Fugle

Bird ugle: hvem er den

Pin
Send
Share
Send
Send


Husholdningsugle er de mest almindelige af alle eksisterende ugle. De beboer den vestlige del af Europa, Nordafrika og Sydasien og skaber rede på sletterne, i bjergene, som nogle gange når op på 3.000 meter i højden. I nord er fuglene meget glad for fladt landskab, og i syd foretrækker de stepper, ørkener og halvøken. Antallet af disse fugle er meget stort, og nogle steder er det simpelthen stort.

Hus ugler er noget forskellig fra andre arter på flere grunde. De adskiller sig fra scoops med lidt fjærede fingre, og de har ikke "ører", fra en sparvets søn - i størrelser og fra en bjergugleugle - af tætte fjerdragt og langsgående fjedre på hovedet.

Farve lidt brun, med et strejf af oliven. Kløerne er mørke, brune i farve. Næbet er lidt gulligt. Fuglen har et specielt udseende - det ser ud som om frowningly med sine store gule øjne.

Disse fugle er ikke så små i størrelse. Den lille ugle, hvis billede du ser i artiklen, vejer omkring 160-180 gram, dens kropslængde er 23-28 cm, dens vinger - 15-18 cm og deres spændvidde - 57-64 cm.

Der er som regel kønsforskelle, hunner er lidt større end mænd. Efter at have mødt, skaber to fugle et konstant par og er sammen, selvom ynglesæsonen ikke er kommet. De arrangerer nestepladser selv, somme tider graver ud små gruber eller lægger æg i burger, i forskellige bygninger, klipper.

Hus ugler: avl

Høstsæsonen begynder i april, eller i slutningen af ​​marts afhænger det af ugleens levested. I den ene ligger kun fire eller fem æg, men der er otte. Kvinden inkuberer dem i omkring en måned. Når kyllingerne er fire uger gamle flyver de væk fra redenen. De når voksne størrelser i en og en halv måned. I nogen tid holder de unge kyllinger sammen, indtil de finder en kompis.

En ugle er en natlig rovfugl, men nogle gange sker det, at det flyver ud til at jage og i skumringen. Hans kost omfatter forskellige gnavere, firben, orme, selv frøer og krybdyr, insekter og småfugle. Men hvis ugglen ser et gnaver, vil det ikke engang være opmærksom på andet bytte, der er tæt på det. Denne fugl fanger mest for mus eller voles. Her er spisevaner.

Den lille ugle, hvis billeder er præsenteret i vores artikel, har stærke klode poter. Dette giver ham mulighed for at jage dyr mere end deres egen vægt uden at skade dem. I ørkenerne er ofre for ugler ofte gerbils og store jerboer. I de huller, der forbliver efter gnavere fanget af denne rovfugl, hviler de, og det sker også, at de gør deres rede der. Det viser sig, at de besætter andres boliger og hylder ejerne af boligen. Hus ugler fortjener ros fra en person. Alt fordi de ødelægger skadedyrene i vores landbrug.

Foruden uglen er der andre arter af rovfuglefugle. Og vi vil overveje dem nu.

Lille Ugle

Denne fugl har et stort og bredt hoved, hvor der er små fjerør. Uggens øjne er små, næb er svagt, gulfarvet, vingerne er lange (15-19 cm) og bred, halen er kort. Tæpper dækket af tykke fjer. Længden af ​​hans krop er 21-27 cm, vægt - ca. 1200 gram. Kvinder af boletus samt husugler er større end mænd. Farven er grålig, undertiden brun, med flettet hals og ryggen af ​​hovedet. Underlivet er hvidt med et langsgående brunt mønster.

Groveblegede ugle er almindelige i bjergene og på sletterne af nåletræer i Asien, Europa og Nordamerika. De bor også i Rusland, i Kaukasus, i Alperne, i det vestlige Kina, på Balkan. Dette er en stillesiddende fugleart. Nordfugle er døgnlige, og i syd for det meste natlige.

Høstsæsonen begynder i midten af ​​april. Kvinden ligger i en, der lægger fire til seks æg i hvidt. Hatching dem i mere end en måned. Høstperioden varer ca. tredive dage. De arrangerer deres boliger i huler af store træer. De jager hovedsagelig små gnavere, men kan spise insekter og små fugle.

Sparrow ugle

Som du allerede har forstået, er uglefamilien meget forskelligartet, og mændene har færre hunner. Og denne opfattelse er ikke anderledes end andre. De er dog lidt mindre i størrelse end de ovenfor nævnte fugle. Længden af ​​fuglens krop er 15-18 cm, vingerne er 9-11 cm, og deres spændvidde er 35-40 cm. Disse små sønner vejer 60-80 gram. Farven på fjer er brun, med en gråhvidfarve og hvide pletter. Deres kløer er sorte, og deres næb er gullig. Fingre dækket med tykke fjer.

