Dyr

Hvor bor de, og hvilke big-eyed cuties - lemurer spiser

Pin
Send
Share
Send
Send


Galago - pattedyrsbarn, der tilhører rækkefølgen af ​​primater. Det ligner dog ikke aber og lemurer. Halen ligner egern, bagbenene er stærkere end de forreste, næsepartiet er skarpt, og ørerne er skelignende. Men det mest bemærkelsesværdige er galagoens øjne: de er simpelthen enorme!

Bor Galago i Afrika, han kan lide det tørre klima.

Adfærdsfunktioner

Dyret er natligt. Han kører klogt og lydløst gennem træerne og vender sine sarte ører i et rør for ikke at skade dem.

Galago kan lide at sove i absolut stilhed, så han presser sine ører til hovedet, så intet distraherer ham fra hvile. Vågner om sidst på eftermiddagen rejser galagoerne sine ører i tur og lytter til fare i nærheden. Hans ører er i stand til at fange lyde i meget lang afstand.

Galago foretrækker at leve alene, men nogle gange lever de i små grupper, ikke mere end 10 personer. De formere 1 eller 2 gange om året. Cubs født til verden (normalt to er født) bor hos deres mor i op til 3 måneder.

Galagoer fodrer med små hvirveldyr, fugleæg, insekter og planteføde.

Græder galago

Under en nat jagt med en flok dyr gør det skarpe lyde, der ligner en baby græd. Til dette blev han kaldt "bush child".

Et lille uskadeligt dyr i naturen lurker mange farer. Den primære er chimpanser. Primater angriber galagoen under deres søvn og piercerer dem med spidsstifter.

Jagt efter små dyr og mennesker, oftest med henblik på salg, fordi et lille dyr med store øjne i dag er meget populært på markedet for eksotiske dyr. Desværre dør mange babyer under transport.

Ai-ai fra Madagaskar

Madagaskar mitt - et dyr med store øjne og ører - tilhører også primaternes rækkefølge og er den eneste art af fiskestensfamilien.

Madagaskar har en lille størrelse (36-44 cm), en lang buskhale, der er 15-20 cm større end kroppen og en mørk brun pels. Hoved ah-ah er stort nok, det har store skaldede ører.

Store, konstant overraskede øjne, store front tænder, store ører af stor størrelse og strakte fingre på poterne og bragte hende til kælenavnet Ah-ah.

Ah-ay findes kun på øen Madagaskar, i bunkerne af bambus eller tætte skove.

Madagaskar Kniv Livsstil

Ah-ah fører en natlig livsstil, og i løbet af dagen sover han i en rede, som han bygger af palmetræer på toppen af ​​et træ eller i en hul.

I lyset af dette dyrs tavshed med store øjne betragtes billeder med sine billeder sjældne.

Rooky elsker at feast i hjertet af bambus eller sukkerrør, hun vil ikke nægte frugt og kokosnødder, kan spise nogle slags insekter. Ah-ay - et ensomt dyr. Sjældent kan leve i et par (kvinden med hanen i løbet af parringsperioden eller moren med babyen).

Interessante fakta om Madagaskar

Madagaskar Amt er et af de mest fantastiske dyr på planeten, her er nogle fakta, der bekræfter dette:

  • Antallet af disse individer er ekstremt lille, så ah-ai er opført i den Røde Bog.
  • Keglens tænder vokser gennem hele livet.
  • Dyrene går meget langsomt, da der er meget lange negle på fingrene på lemmerne.
  • Langfingeren på de forreste poter er lang og tynd, dens ende er ikke dækket med uld. Ai-ai får dem bugs og insekter fra træets revner og skubber dem ned i halsen.

  • Kvinden føder afkom hvert 2-3 år.
  • Graviditet varer ca. 170 dage, babyer fodrer modermælk i op til 7-8 måneder og op til et år eller to er omkring moderen.
  • Forventet levetid er ca. 30 år (i zoologisk have).

Et dyr med usædvanligt store øjne

Det ser ud til at spørgsmålet: "Hvilket dyr har store øjne?" - Svaret er utvetydigt - "På den største". Men alt er ikke så simpelt: verdens største dyr - den blå hval - er på ingen måde en mester med hensyn til øjets størrelse.

Den kolossale blæksprutte har de største øjne i verden. Vægten af ​​et af hans øjne er 3 kg, og diameteren er 30 cm.

