Dyr

Amur skovkat (Far Eastern Leopard cat)

Pin
Send
Share
Send
Send


Amur skovkatten er et pattedyr, et rovdyr af kattefamilien. Denne race har et nært forhold til Bengal (asiatisk) kat. Andet navn på Amur skovkatten er "leopard". Han modtog det på grund af sin farve, ligner farverne på en leopard.

Slægtninge til Amur skovkatten lever i varme lande. Overraskende faldt hans forfædre i taigaområdet. Dette forklares også af, at det måske var engang meget varmere her end nu. Efter skift af poler og afkøling måtte disse utroligt smukke katte på en eller anden måde tilpasse sig Ruslands hårde klimatiske forhold.

I Rusland bor en vild kat i Fjernøsten, i Amur-regionen og i Ussuri-regionen. Uden for Den Russiske Føderation er det bosat på kysten af ​​Japans hav, i Kina og det indiske subkontinent.

Skovkattens levested er overgroet med buske af floddale, søer med røde øer, lave foden dækket af blandet skov. Amur-katten stiger normalt ikke højt i bjergene. Det tåler kolde, hårde vintre, men er helt uegnet til livet i snedækkede områder.

Repræsentanter for Amur-skovkatteavlen er de mindste blandt asiatiske katte. Ifølge beskrivelsen af ​​racen og udseendet er de ikke forskellige fra kæledyr:

  • Vægten af ​​en voksen person varierer fra 4 til 8 kg.
  • Kroppen er stærk og muskuløs. Dens længde, sammen med halen, drejer sig om en meter.
  • Hovedet er lille og langstrakt.
  • Øjnene er store, har en dyb landing og ligger i kort afstand fra hinanden.
  • Øren er afrundet i form.
  • Dyrets stærke poter er længere end den indenlandske katte og er udstyret med korte og stærke klør.

Amur skovkatten er meget tyk og blød. Farven kan have forskellige varianter fra grå-sand til gulbrun. Ovale rødlige pletter spredes gennem hele kroppen. De kan have en sløret eller tydelig skitse. Takket være disse pletter, der ligner de gamle kinesiske mønter, kaldes det i Kina den "pengekatte". På bagsiden er der tre forskellige bånd, på halsen og brystet er der nogle få bånd og to lys passerer langs panden.

Far østskovkatten er en ensom natlige rovdyr. Han er ganske genert og forsigtig, så det er meget svært at opdage. I tilfælde af fare har vanen at klatre træer. Amur-skovkatten foretrækker at jage fra baghold og overvinde offeret med et dybt skridt. Han jager smukt både på jorden og i træerne.

I kosten af ​​en vild kat er der gnavere, egern, chipmunks, fugle, fisk og slanger. Han kan også håndtere større dyr som harer eller ung rådyr. Han gemmer normalt rester af ufortøvet bytte ved at begrave ham i sneen og efter et stykke tid vender tilbage til at spise dem. På trods af frygt og forsigtighed tvinger de alvorlige frost disse katte til at nærme sig menneskelige boliger og jage gnavere og fjerkræ i gamle huse.

Ved siden af ​​en vild skovkat lever også større katte - lynx, leopard og tiger. Møde med dem kan ende for ham, så han forsøger at undgå dem. Men det er værd at bemærke, at Amur skovkatte har et ret skarpt temperament og stor styrke for deres størrelse. Uden forsinkelse er de i stand til at engagere sig med en fjende, der er større end deres.

Denne kat, denne repræsentant for kattefamilien foretrækker at organisere i hulerne af gamle træer og stenrige sprækker. Han bruger også gamle, forladte burger af dugger og ræve. Bunden af ​​dit hjem er normalt dækket af tørt løv og græs. Der er flere midlertidige lejre i skovkatens bolig, som han besøger fra tid til anden. I den hårde vinter har man en - den sikreste.

