Fugle

Hvad ser en fin ud af?

Pin
Send
Share
Send
Send


  • andel
  • At fortælle
  • At anbefale

Der er lande, hvor fuglebaseret turisme er bredt udviklet. Dette er en hel videnskab, der har sine fans og fagfolk. For hende er der endda et særligt udtryk af engelsk oprindelse, som i russisk stil lyder som "berding".

Ofte bemærker folk ikke engang de fugle, der bor tæt ved. Og forgæves! Blandt de sædvanlige fugle er ganske attraktive arter, præget af fremragende sang og lys farve.

Så kan du finde chaffinch i hele Europa. Fuglen er ret uhøjtidelig for levestedet, så det afregnes ikke kun i skovområder, men også i byhave og parker. Hvis du laver dine observationer, kan du finde ud af om købenbenet er en migrerende fugl eller ej. Svaret vil også blive givet i denne artikel.

Hvorfor kaffeaffald?

For at forstå spørgsmålet om oprindelsen af ​​navnet, er det værd at henvise til russisk folklore. Der er et tegn på, at larken synger til sommerens indtræden, og finchen til frost. Fuglen kommer fra at overvære ret tidligt, når foråret endnu ikke har fulgt sine rettigheder. De begynder straks at synge. Folk begyndte at sige, at chaffinch sang advarer en person, at han bliver nødt til at prikke, det vil sige, det er værd at vente på foråret frost. Fuglens latinske navn oversætter som "cool". Måske betyder det, at kulden kommer.

Ifølge en anden version blev kaffinken opkaldt, fordi han pludseligt brød sin triller i løbet af sin sang i begyndelsen af ​​foråret. Det ser ud som om hans ånde var ude af kulde. Denne fugl ryster også lidt i sang. Men hvordan ser en finfugl ud?

udseende

Arten tilhører Ryukov familien. Beskrivelse af fuglen (chaffinch) er bedre at starte med, at det ligner en sparv. Kun dens fjerdedel er meget lysere. Hos mænd, især i ynglesæsonen, er hoved og nakke blå i farve. Deres kinder, hals, bryst burgundy tone og pande - sort.

På de sorte vinger er lyse striber. En hale af en mørk skygge med grøn udstrømning. Ved efteråret falder farvepaletten, farven skifter til en brunlig farve. Farven på kvinden domineres af grå-grønne toner.

Der er mange underarter af finches. Hver af dem har særpræg i udseende. For eksempel, kropsstørrelse eller næbform.

Indkvarteringsfunktioner

Finches klassificeres som trækfugle. Derfor er det ikke korrekt at sige, at dette er en overvintrende fugl. Kaffinch kan tilpasse sig og blive om vinteren, hvis den har valgt et egnet sted for sig selv. Meget afhænger af bopælsområdet. Finches er afgjort, vandrende, vandrende.

Til overvintring forlader det ikke altid grænserne for et land. Han kan vælge en sydlig region, hvor vinteren er mildere. For flyvningen samler fugle i flokke på 50-100 individer. De flyver med en hastighed på 55 kilometer i timen. Langs vejen kan de stoppe i områder med rig på mad. Et par dage senere fortsætter deres fly. I vinterområder bor de i pakker. Sparrow sommetider støder på dem.

Finches kommer tilbage i det tidlige forår. De bosætter sig, hvor der er træer - i skove, byparker, lunde. De foretrækker grangraneskove, lyse fyrreskove, blandeskove. Ofte flyver de til det sted, hvor de var sidste sommer. Sådanne fugle flyver meget hurtigt og hopper på jorden.

Køaffin er en fugl, der synger smukt. Hendes sange er højt og sonorøse. Der er mange variationer af sang, afhængigt af artens individuelle karakteristika. Triller ligner dem, der udføres af skylarken.

Chant varer i tre sekunder. Så følger en kort pause og en gentagelse af melodien. De unge fugle spiller melodier, der ikke adskiller sig i nogen kompleksitet. De lærer fra voksne, gradvist erhverver færdigheden og forbedrer deres virtuositet.

