Fugle

Hvad ser den daw fugl ud

Pin
Send
Share
Send
Send


Jackdaw er en lille fugl med sort fjerdragt, der har en metallisk glans. Kun hendes hoved og bryst er ashen. I sit udseende er det meget lig et krage, men dets dimensioner er mærkbart mindre: Kroppen er cirka 30 centimeter lang, og vægten er sjældent mere end 250 gram. I voksne fugle er øjnene lyse, nogle gange blå, unge mennesker er mørke øjne. Bill og ben er sorte.

Jackdaw er en sødbar fugl, fra tidlig til forår til efterår flyver de sammen med rooks. Sammen følger traktorerne under foråret pløjning, ser fuglene efter regnorme, insekter og deres larver i landet. Om sommeren flyver jakkesøerne til de klippede græsmarker og markerne på jagt efter mad.

I efteråret, efter afgang af rooks, går de sammen med de grå krager, sammen overnatter i træerne i gårdene og i byens parker. Om morgenen flyver du ud af byen til lossepladser eller marker, hvor de fodrer. Om vinteren spiller affaldsspild en vigtig rolle i deres ernæring og hjælper nogle gange med at overleve.

Hvordan man skelner efter spor

Jackdaw fuglen efterlader et fodspor, der ligner en krage, men mærkbart mindre. Efter størrelse Paw prints kan snarere forveksles med ukrudt. Men fyrretyve springer primært, og jackdawen skrider springende og lægger samtidig vægt på fingrene. Derfor er den gennemsnitlige plantar callus ikke altid trykt trykt på sporene.

Tæerne på hendes poter er noget klumpede, med kortere kløer. Dette påvirker længden af ​​udskriften, som er kortere end en magpie. Trinnlængden er ca. 15 centimeter, og sporets bredde er næsten 5 centimeter.

En jackdaw er en fugl, der ikke ødelægger andres reder, i modsætning til sine kærester kråkene. At ødelægge et stort antal insekt skadedyr, disse repræsentanter for fugleverdenen bringer betydelige fordele for mennesker. I nogle tilfælde kan de på grund af mad forårsage betydelig skade på haver og meloner. Men dette er ikke fra skade, vil bare spise.

De største udlejningssteder er byer og store landsbyer. Sjældent bor på klippens kystområder, i skoven findes også sjældent. Jackdaw er en fugl, der ligger i nærheden af ​​en persons bolig: Under hylderne på huse, på lofter, i skorstene, i tomhed i bygninger. Nogle gange laver hun en rede i et gammelt træs hul.

nesting

De lever i separate par eller små flokke. Ofte skaber fælles kolonier med rooks. De begynder at bygge reder senere end deres naboer i det første årti af april. Boligen er rejst af et par, trækker de første tørre kviste og derefter klude og papir for at dække bakken.

Jackdaw - en fugl der lægger æg i første halvdel af maj. I deres rede kan være fra 3 til 7 stykker. Æg kan have en blålig-grøn eller lyseblå farve med grønbrune pletter. Hatching varer 18 dage. Udseende kyllinger er i reden i en anden måned.

Galka - migrerende fugl?

De bor i Europa, Asien, i det nordlige Afrika. Fugle, der ligger i de nordlige regioner i Eurasien, vandrende, i oktober flyver de mod syd, vinter i Kina og vender tilbage i februar. I Europa, i Kaukasus, i Centralasien bor kududens stillesiddende. Men om vinteren, i nogle tilfælde endda på disse steder, flytter fugle inden for hektarområdet.

Generelle egenskaber og beskrivelse

Jackdaw (corvus monedula) er en mellemstor fugl. Længden af ​​sin kalv er omkring 39 cm med halen. Vægten overstiger ikke 170-280 gram. Hannerne er lidt større i størrelse end kvinder. Dette er den eneste eksterne forskel mellem kønnene.

Fuglen har en tæt forfatning, ikke en stor, men stærk næb. Forklædningen på bagsiden er malet i sølvgrå farve og vingerne og halen - i grå. Resten af ​​kroppen er dækket med sorte fjer.

Fugle har en usædvanlig øjenfarve. I naturen er der jackdaws med en himmelblå og endda grønne iris.

Fuglens levetid i naturen er op til 10 år, i menneskelige hænder vil den leve til 17 år. Dette skyldes forskellige levevilkår og kost.

levesteder

Disse fugle findes i den gamle verden i vestasien. Også nogle befolkninger bor i det nordafrikanske kontinent. I de nordlige og østlige regioner fører jackdaws en migrerende livsstil. Gamle individer, for hvilke flyene bliver overvældende, forbliver der i varme vintre på deres hjem.

Det farvede instinkt er godt udviklet i daws, så de bevæger sig i store kolonier.