Folk forsøgte at tæmme en skovkatte mere end én gang. De positive resultater af sådanne eksperimenter er meget lave:

  • I hjemmet er kattenes levetid kort.
  • Wildlife rovdyr udgør en fare for at dele med andre kæledyr. Ja, og han behandler mand med wariness.
  • Selv hvis du tæmmer en lille nyfødt killing, vil han stadig have lyst til at flygte ind i skoven.

levested

Amur-katten er fordelt i Fjernøsten. Det kan findes i Amur-flodbassinet såvel som på kysten af ​​Det Japanske Hav. Disse dyr er lovlige beboere af Lazovsky, Bolshekhtshirsky, Khanka og Ussuri reserver, samt Kedrovaya Pad biosfæren reserve. Det er kendt, at nogle "rejsende" selv kom til Trans-Baikal Territory. Ifølge foreløbige skøn over specialister af disse katte er der kun ca. 2000 individer, og måske mindre, ingen generer virkelig med deres tæller.

Video om vilde Amur-katte:

Hvad ser Amur skovkatten ud?

Amur skovkatten er et lille dyr, dets vægt er fra 4-8 kg. Kroppens længde på 60-90 cm, hvoraf ca. 40 cm falder på halen. Katte er mærkbart større end katte. Hvordan kan Amur-katten ses på billedet.

Hovedet af Amur katte er afrundet, pande højt. Ørene er sat meget bredt små, afrundede, rettet frem og lidt til siderne. Øjnene er store, udtryksfulde, sætte lidt skrå og tæt på hinanden. Næsen er bred, lige med en stor, udtryksfuld krop af brun farve. Veludtalt små afrundede pads til vibrissae, som suppleres med en stærk hake.

I 2004 blev Amur-katten afbildet på en sølvmønte fra serien "Red Book of Russia" med en betegnelse på 1 rubel.

Amur-katte er stærke, godt strikkede dyr på højt ben med veludviklede muskler og tykt frakke. Farven er grålig gul i den nederste del af kroppen og gråbrun øverst. Afrundede auburnspots er spredt på kroppen, og mørke klare striber pryder hovedet og ansigtet.

Livsstil og vaner

Meget lidt er kendt om Amur-katte liv og vaner, tilsyneladende fordi de altid var i skyggen, i skyggen af ​​træer og Amur-tigre.

Der er tegn på, at Amur-katte er monogame, det vil sige, de vælger en kompis for livet. Dette er ikke typisk for katte og er i tvivl. Det er pålideligt kendt, at katten hjælper katten med at høste afkom. Amur-katte når puberteten meget tidligt. Allerede i en alder af 1 år er de klar til at give afkom. De parrer, som passer til kattene, i marts. graviditet varer 60-70 dage. Amur katte i kuldet har sjældent mere end fire killinger. Forventet levetid er 16-17 år.

Katte jager oftere i skumringen. Menuen består hovedsagelig af små dyr, gnavere og fugle. I almindelighed jager Amur katte for noget mindre end dem selv. Nogle gange er de ikke vanære at spise krybdyr, insekter og i sjældne tilfælde fisk. Hvis du er heldig, og Amur-katten snuble på resterne af en tiger- eller leopardfest, så bliver du ikke nødt til at jage. Cupids vidunderligt klatre træer, gemmer sig på toppen af ​​naturlige fjender.

Det er svært at sige, hvor aggressive disse katte er, når de møder mennesker, forsøger de at komme væk og ikke komme tæt på den menneskeskabte zone. Selv om sult ikke er en tante. I 2010 begyndte Far Eastern katte på grund af den lange kolde vinter at lave regelmæssige razzia på kyllingekopper i Primorsky Territory. Så snart sneen begyndte at gå, var der ingen katte.

Amur katte kan ikke lide friable sne. Under snefaldet må de ikke forlade huset i uger, indtil skorpen er dannet. De lever i forladte græs af andre dyr, i den varme årstid laver de rede på sig selv i træer og rødder. Katten har sædvanligvis flere midlertidige hylder på stedet, og kun om vinteren er der en, den mest komfortable og sikker.

Studie af Amur-katten af ​​felinologer fra WCS (video):

Holde i fangenskab

Ligesom andre vildkatte er Amur skovkatten meget vanskelig at temme. Desuden er det præget af hemmeligholdelse, som forhindrer at integrere i det menneskelige samfund. Det er værd at sige, at ingen forsøgte at tæmme dem for meget. Amur katte er unremarkable og kunne ikke interessere katteejere.

