Dyr

Flod og europæisk bæver. Beavers Features

Pin
Send
Share
Send
Send


Flodbjærnen er den største af gnavere af den russiske fauna. Store bønner af bæven når en længde på ca. 125 cm med en hale og en kropsvægt på 25-30 kg. Beverets krop er massiv, temmelig akavet og baggy. For- og bagbenene har fem fingre hver, bagpoten er meget større og er udstyret med en svømningsmembran, mens den på forpoten er kun rudimentær. Toes er udstyret med stærke, store kløer, der er tilpasset til at grave jorden. Bæverhalen er meget original: mere eller mindre afrundet ved bunden, den er stærkt fladt vandret i midterste og sidste del og er dækket af hornede skalaer, mellem hvilke sparsomme hår sidder. Hovedet er stort, afrundet og med et kedeligt ansigt. Øren er små, dækket af hår, når du dykker, er den auditive åbning i stand til at lukke. Øjnene er små med en lodret elev og har et tredje øjenlåg eller en blinkende membran, der, idet de er gennemsigtige og lukker øjnene, når de dykker, beskytter dem mod direkte påvirkning af vand på dem uden samtidig at fratage dem at se de omgivende genstande under vand. Overlæben er bifurcated, og meget stærkt udviklede, magtfulde, mejselignende, orangfarvede snegere ses i læbeafsnittet.

I bjørnenes lyskeområde er der parret kirtler, der udskiller en godt ildelugtende, olieagtig, brunlig væske kaldet "bæverstrømmen". Pelsen er meget tyk, med en fluffy undercoat og en skinnende grov awn. Farverne på bæverpels varierer fra rødbrun til næsten sort.

Livsstil

Flodbjælker i deres liv er tæt forbundet med vand, selvom de bruger det meste af deres tid udenfor det, men de sætter sig aldrig langt væk fra vand. Deres levesteder er skovstrømme, floder af floder og skovøer.

Beavers er sociale dyr og sædvanligvis bosætter sig i nabolaget af hinanden fra kolonier, hvor de ikke forstyrres. De lever enten i hule eller i "hytter". Beavers er fremragende bygherrer, deres strukturer er meget komplekse. Mora beavers er tilfredse med længden og vanskeligt arrangeret. En af indgange til burven passer altid under vand, og en eller flere andre lander på land. Der er store huller med flere undervands- og landudgange. I dybden af ​​græsset er der et hestekammer, foret med fint gnavet bark og træ af træer. På steder, hvor kysterne ikke er egnede til at grave huller, bønner konstruerer "hytter". Disse "Khatki" er af solid størrelse og når flere meter i diameter og mere end en og en halv meter i højden. Disse strukturer har form af en konisk dugout lavet af stubber af knuder og trunks af tynde træer fastgjort med silt, jord og vandplanter. Der er sædvanligvis flere neddykkede indgange til "hytten", og et omfattende stue er placeret over vandstanden. For altid at forlade hytterne eller gravene under vand opbygger bævere kollektivt dæmninger, der tjener til at hæve vandstanden, og bruger ofte store træer op til 50-60 cm tykke til dette, klipper skarpt dem med deres kraftige snegle, dumper dem i vandet og smelter sted for opførelse af dæmningen. Imidlertid er sådanne dæmninger kun konstrueret, hvor beververe bor i store kolonier, og hvor de har ringe bekymring.

I vandet svømmer floden bæver og dykker perfekt, men på jorden bevæger den sig klumpet, langsomt, waddle, trækker ikke kun halen, men også en fed mave.

Beavers er nattlige. På dagtimerne er de som regel i et hule og kun i skumring, der forlader deres husly, begynder de at arbejde og fodre. Bæveren, skræmt på vandet, med en kraft rammer halen, udsender et karakteristisk stænk og dykker dybt og vises igen i stor afstand.

Beavers fodrer kun på planteføde. Basen på deres ernæring er bark og unge grene af træer med blødt træ, såsom pil, pil, asp, poppel og birk i nord (men ikke alder på nogen måde). Desuden spiser beaverne nogle af de urteagtige vandplanter, og især deres saftige og kødfulde rødder og rhizomer.

Om vinteren falder beverne ikke i dvale, men går sjældent til jordens overflade - kun i optøningen. Alle vinteraktiviteter af beaver finder sted i et hul eller en hytte og under isen af ​​et reservoir. For vinteren skaber beaverne sig store lagre mad fra knuder og grene, som de holder og har styrket i bunden af ​​reservoirerne nær indgangen til boligen.

Reproduktion.