Som bolig for dem er egnede:

  • træ huler
  • lofts af bygninger
  • sten sprækker
  • tag af huse
  • skilte,
  • dyregraver
  • kastede reden af ​​andre fugle.

Jackdaws er bundet til en person, fordi der findes flere fødekilder ved siden af ​​ham. Samtidig foretrækker de gamle bygninger og lokaler, hvor de vurderes at være optimale til forbedring af hjemmet.

Reproduktion og afkom

Galki stadig ung vælger deres partner, som de forbliver til livets ende. Inde i parret er der en manifestation af sådanne følelser som ømhed og omsorg. De udtrykkes i kæmning af partnerens fjer og udveksling af mad opnået.

I marts begynder dårene ægteskabsperioden. Reder er lavet af kviste, kviste, blade og knuder. Det bløde lag består af spindelvæv, fjer og dyrepels.

I maj lægger kvinden æg, hvilket tal er fra 4 til 7. Deres farve varierer fra lysegrøn til blå. Inkubationsperioden varer ca. 20 dage. De ruge kyllinger er helt nøgne, og de første dage i livet er lukket. Kyllinger er grådige og kræver fodring hver anden time. Parret føder afkom for de næste 14 dage, hvorefter kyllingerne er klar til selvstændig levevis.

Strømkontrol

Fugle i naturen spiser alle slags insekter og trækker dem ud under træbarken. Hertil kaldes de skovplejere og betragtes som meget nyttige fugle sammen med spejl. Jackdaws kæmper ikke kun mod insekter, men reducerer også befolkningen af ​​skadelige gnavere.

På den anden side forårsager fugle betydelige skader på landbruget. I høste sæsonen er de ikke vild for at feast på kornsædene i markerne. Kultiverede træer i haver og andre bær er ramt.

Jackdaws - dygtige og agile rovdyr. I løbet af jagt angriber hun pludselig sine ofre: små gnavere, biller, sommerfugle. Fugle, der bor i nærheden af ​​vandområder eller ved kysten, fodrer på fisk, bløddyr og krebsdyr, som de transporterede til stranden i bølger.

Domestication og taming

I menneskelivet er daws til stede fra uendelig tid. Forsøg på domesticering af disse fugle fortsætter til denne dag. Dette kræver tålmodighed og er ikke altid kronet med succes, da det er vilde fugle.

Et kæledyr har brug for et stort rum, hvor han kunne flyve frit. Til dette passer en rummelig og robust fugl.

Med hensyn til maden i fangenskab skal kugledyrgen fodres hver anden time, knust mad og gennem magt. Faktum er, at kyllingerne stadig ikke svælger mad alene. Voksne derhjemme kræver mad, der er identisk med det, de er vant til i naturen. Dette er en anden vanskelighed ved at holde fugle uden tamme.

Interessante fakta

Fugle har en overraskende sonorøs og ejendommelig stemme. Samler i flokke, jager højt og løbende "gulps", taler indbyrdes.

Fugle er af naturen meget aktive, munter, men samtidig ret mistænkelige og meget forsigtige. Derfor er det meget vanskeligt at temme en voksen til menneskelige hænder.

Jackdaws har en fænomenal hukommelse. De vil helt sikkert huske den person, der ødelagde deres rede, selvom de var kyllinger. Hvis han kommer tæt på, vil fuglen hæve en frygtelig hubb og opfører sig særdeles aggressivt mod misbrugeren.

Jackdaws har et gennemboret blik, som ikke er ejendommeligt for andre repræsentanter for dyrenes verden. Hvad denne fugl ikke ser væk og ser direkte ud i dine øjne. Dette gør den fjærende meget fotogen, og dens udtryk er meningsfuld.

Hvis du fra denne artikel har lært noget nyt og interessant og lader dine kommentarer og dele med venner på sociale netværk.

Bird daw: beskrivelse

Fugle af denne art er som nævnt ikke for store. Jackdawen er en fugl, der har en kropslængde på 30-35 cm og vejer 200-280 g. Vingerne er lidt forkortede, med et spændvidde på 65-75 cm, halen er smal.

Fordøjlen er tæt. Vingerne, halen og ryggen er sort i farve med en blå farvetone. Brystet og hovedet er grå med en smuk sølvfarvet skygge. Fødder lidt sort, mørk næb, blå øjne, meget udtryksfulde og smukke.

Livsstil

Jackdaw - overvintrende fugl eller vandrende? Dette spørgsmål kan ikke besvares entydigt, da disse fugles livsstil er nomadisk, stillesiddende og migrerende. Lad os tale om dette mere detaljeret. Jackdaws bor i Central- og Vesteuropa, findes også i Nordafrika og Asien. De nordlige indbyggere er migrerende, alle andre medlemmer af denne art betragtes som stillesiddende eller vandrende. Indvandrere går til vinter syd i oktober og vender hjem i februar.