Imidlertid registrerede i Guinness Book of Records et dyr, der har de største øjne (i forhold til kroppens størrelse). Sådanne proportioner kunne opnås, hvis for eksempel en person havde øjne størrelsen af ​​et stort æble!

Hvad hedder det big-eyed dyr, der er så berømt? Hans navn er filippinsk tarsier.

Dette dyr ligner en tegneserie karakter, inspirerende horror og ærefrygt. Dens størrelse overstiger ikke 10 centimeter (uden hale), mens den kun vejer 120-160 g, og øjnene kan nå 1,5 cm.

Pegede ører pryder det store runde hoved, lemmerne er tynde og elegante, rødbrune hårlag.

Dyret lever på de filippinske øer, og nærmere bestemt på nogle af de sydøstlige øer i det filippinske øhav:

Long-eared kan leve på forskellige steder:

  • i bambus-tykkelser,
  • på træerne,
  • i de forladte forhavehaver,
  • i haver og plantager.

Han foretrækker at bosætte sig i skove, hvor adgangen til en person er begrænset.

Usædvanlige evner

Det fantastiske dyr med store øjne har stadig en række ekstraordinære evner:

  • De er i stand til at dreje deres hoveder 180 grader på grund af den specielle struktur af rygsøjlen.
  • Spidserne på fingrene har pads-suckers, så du kan holde på trunker af træer og grene i lang tid.
  • Tarsiers øjne er arrangeret på en sådan måde, at dyret ser perfekt både i skumringen og i stærkt lys.
  • Under flyvningen, når du hopper (og den kan have en rækkevidde på op til to meter), kan tarsieren "styre" halen og sikre landets nøjagtighed.

Lemur Lory - et afslappet dyr

Fat Lory er et andet dyr med store øjne. Lemur Lory, der sidder på en gren, ligner en fluffy bold med store øjne. Halen af ​​dette dyr er ikke mere præcist, det er, men meget kort, kun få centimeter, og under pelsen er det helt usynligt. Kropslængden af ​​en bug-eyed fluff kan være fra 20 til 40 cm, og dens vægt kan ikke være mere end 1,5 kg.

Farligt kæledyr med store øjne

Tykke lorer føler sig godt ude i naturen og i fangenskab. Men før du får dette charmerende dyr med store venlige øjne, skal du spørge sælgeren hvilken slags type dit potentielle familiemedlem tilhører.

Der er fem typer fedt lory, og en af ​​dem - lille fedt lory - er giftig. På babyens albuebøj er kirtler, der udskiller et stof, der bliver giftigt, når det interagerer med spyt.

Lille fedt lory bruger denne gift for at beskytte unger fra farlige rovdyr. Han lakker bare pelsens pels, og hun bliver giftig.

Andre typer tyk lory udgør ikke en fare for mennesker.

Vedligeholdelse af din nabo

Tykt Lory - usædvanligt fredelige dyr. De står aldrig i konflikt med deres slægter, og når de møder, tager de interessante "velkommen" poser eller børster deres hår med hinanden. Specielt til denne proces bærer tykt Lori et specielt værktøj - en lang klo, der vokser på pegefingeren. Alle andre klør af denne art er korte.

Lemur - beskrivelse, struktur, egenskaber. Hvordan ser en lemur ud?

I øjeblikket indeholder infraorder lemur-lignende 101 dyrearter grupperet i 5 familier (ifølge databasen globalspecies.org). De har fælles karakteristiske træk, men de har individuelle egenskaber iboende i hver art, varierer i størrelse, pelsfarve, reproduktionscyklus, vaner og livsstil.

Lemurer er primater af gennemsnitlig størrelse. Den mindste lemur er en dværgmuslemurmur (Latin Microcebus myoxinus), som nemt passer i en voksenes palme. Dens størrelse er kun 18-22 cm i længden under hensyntagen til halen (længden af ​​kroppen uden hale er 9-11 cm), og krummen vejer omkring 24-38 gram (ifølge nogle kilder op til 50 g).

Foto af: Bikeadventure

Engang levede Madagaskar i store primater. Disse uddøde lemurer havde en vægt på ca. 200 kg og var større end en mandlig gorilla! Hidtil er den største lemur i verden den korthårede Indri (Babakoto) (Latin Indri indri): længden af ​​sin krop er 50-70 cm, hale længden er 4-5 cm, og kropsvægten af ​​specielt store prøver når 6-7,5 kg.

