Fugle

Pika almindelige

Pin
Send
Share
Send
Send


Udseende og adfærd. En meget lille (betydeligt mindre end en spurv) fugl med en tynd, buet næb, en relativt lang hale og en nedslående farve. Kropslængde 12,5 cm, vægt 7-10 g. Relativt lydløs og ubemærket fugl. Oftest kan pika observeres klatring langs en træstamme, mens fuglen bevæger sig langs den fra bunden og klatrer i en spiral. Forefindes enkeltvis eller parvis, ofte inkluderet i blandede blåögede skoler. Flyver dårligt og modvilligt.

beskrivelse. Mand og kvinde er malet det samme. Den generelle tone i toppen er brunbrun, rødlig i ryggen og nadhvostiya. På den mørke baggrund jævnt fordelt lyse striber, små på hovedet og større på bagsiden. Et lyst øjenbryn er tydeligt synligt, der starter fra bunden af ​​næb og slutter langt bag øjet, faktisk allerede på nakken. Tømmeret og øjet er sorte, og på ørens ørens fjer er der udviklet et skællende mønster af let drop-lignende pestrin. Regningen er moderat lang, tynd, buet nedad. Mandiblen er mørk brun, mandiblen er gullig. På fløjen er et komplekst mønster af kombinationer af sorte, rødbrune og hvide farver. Bunden af ​​kroppen er hvid. Halen er kileformet, rødbrun. Unge fugle ligner meget voksne, men deres farve er generelt dimmere. Overdelen af ​​kroppen ser skællende ud af, at der langs midten af ​​konturfjederne i de øverste, brede lette felter er udviklet med tydelige mørke kanter. I det meste af den pågældende region er den eneste type pika.

Men i det vestlige Kaukasus, langs Sortehavskysten fra Gelendzhik til grænsen til Abkhasien, lever den fælles pika side om side med en slags dobbelt, den kortfistede pika. Man kan pålideligt adskille dem fra hinanden kun ved et sæt tegn, holde fugle i deres hænder eller have fotografier af høj kvalitet. En almindelig pika har et kortere næse, og klør (især på bagfingeren) er længere end de kortfingerede. Den klare øjenbryn af en almindelig pika er hvid, klar og bred, øjenbrynens forkanter fusionerer ofte over bunden af ​​næb. Farven på maven af ​​en almindelig pikha er hvid, uden en rødlig farve på siderne.

Stemmen. En meget vigtig identifikationsfunktion er stemmen, især kaldene af fugle af begge køn og sangen udført af hanen. Opkaldene til en almindelig pika er meget monotont, oftest er det en lang, delikat fløjte "srrrii. "Med en veludtalt" vibrerende "komponent, mindre ofte - korte, staccant græder"disse. "Eller"TII. ". Ofte udgør opkaldene en lang række. Sangen af ​​en almindelig pikasha er en stille, relativt lang, kompleks whistling sætning med en trille i slutningen. De synger aktivt i slutningen af ​​vinteren og i begyndelsen af ​​foråret.

Distribution, status. Palearctic skovzone. I det europæiske Rusland - fra det nordlige taiga til skov-steppe-zonen dækker et isoleret område Kaukasus. De stillesiddende arter, fuglene gør små migreringer. På grund af sin uhåndterlige natur synes pika ikke at være en stor fugl, men i det meste af sin rækkevidde er det en af ​​de fælles skovarter. Pika befolkningstæthed er meget lav i de nordligste og sydlige grænser for dens fordeling såvel som i meget sparsomme skove.

Livsstil. Den beboer forskellige typer af skove, og foretrækker gamle modne træstande, som er et ideelt sted til nestbyggeri og foderbrug. På de steder, hvor rækkevidden af ​​den fælles pikakha overlapper med shortfangles, er commoner mere almindelig i nåle- og blandeskove, ofte på høje højder end den korte filtfugle. I størstedelen af ​​rækken gør de stillesiddende fugle, kun de nordlige og høje bjergbestande, mindre sæsonmæssige bevægelser. Det føder på små insekter og arachnids, som den finder i revets bark og andre hylder i træerne og spiser frøene af fyr og gran. Monogamous visning. Bygningen af ​​redenen starter i slutningen af ​​april eller begyndelsen af ​​maj.

