Fugle

Hvordan falcon fuglen ser og feeds

Pin
Send
Share
Send
Send


Falcons - et slag af rovfugle, bredt spredt i verden. Deres navn kommer fra ordet "falx" ("segl"), og understreger således den ejendommelige form, som deres vinger tager under flyvningen. Det hjælper dem med at opnå bemærkelsesværdig succes under manøvrering med høj hastighed. Falkvinken anses for eksempel at være den hurtigste fugl i verden på grund af sin evne til at nå hastigheder på 320 km / t i løbet af ofrets udslag. At finde bytte under planlægning på himlen, justerer han sig for at være noget højere, hvorefter han hurtigt faller på det og rammer den med sine poter presset til kroppen. Ofte er slaget en sådan kraft, at offeret dør straks.

Det er bemærkelsesværdigt, at i den ukrainske kultur var det den fregnefalke, der siden kievernes kuper blev kaldt en falke, og først senere blev dette navn større, herunder andre fugle af denne slægt. Det skal bemærkes, at selv nu, når man taler om falke, indikerer folk oftest en falkfalk.

Sapsan - dag rovdyr

Peregrine Falcon er ikke kun hurtig, men også en meget stærk fugl, uovertruffen blandt fjedrede rovdyr. Det distribueres næsten overalt, da det gør fly rundt om kloden. Du kan møde ham i hele Europa, både på klippekyster og i områder med vanskelige klimaforhold. Ofte kan peregrinefalken findes på torvmarker, i stepper og semi-ørkener. Disse områder er hans yndlingssteder for rekreation og jagt.

I Centraleuropa beboer disse rovfugle de overvejende højlander, hvilket gør deres rede på klare klipper. Om vinteren foretrækker denne falk at bosætte sig i nærheden af ​​store reservoirer, hvor det jager efter vandfugle. Det er bemærkelsesværdigt, at kun unge indvandrer, de gamle fugle fører udelukkende stillesiddende livsstil.

udseende

Sapsan er en fugl af falkfamilien, hvis kropslængde er 40-50 cm med en vingespind på 90 til 120 cm. Det er bemærkelsesværdigt, at mænd er næsten halvdelen af ​​kvindens størrelse. Vægten af ​​hannen er 650-800 g, og kvinden vejer 0,9-1,3 kg.

Størstedelen af ​​fuglens krop er mørkegrå. Samtidig dominerer mørke trekantede indeslutninger i fjerkræet. Den nederste del af brystet og maven er lysegult med mørke striber. Selv sorte primære fjer er spottet. Med sin størrelse når græsfalken dimensionerne af en lille krage, der står ud blandt resten af ​​denne slægts fugle med sin mørke grå mørk fjer i ryggen, en farverig lys mave, sort top i hovedet samt mørke, aflange pletter under øjnene, kaldet "whiskers". Afhængigt af størrelsen og karakteristika for farverne er der mere end 15 underarter af denne falke. På samme tid i post-sovjetiske rum er tre af dem fordelt:

  • normal,
  • kaukasisk,
  • tundra.

De to første er sjældne avlsfugle, og det sidste kan kun findes under flyvningen.

Sapsan, som har valgt en passende kvind for sig selv, laver en parring flyvning foran hende, hvor han giver sit bytte. I så fald, hvis kvinden er indforstået med at acceptere frieri, vender hun over i luften, og mens hun flyder på himlen med hendes ryg ned, tager han sig fra hanens klør. Derefter anses paret for dannet og kan fortsætte til udvælgelsen af ​​et egnet nestested, som i de fleste tilfælde forekommer i store skove, blandt hvilke der er store bjergkæder.

Peregrine Falcons nest i revner af stejle klipper, men de foretrækker at bruge nest af andre rovfugle til ly, som de korrigerer, så falk føles mest komfortable. Denne rede er ret rummelig, den rummer forældre og kyllinger. Desuden er det pålideligt beskyttet mod rovdyr på grund af dets design og utilgængelighed for placering. I tilfælde af, at vandhuggerne skal bygge en rede på jorden og klipper, er de begrænset til anordningen af ​​et primitivt affald, som er samlet fra flere grene og store fjer. Hvis redenen er på et godt sted og lavet med høj kvalitet, kan flere generationer af fugle leve i en række i den. Hertil kommer, at hvert par altid har flere ekstra stik i tilfælde af ødelæggelsen af ​​hoveddelen.

Avl og kyllinger

En falk er en fugl, der yngler mere end en gang om året: fra forår til midt på sommeren (perioden afhænger af regionens levested), mens antallet af æg i en kobling aldrig overstiger 4 stykker. Udklækning udføres af begge forældre i en måned. Efter den foreskrevne periode vises fuldt dannede kyllinger fra brune æg, der fodrer i 1-1,5 måneder, mens begge forældre tager sig af kyllingerne.

Den nyfødte chickfalk er dækket af en tynd fuzz og opvarmet i nestet af kvinden, mens hanen er optaget af at få mad, som de og kvinden har revet i små stykker, fodrer kyllingerne sammen. Børn vokser op temmelig hurtigt og fra en alder af en måned begynder at stå på vingen. Samtidig fortsætter falkekyllingen med sine forældre i lang tid efter deres afgang fra redenen. I løbet af denne periode lærer han ikke kun vaner for voksne, men også deres jagtfærdigheder.

En falk er en fugl, hvis pubertet begynder i et års alder, men det vil kun danne sit eget par i en alder af tre. Peregrine falcons er monogamiske fugle. Et dannet par lever sammen i deres liv. Dette forklares af veludviklet avlskonservatisme, det vil sige, at denne falk har fløjet ud til varmere regioner om vinteren, vil vende tilbage til sin yngleplads næste forår. Herefter fortsætter parret igen med det næste arrangement af redenen.

Peregrine Falcon

Falcon er en fugl, som det er bedst at se mens man opdrætter afkom. I løbet af denne periode forsøger fugle at jage så tæt som muligt på reden. Falcons svæver i de fleste tilfælde i høj højde og overvåger dem nøje for deres kyllinger. Denne fugl er let at skelne i luften på grund af den store størrelse og særlige form af vingerne, der ligner en segl. På andre tidspunkter kan peregrine falcons observeres nær forskellige reservoirer, hvor de jager efter vandfugle.