Foto af: Christophe Germain

Lemurer har en tæt, langstrakt krop og et lille, afrundet eller let fladt hoved. Næseparti af de fleste dyr aflange og spidsede som en ræv. 4-5 grupper af vibrissae, der udfører funktionen af ​​berøring, er tydeligt synlige på den.

Foto af: Jiří Mařík

Lemurens øjne er store, tætte og ofte ser ud som underlag. Deres udtryk er som regel et kryds mellem forbløffelse og skræmthed. I natprimater er øjenbanen bredere end i primater. Farven på lemurs øjne er normalt rød-orange, gulbrun eller gul, selv om der er en blå-eyed lemur, hvis anden navn er den sorte lemur af Sclater.

Forfatter foto: Gabriella Skollar

Lemur's tandrækker er kendetegnet ved deres karakteristiske struktur: Øjenkæbens snit er meget bredt fra hinanden, og de nedre snit er mærkbart tæt på hjørnetænderne og har en betydelig tilbøjelighed fremad og danner en slags "tandkamme".

Foto af: Armin Weigel

Fotoforfatter: Vladimír Motyčka

Alle lemurer har greb på lemmer, der hver har 5 fingre, mens tommelfingeren på hænder og fødder er imod resten. Negle vokser på alle fingre, undtagelsen er footens anden tå, udstyret med en lang klo, som bruges til hygiejniske formål, som han fik navnet "toilet" på. Denne funktion gælder for alle lemurer, undtagen Madagaskar luffer. Lemurer bruger skarpe negle til hygiejniske formål, kæmper deres tykke pels. Og nogle arter slikker og børster hinandens hår med deres tænder.

Foto af: Alex Dunkel

Modtaget fra webstedet: musingsofajunglequeen.wordpress.com

I modsætning til andre lemurer vokser klør på fingrene i Madagaskar-knoglen, og kun på tommelfingeren på bagbenene er der negle.

Foto af: David Haring

Et bemærkelsesværdigt træk ved disse dyr er deres luksuriøse, lange og sædvanligvis buskede hale, hvis længde undertiden svarer til kroppens størrelse og endda overstiger den. Lemurens hale spiller en væsentlig rolle i primatets liv: lemurerne bruger det til kommunikativ kommunikation, og med dets hjælp til at bevare balancen hopper man fra gren til gren, som egern. Og kun den kort-tailed indri, på trods af sine imponerende dimensioner, har den mindste hale og vokser kun 3-5 cm i længden.

Lemurs tykke frakke kan være af den mest forskelligartede farve: nogle arter beskylder gråbrun i farve, andre er præget af lyse sort og hvid, rødbrun eller rød pels. Katten lemur har en speciel farve - dens lange buede hale er dekoreret med brede sort og hvide striber.

Fotoforfatter: www.nathab.com

Hvor lever lemurer?

For millioner af år siden levede forfædrene af moderne lemurer på det afrikanske kontinent, men som følge af riftet, der opstod 165 millioner år f.Kr. e. en del af befolkningen blev isoleret på øen Madagaskar og nærliggende øer, hvor dyr overlevede og dannede en unik ø-fauna.

Lemurer har længe haft succes i zoologiske haver rundt om i verden, hvor primater let tilpasser sig livet i fugle og reproducerer godt. Men under naturlige forhold lever lemurer udelukkende på øen Madagaskar og Comorøerne, som er en unik zone, der indeholder en klynge af mange endemiske arter af forskellige repræsentanter for flora og fauna.

Lemurer har mestret næsten alle naturlige biotoper på øen Madagaskar: Forskellige arter af disse primater lever i junglerne i det tropiske monsunklima i østets øst, i skovene i de nordøstlige og sydlige dele, i det tempererede havklima i dets centrale regioner og i de tørre skovområder nær vestkysten.

Lemur klassificering.

Den taxonomiske klassificering af lemurer er endnu ikke defineret og kan diskuteres. Der er flere klassifikationer, der præsenteres i tabellen nedenfor.

Primate Lori, som også tilhører underordnet ekornes aber, kaldes ofte "lemur lori", selvom denne definition er unøjagtig. På trods af at den endelige klassificering endnu ikke er fastslået, er de fleste videnskabsmænd af den opfattelse, at loriformifiers er en separat infrastruktur, der ikke er relateret til lemurs infraordre (lemur-lignende).