Pygmy lever hovedsagelig i nåletræer i Nordasien og Europa. I Rusland kan det ses i Arkhangelsk, på Kolahalvøen, i Sibirien og Sakhalin, såvel som i Altai, Ryazan-regionen og Transbaikalia. Denne art er også stillesiddende. Deres reden er bygget hovedsageligt i birk og asp. Antallet af æg lagt afhænger af mængden af ​​foder. I Rusland ligger de små to eller tre æg med hvid farve, og i Europa - fra fire til seks er der endda syv af dem. Høstsæsonen begynder i slutningen af ​​april. Men voksne kyllinger kan findes i august.

Mad og jagt

Jagt på sønner foregår både i løbet af dagen og i skumringen samt i daggry. Diætet af disse små rovdyr omfatter hovedsageligt gnavere (lemmings, hamstere, mus, både skov og hus), samt de er ikke modstandsdygtige til at prøve skruer. De elsker også insekter meget, men denne delikatesse er bedre egnet til voksne kyllinger. Af den måde er det meget karakteristisk for dem, at de opbevarer mad, især i vinterperioden. Fugle opbevares indsamlet mad i deres huler.

Ifølge beskrivelsen af ​​denne fugl er meget ligner pygmy ugle. Kun denne Sychik er bare lille, da kroppens størrelse kun er 12-14 cm. Trods dette har den et ret stort hoved, men svage klør og næb. Dette skyldes sandsynligvis, at det kun fodrer på små hvirvelløse dyr. Hans vinger er afrundede. Farven, som alle andre ugler, er gråbrun med hvide markeringer. Kløer og næb er lysebrune i farve.

Sychik-elf er en stillesiddende fugl. Bor i ørkenområderne i USA og Mexico. Han arrangerer sine reden i en højde på to meter eller mere, og kun i hulerne af saguaro-kaktus, som er udhulet af spejle. Det sker endda, at flere forskellige fugle lever på samme plante, herunder sønner. I en kobling er der fra to til fem æg, men oftere kun tre. Dette er en natlige rovfugl, der kun jagter om natten og fodrer udelukkende på insekter.

Kanin ugle

Mærkeligt som det kan lyde, er denne fugleart terrestrisk. De beboer kun de åbne rum i Amerika, Canada og Argentina. I løbet af dagen sidder fugle i deres grav og flyver sjældent ud for at jage. Deres flyvning er meget lavt, bogstaveligt talt over jorden. Men det er næsten umuligt at se dem i luften, de løber for det meste på deres lange ben. De laver deres rede i de græs, som pattedyr har forladt. Længden af ​​deres hjem kan nå fire meter. Ugler bor i grupper, der ligger tæt på hinanden. Nesesæsonen de har fra marts til august. Antallet af æg i en kobling kan være fra to til elleve. Læk deres afkom i ca. fire uger. Og forresten er hanen på dette tidspunkt i hullet ved siden af ​​den ene, hvor kvinden sidder på æggene.

Denne uggsart har en meget interessant farve - rødbrun-grå, med pletter. Øjenfarve er gul. Næbbet er grønlig-blegegrå, benene af samme farve, kun sålen er gullig. Længden af ​​disse fugle er kun 23 cm og vingerne - 16 cm, men i spændingen på alle 50. Halen er meget kort, kun 7 cm.

Da de lever udelukkende på jorden, mere præcist i jorden, er de meget modtagelige for forskellige farer. Derfor, for at de kunne beskytte sig selv og deres afkom, gav moder natur dem en interessant stemme. De gør lyde som en rattlesnake clack. Således tjente de kælenavnet i hjemmet "ugle - rattlesnake". Det er også den eneste ugle af sin art, der lever på jordens overflade og har en interessant vane med at trække nakken for at inspicere kvarteret.

De fodrer ikke kun på små gnavere og fugle, men også på frugter, forskellige kaktusfrø.

Denne art er på randen af ​​udryddelse på grund af det faktum, at dets repræsentanter bor i grunde i jorden. Hvert år falder deres antal, arten kræver restaurering og beskyttelse.

Lille konklusion

Alle fugle i uglefamilien er meget interessante og har deres egne egenskaber. Tross alt er deres typer stadig forskellige fra hinanden. Nogle er større, andre har længere vinger eller stærke poter med store kløer, som de får fat i deres bytte. Alle er smukke på deres egen måde, og nogle mennesker har brug for menneskelig beskyttelse overhovedet. Desuden er ugle meget nyttige, fordi de gør gode, udrydder gnavere, og sparer således vores afgrøder.

