Dyr

Renbeskrivelse: habitat, mad, livsstil

Pin
Send
Share
Send
Send


Som repræsentanter for langt nordens fauna beboer mere end halvdelen af ​​de 15 underarter af rendyr den arktiske tundra (der ligger tættere på stangen end det nordlige skovbælte) såvel som på mange øer i Arktis. Nogle underarter beboer også skovene i Finland og Sibirien.

Gennemsnitsvægt: fra 60 til 300 kg.

Gennemsnitlig højde: fra 160 til 200 cm i længden, hale størrelse - 14-20 cm, individuel højde - fra 80 til 150 cm.
Reindyrhunner er mindre end hanner, forskellen i størrelse varierer for hver underart, størrelsen af ​​de tamme individer er bedre end de vilde, men de har også kortere ben.

Ægteskabsperiode: Det foregår i slutningen af ​​september - begyndelsen af ​​november og er præget af mænds rivalisering for kvindernes opmærksomhed. I de fleste tilfælde bestemmer to mænd, hvilken af ​​dem er stærkere, og hvem er svagere, med blikke på afstand, i tilfælde hvor begge anser sig for at være stærkeste, en kamp begynder - kæmper med horn, mændene skubber hinanden, indtil en af ​​dem overgiver . I parringsperioden kan en stærk mand gifte sig med 15-20 kvinder. På grund af de konstante sammenstød med andre mænd har dominerende mænd lidt tid til at søge efter mad, og de bruger de fleste af deres bestande. Mænd viser kun et lignende niveau af dominans én gang i deres liv, når de når højden af ​​deres styrke - det sker normalt efter 6 år.

Babyrener er født mellem maj og juni. De første dage i deres liv er hjorten under moderens tilsyn, og efter om en halvanden time begynder de at græsse alene, mens de stadig fodrer modermælken. Dette fortsætter i flere måneder.

Anslået befolkningsstørrelse: - 1 million på verdensplan med cyklisk vækst og fald i antal, som gentages hvert 40-60 år.

Strømforsyning: I sommermånederne, rensdyrfoder på riet, græs, bregner og mos. De spiser også skuddene og blade af lavt voksende træer, og især elsker bladene med pil og birk. Fra tid til anden er der kødædende, spise lemming, fugleæg og arktisk charr (en slags fisk).
I vintermånederne består renholdsmad næsten udelukkende af lav og svampe, som de graver ud under sneen og isen ved hjælp af horn og hoveder. Hjorte, i modsætning til andre pattedyr, har et unikt enzym (lichenase), der bryder ned lavene og frigiver glucose indeholdt i dem.
Bevaringsstatus for en art: Arten er mindst truet.

Habitat: cirkumpolare regioner, herunder øer.

fjender: Den største trussel mod rensdyr er ulve, der jager dem i pakker, især om vinteren. I de tidlige måneder af livet jager gyldne ørne, ørne, wolverines og sjældent brune og isbjørn hjorte.

I Europa kaldes disse dyr rensdyr. Og indbyggerne i Nordamerika kalder de vilde caribou-prøver, og de domesticerede - rendyret.

Reinbefolkning befinder sig i de arktiske tundraområder (koldtløsløs slette, ofte svagt drænet) og i skovene, der grænser op til den sydlige del af tundraen. De er herbivorer og drøvtyggere, det vil sige de fodrer på planter, der gennemgår gæringen i maven (nemlig i maven - det største mavekammer), og derefter tygge igen og først efter at der er fordøjet.
Rendyr lever i familier (mødre og kalve) inde i flokken, hvis størrelse afhænger af levestedet. Personer, der bor i tundraen, samles i store besætninger, men i vintermånederne er opdelt i flere små. Og antallet af rensdyrbesætninger, der lever i skovene, er omkring 20-30 personer året rundt.

Hvor bor caribou? Hvordan overlever de?

