Dyr

Fox (ræv)

Pin
Send
Share
Send
Send


Ræven er en meget smuk rovdyr med en lang buskhale. Hendes næse er lang og smal, og hendes øjne er meget vanskelige. I størrelse ligner denne rovdyr en hund. Fox farve varierer fra brændende rød til grå. I steppe er den grå-gul, og i nord er den næsten rød. En sølvrev er en almindelig ræv med små afvigelser fra den sædvanlige farve. Pelsen af ​​disse dyr betragtes som de smukkeste, så de har længe været opdrættet på gårde.

Hvor bor dette rovdyr? Fox bor i Asien, Amerika, Europa og endda i Afrika. Hun tilpasser sig perfekt til forskellige forhold. Fox er et snedig dyr. Hun kan hengive sig i forskellige tricks for at få sig til live.

Diet rovdyr

Og hvilken ræv spiser? Selv om hun er en rovdyr, indeholder hendes kost en række fødevarer. Selvfølgelig er kød grundlaget for dets ernæring.

Bemærk at listen over fødevarer af dette dyr omfatter mere end 350 sorter af små pattedyr, forskellige gnavere (især fra familien af ​​volene) og fugle.

Fox vinter ration

Hvad spiser ræven om vinteren, og hvordan får den sit bytte? Ifølge eksperternes forskning bor den største population af ræve, hvor der er et stort antal føle repræsentanter. Sådanne gnavere er den mest tilgængelige type mad, især i vintersæsonen, når det er sværest at få mad.

Jagtrev på markmus er en meget interessant proces. Fox bevæger sig stille gennem sneen og lytter til sit potentielle offers slør. Efter at have opdaget gnaveren og beregne dens placering, dykker han hurtigt ind i sneen med sin næse og hjælper sig til at nå rovet med sine poter.

Hovedrollen i denne sag er tildelt overraskelsesfaktoren, fordi musen til trods for sin fremragende hørelse ikke altid kan forudse, hvad en ræv vil se ud, med det resultat, at den ikke har tid til at skjule sig fra rovdyrens tænder.

For nylig er zoologer kommet op med et begreb, der karakteriserer denne proces, musemuskel.

En ræv i skoven om vinteren omkaster skovplantagerne på jagt efter faldne fugle, reservoirernes bredder, og det presser heller ikke affald og skarphed.

I deres naturlige habitat er rævens fødevarebase harer, de førnævnte mus og andre små gnavere. Desuden regulerer denne rovdyr med stor fornøjelse fuglen. Evnen til at flyve undgår tæver og kløer i ræven. I fare er æg og kyllinger, der endnu ikke har lært at fladte som deres forældre.

Foxens byttedyr kan enten være en lille fugl eller en stor, for eksempel skovl eller vildgæs. Hovedrollen på rovdyret på jagt efter mad er hendes følsomme næse, som lugter som en gnaver eller andet bytte i tilstrækkelig store afstande.

Nogle ræve, på trods af at de frygter menneskelige levesteder (landsbyer mv.), Beslutter stadig at besøge kyllingekoteletterne i bosættelserne i nærheden af ​​skoven. Om natten eller i sene aften trænger de ind i laden, tag f.eks. Kyllingen i halsen og transporter den hurtigt til skoven.

Selvfølgelig bestemmer rovdyr sjældent en sådan farlig manøvre, som regel sker det om vinteren, når det er meget svært at få mad.

Hvilken ræv spiser i skoven? Harer. Disse dyr indtager et vigtigt sted i rævens kost. Det enkleste byttedyr er selvfølgelig de harer, der endnu ikke har lært, hvordan man udvikler tilstrækkelig fart i et forsøg på at flygte fra det rovende dyr. Fox, der finder et harehul, kan straks ødelægge alt kuld.

Foragt ikke disse rovdyr og ligene af gnavere i tilfælde af hare mora. Nogle repræsentanter er ikke bange for at angribe endnu større dyr, f.eks. Rådyr.

Kosten af ​​rovdyr i ørkenen

Hvad fodrer en ræv, der lever i ørken og halvtone zoner? Grundlaget for kosten er reptiler (ikke-giftige slanger, firben og andre). I Canada, i den nordøstlige del af landet har zoologer gentagne gange observeret, hvordan ræv fangede fisk fra laksfamilien fra vandlegemer, selvom de ikke var i live, men døde. Om sommeren kan disse rovdyr med stor glæde spise store bugs, larver og andre insekter. Efter regnen samler de regnorm.

Mad i taigaen

Hvilken ræv spiser i taigaen? På sådanne steder er rovdyret meget svært at overleve, da der er lille bytte. I tundra-zonen spiser rovdyret passeriner, grouse og mindre ofte ænderfugle. Desuden jager den rødhårede snyde på små gnavere. Som regel lever nogle ræve i taigaen, da det er svært at overleve her. Disse rovdyr foretrækker at bosætte sig i steppe-zonen på åbne steder, sletter og i kløfter.

