Dyr

Platypus - et dyr eller en fugl?

Pin
Send
Share
Send
Send


Platypus er en meget speciel måde for evolutionær udvikling, og det er muligt at tale meget om det, som vi faktisk vil håndtere yderligere. Faktisk er der i dette dyr en masse paradokser og fantastiske funktioner.

Først da de europæiske dyr bragte resterne, som tidligere havde været platypus, troede de slet ikke på eksistensen af ​​et sådant dyr og ansås bragt af en vittighed. Andens næb og nogle mærkelige hale blev knyttet til bæverens pels - det er præcis, hvad platypus ser ud. Ikke desto mindre bekræftes kendsgerningen for dyrets eksistens i fremtiden og begyndte at blive undersøgt mere detaljeret.

Hvem er platypus

Som du ved, klassificerer forskere for nemheds skyld alle dyr. Striks division giver dig mulighed for at forstå, hvilke funktioner der har forskellige dyr, som kom fra hvem og meget mere.

Som tidligere nævnt er platypus en separat gren af ​​evolutionen, så de kunne først i første omgang ikke forstå hvilken klasse den blev tildelt.

  1. Den har en næb og kan godt kaldes en fugl, men den har pels som dyr.
  2. Den har et udløb (cloaca) som krybdyr eller fugle, men kvinden fodrer børnene med mælk, som dyr.
  3. Hunnerne, selvom de er pattedyr (mens brystkirtlerne som sådan ikke er til stede, og kvinden blot udsender mælken på overfladen af ​​underlivet, hvor platypus licker det), men lægge æg igen som fugle og krybdyr.

Således er der tegn, som peger på forskellige leveformer og generelt forvirrer og indleder et logisk spørgsmål - hvordan kan sådan noget eksistere. Af den måde mener mange af denne grund, at dette dyr er et udtryk for en ejendommelig sans for humor i naturen og evolutionen.

Imidlertid vil vi ikke blive distraheret af naturens humor, men lad os vende tilbage til klassificeringen af ​​forskere, der skabte platypusser og echidnas (også ret underlige dyr, der også kommer fra Australien, hvor der er mange ganske underlige repræsentanter for dyreverdenen generelt) er en separat enhed i klassifikationen. Nu er platypus og echidna repræsentanter for æglægningsordren (også monotremmer, kloak eller primære underklasse), som har et sæt egenskaber, som kun er karakteristiske for dem.

Den mest interessante ting i æglægning er tilstedeværelsen af ​​mange reptilske træk. Imidlertid er de ikke forfædre af pungdyr eller andre dyr. De udviklede sig helt separat og blev dermed noget fantastisk, ikke som andre levende væsener.

Funktioner, som platypus har

Mange har ikke set dette dyr, selv i zoologiske haver, kun i billeder eller videoer. Derfor repræsenterer folk ikke engang nogle grundlæggende fakta om platypus:

  1. Dens næb er faktisk blød og er en hud, der strækker sig mellem de to bueformede knogler, der løber langs siderne.
  2. Åbenet bruges til en speciel følelse - el-opfattelse, som er genkendelsen af ​​elektromagnetiske feltpulser fra andre dyr, især platypus søger således forskellige intervertebrater i vand og føder på disse skabninger - også ved hjælp af en næb.
  3. Pote sætter han på siderne af kroppen som krybdyr, og ikke dyr, som holder deres fire ben under kroppen under gangen. Af denne grund kræver testiklerne af mandlige platypusser ikke en skrot, da overfladen af ​​kroppen forbliver kølig og spermatogenese (som kræver en lidt køligere temperatur end den generelle kropstemperatur) kan fortsætte normalt.
  4. Mandene i platypus har en forked penis - også som krybdyr, og hunnerne har kun ét æggeblomme, hvorfra et par æg lukker, som ti dage efter at være i duckweedhullet, giver små platypusser.
  5. Enkeltpersoner åbner skallet af deres eget æg med en speciel tand på næb, som kaldes ægget og falder af efter en vis tid, som f.eks. Mælketænder hos mennesker.
  6. Platypus er et giftigt dyr, og for et pattedyr er denne tilstand meget sjælden. En anspor på bagbenene kan godt sende et dyr til en hunds størrelse til den næste verden, og hvis en platypus rammer en sådan anspore en person, så vil han (det er en person, ikke en platypus) opleve betydelig smerte i et par dage i træk, og disse smerter vil ikke fjernet lige stærke bedøvelsesmidler. Derfor må du ikke vrede platypusserne (især mænd, hos kvinder, disse sporer forsvinder med alderen).
  7. Platypusen kan grille som en frygtelig rovdyr og laver også andre lyde, der også er helt originale.
  8. Slægten bliver skaldet med alderen, hovedsagelig i haleområdet. Også unge mænd har tænder, der slides væk med alderen.

Overordnet set er platypus en kombination af den inkongruøse, den har en hale og en otterpote og en ænderlignende næb. Han lægger æg, og den unge fodrer med mælk, det er passende at sige om dette - et naturens mirakel.

Mere alvorligt giver sådanne naturopstillinger os mulighed for at se, hvor mange forskellige måder evolution kan gå, og hvor mange muligheder for levende væsener naturen kan skabe. Sådanne væsner giver dig mulighed for at drømme og lære meget. På denne baggrund er det let at forstå - naturens muligheder er uendelige.

Kropsstruktur

Platypus er en ret kompakt væsen, der vejer op til 3 kg med en kropslængde på op til 60 centimeter, en fjerdedel af denne længde er besat af halen. Kvinder i størrelse, normalt mindre end mænd, har ikke en spids på deres bagben efter det første udviklingsår.

De har lidt små øjne, men de ser meget og hører også godt, men disse følelser virker ikke under vand. Derfor dykning, de bruger electroreception (denne følelse giver dig mulighed for at fange for eksempel de impulser, der stammer fra sammentrækningen af ​​andre dyrs muskler) og køre deres hoveder til siderne for at lede efter deres bytte som lort eller hajer. Dens pels er blød, tyk, farven er mørk. Øjnene og ørerne er placeret i depressionerne, som lukkes, når de er nedsænket under vand, og næseborene også lukkes med specielle ventiler, så vandet ikke trænger ind i disse hulrum.

