Fugle

Grey Crane: Photos, Lifestyle Features

Pin
Send
Share
Send
Send


Stor kran, præget af en fælles grå farve, lang hals og poter, sort hoved med rød krone og hvide kinder. Der er ingen seksuel dimorfisme. Unge har brunlig fjerdragt.

spredning. Trækfugl, 2 underarter fundet i Eurasien. Det europæiske område er beliggende i den centrale og nordlige del af den vestlige grænse, der passerer gennem Danmarks og Norges territorium. Det vintre på den iberiske halvø, såvel som i Nord- og Østafrika. I Italien er det almindeligt som en vandrende art, et meget mindre antal individer vinter her og kun i visse områder. Fra begyndelsen af ​​det 20. århundrede stoppede det med at leve i området Venedig.

levested. Foretrækker åbne områder: græs og højlandskrænter, skovklædte områder. Under den grå krans overvintring kan man observere langs bredden af ​​laguner, floder, på marker, i stepper.

biologi. For redenen vælger et tørt sted i oversvømmede steder på en ø eller på skovene. Fra slutningen af ​​marts til juni ligger det normalt 2 rødlige eller grønlige med brune pletter æg, som forældres af begge forældre i 28-31 dage. Unge bliver flyvende i en alder af 65-70 dage. Et brød pr. År. Grey Crane er en forsigtig og utrolige fugl, det meste af tiden på jorden, hvor den bevæger sig langsomt og graciøst. Flyvningen er kraftig, vingerne klapper ret langsomt. Kosten er forskelligartet, omfatter alle slags dyr, men er baseret på planteføde.

Interessant faktum. I løbet af sæsonmæssige migrationer forener de i mange flokke, der ligger i flugt med en kil. Højt skrig, som oftest udsendes under flyvning, ligner lyden af ​​en trompet.

Relaterede arter. Crane demois (Antropoides virgo) kan genkendes af bundt af hvide fjer på sidernes side og ved den sorte underkrop. Det ligger i stepper på det asiatiske kontinent, dets udseende i Italien er tilfældigt. (I steppe-zonen i Rusland er det ret almindeligt på nogle steder.)

levested

Gråkraner i Vest- og Nordeuropa, i mange territorier i Rusland (op til Kolyma og Transbaikalia-bassinerne), i Kina og i det nordlige Mongoliet. De observeres heller ikke meget i Altai, i Tibet og Tyrkiet. Om vinteren flytter kraner som de fleste fugle sædvanligvis mod syd: til Øst og Nordafrika, til Spanien, Frankrig, Mellemøsten, Indien og Kina (syd og øst).

Deres nestepladser: i svampede områder og i floder på floder (marshy). I tilfælde af mangel på vådområder kan de bosætte sig tæt på landbrugsjord. Kraner vælger normalt mere forhøjede steder til vintering, temmelig tæt dækket af græsplæne.

reproduktion

Grey Crane - Monogamous Bird. Hun holder sit par til livet. Kun hvis kvinden eller hanen dør, finder den overlevende fugle en anden følgesvend til livet. Og et andet par kan dannes i tilfælde af mislykkede lange forsøg på at få afkom.

Fra april til juli varer ynglesæsonen. Som regel dannes et par før flyvningen til stedet for fremtiden. Efter ankomsten til scenen arrangerer kvinden og hanen de mest originale ritualdanser. De repræsenterer hoppende, flapping deres vinger og en vigtig prancing gang.

Over eller i nærheden af ​​vandet vælges en grundareal (forholdsvis tør), nødvendigvis blandt tæt vegetation (risser af rist osv.). Dette er stedet for redenen. Manden og kvinden annoncerer valget af et passende sted med en rystende stemme. Således markerer de deres territorium.

Selve redenen er stor (mere end 1 m i diameter). Det er bygget af det mest forskelligartede materiale. Normalt er 2 æg lagt af kvinden. Inkubationsperioden varer op til 31 dage. Både mandlige og kvindelige lugeæg. Kort efter fødslen kan kyllingerne forlade forældre. Deres fulde fjerdragt kommer på omkring 70 dage.

Livsstil, funktioner

Grå Crane, som nævnt ovenfor, begynder at danse på en ejendommelig måde ved ankomsten hjemme. Han gør det enten alene eller i en flokk. I løbet af denne periode er fuglene meget forsigtige, så alt dette kan kun observeres langtfra. Kraner på reden udgør normalt aldrig masseklynger, det vil sige parrejer langt fra hinanden.