Resten er oftest arrangeret på et træ: I en revne, hul eller en stor kuffert, bag et stykke eksfolieret bark i en højde på 1-16 m over jorden, normalt 1-2,5 m. jorden. Nestens bund er lavet af små kviste, nåle, mos og træfibre - det er bygget af begge medlemmer af parret. En bakke lavet af fjer, uld, lav og spindelvæv fremstilles kun af kvinden. I kobling er der 2-9 hvide med rosa eller brune specklede æg. De kvindelige inkubater, inkubationsperioden er 12-20 dage. Kyllinger på deres hoveder har en tyk mørkegrå ned, munden er gul, og deres næbevalser er gule. Fodring varer 12-19 dage, begge forældre fodrer kyllingerne. Ca. to uger efter at kyllingerne forlod redenet, slår familiefællesskabet ud, og de unge fugle slutter sig til blandede flokke af insektlevende fugle.

Pika eller almindelig pika (Certhia familiaris)

udseende

Halsbeklædningen er meget hård og forked. Fuglen hviler på den, når den klatrer op i en lodret træstamme. Kropslængden er 12 cm, vægten er fra 7 til 13 g. Den øvre torso er lysebrun med mørke pletter. Halen er brun, maven er lysegrå. Næbet er langt og smidigt bøjet ned.

Reproduktion og levetid

Repræsentanter for arten lever i skoven og klatrer kuffertene smukt. I midten af ​​foråret begynder kvinden at bygge en rede. Hun gør det i en lille hul eller dyb splittelse af cortex. Bakken selv er lagt ud af tørre grene, og indeni er den foret med uld og fjer. Æggene lægges i begyndelsen af ​​maj. De er meget små og er 1,5 cm i diameter. Hoved baggrunden er hvid, fortyndet med brune pletter. I æglæggende indeholder normalt 6-7 æg. I sydlige områder producerer fugle 2 koblinger pr. Sæson. I de nordlige områder er der kun 1 kobling.

Inkubationsperioden varer 2 uger. Efter endnu 2 uger forlader kyllingerne redenet og begynder at krybe langs bagagerummet. På fløjen bliver de 3 uger efter fødslen. Livslængden i naturen er 2-3 år. Under favorable forhold lever repræsentanter for arten til 8 år.

Adfærd og ernæring

Denne fugl er et stillesiddende liv. Fødevarer kommer i bark af træer, jorden går ned ekstremt sjældent. Ved 70% består det af insekter. Disse er brochurer, bladlus, larver, møller, weevils, edderkopper, forskellige larver, krakkere. Man kan sige, at den fælles pika er en skovhelsepersonale, da det ødelægger forskellige skadedyr. Fra plantefoder fodrer det primært på frø, der falder ud af koner af nåletræer. Fuglen opfører sig stille, holder stille, så det er meget svært at opdage det. Langs stammen af ​​et træ flytter sig normalt i en spiral og kigger efter insekter i træbarken.

Denne art indtager et stort område. Antallet af fugle i Europa alene anslås til 15-20 millioner individer. Men derudover er der stadig et kæmpe område i Asien. Så vi kan konkludere, at befolkningen ikke er truet.

Hvad der spiser

Den fælles pika finder et sted, der passer til en reden, og en rig fødevarekilde i skovene, parkerne, på floderne og i haver med gamle nåletræer.

Pikens næb er tyndt og buet som en segl, så det når let insekter og deres æg skjules i de smalle sprækker mellem barken. Her finder pika også andre hvirvelløse dyr. Fuglen foder på edderkopper, dipteraner, hymenoptera, sommerfuglefugle og bedbugs, men hovedparten af ​​dens kost er sammensat af kugler og bladbagler.

Og mest af alt liker pika at spise larverne af forskellige typer af biller.

I modsætning til spætte kan pika ikke gøre en indsats, og at få mad. Træk et insekt fra under barken, hviler det stærkt mod halefjederne i bagagerummet og tager bytte fra hulrummet.

