Fugle

Swallows reden

Pin
Send
Share
Send
Send


  • Hvorfor bygger svaler bygge rede under kanten af ​​huset
  • Hvordan fugle laver deres rede
  • Sluge Nest: Sådan tegner du en blyant

For at bygge en rede har en slug en lodret overflade. Hun finder vådt mund i pytter, ruller det i kugler og bringer det i sit næb til det valgte sted og fastgør det til reden med sin egen spyt. For styrke kan svulmen styrke konstruktionen med strøer, hår, stilke. Konstruktionen er rent mekanisk, altid på samme princip. En gang i de nye forhold er slugten tabt og kan ikke tilpasse sig dem (for eksempel kan den ikke bygge en reden, hvis der ikke er nogen lodret overflade).

Et af de mest egnede steder til indlejring er bygningsvægge langs tagskægget, under tagene og skøjterne af huse under broerstøtter. Svalen forsøger at vælge et sted, der er bekvemt for afrejse og samtidig under taket, så bygningen ikke siver fra regnen, og kyllingerne er under beskyttelse. Årsagen til, at svælgerne vælger byens nestepladser er enkel - der er meget mad til dem. De er glade for at ødelægge hundreder og tusindvis af myg, sorte fluer og fluer i en dag.

Ifølge populær overbevisning sluge rede på husets mur - heldigvis. Imidlertid er ikke alle beboere i husene enige om et sådant kvarter og forsøger at udvise svælgerne fra det valgte sted. Faktisk er det ret svært, på grund af den instinktive binding til stedet.

Den berømte russiske naturforsker V.A. Wagner udførte eksperimenter, hvor han opvejede sværgenes reder for en kort afstand og foran sine forældre. Svælger i lang tid på udkig efter deres rede på det sted, hvor den blev bygget, var endda klar til at fodre andre kyllinger. Forskeren konkluderede, at det sted, hvor redenen blev bygget, er meget vigtigt for svælgerne - endnu vigtigere end selve redenen og kyllingerne. Derfor vil den enkle ødelæggelse af redenen ikke føre nogen steder; svalget vil simpelthen bygge en ny. Den eneste måde at skræmme fugle væk er at gøre væggene glatte, så klumper af snavs ikke kan løses.

De første hylder af foråret

Om fuglene, der kommer til foråret, skal du tale tilbage til skolen. Forårsfugle ankommer i små flokke, og finker vises først. Hvis du kommer tættere på finchen, kan du se, hvor smuk fuglen er: hvilke toner det ikke kaster fjer! Og grøn, og rød og brun, og på hovedet er der en blå "cap". Fra en afstand er finken synlig på de hvide striber på vingerne og ryggen.

Efter fincherne ankommer sortefuglene, og i Rusland, i den midterste bane, anses rooksne som de første fugle. Så i parkerne kan du finde charred, redstart og varakushek. Disse fugle er kendetegnet ved en klar fjerfarve, for eksempel er der blå bryster i varakushka, og i fjer fjer i alle farver er rød, blå, grønlig og endog rød.

Hver fugl forsøger at vende tilbage til sin gamle rede. Svaler, der ankommer i april, er ingen undtagelse. Svælger russiske folk kærlighed og respekt. Mange tegn er forbundet med dem. For eksempel, hvis en sluge flyver lavt over jorden, betyder det, at det snart vil regne. Folk forsøger at beskytte svalehytter til næste forår.

Fugle og deres rede

Et overraskende faktum, men fuglene er i stand til at bygge de mest ambitiøse strukturer. Men hvor meget ved vi mennesker, hvilken fugl der har som rede?

Steder arrangeret af fugle til æglægning, afviger fra hinanden, og nogle gange meget dramatisk. Men alle slags fugle reden kan opdeles efter deres placering:

  1. Jordreder. De er hovedsagelig bygget af græs, blade og små knuder. I Rusland bor i "lejligheder" kulik, hasselnød og måger.
  2. Reder i bjergene. Beliggende på stenet terræn, er de bygget af rovfugle, såsom falk.
  3. I træerne. Af alt, hvad der kan findes, bygger vores forårsfugle, finker og tømmer, reder på lave højder. Det er meget interessant, at rederne har et "cement" grundlag for ler og sand.
  4. På vandet / i hulerne. Mindre almindelige rede, men har et sted i nogle fugles liv. Så på vandet lever sorte terner, og i hulene - ugler og spejder.
  5. Sand huller. Nogle fugle, med deres næb, graver et hul i sandet for sig selv, og så bringer i halm eller græs. Dette er nesen af ​​svalget gerbil.

Hvordan skelner du svelgen fra andre fugle?