Hvordan betyder ordet "ugle"

Til at begynde med er ordet "ugle" skrevet uden et blødt tegn på enden. Ifølge en af ​​versionerne kom navnet i oldtiden, da sullen eller triste mennesker blev sammenlignet med en fugl. I Kirgisistan hedder f.eks. Fugle "Baykush", som oversættes som fattige eller fattige.

Der er en anden version, at fuglens navn er konsonant med en fløjte. Faktum er, at ugelen i forhold til uglen, som han ligner så, ikke "venter", men det fløjter. Stemmen ligner et trist langt gråt. Slaverne, der har hørt ugleens stemme, forsøgte at gentage det, derfor navnet.

Hvad er forskellen mellem uglen og uglen?

Hvem er denne ugle? Fuglen ligner faktisk ugle, selv tilhører uglefamilien. Men der er betydelige forskelle mellem de to fugle. Sammenlignet med uglen er størrelserne små. Kroppen er kraftig, men overstiger ikke 30 centimeter, vægten er kun 200 g. Hovedet er ikke rundt, men fladt, ørerne fra fjer er fraværende.

Øjne er runde, store med udviklet hyperopi, men fastgjort i stikkontakterne. Derfor skal fuglen vride hovedet for at kigge rundt. Funktioner af nakkestrukturen kan drejes 135 grader.

Ullet er i udseende meget alvorligt og dyster, og en visp af fjer over øjnene tilføjer spektakulært. Den kraftige krop slutter med en kort hale, vingerne er ret store og brede. Ben, som torso, er dækket af et lag med store fjer, længden afhænger af den pågældende type.

Hvilke arter findes i naturen

Der er flere sorter af fugle. For eksempel, lille ugle. Interessant nok kommer dets navn fra sit levested. Fuglen vælger neststeder i nærheden af ​​mennesker, i lader, gamle forladte huse eller tage.

Indisk ugle er en meget sjælden art, der er opført som uddød.

Uglen er opdelt i 26 arter. Blandt dem er små, perle, ugle-gnome, krave og andre. Fugle fra passerine slægten adskiller sig i små kropsstørrelser og korte vinger, men har samtidig en lang hale. Fordøjlen er dekoreret med et smukt mønster på bagsiden af ​​hovedet i form af øjne, som de blev kaldt "fire øjne".

Sych-elves: Den største kropsstørrelse, der findes i naturen - 14 cm, for hvilken fuglen og modtog et så usædvanligt navn.

Andre sorter er kendt:

  • plettet eller Brahmin,
  • skov,
  • kanin,
  • Upland,
  • almindelige,
  • Sydamerikanske,
  • Nye skotter,
  • Mexicansk.

Hvad er inkluderet i fuglens kost

Ugglen er en fremragende jæger, der ser dårligt tæt på, men i stor afstand om natten kan det straks jage mad. På poterne er der trådfjeder, som spiller en sensors rolle, hvilket tyder på et vartegn for bytte. I foderblandet er:

  • pattedyr: feltmus, fritter, egern,
  • store insekter,
  • små fugle

Afhængig af ugletype er menuen lidt anderledes. For eksempel spiser en ugle elf kun insekter og kan endda inkludere en skorpion i sin kost. Pygmy er grusom for små fugle. Efter at have fanget dem spiser kun velsmagende dele af kroppen væk. De fleste uglerepræsentanter lager op på mad, gemmer ofre i deres hjem.

Hvor kan jeg finde en fugl

Sullen fjervild kan findes på ethvert kontinent på jorden, undtagen måske Antarktis. Interessant ændrer udseendet ikke afhængigt af habitatet. Uglen er ikke en migrerende fugl, den lever i sin rækkevidde året rundt. Ofte kan fugle findes i steppes, ørken sletter eller tætte skove.

I Italien og Østrig har uglen længe været kendt som en indenlandsk jæger. Fjærene skæres vinger og frigives i haven for at fange skadelige gnavere og insekter. I Rusland understøttes denne ide ikke, fordi folk tror at ved at tæmme fuglen, vil de bringe ulykke over sig selv.

Disse fugle bygger ikke rede, men tages eller tages fra andre dyr, mens "hjemmet" kan være hul og endda et hul.

Ugle parring sæson

Af naturen ugle - Monogamous. Manden lever med en kvinde indtil slutningen af ​​sit liv, hvis gennemsnitlige varighed er på 15 år. Fugle begynder at parre med et år. Ved begyndelsen af ​​foråret opstår der befrugtning, og kvinden lægger op til fem æg. Hatching æg, den forventede mor tager sig af hanen i form af mad.

Owl-alvenes opførsel er anderledes: under inkubationen erstatter hanen kvinden for den tid, hun har brug for at jage.

Hatching fortsætter i fire uger. Kyllinger lukkes ind i blindelyset og er dækket af fluff. Umiddelbart efter fødslen renser moderen op på redenen og smider overskydende affald ud af det. Børn udvikler sig hurtigt og efter 28 dage bliver helt uafhængige.