Om vinteren er pikasmenuen genopfyldt af nogle typer frø, hovedsageligt nåletræ frø. Denne fugl søger systematisk en træstamme fra bunden til toppen. Hvis pika finder et for "produktivt" træ, vender det tilbage til det flere gange til en anden inspektion.

LIVSSTIL

Den fælles pika er dårlig og flyver lidt. Som regel flyver fuglen kun fra et træs krone til foden af ​​en anden og hopper på stammen af ​​et nyt træ.

På søgen efter mad bevæger pika sig opad i en spiral, mens den hviler på stammen af ​​et træ med hale og vinger. Ofte udforsker fuglen undersiden af ​​grene.

Med sine lange buede kløer klæber den fælles pika meget tæt på træets bark. Fløjter bor enkeltvis, men i efteråret samles de sammen i fælles flokke med andre fuglearter, såsom titmouses. Det sker, at nogle gange i kolde vintre op til femten fugle sidder sammen og varme hinanden med varmen af ​​deres kroppe.

Fra efteråret rejser disse fugle på steder, hvor der er træer - i parker, haver og skove. Men resten af ​​året beskytter den almindelige pika aktivt sit plot og natten over fra enhver ubudne.

Disse fugle sover normalt i revnerne under barken, ofte i nestkasser, der har en lille indgang.

REPRODUKTION

Hanen begynder at pleje kvinden i begyndelsen af ​​april. Han forfølger sin udvalgt i luften eller kører med den langs en træstamme. Hanen giver sine stykker mad og synger kontinuerligt. Under ekteskapsritualet skælver begge partners vinger karakteristisk.

I Centraleuropa opdrætter den fælles pika indtil juni og har ofte tid til at vokse to kød. Forældre bygger en rede sammen. Det er normalt placeret bag barken, der er flyttet væk fra bagagerummet eller i en forfalsket træhule. Nogle gange er redenen placeret i tykt vedbend på væggen af ​​en bygning. Nestet af pikas er unøjagtigt, bygget af små kviste, foret indeni med blade af græs, fjer og dyrehår.

Kvinden lægger flere hvide æg med lys rødbrune pletter og inkuberer dem i 2 uger. Forældre fodrer juveniler sammen. Unge kyllinger forlade redenet om 16-17 dage.

FØDEVARER BEMÆRKNINGER

Fælles pika forekommer næsten i hele Europa, normalt i nåletræer, men lever også i blandede skove og parker, hvor der er gamle nåletræer. Denne fugl er frygtløs - hvis en almindelig pika søger efter mad, løber den ikke væk, selv efter at have set en person. På flugt fra en kort afstand kan du se lyse striber på sine vinger. Om vinteren kan denne fugl tiltrækkes til et bestemt fodringssted ved at smøre en blanding af oksekotelet og blød mad til insektlevende fugle på barken af ​​et nåletræ. Om sommeren kan du hænge et lille hus, hvor en almindelig pika sandsynligvis vil gøre en rede. Nogle mennesker forvirrer pikaen med en nuthatch på grund af lignende opførsel på en træstamme.

INTERESSERENDE FAKTA, INFORMATION.

  • Sang almindelige pikas består af to triller, hvoraf den første er altid en størrelsesorden højere end den anden.
  • Mens de bevæger sig langs bagagerummet, anvender den fælles pika halen som en støtte, derfor bliver halen over tid så skræmmende og slettet, at fjerene på den falder ud og ændres oftere end en gang om året.
  • Femten almindelige pika blev fundet under taget af en skovhytte, der samlet sig i et stramt snoet. Det viser sig således, at fuglene var beskyttet mod koldt og dårligt vejr.
  • En almindelig pika minder om en mus, ikke kun ved utrætteligt at løbe rundt på bagagerummet, men også af dets lyde - en høj, skarp squeak.

