Fugle

Jay fugl: beskrivelse og foto

Pin
Send
Share
Send
Send


Hvis ikke, hvordan ser det ud og hvor lever det?

Ja, denne fugl blev opfundet i trilogien "The Hunger Games" af forfatter Susan Collins. I historien er denne fugl en hybrid af en fælles jay med sin mutant, som blev bragt ud i District 13. Dens (mutant) funktion, der kan ses i filmen, er at huske alle lyde, ord og musik, de hører og derefter afspille dem. Denne evne blev brugt til spionage. En hybrid kunne simpelthen gentage lydene, og hovedpersonen i første del af trilogien brugte dem som et signal.

En virkelig eksisterende Lyra-fugl ligner meget på dette billede, men det er en anden historie.

Mockingbird er en fiktiv karakter og eksisterer ikke i den virkelige verden. Denne fugl blev lavet specielt til en sådan film som The Hunger Games. I filmen defineres en fugles oprindelse som krydsning af en jay og en mockingbird.

Serg1111, du har ikke helt ret, sådan en fugl eksisterer, kun den hedder Jay Steller,

Denne fugl lever i Canada og i den nordlige del af USA og har også en anden farve end bogen: i virkeligheden er den sort med blåbrunt. Men det ved også, hvordan man efterligner andre fugles og mekanismers stemmer, og formen er den samme som den, der er beskrevet i bogen og filmen .

Kanadiske provinser ud over det almindeligt anerkendte emblem og flag har andre officielle symboler: dyr, fugl, træ, blomst, sten osv. Stellers jay er den officielle fugl i British Columbia, dens "fugles ansigt". Beslutningen om at opbygge en elegant brunette med en spektakulær frisure ved en så høj administrativ rang blev lavet ved en folkeafstemning i 1987.

En fremragende tysk naturforsker Georg Wilhelm Steller (Georg Wilhelm Steller, 1709-1746, døde og blev begravet i Tyumen) beskrev først jayen af ​​denne art. Han deltog i kontrakten i St. Petersburg Academy of Sciences, deltog i anden Kamchatka Expedition of Vitus Bering, hvor han specielt udforskede den nordvestlige kyst af Amerika.

Steller's jay er som en fuldvundig familiemedlem i ravner en røver: ruiner redener, angreb og endog dræber småfugle, angst angriber katte og hunde, forsvarer sin egen rede. En stor efterligner: kan efterligne fugle, egern, katte, hunde og endda lyden af ​​nogle mekanismer!

Kan du forestille dig, hvad et effektivt våben mod konkurrenter? Sig til den generøst overdækkede feeder - kom ikke igennem. Det er nok for en sly mockingbird at skjule og råbe på en hawkish måde - alle spisere vil sprede i frygt, forlader bordet til hendes fuldstændige bortskaffelse.

Kendt faktum overlevende stellers jay til 16 år og 1 måned

udseende

Mockingbird er en daw-lignende fugl. Længden af ​​sin krop er omkring 30-40 centimeter med en hale vokser op til 12-15 centimeter.

Beskrivelse af jay fuglen skal starte med sine vinger - deres spændvidde på 50-55 centimeter med længden af ​​vingerne selv omkring 15-17 centimeter. Vægtige mockingbirds ganske lidt, kun 170-200 gram. Hovedet er dekoreret med en smuk bred tuft. Over halen er malene hvidt malet, mens næb, vinger og hale selv er sorte. Den lille fuglkrop har rustfrit fjerdragt med smalle striber af lyseblå farve på skuldrene.

Fjærene på hovedet af jays i forskellige regioner er farvet anderledes. For eksempel har europæiske personer lyse fjer med brune pletter. Asiater har en lysebrun "frisure", mockingbirds fra Kaukasus og fra Asien Minor flaunt black. Fra næb til nakke er brede striber af sort. Pote er rødbrune, halsen er lys. Vingene er afrundet, fuglen Jay flyver ret langsomt.