På trods af at disse rovfugle lever under livet på de samme steder, akkumuleres repræsentanter for denne art ikke på ét sted. Hvert par er tildelt sit eget store område. På den fugle fuglene og inkubere kyllinger. Mellem rederne af de enkelte par kan afstanden nå flere kilometer.

Relaterede arter

Peregrine Falcon er en fugl af falkefamilien, hvor den mest karakteristiske egenskab er størrelse.

For eksempel er de underarter, der lever i Arktis, den største i verden, og de, der bor i ørkener, er tværtimod små. Sapsan er en af ​​de mest behændige jægere blandt de daglige fjedrede rovdyr. Af denne grund er det længe blevet forfulgt af folk, der er involveret i falkejagt. Som følge af deres handlinger er den allerede ubetydelige befolkning af disse falke faldet.

Det er værd at bemærke, at falken er en fugl, hvis primære fjer er længere i det første år af livet (uanset deres habitat). Derfor ser deres vinger meget bredere ud, end de vil være i fremtiden. En sådan struktur reducerer i høj grad ungdommens jagtfærdigheder, men hjælper dem med at lære at flyve.

Hovens falkens vigtigste mad er fugle, og deres størrelse betyder ikke noget meget. Sapsan kan angribe både lark og tunge gås. I tilfælde af at fuglens størrelse ikke tillader det at blive dræbt i luften, vil fregnefalken gøre det og falde til jorden, for i løbet af rovfuglen udvikler peregrinefalkene en enorm hastighed, og det skete ofte, at falken ikke havde tid til at bremse offerets skarpe manøvre og styrtede ned i nogle en slags barriere.

Peregrine Falcons er ideelle jagtfugle, men som enhver anden falke, hvis de begynder at forfølge den, efterlader den sit bytte, hvilket er hvad andre rovfugle, der fanger falken, bruger.

Røverfuglearter

Alle daglige rovfugle, der tilhører falkfamilien, kan opdeles i flere etniske grupper:

  1. Kestrels er for det meste små honningkagerfugle med et mørkt mønster og nogle gange velkendte kønsforskelle. Men nogle arter af afrikanske kestrels, hvor grå farve dominerer, står hver for sig i denne gruppe.
  2. Choglocks er ret store, velbyggede fugle med mørkegrå fjerdragt på ryggen og for det meste mørke fjer på deres kinder, der undertiden kaldes "mustaches". Denne falke findes om vinteren på alle territorier, der tidligere var del af Sovjetunionen.
  3. Den tredje gruppe er store falkefugle, hvis størrelse når i nogle tilfælde dimensionerne af en lille hawk. I de fleste tilfælde har de også sorte "whiskers" og ofte sort fjerdragt på hovedet. Resten af ​​farven er domineret af grå-rød farve. Men i modsætning til de to tidligere grupper er det en falk, hvis art bærer en meget lysere fjerdragt. Derudover har nogle af dem mørke striber på bukdelen, arrangeret i en vandret rækkefølge.

I nogle tilfælde skelnes sådanne store falke ind i en separat gruppe - undergenus Hierofalco, da disse fugle har et udtalt indhold af farvestof i pigmentet, hvilket gør dem meget ligner høge.

Falcon Protection

Impregnernes faldefuglers indvirkning på andre fugles befolkning er ekstremt lille på grund af den ekstreme afstand mellem deres befolkninger. Desuden er jagt med denne falke ikke så effektiv som det ser ud ved første øjekast, fordi kun en af ​​de 10 angreb er vellykket.

På grund af de gældende miljøforhold og de konstante trusselstifter, der ødelægger disse sjældne fugles nestepladser, er falkbefolkningen under konstant trussel, selv om de fleste arter er blevet opført i Røde Bøger rundt om i verden. Derfor er det kun os, om denne falke vil have en fremtid.

Hvad spiser falken under naturlige forhold?

Falcon er en rovfugl, der er i stand til at angribe og få mad i flugt. Heri hjælpes han af lange vinger, skarpe kløer og et kæmpe blik. I et par sekunder kommer han til offeret og bærer hende i klørne.

Falcon Diet

Under naturlige forhold feber falken på fugle, der når en gennemsnitlig størrelse, nogle gange jager hun pattedyr, men kun i sjældne tilfælde.

Oftest vælger rovdyret partridges, havfugle, der findes i fuglmarkeder, det er lettere at fange bytte der. Falcon kan også vælge fuglefugle (døde ender, celebs, loons), unge kvinder, måger (grå, tre-toed, sølv), sandpipere, havsandstande, ermine.

Falkene, hvis levested er en skov, vælger skovfugle som f.eks. Sorte grouse, hvide patroner, hawkugle og en sparv og blåbenet ugle, blågrøn. Den vigtigste mad til sådanne falkefugle - hvide patroner.

Nogle gange kan disse rovdyr jage pattedyr - harer, egern og lemmings. Falcon kan angribe ænder, grouse og indenlandske duer.

Feeding falcons afhænger af skiftet af sæsonen. Hvad spiser falken om vinteren? I løbet af denne periode bliver de hvide patroner de vigtigste og næsten den eneste mad, når de bor i nærheden af ​​det frosne vand, kan de også jage efter vandfugle.

Egenskaber ved jagt og mad

Hver dag spiser falken ca. 200 gram, men det afhænger alt af habitatbetingelserne, nogle gange kan mængden være mere. Hvis en rovdyr er fodret, og han har nok mad, så spiser han kun store muskler fra offeret. Denne fugl spiser ikke offeret straks, det bringer det først til det sted, hvor det plukker og skærer. Hvis der er kyllinger, så bringer hanen bytte, og kvindeskærerne og føder hende.