Nu ved du, at en venlig og omsorgsfuld fugl gemmer sig bag et forfærdeligt og sultet udseende. Ligesom hende og del en interessant historie med dine venner.

Hvad der spiser

Tidligere troede jægere, at uglen udelukkende fodrer fisksvin. Faktisk feeds denne fugl hovedsagelig på mus, biller, øreringe og regnorme, nogle gange lykkes det at fange en frø, fugl eller sommerfugl.

Husguglen jager mest aktivt i skumringen og tidligt om morgenen, og derudover flyver den ud til at jage om natten og til og med nogle gange om dagen. I løbet af dagen jager han små fugle. Den indenlandske ugle lurer sædvanligvis sit bytte på sit observationspunkt og angriber det tydeligt fra oven. Han jager på jorden, leder efter dyr i græsset og faldne blade. Når byttet undslipper, jager det det på jorden, mens fuglen løber efter den på sine stærke ben. Ugelen fanger insekter i luften, trækker sig ud af jorden, som trusen gør, regnorms ødelægger andre fugles redder. Når overskydende foder ophobes, producerer uglen lagre på en regnvejrsdag. Lugtet lugter tiltrækker insekter - fluer og løvetræere (Silphidae), der ikke er imod fortjeneste fra uglebestande.

LIVSSTIL

Den fælles ugle undgår skovbevoksede områder, der foretrækker åbne områder, hvor der er mange områder, hvorfra det er bekvemt at observere. Den lille ugle kan lide at bosætte sig i udkanten af ​​landsbyerne og endda i deres centrale dele - i ødelagte bygninger, tomme rum, stenmure og i sydlige lande - i palmeplantager. Den lille ugle er en typisk indbygger i fladt terræn, som næsten aldrig findes i bjergene. Ugleens yndlingsovervågningssteder er vilje med savet toppe, hegn, telefonpoler og ledninger. En lille ugle kan sidde på dem uden at flytte i timevis. Skræmt fugl flyver straks væk. En karakteristisk flyvebane i uglen er en bølget linje. En ugle under en jagt i nogen tid kan svæve i luften og fladte sine vinger i en højde på 1-2 m fra jorden. Den lille ugle skelnes ikke af speciel flyvefærdighed og forfølger undertiden bytte på jorden. Efter at have set noget usædvanligt eller interessant, begynder den lille ugle at nikke på hovedet og vende halen op og ned. Hus ugler holdes parvis. Interessant nok er par også opbevaret uden for høstperioden. På området omkring en kvadratkilometer op til 20 par af disse fugle kan samtidigt nest. Ordinære hus ugler stemme til andre fugle, som territoriet er besat og jage væk alle ubudne gæster.

REPRODUKTION

Brownie ugler reden i perioden fra april til juli, sædvanligvis toppen af ​​nesting sker i maj eller juni. Ugerne skaber par i flere år, selv om fuglene sandsynligvis er mere knyttet til territoriet end til partneren. Hanen udfører en ægteskabsdans og buer kraftigt og ønsker at tiltrække kvindens opmærksomhed. Partnere kommunikerer ved hjælp af talesignaler, hanen sommetider bringer et skridt til kvinden. Ugle reden er normalt fundet i hulen af ​​et træ, i en sten niche eller i en vild kanins hul. Kvinden lægger 3-5 æg og inkuberer i 22-28 dage. Hanen deltager ikke i rugeæg, men bringer den kvindelige fodring. Nestlings er født dækket med kort, tæt ned, og både kvinden og hanen bringer mad. Efter 4-5 uger er små ugle allerede på vingen.

OVERSIGT OVER OWL OWL

Husugler findes ikke i høj- og mellembjerget samt i nåletræer. De er mindre tilbøjelige til at blive fundet i landbrugsområder. En karakteristisk ugle sang kan høres i foråret i regnen. En lille ugle om eftermiddagen er mere aktiv end andre ugler, så du kan, hvis du er heldig, se den selv i dagslys. Под ветвями, которые домовый сыч облюбовал для поедания добычи, накапливаются кучки пищевых остатков. Нередко обычный домовый сыч гнездуется вблизи человеческого жилья, например, на чердаках домов и в скирдах соломы.

ИНТЕРЕСНЫЕ ФАКТЫ, СВЕДЕНИЯ.

  • Однажды исследователь, наблюдавший за обычным домовым сычом, отметил, что птица в течение 45 минут поймала и съела 23 дождевых червей. Домовому сычу для удовлетворения жизненных потребностей ежедневно нужно 50-80 г пищи.
  • Almindelig ugle almindelig i Det Forenede Kongerige forekommer ikke. Et forsøg på at bosætte ugerne i Yorkshire, som fandt sted i 1842, sluttede i fiasko. Den erfaring, der blev udført af fyrtredserne senere i Kent County, var vellykket.
  • Den lille ugle er ikke den mindste europæiske ugle. Kropslængden på en almindelig scoop er 20-22 cm, og pygmen er 17-20 cm.