I øjeblikke af spænding rejser fuglen fjer på hovedet og danner en smuk tuft. Ved synet af rovdyr eller mennesker gør jays store lyde, advarsler andre dyr og fugle af forestående fare.

Generelt ser skridtet meget elegant og smukt ud. Men ikke alle kan se dette, da disse fugle er meget genert.

For dem, der kun kender til denne fjerede person, opstår spørgsmålet ofte: "Er Jay en migrerende fugl eller ej?" Personer, der bor i syd, bor på samme område. Dem, der bor i de nordlige områder, forsøger ikke at bevæge sig væk fra de sædvanlige steder uden særlige behov. Fugle forlader deres oprindelige områder kun i tilfælde af afgrødefejl eller for ugunstige forhold. Det viser sig, at migrationen af ​​jays er ekstremt uregelmæssig.

Denne fugl er ret nysgerrig og støjende. Lange flyvninger er ikke ejendommelige for det. Det meste af tiden foretrækker hun at springe fra et træ til et andet på grene, dart i skovenes skovområder.

Jays stemme er raspig, skarp. Denne art efterligner perfekt lyden af ​​andre fugle eller endda en persons stemme. Faktisk er det af denne grund, at jayen fik kælenavnet "permuste". Det er ikke ualmindeligt at mætte eller gø i at blive hørt i en dyb skov: Disse fugle, efter at have besøgt menneskelig beboelse, husker de lyde, der blev hørt der.

I vinterkulden, når det er svært at grave op mad fra under sneen, har fanger tendens til at åbne steder, der ofte vises i udkanten af ​​byer og landsbyer.

Jay fuglen er en skovboer, der bruger hele sit liv mere ofte. Denne art kan spise ikke kun vegetabilsk men også dyremad. Den mest almindelige mad af mockingbirds er bær, frø, insekter, frøer, småfugleæg og firben. Derudover angriber nogle jays kyllinger, små gnavere eller unge sangfugle, der bare lærer at flyve. De kan også samle mad på jorden, flytte ved at hoppe.

Jay fuglen, billedet og beskrivelsen af ​​dem kan ses i denne artikel, er ret smart. Hun opbevarer æggene til vinteren, samler dem og gemmer dem i hendes skjulesteder. Nogle individer samler op til 4 kilo acorns. Hvis en fugl ønsker at fejre på en larve, der ryster under barken, kan jayen holde hovedet og bryde barken. På samme måde huner hun andre skjulte insekter. Meget ofte findes cachens caches af egern eller andre fugle, der spiser alle forsyningerne.

Men ofte Jay og kan ikke huske om deres reserver. Sådan en kort hukommelse af en fugl spiller i hænderne på egetræer - glemte ellers spire for at danne nye egeskove.

reproduktion

Nestning i jays begynder i det tidlige forår. Fugle danner par og begynder at bygge en rede. Til disse formål vælger de de mørkeste hjørner af skoven. De kan bygge en rede både på nåletræer og på løvfældende træer.

Reder arrangerer sidegrenene, hævet over jorden til en højde på 2-5 meter. De drives af grene, med tørt græs indefra. Det ligner en skål med en diameter på ca. 20-30 centimeter, en dybde på 15 centimeter. Downy fjer, fjer, uld og mos spredes til græs bunden af ​​mockingbird. Nogle gange, som et hjem, er jays udstyret med færdige huler.

Kvinden kan lægge 5-7 æg, hvorefter den inkuberer i 16-17 dage. Omkring midten af ​​maj kyllinger luge. De første 20 dage bliver de flittigt fodret af deres forældre. I slutningen af ​​juni flyver unge jæger ud af reden. Indtil de første dage af efteråret forsøger kyllingerne at holde sig tæt på deres forældre, og så begynde et selvstændigt liv. Normalt samles unge personer fra forskellige familier i en flokk og søger et passende sted at bo.

levealder

Bird jay i naturen lever omkring 5-7 år. Der var dog tilfælde, hvor de boede i 22 år.