Beavers yngler en gang om året. Strømmen flyder gennem dem i slutningen af ​​vinteren - den tidlige forår, og dens perioder er ret strakte fra januar til marts. Drægtighedsperioden er 105-107 dage. Antallet af unge i et kuld er normalt fra 2 til 4. Ungere er allerede født med hår, med åbne øjne og udvikler sig meget hurtigt, de kan svømme nogle dage efter fødslen, men de skifter ikke hurtigt til selvstændigt liv. Beaver er en meget blid mor og fortsætter med at passe de unge efter afslutningen af ​​amning, hvilket varer ca. to måneder. Beavers når seksuel modenhed i en alder af tre.

Beavers ændrer deres hår, som i mange andre semi-akvatiske dyr, kontinuerligt uden stærkt udtrykte smelteperioder, men intensiteten stiger om forår og efterår. Floden bæver siges at være et meget talentfuldt dyr, som det fremgår af dets bemærkelsesværdige bygning og sociale instinkter. I fangenskab bliver han perfekt tømt og viser god hukommelse og kærlighed til mennesket. På grund af den skjulte semi-akvatiske livsstil har beververe få fjender blandt dyr og fugle. Om vinteren kan en bæver blive offer for en ulv, en ræv og en lynx, men det sker relativt sjældent. Hans farligeste fjende er otteren, som ofte angriber unge bever.

Økonomisk værdi.

Pelsen af ​​en bæver er ekstremt værdifuld, og i rækken af ​​pelsdyr af dyr i hele verden er prissat til et af de første steder. Dens værdi bestemmes af sin skønhed og meget høj styrke i slid. Udover pels giver beverne en værdifuld bæverstrøm, der udvindes fra inguinalkirtlerne. "Beaver Stream" har en stærk, behagelig lugt og bruges i medicin som et afrodisiakum og styrke middel og i parfumeribranchen som et aromatisk produkt.

I den udenlandske handel med oldtidens Rusland spillede bæverfuglen en afgørende rolle, og kun den rovende kapitalistiske økonomi afviste bægerens kommercielle betydning ikke kun i vores land, men også i Vesteuropa og Nordamerika.

levested

Beavers tilhører familien Castaridae, herunder den eneste slægt Castor og kun 2 arter:

  1. fælles bæver (Castor fiber) (aka floden eller østlige)
  2. Canadisk bæver (han er også nordamerikansk) (Castor canadensis).

I dag findes nordamerikanske beaver i hele kontinentet, fra Mackenzie-flodens mund i Canada til syd til nordlige Mexico. Men det var ikke altid tilfældet. Folk har jaget disse dyr i århundreder på grund af deres kød, pels og bæverstrømmen. Som følge heraf blev antallet af canadiske individer i slutningen af ​​XIX århundrede kritisk, og i de fleste af deres levesteder blev de næsten fuldstændig udryddet, især i øst for USA. Statlige og lokale miljøbeskyttelsesagenturer lød alarmen, og dyr begyndte at blive transporteret fra andre områder. De blev også introduceret i Finland, Rusland, i flere lande i Centraleuropa (Tyskland, Østrig, Polen). En af de største populationer af canadiske gnavere eksisterer i dag i det sydøstlige Finland.

Tidligere levede den fælles bæver i hele Europa og Nordasien, men ikke alle befolkninger kunne overleve i nærheden af ​​mennesker. I begyndelsen af ​​1900-tallet overlevede kun få reliktbefolkninger med i alt 1.200 individer i Frankrig, Norge, Tyskland, Rusland, Hviderusland, Ukraine, Kina og Mongoliet.

Som et resultat af programmerne for genindførelse og genbosætning af disse dyr, som begyndte at arbejde i første halvdel af sidste århundrede, begyndte antallet af den almindelige bæver gradvist at vokse. I begyndelsen af ​​XXI århundrede var der omkring 500-600 tusind individer, og deres habitat er udvidet i Europa og i Asien.

På Ruslands territorium i dag er der begge arter, selv om den indfødte indbygger kun er floden bæver. Dets sortiment dækker næsten hele den russiske føderations skovzone - fra de vestlige grænser til Baikal og Mongoliet, og fra Murmansk-regionen i nord til Astrakhan-regionen i syd. Desuden akklimatiserede denne art i Primorye og Kamchatka.

Den canadiske bæver dukkede op i vores land i 50'erne af det sidste århundrede, der selvstændigt befolker Karelen og Leningrad-regionen fra de tilstødende regioner i Finland, og i 70'erne blev dette dyr indført i Amur-flodbassinet og i Kamchatka.