KARAKTERISTISKE FUNKTIONER AF HUSVÆRKET

Flyver i sving flyver og skyder - det ser ud som om en fugl flyver langs en bølget vej. På grund af de brede vinger med runde ender synes ugelen under flyvning mere end at sidde på en gren.

chick: hvid fluff ændres hurtigt til grå og derefter til fjer. I en alder af en måned forlader kyllingen allerede reden. Det når dog kun fuld vækst i en alder af 5 uger.

hoved: stor, med store udtryksfulde gule øjne, ingen fjerør.

krop: stærk og stærk.

fjerdragt: fugle af begge køn har forskellige grå og brune nuancer med små hvide pletter og striber. Den lille ugle har en meget kort hale.

Regnskabsmæssig: består i gennemsnit af tre æg.


- Habitat af en fælles lille ugle

Hvor den bor

Den fælles ugle findes i hele Europa, med undtagelse af nordlige regioner, i Nordafrika, Front- og Centralasien såvel som i Kina.

BESKYTTELSE OG PRESERVATION

Den lille ugle har tilpasset sig livet sammen med personen, men i Centraleuropa forsvinder arten gradvist. I landsbyerne og på de dyrkede lande finder fuglen ikke nok nødvendige mad- og nestepladser. Indholdet af uglen derhjemme er imidlertid for nylig blevet populært.

Generelle egenskaber

Uglen er en lille fugl. Længden af ​​hendes krop overstiger ikke tredive centimeter, og vægten når ikke 200 g. Hvis du sammenligner en ugle med en regelmæssig ugle, vil den ligne nestlingen sidst, fordi længden af ​​ugleens krop når 67-70 cm og dens vægt - 700 g. du kan se, at uglehovedet har en mere afrundet form, og i uglen er den fladt ud. På hans hoved finder du ikke fjer, der er formet som ører. Resten af ​​uglen er ikke anderledes end uglen.

Også denne fugl er karakteriseret ved de ydre træk ved en sulten person, da fjerene over øjnene er mere som øjenbryn. Syeks forsigtige, de kan mærke bytte på en stor afstand, men ikke se, hvad der sker nogle få inches fra dem. Denne fugl har en kort hale, som hjælper den med at skabe effekten af ​​et stort vingespænd.

Owlens størrelse forhindrer ham ikke i at være en dygtig jæger. Afhængigt af arten, fodrer de på forskellige bytte, men hovedsageligt gnavere og nogle arter af biller er inkluderet i deres kost. Disse fugle er meget selektive og kan tage bytte efter deres egne præferencer. Nogle gange jager de parvis, normalt på denne måde får ugerne større bytte, som rotter.

De beskrevne fugles levesteder er meget omfattende, de kan findes overalt i verden, undtagen Antarktis. Ifølge eksterne data er ugler af forskellige arter meget ens, men der er nogle interessante funktioner.

boreal ugle

Uglen er en lille ugle med et afrundet hoved. I størrelse er denne art lidt større end en due. Farven på fuglen er brun, med hvide pletter i hele kroppen. Hovedet er stort, med asymmetriske ansigtsskiver.

Uglen skelnes af en ret lille øjenstørrelse og en svag næb. Hans ben er dækket af tykt fjerdragt, hvilket førte til navnet "roe-legged". Fuglets næb er gul.

Nestning af blåtnølle ugle varer i næsten en måned. Murværk er mere end seks æg. Shaggy ugler reden hovedsagelig i huler. Deres primære ration er musevinger og biller.

Ugglen er en natfugl, men i nogle områder kan den også føre et dagligliv. Groveblegede ugle foretrækker at leve i nåletræer. Sådanne fugle lever i Rusland, Nordmongoliet, Vestkina og de nordlige regioner i USA.

Lille ugle

Den lille ugle er en brunfarvet fugl med små hvide pletter. Han har et lille hoved og en kort hale. Størrelsen af ​​denne fugl er lidt større end den grove. Han foretrækker at bosætte sig i et åbent område, i bjergene eller på en slette. Hvordan uglen skriger, du kan finde ud af at være nær hans reden. Sang er mere som fløjt.

Sychi - meget permanente fugle med hensyn til at vælge en partner. Uanset høstsæsonen holder de altid sammen. De forsøger at skabe rede i graver, nogle gange graver de sig selv. Og nogle gange finder de ly i gamle forladte bygninger.

