Dyr

Blå ræv - beskrivelse, levested, livsstil

Pin
Send
Share
Send
Send


Den arktiske ræv har flere navne. Ganske ofte hedder det en polar, arktisk eller "lånt" ræv. Nogle gange kan du møde det romantiske og poetiske navn - "snefox". Dette er et pattedyr rovdyr tilhørende familien af ​​canids. Det antages, at dette dyr er bedre tilpasset til koldt end andre og kan modstå forbudt lave temperaturer (ned til -60 ° C).

udseende

Den arktiske ræv har en relativt lille størrelse. Det ligner meget en ræv, men har en mere kvævet krop, et forkortet ansigt og bredere afrundede ører. Kroppen af ​​en arktisk ræv er langstrakt, længden er fra 50 til 80 cm. Halen er fluffy i et dyr, længden er ca. 30 cm. Målinger ved forklemmene når ikke altid 30 cm.

I gennemsnit vejer mænd ca. 4 kg. Den maksimale vægt, vi formåede at klare, var 9 kg. Hunnerne er lidt lettere: deres gennemsnitlige vægt varierer inden for 3 kg.

Arktisk ræv adskiller sig fra ræve og andre hunde ved udpræget sæsonfarvedimorfi. Dette betyder, at en art afhænger af årstiden har en anden farve. Efter farve er der to underarter af disse dyr:

  1. Hvid ræv. Om sommeren er skindets skind beskidt brun i farve, om vinteren bliver den mere tæt og ren hvid.
  2. Blå ræv. Om sommeren er pelsen gråbrun, og om vinteren bliver den røget grå med en blålig farve eller bliver ens i farve til kaffe med mælk.

Sæsonmæssige farveændringer er ideelle til camouflagering under jagt. Faktisk er den "blå" arktiske ræv ikke ligefrem farvebetegnelsen på pels. Dette tyder på, at dyret er sjældent, og at møde ham i naturen er en stor succes.

Fitness for kold

Ræven har formået at tilpasse sig forkølelsen på grund af flere naturlige forbedringer. For det første er det en pelsstruktur. Dyrets vinterjakke er tæt og flerlagret, og det bevarer perfekt varme. For det andet strækker korte afrundede ører lidt over kappen, hvilket beskytter dem mod alvorlige frost. For det tredje reducerer et forkortet ansigt og ben et varmetab. For det fjerde er selv pattens såler dækket af pels fra arktiske ræve: her er det tykt og hårdt, hvilket forhindrer dyret i at blive frostskadelig. Naturen tog sig derfor af pelsdyret, og den arktiske ræv garanteres ikke at fryse i køling om vinteren.

Forresten var det tilstedeværelsen af ​​hår på sålene af poterne, der gav det videnskabelige navn til arten (lagopus). Fra det græske sprog er dette oversat som "hare hånd". Derfor er arktisk ræv nogle gange kaldet ræven ræv.

levested

Da du allerede ved, at dyret let tåler alvorlige frost, er det let at gætte, hvor arktræven lever. Fluffy dyr føler sig perfekt ud over polcirkelen, beboer kysten og øerne i Arktis, der er almindelige i tundra og skovtundra.

Om vinteren bevæger den arktiske ræv konstant på jagt efter mad. Han kan gå til det sydlige Finland, i Baikal-regionen og i Amurens nedre rækkevidde. I Rusland betragtes arktrev i tundra- og skovtundra som en typisk repræsentant for faunaen.

Livsstil

Revene sætter sig i gravene. De graver ægte labyrinter med mange bevægelser og udgange. Burrows ligger i sandede bakker eller kystterrasser, men sten omgiver altid indgangen, så større rovdyr ikke kan grave det ud. Siden det sted, hvor den arktiske ræv lever, er tundra og skovtundra, er dyret tilpasset livet i åben bakket relief.