Amur-katte indeholder nogle zoologiske haver. I fangenskab dyrer dyrene godt, men folk fortsætter med at være forsigtige med mennesker. Hvis en person stadig vil have en Amur-kat, skal den opbevares i en ret rummelig aviary. Du kan fodre små gnavere og fugle en gang dagligt.

Amur skovkat: beskrivelse

Amur skovkatte er ikke meget større end dens hjemlige modstykker, og endog ringere end nogle af dem. Den gennemsnitlige længde af en sådan kat er ca. 70-90 centimeter. Halvdelen af ​​denne længde falder på en tyk og frodig hale. Benene er længere end andre vildkatte.

Vægten af ​​selv de største individer overstiger normalt ikke 7 kg. Sandt nok er det meget afhængigt af sæsonen: vilde far østlige katte jage meget og succesfuldt om sommeren, akkumulere fedt og ofte sulte om vinteren, tabe sig meget.

Pelsen fra en sådan kat er gråhvid eller gråbrun med mørke runde pletter (for dem i Kina blev disse dyr kaldt penge katte). Unge dyr har flere pletter end "gamle" katte. Pelsen er tyk og lang - op til 5 centimeter.

Langs højderyggen går der normalt 3 mørkebrune striber, et par baner - over halsen. Tegningen af ​​lyse og mørke striber på panden er et slags pas af en kat, den er individuel og gentages aldrig. Hage, nakke og bryst - beskidt hvidt.

Hovedet er lille, afrundet. Sløret er meget udtryksfuldt, det er umuligt at forvirre Amur-katten med andre repræsentanter for kattefamilien. På en bred og kort næse - stribe uld. Øjne dybt sæt, rund, gul. Øren er afrundede og små, med en mørk kant, men uden børster.

Amur skovkat: et hus til en eremit

Amur-katens moderland, som det allerede er klart fra dets navn, er Fjernøsten. I vores land findes dyret i Amur-flodbassinet og på kysten af ​​Japans hav. Far østlige katte lever også i Japan (de kalder ham Tsushima's leopardkat), i Kina, på den koreanske halvø.

Det individuelle område for hver enkelt person kan nå 10 kvadratkilometer. For livet af denne lille rovdyr, på trods af "unsociable" karakter, vælger man ikke en uigennemtrængelig tæt skov. Hans foretrukne levesteder er kanterne, skovene, stiklinger og gravlinger, buskehøje og vasser langs bredden af ​​reservoirer, overgroet med høje græsare.

Højt i bjergene foretrækker rovdyret ikke at klatre - det antages, at det ikke er i hans regler at "erobre" toppe mere end en halv kilometer i højden. Om vinteren foretrækker fjernøstenskat generelt dalene i floder og søer til bjergene.

Normalt på hvert dyrs område er der flere "lejligheder", som katten bruger - det kan være både sprækker i sten og hule træer. Tøv ikke med at hale og forlade burrows fra andre rovdyr - for eksempel dugge og ræve. For hygge er det lig med gulvet i boligen med træstøv, faldne blade og tørt græs.

Amur skovkat: jagt og holdning til mennesket

Dette vilde dyr er ekstremt forsigtigt og fører en twilight livsstil, så der er ikke meget kendt om sine vaner. Han løber godt på sine lange poter, svømmer, hopper godt (i en højde på 2,5 meter!) Og klatrer markant træer takket være sine lange, buede og stærke klør.

Katten jager under mørkets dækning. Dets hoved bytte er mus og fugle, men rovdyret tøver også med andre gnavere, firben, fisk. Du kan se et billede, hvor Amur skovkatten, denne heldige jæger, holder en hare i tænderne, og nogle gange siger de, at rådyren også kan blive hans bytte.

Denne lille rovdyr foretrækker at holde sig væk fra mennesket. Det eneste der kan tvinge ham til at komme tæt på menneskelig beboelse er sult. Det er vinter, at Amur skovkatte oftest falder i menneskelige hænder. Nogle er fanget, når de trækker fjerkræ i landsbyerne.

Interessante sager

Men der er nogle sjove tilfælde. For at studere livet af disse sjældne dyr sætter zoologiske forskere i fjernøsten katte på radiokanter. Men selvfølgelig vil en vildkatte ikke gå frivilligt til det. Derfor lægges der specielle fældeburer med velsmagende agn i skoven.