De lyde, der finch gør, varierer afhængigt af bopælsområdet. I alt har hans repertoire op til ti sange. Han udfører dem igen.

For disse fugle er det muligt at forudse ikke kun ankomst af foråret, men også sandsynligheden for regn. Før regnen de udfører ryu-ryu-ryu. Ved efteråret bliver sangen stille. Dette skyldes, mest sandsynligt ved udgangen af ​​reproduktionsperioden. Hanen behøver ikke længere at tiltrække hans følges opmærksomhed.

Hjemme fugter fuglen højt fra januar til september. Men det er bedre ikke at starte hende som et kæledyr. Finches kan ikke lide at bo i bur. De er meget nervøse, forsøger at flyve væk, de kan nægte at synge. I fangenskab er de udsat for fedme, der er problemer med øjnene. Hvis der dog opstod en sådan fugl i huset, bør du være opmærksom på dens kost. Det bør være tættere på det naturlige. Hvordan spiser fugle i naturen?

Den fuglefinch spiser både plante og dyr mad. Til dette fanger hun forskellige insekter og leder efter korn. Dens næb er meget holdbar. Det suppleres med stærke ansigtsmuskler. Derfor er fuglen i stand til at trænge ind i skallen af ​​en bille eller en frøskal.

Caffinch er ikke ude af stand til at spise frø, der er sået på markerne. Landarbejdere klager ofte over dem. Men der spiser et stort antal insekter, de bringer flere fordele, som agrariske afgrøder og skovplantager.

Især mange insekter udrydder de i kyllingernes udseende. Finches fodrer dem kun proteinføde. Hvad er ikke så almindeligt blandt fuglene i denne familie.

reproduktion

I foråret kommer fugle, finches, billederne og beskrivelserne af dem i artiklen til at komme i flokke forenet af køn. Mænd vender tilbage tidligere. De holdes bortset fra hunner. Reproduktionsprocessen begynder med lokkende venner på deres område. Til dette synger mændene vokalt. Lyder som chirping kyllinger.

Marts begynder parringssæsonen. Før man lokker en kæreste, skal mændene besætte et nestested. Normalt valgt sidste års sted. Hvis der er konkurrenter nær nestepladsen, bliver de straks udvist. Derfor er der hyppige kampe mellem voksne og første år.

I løbet af denne periode opfører mændene fussily, konstant kæmper, ofte forstyrrer deres sange, og deres fjerdedel på hovedet glattes.

Caffinch kvinde er i nærheden. Hun flyver op til hanen, sidder ved siden af ​​ham på en gren eller på jorden. Kvinden bøjer sine poter, hæver sine vinger med en hale. Hendes hoved er kastet op, og fra næb kommer en stille "zi-zi-zi." Så et par er dannet.

En måned senere begynder de at bygge deres hjem. Det vigtigste i dette tilfælde er kvinden, og han hjælper kun. Forskere vurderer, at det henter materialer til opførelse af en rede fra jorden. Hun går ned omkring 1300 gange. Fra jorden er reden bygget på en afstand af fire meter. Selvom træets højde og udseende kan være meget forskellige.

Det tager en uge at bygge en rede. Normalt har reden en skåls form. Fuglen bruger mos, tynde stænger, græs, rødder som materialet. Fastgørelse er en web. Resten har ret tykke vægge - ca. to centimeter. Den ydre del er dækket af mos, lav eller bark. Inde i skålen er dækket med fjer, ned, uld. Et sådant hus kan ikke altid ses fra jorden, takket være en god forklædning.

Kvinden ligger fra 3 til 6 æg. De har en grønlig farvetone med røde pletter af uregelmæssig form. Kvinden inkubater dem, og hendes partner bringer mad og tager sig af hende. Men hanen skelnes ikke af monogami. Han kan finde sig selv en anden kompis til parring, ikke at glemme at tage sig af hans afkom.