Plantemad

Hvilken ræv spiser, ud over alle ovenstående? Plantemad er også til stede i disse dyrs kost. Som regel forbruges de røde rovdyr, der bor i de sydlige regioner. De foretrækker bær (især blåbær, lingonberries) og frugt samt nogle vegetative dele af spiselige planter.

Bemærk, at denne mad er snarere et supplement til den vigtigste kost, det bliver aldrig hovedretter i kosten, fordi ræven er en rovdyr i naturen, hvilket betyder en kødædende.

Hvilken ræv spiser i foråret-sommeren?

På dette tidspunkt af året har ræve især brug for god ernæring og et stort antal bytte. Efter alt er nu i deres omsorg unge. I slutningen af ​​marts er babyer født efter en otte måneders graviditet. Som regel er fem eller seks små ræve født. De første 1,5 måneder, den unge fodres med modermælk. I en alder af to uger ses babyerne allerede, så begynder en periode med hurtig udvikling i slutningen af ​​april eller i begyndelsen af ​​maj, at de kryber ud af hullet, leger med hinanden og charteret, passer på græsset og ligger stille og suger solen op. Samtidig lærer forældre små ræve til almindelig mad, de bringer levende bytte, så de unge føler spændingen ved at jage efter sådan mad.

Pas på afkomene kan skubbe reven for at angribe det store dyr, hvilket er svært at overvinde. Forskere har dokumenterede tilfælde, når dette rovdyr har biet en svane.

Ræven kommer meget ofte op med meget originale måder at få mad på. For eksempel blev det bemærket, at rovdyrene på en sikker afstand følger traktorploven, som åbner banen om natten. Det viste sig, at rævene fangede volerne på en sådan måde, hvis huler åbnede under pløjningsprocessen. Med denne rovdyrs utilsigtede død (dyret faldt under en plov) så folk i maven så mange som seksten gnavere. Denne observation har gjort det muligt for forskere at konkludere, at gnavere er grundlaget for rævens kost.

Foder ræve derhjemme

Wild Fox kan der høster og hjemme, men for dette er det nødvendigt at skabe særlige betingelser for det, samt at sikre korrekt ernæring. Den bedste mulighed for at holde en sådan rovdyr er et friluftsbure, hvor der vil være et hus til hvile og søvn af dyret. Lad os nu tale om fodring.

Selv om ræven er et altomfødt dyr, men hjemme er det bedre at fodre det med højkvalitets hundemad og til at supplere en sådan kost med frugt og bær.

Lille konklusion

Nu ved du, hvad en ræv fodrer om om vinteren, foråret og på andre tidspunkter af året. Vi har også gennemgået denne rovdyrs kost i taigaen og skoven. Som du kan se, rækker foder i naturen som regel afhængig af dens habitat. Selvom grunden til dens kost er altid små pattedyr, og plante mad og insekter kun tjener som et supplement.

Fox (ræv): beskrivelse, karakteristika, fotos

Afhængigt af arten varierer rævstørrelsen fra 18 cm (ved hæklen) til 90 cm, og ræven vejer fra 0,7 kg (ved fenek) til 10 kg. Revene har et karakteristisk generisk tegn - en slank langstrakt krop med ret korte lemmer, et lidt langstrakt ansigt og hale.

Foxens fluffede hale tjener som en slags stabilisator i løbet af løbet, og i vinterkulden bruges den til yderligere beskyttelse mod frost.

Længden af ​​rævhalen afhænger af arten. Ved fenek, det når 20-30 cm. Hale længden af ​​en almindelig ræv er 40-60 cm.

Foxes stole mere på berøring og lugt end på synet. De har en følsom lugtesans og fremragende hørelse.

Deres ører er ret store, trekantede, lidt langstrakte, med en skarp spids. De største ører er i en fennec (op til 15 cm i højden) og en stor ræv (op til 13 cm i højden).

Fox med store ører (fenek)

Dyresyn, tilpasset den natlige livsstil, gør det muligt for slægtsmedlemmer at reagere godt på bevægelse, men rævets øje med lodrette elever er ikke egnet til farvegenkendelse.

I alt har ræven 42 tænder, bortset fra en storrevne ræv, hvor 48 tænder vokser.

Tætheden og længden af ​​disse rovdyrs hår afhænger af årstid og klimatiske forhold. Om vinteren og i områder med hårde vejrforhold bliver foxplommen tyk og fluffy, om sommeren reducerer fluffiness og længden af ​​frakken.

Rævens farve kan være sand, rød, gullig, brun med sorte eller hvide markeringer. I nogle arter kan pelsfarven være næsten hvid eller sortbrun. I nordlige breddegrader er ræve større og lysere i farve, i sydlige lande er ræve dimmer og størrelser af dyr er mindre.

Når man forfølger et offer eller i tilfælde af fare, kan ræven løbe op til 50 km / t. I parringssæsonen kan ræve gøre barkende lyde.

En rævs liv i naturlige forhold varierer fra 3 til 10 år, men ræven lever i fangenskab op til 25 år.