Jay fuglen, billedet og beskrivelsen af ​​dem vil være ufuldstændig uden at fortælle om de farer, der ligger i livet, fører en aktiv livsstil. Mens solen skinner, får fanger deres egen mad. Men så snart natten falder, gemmer fuglene i grene af træerne. I dårligt vejr eller vinterblizzard finder jays ly under firgrene.

Mange fjender har i naturen en mocking jay. Fuglen skal være forsigtig med rovdyr og større fugle. Det kan blive angrebet af en ørneugle, en mart og en grå krage og en goshawk. Fuglepopulationen bevarer imidlertid sine tal. I øjeblikket er der ingen trussel om udryddelse.

Popularitet og legender

Jay, hvis billede vil dekorere enhver samling, er meget populær, ikke kun på grund af sit gode udseende. Der er flere interessante færdigheder, som folk er villige til at holde fuglene i hjemmet eller til at tildele dem vidunderlige kvaliteter.

Så, Jays kan ikke bare gentage lydene. Der er tilfælde, hvor en fugl gentog mere end ti ord, efterligner ikke kun ord, men også en menneskelig stemme.

Derudover kan nogle individer klare sig med viper, hvilket gør dem til et ønskeligt kæledyr i områder, hvor man ofte kan møde disse reptiler.

I nogle kulturer anses jayen for en slags lykkelig fugl. Men i andre nationer antages det, at disse fugle bringer uheld.

I den amerikanske tv-serie The Big Bang Theory, en af ​​hovedpersonerne, der frygter fugle til rædsel, takket være jay blev deres ildende beundrer.

Den seneste film "Mocking Jay", hvor fuglen var et symbol på frihed, kampen mod undertrykkelse og uretfærdighed, bragte stor berømmelse for denne art.

Nå er det umuligt at ikke huske Harper Lee's storslåede roman "At dræbe en mockingbird." Omtalen af ​​denne fugl i bogen kommer ned på, at mockingbirds er meget harmløse, der kan levere glæde med deres sang. De pisker ikke "kulturelle" bær, ikke nest menneskelige boliger. De synger bare ...

Jay beskrivelse

Jay kan ikke kaldes en lille fugl: hun er dobbelt så stor som en stjerne, fra næb til hale længden af ​​hendes krop er omkring 40 cm, og vingespidsen når en halv meter. Jay vægt er forholdsvis lille og er 170-200 g. Siddende på en gren ser fuglen mindre ud end i flyvningen.

Jay livsstil

Selv lyse fjerkræ og dagtimerne giver dig ikke ofte mulighed for at se jays i deres naturlige miljø. Fuglene er meget forsigtige og genert. Gensynligt reagerer på de mindste rustler og bevægelser i nærheden, de gemmer sig hurtigt i tætte grene og underretter andre familiemedlemmer om den mulige trussel om forstyrrende skrig. Høje lyde lavet af fugle vil ledsage bevægelsen af ​​et farligt genstand i lang tid. Til sådan super opmærksomhed kaldes jays skovvagter.

Jays egen sang er ikke melodisk eller ekspressiv og består normalt af uklart whistling, clicking, gurgling. Men det vidunderlige talent hos en mockingbird giver fuglen mulighed for i sit repertoire at inkludere en efterligning af de overhørte sang af andre fugle og lyden af ​​tykkelsen. Efter at have vendt tilbage til skoven efter at have boet tæt på en landdistriktsbolig, kan jægerne efterligne blødende får, kattedyrkning, gøende hunde, banke en økse, knirkende døre. Personer, der lever i fangenskab, kan endda gengive enkle sætninger fra en person, der gentager ikke kun ord, men også intonationer.