Duckbones ben, som har en hybrid struktur og kan bruges effektivt både i vand og på land, fortjener særlig opmærksomhed. For at svømme normalt er der membraner mellem tæerne på poterne, som på en særlig måde foldes på land og tillader klørne at stikke ud. Platypus bevæger sig ikke kun hurtigt langs jorden, men græsser også jorden meget godt og bygger forskellige minke til sin egen bolig.

Afslutningsvis skal dette afsnit bemærke den fysiologiske funktion, som er evnen til at regulere temperaturen i sin egen krop. Faktisk kombinerer platypus reptiler og dyrs evne. På land holder den en temperatur på lidt over 30 grader, men hvis den dykker meget i koldt vand, så reducerer den sin egen temperatur til 5 grader Celsius og tilpasser dermed perfekt til ydre forhold.

Habitat og adfærd

Platypusen lever hovedsagelig i Australien og Tasmanien, det er en temmelig genert væsen, så det er ret svært at se, hvordan platypus går eller svømmer.

Dette fantastiske dyr spenderer meget tid i vandet, hvor den fodrer på forskellige orme og krebsdyr. Han spiser i store mængder, da han ikke har nogen mave. På denne måde kan tallerken spise mad, der svarer til sin egen vægt, fordi de indkommende "produkter" ikke fordøjes i maven (som er fraværende), men er straks i tarmen.

Platypusen kommer ind i en slags symbiose med den australske skarv. I løbet af hans svømning og dykning til bunden hæver han sildet og skylder ud fisken, som flyder til overfladen og således giver sig til skarver. Derfor, hvis platypus simpelthen svømmer og ikke dykker, skarver skarpheden nogle gange lidt "hån" ham med deres næb, så at sige, antyder at det dykker igen og driver fisken til overfladen.

Disse dyr foretrækker rene vandlegemer, men generelt er de ikke særlig krævende, og derfor beboer de næsten mere eller mindre tilsvarende de krævede betingelser for vandområder i den østlige del af Australien. Selvom dyrene er temmelig genert, bør du ikke bruge tilgængeligheden af ​​platypus og flirte med dem.

De mest aktive dyr er vidunderlige om natten. Dyk for bytte 75 gange hver time og hold under vand i ca. 40 sekunder. Således er de ganske aktive og har ringe hvile og fortsætter med at "arbejde" uophørligt på jagt efter mad.

Om morgenen vender platypus tilbage til sin egen grav, hvor den hviler hele dagen. For at være i hans hjem tørre, laver han en smal indgang til græsset, og når han kryber ind i det, tørrer han sin egen pels på kanterne og frigør sig fra for høj fugt, som er fastgjort på sin pels.

Egenskaber af udseende

Duck-bills har en lidt langstrakt, rund krop. Det ender med en bred og flad hale, som en bæver. Både halen og de korte poter strakt mellem membranens tæer hjælper det med at flyde.

Øjnene er meget små. Øre - enkle huller. Hørelse og syn er ubetydelig, men lugtesansen er fremragende.

Platypus 'usædvanlige næse har næsten ingenting til fælles med fuglets næb. Han har sædets sædvanlige kæber, ingen tænder. Men på den anden side er der så følsomme receptorer på kantens kant, at de som hajer kan fange svage elektriske svingninger fra at flytte bytte.

Platypusens giftige anspor

Hunner af mindre størrelse, op til 45 cm lange, vægt lidt mere end 1 kg. Hanner kan være op til 2 kg, og kroppen er langstrakt til 60 cm.

Kvinder føder ikke babyer; de, som krybdyr, lægger æg. Kun de er dækket ikke af en skal, men af ​​et tæt hornhinde.

Som sådan er der ingen brystkirtler. Mælk strømmer bare fra de særlige kanaler ind i folderne på maven.

Men denne fantastiske egenskab af platypus slutter ikke der.

Mænd er beskyttet mod fjender med sporer placeret på deres bagben. Deres længde er ca. 2 cm, og de er ikke bare skarpe, men indeholder også en stærk gift.

Platypus Lifestyle

Platypusens hele liv passerer nær små, rolige floder med lave banker. Det ligger på kysten, at de graver et hul for sig selv i hulen, hvor de bor permanent.

Disse dyr er natlige og sover i et hul i løbet af dagen. Kan falde i en kort, 10 dages dvaletilstand før parringsperioden. Målet med dvaletilstand vil sandsynligvis få styrke til reproduktion.

Platypuses er meget forsigtige og ser sjældent ud til en person, der gemmer sig i grunde.

Svømmefællen

På jagt efter mad ud tidligt om morgenen eller tættere på natten.

I grund og grund er de på udkig efter mad i bunden af ​​reservoiret og skubber med deres næb en masse slibsedimenter. Fange orme, bløddyr, tadpoles, enhver krebsdyr, men spis ikke med det samme. Alle dyrene opbevares bag kinderne, og allerede på jorden knuses de af kæberne.

Evnen til at videregive placering hjælper ikke med at gribe uspiselige genstande.

De lever en efter en og udgør ikke par. Alle ægteskabsdomstoler kommer ned på den kendsgerning, at hanen tager fat i kvinden ved halen i vandet.

Generelt spiller kvindens hale en vigtig rolle i denne periode. For dem bærer hun blødt græs til sengetøj i burven, og hun lukker også indgangen til græsset med jorden. Så sikrer hun i 2 uger, mens hun inkuberer æg, hendes sikkerhed.

Cubs platypus

Der er få æg, en eller to. Efter 7 dage er den unge luge, også lille, ca. 2 cm. De er helt hjælpeløse og blinde. Det er ikke klart hvorfor, men de er født med tænder, der falder ud efter afslutningen af ​​mælkefodring.

Så mange som 11 uger forbliver den lille duckbill blind. Og i hullet er 4 måneder. Moder fodrer dem med mælk, kun lejlighedsvis kommer ud af hullet til mad. I denne periode er det usædvanligt grueligt, kan spise så meget som det vejer sig selv.

I naturen bor omkring 10 år. De vigtigste fjender er vilde dingo hunde, monitor øgler og pythons. Platypus er beskyttet mod dem med sin giftige sporer.

For folk, der jager platypus på grund af deres hud, er giften ikke dødelig, men en ansporingstrik forårsager alvorlig smerte.