Fox klassifikation

I hundefamilien (ulv, hund) er der flere slægter, som omfatter forskellige typer ræve:

  • Maikongi (lat. Cerdocyon)
    • Maikong, savanna ræv (lat. Cerdocyon thous)
  • Små ræve (lat. Atelocynus)
    • Lille ræv (lat. Atelocynus microtis)
  • Større ræve (lat. Otocyon)
    • Big eared Fox (lat. Otocyon megalotis)
  • Sydamerikanske ræve (lat. Lycalopex)
    • Andesfox (lat. Lycalopex culpaeus)
    • South American Fox (Lat. Lycalopex griseus)
    • Darwin ræv (lat. Lycalopex fulvipes)
    • Paraguay ræv (lat. Lycalopex gymnocercus)
    • Brasiliansk ræv (lat. Lycalopex vetulus)
    • Sekuranskaya ræv (lat. Lycalopex sechurae)
  • Grå ræve (lat. Urocyon)
    • Grå ræv (lat. Urocyon cinereoargenteus)
    • Island Fox (lat. Urocyon littoralis)
  • Foxes (lat. vulpes)
    • Fælles eller rød ræv (lat. Vulpes vulpes)
    • American Fox (Lat. Tulipaner macrotis)
    • Afghanske ræv (lat. Tulipaner cana)
    • Afrikansk ræv (lat. Vulpes pallida)
    • Bengal ræv (indisk) (latin Tulipaner bengalensis)
    • Korsak, steppe ræv (lat. Tulip corsac)
    • American Corsac (lat. Tulip velox)
    • Sand Fox (lat. Vulpes rueppelli)
    • Tibetansk ræv (lat. Vulpes ferrilata)
    • Fenech (lat. Tulipaner zerda, Fennecus zerda)
    • Sydafrikanske ræv (lat. Tulipaner chama)

Fox arter, navne og billeder

Følgende er en kort beskrivelse af flere sorter af ræve:

  • Fælles ræv (rød ræv) (lat. Vulpes vulpes)

Det største medlem af rækken slægten. Foxen vejer op til 10 kg, og længden af ​​kroppen sammen med halen er 150 cm. Afhængigt af boligområdet kan rævfarverne afvige noget i tonal rigdom, men hovedfarven på ryggen og siderne forbliver lys rød og maven er hvid. Sorte strømper kan ses tydeligt på benene. Et karakteristisk træk ved den fælles ræv er den hvide spids af halen og mørke, næsten sorte ører.

Habitat omfatter hele Europa, Nordafrika, Asien (fra Indien til det sydlige Kina), Nordamerika og Australien.

Repræsentanter for denne rævfamilie er glade for at spise feltmus, kaniner og ung rådyr, og ved en passende mulighed ødelægger de rejer af gæs og skovl, foder på carrion, biller og insektlarver. Overraskende er den røde ræv en hård kampmand af havreafgrøder: I mangel af kødmenuen angriber den kornmarken, der forårsager skader på den.

  • American Fox (Lat.vulpesMacrotis)

Et rovdyr af mellemstørrelse. Længden af ​​rævets krop varierer fra 37 cm til 50 cm, halen når en længde på 32 cm, vægten af ​​en voksen ræv varierer mellem 1,9 kg (til kvinden) - 2,2 kg (til hanen). Bagsiden af ​​dyret er malet i gul-grå eller hvide toner, og siderne - i gulbrune. Særlige træk ved denne rævfugl er den hvide mave og den svarte spids af halen. Næsens laterale overflade og de følsomme whiskers er mørkebrune eller sorte. Hårlængden af ​​pelsdækslet overstiger ikke 50 mm.

Fox bor i de sydvestlige ørkener i USA og nord for Mexico, feeds på harer og gnavere (kænguru jumpers).

  • Afghanske ræv (Bukhara, Balochistan ræv)(Lat.vulpescana)

Et lille dyr tilhørende hundens familie. Længden af ​​ræven overstiger ikke 0,5 meter. Længden af ​​halen er 33-41 cm. En rævs vægt ligger mellem 1,5 og 3 kg. Bukhara Fox adskiller sig fra andre rævarter ved sine ret store ører, hvis højde når 9 cm, og mørke striber løber fra overlæben til øjnene. Om vinteren får foxens hår på bagsiden og siderne en rig brunbrun farve med individuelle sorte vagt hår. Om sommeren falder dens intensitet, og den hvide farve i halsen, brystet og maven forbliver uændret. Den afghanske ræv har ikke noget hår på overfladen af ​​potefladerne, hvilket beskytter andre ørkenrev fra rødt-varmt sand.

Rævens vigtigste levested er østlige Iran, Afghanistan og Hindustans territorium. Sjældent fundet i Egypten, Turkmenistan, De Forenede Arabiske Emirater, Pakistan. Den afghanske ræv er et omnivorøst dyr. Med appetitten absorberer johannesbrød, mus og gophers, nægter ikke vegetarmenuen.