Nest kvinde og mand bygge meget hurtigt og uforsigtigt. Som følge heraf er det kun en flok brænde indsamlet fra nærliggende områder. Inde i reden er en bakke foret med tørt græs. Som regel optager ældre fugle deres reden (sidste år). Sådan en rede kan tjene et par år til et par kraner, fuglene opdaterer det bare lidt hvert år.

Kranfordeling i Rusland

Grey Crane i Rusland er repræsenteret af to underarter - den vestlige og østlige. de adskiller sig lidt fra hinanden. Grænsen for deres fordeling, såvel som deres underspecifikke uafhængighed, studeres relativt dårligt i landet i dag. Omkring kan vi sige, at grænsen, der adskiller disse to underarter, strækker sig langs Ural Range. De vestlige underarter lever i det europæiske Rusland og østlige i asiatiske.

Derudover er det kendt, at for vinteren flyver den grå kran fra den europæiske del af landet til Afrika (Marokko, Egypten osv.) Og fra den østlige del (beboer hovedsagelig i Sibirien) til det nordlige Indien eller til Kina. En ubetydelig del af de gråkraner overvintrer i Transkaukasus.

Afslutningsvis om det mest interessante

I begyndelsen af ​​parringsperioden dækker gråkraner deres fjer med mudder og slam. Dette giver dem mulighed for at maskere og skjule rovdyr, hvilket gør dem mindre mærkbare i perioder med inkubation og ruge af deres kyllinger.

Crane grå, ligesom andre arter, begynder sin flyvning med en glat nedkørsel vind, accelerere og afsløre store vinger lige før start.

Gråkraner er ganske altærende: De spiser på planter (knolde, blade, stilke, egern, bær osv.), Hvirvelløse dyr (orme og insekter), hvirveldyr (slanger, frøer, gnavere og fisk). Kranen kan også fodre sig selv med korn, endog skabe trussel mod afgrøden.

levested

Kranen foretrækker at leve i et åbent område, for eksempel en græsmose. Mens de inkuberer æg og grooming kyllinger, bosætter de sig tæt på vandlegemer eller i tykkelser.

I mad er kraner ikke kræsen. Deres kost omfatter en stor mængde plantefødevarer: vilde bær, frø, planteskud, kornafgrøder (hvede, havre). Om sommeren fodrer fuglene på frøer og insekter. De bruger også små gnavere (for eksempel mus), slanger, firben.

En vigtig del af kranens kost er vand. Disse fugle bruger meget væsker. Hvis der ikke er nogen vandkilde i nærheden, flyver kraner til andre steder flere gange om dagen.

I aviarier og kenneler er kosten af ​​kraner meget forskelligartet. De får brødkorn, råkød, fisk osv. Kraner er meget glade for foder beregnet til hjemmelavede kyllinger.

Overflod og forekomst

Til dato er antallet af kraner omkring 250 tusinde fugle. De bor hovedsagelig i Rusland og Skandinavien. Antallet af denne art er konstant faldende på grund af tørring af vådområder og opførelse af landbrugsjord. Landmændene spiller en vigtig rolle: de behandler marker med pesticider, hvor kraner søger mad. Mærkeligt nok har poachere lille effekt på antallet af kraner. Folk skyder meget sjældent disse fugle.

Grey Crane er opført i den Røde Bog. Optagelser og fangstfugle er forbudt ved lov. For at gemme nummeret oprettes kabinetter og kenneler.

I Rusland er der 2 underarter af den grå kran: øst og vest. Ved tegn er de praktisk taget ikke anderledes. Den opdelte grænse passerer gennem Ural-serien. De vestlige gråkranvintre i afrikanske lande og den østlige - i de nordlige dele af Indien og Kina. Nogle repræsentanter for arten dvale i Transkaukasus.

Interessante fakta

  1. Når kranerne lugter æg og plejer kyllingerne, belægter de deres fjerdragt med silt eller moseudslam. Dette er gjort for god maskering og beskyttelse mod rovdyr.
  2. Tag af kranen - et fascinerende syn. Han spredes jævnt og spreder sine vinger lige før start.
  3. Crane - det ældste dyr. Denne repræsentant for fuglefamilien viste sig for 40-60 millioner år siden. Det betyder, at kranen fangede dinosaurernes æra. Primitive mennesker skildrede disse fugle på murene af huler og klipper.

Se videoen: Bird Pictures - Quirky Herons (August 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org