Som repræsentanter for langt nordens fauna beboer mere end halvdelen af ​​de 15 underarter af rendyr den arktiske tundra (der ligger tættere på stangen end det nordlige skovbælte) såvel som på mange øer i Arktis. Nogle underarter beboer også skovene i Finland og Sibirien.

Historiske levested for rensdyr var regioner i Eurasien, der ligger over den nordligste nordlig breddegrad. Ikke så længe siden (i 2009) blev der observeret et fald i antallet af rensdyrlevende i skovene, hvilket angiveligt var forårsaget af den globale opvarmning. Denne version viste sig imidlertid at være fejlagtig, i øjeblikket i de regioner, hvor renbefolkningen var faldet kraftigt før, begyndte deres tal at vokse igen, mens der i de områder, der betragtes som stabile, observeres et fald i antallet af individer.

Den største fare for hjorte er jægere, det ustabile klima i visse regioner samt det stigende antal minedrift, gas- og olieindustrien, hvis arbejdere nogle gange går på jagt i deres fritid.

Folk begyndte at tømme rendyr for nogle tusinde år siden. Da hjorte er hårdføre og store plantelevende dyr, opdrættede indbyggerne i de cirkumpolare regioner dem til at spise deres kød såvel som til brug som transport. Eskimos jager stadig hjorte på grund af deres velsmagende kød, deres huder, horn og knogler, hvorfra værktøjerne er lavet. For eksempel opdrætter samiske og nenetter stadig rendyr. I modsætning til kvæg kan sådanne besætninger ikke kaldes fuldt domesticeret - de bor på flere græsgange, hvorigennem de nomiske ruter af samer og nenetter normalt passerer. I 1911 blev 10 rensdyr bragt til Syd Georgien (en sub-Antarktisø) for at give hvalfangere og forseglere med mad, og i 2014 var deres antal allerede 6.600 hoveder, hvorefter det blev besluttet at reducere denne figur økosystem generelt og især reproduktion af fugle.

Egenskaber ved tilpasning af rensdyr (caribou) til miljøet:

Lavt forhold mellem kropsoverfladeareal og dets volumen (anatomisk træk) - Store dyr er lettere at holde varme, fordi de opretholder varme, der genereres under stofskiftet, og en voksenrendyr kan veje fra 60 til 300 kg.

Turbinens knogler (anatomisk træk) - på de buede tynde knogler i næsedelen af ​​kraniet (et eksempel kan ses på billedet til højre) der er bløde væv med mange blodkar, hvilken varm kold luft når man trækker vejret, hvorefter den kommer ind i lungerne. Den kolde luft og følgelig er den tørre luft fugtet, og under udåndingen genoprettes fugtbalancen i næsen.

Tilpasset til forskellige tider af århovedet (anatomisk træk). Om sommeren hjælper hovens bløde hæl med at bevæge sig hurtigere på våd og glat sne i tundraen, og om vinteren vokser skarpe kanter rundt om hoverne, hvilket bidrager til bevægelse på hård sne og is. Også med deres hjælp, græss dig sne i søgen efter mad.

Ultraviolet syn (fysiologisk funktion). For nylig er det blevet opdaget, at renhedsvisionen går ud over det synlige strålingsspektrum. Som det er kendt, afspejler sne og is ultraviolet stråling, mens rovdyr, lav og urin absorberer denne stråling. En mørk plet af urin på lys sne eller is fortæller dyrene, at rovdyr eller rensdyr kan være i nærheden. På grund af deres visuelle egenskaber ser rensdyr ulve som mørke silhuetter (selv hvid uld beregnet til maskering hjælper ikke rovdyr), især om natten. Deers ser også deres vigtigste mad som lav som mørke pletter på en lys baggrund.

Kort sommermigration til højere punkter på grund af overflod af blodsugende insekter (adfærdsmæssige træk). På dette tidspunkt af året bevæger hjorten sig i en tæt besætning, der beskytter individerne i centrum af besætningen mod insektbid.