  • Afrikanske ræv(Lat. Vulpes pallida)

Det har et udseende svarende til en rød ræv (lat. Vulpes vulpes) har imidlertid en mere beskeden størrelse. Den samlede længde af rævets krop sammen med halen overskrider ikke 70-75 cm, og vægten når sjældent 3,5-3,6 kg. I modsætning til den fælles ræv har hendes afrikanske fætter længere ben og ører. Farven på ryggen, ben og halen med en sort spids er rød med en brunfarve, og næse og mund er hvide. Hos voksne er en sort bezel tydeligt synlig omkring øjnene, og en strimmel mørkfarvet pels løber langs højderyggen.

Den afrikanske ræv bor i Afrikas lande - det kan ofte ses i Senegal, Sudan og i Somalia. Food Fox består af både dyr (små gnavere, firben) og fra plantekomponenter.

  • Bengal ræv (indisk ræv)(Lat.vulpesbengalensis)

Denne rævfigur er karakteriseret ved mellemstørrelse. Voksens højde er højst 28-30 cm, rævets vægt varierer fra 1,8 til 3,2 kg, og den maksimale kropslængde når 60 cm. En rævens halelængde med en sort spids når sjældent 28 cm. Uld, som danner hårlinjen , kort og glat. Den er malet i forskellige nuancer af sandbrun eller rødbrun farve.

Dyret lever i foden af ​​Himalaya, føles godt i Indien og i Bangladesh og Nepal. I menuen med indisk ræv er der altid et sted for søde frugter, men der er fortrinsvis givet øgler, fugleæg, mus, insekter.

  • Korsak, steppe ræv(Lat.vulpesCORSAC)

Det har en fjern lighed med en almindelig ræv, men i modsætning til den har repræsentanterne for denne rævfugle et kortere spidst næse, store brede ører og længere ben. Kroppens længde på en voksen corsac er 0,5-0,6 m, og ræven vejer fra 4 til 6 kg. Farven på ryggen, siderne og halen af ​​ræven er grå, nogle gange med rød eller rød farvetone, og maven er gullig eller hvid. Et karakteristisk træk ved denne art er den lyse farve på hagen og underlæben, såvel som den mørkebrune eller sorte farve på spidsen af ​​halen.

Steppe ræv bor i mange lande: fra Sydøst Europa til Asien, herunder Iran, Kasakhstan, Mongoliet, Afghanistan og Aserbajdsjan. Ofte findes i Kaukasus og Uraler, bor på Don og i den lavere Volga-region.

Steppe ræve foder på gnavere (voles, jerboer, mus), ødelægge reden, jage fugleæg, angribe undertiden pindsvin og harer. Der er praktisk taget ingen planteføde i Steppe Fox.

  • Amerikansk Corsac, dværg agile ræv, prærie ræv(Lat.vulpesVelox)

Den lille ræv er torso-lang fra 37 til 53 cm og vejer fra 2 til 3 kg. Dyrets højde ved manken når sjældent 0,3 m, og hale længden er 35 cm. Den karakteristiske lysegrå farve på den tykke korte rævskind på siderne og tilbage i sommeren får en udtalt rød skygge med rødbrunbrun. Rævenes hals og mave har en lysere skygge. Også de sorte mærker på begge sider af den følsomme næse og den mørke spids af halen tjener som et særligt træk ved den amerikanske corsac.

Dværgfanen lever i områder af sletter og halvøken og har praktisk talt ingen territoriel binding.

Ræven feeds på mus, kaniner, elsker at feste på johannesbrød og græshoppe, det vil ikke give op med den løv, der er tilbage fra byttet af bedre rovdyr.

  • Sand Fox(Lat.vulpesrueppelli)

Dyret har karakteristiske store, brede ører og poter, hvis puder er beskyttet mod det varme sand ved en tyk pels. I modsætning til de fleste slægtninge er repræsentanter for denne rævfamilie veludviklet ikke kun hørelse og lugt, men også vision. Den blegbrune farve på ryggen, halen og siderne med separate hvide beskyttelseshår tjener til ræven med en god camouflagefarve i forhold til sand- og stenplaceringer i levestederne. Vægten af ​​voksne dyr når sjældent 3,5-3,6 kg, og rævets krop, sammen med halen, overstiger ikke 85-90 cm.

Песчаная лиса живет в пустынной местности. Многочисленные популяции встречаются в песках пустыни Сахары – от Марокко и знойного Египта до Сомали и Туниса.

Питается песчаная лисица не слишком разнообразно, что связано со средой обитания. В пищу лисы входят ящерицы, тушканчики и мыши, пауки и скорпионы, которых животное абсолютно не боится и ловко поглощает.

  • Tibetansk ræv(Lat.vulpesferrilata)

Dyret vokser til størrelsen 60-70 cm og vejer ca. 5 kg. Den rustne brune eller brændende røde farve på bagsiden, som gradvist bliver til en lysegrå farve på siderne og en hvid mave, giver indtryk af, at striber løber langs rævets krop. Fox pels er tykkere og længere end andre arter.

Foxen bor på det tibetanske plateaus territorium, er mindre almindelig i det nordlige Indien, Nepal og i nogle provinser i Kina.

Den tibetanske ræves mad er forskelligartet, men grunden er pika (senostavki), selvom ræven med glæde fanger mus og harer, ikke suger fuglen og dens æg, spiser firben og søde bær.