Hoveddelen af ​​den dag, fuglene bruger på mad. De går sjældent ned til jorden eller flyver over lange afstande, og foretrækker at forblive i lang tid i en sikker højde af mellem- og øvre skovniveauer. Deres flyvning i åbent rum kan virke temmelig langsomt og akavet. Sådanne manøvreringsbevægelser, der udføres af alternerende slag og layout, er imidlertid meget bekvemme for flytende fugle over korte afstande.

For det meste af året lever jays i par, monogame i nogle arter.. I små, nummerering fra 20 til 30 individer, samles flokke de kun på vinteraften, idet de er færdige med at opdrage afkom. Dette gør det muligt for jays at miste mindre varme under vejret, når de gemmer sig i grene af nåletræer som en gruppe. Afhængig af underarter og levevilkår kan jays livsstil være enten nomadisk eller stillesiddende. Generelt har jays gode adaptive egenskaber. I kombination med et ret skarpt sind gør det muligt for skovmockingbirds at tilpasse sig til et ikke så behageligt miljø.

Dette er interessant! Takket være hans tricks finder jays mange måder at gøre deres eksistens lettere. De forsømmer ikke let byttedyr, ødelægger egernes bukser og redder af andre fugle, stjæler kartoffelknolde, gulerødder og rødbeder spredt på markerne for at tørre, der raser vinmarker og frugtplantager på jagt efter saftig delikatesse.

Men det mest slående bevis på jays intelligens er den måde, hvorpå de slippe af med ectoparasitter. Fuglen går til anthill (dens indbyggere skal tilhøre familien Formicinae) og træde på det eller bare sidde på toppen. Irriteret af et uventet besøg, insekter angriber en ubudne gæst, sprøjter syre fra giftkirtler. Fallende på fjerkræet og hurtigt absorberet af det dræber myrens udskillelse den irriterende jay af parasitter. Ornitologer har endda et særligt udtryk for sådan en slags grooming, - anthizing (enting).

Habitat, levesteder

Jays kan ses overalt i Europa, herunder i Skandinavien og Nord Rusland. Fuglefordelingsområdet omfatter også Kaukasus, Asien, Nordiran og det afrikanske kontinent, de sydlige regioner i Sibirien og de nordlige dele af mongolsk Altai. Praktisk set overalt, bortset fra fugtige subtropics, bor jays også i Fjernøsten. Til trods for at fugle i stort set blev betragtet som kontinentale, findes de i dag på øer: der er kendte arter, der danner fuglepladser på Sardinien, Korsika, Sicilien, Kreta, den græske øhav, Sakhalin, Sydkurilerne og øen Kamchatka. Jays sendes normalt ikke til lange flyvninger, overlever vinteren i permanente levesteder og udelader dem kun i tilfælde af alvorlig afgrødefejl eller ugunstige ændringer i klimaforhold. Således er migrationen af ​​jays ikke af regelmæssig karakter, og det ville være mere korrekt at sige, at en del af befolkningerne tilhører migrerende, og en del til de bosatte og vandrende.

Dette er interessant! Tilstedeværelsen af ​​disse fugle som tegn i myter fra forskellige nationer, fra Oceanien til Norge og fra Japan til Storbritannien, indikerer den udbredte og jævn omnipresence af jays. Slaver har for eksempel en sådan tro. Fugle Iriy (Vyri) er et sted, hvor fugle flyver væk til vinteren, ledsager de dødes sjæle i deres vandringer.

I begyndelsen af ​​foråret åbner portene i Iria, og storkser rush til det opvågne land, der bærer verdens nyfødte babyer. Kun tre fugle har nøglerne til denne fantastiske bolig - nattergalen, svalen og jayen, som først vises i Iria, og den sidste kommer tilbage derfra. Jay-habitater er forbundet med skove, primært egeskove og blandede områder. I syd, fugle også fugle blandt buske. I det vertikale forhold fordeles arten fra lavlandet til et skovklædte bælte, der ikke overstiger et niveau på ca. 1.600 m.