Tror du det er nemt at vælge et sted og grave et hul i permafrostforhold? Arrangement i frosset jord tager lang tid. Når jorden tøder, fordybes hullet. Både blå og hvid arktisk ræv henter pladser til huller i nærheden af ​​vandet (inden for en halv kilometer). Der er ikke så mange egnede steder, derfor bruger dyrenes familie et hul i 15-20 år. Sandt om vinteren på jagt efter mad, må man ofte flytte rundt og bygge en hule i sneen. Hvis sneen er dyb nok og tæt, så polar ræven gør et midlertidigt hul i den. I et sådant hus kan et dyr vente på dårligt vejr eller leve i flere dage under en langvarig søgning efter mad.

Hvis der ikke er nogen måde at grave et normalt jordhul på, kan ræve bosætte sig blandt klipperne eller grave op små riller i busken. Men sådanne tilfælde forekommer sjældent.

På trods af at den arktiske ræv er en rovdyr, kan den sikkert kaldes omnivorous. I sin kost er mere end 120 dyrearter og ca. 30 arter af planter. Oftest i menuen er små gnavere og fugle. Det mest almindelige bytte er vole lemmings og pied papegøjer. På havstranden optager arktiske ræve frivilligt kasserede fisk og forskellige alger, især havkalle. De er meget glad for blåbær og skyberries, hvis der ikke er dyrefoder, kan de spise urter.

Arktiske ræve kan ofte ses på stedet for jagt isbjørne. De afhenter rester af fisk og sælkød. I mangel af fersk kød er tilfreds med carrion. Jagtfælder findes ofte og de spiser ethvert dyr i dem (selvom der er en anden ræv i fælden). Ofte ser pelsbærende dyr på afstand for at jage ulve, og henter derefter resterne af deres bytte. Lejlighedsvis kan de angribe de yngre af større dyr selv.

Om sommeren tager dyrene overskydende mad i deres hule, hvor det fortsætter indtil vinteren. Blå og hvid ræv - dyret, beskrivelsen af ​​hvilket vi citerer, er fodret med den udviklede hørelse og lugt, da hans syn ikke er meget godt.

Social struktur

De arktiske ræve tilhører monogamiske arter, men i de kommende øer (Beringhavet) har der været tilfælde af polygami. Ofte er der 1 mand, 4-5 kvinder og hvalpe i familien. Ofte opfanger familier forældreløse adoptees. I kæmpe hule labyrinter er flere familier undertiden sammen, så ræver lever i en lille koloni. Familiejagtområder kan være fra 5 til 30 km².

reproduktion

I det tidlige forår begynder hunner østrus. I løbet af denne periode kæmper mændene ofte og hævder deres ret til familie. Drægtighedsperioden strækker sig fra 49 til 57 dage. Hunnerne er ret frugtbare: hvert kuld er 7-12, og nogle gange flere babyer. Hanen deltager i pasning af afkom på lige fod med kvinden. Men selv i fodringsårene overlever de ikke alle hvalpe på trods af forældrenes pleje.

Den voksne polarrev har hvid pels, men er født med en røgbrun farve. Fur baby blå ræv næsten brun. Børn i burven åbner deres øjne kun i 10-18 dage, og efter 6 måneder når de allerede deres forældres størrelse. Første gang fra en hul hvalpe er valgt i 3-4 uger. Kvinder kan fodre mælk i 8-10 uger. Fra og med næste år kan unge dyr opdrættes, men fuld modenhed opstår normalt med to år.

Hvad bestemmer nummeret

Den største indflydelse på antallet af dyr har tilstedeværelse af foder. På trods af at dyret er allernødigt, med en lille mængde foder, især lemmings og voles, fødes færre babyer, og flere af dem dør.

Størrelsen af ​​den lokale befolkning kan falde som følge af massemigration. Udgangen begynder om efteråret, og i foråret vender mange tilbage til deres sædvanlige steder. Men i årens sult dør mange nomadiske ræve.