Lori. Foto af: David Haring / Duke Lemur Center

Beskrivelse af dværg lemurer

Nogle primitive træk er godt bevaret af alle levende dværg lemurer, hvilket gør sådanne pattedyr til et af de bedste levende beviser for vores oprindelse. Imidlertid er sådanne indbyggere i troperne i Madagaskar næsten helt forskellige fra nogen velkendte og studerede abe mennesker i dag.

udseende

Dværg lemurer er dyr med lange haler og særprægede, meget veludviklede, udbulende øjne.. Hovedet på dværglemmen er forkortet med en rundformet næse. Bagbenene er lidt længere end forbenene, men alle piger i et sådant pattedyr er lige så veludviklede, der er karakteriseret ved tilstedeværelsen af ​​klæbende og skarpe kløer. Mellemstore ører dækket udenfor med sparsomme og meget tynde, talrige hår.

Pelsen af ​​små dyr er blød og i nogle områder - med en udtalt silke. På bagsiden er håret bølget og ret ømt. Dværg lemurer, der befinder sig i Madagaskars tropiske skovområder, kendetegnes af deres rødlige hår med en brunlig farve. Alle dyr, der lever i de tørre skove i det vestlige Madagaskar, har overvejende grå pels i ryggen.

Dette er interessant! Den mindste i dag er mus dværg lemurer, og gennemsnitsvægten af ​​en voksen af ​​denne art er lidt over 28-30 gram.

Primat øjenfarve afhænger direkte af arten, men oftest har pattedyret oransje-røde eller brune-gule øjne. Blandt de tredive arter er musemuskler den mest berømte, for i dag købes disse dyr oftest af kønnere af eksotiske kæledyr som kæledyr.

Karakter og livsstil

Alle familiemedlemmer Dværg lemurer tilhører natlige dyr, der kun er aktive med starten på den mørke tid på dagen, som står for store øjne, der ser godt om natten takket være specielle reflekterende krystaller. På dagtimerne sover sådanne pattedyr karakteristisk og krøller sig op i en bold. Til søvn eller hvile bruges der hovedsagelig hule træer og behagelige reden med græs, små grene og løv.

I zoologiske parker holdes dværg lemurer sammen med andre natlige dyr i særlige forhold eller haller med navnet "Night Primates". På dagtimerne opretholdes tilstrækkeligt mørke kunstigt i sådanne rum, hvilket gør det muligt for nattedyr at føle sig godt tilpas og at opretholde naturlig, naturlig aktivitet. Om natten tændes lyset, så lemurerne går i seng.

Alle repræsentanter for en relativt stor familie kan fortjent kategoriseres som unikke dyr blandt berømte primater.. Denne udtalelse er let forklaret af dyrs evne til at tilbringe lang tid i en tilstand af torpor eller anabiosis.

I løbet af denne periode falder metabolismen og et mærkbart fald i kropstemperaturen, hvorved dyret sparer en stor mængde energi. Aldrig dvalende gaffel-tailed lemurer reden i træhuller, men de sover og hviler udelukkende i en karakteristisk sidestilling med deres hoveder mellem deres foremmer.

Dette er interessant! Lemurs stemmeområde er repræsenteret af forskellige lyde, gennem hvilke sådanne primater kan kommunikere med hinanden, og nogle lyde kan formere sig på ultralydsniveau.

Med starten på den varme sæson, på forberedelsesstadiet for at falde i en "dvaletilstand", begynder dværg lemurer aktiv fodring, hvilket øger dyrets vægt omkring et par gange. Fedtreserven akkumuleres ved halebassen, hvorefter lemur gradvist forbruger organismen under anabioser. Under naturlige forhold foretrækker dværg lemurer at være alene eller kan kombineres parvis. De bevæger sig meget godt ved at hoppe eller jogge langs grenene i træpladerne med alle fire lemmer til dette formål.

Hvor mange lemurer lever

Blandt lemurerne er der forskelle i den samlede levetid. For eksempel lever Cockerel Mouse lemurs omkring tyve år i naturen, og repræsentanter for Grey Mouse lemur arter lever i fangenskab og lever i femten år eller endda lidt mere.