Dette er den mindste ræv i verden. Højden af ​​voksne dyr på skibet er kun 18-22 cm med en kropslængde på ca. 40 cm og vægt op til 1,5 kg. Fox fenek er ejeren af ​​de største ører blandt repræsentanter for slægten. Ørenes længde når 15 cm. Overfladen af ​​puderne på rævens poter er pubescent, som gør det muligt for dyret at stille stille langs det varme sand. Dyrets mave er malet hvidt, og ryggen og siderne i forskellige nuancer af rød eller fawn. Spidsen af ​​rævens fluffy hale er sort. I modsætning til andre slægtninge, der producerer lyde efter behov, kommuniserer ræv af denne art ofte med hinanden ved hjælp af gøen, grøling og også hylende lyde.

Feneks lever hovedsagelig på delstaten Sahara, men ganske ofte kan denne ræv ses i Marokko, på Sinai og Arabiske Peninsulas, nær Chad-søen og i Sudan.

Fenech er en altærende ræv: den jager gnavere og småfugle, spiser græshopper og firben, giver ikke rødderne af planter og deres søde frugter.

  • Sydafrikanske ræv (lat. Tulipaner chama)

Helt stort dyr med en masse på 3,5 til 5 kg og en kropslængde på 45 til 60 cm. Halen er 30-40 cm lang. Ræven er farvet fra gråt med en sølvfarvet skygge til næsten sort på bagsiden og grå med en gullig skygge på maven.

Fox lever udelukkende i sydafrikanske lande, især store befolkninger findes i Angola og Zimbabwe.

Omnivorous arter: små gnavere, firben, lavnestende fugle og deres æg, carrion og endda madskum, som dyret finder, når de går ind i private værfter eller lossepladser, går til mad.

  • Maikong, savanna ræv, ridset ræv (lat. Cerdocyon thous)

Arten har en kropslængde fra 60 til 70 cm, en rævens hale når 30 cm, ræven vejer 5-8 kg. Højden af ​​Maikong på skibet er 50 cm. Farven er brun-grå med brune pletter på næse og poter. Farven på hals og mave kan være grå, hvid eller forskellige nuancer af gul. Spidsen af ​​ørerne og halen af ​​ræven er sort. Benene af Maikong er korte og stærke, halen er fluffy og lang. Vægten af ​​en voksen Maikong når 4,5-7,7 kg. Kropslængde er ca. 64,3 cm, hale længde er 28,5 cm.

Maykong beboer Sydamerika. Savanna ræv feeds på krabber og krebsdyr, firben, fisk, frøer, insekter, skildpadderæg og spiser undertiden bær, frugt og grøntsager, såsom bananer, figner og mango.

  • Big eared Fox (lat. Otocyon megalotis)

Dyret har uforholdsmæssigt store ører og når 13 cm i højden. Foxens kropslængde når 45-65 cm, hale længden er 25-35 cm. Foxens vægt varierer mellem 3-5,3 kg. Dyrets bagben har 4 fingre, forsiden - femfingret. Dyrets farve er normalt grå-gul med brune, grå eller gule pletter. Maven og halsen af ​​en ræv har en lysere skygge. Spidserne på pote og ører er mørke, der er en sort stribe på halen, den samme strimmel er på rævens næse. Denne rævfamilie adskiller sig fra andre arter ved tilstedeværelsen af ​​48 tænder (for resten af ​​slægten kun 42 tænder).

Fox bor i det sydlige og østlige Afrika: i Etiopien, Sudan, Tanzania, Angola, Zambia, Sydafrika.

Den vigtigste mad i ræven er termitter, biller og græshoppe. Nogle gange spiser dyret fugleæg, firben, små gnavere, vegetabilsk mad.

Hvor lever ræven?

Distributionsområdet for ræve omfatter hele Europa, det afrikanske kontinent, Nordamerika, Australien og en væsentlig del af Asien. Foxen bor i skovene og lundene i Italien og Portugal, Spanien og Frankrig, i Steppe og Skov-steppe regioner i Rusland og Ukraine, Polen og Bulgarien, ørkenen og bjergområderne i Egypten og Marokko, Tunesien og Algeriet, Mexico og USA. Revene trives i det frugtbare klima i Indien, Pakistan og Kina, samt de barske forhold i Arktis og Alaska.

Under naturlige forhold bevarer ræve kløfter og kløfter, der er dyrket med vegetation, skove eller landinger spredt af marker, i ørken og bjergrige områder. Som husly bruges ofte gravhuller af andre dyr eller selvstændigt gravet. Burrows kan være både enkle og med et komplekst system af bevægelser og nødudgange. Revene kan gemme sig i huler, sprækker af sten og også i huler af træer. Temmelig tolerere en overnatning i det åbne. Dyret tilpasser sig let til liv i dyrkede landskaber. Foxpopulationer blev observeret selv i parker i store byer.

Næsten alle familiemedlemmer er aktive natlige, men ræve går ofte på jagt og dagtimerne.

Hvilken ræv spiser i naturen?