På grund af den forstyrrede økologi begyndte disse fantastiske dyr at forsvinde, så de er specielt opdrættet i naturreservater og zoologiske haver.

Udseende og beskrivelse

Længden af ​​kroppen af ​​en voksen platypus kan variere i størrelsesordenen 30-40 cm. Halen er 10-15 cm lang, oftest vejer den ca. to kilo. Mandens krop er ca. en tredjedel større end kvindens krop.. Kroppen er squat, med ret korte ben. Halsdelen er udfladt, med akkumulering af fedtreserver, svarende til en bæverhale, dækket med uld. Pelsen af ​​platypus er temmelig tyk og blød, mørkbrun i farve på bagsiden og med en rødlig eller grå tinge på mavedelen.

Dette er interessant! Platypuses har lav metabolisme, og denne pattedyrs normale kropstemperatur overstiger ikke 32 ° C. Dyret regulerer let temperaturindikatorerne for kroppen, hvilket øger niveauet af stofskifte flere gange.

Hovedet er afrundet med en langstrakt ansigtsområde, der omdannes til en flad og blød næb, som er dækket af elastisk hud, strakt over et par tynde og lange bueformede knogler. Længden af ​​næb kan nå 6,5 cm med en bredde på 5 cm. Et særligt træk ved mundhulen er forekomsten af ​​kindeposer, der anvendes af dyr til opbevaring af mad. Den nederste del eller basis af næb hos mænd har en bestemt kirtel, der producerer en hemmelighed med en karakteristisk musky lugt. Juveniler har otte skrøbelige og hurtigt slibende tænder, med tiden at erstatte keratinøse plader.

De fem-toed potter af ænderegninger er perfekt tilpasset ikke kun til svømning, men også til grave i kystzonen. Svømmemembraner, der ligger på forsiden af ​​poterne, rager frem foran fingrene og kan bøjes, udsætter ret skarpe og stærke klør. Membranparten på bagbenene har en meget svag udvikling, og derfor er der i svømmeprocessen brugt platypus som en slags styrestabilisator. Når man flytter overbenet over land, svarer dette maritimt gang til en reptil.

På toppen af ​​næb er nasale åbninger. Et træk ved strukturen af ​​hovedet af platypus er fraværet af aurikler, og de hørbare huller og øjne er placeret i specielle riller på sidernes side. Når du dykker, lukker kanterne af de hørbare, visuelle og lukkede åbninger sig hurtigt, og huden på tæppet tager deres funktioner i brug. En ejendommelig elektro-lokalisering hjælper pattedyret i løbet af underjordisk jagt for nemt at opdage bytte.

Habitat og livsstil

Indtil 1922 blev platypusbefolkningen udelukkende fundet i sit hjemland - australiens østlige område. Distributionsområdet strækker sig fra Tasmaniens territorium og de australske Alper til udkanten af ​​Queensland. Hovedpopulationen hos æglægningspattedyret distribueres i øjeblikket udelukkende i østlige Australien og Tasmanien. Pattedyret fører som regel en hemmelig livsstil og beboer kyststrækningen af ​​mellemstore floder eller naturlige vandområder med stillestående vand.

Dette er interessant! Den nærmeste, der er relateret til en pattedyrs slægtsarter, er echidna og prohid, med hvilken platypus tilhører ordren monotremata eller oviparous, og ved nogle funktioner ligner reptiler.

Duckbones foretrækker vand med temperaturer fra 25,0 til 29,9 ° C, men brakvand undgås. Huset af et pattedyr er repræsenteret af en kort og lige burrow, hvis længde kan være op til ti meter. Hvert sådant hul har nødvendigvis to indgange og et velholdt internt kammer. En indgang er nødvendigvis under vand, og den anden er placeret under rodsystemet af træer eller i temmelig tætte tyk.

Platypus fodring

Platypuses svømmer og dykker fremragende, og kan også holde sig under vand i fem minutter. I vandmiljøet er dette usædvanlige dyr i stand til at tilbringe en tredjedel af dagen på grund af behovet for at spise en betydelig mængde mad, hvoraf det ofte udgør en fjerdedel af platypusens samlede vægt.

Hovedaktiviteten ligger på skumringen og natten. Hele mængden af ​​mad af platypus består af små vanddyr, der falder ind i et pattedyrs næb, efter at det omrører bunden af ​​reservoiret. Kosten kan repræsenteres af forskellige krebsdyr, orme, insektlarver, tadpoles, bløddyr og forskellige vandlevende vegetationer. Når maden er opsamlet i kindeposerne, stiger dyret på vandoverfladen og griner det ved hjælp af hornkæber.

Avlsplante

Hvert år dør platypus dvaletilstanden, som kan vare fem til ti dage. Umiddelbart efter dvaletilstand i pattedyr begynder den aktive reproduktionsfase, som falder i perioden fra august til det sidste årti i november. Parring af et semi-akvatisk dyr forekommer i vand.

For at gøre opmærksom på sig selv, bøjer hanen forsigtigt kvinden ved halen, hvorefter parret svømmer et stykke tid i en cirkel. Заключительной стадией таких своеобразных брачных игр становится спаривание. Самцы утконоса полигамны и не образуют устойчивых пар. В течение всей своей жизни один самец способен покрыть значительное количество самок. Попытки осуществить разведение утконоса в неволе крайне редко заканчиваются успешно.

Высиживание яиц

Сразу после спаривания самка начинает рыть выводковую нору, которая более длинная, чем обычная нора утконоса и имеет специальную гнездовую камеру. Внутри такой камеры из стеблей растений и листвы строится гнездо. For at beskytte reden fra angreb fra rovdyr og vand lukker kvinden hulkorridoren med særlige trafikpropper fra jorden. Den gennemsnitlige tykkelse af hver sådan stik er 15-20 cm. For at lave en jordplugger bruger kvinden haleafsnittet og bærer hende som en konstruktionstræffel.

Dette er interessant! Konstant luftfugtighed inde i den skabte rede gør det muligt at beskytte ægene, der er lagt af platypusens kvindelige kvinde fra skadelig tørring. Oviposition opstår ca. et par uger efter parring.

