Dyr

Barguzinsky sabel: fotos, interessante fakta, avl, farver, hvordan det ser ud og hvor det forekommer i naturen

Pin
Send
Share
Send
Send


Der er et overraskende sødt skovdyr med et smukt sødt ansigt og en meget smuk pels. Han bor i taigaen. Der er så mange sorter af det. Omkring en af ​​dem findes i denne artikel. Denne barguzin er et dyr (sable familie). Overvej og sammenlign de arter af sabel, der lever i de russiske åbne rum.

Sabel i naturen: arter

Sables er opdelt i underarter. Vi giver en kort sammenlignende beskrivelse af nogle af dem.

Tobolsk sablen har temmelig store størrelser: Længden af ​​kroppen sammen med hovedet er fra 370 til 510 mm (mænd er større end kvinder), hale længden er fra 130 til 170 mm. Dette er den lyseste af alle sabelarter. Distribueret i det vestlige Sibirien fra Urals til floden. Obi.

Lidt mindre og mørkere end Tobolsk er Kuznetsk sablen. Kropslængden er 375-480 mm, halen er 120-162 mm lang. Farven på pelsen er lettere end Altai sablen. Habitater - Alataus vestlige skråninger (Kuznetsk-regionen) og Tom-systemet.

Altai sablen er kendetegnet ved en større krops- og kranietørrelse og en mørkere farve. Dens kropslængde når 380-490 mm, hale - fra 120 til 176 mm. Farven på sin pels varierer fra gullig til mørk brun. Det bor i taiga områderne Altai. Barguzin findes også her - et dyr akklimatiseret i disse lokaliteter. Det er et kryds mellem Altai sable.

Et stort udvalg af underarter af dette fluffy dyr lever i hele den nordøstlige del af Rusland. Yenisei, Angarsk, Tungus, Sayan, Vitim, Chikois, Yakut, Kamchatka, Fjernøsten osv. Med deres navne taler de om deres levesteder.

Det skal bemærkes, at den sjældneste pels i verden er den hvide sabelhud, som lejlighedsvis findes i døve sibiriske taiga.

Barguzin (dyr): beskrivelse

Barguzin er en underart af sabel, kendetegnet ved dens forholdsvis lille størrelse og mørkere pelsfarve. Ifølge disse egenskaber er det næst kun for Vitim sables. Dets levesteder er: Baikal-kystens (østlige) kyst, Barguzinsky-højden fra bifloder af r. Barguzin (højre) til vandkvarteret fra floden. Hangar (top). Meget beskedent og stille dyr Barguzin. Dens dimensioner er meget små.

Kroppen sammen med hovedet har en længde på ca. 395-420 mm hos mænd og 360-410 mm hos kvinder. Længden af ​​halen af ​​hanken er fra 122 til 155 mm, og hunnerne fra 120 til 145 mm.
Sable beboer Baikal skove.

Lidt om Barguzinsky Reserve

Typisk er taiga fauna repræsenteret i Barguzinsky-reserven. Der er nogle funktioner forbundet med det bjergrige terræn og placeringen af ​​Lake Baikal i nærheden.

Jordlevende hvirveldyr her er repræsenteret af mere end 40 arter af pattedyr, 280 fuglearter, 6 arter af krybdyr, 3 arter af amfibier, mere end 40 fiskearter og 790 med mere identificerede insektarter.

Af alle pattedyr er over 80% skovbeboere (blandt dem er Barguzin et dyr, der forårsager en stor interesse). Der er dyr i disse skove, der er sjældne for disse områder: flyvende egern, skruer (mere almindelige i Asien og i Nordeuropa).

Blandt de østlige paleo-arktiske arter (bortset fra Barguzin sablen) er: sibirisk laks, muskeshort, asiatisk skovmus, chipmunk og lemming. Palaearctic arter - hjorte (hjorte) ædle. Alpine gedde og vole er også til stede. Ulver, ræv, væsler, wolverines, erminer, lynxer, blåhår, brune bjørne, elke mv. Udgør en betydelig del af skovbeboerne. Bierfamiliens arter bor her: den sorte capped marmot og den smukke rensdyr.