Hertil kommer antallet af sygdomme og store rovdyr. Og ræv er et værdifuldt jagttrofæ, som også reducerer husdyr.

Naturlige fjender

Mange rovdyr jager disse dyr. Polar ugler og ørne er den største fare fra luften, og selv kråberne kan trække de unge væk. På land kommer den største fare fra isbjørne, wolverines, ræve og store hunde.

Når familier bryder op, kan voksne mænd nedrive unge konkurrenter i nabolande.

Under naturlige forhold kan arktiske ræve leve op til 9 år. Med kunstig avl er dyrenes liv lidt højere - 11-16 år.

Økonomisk værdi

På grund af pelsens høje kvalitet er den arktiske ræv et vigtigt kommercielt dyr. Udover produktion i det naturlige miljø udføres cellereproduktion. På øen gårde er halvfrit opdræt af dyr. De er ikke begrænset i bevægelse, men de er vant til særlige signaler, der udsendes før fodring. For mennesker er dette en mere bekvem måde at få varm pels end en fri jagt på dyret.

Blå ræv habitat

Blå ræv lever i tundraen. For livet af disse dyr vælger de fleste åbne kuperede områder. De bor i grunde, som de organiserer uafhængigt, graver op hele underjordiske tunneler i de sandede bakker eller på kysten. Til arrangement af huller vælger den arktiske ræv altid et område ikke langt fra vandet. Desværre er der ikke så mange steder i tundraen, hvor det er muligt at lave et hul, så dyrene kan i mange år bruge de samme tunneler i årtier og i nogle tilfælde endog hundreder, der forlader boliger til kommende generationer.

Hvad spiser?

På trods af at arktiske ræv anses for at være rovdyr, er forskellige planter også inkluderet i diætet af dette dyr. Selvfølgelig er basisen for den blå rævmenu fugle, såvel som forskellige små gnavere. Denne repræsentant nægter ikke hunden og fisken, og der kan endda være en, der blev kastet i land. De arktiske ræve er på en måde skræmmere, da de nogle gange spiser rester af mad, der efterlades af isbjørne. Ofte stjæler de bytte fra jægere, trækker det lige fra fælder eller snare.

Ved høsting af ræve bruger ræven primært veludviklet hørelse og lugt. Canine stole på synet i mindre grad. Fox kan identificeres ikke kun ved udseende, men også af en ejendommelig yelping, der ligner stærkt en almindelig hundes stemme.

Arktisk ræv: beskrivelse, struktur, egenskaber. Hvordan ser en ræv ud?

Størrelsen af ​​den arktiske ræv er som en rød ræv - kropslængden er 50-75 cm, hale længden er 20-30 cm og vejer 4-6 kg, selvom nogle ræve, opfedes om vinteren, vejer op til 10-11 kg. Arktiske ræve adskiller sig fra almindelige ræve med kortere ører dækket med uld, korte poter, hvis puder også er dækket med uld.

De arktiske ræve har et meget tyndt øre, de har også en veludviklet lugtesans, men synet af disse polar dyr er noget værre, men de ser også godt ud.

Foxens pels er meget tyk, og deres pels er overlegen i kvalitet til mange andre dyrs pelse, der desværre spillede en meget dårlig service til rævene selv, men vi skriver om dette lidt lavere. Også arktiske ræve er de eneste fra familien af ​​hjørnetænder, hvis uld er i stand til at ændre sin farve afhængigt af sæsonen, om sommeren ser de rødbrun eller brun, og om vinteren bliver deres uld hvid eller blå.

Og arktiske ræve med blå vinterpels er meget mindre almindelige, normalt er deres vinterfarvning hvid og den hvide farve af arktræven er naturligt hvid, uden blanding af tredjeparts nuancer. Arktiske ræve med vinterblå pels har æselfarver, og det er værd at bemærke, at deres pels er værdsat endnu mere end vinterpelsen af ​​almindelige hvide ræve.