Herddannelse (adfærdsmæssig funktion). Samle i en besætning beskytte hjorte sig således fra rovdyr, som normalt fanger dem en efter en. Det giver også beskyttelse mod insektbid i sommermånederne. De største besætninger af rensdyr kan bestå af 50 000 - 500 000 hoveder.

Behandlingen af ​​rensdyr (caribou) (adfærdsmæssige træk). Ren i migrationsprocessen er mere end noget andet landdyr - op til 5.000 km om året. Men nogle flokke foretrækker ikke at overføre mig overhovedet. Migration foregår hovedsagelig om sommeren, når de flytter til de nordlige territorier på jagt efter store græsgange. Som regel vokser træer stort set ikke på sådanne områder, så det er sværere at skjule for potentielle rovdyr der. Om vinteren går rensdyr sydpå til skovområder, som giver ly fra svære snestorm og snestorm.

Horn havde brug for at beskytte mod rovdyr, grave op sne og bruges under kampen mellem mænd (anatomisk træk). Rendyr er den eneste arter af hjorte, hvor hunner og hanner har horn, selv om de bruger dem til forskellige formål. Hornene består af knoglevæv, de vokser og bliver kaste hvert år - denne funktion skelner ren fra andre dyr, hvis horn består af keratin (hår og negle består af det) og derfor ikke skur. Mænd kaste deres horn i slutningen af ​​året (november-december), og hunner i foråret (dette viser i øvrigt, at alle julehertugernes hjorte var kvinder, da de stadig havde gevirer til jul). Om vinteren bruger hunner deres horn til at grave sne op efter mad, mens mændene har større kraft, bruger hover til disse formål. Nye horn hos mænd begynder at vokse i februar og vokse helt tilbage til parringsperioden. Ud fra et praktisk synspunkt anser mange, at horn er overflødige, men selve kendsgerningen, at hjorte kan vokse nye horn årligt, samtidig med at man håndterer den enorme stress på stofskifte, tyder på, at disse dyr er ekstremt stærke og hårdføre.

Tykt hår, holdes varmt og giver mulighed for at overleve selv de mest alvorlige frost (anatomisk træk). Den består af en blød undercoat og en grovere lang frakke. Lang uld beskytter ren fra regn, vind og snefald. Robust, luftig pels gør det muligt for rensdyr at flyde på vandet - derfor svømmer de bedre end andre rensdyr. Om vinteren vokser rensdyr en tyk undercoat, som normalt falder i færd med at smelte ved næste forår eller sommer.

Hvordan ser det ud

Hjorten er et gregarious dyr, og dets nordlige art bor også i grupper af en eller flere dusin individer, ligesom andre hjortearter. De lever i det vilde i det nordlige Europa, Asien og Amerika - i tundraen og taigaen på øerne i det arktiske hav. Derudover opdrættede de nordlige folk dem i husstanden ved hjælp af hestetransport, en kilde til kød, fedt, mælk, huder, knogler. Hjorte Beskrivelse:

  1. Højde på forkølere - 1-1,5 m, kropslængde - 2 m, vægt - 100-200 kg.
  2. Korte ben slutter med bred, tæt, rund form, hover. Dette gør det muligt for dem at bevæge sig let gennem stenet eller myrdet terræn, og ikke at falde ind i sneen.
  3. Uld - lysegrå med brune pletter om vinteren og brun om sommeren. Det dækker hele kroppen og beskytter pålideligt mod kulde, fordi den har en hul struktur. Derudover vises for vinteren ned i underbeklædningen og beskytter dyret mod vind og frost. Den hule struktur af hårstangen bidrager til det faktum, at hjorten holdes godt på vandet og er i stand til at krydse lige store floder.
  4. Tynde lange horn med forgrening i enderne vokser både hos mænd og kvinder. Den første smider dem hvert år i begyndelsen af ​​vinteren, den anden - efter udseende af hjorte.

Advarsel! Tilstedeværelsen af ​​kvindelige horn og pubescence på overlæben er et karakteristisk træk ved denne dyreart, der adskiller den fra andre hjorterepræsentanter.