Fuglefuglens kyllinger fødes to uger efter lægningen. De har synlig rød hud. Mørk fluff dækker kun ryg og hoved. Børn er hjælpeløse. Forældre sætter dem i insekterne bid. I denne periode kan de ikke forstyrres. Enhver ekstern indblanding vil få forældrene til at forlade redenet, og kyllingerne vil dø.

I midten af ​​juni er kyllingerne klar til at forlade reden. Forældre hjælper stadig unge fugle i flere uger. Ved slutningen af ​​sommeren kan parret have en anden brød. Kun denne gang vil der være betydeligt færre æg i koblingen.

levealder

Finches er skovfugle, der leder efter mad til sig selv og kyllinger på jorden. De er ofte ofre for rovdyr. Måske er det derfor, de lever ikke længe. Selv i fangenskab er deres forventede levetid op til tolv år.

De forekommer meget ofte i naturen, så de tilhører ikke sjældne arter eller trues. Finches udgør ikke en fare eller værdi for en person og må ikke forårsage skade. Derfor kan de ikke findes i den Røde Bog. Selv om internettet indeholder mange smukke billeder af mænd med en lys farve. Dette tyder på, at fuglen er populær blandt fuglekikkere.

Dimensioner og struktur

Ikke kun i størrelse, men ifølge forfatningen ligner finken en sparv. Vægten af ​​et voksen individ overstiger ikke 40 gram, og kroppens længde er 14-16 cm. Den lange og skarpe næb har en regelmæssig konisk form. Dens øverste del er lidt sænket til spidsen. Næseborene er lidt dækket af fjer. Finch wingspan kan nå 28 cm. Halen er medium i størrelse med en hak i midten. Svage tæer af fuglen er bevæbnet med stærke og skarpe kløer. Livet på en cafe i naturlige forhold er ca. 12 år.

Mandlige fjerdragtfarve

Den måde, en fin ser ud til, fortjener særlig opmærksomhed. Jo ældre fuglen er, jo lysere er dens fjerdedel. Sort pande, hals lyse blå, rullende i en rødbrun, samme mursten skygge og bryst. Den brune ryg tættere på halen får en grønlig farve, og den nederste del af kroppen har en kontrasterende hvid farve. De af de yderste fjer, der er de mindste, har en smuk mørkblå farve. Sorte vinger med brede og smalle hvide striber og gul kant udspiller sig meget effektivt. Nedre halefjeder er bleghvid, med sorte skalaer ved kanterne. Grå halefjer, der er placeret i midten, har en gul kant, alle de andre er sorte, dækket på indersiden med store hvide pletter.

Omkring de lysebrune øjne - ringer brun farve. Mandens næb ændrer skygge afhængigt af sæsonen. Om foråret, i løbet af partersæsonen er det blålig i farve, og om vinteren bliver den helt brun.

Farvefjerdragt kvinder

Voksenhunde, i modsætning til mænd, kan ikke prale med sådan en klar fjerdragt. Det er meget vigtigt for dem at være mindre mærkbare i løbet af nestlingperioden, derfor er farveintervallet for hunner roligere og mere tilbageholdt. Fordøjelsen af ​​den øverste del af kroppen har en mørk brun farve, den nederste er lidt lettere, uden pludselige overgange. Hoved og nakke grønlig nuance. Lidt anderledes i farve fra en voksen kvindelig fællesfinch i de første uger af sit liv. Kendetegn ved kyllingens fjerkræ er kun en lille hvid plet på bagsiden af ​​hovedet.

Oprindelse af navnet

Hvor fik denne munter og levende fugl et så interessant navn? Det russiske folk gav meget passende navn til forskellige fugle og noterede sig de særlige egenskaber ved deres adfærd. Den fælles finch, der er en migrerende fugl, er til tider forladt til at tilbringe vinteren i sine oprindelige lande. Måske var hans lame udseende i løbet af perioden med alvorlige frostfremkaldende fremkaldt medfølelse fra lokale beboere, for hvilke han gav ham et sådant navn. Ifølge en anden version blev kaffinken så navngivet på grund af sin egenhed i efterår og forår at samle sig i flokke på zyabi.