Falken er en stor jæger, den fanger kun fugle med dens næb, og så bryder den nakke og ryggen af ​​hovedet. Det er takket være disse kvaliteter af fugle siden oldtiden, folk arrangerer falkejagt, som er populært på nuværende tidspunkt.

Falcon Beskrivelse

Dette er verdens vigtigste winged fugl.. Falcon er i stand til at bevæge sig i luften med hastigheder op til 320 kilometer i timen. Skarpsyntet og stærk jæger, der kan se offeret pr. Kilometer. Navnet på fuglen på latin lyder som "falco", kommer fra ordet "falx", hvilket betyder segl. Faktisk, hvis man ser på en falke i flyvning, kan man finde en lighed med vinger med en segl.

Karakter og livsstil

Til jagt, vælg morgen og aften. Fang normalt mindre fugle. Carrion bliver aldrig spist. At fange bytte bruge forskellige jagt strategier. De kan dykke ned med stor hastighed, fra en stor højde. Perfekt jagt og i flugt. Resten af ​​dagen foretrækker de at slappe af i fjerne steder, fordøje mad. Til hegnesteder vælges træplader og klipper. Sjældent, men kan besætte andres fuglehuse. På jorden aldrig reden.

Det er interessant! Falcons elsker at arrangere luftfartsspil på himlen, der demonstrerer manøvredygtigheden og skønheden i deres flyvning. Ofte synes de at plage andre rovfugle ved at vise sig selv.

De er i stand til meget høj stigning i luften, hvor andre fugle ikke når. De danner et par og stærkt bevogter deres "familie" fra invasioner. Alle nomadiske høge af natur. Og de vandrer ikke kun ved naturens opkald, for at de komfortabelt kan tilbringe vinteren. Nogle gør det hele livet. Denne fugl er let tammet, i modsætning til andre fjedrede rovdyr.

Overhovedet ikke bange for en person og kan endda bo tæt på menneskelige boliger.. Falkens jagt taktik er også underholdende. Ornitologer siger normalt falken "slår" offeret. Og faktisk er adfærden noget ens. Han overtager byttet hurtigt og hurtigt og angriber ovenfra. Slår et kraftigt slag med et hooked næb. En sådan strejke er nok til at dræbe en lille fugl.

Nogle gange ser de ud til at skræmme bytte fra jorden, den flyver op, og så falder falken kraftigt i luften. Der er ingen chance for at flygte lige fra svale. Rovdyr ofre i en vinkel på 25 grader, med en hastighed på op til 100 kilometer i timen. Det sker så, at falkerne synes at lege med bytte: de kan "savne" specifikt og forlade banen, men når de udfoldes, giver de et nyt angreb og beslaglægger målet.

Dette er interessant! Falcon er den mest intelligente art blandt alle fugle.

Fugle er udsat for træning og er praktisk taget ikke bange for mennesker. Når dressing nødvendigvis omfatter spilelementer i klasseværelset. Men man bør ikke glemme, selvom falken er god til at tage kontakt - det er ikke en hund eller en kat, men et formidabelt rovdyr. De er i stand til at vænne sig til ejeren og endda vise kærlighed, men kræver stadig særlig opmærksomhed fra den person, der kommunikerer.

Falcon arter

Falcon familien omfatter 11 slægter. Blandt dem er:

  • Karakary.5 slægter: sort, krasnogorlye, bjerg, karanchi, støjende.
  • Falcons. 6 slægter: skov, skov, amerikansk dværg, lille, dværg, falkefugle (Falco).

Af disse falskernes slægt (Falco) er den vigtigste og mest numeriske. Omfatter 40 underarter, som kan opdeles i hovedgrupper af repræsentanter:

  1. tårnfalk - Små, tætte fugle af rød farve. Der er grå, men hovedsagelig i Afrika. Kendt som gnaverjægere. Der er 12 sorter: Madagaskar, Seychellerne, Mauritius, Moluccan, Gråskægget, Almindelig, Stor, Fox, Steppe, Grå, Stribet, Passer,
  2. hobby - En stor og slank fugl med mørkegrå fjerdragt og sorte fjer i kindområdet. Der er fem sorter af verden: Eleonora, afrikanske, fælles, østlige og australske,
  3. falke - Den mest repræsentative gruppe. Den omfatter sølv, aften, rødbrystet, New Zealand, brun, grå, sort, Middelhavs, Altai, Mexicansk, Kort-tailed,
  4. Turumti ogom den rødhårede falk en mellemstor fugl med en karakteristisk muret rød hue på hovedet. Indfatter Indiens og Afrikas territorier.
  5. Aftenfalk - Lille Falcon, meget ens i Parametre og Opførsel til Kestrel. Vægten overstiger ikke 200 gram. Næbet er kort og svagt. Det føder kun på store insekter. Med glæde spiser slugfe, græshoppe, græshoppe og store biller. En interessant ting er, at raven vælger forladte "huse" som en reden. Kan leve i pakker på op til 100 repræsentanter. Migrere også i flokke.
  6. Merlin - lever hovedsageligt i Nord- og Østeuropa. Lille, træt udseende med korte, skarpe vinger og en lang hale. Det bosætter sig i floddalen, sphagnum sumpene. Undgår tætte fordybninger og mørke skove. Det fodrer primært på små fugle. En sjælden underart, der kan rede på jorden.
  7. Laggar Falcon - stor, stor fugl Aktivt brugt i jagt. Питается другими мелкими пернатыми. Но охотится и на сусликов, зайцев.
  8. Балобан – распространен в Центральной Азии, Казахстане, Сибирь, Туркмения, Иран, Афганистан, Китай. Считается одним из самых опасных подвидов. В длину вырастает до 60 см. Размах крыльев до полутора метров. Очень похож на сапсана, но отличается более светлым оттенком окраса и формой крыльев.
  9. Кречет – редкий и самый крупный из соколов. Массивный, крылья длинные и острые. Самец весит около 1 кг. самка примерно 2 кг. От сапсана отличается более длинным хвостом. Распространен в Европе, Азии, Северной Америке. Существует отдельный подвид кречетов на Алтае. Включен в Красную Книгу.
  10. Сапсан– самая быстрая птица на планете. Крупная птица, классический представитель соколиного рода. Распространена по всему миру, кроме Антарктиды,
  11. Шахин – также называют пустынным соколом из-за предпочтения жизни в пустынных местностях. Мельче сапсана по габаритам. В окрасе более рыжие, охристые оттенки. Kvinden vejer næsten halvt så meget som hanen. Vægten af ​​kvinden når 765 gram, mændene vejer normalt 300-350 gram. Forsvigtende visning.