Som regel er der i et kobling et par æg, men deres tal kan variere fra en til tre.. Platypusæg ligner reptilæg og er afrundede. Den gennemsnitlige diameter af et æg dækket med en beskidt hvidlig læderagtig type skal ikke overstige en centimeter. De lagt æg er forbundet med et klæbrigt stof, der dækker skallen udenfor. Inkubationsperioden varer ca. 10 dage, og den kvindelige inkubering af æggene går sjældent fra reden.

Cubs platypus

Ungerne af ællingsbilledet er født nøgne og blinde. Længden af ​​deres krop ikke overstiger 2,5-3,0 cm. For at luge bryder cuben gennem æggeskallen med en speciel tand, der falder straks efter frigivelsen. Efter at have tændt ryggen placerer kvinden den udklækkede unge på sin mave. Mælkfodring udføres med stærkt forstørrede porer på kvindens underliv.

Mælk, der strømmer gennem uldens hår, akkumuleres inde i de specielle riller, hvor ungerne finder og slikker det. Små platypusser åbner deres øjne efter ca. tre måneder, og mælkefoder varer op til fire måneder, hvorefter babyerne begynder gradvist at forlade hullet og jage på egen hånd. Seksuel modenhed hos unge platypus kommer i en alder af tolv måneder. Den gennemsnitlige levetid for en platypus i fangenskab overstiger ikke ti år.

Platypus fjender

Under naturlige forhold har tallerken ikke et stort antal fjender. Dette meget usædvanlige pattedyr kan være en temmelig let bytte for overvågning øgler, pythoner og undertiden hav leoparder svømmer i floden farvande. Det skal huskes, at platypusser tilhører kategorien giftige pattedyr og ungfugle har rudiments af horny spurs på bageste lemmer.

Dette er interessant! Til platypusfiskeri blev hunde oftest brugt, hvilket kunne fange et dyr ikke kun på land, men også i vand, men de fleste af dem "fangere" døde skive efter at platypus begyndte at bruge giftige sporer for at beskytte det.

Kvinder ved en års alder mister en sådan beskyttelsesmetode, mens mænd i modsat fald sporer forøgelse i størrelse og når længden på et og et halvt centimeter ved puberteten. Sporer ved kanaler er forbundet med lårbenet, som i parringssæsonen producerer en kompleks, giftig blanding. Sådanne giftige sporer anvendes af mænd i parringskampe og for at beskytte dem mod rovdyr. Platypusgiften er ikke farlig for mennesker, men kan forårsage nok

Pet butikker

Fysiske egenskaber

næbdyr er en af ​​to arter af dyr, der tilhører rækkefølgen af ​​monotremmer. Han er den eneste repræsentant blandt de pattedyr, der tilhører familien ornithorhynchidae. Oversat til engelsk, ordet "næbdyr"Ligner" Platypus ", og er afledt af den græske" platus (flad, bred) og pous (webbed paw hos dyr).

næbdyr har en række karakteristika, der er karakteristiske for krybdyr, herunder brugen af ​​det samme hul til reproduktion og avl af affaldsprodukter, evnen til at lægge æg, tilstedeværelsen af ​​yderligere kanter, den interne syntese af ascorbinsyre. Men selv på trods af disse egenskaber har den meget mere fælles med pattedyr. Levetiden for dette unikke dyr er 10-15 år.

størrelse næbdyr sammenlignelig med størrelsen af ​​en huskat. Mandens krop er omkring 50-60 centimeter lang, og hunnerne - omkring 40-50 centimeter. Vægten af ​​en voksen mand er ca. 2 kg, mens kvinden af ​​platypus vejer 0,9 kg.

Dyrets hele krop er dækket af tyk uld, bortset fra poterne og næb. Udenfor har kappen en brun farve, og underlaget er en gullig farvetone. På en kvadrat millimeter af huden er der omkring 800 hår, og i dette overgår pelsen af ​​en flodutter eller en isbjørn i densitet. De lange hår på overfladelaget sammen med den fluffede undercoat er en strålende beskyttelse. Termiske egenskaber ved pels næbdyr tillade dem at tolerere lave temperaturer.

Følsom og blød næb Platypusen har en blågrå, sortagtig farvetone med to nasalåbninger placeret ved spidsen. Dette arrangement af næseborene gør det muligt for graviditeten at trække vejret selv, mens resten af ​​sin krop forbliver under vand. I dette tilfælde er den nederste del næb mindre top. Den er fastgjort af to lange tandbones, som findes i alle pattedyr. næb har egenskab af electroreception, hvis system indeholder omkring 850.000 elektriske og taktile receptorer. Mens du er under vand eller søger af madnæbdyr lukker øjne, ører og næseåbninger. Hans electroreception system registrerer elektrisk strøm produceret af små dyrs muskulære aktivitet og kan endda hjælpe. næbdyr at mærke det elektriske felt skabt af vandstrømmen, der strømmer over rovet, mens det gemmer sig under klipper, mudder og små faldne træer. Fanget i munden madennæbdyr sætter det i kindens pose og skubber det så tilbage i mundhulen, så snart det kommer ud på vandets overflade og kun knuses maden kæber.

Åbningerne eller rillerne er placeret på begge sider af hovedet af platypus, som ikke har eksterne aurikler. Åbningerne er lukket, når du dykker eller svømmer under vand. På overfladen er disse huller meget følsomme for lyde. Og hans lille, som perler, øjne er meget følsomme for enhver bevægelse. I nethinden var kegleformede visuelle celler, som indikerer platypus evne til at skelne farver. Placeringen af ​​dyrets øjne giver dig mulighed for at se flodbredden.

i næbdyr fire ben, vandret fremspring i forhold til kroppen. På grund af dette arrangement af poter, bevæger han sig på jorden, vuggende som en firben. Forepaws har store svømningsmembraner til at hjælpe næbdyr bevæge sig i vandet, skiftevis vinker med de forreste poter. På land kan membraner bøje på en sådan måde, at skarpe kløer udsættes, hvilket næbdyr bruger ved flytning og til gravning af huller. På bagbenene, dels også udstyret med membraner, er der buede klør, der hjælper platypus til at styre bevægelsen og opretholde balancen under svømning. Kløerne tjener også som et anker til dyret under jordgraven samt til rengøring af ulden for at bevare sine vandafvisende egenskaber.