Distributionsområde

Denne fugl kan ofte findes i det meste af Europa, i Nordafrika og næsten overalt i Rusland. I New Zealand er dette den mest almindelige passerine-art.

Almindelig finch lever i en bred vifte af skovlandskaber - bredbladet og nåletræ. Han foretrækker at bosætte sig i modne og kølige skove, i buske, på skovkanter, i birkelunde og fyrreskove. De eneste undtagelser er våde og svampede områder samt mørke skovområder. Ofte kan det ses tæt på beboelsen af ​​mennesker - i haver, haver, parker, i kirkegårde. Nogle fugle vinter i Centraleuropa, andre vandrer til Middelhavet og til fodhovedskoven i Kaukasus.

Caffinch sang

I gamle tider var sådan en almindelig finch i stor ære: dens sang blev værdsat meget højt og betalt mange penge for fuglen. I fangenskab kan fugle begynde at synge så tidligt som i januar. I naturlige omgivelser lyder sange fra forår til midt på sommeren. Allerede i juli kan københinden høres mindre og mindre.

Denne lille fugles stemme lyder som en ringende rullende trille. Det går forud for en tynd fløjte. Normalt består en sang af et eller to knæ, som vedvarende gentages den ene efter den anden og slutter med en slags "slag" - en kort skarp note. Lovers kan præcist skelne mellem disse stammer og give dem bestemte navne. Varigheden af ​​en sang varer ca. tre sekunder efterfulgt af en kort pause, og alt gentages. Kaffinch, ved hjælp af lyde, er i stand til at transmittere forskellige signaler, hvilket angiver angst, frieri, aggression osv. På sit eget sprog kan han give et signal om at tage af eller udtrykke frygt.

Almindelig ornamental finch i dag er meget mindre almindelig i bylejligheder end før.

Adfærdsfunktioner

Fugle lever i par, forsøger at bosætte sig tæt på hinanden, samtidig med at de meget nidkært bevogter deres territorium fra deres naboer. Efter høstperioden, når kyllingerne vokser op, samles finker i store flokke, der forbinder med andre medlemmer af finch familien og forsvinder fra vores område til vinterperioden. Kun nogle hanner forbliver til vinteren.

Den fælles finch, en beskrivelse af udseendet som er angivet ovenfor, er en meget energisk fugl, behændigt, intelligent og usædvanligt smidig. Næsten alt dagens lys er det i kontinuerlig bevægelse, kun i eftermiddagsvarmen gemmer sig i grene af træer. Kaffebenet bevæger sig langs grenene lidt sidelæns, men det hopper langs jorden eller kører ret hurtigt. Dens flyvning ligner bølgede linjer, mens den flyver lange afstande i en betydelig højde. Før du sidder ned, svinder finchen i nogen tid over jorden.

Som med alle medlemmer af finch-familien er insekter hovedbeklædningen af ​​kaften. I ynglesæsonen, fra maj til juli består foderet af 100% af dem. Maden domineres af små bugs, sommerfugle, forskellige dipterøse insekter, herunder de der forårsager stor skade for landbrugsplanter. Nogle gange spiser finken og planteprodukterne - ukrudtsfrø, frugter, bær osv.

nesting

I de nordlige regioner forekommer finker i midten af ​​april, i midten - næsten en måned tidligere. Lidt vant, fortsætter paret med at bygge en rede. Den er placeret oftest i kronen af ​​et løvfældende træ, ved bunden af ​​en af ​​sidegrenene. Fugle maskerer så dyktigt redenen, at det næsten er umuligt at se det fra jorden. Til byggeri brugt små kviste, græs, mos. Væggene på reden udenfor er dækket af stykker bark, lav. Bunden er dækket af fjer og uld. Alt byggemateriale fastgøres ved hjælp af webtråde. I lægningen er der normalt 4-7 blågrønne æg dækket med lyserøde pletter. Kvinden inkuberer dem i to uger, der kun flyver ud af reden for at opvarme eller finde mad. Hanen feeder hende sjældent, mere bæres væk ved at synge eller skændes med naboer, der har fløjet til hans websted. I en årstid kan en almindelig køaffin (et billede og en detaljeret beskrivelse af hvordan disse fugle ser ud i denne artikel) gøre to koblinger. Den anden varer fra juni til august.