Livet hos et dyr er 25 år. På jagt efter mad migrer hjortebesætninger lange afstande og forlader vinteren fra tundraen til taigaen, hvor der er mere foder. Fra to år er de klar til at opdræt. Hunner op til 18 år er i stand til at bære afkom. I oktober-november begynder de ægteskabsspil. For at tiltrække hunner kæmper hanhjertet mod konkurrenter med horn. Da kvinder ikke tillader mænd i lang tid, kan kampene finde sted mellem repræsentanter for begge køn.

Efter 8 måneder giver hunnerne en, i sjældne tilfælde to hjorte. Børnene er allerede på den anden dag klar til at følge moderen, og efter 3 uger vokser de horn.

Renfjender er ulve, wolverines, brune og hvide bjørne og lynx. Men den største skade på hjortebefolkningen er forårsaget af menneskelige aktiviteter. Afskovning, græsning i hjortens levesteder, jagt - alt dette førte til, at hjorten overlevede kun i fjerntliggende områder i Nordeuropa, hvor der stadig er områder med jomfruelig natur.

Hvad fodrer på

Hjorte kost afhænger af sæsonen. Om sommeren består det hovedsageligt af grøn vegetation - løv af buske, græs, mos, bær, svampe, alger. Om vinteren fodrer de på mosetræer - buskede laver med cladonia, såvel som falmet græs, graver hoveder til mad fra under et lag sne eller is. Om vinteren er mosen 60-80% hjorte diæt. Hjorten hører lugten selv under en snedække 0,5 m dyb.

Om vinteren bliver tammehjorte fodret med hø, ensilage og kornmel. I mangel af vand, rådyr om vinteren, for at slukke deres tørst, spise sne, og desuden kan de drikke havvand. Dyr opretholder således mineral- og saltbalancen i kroppen. For at opretholde saltbalancen, gnaver de også de kasserede horn.

I dag lever mere end 950.000 rendyr på Den Russiske Føderations territorium. Forbuddet mod skydning og beskyttelse af levesteder bidrager til, at befolkningen i dette dyr fortsat er under kontrol.

Renbeskrivelse

Et dyrs kropslængde er cirka to meter, dets vægt er fra hundrede til to hundrede og tyve kilo, højden af ​​et pattedyr er fra et hundrede og ti til et hundrede og fyrre centimeter. Reindeer, der befinder sig i øerne i det arktiske hav og tundraen, er ringere end deres sydlige kolleger, der bor i taiga områder.

Reindeer, både mænd og kvinder, har meget store horn. Hornets lange hovedstamme bøjer først bagud og derefter fremad. Hvert år, i maj eller juni, falder hunner deres horn og mænd i november eller december. Efter en tid vokser hornene tilbage. Antallet af processer vokser på regrown horn, som følge af deres form er kompliceret. De når fuld udvikling i en alder af fem år.

Lang vinter pels. En mane hænger fra halsen. Pelshår er meget skrøbeligt og let, da dets kerne er fyldt med luft. Dog er hjortepels meget varm. Farven på vinterpelsen er variabel, fra næsten hvid til sort. Ofte kan farven være varieret, bestående af mørke og lette områder. Sommerpels er blødere og meget kortere.

Dens farve er gråbrun eller kaffebrun. Suspension og sider af nakken er lyse. Pelsen af ​​skovdyr er mørkere end pelsen af ​​hjorte af fjern nord. Lille hjorte monokrom. Deres pels er brunlig eller brun. Kun hjorten i det sydlige Sibirien er forskellige. De har på ryggen store lyse pletter.

De brede hover i forbenene på disse klovehoveddyr har fordybninger i form af en skål eller ske. De er bekvemme at rake sneen til at grave op moss fra under den.