Platypusens hale er bred og flad, ligner en padle. Han tjener ham som et ror, når han svømmer og en spatel, når han renser hullet fra jorden under lagring af tunneler. Hovedformålet er at "opbygge fedt" i løbet af mangelperioden af mad enten når næbdyr har brug for mere energi til æglægning. Den tykke hale af dyret er en indikator for ejerens fremragende helbred.

Kropstemperaturen hos de fleste pattedyr er 37-38 ° C, mens kropstemperaturens kropstemperatur er ca. 32 ° C. Dette reducerer niveauet hvor næbdyr mister varmen i vandet.

Røde blodlegemer næbdyr indeholder mere hæmoglobin end ethvert andet pattedyr, som gør det muligt at forblive uden luft i længere tid. Hjertefrekvensen kan falde fra 140-230 slag pr. Minut til nul.

Mandlige og kvindelige individer når seksuel modenhed i en alder af 2 år. Det er bemærkelsesværdigt, at kun kvinder i venstre venstre fungerer. Den rigtige er dårligt udviklet og producerer ikke æg. Den samme egenskab er forbundet med fugle. Efter parring forlader kvinden hanen og lægger to eller tre æg i sin ynglehule. Platypus æg indeholder en masse æggeblomme og er dækket af en læderagtig hud, som reptiler. Når kyllinger hatcher fra et æg, fodrer de stille fra moderens brystkirtler. Nestlingsbørn forlader ikke broende hul, før de er 17 uger gamle. Kun ung næbdyr der er rudiments af tænder, som derefter erstattes af kåt plader.

næbdyr - Det eneste giftige pelsdyr i verden. næbdyr født med rudiments af spurs på deres bagben. Hos kvinder er de i en alder, mens de hos mænd fortsætter med at vokse og blive giftige i parringsperioden.

næbdyr i stand til at lave lyde, der kan sammenlignes med en hvalpespids.

levested

næbdyr bor i alle ferskvands kanaler, floder, søer i østlige Australien fra Cooktown regionen i nord til Tasmanien i syd. Det kan findes i 26 af de 31 flodsystemer i delstaten Victoria. næbdyr de foretrækker lange flodbassiner med stenrige kyster, stillestående vand, fra en til to meter dybt, rig på vandplante, med et tilstrækkeligt antal hvirvelløse dyr, der lever i det.

næbdyr beskyttet af love overalt i Australien. Alligevel betragtes han som et sårbart dyr på grund af den kontinuerlige reduktion af dens naturlige habitat som følge af opførelsen af ​​dæmninger, dræning og forurening af floder. I Melbourne er befolkningsnedgangen næbdyr var en konsekvens af væksten af ​​den menneskelige befolkning.

næbdyr bygger to slags huller. En normal burrow bruges af både kvinder og mænd som opholdsstue, med undtagelse af parringssæsonen, hvor det bliver en "bachelor's apartment". Dette hul har normalt en halvcirkelformet indgang med indgange på hver side forklædt af overhængende fremspring. Ofte er disse huller placeret blandt træernes rødder. Den anden hule, opdrættet en, er gravet ud af kvinden for at lægge æg i den og derefter for at hæve de unge. Passagen ind i burgen svarer til formen af ​​torso af platypuskvinde og er skrå for at redde burgen i tilfælde af oversvømmelse. Indgangen til hullet er altid placeret over vandet. En kvindelig kan bygge sin grav ved hjælp af eucalyptusblade, tynde pilestænger eller pander, som hun knuser med hendes kæber. For at skabe de ideelle inkubationsbetingelser er kvinden næbdyr det kløber et hul med flere jordplugger i en vis afstand fra hinanden. Disse trafikpropper hjælper med at beskytte mod oversvømmelser og på en vis måde beskytte mod potentielle fjender. næbdyr Som regel renser de ulden og ryster vandet, før de kommer ind i hullet for at holde redenen så tør som muligt.

Hele året næbdyr skal tilpasse sig temperaturændringer både på land og i vand. Om vinteren kan den minimale lufttemperatur nå op til -12 ° C og vand - 0 ° C. Om sommeren opvarmer luften op til + 34 ° C og vandet til + 24 ° C. Selv i et hul varierer temperaturen fra + 14 ° C om vinteren til + 18 ° C om sommeren. næbdyr tilpasser sig disse temperaturudsving på en række måder.

Når temperaturen falder, producerer platypus mere varme for at opretholde normal kropstemperatur. Dette opnås ved at øge niveauet af stofskifte, hvilket kræver mere energi, og til gengæld en større mængde mad forbruges. Det er på dette tidspunkt, at fedtet akkumuleret i halen kan bruges, hvis næbdyr kan ikke få nok af mad. også næbdyr bruger blodcirkulationen til at levere varme til de dele af kroppen, der har brug for det, og dette reducerer blodgennemstrømningen til bagbenene, halen og næb, behøver ikke meget varme. Deres tykke, vandtætte uld bevarer også et lag af luft, som giver god varmeisolering. Sydøstlige australien platypuses strømme ind i i en kort vinter dvale eller halv-søvn. Disse perioder er korte og uregelmæssige i de køligere måneder, den længste registrerede dvaletid var 6,5 dage.

mad

mad til næbdyr Ferskvandskræft (forskellige insektlarver), små rejer, krebs, jord- og madmaske, mayflies, tyrneder, muslinger, ørredæg, frøer, tadpoles, små frøer og fisk anvendes. næbdyr leder efter maden, dykning til bunden af ​​vandløbene og samtidig i den hævede silt fører hovedet fra side til side. Sådanne dyk varer cirka 40 sekunder. Bevægelse langs bunden næbdyr lukker øjne, ører og næsebor og bruger dens følsomme næb at opdage og fange af mad. næbdyr opdager sit bytte under vandet og mærker den elektriske strøm, der skabes af offerets muskulære sammentrækninger. Det er derfor næbdyr de er så storslåede jægere selv om natten eller i mudret vand.