I sommeren er rævenes hår ikke så tykt, men om vinteren ser det ud til at have pelsskind, deres pels bliver tæt, meget tyk og ensartet i hele kroppen.

Hvor lever ræven

Arktiske ræve lever i den nordlige del af Eurasien og Amerika, også på de mange polarøer i det arktiske hav. De kan findes på Grønland, Canada, Alaska, Nord Rusland og Island. Tundra er det mest behagelige sted for dem, men nogle gange kan ræve findes i skovtundraen, også på kysten af ​​de nordlige haver og oceaner.

Hvilken ræv spiser

Hvad er en ræv i hans tundra? Dette furry dyr er en rovdyr, og det kombinerer jagt og freebies. Det er nogle gange, han ikke foragter at spise carrion, så nogle arktiske ræve følger specielt isbjørne og spiser deres rester af deres måltid. Ræven selv kan også jage, det hyppigste bytte af disse dyr er vandrende gnavere - lemmings. Ofte jager arktiske ræve hvide gæs, gæs, tundra vagtler, ruin reden af ​​polar uger og fanger fisk.

Fjender ræv

Arktiske ræve selv kan også blive bytte af andre større polare rovdyr: ulve, wolverines, ræve og de samme isbjørne. Små ræve kan også blive ofre for rovfugle: ørne, høge, ørneugle.

Men selvfølgelig er den største fjende af arktiske ræve en mand, og deres tykke pels er skyld i dette, som er blevet årsagen til masseudryddelsen af ​​disse fantastiske dyr af jægere og poachere. Og det er ikke overraskende, fordi rækken pelsskind er meget, meget ikke billig. Konstant jagt efter arktiske ræve i forrige århundrede førte til en betydelig reduktion af disse dyrs befolkning og endda deres optagelse i Den Røde Bog. I dag for at øge deres befolkning er der oprettet særlige dyrebedrifter, hvor arktiske ræve er opdrættet. Selvfølgelig gøres dette ikke kun af altruistiske motiver, men nogle af de fattige dyr fortsætter desværre med at gå i pelsfrakker, der er populære blandt kvinder.

Mednov ræv

Også kendt som Mednov blå ræv, så navngivet på grund af sin blå vinter pels, som er værdsat endnu mere end den sædvanlige hvide pels af den hvide ræv. Den høje værdi af pelsen af ​​denne art af arktiske ræv er bestemt af sit lille antal. Ifølge zoologer er befolkningen i Mednov ræv 100 personer, det er ikke overraskende, at det er opført i Den Røde Bog som en truet art, faktisk et offer for menneskelig forfængelighed og dumhed. Mednov ræv bor på øen Medny, som er en del af kommandørøerne.

Arktisk ræv derhjemme

For de eksotiske elskere kan du forsøge at holde den arktiske ræv derhjemme. Det er bedst at holde Arctic Fox i et rummeligt træbur. Hvis den arktiske ræv er lille, så er det bedre ikke kun at holde det, men med din bror. Foder den arktiske ræv kan være naturlig mad til ham: kød, fisk, korn. Og om vinteren vil han ikke spise meget mad om sommeren, når hans metabolisme fremskynder, bliver den arktiske ræv en ægte glutton, hvilket ikke er overraskende, fordi han skal lave fedtbutikker til vinteren.

Interessante fakta om ræve

  • Den arktiske rævs lugtesans er så veludviklet, at den kan lugte lemming selv under et lag snedække.
  • På trods af deres skønhed, renlighed, adskiller disse dyr sig ikke. Så i deres huller er det ganske ofte muligt at finde spor af ufortyndet mad og affald.
  • De arktiske ræve, der kaldes "polar ræv" fra den sædvanlige ræv, blev også slukket med intelligens. Ja, disse dyr er usædvanligt intelligente, de kan let genkende menneskelige fælder, forvirre spor og lade sig lide at være døde, så de hurtigt kan løbe væk.

