaturen i hullet ikke under nul grader Celsius. At besætte et vinterhus kan samtidig op til seks personer. En stor befolkning i vinterperioden giver dig mulighed for at overholde metabolske besparelser. Jo flere dyr, jo varmere er de sammen.

Derfor er det i dyr, der lever i grupper at overleve i koldt vejr, større end hos ensomme individer. Muskrater er mere modtagelige for koldt, når de er alene. Især følsom over for kulde er den absolut nøgen hale af et dyr, som ofte er frostbit. I ekstreme tilfælde kan muskraterne tygge deres fuldstændig frostbittede hale for at få sin hurtige helbredelse. Også ofte registrerede tilfælde af intern kannibalisme. Et sådant fænomen kan forekomme som følge af overbefolkning af boliggruppen under mangel på mad. Også ofte er der en kamp for mænd for kvinder og territoriale placering.

Hvor mange muskrat lever

Den gennemsnitlige forventede levetid for en muskrat er mindre end 2-3 år.. Det drejer sig om dyrs høje dødelighed i naturen, som er 87% af individerne i det første år af livet, 11% i det andet, de resterende 2% lever ikke til 4 år. Under husstanden lever muskrater op til 9-10 år, forudsat at de holdes i komfort. Forresten er det ret simpelt at holde dem i fangenskab. Muskrater fodres med alt, hvad de tilbydes og med glæde. I perioden med forbedret vækst kan du tilføje calciumholdige produkter til menuen. Såsom cottage cheese, mælk, magert fisk og kød. Muskratter tilpasses hurtigt til tilstedeværelsen af ​​en person, men mister ikke årvågenhed. Disse dyr kan være bærere af mange sygdomme.

Habitat, levesteder

Tidlige rapporter om amerikansk bosætters historiske historier viser, at det første antal af disse dyr blev indledt i Wisconsin. Vådområder blev ikke fuldt ud udforsket før masserebosættelsen af ​​folk i staten. I denne periode svingede muskratbefolkningen kraftigt på grund af tørke, der skiftede med ekstreme vintre. Den største skade på befolkningen skyldtes ødelæggelse af levesteder. Til dato har muskratpopulationer været præget af historiske tal, men bevarer befolkningens store levedygtighed.

Dette er interessant! Det naturlige område ligger i Nordamerika. Akklimatisering af disse dyr blev lavet i Rusland og Eurasien. Over tid, for at øge deres antal, blev de også bosat i andre landes territorier. Sådan iver er forbundet med brugen af ​​muskratskind i industriel produktion.

Muskrater beboer alle slags tørvede søer, kanaler og vandløb. De foragt ikke, som naturlige reservoarer, og kunstigt skabt. De kan endda findes omkring byen, fordi nærværet af en person i nærheden ikke skræmmer dem på nogen måde. Muskratter er ikke til stede på steder med dybfrysning af vand om vinteren og steder uden naturlig vegetation.

Muskrat Diet

Muskrater er trofiske forbrugere i mellemklasse, der hovedsagelig spiser plantemateriale, såsom: kål, reed, ukrudt og andre planter, der vokser i vandet og ud for kysten. Mindre kedelige individer kan med succes spise mollusker, krebs, frøer, fisk og carrion, hvis noget af dette er rigeligt. Det anslås, at 5-7% af muskratmenuen består af animalske produkter.

Om vinteren vælger de madkuffer samt undervandsrødder og knolde til hovedkilden til mad.. Disse dyr foretrækker at fodre inden for højst 15 meter afstand fra deres hus og som regel går de ikke selv med akut behov for en afstand på mere end 150 meter.

Naturlige fjender

Muskatten er et vigtigt bytte for mange rovdyr. De jages af hunde, coyoter, skildpadder, ørne, høge, ugler og andre små rovdyr. Minka er en af ​​de største rovdyrer af øgler. En tidlig undersøgelse af forholdet mellem de to organismer viste, at en prøvestørrelse på 297 produkter indeholdende minkrammer i 65,92% havde muskratrester.

Befolkning og arter status

Muskrats er udbredte dyr, men hver 6-10 år gennemgår befolkningen skarpe reduktioner. Årsagen til det systematiske fald i antallet er ikke blevet fastslået. Samtidig er muskelrotter særligt frugtbare og let at tilpasse sig til forskellige forhold.

Muskrat og mand

Muskrats muskrat er en af ​​de vigtigste industrielle pelsbærende dyrearter. Den største værdi er i sin slidstærke, bløde hud. Også spiselige og kød af disse gnavere. I byerne Nordamerika kaldes det ofte "vandkrybningen". Han fik dette navn på grund af sin smag og unikke kostsammenstilling.

Den musky gnaver blev betragtet som "brød og smør" af Wisconsin fælden. Fra 1970-1981 32,7 millioner huder blev høstet fra "fangsten" af Wisconsin vådområder. De fleste forvaltningspraksis for staten tillader produktion af store mængder muskrater. Til gengæld fører muskratpopulationens høje niveau til skader på levested og spredning af en ødelæggende sygdom.

Dette er interessant! Muskrater har konsekvent spillet en vigtig rolle i Wisconsin pels markedet. Efter et par år var kødet af disse dyr hovedproduktet af det, der blev købt og solgt i pelsindustrien.

I en række bosættelser og reservoirer beskadiger muskrater kunstvandingssystemer, dæmninger og dæmninger, takket være deres eksplosionsevne. Således er skader på gårde påført, risdyrkning lider mest af deres "bestræbelser". Ukontrolleret reproduktion af muskrater kan skade kyst- og akvatisk vegetation ved at forbruge ukontrollerede mængder.. Mere end ti naturlige brændselssygdomme kan tolerere disse søde dyr. Blandt listen er også farligt paratyphoid og tularemia.

Samtidig er muskelrotter meget vigtige i miljømæssige termer. De hjælper med at opretholde vådområderne i rækkefølge og åbne dem, rydde vandveje, takket være øget forbrug af vegetationen der befinder sig. Dette giver dig mulighed for at organisere en jævn strøm af en række mere følsomme typer planter, såvel som insekter, vandfugle og andre dyr.

Se videoen: muskrat attacks a mink (August 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org