Svaler er meget små i størrelse, med et lille hoved. Pote er korte og tynde. Mand og kvinde adskiller sig i farve, selvom denne forskel oftest ikke er synlig med det blotte øje. Svaler bruger det meste af deres tid i luften, men hvis de går ned til jorden, kan de se, hvor akavet deres tur er. Fugle foder på insekter. Det er bemærkelsesværdigt, at de kun kan jage på flugt.

Hovedtræk ved udseendet af svale er en forked hale, der ligner et slangebøsse.

Fugle har en venlig karakter, så de ikke er i konflikt med andre fugle, og de bosætter sig tæt på deres egen art. Hvis slugten bliver angrebet af en større rovfugl, vil den ikke kun kæmpe modigt, men forsvare sin rede til sidst. Hvis en kat eller en person kommer ind i redenen, så kan du være sikker: en lille fugl vil uselvisk forsvare sin ejendom.

Slugearter

Det er svært at finde i Rusland en person, der aldrig har set en slugt i sit liv. Men ikke kun kan svulget findes på Den Russiske Føderations territorium, mere end en art bor her. Ca. 7 arter af denne fugl bor i vores land:

  1. Rustik (killer whale) sluge. Ved navn kan du gætte: Denne fugl er kendt for landsbyboere. Svalen har en helt sort ryg, og nakke og pande er rødbrune nuancer. Den rustikke svalehule består af halm, ler og overraskende fjer og hår, som er et af de mest holdbare materialer til fugle.
  2. Rød hals svulger. Det er lidt som en slug af den tidligere art, men den har flere lange sorte fjer over halen. Overraskende ligner den melankoliske sang fra den røde lumbal svalge en mærkning af en kat eller endda en lille killing.
  3. Coast Swallow. Beregovushka er praktisk talt den mindste svale af alle tilgængelige arter. Næbet er ret kort og hårdt, og farven er ubemærket - gråbrun fjerdragt.
  4. Lille sluge. Udadtil ligner den en strandstrand, men fuglen er mindre i størrelse. Normalt flyver de rundt i slutningen af ​​august, men ankomsten af ​​små svaler registreres i slutningen af ​​marts - begyndelsen af ​​april.
  5. Mountain Swallow. Det kaldes også rocky. I farver ligner den en brun en, men adskiller sig i en fantastisk mønstret hale, som bedst ses ved flyvning.
  6. Thorny sluge. Så kaldes denne art fordi mændene på halen har to tynde og lange trådlignende fjer. Napetail halen har et blændende hvidt bryst og et orange hoved.
  7. Hvide ansigt svulger. Swallow har en sort farve med en blå-metallisk farvetone. Desværre blev ganske få individer af denne art registreret i Rusland, så mange ornitologer genkender ikke eksistensen af ​​disse svale i vores land.

Dette er ikke alle eksisterende arter af svale. Men selv fra denne lille liste kan det konkluderes om deres mangfoldighed.

Steder sluger spredning

Barn Swallow er let at møde overalt i Rusland. Hvad angår kystkvaliteten, er det lettere at nævne, hvor det er umuligt at møde hende: i Australien og Antarktis. Red-tailed svaler beboer kysten af ​​Lake Baikal, såvel som i det sydlige Italien og Sicilien. For vinteren flyver de, som de fleste svale, til Afrika og Indien.

Den stenrige svælge bor i højlandet. I Rusland er det Kaukasus og Krims territorium. Den hvide fløjte kan findes i Nordamerika, og det er vintre i Sydamerika og Mexico.

Hvor sover svælgerne?

Svaler er meget knyttet til de steder, der er indrettet til æglægning. Når fugle bygger reden, bliver deres placering det eneste sted, som sluggen kan huske. Instinktet er så blindt, at hvis sluggen vender tilbage til fodring af kyllingerne, og redenen ikke er på samme sted, vil det fejlagtigt begynde at fodre andre.

Laden svulger foretrækker ikke at flyve ud af landsbyen eller landsbyen, så dens rede er der normalt. Nogle gange dræber hvaler sig til folk og nest lige under tagene af huse. Der er lettere for dem at få mad, og der er også beskyttelse mod vind og regn.

De kystnære og små svalehytter ligger tæt ved vandet og graver et hul i sandet med deres næb. De bor i små grupper, kolonier.

Rocky swallow foretrækker at bygge en rede i bjergene eller klipper, væk fra mennesker og støj. Selv om der er reden beliggende inden for murene af blokhuse og tunneler. Hendes kopformede reden er lavet af ler, spyt og græs.

Parring sæson svale

Parringens svalende sæson varer fra maj til august, og i løbet af denne tid gør kvinden to æg. I ét lag - op til 7 æg. Efter to uger vises kyllinger. Efter 3 uger tilbragt i reden, kan chicks flyve, så de begynder at fodre selvstændigt. Kvinder vælger deres partnere i lang tid, og når de vælges, styres de af halenes længde: hanen med den længste hale vinder.