Indre overflade af maven næbdyr dækket af hårdt keratiniseret epithelium. Dette område har ikke kirtler, der producerer syre og fordøjelsesenzymer, der tjener til at nedbryde protein, ligesom andre pattedyr. Det kan antages, at slibens slibende virkning bidrager til slibning af mad i maven.

normalt, næbdyr forbruge volumen af madop til halvdelen af ​​sin egen vægt. For at indsamle denne mængde mad, skal du bruge op til 12 timer. Om sommeren næbdyr forbruge endnu mere af mad og opbevar flere fedtreserver i halen. Disse lagre opbruges, når der kræves ekstra energi under reproduktions- og æginkubationsperioderne. Selv i vinterkulden fortsætter duckbillen med at svømme i søgen efter mad. Om vinteren næbdyr I almindelighed spiser de 18% af frisk rejer, 4% af majens flyver, 12% af fluerens larver, 18% af mayfliesens larver, 17% hårmøller og 1% små bløddyr daglig. Om sommeren indeholder den daglige ration 64% af majens fluer, 18% af larverne af andre fluer, 9% af larverne af vernalica og 9% af larverne af libaneser.

Blandt de dyr, der jager næbdyr, kan du vælge ræve, krokodiller, rovfugle, overvågning øgler, pythoner, store fisk, katte, hunde og dingoer. Vandrotter dræber nogle gange unge næbdyr i reden hullet. Unge personers liv er også båret væk af oversvømmelser. Andre faktorer, der truer denne dyredød, er vandforurening, etablerede krabber til fiskeri, fiskenet. Særlig fare på grund af det faktum at næbdyr der kun er tilpasset til livet i ferskvand, repræsenterer de forurening af sit levested og befolkningstilvækst.

Vaner og livsstil

Som regel næbdyr er ensomme dyr med deres særlige habitat, hvor de fodrer og lever. Platypus er frygtelig og mistroisk. Han har tendens til at lede nattetid og forlader normalt sit hul kun i de tidlige morgentimer og om aftenen.

næbdyr sover i et hul op til 17 timer om dagen. Den gennemsnitlige størrelse af hullet er 1-3 meter lang, indgangen er skjult under vand eller direkte over vandstanden. Voksne individer bruger deres lange kløer til at grave burrows gennem bløde flodbredder. Det anslås at næbdyr kan bane en tunnel 1 meter lang om 2 timer. Uldpleje er meget vigtig for platypus og er lavet af ham både på land og under vand.

Hunner og hanner når seksuel modenhed i en alder af 2 år. Indtil denne alder producerer mænd ikke sæd, og kvinder kan ikke lægge æg. Parringstiden varer fra august til oktober. På dette tidspunkt bliver vanlige mænd ofte aggressive over for hinanden. Det var i denne periode, at spurserne på deres bagben blev giftige og bruges i kampen for territorium og kvinder. Denne gift er ikke dødelig for mennesker, men kan forårsage stor smerte.

Parring forekommer sandsynligvis i vand. Det er også muligt, at spursen på mænds bagben benyttes til at holde hunnerne. Forfølgelsesritten omfatter en række svømningsbevægelser, herunder svømning af kvinden i en cirkel, mens hanen forfølger hende, bider hendes hale og svømmer med hende.

Efter parring forlader kvinden hanen og bygger et hul, der består af forskellige snoede passager og baggader. Det lukker også indgangen til burven på flere steder med jordplugger og forbliver i denne burrow under æglægning og hele inkubationsperioden. Platypidhunner lægger mellem to og tre æg størrelsen af ​​en drue, og hele inkubationsperioden ligger på dem, viklet ind i en ring, således at æg ofte holder sammen med hinanden. Cubs er født omkring 18 millimeter i størrelse og forlader ikke burven, før de når 4-5 måneder. I løbet af denne tid er de helt dækket af pels og når 34 centimeter i længden. De fodrer med mælk, der skiller sig ud fra de store brystkirtler, der ligger under moderens hud. Disse kirtler kan være op til en tredjedel af kropens længde. Mælk frigives gennem de forstørrede porer på maven, hvorigennem de unge fodrer. mælk næbdyr Den er rig på jern og indeholder ca. 60% mere end koens. Derudover indeholder den ca. 40% mineralstoffer, mens i koen kun er 12%.

næbdyr bruger electroreception system til at opdage bytte under vand. Så snart mad kommer i dens næb, skubber den det i en kindpose, der er placeret på bagsiden af ​​næb. når næbdyr выныривает на поверхность, он возвращает содержимое мешочка обратно в клюв и перемалывает пищу с помощью роговых пластин, расположенных на нижней и верхней челюстях. Недоеденные остатки пищи, такие как скорлупа, ил или тина и прочие удаляются через роговые зубцы по обеим сторонам нижней челюсти.

næbdyr i stand til at lave lyde, der kan sammenlignes med en hvalpespids. unge næbdyr Brug disse lyde til at tiltrække legekammerater og voksne dyr til at kommunikere med hinanden. Disse lyde er lavet ved hjælp af svælg, der er karakteristisk for larynxstrukturen hos pattedyr.

Platypus, næb, mad


Foto1: Platypus pattedyr med reptil egenskaber

Dyrets hele krop er dækket af tyk uld, bortset fra poterne og næb. Udenfor har kappen en brun farve, og underlaget er en gullig farvetone. På en kvadrat millimeter af huden er der omkring 800 hår, og i dette overgår pelsen af ​​en flodutter eller en isbjørn i densitet. De lange hår på overfladelaget sammen med den fluffede undercoat er en strålende beskyttelse. Termiske egenskaber ved pels næbdyr tillade dem at tolerere lave temperaturer.

Følsom og blød næb Platypusen har en blågrå, sortagtig farvetone med to nasalåbninger placeret ved spidsen. Dette arrangement af næseborene gør det muligt for graviditeten at trække vejret selv, mens resten af ​​sin krop forbliver under vand. I dette tilfælde er den nederste del næb mindre top. Den er fastgjort af to lange tandbones, som findes i alle pattedyr. næb har egenskab af electroreception, hvis system indeholder omkring 850.000 elektriske og taktile receptorer. Mens du er under vand eller søger af madnæbdyr lukker øjne, ører og næseåbninger. Hans electroreception system registrerer elektrisk strøm produceret af små dyrs muskulære aktivitet og kan endda hjælpe. næbdyr at mærke det elektriske felt skabt af vandstrømmen, der strømmer over rovet, mens det gemmer sig under klipper, mudder og små faldne træer. Fanget i munden madennæbdyr sætter det i kindens pose og skubber det så tilbage i mundhulen, så snart det kommer ud på vandets overflade og kun knuses maden kæber.