Lægningen af ​​den lille ugle er mere end 7 æg. Fugle jager normalt i løbet af dagen. Den grundlæggende diæt består af små fugle og gnavere. Den beskrevne art bor i Nordafrika, i Asien, og også i Central- og Sydeuropa.

Det er en lille kanelfarvet ugle med grå og hvide linjer. Hendes øjne er store, gule, næbgrå. Ben uden beklædning, men dækket med børstehår. Disse fantastiske fugle flyver som flagermus, kun på en mere koordineret måde. De er ikke aggressive. Aldrig deltage i kamp. Foretrækker at skabe reden i huler. I lægningen af ​​denne fugl er der ikke mere end fem æg.

Sychik-elf kan absolut ikke jage på grund af de svage næb og ikke-kædepote. Deres kost består af forskellige insekter. Fugle bor i USA og Mexico, hvor de bor i trunkerne af saguaro-kaktus.

Hvad er forskelligt fra ugle ugle

I artiklen har vi allerede nævnt de egenskaber, som ugle besidder. Uilen, som uglen, tilhører uglefamilien. At skelne mellem disse to fugle er meget simpelt:

  • Ugle fører en daglig livsstil. Dette er den vigtigste kendetegn ved fuglen, da den største og konstante periode med ørkenuglens vågenhed betragtes som den mørke tid på dagen.
  • Ugle er meget større end ugle. Dens længde når 80 cm, og vægten kan være 4 kg. Det er svært at ikke bemærke ham, mens uglen nemt kan gemme sig.
  • Ørnenes kost er meget mere omfattende end uglen. På grund af stærke poter og kraftig næb kan uglen angribe store pattedyr.
  • Uglen har store fjerør, som ikke er karakteristiske for mange owltyper.
  • Uglenes øjne kan have en rød iris, som absolut ikke er karakteristisk for gule øjne ugle.

Beskrivelse af ugler

Afhængig af klassificeringen tilhører to til fem arter ugenes slægt.. Ifølge den klassificering, der for øjeblikket betragtes som den mest korrekte, tælles kun tre arter som ægte ugle: Brahmin, brownie og kanin. Og skovugen der tilhører dem før, er nu adskilt i en særskilt slægt - Heteroglaux.

udseende

Uge kan ikke prale af stor størrelse: Længden af ​​disse fugles krop er højst tredive centimeter, og når de ikke engang når 200 gram. Vingerne på deres vinger kan nå omkring 60 cm. Ydermere ligner de noget af uglekyllingerne, mens voksne fugle, selv om de svarer til ugle, er meget større end deres størrelse. Hvis uglehovedet har en afrundet form, så har uglen en mere oblate, der ligner en langstrakt oval liggende på sin side, mens deres forreste skive ikke er meget udtalt. En anden forskel mellem ugler og ugler ligger i, at de ikke har fjer på deres hoveder, hvilket svarer til deres ører.

Halen er relativt kort, vingene i foldet tilstand ser også lidt korte ud. Ugger har temmelig tæt fjerdragt af brune eller sandede nuancer, fortyndet med hvide pletter, der danner hvide øjenbryn på hovedet og spredes over hele kroppen på en kaotisk måde, der ligner pletter. På samme tid råder lys nuancer på maven, hvor lyse pletter af den vigtigste mørkere farve skiller sig ud.

Kløerne er sortbrune - ganske lange og skarpe. Uggets næb kan være en af ​​de gullige nuancer, ofte med en blanding af lysegrøn og grå, med mandibelen nogle gange undertiden mørkere end mandiblen. Disse fugles øjne er lyse, med en veludtalt sort pupil, der står ud for baggrunden af ​​brunlig fjerdragt. Øjenfarve afhænger af arten, kan variere fra lysegul til lyse gullig-gylden.

Dette er interessant! Udtrykket af uglet "ansigt" er sultet, og udseendet er stikkende og gennemboret. For mange mennesker synes hele udseendet af ugler afstødende og ubehageligt netop på grund af dets dystre "fysiognomi" og for nært blik iboende med disse fugles natur.

Det var dette ydre træk ved ugerne, der forårsagede den negative holdning hos folk i Rusland til dem. Indtil nu siger dyster og dyster mennesker: "Hvad frier du som en ugle?"

Karakter og livsstil

Ugler er bosiddende fugle med natlige livsstil. Sandt nok kan nogle af disse fugle lejlighedsvis overgå til korte afstande, men i de fleste tilfælde bosætter uglen en gang for alle i et bestemt område og ændrer aldrig det. Ligesom alle andre ugle har de fremragende syn og hørelse, hvilket markant forenkler bevægelsen gennem natskoven og letter jakten. Uglene kan flyve så stille og omhyggeligt, at deres potentielle bytte ikke altid kan mærke rovdyret nærmer sig op til sidste sekund, og så er det allerede for sent at forsøge at flygte fra dem ved at løbe væk.