Hvordan ser kyllinger ud

De kyllinger, der kom ind i verden, er meget mere bløde end deres mange sangfugle. Deres krop er næsten fuldstændigt dækket med en lang grå fuzz, kun mindre dele af den forbliver bare. Flufferne placeret på babyens hoved stikker ud på siderne på en meget sjov måde, der ligner en hat.

Efter ca. to uger flygtede kyllingerne, mens de ikke var meget forskellige i farve fra moderen, og begyndte deres første flyvning fra redenen. Begge forældre er normalt engageret i at fodre deres afkom. Som mad bringer en almindelig finch hovedsageligt forskellige insekter til kyllinger, hvoraf de fleste er larver.

Indholdet af en chaffinch i fangenskab

I gamle dage var disse fugle buret ganske ofte, og de var meget dyre. Samtidig bliver en fin, der fanges i fangenskab i lang tid, vant til den nye situation og begynder ikke at synge straks. Overraskende er fugle i fangenskab langt længere levetid end i naturen. På trods af dette er de ikke særlig velegnede til vedligeholdelse i en lejlighed og i meget sjældne tilfælde vænnet sig til personen.

Den dekorative cafein, hvis foto er placeret nedenunder, er i stand til kun at udstede sine ringetriller, så længe personen ved siden af ​​den er ubevægelig. Det er nødvendigt at flytte lidt, da sangeren begynder at skynde sig på burets vægge og rammer barrene og risikerer at bryde. Поэтому для того, чтобы птицы не покалечились, зябликов содержат по одному, обязательно завесив клетку полотняным покрывалом.

Часто зяблик, просыпаясь по ночам, начинает прыгать по жердочкам, но не видя в темноте, натыкается на стенки. Замечено, что такое поведение свойственно этим затворникам, когда наступает у перелетных птиц период миграции. Чтобы избежать ночного беспокойства, рекомендуется на ночь включать небольшой светильник, позволяющий птице видеть жердочки и прутья.

Немало проблем возникает и с рационом питания зябликов, содержащихся в неволе. Derudover er de ofte overvægtige og øjenlidelser. Af disse grunde er antallet af mennesker, der er villige til at lytte til sang af kaffincher, der holdes i fangenskab, faldet markant.

Hvad ser en finfugl ud

Som de fleste fugle udtales den seksuelle dimorphisme i finches. Mænd har en temmelig klar farve, lyst orange oransje og sort-brun ryg med en grønlig nadhvost. På hovedet synes de at være iført en blålig grå hue.

Vingerne, der strækker sig i størrelse fra 24 til 29 cm, er mørkebrune i farve med hvide pletter. Kvinder har dimmer fjerdragt farve. Vægten overstiger normalt ikke 20-50 g.

Dette er en lille fugl, kropslængden når kun 14-15 cm

levested

Mest fordelt i den europæiske del af Rusland, i Nordafrika, Europa, Vestasien. Disse fugle kan findes i skove: i skove, landskab, i parker. Men i modsætning til hans slægtning findes sparven sjældent i byen.

Dette er en migrerende fugl. Med udbrud af koldt vejr, omkring midten af ​​september flyver de væk til vinteren mod syd. Nogle af dem har tilpasset sig til at leve hele året på ét sted.

De flyver over til Middelhavet, syd for Kasakhstan og Centralasien, nogle af dem overvintrer i bjergene og fodrer skovene i Ciscaucasia. Efter at have ventet kulden vender de tilbage til deres tidligere levesteder, normalt i slutningen af ​​marts og i begyndelsen af ​​april.