Adfærd og ernæring

Rendyr er offentlige dyr. De græsser i store besætninger, hvor der kan være tusindvis af hoveder, og i løbet af migreringer af besætningen kommer titusinder. I årtier vandrer rensdyr altid langs samme rute. De kan rejse fem hundrede kilometer eller mere. Dyr svømme godt, så de nemt krydser floder og stræder.

Sibiriske individer lever i skoven om vinteren. I slutningen af ​​maj går store dyrebesætninger til tundraen, hvor der på nuværende tidspunkt er mere mad til dem. Der er færre mosquitoes og gadflies, hvorfra hjorte lider. I august eller september migrerer dyrene tilbage.

Skandinaviske hjorte skove undgås.

I Nordamerika migrerer hjorte (karibou) fra skoven tættere på havet i april. I oktober kommer tilbage.

Europæiske dyr går relativt tæt i løbet af året. Om sommeren klatrer de ind i bjergene, hvor det er køligere, og du kan flygte fra midge og midges. Om vinteren går de ned eller flytter fra et bjerg til et andet.

Hjorte lider af gadflies, som lægger æg under deres hud. Som et resultat dannes der koger, hvori larverne lever. I næsens næsebor ligger testiklerne nasal gadfly. Disse insekter forårsager så meget lidelse at hjorte og undertiden endda nedbryde dem.

Renfoder hovedsagelig på planter: mos eller mos. Dette foder danner grundlaget for deres ernæring i ni måneder. Med en perfekt udviklet lugtesans, finder dyr meget præcist mos, bærbuske, sedger og svampe under sneen. Kaster sne i sneen med hoveder, de får deres egen mad. Andre lav, bær, græs og endda svampe kan indgå i kosten. Олени едят яйца птиц, грызунов, взрослых птиц.

Зимой животные поедают снег, чтобы утолить жажду. Они в больших количествах пьют морскую воду, чтобы поддержать в организме солевой баланс. Для этого же грызут сброшенные рога. Из-за нехватки в рационе минеральных солей олени могут грызть рога друг у друга.

Размножение и продолжительность жизни

Свои брачные игры северные олени начинают во второй половине октября. В это время самцы, добиваясь самок, устраивают бои. Самка северного оленя вынашивает детёныша почти восемь месяцев, по истечении которых рожает одного оленёнка. Очень редко бывает двойня.

Уже на следующий день после своего рождения малыш начинает бегать за матерью. Før vinteren begynder kvinden hjortedyren med mælk. Tre uger efter fødslen begynder hornene at bryde igennem hjorten. I andet livsår begynder dyrets seksuelle modenhed. Kvinden kan føde indtil 18 år gammel.

Rendyr leve omkring femogtyve år gammel.

Hjemrejsen

Efter at have isoleret en del af besætningen af ​​vilde dyr, tømmer folk renen. Husdyr er vant til mennesker, bor i halvgræsning, og i tilfælde af fare spredes de ikke i håb om, at folk vil beskytte dem. Dyr, der anvendes som montere dyr, giv mælk, uld, knogler, kød, horn. Til gengæld behøver dyr kun menneskeligt salt og beskyttelse mod rovdyr.

Farven på husdyr er anderledes. Dette kan skyldes individuelle kendetegn, køn og alder. Europæiske dyr i slutningen af ​​smeltet er normalt mørke. De fleste af hoved- og bagsiden er brune. Lænder, hale, nakke, krone, pande gråagtige. Snehvide kæledyr er højt værdsat af befolkningen i Norden.

Indenlandske hjorte er meget mindre end vilde.

Indtil nu er det for indbyggerne i det fjerne nord det eneste husdyr, som deres liv og trivsel er forbundet med. Dette dyr er for dem og transport, og materiale til boliger, tøj og mad.

I taiga områder, reindrift. For ikke at bryde dyrets ryg skal du sidde tættere på nakken. I tundra- og skovtundra er de udnyttet til slæder (vinter eller sommer) skråt i tre eller fire. Til transport af en person udnyttede et dyr. Op til hundrede kilometer om dagen kan arbejde hårdt uden meget træthed.