Så, en overskægsvild, der blev sat på en radiokrage og frigivet fri, kunne lide delikatessen så meget, at han bogstaveligt talt satte sig tæt på fælden i forventning om et nyt parti af godbidder. Og hvad var forskerne fra forskere, da de gentagne gange fandt sig i fælden af ​​den samme kat, allerede med en krave rundt om halsen!

Men denne sag er selvfølgelig en undtagelse. Wild Far East-katte er næsten ikke tæmmet, de er meget genert og bliver fanget, tilbøjelige til at undslippe ved den første mulighed. Men de angriber aldrig en person, som kun desperat forsvarer sig. I naturen lever sådanne rovdyr 10-15, nogle gange op til 18 år.

Amur skovkat: avl

Amur skovkatte stemme kan kun høres i slutningen af ​​vinteren og det tidlige forår, når de begynder at "synge" på jakt efter et par. Resten af ​​tiden, kun katte hiss eller snørre. Dem, der har hørt disse opkald lyder, siger, at de lyder fantastisk, selv om de ligner almindelige katroulader.

I parringssæsonen kan skovkatte leve parvis, men i resten af ​​tiden foretrækker de ensomhed. Blinde killinger vises i slutningen af ​​april-begyndelsen af ​​maj. Der kan være op til 4 killinger i kuldet, som ikke til nogle data lever sammen med moderen i op til et og et halvt år.

Blondiner - en bestemt "nej"!

Forresten viste et forsøg i begyndelsen af ​​de to tusind år, at Amur-skovkatte kan producere afkom parret med almindelige katte fra Sydøstasien. Samtidig viste det sig, at partnerne i de røde og brune farver er "søde", men de hvide er absolut ikke. Holdningen mod sådanne katte var ekstremt aggressiv.

Hertil kommer, at forskerne fandt ud af, at de fangenskabede Amur-skovkatte tilpasser sig helt til det vilde. Medarbejderne på Vladivostok Institut for Biologi og Jord sikrer sig dette ved at frigøre 3 voksne og 32 unge dyr. Dette giver håb om, at befolkningen i denne sjældne art kan genoprettes, hvis det ønskes.

Amur skovkat: kendt om det ukendte

Amur skovkatten har åbnet mange hemmeligheder for forskere, og der har ikke været nogen rapporter om antallet af denne far østlige rovdyr. Der er kun en antagelse om, at der i Rusland ikke er mere end 2,5 tusinde. På trods af dette er Amur skovkatten ikke opført i Den Russiske Føderations Røde Bog, den er kun beskyttet i flere områder i Fjernøsten.

Men på en sølv rubelmønter fra "Red Book" serien blev en Far Eastern kat afbildet. Ærlig, selvfølgelig. Men jeg vil meget gerne forsiden af ​​denne mønt ikke være det eneste sted hvor du kan se denne vidunderlige rovdyr.

Amur kat grace

Kroppen i en fjerntliggende skovkat er muskuløs og langstrakt, ben lang. Lille hoved med afrundede ører og tætte øjne. Kattehår er blødt og fluffy.

Og ovenover farve Naturen forsøgte fra hjertet:

Hovedfarven på det øverste lag er en blanding af gule og grå toner med klare eller slørede mørke pletter af brun farve.

  • På bagsiden af ​​Amur-prøverne er kappen mørkere, siderne har en lysere farve. Uld på mave malet i snavset hvid med gule farver. På poterne er der tværgående mørke striber.
  • Fra øjnene på panden er et par hvide striber, og afstanden mellem dem er farvet brun med en rød farvefarve.
  • Håret på halen er mere tæt grå med en mørk eller endog sort farve på spidsen af ​​halen.
  • Det skovdyrs sædvanlige livsstil

    Far Eastern katte Lev både alene og parvis. Men i sæsonen med stigende afkom kan flere personer leve sammen fredeligt. Hver kat har sin egen mærkebesiddelse fra 5 til 9 kvadratkilometer.

    rovdyr foretrækker nat og twilight livsstil. Amur-katte er beskedne og forsigtige, så i naturen er de ikke nemme at opdage. De ligger i vente på bytte, der sidder i et bakhold på jorden eller i træerne. Skovkat er i stand til at fange bytte i et spring. Oftest har Amur Far East-kattene husly i træhuller, sprækker af klipper eller blandt buskehud. Nogle gange bruges gamle badger eller rævehuller.