Typer af dværg lemurer

Til dato omfatter familien Dwarf lemurs fem slægter, såvel som repræsenteret af tre dusin arter, blandt hvilke følgende er de mest almindelige:

  • Толстохвостые карликовые лемуры (Сhеirоgаlеus mеdius) — имеют длину тела в пределах 6,0-6,1 см при длине хвоста 13,5-13,6 см и массе тела 30,5-30,6 г,
  • Большие карликовые лемуры (Сhеirоgаlеus mаjоr) — характеризуются достаточно коротким хвостом, с заметным утолщением у основания,
  • Мышиные лемуры Кокерела (Мirzа соquereli) — отличаются длиной тела с головой в пределах 18-20 см при хвосте не более 32-33 см и максимальной массе тела – 280-300 г,
  • Карликовые мышиные лемуры (Мiсrocebus myохinus) - er blandt de mindste primater, der vejer 43-55 g med en længde på 20-22 cm,
  • Grey Mouse Lemurs (Microsebus murinus) - en af ​​de største repræsentanter for slægten og har en vægt i området 58-67 g,
  • Red Mouse Lemurs (Microsebus rufus) - kendetegnet ved en masse på ca. 50 g med en kropslængde i området 12,0-12,5 cm og hale - 11,0-11,5 cm,
  • Bertha Mouse Lemurs (Microsebus berthae) - Endemik af østaten Madagaskar er i øjeblikket de mindste kendte primater kendt for videnskaben med en kropslængde på 9,0-9,5 cm og en voksen vægt i niveauet 24-37 g,
  • Hair Lemurs (Allobusbus triсhоtis) - har en længde på op til 28-30 cm med en gennemsnitsvægt på ikke over 80-100 g,
  • Fork Lemurs (Ranner furser) - har en kropslængde på 25-27 cm og en haleafsnit på et niveau på 30-38 cm.

Dette er interessant! I 2012 blev der fundet en ny art i den østlige del af Sahafina-skoven, der ligger 50 km fra territoriet for nationalparken Mantadia-nationalparken. Musen Lemur Herpa eller Microcebus gerpi.

Der er seks arter af slægten Cheirógaleus eller Rat Lemurs, og slægten Micracebus eller Mouse Lemurs er repræsenteret af to snesevis af forskellige arter. Den mindste i dag anses for at være slægten Mirza.

Distributionsområde

Sheirogaleus medius er almindelig i den vestlige og sydlige del af Madagaskar, hvor de beboer tørre og våde løvfældende tropiske skove, der foretrækker den lavere vegetationsklasse. Arten Shearoagalos májór bor i skov- og skovklædte tørre områder i øst og nord for Madagaskar, og findes nogle gange i den vestlige del af Madagaskar.

Woolly-eared dwarf lemurs (Сheirogаleus crоssleeyi) beboer den nordlige og østlige skov i Madagaskar, og dværg lemurer af Sibri (Сheiroоgaleus sibrayeei) er almindelige kun i øst for østaten. Repræsentanter for arten Mirza soquereli har valgt de tørre skove i det vestlige Madagaskar. Opdaget af Kappeler i 2005 alene, er Great Northern Mouse Lemur et dyr, der er almindeligt i nord for Madagaskar.

Microcebus myochoinus er en indbygger i de tørre blandede og løvfældende skove i øststaten og Kirindi naturparken, og de sekundære habitater af Michael Rubus-arterne er sekundære og primære skove, herunder skovbælter i kystnære tropiske zoner og sekundære bambus skovområder.

Kost af dværg lemurer

Næsten altomfødte medlemmer af Dværg lemur familien bruger i mad ikke kun frugt og bark, men også blomster og nektar, der er aktive pollinatorer af mange planter. Nogle arter er kendetegnet ved en kort nedstigning til jorden, som giver dem mulighed for at jage alle slags insekter, såvel som temmelig små dyr, herunder edderkopper og småfugle, frøer og kameleoner.

Dette er interessant! Mængden af ​​vegetation er ikke altid tilstrækkelig til at fodre dyrene derfor for at genopbygge deres styrke, lemurer bruger langvarig hvile eller sænker deres fysiske aktivitet.

Blandt andet forkæler pattedyrprimater sig selv ved at slikke saften af ​​forskellige planter med deres relativt lange tunge. Dværglemmens tænder har en særlig struktur, derfor er de perfekt tilpasset til let skæring af træbark, som stimulerer den aktive udstrømning af vegetabilske næringsstoffer.