Dette er interessant! På grund af det faktum, at disse fugle ikke kan rotere deres øjne, for at se hvad der sker fra siden, skal de hele tiden skrue deres hoved. Og hun ugle, på grund af at han har en ret fleksibel hals, kan dreje endda 270 grader.

Disse fugle er særligt aktive sent om aftenen og tidligt om morgenen, selv om der er blandt uglerne og dem, der er aktive selv om dagtimerne. De er meget forsigtige og tillader ikke en person at nærme sig selv. Hvis det skete, forsøger ugelen, der er fanget, at skræmme en eventuel fjende på en meget interessant måde: han begynder at svinge fra side til side og er ubønhørlig at bøje. Udadtil ser dette syn på dans meget komisk ud, kun få mennesker nogensinde har set det.

Hvis uilen, på trods af alle hans bestræbelser, ikke lykkedes at skræmme fjenden med en dans, og han ikke troede at trække sig tilbage, forlader han sit sted og svæver lavt over jorden. Dage disse fugle bruger, hviler i hule træer eller i små sprækker mellem sten. Rederugler enten bygger sig selv eller besætter reden fra andre fugle, oftest spejder. Som regel ændrer de dem ikke i hele deres liv, selvfølgelig, hvis der ikke sker noget på grund af, hvad fuglen skal forlade sit beboelige sted og bygge en ny rede.

Seksuel dimorfisme

I ugler er det svagt udtrykt: hverken på grund af bygningens egenskaber eller farven på fjerkræet, kan hanen ikke skelnes fra kvinden. Selv størrelsen på fugle af forskellige køn er næsten det samme, selvom kvinden måske er noget større. Det er derfor, at forstå, hvem af dem der er, til tider er det kun muligt at følge ugernes opførsel under frieri og parring.

Ugle arter

I øjeblikket består ægte ugles slægt af tre typer:

  • Brahmin ugle.
  • Lille ugle
  • Kanin ugle.

Men før der eksisterede mange flere fugle tilhørende denne slægt. Men de fleste af dem døde i Pleistocene. Og arter som for eksempel de kretensiske og antiguaniske graveugle blev udryddet, da folk koloniserede de dele af jordens overflade, hvor disse fugle engang boede.

Brahmin ugle

Afviger i små størrelser: Længden overstiger ikke 20-21 cm og i vægt - 120 g. Vægtenes hovedfarve er gråbrun, fortyndet med hvide pletter, maven, tværtimod hvid med små pletter af hovedfarven. Om halsen og på bunden af ​​hovedet er der en skygge af en hvid "krave". Stemmen af ​​Brahmin uglen ligner en række højt gnashing skrig. Denne fugl lever i et stort område, der dækker Sydøstasien og Sydasien samt Iran.

Lille ugle

Noget større end den foregående art: dens dimensioner kan være ca. 25 cm, og deres vægt kan være op til 170 g. Hovedhalsens farve er lysbrun eller sand med hvide fjer.

Dette er interessant! Dette navn ugler har fået sit navn, fordi dets repræsentanter ofte bor i huse på loftet eller i en stald. Og på grund af det faktum, at huset ugler er godt tæmmet, bliver de ofte holdt som dekorative fugle.

De bor på det store område, som omfatter Syd- og Centraleuropa, den nordlige del af det afrikanske kontinent og det meste af Asien (med undtagelse af Nord).

Habitat, levesteder

Ugler har et stort habitat. Disse fugle lever i Europa, Asien, i det nordlige Afrika og også i den Nye Verden. Samtidig føler de sig behagelige både i åbne rum og i skove, og selv i bjergområder, halvøken og ørkener.

Brahmin Syechi

Bor i Sydasien, foretrækker at bosætte sig i lyse skove og åbne steder, rigeligt overgroet med buske. Ofte bosætter sig nær menneskelig beboelse: Det kan findes selv i forstæderne Delhi eller Calcutta. Reder, normalt i træernes huler, men det kan også slå sig ned i bygninger eller i hulrum dannet i væggene, for eksempel i ruinerne af gamle templer og paladser. Også disse fugle er ikke vildt at bosætte sig i en mærkelig rede, der allerede er forladt af deres ejere, så ofte bosætter de sig i nestene af de indiske starlings-meins.

Kanin sønner.

Som også nævner kanin eller hulugle, bor i Amerika, og både i nordlige og sydlige. De foretrækker at bosætte sig i åbne områder med lav vegetation. Reder er bygget i kaniner og andre relativt store gnavere, hvor de hviler og venter varmen om eftermiddagen.

Kost af uger

Sychi, som andre rovfugle, skal jage for at få mad.

