Fugle

Fieldbird - beskrivelse, habitat, interessante fakta

Pin
Send
Share
Send
Send


I perioden fra marts til slutningen af ​​april forlader bjerget akterområder og flyver til fuglepladser i Europa og Asien. Der skaber fuglene par og fra græsset, mos og knuder opbygger de kopformede reden, der indefra er dækket af et lag vådt ler og derefter foret med blødt, tørt græs.

Resten ligger ved gaffel af grenene højt over jorden. Bjergaske racer i kolonier, men deres bon er placeret langt fra hinanden, og ikke rundt som i havfugle. På trods af afstanden er der stadig kampe mellem naboerne. Soldaten af ​​feltet soldat lægger 5-6 æg. Kun kvinde inkuberer koblingen. Nøgne blinde kyllinger af en ryabnik udklækkes i 12-16 dage. Hatching kyllinger bruger 12-13 dage i reden, de fodres af både kvinden og hanen.

LIVSSTIL

Wildbird thrush findes ofte i Europa i migrationssæsonen. Denne trussel indlejret i Centraleuropa allerede i slutningen af ​​det XVIII århundrede. Den nuværende rækkevidde af sortimentet har mærkbart flyttet sydpå. I årene 1840-45 fugle dukkede op i det nordlige Bohemia og i 1860-1880 og i flere sydlige områder.

Om vinteren kombinerer bjergaske i store flokke med trusser af andre arter. Disse støjende fugle fodrer sammen på marker og græsmarker. På jorden bevæger trusserne om fieldfare sig i karakteristiske spring og holder det lige. Når han mærker faren, riger han ud endnu mere og ser sig om. Fra fjenden undslipper en flok trusser, der flyver op i luften mod vinden og falder ned på det nærmeste træ.

Trækfisker i efteråret samles i store flokke. Afgangstidspunktet for disse fugle kan variere afhængigt af vejret og udbyttet af bær.

Bjergaske er meget glad for bær. Rowan er så vigtigt i deres liv, at når bærene er bountiful i høst, bruger bjergaskeblade vinteren hjemme. Sortefuglen spiser også andre grøntsager og foderstoffer. Det forbruger regnorme, snegle, insekter og edderkopper.

Om vinteren, når fuglene ikke er i stand til at bryde gennem den faste isskal, der køler jorden, spiser trusselfaren bær - frugterne af bjergaske, vildrosen, viburnum, hagtorn og ældrebær. I efteråret regulerer fuglen med æbler, pærer og andre frugter. Fieldbird feeds på jorden og i træerne. På jagt efter insekter går han selv til de nyligt pløjede marker.

Det er ofte muligt at observere, hvordan en stor flokk af sortefugle "indtil jorden", udforsker den bogstaveligt centimeter pr. Centimeter. Om efteråret organiserer markbenerne ægte banketter på frugttræer og buske. Efter at have høstet fuldt ud fra en plante, flyver de over til en anden.

OBSERVATIONER AF RABINNIK

Det er lettere at observere græsrodene i efteråret end i ynglesæsonen. I oktober flyver store flokke af disse fugle fra den skandinaviske halvø sydpå og stopper i den europæiske del af Rusland. På kolde efterårs- og vinterdage vælger bjergens fyre vildrosen eller hagtornbuske, som de fodrer på. I haven eller parken er fodsoldaternes nest let at finde ved en karakteristisk sang, der er svært at høre. Somme tider er en feltsoldates æsler forvirret med en spøgelse. I modsætning til shriyaba har fowlerens hoved en grå-stålfarve, og ryggen og vingerne er kastanje. Bjergaske er ikke bange for frost, så fuglene flyver kun mod syd, når der ikke er nok mad på deres hegn.

INTERESSERENDE FAKTA, INFORMATION.

  • Wildbird-trussel i kolde vintre tolererer ikke manglen på mad, så hvis der er lidt mad, vandrer fuglene sydover. Svage personer dør på vejen.
  • En slægtning fra skovsoldaten, den hvidblodede skvælst, fik navnet til store, hvide, velmærkede strimler over øjnene.
  • Trussefarefaret er i stand til at angribe fjenden, "bombardere" det med dets dråber. Overdækket i et lag af sekretioner af thrush buzzard knapt holdt på flugt.
  • Gourmeter sætter pris på ød, æblesmaket kød af spræng-bjergaske.
  • Disse fugle er beliggende i Grønland om vinteren 1937-38. En flok, der flygtede fra Norge mod syd, efter en stærk storm blev båret af vinden til Grønland, hvor den bosatte sig.

KARAKTERISTISKE FUNKTIONER AF RABINNIK. BESKRIVELSE

næb: med et skarpt gult næb samler sprængningen af ​​et bjergaske orme og insekter på jorden, og tårer også bærene ud af grene.

Voksenfugl: Øverste side af hoved og nakke er grå-stålfarvet med sorte lyse pletter. Den dorsale del af kroppen er mørk kastanje, vingerne og halen er sortbrune, den øvre ende er grå. Brystet er rusten-rødt med sorte langsgående pletter, maven er hvid.

