Fisk og andre vandlevende væsener

Atlanterhavsvalrus

Pin
Send
Share
Send
Send


Befolkningen af ​​disse pinnipeds er hurtigt faldende. Derfor, i Rusland, er Atlanten walrus taget under beskyttelse. Den røde bog, hvor disse dyr har fået, forsøger at forhindre forsvinden af ​​en unik underart. Store hvalrosserier erklæres beskyttede.

Havdyrets befolkning omfatter spredte, dårligt kontaktede besætninger. Deres tal faldt kraftigt på grund af ukontrolleret kommercielt fiskeri. Af de 25.000 hoveder forblev ca. 4.000 dyr.

Beskrivelse af atlantiske hvalrosser

Oplysninger om disse giganter i Arktis er meget knappe. Walrus er store dyr med brunbrun hud. Vægten på 3-4 meter mænd er omkring to tons, og hos kvinder, der vokser op til 2,6 meter i længden, nærmer det sig et ton. Kæmpe pattedyr har et lille hoved med en bred næse og små øjne.

Overkæben er dekoreret med to kraftige hjørnetænder op til 35-50 cm lange. Tusks let gennembore isen. De hjælper det akavede dyr til at klatre isen fra havet. Tusks er et våben mod modstandere og beskyttelse mod fjender. Walruser er ofte gennemboret med tusinder af isbjørne.

Den mægtige atlanterhavsvalrus, hvis billede ikke er let at lave, besidder en anden genial enhed - en halmfarvet overskæg. De danner hundredvis af hårde hår. Hårene er tykke, ligesom fjærene i en fuglfjeder, følsomme som fingre. Takket være dem kan walruses skelne selv de mindste genstande og let finde mollusker, der er blevet røget i havbunden.

Udadtil ser de atlantiske hvalrosser helt uinteressant ud. Dens beskrivelse er som følger: En korpulent, forældet krop på en stenstrand, med fede folder og dybe ar, afgiver en skarp fedtet lugt, små øjne fyldt med blod, fester. Kroppen af ​​hvide hvalrosser er oversået med sparsomt, hårdt hår, og den unge vækst omslutter det tætte mørkebrune hår.

På land er Atlanterhavsvalrusen akavet, det bevæger sig med vanskelighed, går gennem alle fire flippers. Og i havet føler han sig godt og glider nemt i vandkolonnen. Det er tilsyneladende af denne grund, at han hovedsagelig ligger på en stenstrand, og han bevæger sig aktivt i havvand.

Mollusker og krebsdyr er det mægtige dyrs vigtigste mad. Selvom det sker, angriber han en babyforsegling. Det kæmpe dyr føles fuld og spiser 35-50 kg mad.

Parringstid og avl

Levetiden for en atlanterhavsvalrus er 45 år. Han vokser langsomt op. Seksuel modenhed hos ham kommer til 6-10 år. Walruser er ikke kun i stand til at dublere, burp, snap, deltage i kampe, men også bjeffe.

Sterke dyr er ganske musikalske. Deres musikalitet er mest udtalt i parringssæsonen. I januar-april synger pinnipeds imponerende. Parring i giganter sker i maj og juni. En kvinde bærer en frugt i 12 måneder.

Cubs vises med hende hver gang om et par år. Efter alt skal moderen foder en hvalp til to år. Og hvalrossamere bliver hos deres mor indtil 5 år. Kvinden forlader aldrig besætningen (stort set den og danner hunner med kalve).

levesteder

Walruses lever i udledte isfelter, drivved, i det åbne hav. For livet vælger de vandområder med en dybde på 20-30 meter. De foretrækker at lave lyskasser på is og klippekyst. Deres årlige migration skyldes isens bevægelse. Efter at have klatret i den drivende isflåde flyder de som sædvanlige skibe til almindelige levesteder, hvor de har valgt landet, hvor de har vundet jorden.

Distributionsområde

Disse pinnipeds beboer langs bredden af ​​Barents og Kara havene. De har valgt bugterne, laguner og læber, der har skåret kysten af ​​mange øer i denne region. Is og kystnære rookeries underarter spredt på Franz Josef Land.

Den nordøstlige del af Novaya Zemlya er et sted, der beboede Atlanterhavet hvalrossen og vender altid tilbage der. I de østlige områder af Karahavet findes det ikke ofte. Han arrangerer sine overnatninger i Det Hvide Hav, på Kaninhalvøen, på øerne Kolguyev og Vaigach.

Han kan også lide østkyst af den canadiske arktiske. I denne region blev Hudson Bay og Frobisher Cove og Fox Bay, Baffin Land, Devon Island beboet for ham. Mere sjældent udgør den en modning på de arktiske øer, der ligger vest for Barrow-stredet. De beboede Baffinhavet, Grønland fra vestkysten, vandet i Davis-stredet.