Åbningerne eller rillerne er placeret på begge sider af hovedet af platypus, som ikke har eksterne aurikler. Åbningerne er lukket, når du dykker eller svømmer under vand. På overfladen er disse huller meget følsomme for lyde. Og hans lille, som perler, øjne er meget følsomme for enhver bevægelse. I nethinden var kegleformede visuelle celler, som indikerer platypus evne til at skelne farver. Placeringen af ​​dyrets øjne giver dig mulighed for at se flodbredden.

i næbdyr fire ben, vandret fremspring i forhold til kroppen. På grund af dette arrangement af poter, bevæger han sig på jorden, vuggende som en firben. Forepaws har store svømningsmembraner til at hjælpe næbdyr bevæge sig i vandet, skiftevis vinker med de forreste poter. På land kan membraner bøje på en sådan måde, at skarpe kløer udsættes, hvilket næbdyr bruger ved flytning og til gravning af huller. På bagbenene, dels også udstyret med membraner, er der buede klør, der hjælper platypus til at styre bevægelsen og opretholde balancen under svømning. Kløerne tjener også som et anker til dyret under jordgraven samt til rengøring af ulden for at bevare sine vandafvisende egenskaber.

Platypusens hale er bred og flad, ligner en padle. Han tjener ham som et ror, når han svømmer og en spatel, når han renser hullet fra jorden under lagring af tunneler. Hovedformålet er at "opbygge fedt" i løbet af mangelperioden af mad enten når næbdyr har brug for mere energi til æglægning. Den tykke hale af dyret er en indikator for ejerens fremragende helbred.

Kropstemperaturen hos de fleste pattedyr er 37-38 ° C, mens kropstemperaturens kropstemperatur er ca. 32 ° C. Dette reducerer niveauet hvor næbdyr mister varmen i vandet.

Røde blodlegemer næbdyr indeholder mere hæmoglobin end ethvert andet pattedyr, som gør det muligt at forblive uden luft i længere tid. Hjertefrekvensen kan falde fra 140-230 slag pr. Minut til nul.

Mandlige og kvindelige individer når seksuel modenhed i en alder af 2 år. Det er bemærkelsesværdigt, at kun kvinder i venstre venstre fungerer. Den rigtige er dårligt udviklet og producerer ikke æg. Den samme egenskab er forbundet med fugle. Efter parring forlader kvinden hanen og lægger to eller tre æg i sin ynglehule. Platypus æg indeholder en masse æggeblomme og er dækket af en læderagtig hud, som reptiler. Når kyllinger hatcher fra et æg, fodrer de stille fra moderens brystkirtler. Nestlingsbørn forlader ikke broende hul, før de er 17 uger gamle. Kun ung næbdyr der er rudiments af tænder, som derefter erstattes af kåt plader.

næbdyr - Det eneste giftige pelsdyr i verden. næbdyr født med rudiments af spurs på deres bagben. Hos kvinder er de i en alder, mens de hos mænd fortsætter med at vokse og blive giftige i parringsperioden.

næbdyr i stand til at lave lyde, der kan sammenlignes med en hvalpespids.

levested

næbdyr bor i alle ferskvands kanaler, floder, søer i østlige Australien fra Cooktown regionen i nord til Tasmanien i syd. Det kan findes i 26 af de 31 flodsystemer i delstaten Victoria. næbdyr de foretrækker lange flodbassiner med stenrige kyster, stillestående vand, fra en til to meter dybt, rig på vandplante, med et tilstrækkeligt antal hvirvelløse dyr, der lever i det.

næbdyr beskyttet af love overalt i Australien. Alligevel betragtes han som et sårbart dyr på grund af den kontinuerlige reduktion af dens naturlige habitat på grund af dæmning, dræning og forurening af floder. I Melbourne er befolkningsnedgangen næbdyr var en konsekvens af væksten af ​​den menneskelige befolkning.

næbdyr bygger to slags huller. En normal burrow bruges af både kvinder og mænd som opholdsstue, med undtagelse af parringssæsonen, hvor det bliver en "bachelor's apartment". Dette hul har normalt en halvcirkelformet indgang med indgange på hver side forklædt af overhængende fremspring. Ofte er disse huller placeret blandt træernes rødder. Den anden hule, opdrættet en, er gravet ud af kvinden for at lægge æg i den og derefter for at hæve de unge. Passagen ind i burgen svarer til formen af ​​torso af platypuskvinde og er skrå for at redde burgen i tilfælde af oversvømmelse. Indgangen til hullet er altid placeret over vandet. Kvinden kan bygge sin grav ved hjælp af eucalyptusblade, tynde pilestænger eller pander, som hun knuser med hendes kæber. For at skabe de ideelle inkubationsbetingelser er kvinden næbdyr det kløber et hul med flere jordplugger i en vis afstand fra hinanden. Disse trafikpropper hjælper med at beskytte mod oversvømmelser og på en vis måde beskytte mod potentielle fjender. næbdyr Som regel renser de ulden og ryster vandet, før de kommer ind i hullet for at holde redenen så tør som muligt.

Hele året næbdyr skal tilpasse sig temperaturændringer både på land og i vand. Om vinteren kan den minimale lufttemperatur nå op til -12 ° C og vand - 0 ° C. Om sommeren opvarmer luften op til + 34 ° C og vandet til + 24 ° C. Selv i et hul varierer temperaturen fra + 14 ° C om vinteren til + 18 ° C om sommeren. næbdyr tilpasser sig disse temperaturudsving på en række måder.

