Dyr

Hvad ser en koala ud, og hvilken farve har pelsen

Pin
Send
Share
Send
Send


Koala er et lille, sødt, klogt dyr, der kun bor på ét kontinent - Australien. I det aboriginale sprog betyder ordet "koala" "drikker ikke". Dyret og sandheden drikker næsten ikke vand, indhold af fugt indeholdt i eucalyptusblade. Hans græsk-latinske generiske navn "Phascolarctos" betyder "buksebær". Koala er blevet kaldt en bjørn i lang tid, men det er ikke bjørn, og det har intet at gøre med bjørne, bortset fra at det ligner en fluffy bamse. Faktisk er koalaen bufdyr, den er den eneste moderne repræsentant for Koalov familien (Phascolarctidae).

I dag er koala Australiens mest elskede pungdyr, et af de anerkendte symboler i Australien, men det var ikke altid tilfældet. De første europæiske bosættere ødelagde millioner af disse forsvarsløse dyr for tyk pels. Eucalyptus stiklinger, tørke og brande var dog endnu mere farlige for artens overlevelse. Truslen mod koalas nåede en højdepunkt i 1924, da mere end 2 millioner skind blev eksporteret. På den tid var koalasene forsvundet i Syd Australien og i de fleste områder i Victoria og New South Wales. Som et resultat af offentlig protest blev der indført et forbud mod jagt, der begyndte i 1944, og kun 10 år senere begyndte deres befolkning at komme sig. I øjeblikket er koala i nogle områder, især i den sydlige del af rækken, igen blevet en fælles art, og IUCN er citeret som det mindst bekymrende dyr. Imidlertid er intensiv skovrydning en trussel for de nordlige befolkninger.

Koala beskrivelse og foto

Udseende af koalas er karakteristisk: kroppen er kort og træt, hovedet er stort, rundt, med små øjne, store fluffe ører og en strækning af bar hud på næsen. Halen er rudimentær, næsten usynlig udefra. Farven på den tyk og bløde pels på den dorsale side varierer fra gråt til rødbrunt. På hagen, brystet og indersiden af ​​forbenene er pelsen hvid. Øren er omgivet af langt hvidt hår, sakrummet er dækket af hvide pletter. I den nordlige del af habitatet er pelsen af ​​dyrene kortere og mindre hyppige.

Kropens længde er 70-85 cm, vægten er 7-12 kg. Hannerne er mere massive end kvinder, de har et bredere næse, og størrelsen af ​​aurikler er mindre. Desuden har mændene en duftende kirtel på brystet, som de efterlader mærker på træerne inden for deres område. Hunnerne har en åbningstaske med dobbelt nippel.

Koala er vidunderligt tilpasset en stillesiddende woody livsstil. Hans krop er dækket af tyk pels, som beskytter dyret mod vejr- og temperaturudsving, hvilket er meget vigtigt - der er ingen beskyttelsesrum eller husly til koalas. Store poter er udstyret med stærkt buede klør, takket være hvilket dyret let kan klatre op på det højeste træ med glat bark. På billedet er gode slags kraftige og stærke koala klør. Hvis dyret trækker dem ind i et træ, falder det ikke ned.

Klatring på eukalyptus, graver koala bagagerummet med stærke forpander, bevæger kroppen opad og samtidig trækker forbenene. På bagbenene er den første finger kontrasteret med resten, den anden og tredje er næsten fusioneret. På de forreste poter er den første og anden fingre imod resten, hvilket giver et fast greb under klatring. Soler af poter er blotte, med palparnom mønster. En interessant kendsgerning er, at koalis fingeraftryk er næsten identiske med de menneskelige.

Der er i alt 30 koala tænder, i overkæben er der tre par snit og rudimentære fangs. Tænderne er velegnede til fodring på eucalyptusblad, der indeholder en stor mængde fibre. Tygge blade gennemgår mikrobiel gæring i cecum, som er den længste forhold til kropslængden blandt alle pattedyr (dens længde er 1,8-2,5 meter).

På billedet absorberer koala sædvanligvis bladene af et favorit eucalyptustræ.

Koala hjernen i forhold til kropsstørrelse er en af ​​de mindste blandt pattedyr, kun 0,2% af den samlede kropsvægt. Forskere mener, at dette skyldes tilpasningen til en kalorieindhold.

Hvor bor koala?