Det Europæiske Atlanterhav leverede drivis på Nordirland, læber og laguner, der strækker sig til Spitsbergen. Norge fra den nordlige kystlinie beskyttede individer.

Begrænsende årsager

Befolkningen i det magtfulde dyr er faldet kraftigt på grund af øget fiskeri. Atlanten hvalrossen blev særlig hårdt ramt, der bor i Karahavet. Pinnipeds blev brutalt udryddet i XIX århundrede. I nogle regioner blev de helt ødelagt. Befolkningen led den stærkeste udryddelse i det canadiske arktiske, grønlandske og Svalbard.

I dag begrænser antallet af dyret den hurtige menneskelige økonomi. Især starten af ​​olie- og gasselskaber, der er involveret i udviklingen af ​​nye felter. De forurenser katastrofalt de atlanterlige giganters naturlige levesteder og udsætter dem fra de beboede områder. En underart med lavt potentiale er vanskeligt at modstå utilstrækkelige fiskebelastninger og andre menneskeskabte aspekter.

Walrus påvirker 10 arter af helminths. Pinnipeds sygdomme og årsager til dødsfald er ikke afklaret af forskere. Killerhvaler og isbjørn betragtes som naturlige fjender af befolkningen.

Atlanterhavet Walrus Beskrivelse

Stort havdyr har meget tyk hud. Hvalrossens øvre hjørnetænder er ekstremt udviklede, aflange og rettet nedad. Et ret bredt ansigt sidder med tykke og hårde, talrige, udfladede børstehånder (vibrissae). Antallet af sådanne whiskers på overlæben er ofte 300-700 stykker. De ydre ører er helt fraværende, og øjnene er små.

udseende

Længden af ​​hvide hvide hjørner når sommetider en halv meter. Sådanne tusks har et praktisk formål, er i stand til nemt at trænge ind i isen, de tillader at beskytte territoriet og deres medmennesker fra mange fjender. Bl.a. kan hvalrosser ved hjælp af deres hjørnetænder let trænge igennem kroppen af ​​endnu store hvide isbjørne. Huden på en voksen hvalrus er meget rynket og ret tyk, med et karakteristisk femten centimeter lag af fedt. Hvalen på Atlanterhavsvalrusen er dækket af korte og sammenhængende brune eller gulbrune hår, hvor antallet aftager markant med alderen.

Dette er interessant! Atlanten walrus er en unik art af den økologiske region i Barentshavet, der er opført i Den Russiske Føderations Røde Bog.

De ældste repræsentanter for underarterne atlantiske hvalrosser har næsten helt bar og ret retfærdig hud. Dyrets ekstremiteter er meget velegnede til bevægelse over land og har uroligheder, derfor er hvalrosser ikke i stand til at kravle, men gå. Halen del af den spidsede rudimentære type.

Livsstil, adfærd

Repræsentanter for underarterne Atlanterhavsvalrus foretrækker at forene i besætninger med forskellige tal. Pelaksefodede dyr, der lever kollektivt, forsøger aktivt at hjælpe hinanden og beskytter også deres svageste og yngste slægtninge mod angreb fra naturlige fjender. Når størstedelen af ​​dyrene i en sådan besætning simpelthen hviler eller sover, sikres sikkerheden af ​​alle af de såkaldte vagter. Kun i tilfælde af fare nærmer sig disse vagter hele området med et højt brøl.

Dette er interessant! Ifølge forskere var det under mange observationer muligt at bevise, at kvinden har en fremragende hørelse, er kvinden i stand til at høre opkaldet af hendes hvolle selv i en afstand af to kilometer.

Den tilsyneladende uegnethed og akavet af hvalrosser kompenseres ved fremragende hørelse, en glimrende lugtesans og veludviklet syn. Pinniped repræsentanter ved, hvordan man svømmer perfekt og er venlige nok, men om nødvendigt er de i stand til at drukne en fiskerbåd.

Habitat, levesteder

Så præcist som muligt i øjeblikket er det ikke let at estimere det samlede antal repræsentanter for underarterne i Atlanterhavsvalrusen, men højst sandsynligt overstiger det ikke mere end 20.000 individer i øjeblikket. Denne sjældne befolkning har spredt sig fra arktisk Canada, Spitsbergen, Grønland samt i den vestlige region af den russiske arktiske region.

Det var netop på grundlag af en betydelig geografisk fordeling og videnskabelige data om alle bevægelser, at det var muligt at antage eksistensen af ​​kun otte dyrepopulationer, hvoraf fem er beliggende i vest og tre i den østlige del af Grønlands område. Nogle gange kommer et sådant pinned dyr ind i Det Hvide Havs farvande.

Dette er interessant! I det årlige regime kan walrusser migrere sammen med stor is, så de bevæger sig til drivende isflokke, svømmer dem til det ønskede sted og går derefter til land, hvor de laver deres ryger.