Dette er interessant! Falcon - gyrfalcon afbildet på Kirgisiens emblem. Og på en mønt i 500 kazakhanske tenge er en falk afbildet - Sakerfalk.

Habitat, levesteder

Disse rovfugle lever næsten over hele verden, med undtagelse af nord- og sydpolen. Kun unge mennesker flyver væk til vinteren. Ældre forbliver hjemme, flytter med kulden tættere på reservoirerne. De elsker steppe og semi-ørken. Krechety foretrækker kystområder i de nordlige lande. I Europa er der bjerge og klipper. Peregrine falcons vandre næsten hele deres liv, og du kan møde dem overalt i verden.

Falcon kost

Spiser små fugle, gnavere, insekter. Det kan spise frøer, slanger og nogle gange fisk. Det føder på alle varmblodede dyr, der er mindre i størrelse. Byttet har ingen chance for at lægge falken på forhånd og især at undslippe. Næbkrogen giver et stærkt slag, og så tugger fuglen slagtekroppen fra hinanden.

Det er vigtigt! I fangenskab er det afgørende at fodre spillet, ellers kan falken blive meget syg.

For at fordøjelsessystemet skal fungere uden afbrydelse, har mange fugle brug for fjer og små knogler. I naturen spiser hele bytte, får de alt, hvad de har brug for med det samme. Et par timer efter et måltid dannes et væge - affald, som fuglen regurgiterer.

Friske fugle skal have regelmæssige pletter uden blodpletter og ubehagelige lugte. Når du fodrer i hjemmet, skal du give mus, rotte og små fugle helt uden at fjerne skindene. Fed afhængigt af alder. Jo ældre fuglen er, jo mindre er det nødvendigt at fodre.

  • I en alder af to uger - ca. 6 gange om dagen. Samtidig er det nødvendigt at give små stykker kød, gennemblødt i en svag saltopløsning. Dette er gjort for at simulere moderens spyt, hvilket hjælper den korrekte fordøjelse af kysten.
  • Op til en måned - ca. 5 gange om dagen,
  • Op til en og en halv måned - 3-4 gange,
  • Indtil fuldstændig fjerkræ fodring 2 gange om dagen.

Reproduktion og afkom

Falcons er monogame. Et par dannes i parringssæsonen. I fugle, der bor på den sydlige halvkugle, varer perioden fra juli til august. Men for de nordlige repræsentanter for falkefæller skifter datoerne: fra februar til marts. Ægteskabelig dans udført lige i himlen. Hanen præsenterer ofte en gave til kvinden i dens næb under elegante og hurtige flyvninger. Nogle gange kan du se som kvinden og hanen haste ned med stor hastighed og klemme deres klør. Så de kan flyve op til 10 meter.

Nestestedet vælges omhyggeligt. Præference gives til sikre kroge. Kvinden lægger op til fire æg med rød farve. Det antages, at jo tyngre kvinden i vægt, jo mere hun giver afkom. Æg er inkuberet af begge forældre til gengæld. Hatching varer omkring en måned.

Dette er interessant! Antallet af fremtidige kyllinger i redenen afhænger af fødevarens tilstrækkelighed: jo mere rigeligt er det, jo flere æg bliver lagt.

Falcons er omsorgsfulde forældre. Kyllingerne er beskyttet ved hårdt at beskytte redenen. Men så snart falkerne vokser op omkring en måned efter fødslen, skal de straks forlade redenet. Ellers er der risiko for at gå i aggression af deres egne forældre, der føler sig i den naturlige vækst af naturlige konkurrenter. Puberty i disse fugle kommer i en års alder.

Naturlige fjender

Falcon har ganske få fjender. Disse er næsten alle store rovdyr. Også farligt for dem og uglerne. Foxes og martens, væsler og fritter røver reden, spiser kyllingerne. Men falkens vigtigste fjende er en mand, der ødelægger økosystemet, ødelægger for sjov eller bruger giftstoffer til dyrkning af landbrugsområder.

Befolkning og arter status

I øjeblikket indeholder den røde bog gyrfalcons, som en svindende art. Under trussel om udryddelse Altai falke. Der er ingen pålidelige oplysninger om, at de personer i Altai Falcon, som nu er i verden, er genetisk rene.

Det er vigtigt! Også truet Saker Falcon, Peregrine Falcon og Kestrel.

Falcon er kendt for at mand i lang tid. Han blev altid brugt som en fremragende jæger: en skarpsynt, stærk og lynrask. Denne fugl har længe været en sand ven for mennesker, der sammensatte eventyr om det, dedikerede sagaer og tilbad som en levende guddom. Konger i luftrummet, formidable rovdyr og uovertrufne jægere handler om falkefugle.

Falcon: beskrivelse og billeder af fuglen. Hvad ser falke ud?

Rigtige falkefugle

Ægte falke er de mest perfekte rovdyr blandt fugle. Størrelserne af repræsentanter for slægten er meget forskellige. Kobchiki og kestrels har en kropslængde på 23-35 cm og en masse fra 100 til 250 g. Krechety vokser op til 60 cm, og de vejer op til 2 kg i gennemsnit. Hanner er mindre end kvinder. I farverne på falconfjerdragt er grå, rød, brun, sort og grå toner mere almindelige. Den abdominale side af kroppen er normalt varieret.

1. Middelhavet Falcon (lat. Falco biarmicus), forfatter af billedet: Derek Keats, CC BY 2.0. 2. Sparrows Kestrel (lat Falco sparverius), forfatter af billedet: Mike's Birds, CC BY-SA 2.0. 3. Fælles Kestrel (lat Falco tinnunculus), forfatter af billedet: Andreas Trepte, CC BY-SA 2.5. 4. Baloban (lat Falco cherrug), forfatter af billedet: Harold, CC BY-SA 3.0.