Koals bor kun i Australien, hvor de findes på mange hundrede tusinde kvadratkilometer i det østlige kontinent fra det nordlige Queensland til det sydlige Victoria. Befolkninger af disse pungdyr er ofte adskilt fra hinanden ved brede udvidelser af fældede skove. Koalas har valgt våde bjergskove i syd, drueplantager i nord, lunde og halvødelagte landskaber i det vestlige Australien. Befolkningstætheden afhænger af landets produktivitet. I syd er der i regnskovene 8 dyr pr. Hektar, og i halvøen zone på et areal på 100 hektar kan kun én person leve.

Hvordan bor en koala i naturen?

Koalas liv er tæt forbundet med træerne i slægten Eucalyptus, i hvis kroner de bruger næsten hele deres tid. De fleste af dagen (18-20 timer), de bruger i søvn, tager 2-3 timer at fodre, resten af ​​tiden dyrene sidder bare. Kun lejlighedsvis kommer de ned til jorden for at løbe fra det ene træ til det andet.

Koals sover normalt om dagen, mens de om natten er optaget af det faktum, at de langsomt absorberer eucalyptusblade. Dyrens bevægelser er som regel meget langsomme, dovne, selvom det skræmte dyr kan bevæge sig meget fleksibelt.

Koalas er stillesiddende. De fleste af dem er loners, de lever sjældent i par. Voksne dyr besætter visse levesteder. Under gunstige forhold er disse områder relativt små: hanen kan kun optage 1,5-3 hektar, hunner og endnu mindre - 0,5-1 hektar. I områder med dårlig vegetation kan hanens sted være mere end 100 hektar. Den dominerende mands område kan dække områder op til 9 hunner, og også områder af underordnede mænd. Hvert dyr i det enkelte plot har flere yndlingsfødte træer.

Koala lever i naturen op til 10 år, den maksimale kendte forventede levetid i fangenskab er 18 år.

Hvad spiser koalas? Eucalyptus kost

Evergreen eucalyptus blade giver koalas med en konstant fødevarekilde. En voksen person spiser ca. 500 gram friske blade om dagen, og selvom mere end 600 arter af eukalyptustræer vokser på det grønne kontinent, spiser koala kun 30 af dem. I forskellige regioner er der præference for forskellige typer eukalyptus, men primært til dem der vokser under forhold med høj luftfugtighed.

En sådan diæt ved første øjekast kan virke tvivlsomt, fordi bladene af eucalyptus er uspiselige eller endda giftige for de fleste plantelevende dyr. De er fattige i næringsstoffer og indeholder en masse ufordøjelig fiber samt giftige phenoler og terpener. Men disse dyr har flere gadgets, der hjælper dem med at klare sådan uspiselig mad. De spiser slet ikke nogle blade, de giftige komponenter af andre neutraliseres af leveren og fjernes fra kroppen. Da kosten er lav i kalorier, sov koalas op til 20 timer om dagen. De sparer vand, og med undtagelse af de hotteste vejr får de den nødvendige fugt fra de spiste blade. Således gav evolutionen koalas en fødekilde til rådighed året rundt, og også reddet dem fra fødevarekonkurrence.

slags fortsættelse

Koalas er polygame, med et lille antal mænd, der tegner sig for de fleste matninger. Men detaljerne i fordelingen af ​​matninger mellem dominerende og underdominerende dyr er ikke fuldt ud forstået.

Både kvindelige og mandlige koalas når seksuel modenhed i en alder af to år. Fra samme tid begynder kvinder at yngle, mens mændene begynder at opdrætte 2-3 år senere, når de bliver store nok til at konkurrere om kvinden.

Hæksæsonen foregår om forår og tidlig sommer (september - januar). På dette tidspunkt bevæger mændene sig over meget lange afstande, med møder mellem dem forekommer der ofte skirmishes. Under "bryllupperne" brøler "grooms" konstant. Disse skrig, der består af kraftige vejrtrækninger efterfulgt af boblende udåndinger, er designet til at tiltrække brudenes opmærksomhed samt at advare konkurrenter. En mands skrig fremkalder normalt et svar fra nærliggende pårørende. I løbet af denne periode markerer mændene ofte grænserne for deres område og gnider træerne med deres bryst.

Kvinden bringer i et år et kuld fra en, mindre ofte fra to unger. Graviditet varer 35 dage. Cuben ved fødslen er ekstremt lille - dens vægt er mindre end 0,5 kg. Den nyfødte klatrer i posen, hvor den er sikkert fastgjort til en af ​​de to brystvorter. I en taske bruger en lille koala cirka 6 måneder, hvor den vokser og udvikler sig. For en tid bærer moren ham på ryggen.