Tidligere besatte repræsentanter for underarterne atlantiske hvalross grænserne, der strakte sig sydpå til Cape Cods område. I et tilstrækkeligt stort antal blev det pinede dyr fundet i farvandet i St. Lawrence-bugten. I foråret 2006 blev den nordvestlige befolkning af atlantiske hvalrosser indført i den canadiske lov om truede arter.

Atlantic Walrus Diet

Foderprocessen for repræsentanter for de atlantiske hvalrossunderarter er næsten konstant. Grundlaget for deres ration består af bundbløddyr, som meget let fanges af pinnipeds. Walruses med hjælp fra deres lange og temmelig magtfulde tønder dukker op i den mudrede bund af reservoiret, hvilket resulterer i fyldningen af ​​vandet med hundredvis af småskallede skaller.

Samlede skaller hvalross klæber til flipperne, hvorefter ved hjælp af meget kraftige bevægelser gnides de. De resterende skalfragmenter falder til bunden, mens molluskerne selv forbliver flydende på vandoverfladen. De spiser meget aktivt af hvalrosser. Også forskellige krebsdyr og orme anvendes til mad.

Dette er interessant! En rig kost er nødvendig for hvalrosser for at understøtte kroppens vitale funktioner samt at opbygge en tilstrækkelig mængde subkutant fedt, hvilket er vigtigt for beskyttelse mod hypotermi og svømning.

Fisken er ikke værdsat af pinede dyr, derfor spises sådanne foder ganske sjældent, kun i en periode med for alvorlige problemer forbundet med mad. Atlanterhavsvaler er slet ikke foragtige af tykhudede giganter og carrion. Forskere har dokumenteret tilfælde af angreb af storbenede store dyr på narwhals og sæler.

Reproduktion og afkom

Atlanterhavsvalruser når kun fuld seksuel modenhed i en alder af fem eller seks år, og den aktive parringssæson i sådanne pinniped dyr opstår i april og maj.

Det var i denne periode, at mændene, der tidligere var kendetegnet ved deres meget fredsbevidste disposition, blev ganske aggressive, derfor kæmper de ofte med kvinder for kvinder og bruger store og veludviklede fang-tusks til dette formål. Sikkert, kønsmodne kvinder vælger kun de stærkeste og mest aktive mænd for deres seksuelle partnere.

Den gennemsnitlige graviditetsperiode for hvalrossen varer ikke mere end 340-370 dage, hvorefter kun en, men snarere stor størrelse cub er født. I ekstremt sjældne tilfælde er tvillinger født.. Kroppens længde på en nyfødt atlanterhavsvalrus er cirka en meter med en gennemsnitlig vægt i området 28-30 kg. Fra de allerførste dage af deres liv lærer børn at svømme. I løbet af det første år fodrer hvaler udelukkende mod modermælk, og først efter at de får evnen til at spise madkarakteristikken for voksne hvalrosser.

Absolut alle hvalrosserne har meget veludviklede maternelle instinkter, så de er i stand til uselvisk at beskytte deres unge i tilfælde af fare. Ifølge observationer er atlantiske hvalrosshunde generelt meget blide og omsorgsfulde mødre. Ca. op til tre år, når tusinder-hunder forekommer i unge hvalrosser, holder de næsten altid ved siden af ​​deres forælder. Kun i en alder af tre har jeg allerede vokset nok fangs, repræsentanter for underarterne Atlanten walrus begynder voksenalderen.

Naturlige fjender

Den største trussel mod mange dyr, herunder dyr af undergruppen af ​​Atlanterhavsvalrusen, er mennesker. For strygere og jægere er store pinnipeds en kilde til værdifulde tusks, bacon og nærende kød. På trods af betydelige begrænsninger i kommerciel værdi samt bevaringsforanstaltninger i habitaterne er det samlede antal atlanterhavsvaler faldet støt, så disse dyr er truet af udryddelse.

Dette er interessant! Foruden mennesker er isbjørne og delvist dræberhvalen fjender af hvalrossen i naturen, og blandt andet lider sådanne dyr meget af mange farlige indendørs og udendørs parasitter.

Det skal bemærkes, at undtagelsen til dato kun er foretaget for nogle indfødte nordlige folk, herunder Chukchi og Eskimos. For dem er jagt efter pinnipeds et naturligt behov, og de får lov til at fange et begrænset antal temmelig sjældne individer. Kødet af et sådant dyr er blevet en integreret del af de nordlige folks kost på grund af deres langsigtede nationale karakteristika.

Befolkning og arter status

For at være retfærdig skal det bemærkes, at en ret drastisk reduktion af det samlede antal af denne underart af dyr ikke alene skyldes aktiv og massiv optagelse i fiskeriet, men også i den hurtige udvikling af olieindustrien. Virksomheder i denne industri er stærkt forurenet af den naturlige habitat af den røde bog walrus.