Det er let at skelne en falk ved sin karakteristiske lodrette landings "kolonne" og langspidsede vinger. Vingerne af en rovfugl overskrider signifikant størrelsen af ​​halen. Deres form og længde bidrager til udviklingen af ​​betydelig fart i en dykkeflyvning og adræt manøvrering under lodret bevægelse i luften.

Den mest hurtige flyvning blandt fugle har en fregnefalk. Dykning til byttet ovenfra har denne falk en maksimal hastighed på 322 km / t.

Forfatter foto: Derek Keats, CC BY 2.0

Falcon hale striated. Det er noget afrundet i slutningen og har en imponerende længde.

Sparrowkestrel (lat. Falco sparverius). Foto af: Gregory "Slobirdr" Smith, CC BY-SA 2.0

Fuglens hoved er stort i forhold til kroppen og afrundet. På sine sider er der sorte "overskæg" udtrykt i varierende grad. Nævets repræsentanter er korte, med en skarp krog i slutningen, meget stærk. Et systematisk træk ved falke er udtalt tænder på skædekanten af ​​øvre næb og rillerne på den modsatte side - på nedre næb. Stik, de udgør et formidabelt våben.

Omkring en falk øje er en ren, fjederløs ring. Fuglens øjne er runde med en mørk iris.

Forfatter foto: Benjamint444, CC BY-SA 3.0

Ægte falke har lange ben med store ben, aflange tæer og stærke skarpe kløer. Den nederste (metatarsale) del af cochlea er mesh.

Skrig af falke, peregrine falcons og andre repræsentanter for slægten ligner en skarp, rykkende og udvidet "ki-ki-ki ...".

Ifølge vejen for jagt og ydre træk kan alle slægtsarter opdeles i 3 grupper:

Dette er en genus af fugle fra falkens arter. De er kendetegnet ved rød fjerdedel i de øverste dele af kroppen og en tæt forfatning. Forskelle ses undertiden mellem kvinder og mænd af samme art. De jager, primært på landdyr: reptiler, insekter og gnavere.

De er slankere og større end de første, og deres fjerdragt på bagsiden har en stål eller mørk skygge. Sorte fjer ("whiskers") pryder cheekernes dele af hovedet. Cheglocks jager efter små fugle.

  • Falcons, som vi plejede at se dem

Store fugle med en "overskæg" og "hætte" af samme farve. Farvning har tegn på de to tidligere grupper. De har en grå dorsal del med rødlige pletter. Der er vandrette striber på maven, og torso er mere farverig end på andre medlemmer af slægten. Alle falke i denne gruppe har mørkegrå haler i en tværgående strimmel med en hvid kant. De jager store fugle og landdyr.

Nogle forskere skelner Saker Falcon, Gyrfalcon, Lanner og Laggar som en separat taxon-underordre Hierofalco. Yderst, disse fugle ligner høge. Deres kontrasterende fjerdedel domineres af lyse brune og røde toner, plettet mave eller med korte streger.

1. Gråskægget Kestrel (lat. Falco cenchroides), forfatter af billedet: Patrick_K59, CC BY 2.0. 2. Turumti (lat. Falco chicquera), forfatter af billedet: Cks3976, CC BY-SA 3.0. 3. South Mexican Falcon (lat. Falco femoralis), forfatter af billedet: Elaine R. Wilson, ophavsretlig fri brug. 4. Evening Falcon (lat. Falco rufigularis), forfatter af billedet: Joao Quental, CC BY 2.0.

Forest falcons

Skov falconer har en stribet mave og hale. Ved farvning ligner de hække, og ved en ansigtsskive i øjnene - lunas. Størrelsen af ​​fugle varierer. Den mindste er den stribede skovfalk (lat. Micrastur ruficollis), som har en kropslængde på 30-38 cm og en masse på 150-200 g. Den største er en kravefalk (latin). Micrastur semitorquatus) med en kropslængde på 45-60 cm, der vejer 500-750 g. Farveforskelle er karakteristiske for alle medlemmer af slægten. Der er lyse, mørke, orange-røde og stribede skov falke.

Forfatter foto: Dario Sanches, CC BY-SA 2.0

Amerikanske dværg falcons

Disse er småfugle med en kropslængde fra 28 til 30 cm, med afrundede vinger og en afrundet hale, der ikke har en tydelig udtalt ekstra tand på mandiblen. Den øverste torso af fugle er farvet brunlig. Bunden af ​​kroppen er lys, med flettet, stribet hale, vingerne er mørkebrune. En særpræg funktion er tilstedeværelsen af ​​små lyse hvide pletter på vingerens dækfjeder. Mænd, kvinder og unge er ikke forskellige i farve fra hinanden.

Foto af: Jorge La Grotteria, Alle rettigheder forbeholdes

Falcons krummer

Det er de mindste repræsentanter for slægten og hele familien. Deres kropslængde er 14-19 cm, vinger - 9-12 cm, vægt - 35-45 g. Denne slægt omfatter den mindste fjedrede rovdyr, hvidfodede falk (Latin. Microhierax latifrons), en endemisk af øen Borneo, med en kropslængde på 14-15 cm og en masse på 35-45 g. Alle falke i denne slægt har en kontrastfarve: mørkebrun eller sort top og hvid bund. Kun de rødbenede og sortbenede dværgfalkene har en rødlig eller rødlig mave. Nogle arter er noget anderledes i farve, hvilket afspejles i deres navne: hvid-fronted, sorochiy.

Venstre billede: Rødfods dværgfalk (dregs) (lat. Microhierax caerulescens), forfatterfoto: Dr. Raju Kasambe, CC BY-SA 4.0. Højre billede: Filippinsk dværgfalk (Latin Microhierax erythrogenys), forfatter af billedet: James Gagen, CC BY-SA 2.0.