Fra en alder af syv måneder fortsætter babyen med at foder med en speciel vassel af halvfordelte eucalyptusblade, udskilt af moderens fordøjelsessystem, ved at blive vant til mad fra voksne dyr. Den unge koala bliver uafhængig af 11 måneder, men fortsætter sædvanligvis med at forblive tæt på moderen i flere måneder.

Bevarelse i naturen

I naturen har koalaen næsten ingen fjender, rovdyr har ikke fordel for sit kød, tilsyneladende på grund af det stærke eukalyptus lugt. På trods af dette betragtes dyr ofte som sårbare. Selvom ingen officielt har indspillet disse pungdyr, er de ifølge uofficielle data fra 40.000 til 1 million. Habitat ødelæggelse er den største trussel for de fleste koala-populationer i den nordlige del af rækken. Men langt mere alvorlig er situationen i halvøen områder i det centrale Queensland, hvor omkring 400 tusind hektar er ryddet for græsgange og andre landbrugsbehov årligt. Og selvom miljøforkæmpere lytter til alarmen og forsøger at stoppe ødelæggelsen af ​​skovene, er dette problem uopsætteligt for landdistrikterne i det centrale Queensland.

levested.

Koalas er spredt langs australiens østkyst. Derudover bor de på øer uden for kysten af ​​Queensland, Victoria og South Australia.

De beboer både høje eukalyptuskove og lave skove inden for landet samt kyststrande på øen.

Koalas spiser kun blade og bark fra eukalyptustræer. Der er over 600 arter af disse træer, men koalas spiser kun blade og bark fra 12 af dem.

Eucalyptus blade er yderst giftige for de fleste dyr, men koal fordøjelsessystemet neutraliserer gift. Hver koala spiser ca. 350 til 600 gram (12-21 ounces) blade per dag. De foretrækker unge blade, der er mere saftige og bløde.

Koals får over 90% af deres væske krav fra eucalyptus blade. De drikker kun vand, når de er syge, eller når der ikke er nok fugt i træernes blade.

Koalas er for det meste natlige. Ca. 20 timer om dagen sover koalas eller hviler i træerne, krøllet op. Når de bevæger sig, kan de hoppe fra træ til træ, samt rejse lange afstande langs jorden.

Koalas går og bevæger sig langsomt, men kan løbe, hvis de er i fare.

Når de rejser på land, er de sårbare over for angreb fra rovdyr som hunde, ræve og dingoer og er også i fare for skade eller død fra biler.

Koalas er generelt stille, men kan producere en række lyde, herunder grøft og grunting. Koals rober primært under parring eller fare. Et skræmt eller såret skrig og skriger i et lille barns stemme.

En meget stor koala næse er en af ​​de vigtigste for hende. En høj udviklet lugtesans hjælper trods dyrene, hvilke blade der er sikre til forbrug.

Koalas har et meget lavt stofskifte, som sparer energi og hjælper med fordøjelsen af ​​eucalyptusblade. De spiser til enhver tid på dagen, men normalt kølige om natten for at spare energi og fugt.

Eucalyptus blade er giftige for de fleste dyr og er ikke rige på næringsstoffer. Derfor tygger koalerne grundigt bladene, før de sluges. I koalas mave er der bakterier, der neutraliserer toksiner indeholdt i eukalyptusolie.

Kvinder af koalas når seksuel modenhed i en alder af 2 - 3 år. Hanner når modenhed senere i 3 - 4 år. Parring sker mellem december og marts, hvilket er sommertid på den sydlige halvkugle. For det meste er en baby født i koalas. Baby koalas er meget sårbare ved fødslen, de er blotte og blinde. Derfor vil de være i moderens taske i ca. 6 måneder og fodre på mælk. Efter 6 måneder i posen begynder cuben at udforske verden omkring det, mens man kører på sin mors ryg, fodrer med mælk og blade. Og kun i en alder af 12 måneder begynder baby koalas at leve uafhængigt.

Koal beskyttelse

Engang var der millioner af koalas i Australien, men i begyndelsen af ​​det 20. århundrede førte koala jagt næsten til deres udryddelse. I 1920'erne døde næsten otte millioner dyr, hovedsagelig på grund af pels.