De foretrækker at gøre dette parvist, og de virker overraskende godt koordinerede, hvilket gør det muligt for dem at let dræbe selv store grårotter, som for en fugl, der har taget det på dem at angribe, ikke kan være en sjovfare. Alene jager jomfruerne mere harmløst spil: lad os sige, at vore mus lever under jorden i deres hule.

Dette er interessant! Disse fugle, der har været involveret i underjordisk jagt efter voles i lang tid, kan let genkendes med et overblik: Fjederne på hovedet og overkroppen findes ofte sammen, så nogle repræsentanter for dette slægt har i stedet for dem kun skeletter, der ligner nåle fra fjernt.

Alt afhængigt af arten varierer ugelmenuen meget: nogle af disse fugle foretrækker at jage voles, andre lokker muggbagler i deres rede og æder dem med appetit, og nogle jager selv arachnider som falanger. . De nægter ikke øgler, frøer, padder, forskellige insekter, regnorme og andre fugle mindre end dem selv.

Ikke alt for at stole på jakthund, uger ofte lager mad "for en regnvejrsdag." Kaninuglene går endnu længere: de bringer gødningsstykker fra andre dyr ind i deres huller og derved lokker muggbagler, som de foretrækker at spise.

Reproduktion og afkom

Ved fortsættelsen af ​​arten tænker ugelene selv om vinteren, ca. i februar: det er på dette tidspunkt, at de begynder at lede efter en kompis for sig selv. Hunnerne forsøger at tiltrække kvindens opmærksomhed med råb, og hvis de lykkes, begynder rigsritueten, der omfatter behandling af partner med bytte, såvel som indbyrdes strejf og lysjusteringer med næb.
Derefter bygger fuglene en rede, og kvinden ligger fra to til fem hvide æg. Hun begynder at lukke dem straks, så snart hun udsætter den første - ligesom alle rovfugle gør. Derfor er det ikke overraskende, at efter en måned, når tiden for udklækning af kyllinger kommer, varierer de meget i størrelse og udvikling. Af denne grund, indtil det tidspunkt, hvor nedgangen er erstattet af en voksen fjerdragt, lever 1-2 kyllinger ud af hele ugernes brød, på trods af at forældre omsorgsfuldt tager sig af dem.

Dette er interessant! Mens kvinden inkuberer æggene og efterlader dem en kort tid kun en gang om dagen, tager han hånd om hendes og fremtidens afkom: føder hende med sit bytte, erstatter hende som en høne i fraværet og beskytter hendes kæreste og æggene mod mulige forsøg fra andre rovdyr.

Allerede unge unge fugle lever i forældreugen i ca. tre uger og lærer jages og selvstændigt livs tricks i løbet af denne tid. Ugger bliver seksuelt modne på omkring et års alder, det er fra denne tid, at de kan begynde at lede efter en kompis for sig selv og bygge en rede for fremtiden.

Naturlige fjender

For uger, der bor tæt på menneskelig beboelse, kan huskatte være en fare, og i troperne er der også aber, der ofte også bosætter sig i nærheden af ​​byer. Desuden kan rovdyr og altærende fugle, især ravne, der kan angribe ugle, der sidder på grene af træer og slagtes ihjel, også være farlige for dem. Nestling ugler reden i huler er truet af mange arter af slanger, som let kan kravle ind i huseområdet.

Men den største trussel mod disse fugles liv er ikke hvirveldyrsagtige rovdyr, men parasitter, både ydre og indre. Det er netop deres infektion, der anses for at være hovedårsagen til, at så mange sychater dør, selv uden at have tid til at stole på.

Befolkning og arter status

I øjeblikket er ugler - alle tre arter tilhørende slægten Athene blandt de arter med den mindste bekymring. Deres befolkning er ret talrige, og distributionsområdet er omfattende for at rimeligt overveje at uglene er fugle, der bestemt ikke er truet med udryddelse i overskuelig fremtid. Sychyi ved første øjekast synes som ugler og ugler. Faktisk er de meget mindre i størrelse. Благодаря своей буровато-песочной окраске, эти птицы являются настоящими мастерами маскировки, так, что многие люди слышали, как кричат сычи, но мало кто может похвастать тем, что видел их.

Trods det faktum, at i de fleste regioner, for eksempel i Central Rusland og Indien, betragtes de som hylder af ulykker og ulykker, nogle steder, for eksempel i Sibirien bliver uger tværtimod betragtet som gode rejsende for rejsende, som ikke vil lade dem gå tabt i skoven på de indviklede dyreveje og deres råb vil vise personen den rigtige vej. Under alle omstændigheder fortjener denne fugl, der bor tæt på menneskets beboelse, respekt og nærmeste opmærksomhed. Og det er ikke for ingenting, at uglen i 1992 blev fanget i form af et vandmærke på en regning på 100 guld.

Se videoen: National Geographic Documentary Birds Snowy Owl HD Nat Geo Wild (Kan 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org