Beaver Beskrivelse

Udseende af bæver er meget forskellig fra udseendet af andre medlemmer af gnaverbestillingen, hvilket forklares af vores helts semi-akvatiske livsstil. Ud fra biologens synsvinkel er dyrets bemærkelsesværdige træk dets store skråninger, fladskalet hale og vævede bagben med en speciel forked "combing" klo på andenfingeren samt en række funktioner i svælget og fordøjelseskanalen.

Beavers er de mest massive gnavere af den gamle verdens fauna og de næststørste gnavere efter den sydamerikanske capybaras. Dyrets krop er hakket, tæt, har en spindelformet form, dens rygdel er udvidet, kun ved roten af ​​halen, det skærper kraftigt. Kropslængde 80 - 120 cm. Voksne vejer i gennemsnit 20-30 kg, sjældent kan vægten nå 45 kg. Størrelsen på de kanadiske arter er lidt større end normalt.

Et forholdsvis lille afrundet hoved med en blid og tykk hals er næsten ikke vendt. Øjnene er små, med en lodret elev og en gennemsigtig blinkende membran (for at beskytte øjnene under vand). Ørene er små, stikker næppe ud fra pelsen. De eksterne hørhuller og næseborene har specielle muskler, der kontraherer, når de er nedsænket i vand. Udvæksten af ​​læber kan lukke bag sig selvskærende snitere, isolere mundhulen, som gør det muligt for beaver at gnave vegetationen under vand uden at åbne deres mund.

Dyrens øjne reagerer næsten udelukkende på bevægelse, svagt syn mere end at kompensere for den fremragende hørelse og lugt, som er de vigtigste sanser på land.

Halen er flad, i længden når den 30 cm i bredden - 13 cm, i den canadiske bæver er den kortere og bredere. Den padelagtige del af halen er dækket af store hornede skalaer, mellem hvilke der er sjældne hårde børster.

De fem-ledede lemmer er forkortede, har veludviklede svømningsmembraner på deres bagben (på forsiden er de i embryo). De forreste poter er meget svagere end bagbenene og bruges af dyr som hænder - med hjælp fra dem bjerver trækker objekter, graver kanaler og huller, behandler mad. Hovedorganet i dyrets bevægelse er bagbenene. På den anden tå på bagbenet er der en splittet klo, der består af to dele: den øvre og spidse hornplade, som er bevægelig i forhold til hinanden. Denne klo bruges af dyret til hygiejniske formål - det renser og kæmper ulden under afskalning, fjerner parasitter.

Fur beavers fra lysebrun til sort, oftest rødbrun. Nogle gange er der plettet prøver med pletter af forskellige nuancer. Undercoat tyk, mørkegrå. Den nederste del af kroppen er pubescent.

Det bemærkes, at den lysebrune type er gammel, den overlevede istiden, så disse beaver er bedre tilpasset det kolde klima, mens i de mere sydlige befolkninger er der flere individer af mørk farve.

Livsstil

Beavers lever konstant tæt på vandet. Deres foretrukne levesteder er rodet langsomme eller stående skov damme. Den afgørende faktor for afvikling af et bestemt reservoir er tilstedeværelsen af ​​mad - træer og buske. Mere elskede dyr pil og asp. Gnaveret undgår store floder med store oversvømmelser, da dens bolig kan oversvømmes.

Beavers er stillesiddende. De fleste af året er de aktive i skumringen om natten og forlader deres huse i skumringen og vender tilbage ved daggry. Om vinteren, i nordlige breddegrader, når dæmningerne bliver dækket af is, forbliver dyr altid i hytter eller under is, fordi temperaturen er omkring 0 ° C, mens den er meget koldere udenfor.

På land giver baveren indtryk af et langsomt og klodset dyr, når man går rundt, læner sig på store bagben og korte forben. Men i tilfælde af fare rusher han til vandet ved en galop.

Blandt alle gnavere er vores helt bedst tilpasset til at bevæge sig i vand. Hans torpedformede krop har en strømlinet form, og uld passerer ikke vand. Han svømmer langsomt ved søernes overflade, langsomt bevæger sine poter, mens halen tjener som en slags ratt. Dykning eller svømning med høj hastighed viger gnaveren skarpt op og ned og rager samtidig bagbenene.

Som en træskærers økse forstærkes den forreste emalje af en gnavere tænder. En blødere rygflade griner hurtigere og danner en skarp mejskant, hvilket gør det lettere at skære træer ned. Dyret med sine skarpe fræsere kan gnave og dumpe et træ op til en meter tykt. Beavers har ligesom alle gnavere store fordybninger, der vokser i samme takt som de slår af.

På billedet demonstrerer bæven sine unikke snitere.