Koals har brug for store skovområder. Men antallet af skove falder, og dyrene skal bevæge sig oftere på jorden, og derfor er der en større risiko for, at de vil lide af rovdyr eller mennesker.

De mest almindelige årsager til koala død er hundangreb og trafikulykker. I de senere år har nogle koalakolonier lidt meget af sygdommen.

Der er nu oprettet mange forskningsprogrammer for at beskytte koalas og deres levesteder.

Hvilket fastland befinder koalaen sig?

Koala - et dyr, der er endemisk til Australien. Dette er den oprindelige repræsentant for Koalov-familien. De lever på eukalyptustræer. Koala er et pungdyr, der tilhører den topartige orden. Dens sortiment er fastlandet Australien, men kun dets østlige og sydlige dele.

Før europæernes ankomst blev dyrene fordelt i nord og vest. Meget senere blev koalas afgjort af mand på Kangaroo Island. Små dyr, der ligner bamser, forårsager universel sympati. Næsten hele deres liv bruger disse dyrkede dyr på træerne, idet de nøje går i grene. En koala kan leve på et træ i mange dage, og først efter at have ryddet dets løv ændrer det sit "hjem".

Du kommer ikke væk på korte ben på jorden, og derfor dør tåge koalas ofte under bilernes hjul eller bliver let bytte for vilde dingo hunde. Om aftenen dyrer dyr mad, mens resten af ​​tiden sover, sidder komfortabelt ved en gaffel i grenene. Sovekoalas er meget følsomme og vågner op i den mindste rustle. Foretrækker at leve alene. Hvert voksen dyr har sine egne grunde, som det markerer med udskillelser af lugtkirtler. Et sådant plot af en mand falder undertiden sammen med ejendele hos flere kvinder.

Hvad ser en koala ud?

Disse er små dyr: deres kropsstørrelse er fra 60 til 80 centimeter, med en vægt på fra seks til femten kilo. Koalas hale er meget lille: den er næsten usynlig bag den frodige pels. Dyret har sjove runde ører, som er helt dækket af pels.

Det er umuligt at beskrive, hvad en koala ser ud uden at nævne pelsen af ​​disse dyr. Den er blød og tyk, holdbar. Farven kan være anderledes, men oftest råder grå nuancer. Meget sjældnere er det muligt at møde et lille dyr med lyse rød-rød pels.

Koalas er meget stille dyr: deres stemmer kan kun høres i bestemte perioder, under avl eller når fjenden nærmer sig. Skræmte eller sårede koalas gør hjerterytende lyde, der ligner en grædende baby.

Livsstil

Vi fandt ud af, hvor koala bor og hvordan det ser ud. Det er på tide at fortælle, hvordan disse dyr lever. Koals er dyr, der fører en målt og uhyggelig livsstil. Næsten hele dagen (fra 18 til 22 timer) sover de. Aktivitet "bamse" manifesterer om natten, som de varer ikke mere end to timer. Dette skyldes som regel behovet for at finde en mad.

Det er sjovt, at koalerne i de såkaldte vågne perioder næsten ikke bevæger sig: de sidder bare på grene og holder bagagerummet med deres forben. I dette tilfælde udviser koala nogle gange misundelsesværdige nåde og lethed, forsigtigt at hoppe fra et træ (hvor alle fødevarer spises) til en anden.

Som forskere har fundet, er en så afslappet livsstil af koalas ikke tilfældig. Dette skyldes deres kost. Hvad spiser koalas? Hvorfor påvirker ernæring deres livsstil så meget? At vide, hvor koalas bor, det er nemt at besvare disse spørgsmål. Diæt af disse dyr omfatter kun eucalyptus blade og skud, som næsten ikke indeholder proteiner. Desuden er eucalyptusblade for de fleste dyr dræbte. Dette skyldes indholdet i dem af en enorm mængde phenolforbindelser.

Interessant nok er ikke alle eukalyptustræer egnede til koalas. Derudover er dyrene meget selektive i valget af blade: de er godt opmærksomme på forekomsten af ​​hydrocyansyre, livstruende. Desuden er dyr i stand til at estimere sin dosis. I en nat spiser en voksen mere end 500 g unge skud og blade. Særlige bakterier, som udvikler sig i tarmene, hjælper med at klare denne mængde grov vegetabilsk foder.