Små falkefugle

Længden af ​​deres krop er 19-28 cm, vægten er 45-70 g. Fuglens farve er varieret.

Afrikansk lille falcon (lat. Polihierax semitorquatus) har askegrå dækfjær af vingerne og den samme "cap" farve. Han har kontrasterende hvide "briller" rundt om øjnene, samme farve som nakkebag og undersiden af ​​kroppen. På fuglens bagside er et lyst kastanjekappe, øjnene er indrammet af blød hud af lys rød farve, og poterne har den samme lyse rød farve.

I den asiatiske lille falk (lat. Polihierax insignier) Hunnerne er farvet lysere end hanner. De har en kastanjet rød del af ryggen, den samme farve på "hatten" på hoved og nakke. Mandens ryg og hoved er grå. Arten er kendetegnet ved en lys hvid, hvidhvide, orange-gul bare ringe rundt om øjnene og samme farve på poten. Fuglens vinger er relativt korte - 11-15 cm, men spidser falconly. Halen af ​​små falke har en længde på 7-13 cm. Der er små ekstra tænder langs kanterne af den øvre mandible.

Forfatter foto: Bernard DUPONT, CC BY-SA 2.0

Skygger falke

Dette er en monotypisk genus, repræsenteret af en art.

En latterfalk er en fugl med en mørk brun ryg og de samme vinger, en stribet hale og en modley golden-cream eller halm underkrop. Hætten på falkens hoved er også halm og flettet. En sort "maske" passerer gennem bagsiden af ​​hans hoved og øjne. Farvelægning og lodret landing grin falke er som medlemmer af slægten Falco, men afviger fra dem i vægt (400-650 g) og kropslængde (45-50 cm).

Forfatter foto: Andreas Trepte, CC BY-SA 4.0

Hvor lever falkene?

Rigtige falkefugle bor rundt om i verden, undtagen Antarktis, der er en kosmopolitisk slægt. Opstår oftere i åbne områder eller alternative skove og almindelige rum. Du kan også se dem på klipperne og klipperne. Hvis folkets holdning til dem ikke lover fare, så bosætter de sig tæt på menneskeskabte landskaber helt ned til byerne.

Forskellige arter optager forskellige habitater. Krechet foretrækker nordlige lande, bor oftere ved havet, i tundraen, hvor der er mange fuglebestandninger. Peregrine falcons migrere, besøger hele livet Afrika, Amerika, Asien og Europa. Kestrels bor i New Zealand, New Guinea, Ny Kaledonien, Madagaskar og Mauritius, Seychellerne, i Australien, i steppes og halvøken i Amerika og Eurasien i afrikanske lande. Cheglocks findes på Middelhavets øer, i Japan, Indonesien, på Kuriles, Sakhalin, i New Guinea, i Australien, i afrikanske lande ved Middelhavets bredder - i Tunesien, Algeriet, ved Atlanterhavets kyster, på den arabiske halvø, i Finland, Norge , Sverige. Andre medlemmer af slægten findes i Canada, New Zealand, Australien, New Guinea, Sydamerika og USA.

Skygger falke bebo Amazonas skove og også besætte områder fra det sydlige Mexico til Uruguay og nordlige Argentina.

Forest falcons findes i de fugtige tropiske regioner i Central- og Sydamerika.

Amerikanske dværg falcons De bor i pampas og halvøken i det nordlige Argentina.

Små falkefugle - indbyggere i halvøken og tør savannas i den nordøstlige og sydvestlige del af Afrika samt områder med sjældent voksende træer i Sydøstasien.

Dværg falkeeller falkefrugter, krummer - bosiddende fugle, der lever i de tropiske skove i Sydøstasien, fra det nordlige Indien og det sydøstlige Kina til Filippinerne og den malaysiske øhav.

Forfatter foto: Henrik Schulze alias Smittel, CC BY-SA 4.0

Livsstil og karakteristika for falkefugle

Falken er en modig, behændig, intelligent og stærk fugl. Han jagter om morgenen eller om aftenen, og i løbet af dagen skjuler han i afsides steder og fordøjer roligt roligt. Disse fugle har fænomenal årvågenhed: de opdager ofret i en afstand af 1,5 km.

Ikke-ædle falconer (kestrels, dværgfalkoner, rødfodede falkefugle) holder ofte demonstrationer, der demonstrerer evnen til at gøre sving under flyvning. De spiller og joke, arrangerer en prangende jagt for større fugle, driller dem. Sådanne falke er nemme at tæmme. Nogle af dem er slet ikke bange for mennesker og slår sig tættere på dem: sådan er for eksempel den røde tønde.

Alle falkefugle har evnen til at flyve meget højt, og få af dem spiser carrion. Ædle arter lever i par, bevogt forsigtigt deres familie fra rovdyr og slægtninge. Næsten alle falkevandre vandrer, men nogle gør det hele tiden, andre flyver væk til dvale, og andre flyver kun med jævne mellemrum. Den amerikanske dværgfalk flyver godt, men gør det modvilligt. Han foretrækker at klatre i træer og samtidig mere som en papegøje.

Forfatter foto: Derek Keats, CC BY 2.0

Avl falcons

Falcons er fugle, der har tendens til at danne par, og deres ægteskab ceremoni giver mulighed for demonstration fly. Mand og kvinde kan haste ned, klemme sig med klør og flyve sådan omkring 10 meter. Desuden præsenterer hanen sin ven en gave i sin næb.

Falcons bygger hyppere selv rede, men nogle gange er de besat af færdige bygninger af andre rovfugle eller corvids. Nogle gange tvinger de hjem fra ejerne. Små repræsentanter kan leve i naturlige hule af træer, indrykninger, nicher eller i kunstige reden. Falcons lever på klipper, klipper, træer, i gravninger, på høje bygninger, i selvgravede huller i jorden. Pladserne til æglægning af fugle er oftest ikke i overensstemmelse med noget. I bunden er kun deres affald, madrester og fjer faldet af.