KARAKTERISTISKE FUNKTIONER AF ORIENTAL FØDEVARER. BESKRIVELSE

Æglægning: fra 4 til 8 (sædvanligvis 6) hvid med rødbrune pletter af æg med en tydelig synlig stump ende.

flyvning: ujævn. Fuglen flyver som om sidelæns. Gedde flyver kun for korte afstande. Under flyvningen er hvide striber på vingerne tydeligt synlige.

næb: lang, sigte buet.

fjerdragt: Bagparten af ​​fuglen er gråbrun med hvide pletter. Maven og striberne under øjnene er silkeagtige hvide. Unge fugle er grå, de har flere hvide pletter på kroppens dorsale side.

hale: længe, ​​forked, pegede. Den forkede hale ende er tydeligt synlig under flyvningen. Halen spiller en vigtig rolle under fuglens bevægelse langs en træstamme.


- Habitat af fælles pikas

Hvor den bor

Fælles pika fører en stillesiddende livsstil. Det findes i territorium fra Vesteuropa gennem Central- og Østeuropa og Asien til Himalaya og Japan.

BESKYTTELSE OG PRESERVATION

På trods af det store antal døde rottne træer, som fuglen anvender som en høstplads, finder den fælles pika nye huse, hvor det hurtigt afregnes.

Pika almindelige. Fugle af Brateevograd. Video (00:00:49)

Nestingen af ​​denne fugl i Brateevo og Marino er ikke bemærket, men det er muligt, at de eksisterer. De ses ofte under sæsonflyvninger. Nogle af dem forbliver i vinterkvarteret i Mariinsky forladte anløbsbro nær den tidligere sandgård og på den modsatte bred i Brateevskaya floodplain.

Habitat og habitat

Gedde er en fugl, der fører en stillesiddende, mindre ofte nomadisk livsstil. Det er almindeligt i Europa. Samt i Nordasien, Canada og Amerika (USA). I Rusland kan pikuha findes i den europæiske del, lige fra Arkhangelsk og slutter med Krim og Kaukasus. Denne fugl findes ikke kun i steppe og på steder, hvor træer ikke vokser. Under vandreturen kan man flyve langt ud over hekkestrækningen. Ofte findes i små byer. I Asien findes pika i det sibiriske skovbælte øst for Sakhalin og Okhotskhavet syd for Tien Shan, Mongoliet, Nordiran og Kasakhstan.

Det foretrækker løvfældende, nåletræ og blandeskove. Pika som gamle træer. I høstperioden vælger den gamle løvfældende og blandede skove. Mindre almindeligt kan det ses i nåletræer. Under vandring sker der i haver, parker, lunde - hvor træer vokser.

Hvad ser en pika fugl ud?

Bagsiden af ​​roben er grå eller brun-rød, med blegne hvide pletter. Læn og overhale er gråbrune. Belly hvid, silkeagtig. Flyvinger er lysebrune med små lyse pletter. Styring - samme farve, men de har lyse kanter og naststvolya.

Næse brunt på toppen og lysere nedenfor. Brun iris. Benene er af samme farve, men med en gråtoning. Unge pikas har runde pletter på ryggen og langstrakte hos voksne. Farven på den unge er lysere, og maven er gullig.

De vigtigste madpikas - insekter og edderkopper. De fleste fugle spiser diptera, edderkopper og biller. De fleste elsker weevils. Også i pikas diæt er der bladleder, larver, kryber, bedbugs, møller, væv og andre skov skadedyr. Fugle foder på frø, men hovedsagelig fra nåletræer og om vinteren. På jagt efter mad søger disse fugle på stammen af ​​et træ uden at tabe en enkelt revne. Hvis træet har en masse mad, kan pika vende tilbage til det flere gange.

Om vinteren kan denne fugl trænes til midlertidigt et fodringssted, hvis du smører blød mad og oksekød talg på barken. Om sommeren er der et lille hus, hvor der løbende er mad.

Pika fugl: avl beskrivelse

Parringsperioden på pika begynder i marts. På dette tidspunkt kan du se mænds kampe og hvordan de synger. Reder bygger pikas begynder senere. Først skal du omhyggeligt vælge et sted. Pikas foretrækker smalle huler eller løs bark. Men reden er altid placeret lavt fra jorden.