Mange eksperters bekymring er en mærkbar mangel på information om den aktuelle tilstand af hvalrossen befolkningen.. Til dato er kun det omtrentlige antal sådanne dyr i farvandet i Pechorahavet og på grund af nogle rookeries kendt. Også bevægelser af hvalrosser i løbet af året og sammenhængen mellem forskellige grupper med hinanden forbliver ukendte. Udviklingen af ​​foranstaltninger, der er nødvendige for bevarelsen af ​​hvalrossebestanden, indebærer obligatorisk gennemførelse af yderligere forskning.

Walrus: beskrivelse, struktur, egenskaber. Hvad ser en hvalrus ud?

Ifølge den zoologiske klassifikation hører alle hvalrosser til hvalrossfamilien, ordenen af ​​pinnipeds, det vil sige at have flippers i stedet for ben.

Størrelsen på en hvalross er, hvis den er en mand, i gennemsnit 3-4,5 meter lang, hvaler af hvalross er lidt mindre - de er 2,6-3,6 meter lange. Vægten af ​​den mandlige hvalrus er 1,5-1,8 tons, hunnerne er lidt lettere, de vejer kun "700-800 kg".

Ydermere er hvalrosser også noget, der ligner deres slægtninge - eared sæler. Hvalrossens krop, selv om den er meget massiv, skelnes alligevel af uventet plasticitet og mobilitet. Hvalrossens bagben er i stand til at bøjes i hælens artikulering, kan bøjes under kroppen og deltage i bevægelsen af ​​disse dyr.

Men den vigtigste forskel for hvalrosser, både fra andre pinnipeds og andre dyr generelt, er deres "varemærke" naturligvis et par lange hjørnetænder eller tusinder, der rager ud fra overkæben mod jorden.

Hos hundyr er længden af ​​hjørnetænderne i gennemsnit 30-40 cm, hvorimod hos mænd kan de nå op til 80 cm. Hvorfor har hvalrossen hjørnetænder? Faktisk tjener de fangs til forskellige praktiske formål, primært til selvforsvar fra potentielle rovdyr og for at finde ud af forholdet mellem dem - mandlige hvalrosser sommetider klamrer sig til hinanden på grund af kvinder, og så bruges deres fangs. Og ved hjælp af deres tuske kan walruses klatre på isen.

Ud over tusks-tusks har hvalrosser følsomt hår på ansigtet - vibrissae, tykkelsen af ​​en voksen walrus vibrissa, omtrent som den af ​​en ledning.

Walrus-synet er dårligt udviklet, men denne mangel kompenseres mere end ved en glimrende lugtesans, så walruserne kan godt lugte, herunder duften af ​​en person, som går på pension inden den nærmer sig.

Walrus hud er tyk og grov, med små rudiments af uld, i virkeligheden er vibrissae det eneste kropshår af en hvalross. Hvalrossens farve er brun, men gamle individer har nogle gange lyserøde pletter på deres hud - det er spor af mange ar og ridser, der er erhvervet til det urolige hvalrossliv.

Hvor lever hvalrossen?

Walruses bor omkring den arktiske nordpol, på Europas nordlige kyster, Asien, Nordamerika og nogle arktiske øer. Også i modsætning til sæler undgår de åbent vand og pakker is og forsøger at forblive nær kysten. Store walrus kolonier er placeret på Chukchi halvøen, på bredden af ​​Bering Strait og Labrador Peninsula.

Hvad spiser en hvalrus?

Den foretrukne delikatesse af walruses er hav orm, bløddyr og krebsdyr. Med sin kraftfulde fangs synker hvalrossen ind i den mudrede bund og løfter mange skaller derfra, deres skaller slettes med finner, og molluskerne selv spises af hvalrosser. Tilsvarende sker det med orme og krebsdyr, hvilke hvaler er bogstaveligt talt fejet fra havbunden for at blive spist. Для насыщения взрослому моржу необходимо есть не менее 50 кг еды в день.

Поедают моржи и рыбу, но с меньшей охотой, нежели моллюски или черви, к охоте на рыб моржи могут прибегнуть в крайнем случае, когда нет другой еды для них.

Враги моржа

Til gengæld kan hvalrossen selv blive bytte for spækhuggere til søs, isbjørne på land, og den tredje fjende (i ethvert element) er selvfølgelig mand. De indfødte folk i Norden: Chukchi og Eskimos, fra oldtiden jagede hvalrosser (såvel som sæler), men de dræbte dem aldrig mere end de havde brug for at brødføde sig. Den hvide mand forandrede alt - den barbariske udryddelse af hvalrosser fra jægere og poachere i fortiden og det nittende århundrede, udført for deres fangs og tusks, førte til det faktum, at walruspopulationen i vores tid er faldet dramatisk, og nu er disse giganter i Arktis opført i Den Røde Bog, fordi randen af ​​udryddelse.