Mad ræv afhænger helt af dyrets bopæl, årstid og art. Den er baseret på gnavere (mus, gophers), fugle, der nester på jorden og deres æg samt harer. Store individer angriber ofte kalve af hjorte og andre små pattedyr. Om vinteren kan ræve foder på carrion, alle slags madaffald eller angribe små husdyr og fugle.

Ræve, der bor i steppe- og ørkenområderne, spiser forskellige insekter (biller, termitter, græshopper), krybdyr (frøer) og reptiler (firben, skildpadderæg).

Fox arter, der lever langs floder, hvor laks vender tilbage fra gyde, er glade for at fodre på fisk. I sommermånederne er foxmenuen genopfyldt med en række frugter, bær og frugter samt saftige plantedele.

Fox Avl

Foxes, som ulve, er monogamiske dyr, hvis parringssæson forekommer en gang om året. Rutens tid og dens varighed afhænger af typen af ​​ræv og opstår i perioden fra december til marts. For at producere og træne afkom i jagtfærdigheder danner mandlige og kvindelige ræve en sæson for en sæson. Undtagelserne er korsakserne, som skaber permanente par og Fenekas, som har permanente samfund, der tæller mere end ti individer.

Selv før begyndelsen af ​​parringsperioden begynder kvindreven at kigge efter et hul, hvor det vil opdrættes.

Ofte opnås kvindens favoriseringer af flere ansøgere, og der opstår derfor voldelige sammenstød mellem dem. Hanen ræv på alle mulige måder udsmykning den lair og endda fanger lopper og andre parasitter i en gravid kvinde.

Nyfødte ræve (ræv hvalpe)

Varigheden af ​​svangerskabsdyr i forskellige arter kan afvige lidt, i gennemsnit varierer den fra 48 til 60 dage.

I en kød er der fra 4 til 16 blinde, døvede og tandløse hvalpe. Farven på deres pels kan enten være meget lys eller mørk brun, men altid med en lys spids på halen.

Cubs af sydafrikanske ræv

Vægten af ​​nyfødte ræve varierer fra 40 til 100 gram, og størrelsen går ikke over 14 cm. Efter et par uger får rævhvalpe evnen til at høre og se miljøet. Samtidig går deres første øvre tænder ud.

Foderperioden med mælk varer ca. en og en halv måned, samtidig med at forældre lærer afkom til kødfoder og dets bytte. For at gøre dette lærer de babyer at jage insekter, firben og frøer. I slutningen af ​​sommeren er ræv hvalpe allerede helt minder om voksne dyr, og i november forlader de deres forældre og begynder et selvstændigt liv. Seksuel modenhed i ræve begynder i andet livsår.

Hvalpe af en stor ræv

Fox hjemme: vedligeholdelse og pleje

Vedligeholdelse af en hjemrev i et hus eller lejlighed er muligt, men for dette skal du følge en række regler. Sørg for at finde en god dyrlæge, der regelmæssigt overvåger dit kæledyrs helbred. Buret til ræven skal være rummeligt, så dyret kan arrangere en slags hul i den. Derudover bør det arrangeres, så det er nemt at rengøre det. I buret er det vigtigt at lægge en drikker, så dyret ikke tørster. Hvis landstedets territorium tillader det, kan du sørge for et hjemrev en stor indendørs kabinet med en kabine. Gitteret skal begraves i jorden med næsten en meter, så det snedige kæledyr ikke gravede og ikke løbe væk.

For at ræven ikke skal kede sig, er det nødvendigt at lege og træne med det - hjemreven bliver hurtigt fastgjort til ejerne, derfor gør det med glæde. Du bør dog ikke ty til aggressive spil, fordi selv et tammet dyr kan krydse linjen og bide eller ridse ejeren. Den bedste løsning ville være at bruge et arsenal, ikke til hunde, men til "typisk katteglæde".

I sommeren udsender ræve en stærk og temmelig ubehagelig lugt, så det anbefales at bade din hjemmevind mindst en gang hver anden uge.

Sådan fodrer du en hjemmelavet ræv?

Til fodring er tømmerrevene uhøjtidelige og spiser med glæde hundemad, men det skal huskes, at det skal være af højeste kvalitet. Frugter, bær og grøntsager kan bruges som urtetilskud. Fox kan fodres med kylling, oksekød og fisk. Men før du behandler dit kæledyr med disse godbidder, skal de koges, og fiskene skal undersøges for store knogler ved at vælge dem fra pulpen. Dyret vil ikke afvise mælkeprodukter - hytteost, blød ost, mælk. Men glem ikke: Disse delikatesser bør ikke inkluderes i kosten mere end et par gange om 2 uger, hvilket begrænser forbruget til 100-180 gram pr fodring.

Du kan forkæle din hjemrev med "levende" mad ved at købe en levende mus eller rotte i en specialbutik, men du bør ikke forkæle dit kæledyr med dette menupunkt - ræven kan helt forlade standardfoden for dyrets jagt.