Skadedyr bygge rede fra otte til tolv dage. Men kun kvinder fremstiller det for sig selv, mænd er ligeglad med deres afkom. Bundens bund har normalt en løs platform og består af barkstykker og tynde grene. De løber ind i hulernes vægge. Det viser sig, at redenen ikke ligger i den, men bliver stærkere i midten. Ovenfor er boligen bygget af bastfibre, blandet med små stykker bark, lav, træ og bundt af mos. Inde er den foret af mange små fjer med en blanding af uld, spindelvæv, kokoner af insekter.

Den fælles pika lægger fem til syv æg. Otte eller ni er yderst sjældne. Æggene er rødbrune, med prikker og pletter. De er mest i den stumpe ende. Nogle gange i koblingen er der hvide æg med næppe mærkbar lyserød spotting.

Kvinden inkuberer koblingen fra 13 til 15 dage. Efter fødslen forbliver kyllingerne i reden for samme tid. Kvinder fodrer dem med edderkopper og små insekter. Kyllinger af den første kobling begynder at flyve i maj-juni. Fra andet - i juni og juli. Efter at have styrket, begynder kyllingerne at vandre, men ikke flyver væk fra reden.

Gedde - en fugl smelter i det første år af livet. Det begynder at ændre fjerdragt i juli. Slutter smelt i september. I gamle fugle varer denne periode fra juni til august. Og den første til at ændre kontur store vinger. Små - senere, i slutningen af ​​smeltet. Efter at fjerkræet ændres, bliver det lysere. Og fjerens farve bliver rød.

Underarter og skiftende tegn

Gedde - en fugl med geografisk variabilitet. Dette manifesteres i kroppens størrelse og en ændring i fjerens farve i den øverste halvdel af kroppen. Men det kan være sæsonbestemt eller individuelt. Og dette komplicerer i høj grad bestemmelsen af ​​geografiske arter. Nu er der tolv. Forskellene mellem dem er ubetydelige, og det kan være meget svært at skelne dem.

I England og Irland er farve pika mørkere end i Vesteuropa. I Japan - med en udtalt rød skygge. Sangningen af ​​forskellige underarter er også anderledes. Dybest set er deres trille høj og langvarig med korte pauser. Det er for hende, at fuglen har fået et sådant navn.

Pikas livsstil

Den fælles pika er lille og flyver ikke godt. В основном это только перелеты от одного дерева к подножию другого. Благодаря длинным и изогнутым коготкам эта птица за кору держится очень крепко. Живут пищухи в основном разрозненно. Они одиночки. Но когда наступает осень, объединяются в стаи. Причем с другими видами птиц. Например, с синицами.

В холода они могут сидеть в плотном кольце из 10-15 птиц, согреваясь. Осенью пищухи выискивают места с большим количеством деревьев – парки, скверы, леса. Но в остальные сезоны у птиц существуют свои участки питания и ночевки, которые они воинственно защищают.

Пищуха – птица бесстрашная. Når hun er på udkig efter mad, vil hun ikke flyve væk selv efter at have set en person.

Hun kan endda synge. Sandt nok, hendes trille-dobbelt, der ligner piercing squeak. Den anden er altid lavere end den første.

Da pikas hale tjener som støtte, når man søger efter mad, bliver det med tiden slettet, fjerene bliver rystede. Derfor kaster halen af ​​denne fugl oftere end resten af ​​fjerkræet.

At finde en pika er ikke let. Hun holder altid stille, og farven på hendes fjerdragt maskerer godt. Men nogle gange kan man se noget i sneen, der stadig kan hoppe på det. Griper byttet, hun skynder sig igen til bagagerummet.

Med slutningen af ​​vinteren bliver pika mere energisk, livlig. Det begynder at krybe langs kufferne meget hurtigere, og endda kæmper når man møder med kongenere.

Lyt til almindelige pikas stemme

https://animalreader.ru/wp-content/uploads/2014/10/pishuha-amerikanskaya-certhia-americana-114kb.mp3
Fra plantefødevarer bruger pikas frø af koner af nåletræer. En pika er meget stille, så det er svært at bemærke. Leder efter insekter flytter disse fugle langs bagagerummet i en spiral.

Se videoen: SOUREST GIANT CANDY IN THE WORLD CHALLENGE!! Warheads, Toxic Waste EXTREMELY DANGEROUS (Kan 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org