Walrus livsstil

Walruses er besætningsdyr og samler sædvanligvis i små besætninger på 20-30 individer i størrelse, men nogle gange kan de skabe store rygerier på op til 3000 individer. I en flokk af hvalrosser dominerer den stærkeste mand sædvanligvis, resten af ​​mændene finder jævnligt forholdet til ham og med hinanden, men hovedfeltet i walrus-mænds tvister er selvfølgelig kvinderne. Men tvister og lige slag for kvinder mellem mænd opstår udelukkende i parringsperioden, resten af ​​tiden er alle walruses meget fredelige dyr.

Interessant nok er de sentriske steder placeret på hvalerens rookeries kanter, idet de har bemærket faren, de underretter deres stipendiater med et højt brøl, hvorefter hele flokken ryster ind i vandet. Ligesom sæler er alle walruses fremragende svømmere, der kan tilbringe hele dagen i vandet.

Stillehavet Walrus

Stillehavsvalrossen er den største hvalross i verden, hanen er 3,5-4,5 m lang og vejer op til to tons. Kvinder er lidt mindre. Inhabits den nordlige del af fjernøsten - langs bredden af ​​Bering-strædet, i Chukchi og Beringhavet og ud for Kamchatka-øerne.

Laptev Walrus

Denne type hvalross er den mindste, i øjeblikket truet. Det bor i den centrale og vestlige del af Laptevhavet, i den østlige del af Karahavet og i vest for det østlige Sibiriske Hav. I størrelse optager laptev hvalrosser en mellemliggende stat mellem Stillehavet og Atlanterhavet walrus.

Walrus avl

Walruser når seksuel modenhed i en alder af fem år, og deres parringsperiode forekommer i april-maja, det var i denne periode, at de tidligere fredsbevarende mænd blev meget aggressive og nu og da kæmper hinanden (ved hjælp af tusks-tusks selvfølgelig) for kvinder. De, som det skal være, vælger for deres seksuelle partnere de stærkeste mænd.

Graviditeten af ​​hvalrossen varer 340-370 dage, og kun en ung er født ad gangen. I meget sjældne tilfælde kan tvillinger fødes. Små hvalrosser er ikke så små - deres kropslængde er ca. 1 m og vejer 30 kg. Fra de første dage i livet lærer de at svømme. Det første år af livet er små hvalrosser ammet, og kun efter et år bliver de i stand til at spise mad af hvide hvalrosser.

Alle hvalrosser har udviklet moderinstinkt, de beskytter uselvis deres unge i tilfælde af fare og er generelt omsorgsfulde mødre. Op til tre år, mens tusks-tusks endnu ikke er vokset op i en ung hvalrus, bor han ved siden af ​​sin mor, og først når han når tre år, begynder voksenlivet med allerede voksne tusks.

Interessante fakta om hvalrosser

  • I den sidste istid var hvalrosser spredt over et meget bredere geografisk område, da deres rester blev fundet nær San Francisco i USA.
  • Walruser, eller rettere hvalrosser, er så omsorgsfulde mødre, at de, når det er nødvendigt, ikke tager sig af deres unge, men også af fremmede.
  • En hvalros mave er så stor, at Chukchi og Eskimos har lavet vandtætte kapper af det siden oldtiden.
  • Det græske navn for hvalrossen, Odobenus rosmarus, betyder bogstaveligt talt "gå på tænderne", hvilket er hvad hvalrosser modtog på grund af deres evne til at klamre sig på isflommen og klatre i isen.

Hvad gør WWF for at redde hvalrosspopulationer?

I 2009 blev der oprettet en ekspertrådgivende gruppe til bevarelse og undersøgelse af hvalerne i det sydøstlige Barentshavet og tilstødende farvande, som samlet de bedste eksperter på dette område. Siden dengang er en aktiv undersøgelse af befolkningen. Her er nogle af forskernes succeser:

  • Luftundersøgelse af en del af Pechorahavet om foråret. Der blev indhentet oplysninger om fordelingen af ​​hvalrosser på isen samt et omtrentligt skøn over deres tal. Det er om foråret, at hvalrossen på isen producerer afkom, derfor er de mest sårbare for menneskeskabte påvirkninger.
  • Arbejdet med mærkning af hvalrosser med satellittransmittere er blevet oprettet - nu sporer eksperter bevægelser af hvalrosser over mange? måneder.
  • På kystnøglen omkring ca. Vaygach installerede kamerafælder. Baseret på undersøgelsesresultaterne blev der for første gang modtaget fuldstændige oplysninger om tidspunktet for dannelsen af ​​denne rookery.
  • For første gang blev der opnået en stor stikprøve af biologiske prøver fra Pechora Havvalrossen. En genetisk analyse af DNA-prøver blev udført, hvilket viste, at rookbay er omkring. Vaigach samler dyr tilhørende samme befolkningsgruppe. Derefter vil forskerne finde ud af graden af ​​slægtskab i Pechora Havvalrus med dyr, der befinder sig i områderne Franz Josef Land og Spitsbergen.
  • Et unikt projekt til filmoptagelser med højopløsnings-satellitter, implementeret takket være støtte fra WWF og ScanEx Company, blev udført. Billederne giver os mulighed for at estimere antallet af hvalrosser på røgværket selv i de mest utilgængelige områder.