Hvor lever ræven?

Arktisk ræv er almindelig omkring hele Nordpolen. Han er en indfødt indbygger i den arktiske tundra. Dyret findes i Nordamerika, Skandinavien, Nordeuropa og Sibirien. Lad os se på norden, til gruppen af ​​kommandørøerne og toppen af ​​den aleutiske øbue. Her på øen Mednoy, mellem Beringhavet og Stillehavet, har den eneste befolkning i Mednovs blå ræv overlevet. Dyrens levested er kun 187 km2.

Hvordan finder du ud af det?

Denne arktiske ræv kaldes ellers polarreven på grund af den ydre lighed med ræven, men den er mere squat og mindre mobil. Faktisk er det under livsbetingelserne i Norden nødvendigt at spare energi og bruge energi klogt. Og ved en temperatur på -60 ° C fryser ræven ikke i sin varme, flerlagede uldfrakke. Selv pattedyrene i dette dyr er dækket af uld. Korte ben, små ører og en næse hjælper alle med at reducere varmetabet. Mændenes vægt når 3,5 kg, kropslængden er 50-75 cm, hunnerne er lidt mindre i størrelse. Arktiske ræve er de eneste repræsentanter for hundefamilien, der ændrer pelsfarven i løbet af efterårsmalten. Ved pelsfarve skelnes hvide og blå ræve. Den første om sommeren ændrer uldens farve fra hvid til beskidt-brun, og den anden - fra blå til kaffe, beskidt brun eller mørkegrå. Hvide ræve hersker på fastlandet og de blå - på øerne.

Hvad er ræven forskellig fra ræven?
Den arktiske ræv kaldes undertiden en polar eller arktisk ræv. Og på trods af at disse furrige dyr har meget til fælles, i modsætning til den sædvanlige ræv, er rævets krop mere knebet, næsen er forkortet, og ørerne er korte og afrundede. Afhængigt af sæsonen ændrer ræven farven på sin pels. Om sommeren har han en kort gullig-grå pels. Om vinteren kan de fleste arktiske ræve prale med en frodig snehvid "outfit".

Arktisk ræv er opført i den Røde Bog

På nuværende tidspunkt er antallet af arktiske ræve flere hundrede tusind individer. Befolkningen er forholdsvis stabil. Ikke desto mindre har arterne i den seneste tid været meget som følge af pelshandlen, da hvert år blev tusindvis af dyr ødelagt af smukke værdifulde pels.

Skønhed reddede ikke, men det dræbte det pelsbærende dyr, hvis pels altid var dekoreret med kraver, hatte og pelsfrakker af den lunte person. Antallet af fælles ræve er stærkt påvirket af mængden af ​​ledige fødevarer.

Grundlaget for deres kost består af små pelsbærende dyr - lemmings. Ikke hvert år er de født nok til at opretholde en balance i rovdyrens økologiske system - offeret. Generelt spiller dette dyr en vigtig rolle i de arktiske økosystemer som en af ​​de vigtigste rovdyr. Его потеря может роковым образом сказаться на жизни множества других организмов. Ученые выделяют особей, обитающих на территории России, в отдельный подвид — semenovi, медновский голубой песец, ареал которого чрезвычайно ограничен. Всего существует семь подвидов обыкновенного песца. Официально промысел этих животных прекратили только с 1966 г.I dag er Mednovsky Blue Fox beskyttet på Commander Reserve, der blev grundlagt i 1993.

Hvem hedder den blå ræv?

Fra begyndelsen skal der indføres klarhed om den anvendte terminologi. Faktum er, at udtrykket "blå ræv" i forskellige kilder ikke altid anvendes på samme måde, og det kan skabe forvirring.