    Om vinteren går katte ned fra bjergene til dalen. Besidder tynde korte ben, det er svært for dem at bevæge sig i dyb sne. Ofte venter Amur skovpelsætene et par dage i lyet, indtil skorpen er dannet. Den mængde fedt, der akkumuleres om vinteren, giver dig mulighed for at hurtigt og vente på egnede betingelser for jagt. I svære frostgraver "graser" de tættere på folk, hvor de ofte fodrer med gnavere, men kan klatre ind i en landsbyhytte og spise kyllinger eller ænder. Primorye beboere ved, at hvis en snedækket, kølig vinter er ankommet, så vent på en gæst.

    Far østlige skovkatte spiser på gnavere, chipmunks, egern, kan fange en fugl eller have ødelagt en rede, prøv æg.

    Der er tilfælde af angreb på unge rådyr. I modsætning til hjemmet, Amur katte er fremragende svømmere. Поэтому охотятся за лягушками, ловят рыбу.

    Среда обитания

    Амурские лесные мурлыки на территории России живут на Дальнем Востоке, на побережье Японского моря и на берегах Амура. Кроме того, они живут в Китае, Японии, Корее, Пакистане, на острове Ява. Привычные места обитания — это непроходимые леса, чащи кустарников, тростниковые заросли или травянистые луга. Живут на склонах гор, но выше 500 метров в горы не поднимаются. Fremragende klatring på klipper og træer, svøm godt.

    eftertiden udlede

    Tiden med multiplikation i Amur-katte kommer i slutningen af ​​vinteren, begyndelsen af ​​foråret. Babyer er født i maj. Far østlige skov sydlige kan dyrke hele året. Ægteskab bekendtgøres ledsaget af højt råb.

    Drægtighedsperioden for en kat er fra 65 til 72 dage. Amur kan føde fire killinger. men normalt født 1-2 killinger. Vægten af ​​babyer født er ikke mere end 80 gram. Kattunger åbner deres øjne om to uger. Mama cat tager konstant sig af killingerne og ved den mindste trussel bærer der et nyt husly. Faderen tager også en aktiv rolle i udviklingen af ​​killinger.

    I en og en halv måned er ungdommerne kommet ud af lejren og kendskab til det nye territorium. Ved efteråret, voksen og stærk, forsegler sælerne moderens børnehjem og bliver uafhængige og lever deres eget territorium. Puberty i skovkatte opstår ikke tidligere end 18 måneder.

    Amur Far Eastern kat og mand (liv i fangenskab)

    Fjernøsten kat kan opdrættes som kæledyr eller opbevares i gården i fuglen. For et hjem er det tilrådeligt at tage en killing ikke ældre end tre måneder og bedre fra en børnehaver. Men det skal huskes, at når puberteten er nået, bliver dyrets adfærd ukontrollabel.

    Amur kat, der bor i huset, bliver hurtigt vant til bakken. Oftest tilpasser katte deres ejere og undgår fremmede. Favoritter i lokalet nødt til at gå ofte til modtagelse af ultraviolette stråler og til fodring af kattekuld om sommeren.

    Indhold i foyeren

    Kabinets mindste størrelse er 1,5x1,5 meter og op til 3 meter høj. Paul bedre at lægge bordene ud. Skal også justere bakken. Til kattekuld kan sand eller savsmuld anvendes som fyldstof. I fuglen skal der være en vejrboks med en seng af halm eller klude. Drikkebollen kan installeres i en lille højde. Hvis størrelsen af ​​kabinettet tillader det, kan du installere udskæringerne af træer af forskellig højde i form af en terrasse til klatring af katte.

    Fødevarer i fangenskab

    Foretrukket feed til Far Eastern katten holdes i fangenskab - fedtfattigt oksekød omkring 200 gram pr. dag. Imidlertid er det ofte umuligt at opretholde et dyrs normale fysiologiske aktivitet og dets reproduktion i fangenskab uden at være "levende foder".