Aleut (Sort) Falkens reden (Latin: Falco peregrinus pealei). Foto af: Cephas, CC BY-SA 3.0

Nest af en sapsana (en rustning. Falco peregrinus). Forfatter foto: Peter Wegner, CC BY-SA 3.0

Hunner ligger fra 1 til 6 runde hvide æg dekoreret med rødbrune pletter. Store falkefugle har normalt en lille kobling. Ægene inkuberes af kvinden, selv om hanen undertiden kort erstatter hende. Hatching varer en måned. Nogle gange gør forældre fejl i tiden og kan kun sidde med succes på de første kyllinger, da kløften mellem æglægning er 1-2 dage.

Venstre billede: Gyrfalcon æg (Latin Falco rusticolus), forfatter foto: Didier Descouens, CC BY-SA 4.0. Foto i centrum: et falkeæg (lat. Falco vespertinus), forfatterfoto: Didier Descouens, CC BY-SA 4.0. Foto til højre: almindelig kestrel æg (lat. Falco tinnunculus), forfatter af billedet: Didier Descouens, CC BY-SA 3.0.

  1. Skygger falkeeller falk-headed måge, rederne er ikke bygget, men besat af tomme huler, redder af andre rovfugle og klippesprækker. Læg 1-2 æg, som kun inkuber kvinden. Hanen bærer mad til kvinden og kyllingerne, mens de stadig er små. Hatching varer 40-65 dage. Så bringer begge forældre mad. Nestlingser forlader redenen 8 uger efter udklækning.
  2. Forest falcons Lav murværk i hulrummet af træer, huler, huler, klipper af sten, forladte huse. I den tørre periode lå de 2-3 hvide æg og inkuberede dem i regnperioden i 33-48 dage.
  3. økologi Amerikanske dværg falcons dårligt forstået.
  4. Små falkefugle besætte andres reden, oftest bygget af vævere. I deres lægger 2-3 æg dækket med hvid skal.
  5. Dværg falke, eller falcon falcons, oftere bygge reder i huler, lægge æg med hvid farve. Den afrikanske pygmy falcon bor i nestene af sociale vævere.
  6. Rigtige falkefugle:
    • Kestrels nest på sten, i huller på jorden, på træer, herunder i huler, på klipper. Ved at lægge 4-6 gulbrune, rustne farvede æg,
    • gyrfalcon bygger ikke reder, tager dem væk fra buzzards eller ravne, foring dem med tørt græs, mos og fjer,
    • Den rødfodede falke bosætter sig i forladte redener fyrre og kråkker, mindre ofte i huler og nicher. Kvinden lægger op til 6 æg og inkuberer dem. Manden tager sig af sin ven, føder hende,
    • Falcons til avlskyllinger har brug for plads og tilstedeværelsen af ​​et reservoir i nærheden. De hyppiger hyppigere på klippebjergene i en højde på 20-80 m fra jorden, i tundraen: langs bredden af ​​reservoirer eller klipper. Mindre almindeligt besætter de rederne af andre fugle. Den mexicanske falke kan også rede på jorden. Самка откладывает от 2 до 5 яиц красноватого или буровато-красного цвета с более темными крапинами.

Половой зрелости соколята достигают к году жизни. У молодых соколов крылья более широкие из-за развития маховых перьев. Это мешает им охотиться, но хорошо помогает научиться летать.

Детеныши сапсана (лат. Falco peregrinus). Автор фото: Metropolitan Transportation Authority of the State of New York, CC BY 2.0

Чем питается сокол?

В добыче пернатых хищников преобладают грызуны, ящерицы, птицы и крупные насекомые. Также соколы могут поедать змей, лягушек, иногда рыб. Store arter byttedyr på mellemstore pattedyr: gophers, hares. Normalt falke falder i bytte i flugt, henter en flyvende eller kørende offer i et kast. Små dyr tager fat i næb, store stun eller dræbeklør.

Skygger falke (Skygger falder) - Gourmeter, de byder på slanger, ofte giftige, firben, små gnavere, flagermus og træløg, og de er også fiskere.

Forest falcons de spiser små fugle, de er i stand til at tiltrække individer af passerines med karakteristiske lyde. De fanger også øgler og gnavere.

Amerikanske dværg falcons elsker at spise insekter, små fugle og firben.

Små falkefugle de foder hovedsageligt på store insekter, mindre ofte på firben, slanger og småfugle.

Dværg falke, eller falkefugle, krummer, lille bytte fanget på flugt eller fra grave, leder efter det fra toppen af ​​høje træer. De spiser sommerfugle, tæer, store biller, termitter, græshopper, småfugle, mus, firben.

Rigtige falkefugle:

  • Kestrels på jagten ser ud til en rystenflyvning eller fra småfugle og store insekter (libaneser, biller, crickets, græshoppe, græshopper og Medvedok). De foder på små dyr (flagermus og almindelige mus), frøer, firben, slanger. Offret er grebet af klør og dræbt af et slag i næb i hovedet,
  • den rødhalsede falke fanger småfugle: swifts, svale, larks, flyvende insekter: biller, slæder, flagermus,
  • Rødfodede falkefugle er falkefugle, der ofte jager insekter: græshoppe, tæer, biller. Mindre ofte fanger de små gnavere, amfibier og firben. De spiser spurver, nogle gange kan de fange endnu større fugle, for eksempel en due,
  • Hocklocks bytte på insekter, flagermus og småfugle: Starlings, Black Swifts, Roseller, Sparrows. Lejlighedsvis fanger de mus og andre jorddyr,
  • ædle falkefugle (derbnik, fregnefalk, gyrfalcon, Sakerfalk, aske osv.) fangstfugle: bietere, orioler, sandpipere, svale, larker, varakushek, vagter, trusser, hoopoer, små muslinger, skorpioner, flagermus. Mindre ofte fodrer de på slanger, gnavere, firben og insekter, kaniner, gophers, rotter. Black falcon spiser carrion. Gyrfalcon i tundraen føder indbyggerne i fuglebazaarerne (måger og antics), tundra og hvide patroner, små passeriner, lemmings, hares og egern. Fangedyr af gyrfalcon fører til en reden eller et andet sikkert sted, hvor det bryder det.