Fjende af fjende

Rensdyr er ønskeligt for store rovdyr, da det har kød og fedt. Hans fjender er ulv, bjørn, wolverine, lynx. Under migration for rovdyr kommer den frugtbare sæson. Hjortebesætninger flytter lange afstande, syge og svage dyr slår bagud og mister deres styrke. De bliver byttedyr wolverine og ulv pakker.

Rødesløst ødelægger disse dyr og mennesker. Han jagter et dyr på grund af dets horn, skind, kød.

I øjeblikket er der omkring halvtreds tusinde dyr i den nordeuropæiske del, omkring seks hundrede tusind i Nordamerika og otte hundrede tusinde i Polars zoner i Rusland. Betragteligt mere hjorte hjorte. Deres samlede tal er omkring tre millioner hoveder.

19 stillinger

Reindeer - lat. Rangifer tarandus (Linnaeus, 1758)
i Nordamerika - Caribou (Engelsk Caribou, Cariboo ['kærəbuː])

Det tilhører familien af ​​rensdyrunderordenen af ​​drøvtyggere, den eneste repræsentant for slægten Reindeer (Rangifer), et artiodactype pattedyr fra hjortefamilien.
Han bor i den nordlige del af Eurasien og Nordamerika.
Spiser ikke kun græs og lav, men også små pattedyr og fugle.
I Eurasien er rensdyret tæmmet og er en vigtig kilde til mad og materialer til mange polare.
Blandt befolkningen i Norden hedder vilde rensdyr sokoy.

Kongerige: Dyr
Type: Akkord
Klasse: Pattedyr
Afregning: parcipeds
Suborder: Ruminants
Familie: Ren
Subfamily: Roes
Genus: Ren
Arter: Ren

Kongerige: Animalia
Phylum: Chordata
Klasse: Mammalia
Ordre: Artiodactyla
Familie: Cervidae
Subfamilie: Capreolinae
Køn: Rangifer
Art: R. tarandus

***** Ren. Nordamerikanske underarter:

1. Skov Caribou (Rangifer tarandus caribou) - blev oprindeligt fordelt i taiga regionerne i Nordamerika fra Alaska til Newfoundland og Labrador. I øjeblikket er sortimentet blevet reduceret betydeligt, underarten er anerkendt som værende i en tilstand tæt på den truede tilstand (NT i henhold til IUCN-klassifikationen).

2. Karibu Grant (R. tarandus granti) er en nordamerikansk underart, fordelt i Alaska, Yukon og Nordvestlige Territorier i Canada.

3. Tundra caribou (R. tarandus groenlandicus) - almindelig i de canadiske nordvestområder og i Nunavut samt i det vestlige Grønland.

4. R. tarandus pearyi - fordelt på de nordlige øer Nunavut og de nordvestlige territorier i Canada.

5. Caribou Islands of Queen Charlotte Islands, eller Caribou Dawson (R. tarandus dawsoni) - en uddødt underart, der boede på Graham Island, en af ​​de største i øen Dronning Charlotte-øerne ud for Stillehavskysten af ​​Canada (British Columbia).

***** Ren. Eurasiske underarter:

1. Wild rensdyr (R. tarandus tarandus) - Indbygger af den arktiske tundra i Eurasien, herunder den skandinaviske halvø i Nordeuropa. I Rusland overstiger befolkningsstørrelsen 1,2 millioner individer (1999).

2. Skovren eller finske rensdyr (R. tarandus fennicus) - findes kun i naturen i to skandinaviske halvøer såvel som i Karelen. En lille befolkning bor i centrum af det sydlige Finland. Kareliens befolkning går ganske langt ind i Rusland, spørgsmålet er fortsat åbent for de østlige repræsentanter for denne befolknings holdning til denne underart. Undertype angivet i Den Røde Bog i Rusland.

3. Spitsbergen-rensdyr (R. tarandus platyrhynchus) - indbygger på Svalbard-øen, er i øjeblikket de mindste underarter af rensdyr.