Varianter af sable-barguzin pels, dens værdi

Naturen af ​​Barguzin sablen gav værdifulde og varme pels. Dyret har en pels, der varierer i farve fra mørkt til lysebrunt. Derudover er der et lyst sted i nakken.

Det skal bemærkes, at skindens mørkere farve er værdsat højere. Den Barguzinsky sabel, der lever i skovene i Baikal-regionen, er den mørkeste af alle dyrene af denne art, der findes i Sibirien. Dens pels i mange af dens egenskaber overstiger kvaliteten af ​​skindene hos sine stipendiater. Det er blødt, tykt, silkeagtigt og let.

I denne henseende er en stor interesse skabt af et sødt Barguzin - et dyr, hvis pels har stor værdi ved internationale pelsauktioner.

Desuden har variationer i pelsfarve deres egne specielle navne: Pels er den letteste farve (fawn eller sand-gul) og billig, hovedet er den mørkeste (næsten sort), mere værdifuld og dyr.

Mellemliggende nuancer er: keratal (brun tone med en mørk stripe på bagsiden), podgolovka (lettere sider og et stort lyst halspunkt).

Dyrets udseende

Hvad ser Barguzin sable ud? Dyrets farve er ujævn og afhænger af kroppens del. For eksempel observeres den mørkeste nuance på hovedet, næsten sort, kroppen er lys, fra gult sand til en rolig fawn eller brun med mørkning langs ryggen og et rigt sted på halsen. Den første mulighed kaldes pels og bruges som det vigtigste råmateriale til forskellige produkter. Den anden bruges til fremstilling af sjaler, hætter og andre beklædningsgenstande. Fra det sys ofte halsbånd til hovedproduktet.

Særlige træk

Dette furrige dyr er faktisk en meget smart og hensynsløs rovdyr, der kan lide at bosætte sig i cedertræer, tykkelser, stenplaceringer, headwaters og rocky områder. Nogle gange klatrer han op til træernes kroner. Barguzinsky sablen bevæger sig ved hjælp af hoppe, der er 30 til 70 cm lange. Takket være pottens struktur falder den ikke ind i sneen og klatrer klædt langs grenene af træerne. Dyret har en fremragende lugtesans og hørelse, men visionen er svagere. Lyden, der gør denne fluffy rovdyr, kan kaldes en rumbling, som ligner en kattepurr.

Barguzin sabelen, hvis billede kan ses i vores artikel, feeds primært på forskellige gnavere. Blandt dem, rød vole, pika, samt egern og harer. Derudover elsker dyret at spise fugle, som grouse eller træ grouse. Sable jagt mode afhænger af følelsen af ​​sult. På trods af at hovedaktiviteten foregår om natten og i skumring, går rovdyren også ofte til fiskeri i bred dagslys. Foruden mad af animalsk oprindelse elsker sabel at spise nødder og bær, såsom lingonberries, blåbær, bjergaske, vinmarker, blåbær, vild rose og fuglkirsebær. Takket være en varieret kost kan Barguzin-sablen, hvis billede viser dyret i al sin herlighed, prale af en silkeagtig og skinnende pels.

Puberty og Graviditet

I naturen bosætter rovdyr reden i huler af træer, i stænger af sten, såvel som i græsser blandt jordstængler. At nå seksuel modenhed om to til tre år, disse repræsentanter for vassene opdrætter i 10-11 år. Den reproduktive aktivitets cyklus ophører med højst det femte år af livet. Predators kompis om sommeren, de vigtigste måneder er juni, juli. Graviditet varer ca. 8 måneder, mere præcist 250-290 dage, som følge af, at mellem en og syv babyer er født. I gennemsnit er dette tal 3-4 hvalp. Kvinden producerer afkom på nordlige breddegrader, der begynder i maj, i de sydlige regioner - tidligere end en måned (fra april).