Detaljerede resultater af fire års forskning er samlet i en fælles offentliggørelse af WWF og Marine Mammal Council.

Forskning på hvalrossen i Pechorahavet fortsætter. Under den næste ekspedition af 2016 studerede forskerne menuen med pinnipeds. Benthos prøver fra bentiske organismer, bløddyr og krebsdyr blev taget fra havbunden. Derefter blev de sendt til et laboratorium for toksikologisk analyse og detaljeret undersøgelse. På 15 steder filmede forskere bunden ved hjælp af GNOM telemetrisk undervandsfartøj.

Derudover fører WWF en direkte dialog med repræsentanter for olie- og gasindustrien og opfordrer dem til at handle på princippet om "måling syv gange - et skære". Pointen er, at det er nødvendigt at foretage forskning, overvåge indbyggerne på de steder, hvor kun produktion af kulbrinter er planlagt. Og baseret på dataene, for at tilpasse planerne, så ikke at høste den bitre frugt.

Som et resultat af en dialog med WWF for første gang i Rusland vedtog Yamal LNG-selskabet en virksomhedsstrategi for bevarelsen af ​​Atlanterhavet walrus. Dokumentet vil hjælpe med at beskytte havpattedyr fra menneskeskabte trusler, og selskabet vil tillade at systematisere data om befolkningens status og beliggenhed. Dette er det første og vigtige skridt i retning af virksomhedernes ansvar for minefirmaer i bevarelsen af ​​atlantiske hvalrosser.

For at gøre opmærksom på så mange mennesker som muligt på problemerne med at studere og bevare en unik art, oprettede WWF i 2007 en international ferie - Walrus Day. Hvert år vinder det kun popularitet og fejres langt ud over landets grænser.

Hvad ser en hvalrus ud?

Valrossen anses for at være en af ​​de største repræsentanter for gruppen af ​​pinnipeds, der er ringere i størrelse kun til elefantforseglinger. Kropslængden af ​​en voksen person kan nå 3-4,5 m med en masse på 1,5-1,8 tons, med kvindelige individer lidt kortere end mænd.

Udadtil ligner hvalrossen eared sæler, og dens massive krop er bemærkelsesværdigt for mobiliteten og fleksibiliteten forbundet med sådanne søløver og sæler til en sådan kæmpe. Hvalrossens krop er dækket af meget tyk, hård hud med rudiments af hår. Tykkelsen af ​​huden på brystet kan nå 4 cm, på maven - 8 cm, på nakken - op til 10 cm.

Unge individer er kendetegnet ved en brun farve i kroppen, med alder bliver huden lysere og lysere, gamle individer er næsten rosa. På grund af indsnævring af blodkarrene i isvand bliver nogle personer næsten hvide, når de svømmer.

Walrus cubs er dækket af rødligt hår, kort, gulbrunt hår vokser på ungdoms hud, som tynder ud som dyret vokser. Den gamle hvalros hud er næsten bar.

På en kort og bred næse er en række tykke, hårde whiskers, der er arrangeret i flere tværgående rækker, tydeligt skelnelige. Så på en voksenes overlæbe kan der være mellem 400 og 700 sådanne børster - vibrerende vokser i 13-18 rækker. Vibrissæer er meget følsomme, og i tykkelse er de ikke ringere end ledninger. Underlæben er kort, overlæben er bleg og langstrakt.

Walrusens ydre ører mangler, hvilket gør dem til at ligne ægte sæler. Men i modsætning til sidstnævnte er hvalrossens baglæn bøjede i hælforbindelsen og mere tilpasset til at bevæge sig langs jorden. De forreste flippers er plastik og mobil, dækket af majs. På flipperne skelner 5 fingre, der slutter med korte, stumme kløer.

Walrus halen er dårligt udviklet og er en kort læderagtig blad.

Ligner en hvalross på siden. Foto hvalrossen. Hvalros.

Anatomiske egenskaber

På trods af ligheden med andre repræsentanter for den spærrede gruppe har hvalrosser karakteristiske træk ved strukturen, hvilket gør disse dyr unikke i deres art.

Halsens hals har poseagtige udvidelser uden låseventiler, som har evnen til at svulme og vende opad. På samme tid tillader ikke sprængemusklerne i spiserøret at luft undslipper. Takket være denne "float" kan hvalrosser svømme og ikke synke selv i søvn. Derudover er halssekkerne involveret i lyddannelse: walrus-stemmen er en blanding af ko mooing og kedelig barkning.