Rødhårede rovdyr

ræve Begræns dem ikke til en skål, de kan spise mere end tre hundrede dyr af forskellige arter. Hoveddelen af ​​kosten er mus-voles, gophers og andre små gnavere. Det antages derfor, at rævene giver betydelige fordele til landbruget, hvilket reducerer antallet af skadedyr.


En mindre rolle i forhold til gnavere i rævfodring spilles af fugle, selvom ræven aldrig vil gå glip af en chance for at jage en fugl, der har fløjet ned, både små og store, ikke omgår æglægning, små kyllinger og ødelægger reden.

Myshkovanie

Om vinteren forsvinder de fleste fødekilder, flyver væk mod syd, falder i søvn dybt i græsser, der er næsten ingen planteføde, og derefter hjælpes ræven af ​​musemængder, som altid er tilgængelige. Om vinteren, ofte på marken, kan du se et rødhåret rovdyr udføre en indviklet dans. Dette er den lille ting.


Hør og sensing nesting af voles, begynder ræven at danse på ét sted, hoppe på bagbenene og slå hårdt på sneen eller jorden med sine forpote. Dernæst er det stadig at fange skræmte mus, der løber ud af deres huller. Nogle gange dykker hun ind i sneen med hendes ansigt og kan falde til halvdelen af ​​sin krop under sneen. Hvert sådant dykke tildeles tilstedeværelse af bytte i rævens mund.



Ikke et enkelt kød

I den sydlige del af Europa jager ræve ofte små krybdyr, i Fjernøsten og Canada, der lever langs floder, spiser de sæsonvis laksfisk, som de kaster i land efter gytning. Om sommeren jager ræven til bugs og andre insekter med glæde og fingerfærdighed, og spiser mange af dem. Disse ræve giver store fordele til skoven og landbruget: at spise majboblerne og deres larver, de holder antallet af biller inden for det normale område. For maj-billerne elsker rævene at jage, honey deres færdigheder og fange deres yndlingsdelikatesse. Glem ikke ræven og den gabende fisker, eller rettere hans net med fisken.

Endelig forfalder rævene ikke, når de ikke har det bedste, forskellige skildyr og i sultens tid - og alle slags skrald. Så kan de ses at grille rundt skraldespande, skraldespild, selvom de ikke gør det så ofte som folk gør.

Og til dessert

Foxens evne til at feast på den mest varierede mad er fast etableret i folklore.


Ræven kan endda have en god snack på et sjusket sojabønnefelt.

I fangenskab med en overflod af kød vil ræven stadig være glad for at spise grøntsager, gulerødder eller for eksempel rå, skrællede kartofler. Giv heller ikke op mælk eller en velsmagende sandwich.

Hvor lever ræve?

Foxes, der lærte at tilpasse sig de mest forskelligartede klimaforhold, er ekstremt udbredt. Deres habitat er næsten hele Europa og Asien, Nordamerika og Nordafrika. Disse dyr akklimatiserede succesfuldt i Australien, hvor de blev introduceret i midten af ​​det 19. århundrede.

Ræven bor i en lang række områder - fra bjergene og sydlige stepper til taiga udflugter og tundra. Disse rovdyr kan opfyldes selv på steder, hvor en persons fod ikke har trængt, og i landdistrikterne. At være et økologisk plastisk dyr, tilpasser ræven bemærkelsesværdigt godt til de mest forskellige habitatforhold, men foretrækker åbne landskaber: skovsplit, bakker, kløfter, marker og skov-steppe. Hun kan ikke rigtig lide døve taiga, de snedækkede områder og ørkenen.

Fox beskrivelse

Fox er den største art af rækken slægten. Dyrets kropslængde er 60-90 cm, vægt - 6-10 kg.

Farven og størrelsen af ​​ræve varierer på forskellige steder. Der er et mønster: jo længere nordpå er rævene større og lysere farvede, jo længere syd, jo mindre er dyrets størrelse, og pelsen mister sin lysstyrke, dims. Den mest populære farve af ræve er en lys rød ryg med et sløret mørkt mønster, en hvid (sjældent sort) mave og mørke poter. På sydlige breddegrader varierer foxpelsfarven fra lysegrå til sandgul.

Den utvivlsomme udsmykning af enhver ræv er halen: fluffy, med hvid underfur og sort spids. Nogle gange er det næsten lig med dyrets krops længde.

Rævets krop er let, tørt og mobilt: dyret er i stand til at bøje sig over jorden, når det skjuler byttet og strækker sig, når det løber hurtigt ved en galop. Benene er tynde og sarte, fleksible i leddene. Som de fleste dyr, der kan løbe hurtigt, løber ræven og stoler på fingrene. Dette forklarer corpus callosum, hårdsål og korte stumme kløer. Den store længde og styrke af bagbenene fremmer ikke kun hurtig bevægelse på jævnt underlag, men skaber også uventede hopper, hvor den lange hale fungerer som et ratt og hjælper med at opretholde balancen. Den samme hale, fluffy, som det meste af kroppen, tjener som et tæppe til ræven under søvn. Krøller i en bold og vrider halen foran, ræven bruger den som en kobling, der kaster de mest kølige dele af kroppen ind i langt blødt hår - ben og en næse dækket med kort hår. Hvis man kigger på dyrets hoved, er det nemt at fange her hovedrollen i rovdyret. Relativt store og oprejste ører taler om fremragende hørelse, en stærkt fremspringende næse med en tynd næse - en lige så god lugtesans, livlige, gule og let skrånende øjne med en slidslignende elev (sæt opret som katte, men lidt mere afrundede) vision tilpasset til mørket.