Reproduktion og afkom

Aktiv rut i forskellige arter af repræsentanter for Dværg Lemur familien er begrænset strengt til en bestemt type sæson, og parring af de fleste af disse primatpattedyr er repræsenteret af højt råb og berører deres partner. For eksempel er aflssæsonen af ​​den tykt-tailed dværg lemur oktober. Relationer i en familie kan enten være monogame eller polygame.. Som regel producerer kvinden afkom hvert år, men den samlede varighed af svangerskabet blandt repræsentanter for forskellige arter varierer meget.

I løbet af et par måneder af graviditeten giver kvinden to eller tre forholdsvis veludviklede hvalpe. Graviditet af store dværg lemurer varer lidt over to måneder, og afkomene født til verden fodrer modermælk i 45-60 dage. Slags Mirza soquereli bærer sin unge i cirka tre måneder, hvorefter en til fire unge er født. Vægten af ​​en nyfødt pygmie lemur er kun 3,0-5,0 gram. Småbørn bliver født helt blinde, men åbner deres øjne meget hurtigt.

Efter at være blevet født, hænger ungerne på moderens mave og klamrer sig til kvindens lemmer, men voksne er i stand til at bære afkom på egen hånd i munden. Oftest, i en alder af en måned, kan den unge dværg lemur let og hurtigt klatre planter eller træer, men i første omgang følger de utrætteligt deres mor.

Det er vigtigt! Så snart pattedyret er fravænnet fra amning, bliver det straks helt uafhængigt.

Primate pattedyr når seksuel modenhed om et og et halvt eller to år, men selv i denne alder opretholder dyret tæt kontakt med sin forælder, så moderen gør sig kendt med høje råb. I løbet af sæsonbestemt reproduktion bestemmes arter tilknytningen let af partnernes stemmedata, hvilket effektivt forhindrer hybridiseringsprocessen mellem forskellige arter med betydelig ekstern lighed.

Naturlige fjender

Selv på trods af al deres tilstrækkelige naturlige agility og udgifter mest af tiden under beskyttelsen af ​​trækronen bliver medlemmer af dværg lemur familien meget ofte let bytte for mange rovdyr.

De vigtigste fjender af sådanne lemurer i et naturligt naturligt miljø er repræsenteret af en Madagaskar eared ugle og stal ugle, samt store hawks og civets, nogle slanger, herunder træ boas.

Nogle rovdyr kan også jage dværg lemurer, herunder smalbåndet og ring-tailed Mungo, samt fossas, som er typiske endemiske repræsentanter tilhørende familien af ​​madagaskar civets. Ofte er medlemmer af Dwarf lemur-familien angrebet af mongoerer eller voksne hunde af store racer.

Ifølge statistikker dør omkring 25% af musemuskler hvert år som følge af angreb fra forskellige rovdyr. I overensstemmelse med langvarige observationer kan selv betydelige tab i befolkningen imidlertid genoprette sig meget hurtigt på grund af den aktive reproduktionsproces af sådanne pattedyr af primater.

Befolkning og arter status

Til dato er absolut alle arter af lemurer blevet tildelt en bevaringsstatus, og mange af disse sjældne primater tilskrives truede arter. Repræsentanter for nogle arter, især Hair-eared Lemurs, anses for øjeblikket for at være truede arter.

Det skyldes den aktive logning af indfødte skove og massedødelæggelsen af ​​voksne til fødevarebrug, samt at finde frem til yderligere salg som populære og eksotiske kæledyr. Folk er tiltrukket af dyrets lille størrelse og dets ekspressive øjne, men når de holdes i fangenskab, skal sådanne primater sikre forholdene så tæt som muligt på det naturlige miljø.

Hvordan sover en lemur?

Twilight arter af lemurer fodrer om natten, og sover om dagen mellem løvet eller i deres hylder, krøllet op i en bold. Ofte sover 10-15 personer i træhuller på en gang. Nogle lemurer (for eksempel den kort-tailed Indri eller Verro sifaka) kan lide at sove lige på grenen, tæt klæber den med armene på forbenene og fødderne, med hovedet mellem knæene og halen viklet om kroppen.

Hvad spiser lemurer?