    Spise i naturen med mus, rotter, fjerkræ, katte spiser ikke kun kød, men dyrene og småkernene. Denne mad er fysiologisk nødvendig for mavenes normale funktion. Så udover kødet skal skovkatten i fjernøsten være givet et par mus eller en rotte. Foder dyret en gang om dagen.

    Derudover er de nødvendige og såkaldte faste dage, når katte får knappe fødevarer.

    Det er nødvendigt at medtage i kosten og enggræs. En sultestrejke er en naturlig tilstand for dyr, der lever i naturen. Dette er en vigtig betingelse for at holde i et friluftsbur, da der ikke indtages en stor mængde energi, bliver katte fede og kan blive syge.

    Aktiv livsstil

    Til den fulde udvikling af dyr derhjemmeDu er nødt til at opretholde en konstant aktivitet hos katte:

    Forskellige spil bør indgå i daglig kommunikation. Du kan kaste et reb gennem nettet og lege med ham i trækkrig.

  • De skulle have alle slags bolde, en kunstig mus, suspenderet på et reb, en klud rullet op i stramme bundter. Alt dette vil besætte kæledyret og opretholde sin fysiske aktivitet.
  • For at redde lugtfunktionen i fuglen skal der være klumper af urter. Favorit delikatesse - dette er græs af drømme og hvedegræs.
  • Op til 10 år bor Amur skovkatte i deres habitat. I fangenskab lever i 15 år.
  • Far Eastern Forest Cat og Red Book

    Amur Forest Cats opført i Den Røde Bog i Rusland. Forskere har noteret en stigning i befolkningen i de seneste år. Antallet af Amur-katte i Primorye er ca. 2,5 tusind individer. I Japan er antallet af Tsushima-katte lille og er omkring 110 individer. I zoologiske haver bor 32 katte. Denne art af rovdyr i Japan er under statens beskyttelse.

    Den største trussel mod katte, der lever i naturen, er den stigende hyppighed af skovbrande, skovrydning og menneske, der erobre et stigende antal jomfruområder samt klimaforandringer på planeten.

    Er det værd at få Amur-katten?

    Amur katteomkostninger er meget høje - Fra 80 til 100 tusind rubler, men indholdet bliver endnu dyrere og besværligt. Tænk derfor omhyggeligt på, om du har tilstrækkelig styrke, penge, kærlighed og tålmodighed til dette dyr. Sandsynligvis vil en sane person træffe den rigtige beslutning om ikke at tilfredsstille sine ambitioner.

    Folk er nødt til at forstå, at stedet for vilde katte i det naturlige miljø, blandt skove og marker. Og for komfort, kan du lave en hjemmelavet purr, som vil svare dig til gengæld og kærlighed.

    Beskrivelse af Amur Forest Cat

    Kroppen er langstrakt, muskuløs og robust. Hovedet er lille, langstrakt, vibrerende er lange. På næsen er der en bred blød strimmel. Øvre hjørnetænder er tykke og lange. Pote af medium længde, de ender i små kløer. Ørene er afrundede, der er ingen børster på deres tip. Den tynde hale er dækket af fluffy tæt pels.

    Frakken er kort, tykk og fluffy. Vinterpels er lettere og tykkere end sommer. Vagthårene er 4,9 centimeter lange. Pelsfarve fra grå-gul til rødbrun eller beskidt-brun. Underkrop og sider er lettere end ryggen. På kroppen er der ovale pletter af auburn farve med sort eller sløret kant.

    På bagsiden går der tre brune-sorte striber, som er dannet af langstrakte smalle pletter. Nogle gange kan disse bands fusionere i en bred strimmel. På halsen er der 4 eller 5 tværgående rødbrune striber. På forbenene er der tværstrimler. Der er også pletter på maven, men de er lysere. Halen er normalt solid mørkegrå eller rødlig, dens spids er mørkegrå eller sort.

    På hver side af hovedet løber 2 hvide striber over panden fra øjnene, og mellem dem er der en rødbrun strimmel, der løber fra næsen til nakken. Næsen er grå-rød, halsen og brystet er offwhite, hagen er hvid. Øren udenfor er hvide med en mørk kant, og spidserne er rødlige-hvide. Unge pletter har flere pletter end voksne.