Her er hvad en gnaver kan gøre med træer.

Dæmninger og hytter

Måske har alle hørt om disse dyrs fantastiske bygningsmæssige talenter. På grund af deres utrættelighed har beaverne lært at tilpasse miljøet til deres egne behov. De dæmninger, de skaber øger økologisk mangfoldighed, udvider vandområder, øger vandets størrelse og kvalitet og ændrer landskabet. Som grundlag for dæmningen bruges der normalt et træ faldt over strømmen. Det er fyldt med grene, dele af træstammer, sten, jord, vegetation, indtil dæmningen er over 100 meter (dækkets kanter er taget langt ud over banen), og højden når ofte tre meter. På samme tid når vandstandsforskellen to meter. Det sker, at en familie opbygger flere dæmninger på én gang, som følge heraf dannes en hel kaskade af damme. Gnavere er især ivrige efter opførelsen af ​​dæmninger i forår og efterår, selv om arbejdet kan fortsætte hele året.

Beaver Dam

Beavers - dygtig udgravning. De graver sædvanligvis mange græs på et familieejede plot, som kan være enten enkle tunneller eller hele labyrinter, der fører fra en strøm eller dam til en eller flere kameraer. I mange biotyper bruger disse gnavere burver som primære husly.

Det ligner en bæverhytte

En anden mulighed kystnære boliger - hytte. Deres bævere bygger på de steder, hvor arrangementet af gravhuller er umuligt. Som basen af ​​hutens dyr bruger en gammel stub, en lav bank eller en flåde. Udadtil repræsenterer en sådan bolig en stor bunke af grene, stykker af træstamme fastgjort med jord, silt og planterester. Inde i hestekammeret bosætter sig, hvorfra banen går under vandet. I gennemsnit når hutens diameter 3-4 meter. Mere komplekse faciliteter har flere kameraer på forskellige niveauer. Hatte kan være midlertidig og permanent, der anvendes i mange år. Sidstnævnte bliver konstant færdig og kan nå 14 meter i diameter og mere end to meter i højden.

Blandt andre byggevirksomheder af bævere, gravekanaler er det mindst vanskelige. Med deres forreste tæer skubber de silt og snavs fra bunden af ​​små vandløb og myrstier og smider dem væk fra deres vej. De resulterende kanaler tillader dyr at forblive i vandet, der bevæger sig mellem dæmninger eller til fodringssteder. Gnavere er for det meste engageret i dette om sommeren, når vandstanden er lav.

Det er værd at bemærke, at canadiske beaver er mere flittige og aktive bygherrer end almindelige. Deres bygninger er mere komplekse og holdbare, da de aktivt bruger sten i byggeri.

Beavers er udelukkende planteædende dyr. Sammensætningen af ​​deres mad kan variere sæsonmæssigt. I foråret og sommeren består basisen af ​​deres kost af blade, rødder, urter, alger. Ved efteråret skifter de til tynde grene af træer og buske, der foretrækker asp, pil eller alder.

Fra midten af ​​oktober begynder gnavere at høste træmat til vinteren. Det kan være tykke grene og lige dele af trunkerne af asp, pil, fuglekirsebær, alder, birk samt en lille mængde nåletræer. Dyrdumpede træer skæres i små stykker og opbevares under vand på dybe steder nær huller og hytter. Beavers kan svømme op til deres butikker under vand, uden at forlade en sikker dæmning.

Hvis der ikke er nok træfoder, er dyrene tilfredse med vådområdernes vegetation. Nogle gange raids på tæt beliggende haver og frugtplantager er mulige.

Mange europæiske beaver holder ikke op til vinteren. I stedet går de også til kysten på jagt efter mad om vinteren.

Beaver jet

Et karakteristisk træk ved dyrene er tilstedeværelsen af ​​en "bæverstrøm", der produceres af særlige kirtler. Det er et komplekst stof bestående af hundredvis af komponenter, herunder alkoholer, phenoler, salicylaldehyd og castoramin. Det videnskabelige navn på dette stof er castoreum.

Siden oldtiden er bæverstrømmen tilskrevet overnaturlige helbredende egenskaber. I Y-IY århundreder f.Kr. Гиппократ и Геродот отмечали ее эффективность в лечении некоторых болезней. И сегодня это вещество нашло применение в народной медицине, но в основном оно используется в парфюмерии.

Сам же бобр использует свой ароматический секрет в целях маркировки. Пахучие метки – это один из способов обмена информацией у наших героев. И канадский, и речной виды оставляют запаховые метки на холмиках, сооружаемых возле воды из ила и растений, поднятых со дна водоема.