Lemur er primært et planteædende dyr, men mad afhænger af typen af ​​primat. De fleste dyrs kost består af træblad og modne frugter, såsom figner og bananer, samt blomster, unge skud, frø og træbark. Den gyldne lemur og den store bambus lemur foder på blade og skud af den kæmpe bambus. Selvom det skal bemærkes, at papirmasse, blade og unge bambusskud er spist af nogle andre arter af disse dyr, for eksempel bløde lemurer, der forresten kun fodrer på denne plante. Cat lemurer er meget glad for frugterne af indian tamarind (tamarind). Indri og Sifak foretrækker kun vegetabilsk mad. Madagaskar handsker spiser insekt larver og frugter (mango, kokosnød). I kosten af ​​dværg lemurer spiller nektar, harpiks, pollen og plantesap en stor rolle, de spiser også på små insekter, deres larver og sekreter. Men stadig er insekter og hvirvelløse dyr af sekundær betydning for mange arter af lemurer.

Af insekter dyrker dyr hovedsageligt biller, såvel som spiser mantis, nat sommerfugle, lanterne, crickets, edderkopper, kakerlakker. Nogle arter, som den grå musemuskel, spiser små hvirveldyr: træfrøer og kameleoner. Cokerel dværg lemur indeholder også små fugle og deres æg. Og repræsentanter for familien indriyevy ud over at plante fødevarer, de spiser jorden, neutraliserende giftige stoffer af planter.

Lemurer kompenserer deres ikke meget nærende kost med lange hvileperioder. Imidlertid er disse primater altomfattende og i zoologiske haver hurtigt vænne sig til enhver diæt. De tager fat i maden med deres tænder eller tager de forreste poter og sætter dem i deres mund.

Forfatter foto: Arun Kumar Anantha Kumar

Reproduktion af lemurer.

Gon i hver art af lemurer er timet til en bestemt sæson. For eksempel varer parringssæsonen med dværg lemurer fra december til maj, indrie lemurer yngler om foråret, lepilemours fra maj til august. Små arter af lemurer når seksuel modenhed i en alder af 1,5 år, og indri kvinder dyrkes kun med 4-5 år. De fleste lemurs parringsadfærd består i højt råber og rører til partneren.

Repræsentanter for familien af ​​indriyevy udgør stærke monogame par, og kun i tilfælde af mænds død finder kvinden en anden partner. I andre familier er kønsrelationer både monogame og polygame.

Typisk producerer hunner af lemurer afkom en gang om året, kun Madagaskar vanter reproducerer meget langsomt og fødes en gang hvert 2-3 år. Dyrelsens varighed varierer meget mellem forskellige arter af lemurer og ligger i gennemsnit fra 2 måneder (i de mindste arter) til 5-6 måneder (i store arter). Normalt fødes 1-2 babyer, og kun Lemurs koge er i stand til at producere afkom i mængden af ​​op til 4-6 babyer. Lemur-unger er født blinde, men på den anden dag åbner de deres øjne.

Foto af: Christa Klein

Vægten af ​​nyfødte dværg lemurer er kun 3-5 gram. I større arter er vægten af ​​hvalpe ved fødselsintervallet fra 80 til 120 gram. Næppe født i verden, hænger små bløde lemurer på moderens mave, klæber i pelsen med fastholdige lemmer, eller kvinden kan bære hendes unge i munden. Cubs of mouse lemurs tilbringer de første 2-3 uger i rede eller huler af træer. Cubs af feline og almindelige lemurer flytter til moderens bagside, der bærer dem på sig selv. Andre arter (for eksempel madlavning) klatrer ikke på moderens bagside, men ligger i reden under faderns tilsyn. I nogle arter gør to måneder gamle babyer allerede korte forager fra redenen og vender tilbage til moderen for at spise og sove. Mælkfodring varer op til 4-5 måneder, så den unge lemur er fravænnet og bliver uafhængig.

Taget fra webstedet: goodnewsanimal.ru

Fjender af lemurer i naturen.