Hvor i naturen findes?

Barguzinsky-sablen bor på det sibiriske taiga område, i Urals, i de nordlige grænser af skovvegetation på Stillehavets kyst på øen Hokkaido i Japan. Hvert år falder antallet af denne rovdyr på grund af den store værdi af sin pels. En stor befolkningstæthed blev registreret i bjergområderne i Sayan Taiga og Kuznetsk Alatau. Ofte er der en sabel i den centrale del af regionen, for eksempel i de primære og skov-steppe baner, også i Chulym.

Antallet af disse dyr er ujævnt fordelt på tværs af disse områder. Sydlige breddegrader, herunder Priangare og det meste af Yenisei-distriktet, kan også kaldes tætbefolkede regioner. Faktisk observeres mange sables i mørke nåletræer. For eksempel i Baikit og Turukhansky distrikter, såvel som i Yenisey Taiga. I mere lette nåletræer anses tallet for at være gennemsnitligt. I den nordlige del af taiga-udvidelserne er Barguzin-sablen en sjælden "gæst". I skov-tundrabæltet til Nikolsky og Potapov samt i den østlige region til floderne Kotui og Fomich observeres bosættelserne i Künykh sporadisk.

Det mindste antal, om ikke det fuldstændige fravær af disse rovdyr, blev registreret i den sydlige strimmel. Årsagen til dette er selvfølgelig en blomstrende poaching. Afhængig af habitatregionen findes der Tobolsk, Kuznetsk, Altai, Yenisei, Sayan, Angara, Tungus, Ilimi, Vitimsky, Chikoy, Yakutsk, Fjernøsten og Kamchatka sables.

Anvendelse af

Jagt efter sabel bringer store fordele til kanten. Når fiskeri er lovligt, og antallet af dyr overvåges nøje af Kommissionen, er der ingen problemer. Men der er en sådan aktivitet som smugling. Dyr pels eksporteres som råvarer i udlandet, hvorefter den kommer ind på det udenlandske marked som færdige produkter. Omkostningerne til frakker, frakker og sabelhætter er meget høje i forhold til prisen på skind.

Mesteren på pels værdi er selvfølgelig Barguzin sablen. Interessante fakta viser, at der i Ruslands historie var tider, hvor et produkt fra et givet dyr fik et beløb svarende til prisen på en hel herregård. Da efterspørgslen efter sable pels nåede sit højdepunkt, blev det fældet med mart og andre medlemmer af denne familie. Når alt kommer til alt, med højkvalitetsråvarer, vil den uoplyste køber ikke mærke forskellen.

Pelsens værdi er stadig høj nu. Rusland er den eneste leverandør af sable skins på verdensmarkedet. Antallet af dyr på andre staters område er uforholdsmæssigt lille, hvilket gør det umuligt at producere råvarer i industriel skala. Dette udelukker dog ikke poaching.

produktion

Markedsværdien af ​​det færdige produkt afhænger af farven på Barguzin sablen. Den højeste pris har en rig, mørk pels. Oftest er det opnået fra områder af Baikal skovene. Den sabel, der bor i dette område, har den mørkeste pels.

I modeens verden er produkterne fra dette råmateriale værdsat primært på grund af deres skønhed og styrke. En god pels vil vare i mange år og opvarmer sin ejer under frost. Imidlertid fokuserer verdens modehuse ikke på funktionalitet. I dag er den sorte Barguzin sabel et tegn på status og rigdom. Han laver et par kjoler og kjoler fra berømte couturiers.

For første gang introducerede verdensklasse designer Marc Jacobs innovation til offentligheden. Hans produkter var lavet af shorn sable pels, hvilket yderligere øgede omkostningerne og reduceret levetid. Trods alt er pelsfrakker lavet af undercoat meget modtagelige for at tørre. Men damer fra det store samfund er ikke særlig bekymrede over dette. Efter alt blev chic frakker og capes udelukkende brugt på dyre teknikker, hvor det var umuligt at fryse. Produkter udført mere dekorativ funktion.