Ung fugl: Det ligner en voksenfugl, men den har ikke en grå hovedhale, og mønsteret er ikke så forskelligt. Fødderne mørkere med alderen.

murværk: består af 5-6 bleggrønne æg med rustfarvede pletter.


- hele året
- om vinteren
- om sommeren

Hvor den bor

Sortefuglen lever i skovfestivaler, parker, haver og marker. Sommerfuglens sommerområde er området fra den skandinaviske halvø til Østsibirien. De fleste skovasvindere på den nordlige kyst af Middelhavet.

OPBEVARING

Sortefuglen er almindelig i hele rækken. En negativ indvirkning på befolkningen i denne art kan gøre flere meget kolde og sultne vintre i træk.

Drozd Rowan. Brateevograd.wmv. Video (00:00:52)

I Moskva er græssoldatens spøgelse en fælles avlsvandrer og delvist vinterende arter. I Brateevo de seneste år er det ofte set på Brateevsky-kaskadparkens område, tættere på Saburovsky-afstamningen, samt på Maryinsky nær industrielle ødemarker. Året rundt observeres et rowan på dæmninger på begge sider langs Moskva-floden på begge banker, hvor der er landinger med rowan.

Livsstil

De udholde koldt ret dårligt. Hvis de i vinterperioden ikke kan finde mad til sig selv, flyver de væk til varmere områder for at sikre vinteren. Samtidig dør ganske mange fugle under migration. Vejrforhold har en effekt på tal. Hvis der i flere år er for alvorlige frost om vinteren, reduceres antallet af arten.

Disse fugle ligner meget andre repræsentanter for sortefuglene - belobroviken. De ligner både adfærd og ernæring. Derfor forener repræsentanter for disse to arter ofte i fælles flokke. Rowan bær er så navngivet, fordi Rowan bær er deres yndlings delikatesse. De foretrækker at bosætte sig, hvor du kan spise masser af det. De besætter et bestemt område ikke langt fra fordybningerne, og beskytter det mod andre fugle, som også ønsker at nyde rowan.

Disse fugles opførsel har en funktion. Når de angriber en fjende, begynder jeg som regel at angribe med mine egne dråber. For andre fugle, der ikke kunne lide en footfly, udgør dette en vis fare. Når alt kommer til alt, hvis fuglens fjer smøres i kuldet, så holder de sammen. Som følge heraf vil fuglen miste evnen til at flyve. Ofte udsættes mennesker, der er på det forkerte sted, for lignende angreb på et feltfare.

Disse fugle har en tendens til at lave en masse støj. Samtidig gør de lyde ubehagelige. De har en varm og boblende stemme. Hvis fuglen er bange eller vred af nogen grund, vil disse lyde være særligt hårde og høje. At synge denne fuglearter er også ikke særlig attraktiv. Ja, og du kan høre det meget sjældent.

Fakta! I øjeblikke med intens irritation og utilfredshed hæver fuglen sin hale. På denne baggrund indser andre fugle straks, at græshoppe er klar til at angribe.

Denne art har et grumpy temperament, så det er ret nemt at provokere en bjergkriger til at kæmpe og skændes. Det har længe været assimileret af rovfugle, som ofte nyder denne funktion. Ofte er deres reir ofre for en flok krager. Nogle af dem distraherer spændingen for at irritere ham og provokere en kamp, ​​mens andre roligt tager æggene.

Strømfunktioner


Den mest forskelligartede diæt på bjergasken om sommeren. De spiser insekter, orme og også arachnider. Nogle gange kan man spise og snegle. Og når forskellige bær begynder at modnes, går fuglen på dem. Især de elsker rowan.

De er meget glad for frugter, for eksempel æbler og pærer. Fuglen pytter frugt og bær, sidder direkte på en gren eller vælger dem op fra jorden. Disse fugle er den rigtige søde tand.

Hvis en stor mængde rowan er modnet, vil trussen ikke flyve væk mod syd, men det vil forblive at tilbringe vinteren i huse. Om vinteren fodrer de ikke kun rowan. Men hunden steg, ældre, viburnum.

I februar er det særlig svært at finde mad. Når alle bestandene af bær er blevet spist, begynder fuglene at føde på hvirvelløse dyr, som findes på vandet. Om foråret fodrer de på marken. Når jorden er pløjet, kan du finde en masse forskellige insektlarver i den.

nesting

Inden æg lægges, sætter et par af disse skyllinger nestet. Kvinden er involveret direkte i konstruktion. Og hanen beskytter jaloux den fremtidige bolig på dette tidspunkt. Det byggede reden er ens i form til en skål. Den er lavet af tørret græs, som er sammenkoblet med ler og rødder. Den indre overflade er foret med blødt materiale. Denne fugles rede er som regel placeret på et træ i stedet for en gaffel af kraftige grene. De hakker i små kolonier, hvor der er omkring 6-7 par. Sommetider er kolonier flere talrige.

Parring begynder i begyndelsen af ​​maj. I en på fugle omkring 4-7 æg. De har kamouflagefarve - grønlig med små pletter af brun. Hatch deres kvindelige. Samtidig bringer hanen ikke engang hendes mad, så fuglen må distraheres fra broodingprocessen for at søge mad.