På trods af den tilstrækkelige fleksibilitet og det faktum, at de fleste af tiden lemurer bruger i kronen af ​​træer, bliver de ofte rovdyr til rovdyr. De vigtigste fjender af lemurer i deres naturlige habitat er ugler (Madagaskars langugede ugle og lammugle), høge, civet, slanger, for eksempel Madagaskar tree boa. Lemurer og kødædende pattedyr, såsom ring-tailed og narrow-band mungo, samt fossen, endemiske medlemmer af Madagaskar civet familien, jagt efter lemurer, og husdyr og mongooses angriber ofte dem. Ifølge statistikker dør omkring 25% af musemellemmer hvert år fra rovdyrangreb (blandt andre arter, denne figur er lavere), selvom sådanne befolkningstab går hurtigt tilbage på grund af den hurtige reproduktion af disse primater.

Sikkerhedsstatus for lemurer.

I øjeblikket er alle lemurer blevet beskyttet status, de fleste af dem anses for truede arter. Nogle arter, især den nordlige fine-tailed lemur, er opført på listen over 25 mest sårbare primater. Visse arter af lemurlignende arter udryddes til kommercielle formål, andre lider på grund af intensiv afskovning af tropiske skove.

Lemur derhjemme: vedligeholdelse og pleje.

Lemurer er nemme at tæmme, de er ikke aggressive og lydige, og bliver derfor ofte kæledyr blandt elskere af eksotiske dyr. For at en lemur skal føle sig i fangenskab (i en lejlighed eller i et hus) så behageligt som muligt, skal han sørge for korrekt pleje. Inden du starter en lemur, bør du helt sikkert studere informationen om, hvordan du skal passe godt på dette dyr og hvordan du fodrer det.

Buret eller terrariet til lemur skal være rummeligt, for i den nye bolig bliver du nødt til at placere grene af træer eller endda hænge kunstige creepers, som dyret vil glæde sig over at klatre på. Bunden af ​​buret eller terrariet skal fyldes med savsmuld, som skal udskiftes med jævne mellemrum, da det ikke vil være muligt at bruge lemuren til bakken, og i mangel af regelmæssig rengøring i boligen fra buret og selve dyret lugter det ubehageligt. I lemurs hus kan du bygge noget skild af et separat "soveværelse" i form af en kasse foret med godtørret hø eller naturlig uld - på dette sted vil dyret hvile og være i stand til at skjule sig, hvis det vil være alene. I boligenes bolig skal der være en beholder med drikkevand. På trods af den tyk pels er lemurer termofile og tolererer ikke drager overhovedet: Pas på dette, når du vælger et sted at installere dit kæledyrs hus.

Forfatter foto: SHLANGO

Hvad skal du fodre indenlandske lemur?

Lemurer forbliver normalt vågen fra aftenen og hele natten, så du skal fodre ham på dette tidspunkt. Vær ikke foruroliget, hvis dyret i eftermiddag nægter at spise og især ikke forsøge at tvinge føde. Lemurs kost kan omfatte ganske forskellige produkter af animalsk og vegetabilsk oprindelse. Sådan kan du foder en lemur hjemme:

  • kogte rødbeder og kartofler
  • hvidkål og blomkål,
  • salat og sorrel,
  • agurker, rodfrugter, gulerødder, radiser,
  • forskellige frugter, herunder citrus,
  • korn korn uden tilsætning af olie,
  • hytteost og hårdt kogte eller rå æg,
  • kogt kød og fisk (ikke knogler),
  • brød (og hvid og sort)
  • mælk og jævn kefir (lejlighedsvis og i små mængder).

Lemurer er store søde-tær, derfor kan kosten suppleres med kogte tørrede frugter, nødder og honning, der opløses i en skål med drikkevand. Lemurer med appetit spiser alle slags levende væsner: crickets, kakerlakker, måltid orme, og også vil ikke give op de nyfødte mus. Sådanne delikatesser kan købes hos dyrebutikker.

Foto af: KimK

Lemur-kompatibilitet med andre kæledyr.

Lemur er et fuldstændigt ikke-modstridende dyr og meget nemt at komme sammen med katte, hunde og andre indenlandske indbyggere. I modsætning til andre primater savner lemurer ikke noget, ikke gnistre og ikke bryde, hvis de er uden for deres hus. Det eneste problem kan opstå med gardiner og ruder: Lemurer - elskere klatre op til en stor højde ved hjælp af faste fingre og se derfra, hvad der sker.

Med behørig pasning i fangenskab kan en lemur leve i omkring 20 år, glædeligt ejerne med sin interessante opførsel og usædvanlige udseende.

Se videoen: Fantastic Beasts and Where to Find Them (Juni 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org