Kobchik (lat. Falco vespertinus). Foto af Andy Morffew, CC BY 2.0

Falcon forventede levetid

Den maksimale levetid for en latterfalk i naturen blev bestemt ved hjælp af en bandingsteknik. Hun var 16 år og 3,5 måneder. I dyreparken levede fugle af denne slekt til 14 år.

Ukendt forventet levetid for amerikansk dværg, skov falker og falkefrugter, krummer.

Formentlig er den maksimale levetid for repræsentanter for slægten Small Falcons 20 år.

Med hensyn til de virkelige falkefugl, så i det vilde, levede den ældste person af kestrel til 16 år gammel, den samme dato blev observeret for falken, som levede i fangenskab. Kestrelens levetid er 11 år. Kendt tilfælde af peregrine Falcon: en fugl i fangenskab levede i 25 år.

Verden omkring os for børn 6-9 år. Fugl "Falcon"

Falcon er en overvintende rovfugl. Han har et hurtigt stigende fly. Hårdt buet næb, meget skarpt syn. Falkens fjerdragt er farvet brunlig-beige. Kløer på poter er skarpe, skarpe som knive.

Falcons reden på toppen af ​​høje træer eller i hulerne af de bjergrige bjerge, opvarmning deres boliger med ned, fjer og blade af græs.

Falcon stikker sædvanligvis højt i en klar blå himmel og leder efter bytte. Når han ser en lille fugl, hare, frugt eller et andet lille dyr, kaster han sig på ham med en sten, tårer ham med skarpe kløer og hans næb.

Vidste du, at falkefugle ofte bruges af jægere i jagt? Jægere med specialuddannede fugle kaldes falconer eller falconer.

Sokolniki

Jeg skal til Sokolniki. aforetime

Der var lunde, sumpere,

Og falkejagt holdes

Sokolniki lærte fugle

Som en sten, falde på ræve.

I en blodig duel med hende

Klø hende og klamrer sig til hendes hals,

Og med et næb til at rive og slå med en fløj.

Kun parken vil minde om fortiden:

Ingen fugle, ingen lunde - som det aldrig skete!

Her er moderne kvartaler

Og kun i navne, der nogle gange skjules

Langt langlivet lag.

Besvar spørgsmålene

• Hvad ser en falk ud?

• Hvad spiser han?

• Hvor har falkehuse reden?

• Hvorfor hedder en af ​​Moskvas kvarterer Sokolniki?

• Hvem jagede i Sokolniki?

• Hvad lignede Sokolniki i oldtiden?

Fjender af Falcons in the Wild

Alle store rovdyr er ikke vildt at spise falkekød, herunder ørneuglen. Æg fra deres kobling stjæler ofte martens, fritter, ræve og væsler. De fleste falkefugle dør på grund af menneskers ødelæggelse af deres levesteder, nedsættelse af fødevareforsyningen og forstyrrelser på fuglepladser. Ofte dør fugle på ubeskyttede kraftledninger.

Derbnik-kamp (lat. Falco columbarius). Forfatter foto: Bear Golden Retriever, CC BY 2.0

Falcons fordel og skade for mennesker

Falcons er naturens ordener, de ødelægger mange gnavere. Derved regulere deres antal og i forbifarten sikre bevarelsen af ​​kornhøsten af ​​en person.

Mange fuglearter er let tamede. De kan hjælpe folk med at jage, bevogte flokke af får fra rovdyr, haver og marker fra mindre korn, frugter og grøntsager, der spiser fugle. Falcons er i den officielle statstjeneste til beskyttelse af Moskva Kreml-monumenter. De kører væk krager, duer og andre menneskeskabte fugle fra gyldne kupler, og derved redder bygningselementer fra erosion og efterfølgende ødelæggelse. På lufthavnen i Brasilien kører falkefugle sammen med høge også kråken væk fra landingsbanen. De forhindrer ulykker, der kan forekomme med fly på grund af store koncentrationer af fugle.

Sokolov, såvel som andre rovfugle, overvåges overalt, på trods af at de undertiden kan bære fjerkræ, herunder kyllinger. Men det sker kun på grund af ejernes svigt.

Interessante fakta om falke

  • Den største af falkerne er gyrfalconen. Spændvidden af ​​dens vinger er 125-160 cm. Kun omkring 1000 par gyrfalcons bor i Rusland.
  • Den mindste falk i verden er Mauritius-kestrel (lat. Falcopunctatus). Deres antal er faldet på grund af afskovning i fuglens levested. I dag i naturen er der kun 2 par af disse sjældne falkefugle.
  • Muti er en falk på op til 20 cm i størrelse. Det angriber fugle, der overstiger dens størrelse: vagler, trusser og thymelier (lat. Garrulax). I Indien blev tamed dregs brugt til jagt. Ejeren holdt fuglen i hånden, så falkens navn syntes: "dregs" betyder "håndfuld".
  • Falcon er afbildet på armene i UAE, Kirgisistan og Island.
  • I det gamle Egypten blev falkeren æret, det blev betragtet som inkarnationen af ​​solguden Ra.
  • Falconry dukkede op omkring 2500 år siden. Fra øst til Europa, begyndende fra XII århundrede, blev denne passion leveret af riddere, der kom tilbage fra korstogerne. Den europæiske adel var glad for falkejagt, og trænede fugle var meget dyre.
  • I forskellige lande til jagt anvendes forskellige typer falkefugle. Russiske elskere jagede med gyrfalcons og peregrine falcons, iransk - med en rødhovedet falke, Mellemøsten - med Saker Falcons, indisk - med turumdi og dregs. I USA, og nu jage med den amerikanske, eller spurvkestrel (latin. Falco sparverius).
  • Knogler i næseborene hjælper falke med at omdirigere luftstrømmen fra næsen under en højhastighedsflyvning.

Saker Falcon (lat. Falco cherrug). Forfatter foto: DickDaniels, CC BY-SA 3.0

Se videoen: MTM. Special Ops - Falcon Watch Test By Motor Vision (Kan 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org