Lad os starte med, at alle repræsentanter for arktiske rævarter er opdelt i to hovedgrupper - den hvide ræv og den blå ræv. Dyr i den første gruppe, hvoraf det absolutte flertal har en klassisk sæsonfærdig farvefarge: i løbet af sommeren har deres pels en mørk farve om vinteren - hvid. Til gengæld er blå ræve en slags "mutanter", da de har en mørk sommerfarve, der varer hele året. Således anvender nogle kilder udtrykket "blå ræv" til disse dyr, som er meget sjældne, men findes overalt i alle befolkninger fra Skandinavien til Alaska.

I andre kilder nævner blå ræve kun de, der befinder sig på Mednyøen i kommandoskærgården. Den lokale befolkning, der består af ca. hundrede dyr, er repræsenteret udelukkende af arktiske ræve fra den anden gruppe. Det er dem, der bærer mørk pels hele året rundt. Ved navnet på øen af ​​disse dyr kaldes ofte Mednovsky ræve. Det er bemærkelsesværdigt, at nogle kilder selv hævder, at Mednov ræve er hvide om vinteren og mørke om sommeren. Det er indlysende, at der i dette tilfælde er en åbenbar forvirring af begreberne af to underarter af arktisk ræv.

Da Mednovs blå ræv er simpelthen en af ​​de sjældne populationer, der helt består af almindelig blå ræv, vil vi i denne anmeldelse bruge udtrykket blå ræv og Mednov ræv som synonymer, da der i praksis ikke er nogen særlig forskel mellem dem.

Blå ræv - billede og beskrivelse

Blå ræv, såvel som simpel hvidrev, er en lille rovdyr af hundefamilien og den eneste repræsentant for dens biologiske slægt. Udadtil ligner den stærkt en ræv, hvorfra den adskiller sig ved dens mindre størrelse og frakkefarve. Fra ræven er den arktiske ræv også kendetegnet ved en squat og bliver et forkortet ansigt. Den arktiske rævs ører er afrundede og meget svagt udragende over det generelle niveau af vinterjakken, hvilket beskytter dem mod frostbit.

Kropslængden på et voksent dyr er 50-75 cm uden at tage højde for halen, hvilket øger 25-30 cm til dyrets størrelse. Den arktiske ræv ved mødrene vokser til 20-30 cm. Trods de temmelig store dimensioner er dyrets vægt ikke særlig stor: i gennemsnit 3,5 kg hos mænd og 3 kg hos kvinder.

Mens den hvide ræv i foråret og efteråret radikalt ændrer farven på sin frakke, forbliver den blå ræv mørk hele året, selvom han vælter på skema. Om sommeren har arkfruhud en beskidt brun farve, og om vinteren ligger den fra sand til mørkegrå og kaffe brun. Navnet "blå ræv" gives til dette dyr for den kendsgerning, at vinterpelsen har en smuk blålig glød.

Forårsmuld i ræve starter i marts - april og varer indtil juni. I efteråret holder pelsskiftet fra september til december. Den højeste kvalitet pels fra ræve ses i løbet af vinteren fra januar til slutningen af ​​februar.

Arktiske ræve bebor den åbne tundra, og foretrækker det kuperede terræn. Dyret lever i græsser, der graver i sandede bakker og kystterrasser, der danner de mest komplekse underjordiske labyrinter med flere indgange. I dette tilfælde er hullerne altid placeret i forhold til vand. Interessant nok har arktiske ræve på grund af manglen på egnede steder til grave huller i tundraen brugt de samme boliger i generationer i snesevis og endog hundreder af år.

Selvom den arktiske ræv er frem for alt en rovdyr, er der også en betydelig mængde planteføde i sin kost. Det er dog baseret på alle slags små gnavere og fugle. Også dyret elsker fisk, ikke foragtende, herunder den, som bølgerne smides på stranden. Arktiske ræve i en vis udstrækning er også skræmmere, der ofte fodrer med hvad der er tilbage efter isbjørnens måltid. Endelig stjæler dyret villigt jægerens bytte, fanget i fælder og snarer.