Livsstil og ernæring

Disse fugle lever i små flokke, omkring 40-60 personer. På grund af deres lille størrelse er de ret skumle og flyve hurtigt. Flytter på jorden som fugle hoppe.

Disse fugle har en stærk og lille næb, det skyldes typen af ​​mad. De fodrer primært på små insekter: forskellige biller, larver, orme, sommerfugle. Om sommeren kan de spise mad af vegetabilsk oprindelse, for eksempel en række frø, bær og frugter.

vokalisering

Finches har en smuk stemme. Deres sang er som en larks trille. Sangene selv er ret højt og ringer, der varer ca. 3-4 sekunder efter en pause og gentagelse af sangen. Sangningen af ​​voksne mænd kan opdeles i 3 dele - en sang, en trille og et slagtilfælde (dette er en kort skarp lyd).

Unge hanner udfører mere enkle "kompositioner", hvor der ikke findes disse 3 dele. Dannelsen af ​​komplekse sange begynder i løbet af puberteten, den yngre generation lærer at kopiere sang fra voksne, mere erfarne mænd. En finch kan spille op til 6 forskellige sange.

Liv i fangenskab

På grund af sådan smuk sang var denne art meget elsket at holde sig i deres huse. Og hvor underligt det er, han er ikke lunefuldt, og kan leve i fangenskab meget længere, omkring 9-12 år, mens i naturen blot et par år.

LIVSSTIL

Umiddelbart efter ankomsten begynder de farvestrålende hankønner at søge efter et bekvemt nestested. Senere slutter kvinden til hanen. Finches foretrækker tætte tykninger, men disse fugle er uhøjtidelige til bopælsstedet, så de bosætter sig i enhver skov og undgår måske døve steder. Finch reden er normalt kun 120 m 2. Om vinteren holdes finke i flokke og bevæger sig til åbne rum - enger og marker. Ofte skaber de fælles flokke med spurver eller andre fincharter, hovedsagelig med deres nærmeste slægtning, finchen.

REPRODUKTION

Det er tid, der nestende finker begynder i marts - april. Mænd, på dette tidspunkt, der er vendt tilbage fra overvintring, begynder at lede efter et bekvemt sted. De synger højt deres territorium og tiltrækker hunner til det. Efter at have accepteret mandens invitation, begynder kvinden at søge efter et sted, der er egnet til at bygge en rede. Affednings reden kan være placeret på forskellige steder - i tætte buske, hække eller på et træ, sædvanligvis nær bagagerummet eller i en gaffel af grenene. Kvinden bygger redenen, og hanen hjælper hende med at bringe byggemateriale. Skaftets skålformede rede er forsigtigt vævet af mos, græs og tynde kviste fastgjort med spindelvæv og hår. Udenfor er redenen dækket af lavene, birkebark og klumper af plantefluff, så det er næsten umuligt at bemærke det mod baggrunden af ​​træbark. Kvinden ligger fra 4 til 6 blågrønne æg og inkuberer dem i 11-13 dage.

Nyfødte kyllinger af chaffinch er dækket med ned. De er helt afhængige af forældrene. Forældre fodrer juveniler sammen. De bringer insekter til babyer og sætter dem direkte i kyllingernes åbne næb.

ZABLIK SINGING

Finch chicks studere deres sang ved at efterligne voksen mænds sang. Så de bliver udøvende af "dialekten" karakteristisk for en bestemt region. Denne sang er meget vigtig for unge mænd, når de først markerer grænserne for deres plot. Melodien varierer afhængigt af bopælsstedet. Kaffinch sang ringende, legesyg, med en karakteristisk "slagtilfælde" i slutningen.

BATTLEED BEMÆRKNINGER

Køaffin er den mest almindelige fugl i europæiske skove. Mælkhankønner er blandt de mest farvede fugle i Europa. De er let genkendelige af den blågrå krone, kastanjebrune kastanje kastanjebag og mørkegrøn hale base. I modsætning til mændene er kvindelige finches ikke så lyse. Deres krop er dækket af brune fjer, på vingerne og halen har de hvide striber.