Det er takket være et specielt medium, at bladene bliver til nærende grønt, og de proteiner, der er nødvendige for kroppen, er produceret. Переработанный корм хранится в защечных мешках, а для ускорения пищеварения коала периодически глотает мелкие камешки и комочки земли. Сидя на своеобразной диете из листьев, насыщенных эфирными маслами, коала постоянно находится в состоянии легкого опьянения, чем можно объяснить ее «заторможенность».

Еще один интересный факт: учитывая, что едят коалы, вполне естественно было бы предположить, что зверьки пьют много жидкости. Однако это не так: коалы практически не пьют воды, за исключением особо жарких месяцев. Dyr er nok væske, som de modtager med vegetabilsk mad.

Sikkerhedsforanstaltninger

På grund af det faktum, at de fleste af de traditionelle levesteder for disse dyr blev ødelagt, har kun spredte befolkninger overlevet i dag. For omkring hundrede år siden var koalas på udkanten af ​​udryddelsen. De mennesker, der blev tiltrukket af den bløde og dyre pelse af disse dyr, var skyld i dette. Kun i 1924 blev over 2 millioner koalas eksporteret fra Australien.

I dag er koalas under særlig beskyttelse, deres udryddelse er forbudt. Koal opdrættet i zoologiske haver og reserver, genoprette antallet af befolkninger.

reproduktion

Reduktionen i antallet af dyr forklares også af den lave naturlige befolkningstilvækst. Næsten 90% af kvinder er ufrugtbare, og resten rager langsomt: de bruger meget tid til at pleje en kalv, som normalt er den eneste i afkom. Parringssæsonen begynder på koalas i december og slutter i marts: disse måneder på den sydlige halvkugle er slutningen af ​​foråret eller begyndelsen af ​​sommeren. I løbet af denne periode er den mand, der dominerer i et bestemt område, parret med kvinder, der er klar til avl.

Parring foregår om natten, højt op i et træ og varer ca. en halv time. På dette tidspunkt barker partnerne højt, griner højt, ridse og bide. Efter at have udført ægteskabsakramentet, bryder parret op, og fra det øjeblik glemmer hanen om afkom. Efter ca. 35 dage fødes en lille cub, som er helt afhængig af moderen. En blind og helt nøgen baby, størrelsen af ​​et bønnefrø vejer ikke mere end 3 gram. Hans bagben er endnu ikke dannet ved fødslen, og forbenene med klør er allerede veludviklede.

Efter at have kommet ind i verden, kryber babyen ind i moderens taske langs den vej, som den omsorgsfulde kvinde lakker i pelsen, og babyen forlader ikke posen i seks måneder, fast fastgjort til moderens brystvorte. I de første måneder føder den udelukkende på modermælk, men så begynder moderen at fodre barnet med en opslæmning af halvt fordøjede blade med afføring.

Seks måneder senere kommer cuben ud, klatrer på moderens bagside og rejser således med den gennem træerne. Op til otte måneder skjuler han med jævne mellemrum i en taske, men stopper simpelthen for at passe ind i det: Du skal lægge dit hoved ind for at styrke din modermælk. Fra en alder af ni måneder skifter det modnede dyr til sit eget brød. Den en-årige kvinde erhverver sit eget plot, og den voksne mandlige suitor trækker den unge mand ud i løbet af den næste parringssæson.

Interessante fakta om koalas

Vi besvarede de grundlæggende spørgsmål om mennesker, der er interesseret i disse eksotiske dyr: hvor koala lever, hvordan det ser ud, hvordan dets liv er organiseret. Og nu vil vi gerne præsentere nogle interessante fakta om disse dyr.

  • Fra de australske aboriginers sprog oversætter dyrets navn som "ikke at drikke".
  • Kohal pels duft af eukalyptus, som er helt naturligt, og muskus. Disse skarpe lugte beskytter dyr fra lopper og andre parasitter.
  • Subkutane kirtler producerer et særligt stof, der giver håret en smuk sølvglans. Eucalyptus bjørne er meget følsomme for solstråling, og dette stof er i stand til at absorbere stråler og neutralisere deres skadelige virkninger.

Koal kan ikke ses i europæiske zoologiske haver, da i tempererede klimaer ikke vokser eukalyptus, og dyr står over for sult. Uden for Australien kan de kun ses i San Diego Zoo, hvor en eukalyptuskog blev plantet specifikt til disse dyr.

Se videoen: UHRSKOV TESTER TRYSIL (Juni 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org