4. Novaya Zemlya rensdyr (R. tarandus pearsoni) er en isoleret befolkning, der bor på øerne i Novaya Zemlya-skærgården. I 1981 på øen i syd var der omkring 6 tusind individer. Undertype angivet i Den Røde Bog i Rusland.

5. Arktisk rensdyr (R. tarandus eogroenlandicus) er en helt uddødt underart, der findes i Østgrønland før begyndelsen af ​​det 20. århundrede.

Rendyr er en vandrende art.
På grund af konstante migreringer er lavdækslet ikke fuldstændig ødelagt og har tid til at komme sig. Lichens udgør 90% af fødevaren for dem, så de mærker mos (stiftføde) selv under et lag sne.
Lichenstoffer opnået fra mad, undtagen fra intestinale parasitter.

Bred hover giver dig mulighed for at bevæge dig gennem løs sne og grave det på jagt efter mad.

Tørre denne hjorte 9 måneder om et år slukker sne.

Uld er varm med en tyk undercoat. Vagthårene er 1-2,5 cm lange.
Hulhår for bedre isolering hjælper også med at holde flydende, når man krydser floder ford.

Mænd har også horn og CAMS.
Kvinder har brug for horn for at køre væk konkurrenter fra den mad, de finder, og kasseres, når rådyr vises.

Folk domesticeret rensdyr, isolerende del af en flok vildt dyr.
Indenlandske rensdyr lever på semi-fri herding, og de adskiller sig fra vilde dyr, idet de er vant til mennesker og i tilfælde af fare ikke spredes til siden, men kommer sammen og håber at beskytte folk.

Fra menneskelige rådyr behøver kun salt og beskyttelse mod rovdyr.

Fra hjorte får folk mælk, kød, uld, horn, knogler, benytter dem som kørsel af dyr.

Antlers (neogostvenivshie horn) af hjorte er kendt i traditionel medicin på grund af dets helbredende egenskaber. Uddrag fra dem anvendes i farmakologi som et generelt tonisk og adaptogent stof.

I 60'erne under ledelse af professor I.I. Brehman udviklede et nyt præparat af vildtlevende rensdyr "Rantarin" (i tabletter) og dets flydende analog "Velcornine". "Epsorin" - det første højkvalitetsekstrakt fremstillet af vildtlevende hvirvler.
Fra de hærde horn af reindeer producerer de et fødevaretilsætningsstof med den immunostimulerende virkning "CigaPan".

Rensdyr. Rusland:

De fleste caribou bor i den næsten træløse tundra i det nordlige Nordamerika, sammen med en polar græs og andre arktiske dyreliv. Tundraens "lommer" kan findes sydpå i de høje bjergskyer i Rocky Mountains, men ingen steder kan du finde alle de forskellige nordlige livsformer, der befinder sig i de "urene territorier", der strækker sig fra Alaska til det øvre Quebec, herunder samfund af mennesker, der kalder sig selv Inuit, Inupiat og Yupik.

Caribou bærer de mest ekstravagante vinger blandt hjorten på jorden og er de eneste store vilde pattedyr i Nordamerika, der stadig vandrer over lange afstande i store besætninger. De er perfekt tilpasset et sådant nomadisk liv.

I de fleste racer af hjorte er hårene hule, men i kariboen holder de næsten fuldstændig luften både for at isolere kroppen fra under-nul temperaturer om vinteren og for at lette tvingingen af ​​utallige vandlegemer i tundraen. Caribou svømmer i vandet flyder som en lastet kano, og en flok flokke ligner en horned armada af skibe på manøvrer.

Om sommeren er deres bløde hoveder større i størrelse end enhver anden hjorteavl, og sådan tilpasningsevne er nyttig til svømning og krydsning af sumpere, mens vinteren hærder karibuhove og krympes til bevægelse på frosset jord og sne.

I karibens lange næsebor er der hvirvlende knogler i nasekonchaserne, som forstørrer den indvendige overflade for at opvarme og fugte den indåndede iskold luft, inden den når lungerne.