Som mange andre rovdyr er den arktiske ræv mere afhængig af sin veludviklede lugtesans og hørelse, lidt mindre på synet. Stemmen af ​​dette dyr ligner stærkt en almindelig hvalp af en husdyr.

Funktioner af indholdet af blå ræv

Da den fælles hvide ræv og den mednoviske blårev er i det væsentlige samme dyr, er avlsreglerne for dem også de samme. En landmand, der har til hensigt at opdrætte polar ræv med det formål at opnå værdifuld pels, skal korrekt studere alt i forbindelse med dette dyrs levevilkår i naturen. En vellykket pelsgård vil kun være, hvis organisationen tager højde for disse funktioner.

Alle faktorer er af stor betydning - placeringen af ​​gården, udstyr og bur til arktiske ræve, fodringsmønstre, opdræt af den arktiske ræv og opdræt. Det er lige så vigtigt at forstå, hvordan lovene om pelsfarvearver arbejder for at anvende dem til forbedring af husdyr.

Fremstillingsprocessen på rævepelsgården er genstand for røvenes naturlige cyklus og består af følgende perioder:

  • Forberedelse til løbet - en periode, der varer fra august til midten af ​​februar. Pesticitetspersonalets indsats har til formål at forberede dyrets organisme til reproduktion.
  • Gon - en periode, der varer fra midten af ​​februar til maj. Personalet vælger egnede kvinder og mænd til parring, og giver dem også passende parringsbetingelser.
  • Graviditet kvinder. Varer omkring 50-55 dage.
  • Amningstid. Består op til 40 dage efter hvælving.

Efter afslutningen af ​​laktationen fjernes de unge fra kvinderne, og hele cyklen begynder på ny.

Sted for Polar Fox Farm

For arktiske ræve gælder samme princip som for alle andre pelsdyr: Jo længere nord for gården er, desto bedre kvalitet pels kommer fra dyr. Selvfølgelig er tundraområdet bedst egnet til dette, men i betragtning af at mere eller mindre udviklede kommunikationer i denne zone kun eksisterer i nogle områder, skal mange iværksættere åbne vildmarkskvægsbedrifter syd for den nordlige polarcirkel. I mellemtiden, uden for tundrazonen, reduceres kvaliteten af ​​rævskind kraftigt.

Med hensyn til terrænetype vil ethvert fladt og tørt område passe, helst på et højt, men beskyttet mod vindstedet. Det er optimalt, hvis der er mange træer og buske omkring gården, som ikke blot beskytter gården mod vinden, men også skaber en gunstig miljøsituation på anlægget.

Bure og huse til arktiske ræve

Celler, der indeholder dyr, skal placeres på en afstand af en meter fra hinanden, og det er ønskeligt at forlade mindst to meter mellem rækkerne for at lette vedligeholdelsen. Rækker af celler bør bestemt være beskyttet mod nedbør ved et baldakin. Desuden beskytter baldakinen pelsen af ​​dyr mod at brænde ud under solen.

Burene selv for voksne dyr og unge stamme er lavet af et fast maske og hævet en halv meter til jorden. Gitteret på væggene kan være større, men for gulvet skal det under alle omstændigheder tages med små celler, så at arktiske ræve komfortabelt kan gå på dem.

Selvom i de vilde natur ræve lever i familier, under betingelserne for pelsplanter, er det bedre at holde dem en efter en. Den indlysende undtagelse er kun kvinder med mælkehvalpe. Mindste dimensioner af enkeltceller: 2-6 meter i længden, 1-1,5 meter i bredden og 0,6-1-1 m i højden. For at spare plads på gården kan du lave parrede celler med en tilstødende mur, som er forstærket med brædder. Samtidig er dørene lavet fra den modsatte side.