Walrusplanter er ikke i pungen, men direkte under hudfedtlaget. Brystkirtlerne er repræsenteret af 2 par brystvorter, selvom de ofte kan være 5. De sekundære seksuelle egenskaber hos mænd er karakteristiske hudvækst på nakke, skuldre og bryst.

Snitene på underkæben er fraværende, på overkæben er de meget små eller er i deres barndom. Denne funktion af strukturen kompenseres af tilstedeværelsen af ​​veludviklede hjørnetænder i overkæben - et unikt kendetegn for hvalrosser.

Walrus tusks

Individuelle fangs (eller tusks) er udstyret med individer af begge køn. Længden af ​​hundene er 30-40 cm, hos hanner vokser tusinderne til 60-80 cm i længden (i nogle prøver op til 1 m) og har en masse fra 3 til 5,4 kg.

Walruses bruger tusks i kampe og dueller, kryber ud på isen med deres hjælp, og bruges også som redskaber og danner huller i istykkelsen. Den mand, der dominerer i besætningen, besidder altid de mest magtfulde tusks.

Walrus tusks.

Område og underart

Walrus serien strækker sig i en ring omkring Nordpolen. Afhængig af habitatet skelner den moderne klassifikation til 3 underarter af hvalrosser:

Stillehavet Walrus (Latin Odobenus rosmarus divergens) bor i den nordlige del af fjernøsten. Det er fordelt i farvandet i Chukchi og Beringhavet og uden for øerne langs Kamchatka-kysten. Den største befolkning bor på Wrangel Island.

Repræsentanter for underarterne er den største hvalross på planeten. Den gennemsnitlige længde af mænds torso når 3-4 m med en kropsvægt på 1,7 til 2 tons. Den gennemsnitlige vægt af kvinder kan nå op til 900 kg. Hanner tusks vokse til 80 cm, hunner - op til 40-60 cm.

Stillehavsvalstussen blev kaldt den østlige valrus af Eurasien, og hvalrossen fik sit latinske navn divergens takket være dens tusinder, som er meget bredere end de af de atlantiske underarter.

Atlanterhavsvalrus (lat. Odobenus rosmarus rosmarus) findes i Karahavet og i det østlige Barents Hav, undertiden ind i Det Hvide Hav. Som følge af ukontrolleret udryddelse omfatter den moderne befolkning ca. 20 tusind individer. De mest talrige besætninger blev fundet i bugterne og indløbet af øen Franz Josef Land.

Atlanterhavet walrus er den mindste underarter: Den gennemsnitlige kropslængde af mænd er 2,5-3 m, hunnerne er meget mindre. Mandlige tusks har en længde på 34 til 38 cm, hos kvinder fra 27 til 33 cm.

Underarten fik navnet på den vestlige walrus i Eurasien og er opført i Den Røde Bog i Rusland, som sjældent og tilbøjelig til at falde.

Laptev Walrus (lat. Odobenus rosmarus laptevi) - den mindste gruppe, hvis uafhængighed som underarter stadig bliver stillet spørgsmålstegn ved. Den isolerede hvalrossepopulation lever året rundt i de centrale og vestlige dele af Laptevhavet, i den østlige del af Karahavet og i den vestlige del af det østlige Sibiriske Hav.

Laptev hvalrosser hviler på bredden af ​​Øst Taimyr, i Lena River Delta og på New Siberian Islands.

Med hensyn til kropsstørrelse er underarten mellemliggende mellem Stillehav og Atlanterhavsrelaterede. Længden af ​​mænds torso kan nå 4,1 m, hunner - 3,7 m. Hankønner kan have en længde på 65 cm. Hunnene vokser til 58 cm.

Laptev hvalrossen er opført i Den Røde Bog i Rusland som en sjælden og sårbar underart.

Hvor lever hvalross?

Walruses er indfødte indbyggere i fjern nord og rejser ekstremt sjældent, over korte afstande. De foretrækker at leve ud for kysten, i lavvandede områder, ikke mere end 90 m dybe, så man undgår solid is.

Som samfundsdyr lever hvalpe i besætninger, 10-20 individer af begge køn, og på rookerier danner grupper fra flere hundrede til 3 tusind individer, hvoraf de fleste er kvinder. Hvad er interessant: Som sådan eksisterer hierarkiet i besætningen ikke, erfarne mænd er loyale over for de unge, og alle medlemmer af gruppen er relativt ens i deres rettigheder.

Walrus hviler på jorden eller på en isflak, uden at afgå langt fra vandkanten. I forbindelse med kroppens anatomiske struktur ligger resten, og hvalrossen kan sove selv i vand og ikke komme til jorden i flere dage. På grund af det betydelige fedtlag (op til 250 kg fedt i hvert individ), kan valrusen ikke ved et uheld drukne fysisk.