Семейные отношения

Beboere lever oftest i familiegrupper (kolonier), men der er personer, der foretrækker en enkelt livsstil. På fattig jord kan andelen af ​​ensomme dyr nå op til 40%.

Familien består af et voksenpar, det nuværende årets unge, sidste års unge og nogle gange en eller flere teenagere fra tidligere kuld. Familie størrelse kan nå op til 10-12 personer.

Hierarkiet i kolonien er bygget på aldersprincippet med den voksende parters dominerende stilling. Manifestationer af fysisk aggression er sjældne, men i tætte befolkninger af beaver kan man observere ar på halerne. Dette er resultatet af kampe med udlændinge nær de territoriale grænser.

Parrene af disse gnavere er konstante og vedvarer hele parternes liv. Familiekoncernen er stabil, dels på grund af den lave reproduktionshastighed. De bringer én brød om året, fra 1 til 5 kalve i en almindelig bæver, i canadisk frugtbarhed er højere - op til 8 unger. Men oftest i bøden er der 2-3 unger.

Gon starter fra januar (i den sydlige del af rækken) og varer indtil marts. Graviditet varer 103-110 dage.

Nyfødte synet, tæt pubescent, med indsnævrede nedre snit. Moderen føder babyerne med mælk (og det er 4 gange så fedt som ko) ca. 6-8 uger, selvom allerede i to uger alder begynder beverne at prøve de bløde bager, der er bragt af deres forældre. I en alder af 1 måned begynder den yngre generation langsomt at forlade redenet og fodre alene.

Mens børnene er meget små, bruger faderen det meste af tiden at beskytte familiens websted: patruljerer grænserne og efterlader duften. Kvinden har travlt med at fodre og passe på dem på dette tidspunkt. Børn vokser hurtigt, men det kræver mange måneders praksis at lære at bygge dams og hytter. Forældre lærer dem at deltage i alle familieforhold, herunder konstruktion.

Normalt forlader de unge familien og går på jagt efter deres fremtidige plot i andet år og fører et ensomt liv, indtil de køber et par.

Seksuel modenhed i bæver begynder i det andet år af livet, men kvinder begynder normalt opdræt ved 3-5 år.

Den maksimale levetid for en bæver almindelig i naturen er 17-18 år, canadisk - 20 år. Men under naturlige forhold lever de sjældent mere end 10 år. Maksimumsalderen for disse gnavere, der blev optaget i børnehaven, nåede 30 år.

Udover at markere territoriet kommuniserer bæverne med hinanden ved at tappe halen med vand. Normalt rapporterer voksne individer til fremmede, at de er blevet bemærket. En gnaver, der har invaderet et besat område, returnerer et klap for at vurdere alvorligheden af ​​sine intentioner og graden af ​​trussel den giver.

En anden måde at kommunikere på er gennem forskellige stillinger, såvel som stemmer: dyr kan grumle og hisse.

Fordelene og skaderne af beavere

Beavers er som nævnt kendt for deres konstruktion: Ved at oprette deres bosættelser skaber de dæmninger, der regulerer vandstanden i reservoirerne. Som følge heraf kan vand oversvømme store skovområder og ødelægge det. Haylands og veje kan lide.

Det andet negative punkt - dæmningen forværrer betingelserne for gydefisk, der er en mekanisk barriere for grayling, hvidfisk, laks og ørredfisk til at gyde i små floder.

Se nu på disse dyrs aktiviteter fra den anden side. I lang tid bevarer kaskade af bæverdæmmer, der findes på floden, optøet og stormvand, hvilket reducerer sandsynligheden for oversvømmelser i oversvømmelsessæsonen, reducerer bund- og kystosion, forkorter sommervandet og stimulerer fornyelsen af ​​systemet med fjedre og strømme ødelagt af menneskelig aktivitet. Alt dette gør skoven beboet af dyr mindre tørre og derfor meget mindre tilbøjelige til skovbrande.

Ved at sænke strømmen af ​​floder øger dams sedimentophopning, der danner et naturligt filtreringssystem, der fjerner potentielt farlige urenheder fra vandet. Derudover skaber de store reservoarer, der opstår, andre fordele, som for eksempel væksten i økologisk mangfoldighed.

Beavers forbedrer også foderbasis af harer, hjorte, fodring af "affald" af materialer, der bruges til at bygge dæmninger, og dette tiltrækker igen rovdyr.

Således spiller disse gnavere en vigtig rolle i ripariske systemer, og en person har kun brug for at udvide deres viden om deres biologiske behov og udvikle strategier, der gør det muligt for både mennesker og bever at bruge landskabet sammen.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org