Jay Bird Diet

Grundlaget for kosten af ​​jays er vegetabilsk mad.. Oftest forekommer æggene i hårde kløer, hvilke fugle klipper hugget med skarpe kanter på mandiblen. Jays favoritmenu suppleres med nødder og forskellige bær - hindbær, jordbær, lingonberries, bjergaske. Hvis det ikke er muligt at finde æbler i egetræskove, fodrer jægerne på frøene af havre, hvede, solsikke, ærter og høster dem i markerne. Fra midten af ​​foråret til det sene efterår er nye "produkter" inkluderet i din kost. Fuglens vigtigste bytteår i denne periode er skade skadedyr:

  • bronze biller,
  • loppe bille
  • Barbel,
  • Måke biller,
  • snudebiller,
  • silkeorm caterpillere,
  • savflugter.

I tilfælde af en jay kan rovende instinkter manifestere, og så bliver små gnavere, frøer, firben og endda småfugle - beaverbirds, bluebirds, grå flycatchers og deres afkom til mad for dem. Men kun nogle underarter opfører sig på denne måde, æbler forbliver den primære præference af europæiske jays.

Dette er interessant! Jay har en vane med at gøre reserver til fremtiden. Med den mad, hun finder, fylder hun sin hyoidpose, som gør det muligt hurtigt at overføre byttet til de afsondrede steder under barken af ​​træerne i en seng med løv eller mos. I sådanne pantries indsamles op til 4 kg forskellige fødevarer. Nogle gange glemmer fuglene deres skjulesteder, og deres indhold, spirende, giver anledning til nye eg og valnødlund.

Om vinteren, når det er umuligt at udtrække mad i skoven under snedækkene, kan jays ses tæt på folks boliger i udkanten af ​​landsbyer og endda i byen, hvor de går på jagt efter mad. Nogle arter i betingelserne for mangel på en naturlig fødekilde bliver synantropiske, det vil sige, de bor tæt på mennesker.

Naturlige fjender

På trods af deres forsigtighed og evnen til hurtigt at skjule, lider jayens naturlige miljø af angreb af fjender - goshawk hawks, ugler, krager, martens. Fare for mockers er en mand:

  • fugle dør af forgiftning, fodring på de marker, hvor pesticider blev introduceret til bekæmpelse af skadedyr,
  • foresters og jægere skyder jays, da de betragter dem ruinous rejer,
  • dyrkere og gartnere arrangerer fælder, så fuglene ikke hakker høsten.

Befolkning og arter status

På grund af sin særlige pleje, høje adaptive evner og opfindsomhed formår jays at holde deres numeriske og geografiske fordeling stabil. I Europa er de områder, hvor artens befolkning er stor, Rusland, Ukraine, Hviderusland, Frankrig, Portugal og Finland. На сегодняшний день исчезновение сойкам ничуть не грозит, а их природоохранный статус оценивается как вызывающий наименьшие опасения.

ЧЕМ ПИТАЕТСЯ СОЙКА

В зависимости от времени года птица сойка ищет пищу на земле или на деревьях. На поверхности земли она ищет себе пауков, червей и мелких грызунов. I træerne spiser fuglen ivrigt ildkorn, nødder samt æg og til og med kyllinger af andre fugle.

I efteråret er den vigtigste mad af jay ekkerner. Hver fugl indsamler flere tusind ellers årligt, nogle af dem er grundigt begravet i jorden. Jays gemmer æggene i jorden lavt. De skubber et lille hul ud med deres poter, sætter en ildkorn i det og dækker det med jord, kviste og blade. Jays gør også lagre af nødder, bøgkegler og bær.

På foråret og sommeren fodrer fuglene på insekter: crunches, barbell beetles, weevils, leaf cutters. Af de små dyr spiser jay gnavere, firben, frøer, små fugle og fester på deres æg også.