Walruses er omgængelige og fredelige over for deres slægtninge, men samtidig er de opmærksomme og omhyggelige: Sentries er altid udstillet i enhver rookery. Walrus-synet er svagt, men lugtesansen er veludviklet, og en manns tilgang er meget stærk, så jægere forsøger at omringe besætningen fra lejdsiden.

Ved den mindste fare vågner et ur med et højt roar sine slægtninge og ophidsede giganter haste i en skare i havet, gemmer sig i vandkolonnen og kan uden luft i ca. 10 minutter.

I løbet af denne stampede dør flere individer i et crush og bliver bytte for isbjørne.

Walrus rookery på kysten i Alaska.

Hvad spiser hvalrosser?

Grundlaget for hvalrossalationen består af demersale mollusker: med deres tuske vælger hvalrossen ind i den mudrede bund og løfter op en lang række skaller, som straks gnides med kælvede finner. Skallen synker til bunden, og muslingerne i store mængder spises af hvalrossen. For fuldstændig mætning af hvalrossen er det nødvendigt at spise op til 50 kg bløddyr pr. Dag.

Fra de nederste organismer går krebsdyr og orme også ind i hvalrossens mad. Hvis hovedkomponenterne i kosten ikke er tilgængelige, skal hvalrus være tilfreds med fisk, selvom de ikke kan lide det.

Nogle gange kan walrusser ikke forære carrion. Meget sjældent angriber især store individer sæl og narwhals.

På en så enkel diæt fælder hvalrossen hurtigt og opbygger et lag fedt i 5-10 cm, hvilket ikke kun forbedrer opdriften, men beskytter også dyr mod hypotermi.

Walrus under vand.

Fjender hvalrosser

I de store arktiske lande har walruses kun 2 vigtigste naturlige fjender: isbjørnen og dræberhvalen.

Som en tordenvejr af polarcirklen angriber isbjørnen hvalrossen som en sidste udvej, med en akut mangel på mad. Det er trods alt meget vanskeligt at klare en hvalross på land, og i vand er det praktisk talt urealistisk.

Derfor skal bjørnen tålmodigt spore et gammelt menneske tilbage uden sin mors cub, eller se hvalrossen på polynya og i det øjeblik hvalrossen popper op, stun med et kraftigt tætslag og dræb derefter.

Killerhvaler, der vokser til 8 m længde, i pakker, angriber en gruppe af svømmevalruser, slår flere personer fra besætningen og spiser. Walrus kan flygte, kun i tide for at komme til land eller isflokke.

Og hvalrossens vigtigste fjende er i lang tid. Den barbariske udryddelse af hvalrosser fra amerikanske og europæiske jægere i 18-19 århundrede førte til et kraftigt fald i antallet af befolkninger og en fuldstændig forsvinden fra mange områder af rækken.

De fossile hvalrossestande findes i varmere breddegrader, men det var de mennesker, der kørte hvalrossen til Nordpolen selv, hvor det er meget problematisk for en person at komme igennem.

I dag er hvalrossfiskeri forbudt i henhold til lovene i alle lande, og begrænset jagt inden for en strengt reguleret ramme er kun tilladt for indfødte folk i Norden, herunder Chukchi og Eskimo.

Walrus fiskeri af de oprindelige folk i nord

På trods af videnskabens og teknologiens resultater er livet i mange nordlige lande stadig tæt forbundet med den kommercielle høst af hvaler. De jager walrus i slutningen af ​​sommeren og bruger alle dele af dyret i deres forretning.

Marineret kød er en uerstattelig kilde til protein i vinterperioden og betragtes som en kostføde til aboriginerne. Finder walrus kvass og værner om til forår som en delikatesse. Robust hud går til opførelsen af ​​boliger, monterer både og laver reb. Tarm- og mavemembraner er velegnede til fremstilling af vandtæt tøj. Salo smeltes ned og bruges til opvarmning og belysning af boliger.

En integreret del af folkloren i de fleste samfund er fremstilling af kunsthåndværk og souvenirer fra hvalrossens knogler og tusinder.

Nysgerrige fakta

Окруженные в воде животные самоотверженно защищают себя и своих сородичей до самой смерти: ныряют под шлюпки и пробивают в них бреши, а также переворачивают лодки своими мощными бивнями.

Во времена капитана Кука, мореплаватели в густом тумане могли определить близость берега по реву спаривающихся моржей, слышному за несколько км, и благодаря этому часто спасались от столкновения со льдиной.

Knoglens længde - baculumet, som er placeret i hvalrosspenisen, er ca. 50 cm, hvilket er et absolut rekord blandt pattedyr med hensyn til kropslængde såvel som absolut længde. Takket være denne unikke kendsgerning, blev den voldsomme udtryk "hvalerrod af hvalrossen" født.

Se videoen: KDA - POPSTARS ft Madison Beer, GI-DLE, Jaira Burns. Official Music Video - League of Legends (Kan 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org