I hvert bur, hvor voksen polar ræv er indeholdt, er det nødvendigt at tilvejebringe et lille hus, der efterligner et hul eller rede. Husets dimensioner skal være mindst 60 cm brede og 110 cm lange.

I dag kan du, hvis du ønsker, bestille standardceller ifølge det færdige projekt uden at blive forstyrret af deres uafhængige produktion. Sandsynligvis øger startomkostningerne ved at skabe en pelsgård fra dette betydeligt.

Siden den blå ræv, hvis billeder er præsenteret her, kommer fra en region med et meget koldt klima, er stofskiftet meget hurtigt, hvorfor det kræver mere foder end andre rovdyr af samme størrelse. Desuden varierer dyrets lyster betydeligt afhængigt af årstiden.

Du skal også huske, at rævene i naturen skynder sig for enhver mad, de kan finde (hvilket ikke er overraskende i tundraens barske forhold). Med celleindhold betyder dette risikoen for overspisning, hvis dyr har mere mad, end de har brug for. Unge og uerfarne personer er særligt tilbøjelige til sådan adfærd. Af denne grund anbefales det stærkt at overholde den optimale mængde foder, der anbefales til ræve. I løbet af dagen er strømplanen som følger: om morgenen 30% af dagsprisen, om eftermiddagen - 15% om aftenen - alt andet.

I den varme årstid skal ræven spise omkring 500 g foder hver dag. Om vinteren reduceres dyrets lyster betydeligt, og det kan kun tilfredsstilles med 350 gram. På samme tid, om sommeren, bør diætet indeholde mere fedt, og om vinteren, tværtimod - proteiner, kulhydrater og vitaminer.

På grund af at den arktiske ræv er en rovdyr, skal den fodres med fødevarer af animalsk oprindelse. Ideelt set bør den daglige fødebalance være som følger: 400 g kød (delvist kan erstattes af fisk), op til 70 ml mælk, op til 150 g grøntsager og mindst 70 g korn. Selvfølgelig bør vitamin-mineralblandinger anvendes som tilsætningsstoffer.

Taler om kornfoder. Denne genstand kan ikke ignoreres på nogen måde. Arktiske ræve skal gives korn af hvede, byg eller majs. Passer også havre, hirse og solsikkefrø. Sidstnævnte kan dog kun gives i skrællet form, ellers vil dyret lide af maven.

Med hensyn til grøntsager vil de enkleste afgrøder - kål, gulerod, sukkerroer, rutabaga være her optimal. Spinat og grøn salat vil også være til gavn. Med en mangel på disse grøntsager er også tilladt at fodre dyrene med kartofler, men kun i form af kogte kartoffelmos.

Da arktiske ræve er ekstremt tilbageholdende med at tage almindelige grøntsager, som de ikke naturligt møder, blandes alle disse feeds oftest sammen med kød og serveres i form af grød eller hakket kød.

Hvordan man holder sig hjemme?

At opdrætte blå ræv derhjemme er ikke en så let opgave, så den fremtidige landmand skal først neddykke alle detaljerne i en sådan aktivitet. Denne virksomhed vil kun blive vellykket, hvis alle funktioner tages i betragtning. Det er vigtigt at være opmærksom på alle faktorer, der starter med bedriftens beliggenhed, organisering af celler og indkapslinger og slutter med ernæring og yngling af unge dyr. Det er også meget vigtigt at forstå, hvordan den nye generation af arktiske ræve arver farven på pelsen for hver gang at forbedre kvaliteten af ​​deres kæledyrs kappe.

Det anbefales at vælge de områder, der er placeret så langt nord som muligt for at placere gården. Således fra dyr kan du få den højeste kvalitet pels. Det er selvfølgelig bedst at placere virksomheden i tundraen. Terrænet er bedst egnet fladt og tørt. Nå, hvis området omkring bliver omgivet af træer og buske, vil de give beskyttelse mod vinden, og skabe et godt miljø for dyrene.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org