LIVSSTIL

En jay er en genert fugl, der er lettere at høre i skoven end at se. Jay bor i skoven. Uden for høstperioden foretrækker denne fugl egetræer. I nogle regioner er jay en vandrende fugl. Under flyvning er det svært at forvirre med andre fugle. Du kan lære jayen at kende ved den hvide fjerdragt fra indersiden af ​​halen, den svarte hale, det sort-og-blå spejl og de hvide pletter på vingerne. For korte afstande flyver jayen hurtigt. Denne fugl har en interessant vane - den sidder på en anthill og tillader myrer at "gå" i deres fjerdedel. Myrer producerer således myresyre, der siver ind i fuglefjeder. Således klarer jayen at slippe af med forskellige parasitter.

Reproduktion af saft

Høstperioden på jays varer fra april til juni og ledsages af et komplekst ritual. Med starten af ​​de første forårsdage skaber de par og begynder snart at bygge rede. Resten er normalt bygget på et lille område, hvilke fugle beskytter mod andre repræsentanter for arten. Dette område de beboer i flere år. Fugle sammen opbygger en lille flad reden godt gemt blandt grenene af et træ. Det ligger i nærheden af ​​bagagerummet. Resten består af kviste og stængler af græs og er foret med tørt græs.

I slutningen af ​​april ligger kvinden fra 4 til 7 lysegrønne eller gullige med brune pletter æg. De ansættes til gengæld af kvinden og hanen. Nestlingslukker lukkes om 16-17 dage. I boet forbliver de i 19-20 dage, og flyver derefter sammen med deres forældre eller forener i store flokke med andre jays.

OBSERVATIONER AF SOYKOY

Jays lever i blandede, løvfældende og nåletræskove, og kun i åbne rum, hvor der er masser af træer, der vokser hver for sig. De kan findes nær byer, men altid kun i de steder, hvor der er træer, især eg. I den tætte skov indikerer høje råb af "ra-ah-rra-ah" tilstedeværelsen af ​​jay. Det er svært at forvirre med andre fugle på grund af den karakteristiske farve af fjer og sort og blå "spejl". Jay er en meget genert fugl, så normalt kan du kun se halen, når den flyver væk.

INTERESSERENDE FAKTA, INFORMATION.

  • Mange jægere skyder jays ved enhver lejlighed, da de anses for at være skadedyr, der spiser kyllinger og fugleæg, som ligger på jorden.
  • Jay efterligner forskellige lyde meget godt. Hendes repertoire omfatter hundens barking, geitblegning mv.
  • Jays finder deres bestande om vinteren, ofte under et lag sne eller blade. Fra egern, som de ikke finder, vokser træerne, så de siger, at jays "planteskove".

KARAKTERISTISKE FUNKTIONER AF SOYKI. Hvordan fuglen ser ud FOTO OG BESKRIVELSE

flyvning: under flyvning bliver hvide halefjer og hvide pletter på vingerne synlige.

hoved: fjer på kronen er hvid med sorte striber; i tilfælde af en alarm vises en lille tuft.

næb: stærk og skarp, stor til rengøring og opdeling af egern, nødder og frugter.

æg: 4-7 lysegrønne eller gullige med brune pletter.

vinger: sorte ender og lyse blå med en sort fælg "spejl" på bøjningen.


- Jay habitat

Hvor går det

Jay er distribueret næsten hele Europa, i Nordafrika, Asien mindre, i Kaukasus, i Nordiran, den sydlige del af Sibirien, på Sakhalin, i Korea, Kina og Japan.

BESKYTTELSE OG PRESERVATION

Jay tilpasser sig alle forhold, nu er hun ikke i fare. Den eneste fare for hende er brugen af ​​pesticider af mennesker.

Se videoen: भमच खऊन फटलय पट - BHIMACHA KHAAUN FUTLAY POAT. जय भम - BHEEM JAYANTI Marathi (Juli 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org