Barguzinsky sabel: dyreavl

Skindens kvalitet afhænger af de forhold, hvor dyret befinder sig. De højeste satser er naturligvis sables dyrket i naturen. Deres pels er den dyreste. Derfor blev mange interesserede i at opdrætte Barguzin sablen i fangenskab. Der er mange nuancer her. For eksempel, med alle de krav og anbefalinger for vedligeholdelsen af ​​disse dyr, er kun en fjerdedel af det samlede antal hun kvinder i stand til at opfatte. I naturen er sabler lettere at tilpasse sig ændringer i temperaturen, de mangler begrebet stress. Ifølge statistikker bidrager indhold i fangenskab til senere puberteten. Som følge heraf går ikke alle biologiske processer i sabel som det er lagt af naturen. Mange kvinder på grund af den lave temperatur i kabinettet har ikke tid til at modne folliklerne, hvilket fører til problemer med befrugtning.

Også indholdets egenskaber omfatter det faktum, at enkeltpersoner, afhængigt af deres køn, er placeret i burene separat. Dette påvirker den lave tærskel for befrugtning i fangenskab. Årsagen til dette er en interessant kendsgerning i sables liv. Faktum er, at hunner i starten af ​​foråret er i en interessant position. Efter parring er hanen tæt på hende i naturen. I denne periode, kaldet den sultne, bringer han sit bytte til en gravid kæreste, så hun kan opdatere sig og få styrke til fremtidens afkom. I fangenskab er det på grund af et særskilt ophold umuligt at gennemføre en sådan domstolsprøvelse, hvilket fundamentalt ændrer hele cyklusen af ​​generationen og fremkomsten af ​​et nyt afkom sammen med dets vilkår.

Temperaturstyring gør det også svært at opdrætte. I naturen forekommer temperatursvingninger afhængigt af sæsonen mere jævnt. Dyr tilpasses hurtigt til pludselig koldt. I indkapslinger arrangeres reden i trækasser, hvor temperaturreguleringen er direkte afhængig af vejrforholdene. Derfor kræver opdrætsprocessen mange års færdigheder, viden og hårdt arbejde.

Udgifterne til Barguzin sablen varierer afhængigt af køn. For eksempel har mænd stor kropsstørrelse og langt hår. Dette gør det nødvendigt at fokusere på avlsmænd. Men uden at opretholde antallet af hunner, er det umuligt, hvis vi også tager højde for, at sabel raceres vanskeligere i forhold til bondage.

Skindens kvalitet afhænger også stærkt af lysforholdene. Du kan ikke holde sabel i fravær af ultraviolet stråling. Selvom det ufrivilligt sker, når dyrene er i bur. I naturen bruger disse rovdyr praktisk taget det meste af deres livscyklus under åben himmel. Under alle vejrforhold giver dette den maksimale dosis ultraviolet stråling, hvilket gør pelsen fløjlsagtig og skinnende. I fangenskab er det nødvendigt at forsyne dyr med naturlig sollys.

Ernæring sabel bør afbalanceres. Diætet af dyr med to tredjedele består af kød, resten skal tages fra mælk, cottage cheese, grøntsager, frugt. Det er obligatorisk at tage vitaminpræparater.

Også værdifuldt

Desværre tjente den fantastiske skønhed og kvalitet af sabelpels ejer sin disservice. Skind af dyr, der blev opnået af sibiriske jægere, blev bragt til Europa af titusinder. Deres pris var så høj, at de penge, de modtog, danner grundlaget for den russiske stats budget i det 17. århundrede. Sable blev udvundet af enhver, der kunne og ville, overalt. Som et resultat var dette taiga mirakel i mange steder næsten væk fra begyndelsen af ​​1930'erne. Sablen overlevede kun, hvor den var specielt bevogtet.

Nu er situationen ændret. Beskyttelse, et midlertidigt forbud mod jagt, kampen mod stødkæmper førte til, at forsvinden af ​​sabel ikke er truet. Derudover i naturen er det nu mined meget sjældnere, da de har lært at opdrætte på pelsplanter.