Fox livsstil

Foxes er som regel nattlige, men der er dem der jager om mad om morgenen og eftermiddagen og sover om natten.

Revene kan grave meget lange og multichambergrave i skråninger af kløfter eller bakker, men brug dem ikke som en permanent bolig. Burrows tjener til at opdrætte afkom og nogle gange som et ly fra fare. Her, den kvindelige hvalp - bringer 5-6 ræve. For sikkerheden har foxhole flere udgange - revet. Revene lever i hovedkammeret under jorden, men de kan undslippe fra fjenden (for eksempel fra hundehunden - Fox Terrier, specielt opdrættet til rævjagt) gennem nødudgange. Nogle gange bruger ræven andre menneskers gravhuller - badgers eller marmoter, jage rene ejere med deres stærke og stærke lugt.

Ræven falder ikke i dvale. Gennem den kolde årstid vandrer de rundt om deres område og bruger sjældent hullet.

En ræv er et forsigtigt dyr, men samtidig holder det ikke nysgerrighed. En tom dåse, et farvet stykke papir - hun vil helt sikkert undersøge, så hun ikke mødes på vej. Hvad driver en ræv, når det kommer til bilens eller togets støj - mere nysgerrighed eller nysgerrighed om personlig sikkerhed? Dyret som om kontrollerer, der dukkede op i skoven og fra hvem at vente på problemer.

Hvert dyr har sit eget plot, hvor det lever og fodrer sig selv, og hvis "grænserne" blev brudt af en anden ræv, genoprettes områdets integritet med skræmme.

Hvad spiser ræve?

Ræven er en typisk rovdyr. Det største og mest konstante bytte består af mus, til beslaglæggelsen, hvor både fine snit og smalle snouts er perfekt tilpasset.

Om vinteren kan du se rævklippen. Hvis sneen ikke er dyb, så lugter dyret musen under det, og "ovenfra" kigger "ved hjælp af lugten, rovets bevægelse under snedækket. Ræven stiger på sine bagben, venter og skubber så hurtigt i et hopp, dets forpote til det sted, hvor offeret gemte sig under et snelag. Только трудность добывания мышей в снегу или в количестве, необходимом для выкармливанья щенков, обычно вынуждает обратиться к ловле птиц и крупных грызунов.

Вообще, лисица – зверь всеядный. Все, что попадется живого ей под лапу, идет на пропитание: от улиток и жуков до зайцев и ночующих под снегом тетеревов. Бывает, что посещает Патрикеевна и курятники, а также городские свалки, где всегда есть чем поживиться. Не брезгует она и растительными кормами – ягодами и фруктами. Зверь с удовольствием ловит рыбу и раков, а иногда даже выкапывает дождевых червей.

Ræven har stor økonomisk betydning som kæmper for gnavere og skadedyr. Samtidig er ræve bærere af akut smitsomme sygdomme - rabies.

Familieforhold

"Bryllupstid" for ræve begynder i februar-marts. En enkelt kvinde bliver kigget af flere mænd på én gang uden at afvige fra det med et enkelt trin. Kæmper for den "elskede" mellem mænd på dette tidspunkt er uundgåelige. Den stærkeste af de stærkeste bliver familiens far, hvor der normalt er 4-6 hvalpe, nogle gange mere (op til 12-13). Fox gestation varighed er 52-56 dage. Hvalpe er født blinde og døve, men dækket af fluffy brun pels. Allerede på den tyvende dag begynder rævene at kravle ud af burven, men de fortsætter med at spise modermælk i op til en og en halv måned. Hurtigt voksende unge bliver mere og mere vanskeligt at fodre, og forældre (og både mor og far tager del i at høste den yngre generation) begynder at lære dem jages tricks. Nu løber hvalpene allerede væk fra burven til anstændige afstande og begynder at fange små dyr - biller, græshopper osv. Normalt i august vokser de unge så meget, at de allerede kan leve uafhængigt. Seksuelt modne ræve bliver et år gammel.

Under naturlige forhold er rævets liv sjældent mere end 7 år, mens de i fangenskab kan leve op til 20 år. En sådan forskel skyldes, at dette dyr i sig selv kan blive bytte for større rovdyr - bjørne, ulve, wolverines og endda fugle - høge, ørne, falke og gyldne ørne og til rævjægerelskere - et ønsket jagttrofæ. Nogle mennesker holder ræve som kæledyr, selvom selve sætningen "hjemrev" er ganske kontroversiel. Men i fangenskab lever ræve meget længere af forståelige grunde - en person tager sig af hende, hun bor alene, bruger ikke energi på at søge mad osv.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org