Som sort-hjorte hjorte kan antallet af karibou stige dramatisk om et par år, og så pludselig falde.

Jeg jagede første gang karibou i Alaska i midten af ​​1990'erne, da den berømte besætning af Malchatna River Basin var højest, og vi mødte hundredvis af disse hjorte hver dag. I 2009 Jeg jagede 2 uger i omtrent samme område og så måske kun omkring halvtreds karibou, og kun den eneste tyr, der passer til et trofæ.

Mange karibiske besætninger på tværs af Nordamerika er faldet markant i det sidste årti, selv om nogle af dem opretholdt en stabil befolkning. Mulige årsager til dette var udtømning af græsgange med caribouavl, nye reservoirer, der blokerede migrationsruter, udvidelse af minedrift eller den gamle pligtforklaring, angiveligt at sige at der var mange ulve.

Nogle biologer foreslår endog, at det måske ikke var uden klimaændringer. Men historiske data viser os op- og nedture af kariboupopulationen gennem eksistensen af ​​skriftlige beviser på dette emne.

Jeg er overbevist om kun én ting - jeg vil aldrig stoppe med at beundre disse skabninger.

Det antages, at de alle tilhører samme art (Rangifer tarandus), selvom de i Nordamerika er opdelt i 6 arter, forenet i 2 hovedgrupper - karibou af ufrugtbart land og skov.

Selvfølgelig bemærkede enhver, der jagede caribou i forskellige dele af kontinentet, deres forskelle i krops- og hornstørrelser.

Ifølge Valerius Geist's bemærkelsesværdige bog Deer of the World er den største karibou fundet under den 60. parallel nordlig bredde langs den øvre grænse af de vestlige provinser Canada, herunder Syd Alaska og meget af Ungava-halvøen i det nordlige Quebec, selvom der er flere undtagelser på grund af øen og isolerede befolkninger på fastlandet.

Mod nord for den 60. parallel bliver karibus mærkbart mindre, på de arktiske øer svarer de i størrelse til gennemsnittet hertuget hjorte.

Dette er i strid med Bergman-reglen, hvor det hedder, at udbredte arter af fugle og pattedyr når større størrelser i nordlige breddegrader. Denne regel gælder dog hovedsagelig for pattedyr, der lever i tempererede zoner, såsom hjorte og bjørne. Større dyr har et lavere legemsvægt / vægtforhold, som gør det muligt for dem at beholde mere varme under koldt vejr.

Men caribou er dyret i fjern nord. I de cirkumpolare regioner og i Arktis er fødevarerne meget mindre, både generelt og i sæson, end i de områder, der ligger mod syd.

Det er rapporteret, at den største karibou tilhører klippen, der bor i det nordlige British Columbia og i den yderste sydlige del af Yukon Territory. Deres størrelse kan skyldes den yderligere indflydelse af højden på dyrets størrelse, hvilket også er noteret i den svarte hertuger i Rocky Mountains.

I skovcaribou er der en tendens til at være snævrere og mere alvorlige end dem, der bor i urene områder. Måske er det tilpasningsevne til skoven, for det meste, habitatbetingelser.

Caribou fra Alaska, og især fra Quebec, kendetegnes af lange og brede horn.
Derefter er der forskelle i de tre elementer, som normalt er markeret (men ikke altid) i caribouhorn: "shovels" (supraorbital processer), den anden proces (over "shovels") og terminale processer.
Der er en myte, at caribou tyr med dobbelte "spades" er sjældne. Denne opfattelse opstod på et tidspunkt, hvor de primært søgte bjergkaribou, og deres dobbelt "skovl" af horn var meget sjældne. Men det er ganske almindeligt blandt de ufrugtede landes karm. Mere end halvdelen af ​​de tyre, jeg jagede, havde dobbelt "skovl" af horn.

Se videoen: Mød strandkokkene på Foodfestival 2017 (Juli 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org