Eksperter mener, at i dag "Barguzin sable" er et mere råvare-læringsbegreb end en biologisk. Årsagen er, at dyret i slutningen af ​​det 20. århundrede beboede næsten alle de taiga steder, der passer til det, fra Vestsibirien til Fjernøsten. Dette resulterede i både beskyttelsesforanstaltninger og regelmæssige udgivelser af sables i naturen på det område, hvor de blev udryddet tidligere. Artens rækkevidde er blevet næsten kontinuerlig, og det er ikke længere muligt at udelukke det område, hvor Barguzin sabel lever som en separat underart.

Fluffy Nomad

Sabel er et taiga dyr. Han er godt i de mørke nåletræskove, hvor cederer, graner og graner vokser. Han bor i lyse lærkskove og i fyrreskove overalt foretrækker rodet områder med et stort antal faldne træer, spredninger af sten og tætte buske. Klatreren af ​​sabel er dårlig, selvom han vil klatre et træ, hvis han er i fare. Dyret foretrækker at løbe på jorden, dybt darting blandt kufferten. Der arrangerer han, under de snoede rødder eller i hældne af faldne træer, sine egne hytter. En hyggelig varm reden, foret med tørt græs, bruger han meget omhyggeligt: ​​toilettet er placeret på et andet sted i et specielt hul i nærheden.

Ifølge deres vaner er denne lille rovdyr også usædvanlig. Han vælger en vis del af taigaen og lever på det i 2-3 år, udstyrer permanente huller og midlertidige lysthuse. Desuden er det ved at slå sig ned og ikke gøre det selv: sablen bruger mesterhuller under sine rødder, gamle huler eller huler i sten.

På dets websted markerer dyret stier, grænserne. Alien mænd, såvel som erminer, og især kolonnerne, bliver straks forvist. Dette er forståeligt, fordi disse rovdyr spiser næsten det samme - hvorfor skal de udholde en konkurrent i nærheden? Там, где за соболем вели специальные наблюдения (например, в прибайкальской тайге), ученые обнаружили, что до восстановления соболиной популяции колонок в этих местах был обычным зверем, а сейчас его днем с огнем не найдешь. А вот со своей ближайшей родственницей куницей зверек прекрасно сосуществует. Юркая хищница использует в основном верхний ярус леса, а соболь - землю, поэтому и делить им нечего, В местах, где живут оба вида, можно встретить даже их гибрид - кидаса.

Через несколько лет соболь может вдруг сменить участок обитания. Nogle gange går han ganske langt, i 150-200 km, endda overvinder bjergkæder, og igen mester han et nyt sted - en rigtig fidget!

Fødevarer har ikke meget

Ifølge typen af ​​mad kan sable kaldes altærende. Selvfølgelig er grunden til sin kost levende bytte: voles, shrews, pikas, mindre ofte egern og chipmunks. Store mænd kan fange en hare, og specielt heldige jægere angriber nogle gange selv taiga fanged hjorte - muskedyr. Nogle dyr får succesfuldt i forhold til deres egne dimensioner grouse og black grouses, sover i snehuller. Ikke foragt rovdyr og carrion, glad for at spise snoi fisk, kastet i land.

På tidspunktet for modning af pinjekerner tager denne grøntsag, men meget nærende og nærende mad, det meste af sabeloprøret. Vilde bær anvendes også: blåbær, lingonberries, cloudberries - og honning, ofte sammen med bier.

Jagt sabel oftest i mørket. Hvis der er lidt mad, så kan dyret løbe op til 20 km i søgen efter mad om natten.