    I nærheden af ​​søen Khanka mødte katten hele beboelsesområdet.

    Livsstil for fjerntliggende skovkatte

    Disse dyr kan leve alene eller parvis, men i yngleperioden samles flere individer sammen. Hver kat har sit eget individuelle plot på 5-9 kvadratkilometer. Disse rovdyr er natlige og tusmørke. Amur skovkatte er genert og utrolige, de er vanskelige at opdage. De angriber bytte fra et baghold, som de arrangerer på jorden eller på træerne.

    Far østskov katte når offeret i et spring.

    Om vinteren vandrer Amur-katte fra bjergene til dalen og til toppen af ​​bakkerne, hvorfra der blæser sne af vinden. Under svær frost kan de nærme sig boliger hos mennesker, hvor gnavere fanges i gamle bygninger.

    Hvis en Far Eastern kat er i fare, bliver han reddet i et træ. De laver huse i huler, klipper af sten eller mellem tætte buske, de bruger også med glæde afladte gravhuller af dugge og ræve. Bunden af ​​henen er isoleret med træstøv, løv og græs.

    Amur skovkatte kan klatre træer, klipper og svømme perfekt. På rovdyrsstedet er der flere midlertidige lysthuse. Om vinteren anvendes den permanent sikreste bolig.

    Far østlige skovkatte spiser på gnavere, chipmunks, egern, manchuriske harer, fugle og deres æg. Nogle gange kan de angribe større ofre, såsom unge hjorte og rådyr.

    Levetiden for Amur-skovkatte i naturen er 8-10 år, og i fangenskab kan de leve op til 15 år.

    I kosten af ​​Amur-skoven kan kat omfatte frøer og insekter.

    Avl leopard tsushima katte

    Rækningssæsonen af ​​Amur-katte i de nordlige dele af området falder i februar-marts, og deres killinger er født i maj. I de sydlige dele af rækken kan far østlige skovkatte opdrættes hele året. I ægteskabstidspunktet gør de ganske højt og stampende skrig. Et par dannes under østrus i en kat. Hanen tager en aktiv rolle i at opdrage babyer.

    Graviditet varer 65-72 dage. I kuldet er der 1-2 killinger, maksimum 4 babyer kan være. De er hjælpeløse og blinde og vejer ikke mere end 80 gram. Killingens øjne åbner efter 10 dage. Kvinden tager sig af killingerne, og hvis de er i fare, tager dem til et nyt husly. I en alder af 50 dage kommer unge katte ud af hulen og undersøger det nærmeste område. Om 4 måneder vejer kvinderne allerede 2,4 kg, og mændene - 3,2 kg. Om 6 måneder bliver killingerne uafhængige og forlade moderen og kigger efter deres eget jagtområde. Ifølge nogle data forekommer puberteten hos Amur skovkatte på 8-10 måneder, men ifølge andre oplysninger modner de ikke tidligere end 18 måneder.

    En Amur-skovkatte bringer op til fire killinger, hvor han tager del.

    Fjernøsten Skovkatbefolkning

    Amur skovkatte er i Ruslands Røde Bog. De er beskyttet af CITES-konventionen (tillæg II). For nylig begyndte befolkningsstørrelsen at vokse.

    Den største trussel mod arten er tabet af levesteder: pløjning af grunde, skovrydning, brande. Også på antallet af Amur-katte påvirker jagt, vejrforhold og hybridisering med indenlandske katte.

    Amur skovkat - en sjælden underart, er opført i Den Røde Bog af Primorsky Krai.

    Den største tæthed af fjerntliggende steppe katte observeres i Khasan og Khanka distrikterne i Primorsky Krai, det er 3-4 personer per 10 kvadratkilometer. Det omtrentlige antal Amur skovkatte i Primorye Territory er 2-2.5 tusind individer.

    Antallet af leopardkatte Tsushima på øen er ekstremt lav, det overstiger ikke 80-110 personer. Der er 32 katte i japanske zoologiske haver. I Japan er disse rovdyr beskyttet af staten.

    Se videoen: Jazz i Hvalpsund 3 del (August 2020).

    Загрузка...

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

    zoo-club-org