Når temperaturen falder, producerer platypus mere varme for at opretholde normal kropstemperatur. Dette opnås ved at øge niveauet af stofskifte, hvilket kræver mere energi, og til gengæld en større mængde mad forbruges. Det er på dette tidspunkt, at fedtet akkumuleret i halen kan bruges, hvis næbdyr kan ikke få nok af mad. også næbdyr bruger blodcirkulationen til at levere varme til de dele af kroppen, der har brug for det, og dette reducerer blodgennemstrømningen til bagbenene, halen og næb, behøver ikke meget varme. Deres tykke, vandtætte uld bevarer også et lag af luft, som giver god varmeisolering. Sydøstlige australien platypuses strømme ind i i en kort vinter dvale eller halv-søvn. Disse perioder er korte og uregelmæssige i de køligere måneder, den længste registrerede dvaletid var 6,5 dage.

mad

mad til næbdyr Ferskvandskræft (forskellige insektlarver), små rejer, krebs, jord- og madmaske, mayflies, tyrneder, muslinger, ørredæg, frøer, tadpoles, små frøer og fisk anvendes. næbdyr leder efter maden, dykning til bunden af ​​vandløbene og samtidig i den hævede silt fører hovedet fra side til side. Sådanne dyk varer cirka 40 sekunder. Bevægelse langs bunden næbdyr lukker øjne, ører og næsebor og bruger dens følsomme næb at opdage og fange af mad. næbdyr opdager sit bytte under vandet og mærker den elektriske strøm, der skabes af offerets muskulære sammentrækninger. Det er derfor næbdyr de er så storslåede jægere selv om natten eller i mudret vand.

Indre overflade af maven næbdyr dækket af hårdt keratiniseret epithelium. Dette område har ikke kirtler, der producerer syre og fordøjelsesenzymer, der tjener til at nedbryde protein, ligesom andre pattedyr. Det kan antages, at slibens slibende virkning bidrager til slibning af mad i maven.

normalt, næbdyr forbruge volumen af madop til halvdelen af ​​sin egen vægt. For at indsamle denne mængde mad, skal du bruge op til 12 timer. Om sommeren næbdyr forbruge endnu mere af mad og opbevar flere fedtreserver i halen. Disse lagre opbruges, når der kræves ekstra energi under reproduktions- og æginkubationsperioderne. Selv i vinterkulden fortsætter duckbillen med at svømme i søgen efter mad. Om vinteren næbdyr I almindelighed spiser de 18% af frisk rejer, 4% af majens flyver, 12% af fluerens larver, 18% af mayfliesens larver, 17% hårmøller og 1% små bløddyr daglig. Om sommeren indeholder den daglige ration 64% af majens fluer, 18% af larverne af andre fluer, 9% af larverne af vernalica og 9% af larverne af libaneser.

Blandt de dyr, der jager næbdyr, kan du vælge ræve, krokodiller, rovfugle, overvågning øgler, pythoner, store fisk, katte, hunde og dingoer. Vandrotter dræber nogle gange unge næbdyr i reden hullet. Unge personers liv er også båret væk af oversvømmelser. Andre faktorer, der truer denne dyredød, er vandforurening, etablerede krabber til fiskeri, fiskenet. Særlig fare på grund af det faktum at næbdyr der kun er tilpasset til livet i ferskvand, repræsenterer de forurening af sit levested og befolkningstilvækst.

Vaner og livsstil

Som regel næbdyr er ensomme dyr med deres særlige habitat, hvor de fodrer og lever. Platypus er frygtelig og mistroisk. Han har tendens til at lede nattetid og forlader normalt sit hul kun i de tidlige morgentimer og om aftenen.

næbdyr sover i et hul op til 17 timer om dagen. Den gennemsnitlige størrelse af hullet er 1-3 meter lang, indgangen er skjult under vand eller direkte over vandstanden. Voksne individer bruger deres lange kløer til at grave burrows gennem bløde flodbredder. Det anslås at næbdyr kan bane en tunnel 1 meter lang om 2 timer. Uldpleje er meget vigtig for platypus og er lavet af ham både på land og under vand.

Hunner og hanner når seksuel modenhed i en alder af 2 år. Indtil denne alder producerer mænd ikke sæd, og kvinder kan ikke lægge æg. Parringstiden varer fra august til oktober. På dette tidspunkt bliver vanlige mænd ofte aggressive over for hinanden. Det var i denne periode, at spurserne på deres bagben blev giftige og bruges i kampen for territorium og kvinder. Denne gift er ikke dødelig for mennesker, men kan forårsage stor smerte.

Parring forekommer sandsynligvis i vand. Det er også muligt, at spursen på mænds bagben benyttes til at holde hunnerne. Forfølgelsesritten omfatter en række svømningsbevægelser, herunder svømning af kvinden i en cirkel, mens hanen forfølger hende, bider hendes hale og svømmer med hende.

Efter parring forlader kvinden hanen og bygger et hul, der består af forskellige snoede passager og baggader. Det lukker også indgangen til burven på flere steder med jordplugger og forbliver i denne burrow under æglægning og hele inkubationsperioden. Platypidhunner lægger mellem to og tre æg størrelsen af ​​en drue, og hele inkubationsperioden ligger på dem, viklet ind i en ring, således at æg ofte holder sammen med hinanden. Cubs er født omkring 18 millimeter i størrelse og forlader ikke burven, før de når 4-5 måneder. I løbet af denne tid er de helt dækket af pels og når 34 centimeter i længden. De fodrer med mælk, der skiller sig ud fra de store brystkirtler, der ligger under moderens hud. Disse kirtler kan være op til en tredjedel af kropens længde. Mælk frigives gennem de forstørrede porer på maven, hvorigennem de unge fodrer. mælk næbdyr Den er rig på jern og indeholder ca. 60% mere end koens. Derudover indeholder den ca. 40% mineralstoffer, mens i koen kun er 12%.

næbdyr bruger electroreception system til at opdage bytte under vand. Så snart mad kommer i dens næb, skubber den det i en kindpose, der er placeret på bagsiden af ​​næb. når næbdyr kommer til overfladen, returnerer indholdet af posen tilbage til næb og griner mad ved hjælp af hornede plader placeret på under- og overkæberne. De ufortyndede fødevarer forbliver, såsom skaller, silt eller tin, og andre, fjernes gennem horntænderne på begge sider af mandiblen.

næbdyr i stand til at lave lyde, der kan sammenlignes med en hvalpespids. unge næbdyr Brug disse lyde til at tiltrække legekammerater og voksne dyr til at kommunikere med hinanden. Disse lyde er lavet ved hjælp af svælg, der er karakteristisk for larynxstrukturen hos pattedyr.

Se videoen: Australske dyr (Juni 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org