INTERESSERENDE FAKTA, INFORMATION.

  • Under nestens opførelse flyver kvindens svin ca. 1.300 gange for byggematerialet og returnerer med det til reden. Resten ligger i en højde på 2-4 m fra jorden.
  • Finches tilhører familien af ​​finches. Kun tre arter af denne familie fodrer deres kyllinger udelukkende af insekter, dvs. proteinfoder.

KARAKTERISTISKE FUNKTIONER ZABLIKA. Hvordan man kan se ud BESKRIVELSE AF FUGDER

kvinde: i omkring 18 dage er optaget af opbygningen af ​​en kopformet reden og inkubation af æg.

mandlig: beskytter plottet, når kvinden inkuberer ægene. Han kører væk potentielle rivaler.

vinger: en hvid strimmel på vingerne hjælper med at skelne af chaffinch fra anden finch.


- Habitat habitat

Hvor er drømmen

Europa, Asien, Nordafrika, Maderaøen, Azorerne og De Kanariske Øer - der er en finke på alle disse steder. Finke fra de nordlige og østlige områder af området er trækfugle og vinter i syd - i Central- og Sydeuropa og Mellemøsten.

BESKYTTELSE OG PRESERVATION

Finches er talrige i hele Europa, så forsvinden truer dem ikke.

Fugle Voices - Frøken (Fringilla Coelebs). Video (00:00:52)

Caffinch (lat fringilla coelebs) er en sangfugl af familien af ​​finch.
Sparv størrelse (ca. 17 cm lang). Farven på fjerdragtens fjerdedel er lys (især om foråret): Hovedet er blålig, ryggen er brunlig med grønne, goiter og brystet er brune-røde, store hvide pletter på vingerne, kvindens farve er lysere. Distribueret i Europa, Vestasien og Nordafrika, bosatte sig i øst. En af de mest talrige fugle i Rusland. Bor i skove og parker af alle typer, ofte i selve menneskets ly. Redder hvider i træer, maskerer dem med mos og lav. Nogle gange nest to gange om sommeren. I lægning 3-6 blålig med specklede æg. Det føder på frø og grønne plantedele, om sommeren fodrer det også på insekter og andre hvirvelløse dyr, der fodrer unge fugle.

Normalt er finchens artssang repræsenteret af en trille, der slutter med et slag (kort, skarp lyd) i enden. Trillerne går forud for de indledende, mere subtile whistling lyde. Derfor kan chaffinch sangen opdeles i tre på hinanden følgende dele - synger, triller, blomstrer. En sådan struktur af sangen er karakteristisk for alle voksne mænd (kvindelig købet er normalt ikke vokaliseret). Hele sangen varer normalt omkring 2-3 sekunder, efter en pause (7-10 sekunder) gentages sangen igen. Unge mænd i kafet (første år) har en forenklet, ensartet struktur, specifik sang (under sang), hvor de tre beskrevne dele ikke skelnes. En lignende undersang i hele livet kan være til stede i kvindelig køaffin. Det antages, at udviklingen af ​​en normal artssang hos mænd opstår under påvirkning af testosteron (kønshormon). Den normale (komplekse, differentierede) struktur af en bestemt sang er erhvervet af unge mænd (efter at være på vingen) som følge af træning - kopiering af en sang af ældre hanner af sin egen art samt "gensidig læring" af etårige mænd - vælgopkald. Sange kan ændres (sangimprovisation), og der oprettes forskellige versioner (typer) af en bestemt sang, der er godt fremhævede, når de ses på et sonogram. Rektoaren til en finch kan indeholde 1-6 (10) versioner af sangen, udført skiftevis. Normalt synger mænd kun 2-3 typer sange i en gruppe; i befolkningen kan du finde et gennemsnit på 20 typer af specifikke sange. Lignende vokalvariation observeres hos mange arter af passerines. På grund af den sonorøse sang holdes finches ofte i fangenskab.

Se videoen: Hvordan ser et uddannelsesforløb ud på God Til Forex? (August 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org