Jackdaws er meget nimble, prangende, omgængelig og intelligent. Deres bedste venner blandt fuglenes rige er rooks, det er i deres firma, at fuglene elsker at gå rundt om markerne og haverne og roser over hinanden med de karakteristiske lyde af ka-ka. De lever i par, samles i flokke og nummererer op til flere dusin fugle.

I dag foretrækker jackdaws at leve ved siden af ​​menneskelige boliger og bygge rede på gamle og forladte bygninger. Det er meget lettere for fugle at få deres egen mad nær folk, og der er mere kommunikation i bosættelser end i skovområder, og disse fugle elsker at snakke. Hvis en flok daws lever i skoven, ligger deres rede på høje gamle træer med huler. Også sorte skrigere kan findes i lunde, på klippekyster og i plantager ved siden af ​​landbrugsområder.

Jackdaw er en fugl, der ikke tilhører de stærke vegetarer, og elsker at spise edderkopper eller andre insekter, regnorme, bløddyr. Når terrænforhold tillader det, kan sorte fugle jage små gnavere, såsom voles og mus.

Ud over fødevarer af animalsk oprindelse, korn og frø, er frugt og bær inkluderet i diætens kost. Affaldsdåser og dumper er ægte kantiner til fugle med en overflod af varieret mad. På disse steder kan du altid finde noget lækkert.

Feathered shouters er meget fremadrettede og sparsomme. Når de klarer at skaffe mad i store mængder, laver de lagre under træernes rødder, under blade eller på andre afsondrede steder. I dårligt vejr kan dårligt vejr, når sult kan true, hjælpe dem meget.

levested

Denne fugl lever i hele Europa, lige fra Atlanterhavet og bjergene i den nordvestlige del af det afrikanske kontinent. Endvidere strækker området sig til Yenisei og Altai. På Europas område bor overalt. Du kan kun møde dem i Finland og på den skandinaviske halvø. Foretrukne naturtyper er havets klippekyst og de høje bredder af floder, bjerge. De bosætter sig ikke kun i mosen eller for åbne områder. Resten af ​​landskabstyperne er helt egnede til denne fugl.

De fleste af repræsentanterne for denne art findes i små byer og byer, hvor der er et åbent område.

Det vides allerede i det 12. århundrede, at disse fugle bosatte sig i byer. I dag beboer disse fugle mere befolket områder end i naturen. De vælger gamle bygninger, tårne ​​og andre bygninger til at bosætte sig i dem. For at jackdawen skal bygge en rede, vil ethvert åbent rum gøre. I byen finder de let mad.

Befolkningen i nord og øst af området er migrerende. Resten kan vandre på jagt efter mad.

  1. Alpine. Længden af ​​kroppen er 36-38 cm, vingerpanelet er 74-84 cm, de vejer 190-250 g. Deres fjerdragt er sort og skinnende, og deres ben er malet rødt. Bill er gul, shortish. Vingerne i alpin-dugden er smalle. Haner af denne art er noget større end kvinder. Juveniler er også sorte, men deres fjerdedel skinner ikke. Deres regning er gullig i farve, og deres ben er brune. Alpine daws bor i Marokko, såvel som fra den iberiske Halvø til Kina selv. De foretrækker at bosætte sig i bjergene.
  2. Dahurian. Længden af ​​disse fugles krop er 31-33 cm. Ifølge de ydre egenskaber er den meget lig den europæiske, men disse to arter adskiller sig i farvefunktioner. De dele, der er farvede grå i europæiske repræsentanter og hvide i Dahurianes. De bor i Østasien (dette er øst for Rusland, samt Korea og Kina). Han bor i bjergene i bjergene. Samt flod dale. Du kan også møde Dahurian daw i den åbne skov.

Interessante fakta

  • Det russiske navn på denne fugl kommer fra det gamle slaviske ord, som kan oversættes til moderne sprog som "sort". Dette ord kaldes nogle gange ikke kun repræsentanter for arten, men også fugle, der ligner dem på overfladen. Disse er krager eller sorte kyllinger. Tidligere blev dette ord kaldt folk med sort hår. Det menes at navnet er en efterligning af fuglens stemme.
  • Det latinske navn for arten "monedula" kommer sandsynligvis fra to ord: "monedula", hvilket betyder mønter eller penge, og også "edo", som kan oversættes som "jeg spiser". Ovid nævner fuglen i hans "Metamorphoses". Det fortæller om en græsk prinsesse, der forrådte sit land for penge. På grund af dette blev prinsessen omdannet til en fugl, der elsker meget skinnende ting.
  • I naturen er der så mange fugle af denne art. Nummeret kan ikke navngives nøjagtigt, men det antages, at der er mellem 20 og 90 millioner. Det meste af befolkningen bor i Eurasien.
  • Se videoen: Djämes Braun - Fugle Official Music Video (Kan 2021).

    Загрузка...

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

    zoo-club-org