Kyllinger vises i midten af ​​maj. De flyver også væk fra deres forældre, ganske hurtigt - inden udgangen af ​​maj. Pas på afkom begge.

Allerede i juni starter et par radaner den anden kobling, hvor der normalt er færre æg. Forældre bringer forskellige bær til disse kyllinger.

Fordele og skade på fugle

Skønt disse fugle elsker vilde bær, men hvis de kommer over en have, hvor kulturelle buske og træer med søde bær og frugter vokser, spiser spiserne dem stadig umodne.

Flokke af disse fugle angriber ofte markerne med jordbær, hvilket giver dem betydelige skader. Når der ikke er frugt i haven, fodrer de i skoven. Og når kirsebærene modner, ris og æbler, kommer de igen i haven.

Men bjergaske, disse fugle giver også nogle fordele. Frø, der kommer ud af fuglen, fordøjes ikke, så vokse meget bedre. Dette skyldes virkningen af ​​fuglens mavesaft. Nogle gartnere kender dette og bruger, når de vokser bjergaske.

Udseendet af fuglen

Udseendet af fieldfare er forskelligt fra den anden form for thrush. Længden af ​​hans krop når 30 cm, og vægten er 130 gram, vingerpanelet er op til 45 cm. Fuglens farve er interessant: Bagens og skuldrene på bjerget har en brunlig farve (nogle mennesker bemærker, at det ligner et kastet kappe) og halen selv er mørk, endog sort fra fjernt. Bryststrøm gulbrun, pletter spredes på den. Hvalernes farve er ikke meget forskellig fra mænds kropsfarve. Mantelen på ryggen er lidt lysere, og pletterne på brystet er ikke så lyse.

Stærke sæsonmæssige ændringer i udseendet af fugle overholdes ikke. I foråret bliver fjer og pletter på brystet lysere end i andre årstider. Åben i foråret har en gullig farve, og ved begyndelsen af ​​efteråret bliver den lidt brun.

The blackbirds stemme har ikke en behagelig stemme. I øjeblikket af skræmme eller irritation ligner det et nedbrud og et skrig. Sang på streetfare er heller ikke meget behageligt for øret (i modsætning til den storslåede sang af almindelige trosser). Disse fugle synger sjældent, normalt gør det "forresten", på flugt. Et signal svarende til "gri-gri-gri" betyder at kalde trusser på ét sted.

Fuglens natur

I Europa har aspererne været tilnavnet trussen, og det er ikke tilfældigt. Bird - en rigtig cholerisk type temperament. Det er bemærkelsesværdigt for overdreven flashiness og fussiness. Hvis kvinden bliver forstyrret under udklækningen af ​​æg, vil hun i en vrede slå på fjenden og sprøjte med fedt. Røverfuglefugle fortsætter, hvilket ofte forårsager ødelæggelse af reder. Snedige krager er opdelt i grupper, og mens nogle spiller indfangning med sortefugle, stjæler andre roligt æg fra tomme reden.

Når rowanens trussel er bekymret for noget, løfter han altid sin hale opad. På den måde advarer han nærliggende fugle om deres beredvillighed til at kæmpe. Under sang er halen afslappet, men når som helst er den klar til at svæve opad.

Feeding thrush

Fuglespyler, bjergaske, om sommeren spiser forskellige. Grundlaget for deres daglige kost er regnorme, insekter, edderkopper og bløddyr. Når bærene modner, føles sortefuglerne gerne med dem, især fremhæver rowan. I de år, hvor der er særligt mange bær på træerne og buskene, forbliver ryabnik selv vinteren i Rusland. Fælles sortfugl om vinteren kan også fodre på viburnum, havtorn. Når der ikke er nogen bær tilbage i slutningen af ​​vinteren, springer trussen på vandlevende hvirvelløse dyr, som den finder på isfri fjedre og lavvandede.

Hvis der ikke er nok foder om vinteren, forbliver feltfaren ikke i Rusland, men går til Centralasien eller Middelhavet.

levesteder

Fælles trussel - en fugl er ganske almindelig, bor på det eurasiske kontinent, dets nordlige del. Du kan møde ham næsten over hele Europa, op til Sibirien. Også somme tider er der sprængt kolonier i Afrika og Asien. Men disse repræsentanter for passeriner er ikke i Spanien, de er meget sjældne i England og Frankrig.

Foretrækker at huse på høje træer, blandt favorit er alder, pil. Nogle gange flyver de for at fodre i fugtige kløfter. Fuglens yndlingssted er skovkanter, skove, lette nåletræer i ubetydelig afstand fra fugtkilder. I de mørke tykke tykkelser vil du ikke møde dem.

De tilhører migrerende, om vinteren foretrækker de at være i Sydeuropa, Lilleasien, i det nordlige Afrika. Går vinteren i varme lande, vender fuglen tilbage nok tid, og i april begynder reproduktionen. Men hvis fugle i europæiske lande finder en tilstrækkelig mængde mad, vil de ikke migrere, de vil tilbringe vinteren i fuglepladser og vil føre en stillesiddende livsstil.

Se videoen: Touchdown (Kan 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org