FAMILY RITUALS

På reproduktion af sabel er værd at nævne. Tidligere blev det antaget, at graviditeten hos kvinder varer 2 måneder. Forskere har lavet en sådan konklusion, for i slutningen af ​​vinteren opstår der en rynke hos dyr, og i slutningen af ​​april-maj er sabler født. Et nærmere kig på zoologerne fandt ud af, at vinterruten er falsk, og befrugtning forekommer ikke på nuværende tidspunkt. Ægte "bryllupper" på sablen - om sommeren. Det befrugtede æg forbliver i lang tid i det kvindelige kønsorgan, og kun om foråret begynder at opdele. Dette fænomen kaldes den latente fase af graviditeten, det er hos nogle andre dyr.

Sable-kvinden tager omhyggeligt sig af de blinde, nøgne og helt hjælpeløse babyer. På dette tidspunkt bør du ikke komme tæt på sin bolig - det vil angribe, uden at tænke, selv en hund! I gennemsnit er der få unger i kuldet, 3-4, og de bor i et hus under moderens tilsyn i ca. 1,5 måneder. Senere begynder sjove klodset små dyr gradvist at gå ud og kende sig til omverdenen. I juli, tiden for den næste rut, forlader de familien og begynder et selvstændigt liv.

I lejligheden som i skoven

At tæmme dette flytende nimle dyr er ret let, men kun hvis det kommer til en mand i en tidlig alder. Her er bare sabelvaner for en bylejlighed, der er meget ubehagelige. For eksempel elsker dyret at skjule "yummy" på de mest uventede steder: under ejerens pude, i hans tøj eller på hylder med mad. Og yummy er ifølge sabel for eksempel et stykke ikke helt frisk fisk eller kød. Kan du forestille dig, at ejerens reaktion, der fandt i hans kjole bukser, er en dårlig "gave"? Også blomsterpotter oplever sabel-spil, såvel som andre ting, der ligger eller står på hylderne. Så måske må du ikke starte dette dyr hjemme, dets sted er i taigaen.

SABEL I MØDEVÆRK

Sabel har relativt få fjender. De kan spises af fjedrede rovdyr (for eksempel forskellige uggsarter, især de største af dem - en ørneugle), en bjørn (ved et uheld at grave en rede med unger), en stor marten-harza. Rædderen selv spiser både muslignende gnavere og andre små pattedyr, og plante mad (bær, nødder).

KRAFT AF SABEL

Skovbusk. Lingonbær bær og blade har medicinske egenskaber. De bruges både i medicin og i madlavning. Mange skovfugle og dyr i efteråret er glade for at spise tærter. De begyndte at dyrke lingonberries i midten af ​​det 18. århundrede, og i 20then opstod plantagerne i mange lande i verden, herunder Rossha.

spidsmus

Det fælles navn for flere arter af små pattedyr er familien af ​​shrews. Dette dyr er omkring størrelsen af ​​en lille mus, men ligner ikke den i biologiske egenskaber. Spiser alt, hvad han kan klare med: biller, græshopper, endog firben til mus. Interessant nok har shrew ikke dag og nat: i løbet af dagen har det op til 200 eller flere aktivitetsperioder med en kort søvn.

NORTH FOOD

Mammedeposition lagomorpha. Et lille dyr, ikke mere end 20 cm, med små runde ører. Bor på stenplaceringer, skør, nær udkanten af ​​sten. Samtidig er det meget krævende på blokkernes størrelse: for stort eller for lille passer det ikke. Om vinteren fremstilles lagre af hø og andet foder, som andre Taiga-individer ofte spiser: hjorte, muskeshort, harer og lige bjørne.

SIBERIAN. ELLER ASIAN, BURUNDUK

Den eneste repræsentant for chipmunk familien, der bor i Eurasien. Sommetider isolerede hans dame i et særskilt slægt. Chipmunk er let at genkende ved de sorte striber på bagsiden, der løber langs hele kroppen. Ligesom mange andre gnavere opbevarer den mad til vinteren: nødder, tørrede svampe og bær, æggene og andre korn, der bærer dem i kindpenge. Sabletten spiser ikke kun chipmunksne selv, men røver også deres lagerrum.

Se videoen: Full lenght sable coat. Paolo Moretti fur coat in Italy (Juli 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org