Nogle gange forbliver mænd alene for sæsonen. Så, når de vender tilbage, begynder de at hjælpe andre par til at bygge en rede og endda fodre kyllingerne.

Tegn i forbindelse med svælgerne

Et af de ovennævnte tegn: Hvis en svulge flyver lavt, betyder det at være regn. Men der er andre. For eksempel, hvis en sluge laver en rede i nærheden af ​​huset, så lever gode og venlige mennesker i dette hus. Men hvis du skader svulget, vil ulykke og sorg forfølge lang tid. Hvis du ødelægger svælgens rede, så kommer freckles på dit ansigt - også et ret interessant tegn. Hvis svælgerne ankommer tidligere end normalt, vil året være frugtbart. Og hvis du tager en sten fra en fugl reden, bliver det en talisman og talisman.

Slugt beskrivelse

Hidtil er der givet en fuldstændig beskrivelse af omkring otte dusin arter af repræsentanter, der tilhører svalefamilien. Sådanne fjervildte findes næsten overalt.

Det er vigtigt! Kroppens unikke struktur gør fuglen meget manøvrerbar og giver den mulighed for at fange selv de hurtigste insekter under flyvningen, og munden med en bred spalte gør det nemt at fodre fuglene direkte på flugt.

udseende

På trods af den ret håndgribelige forskel har alle de kendte svalearter, der lever rundt om kloden, en masse af lignende træk, som præsenteres:

  • metallisk farvetone i bagområdet,
  • brede bryster
  • forlænget ved bunden og temmelig kort næb,
  • stor nok mund
  • Manglende eksterne forskelle mellem mænd og kvinder,
  • fjerdragt tæt på kroppen,
  • fastholdige fingre og lange klør,
  • manglende forskelle i fjerfarven hos kyllinger og voksne fugle.

Bl.a. er svalget klassificeret som ikke for stort i kropsstørrelse og vingespids. For alle arter af svale er tilstedeværelsen af ​​meget lang, i forhold til kroppen, vinger karakteristisk. Deres maksimale rækkevidde kan variere mellem 33-35 cm.

Dette er interessant! Sværdets nedre ekstremiteter er næsten ikke tilpasset bevægelse på jorden, og hvis omstændighederne tvinge denne bevægelse, går fuglen af ​​denne art meget ubehageligt.

På trods af den ganske imponerende længde er slugevingerne relativt smalle, og haledelen af ​​sin form ligner en gaffel. Svinens fjer i ryggen er mørk, og fjerene, der dækker maven, er hvide eller lyse beige. Afhængigt af arten kan svalens fjerdedel afvige dramatisk i farve og farvetone.

Livsstil og karakter

Svaler tilhører kategorien almindelige trækfugle, der udelukkende fører til dagligdagen. Ankomsten af ​​sådanne fugle falder midt i den sidste forårsmåned. Den anden halvdel af måneden er afsat til opførelse af reden og æglægning.

Klækningsprocessen med svælge varer i gennemsnit lidt mindre end et par uger, og perioden med fodring af kyllinger tager omkring tre uger. Ved fuglens masseafgang er klar med starten på efteråret.

Syngende svaler minder vaguelt om twitter, der slutter med en trille, meget karakteristisk for denne art af sangfugl. Næsten alle arter af svælger tilhører den fjerige, der fører en social livsstil, så de samles i temmelig store grupper.

Dette er interessant! Som regel forsøger svælge at slå sig ned i nærheden af ​​naturlige vandlegemer, hvor der er en betydelig mængde materiale til nestbyggeri og foder insekter, herunder små græshopper, samt små slugfe og crickets.

Ofte sætter flokke sig på ledninger eller andre forskellige højder. Rederne er også bygget af store kolonier, hvor hvert par aktivt forsvarer territoriet omkring sin egen reden.

Habitat og habitat

Svaler bruger en meget stor mængde energi på processen med foderudvinding, og derfor har sådanne fugle en betydelig mængde af det. I almindelighed er det naturlige habitat for de fleste arter af svælger hovedsageligt sydlige lande, hvor jord og klimaforhold er optimale for fugle, og derudover er der en tilstrækkelig mængde foder.

Dette er interessant! Det skal bemærkes, at alle arter, der lever i tropiske zoner, klassificeres som stillesiddende, og arter i den tempererede klimasone er migrerende, der flyver til varme lande, fra og med den sidste sommermåned.

Næsten alle fugle af enhver art, der tilhører rækkefølgen af ​​passerine, er fraværende i polarområdets område og i den nordlige del af den tempererede zone. Væsentlige arter mangfoldighed af svale er repræsenteret af Afrikas territorium, men sådanne fugle findes også ofte på andre kontinenter. For eksempel er det landsdækkende område af landet, der svælger meget bredt, og repræsenterer både store og små bosættelser, uden urbaniseret landskab.

Mad og bytte svaler

Til deres mad bruger svaler af forskellige arter udelukkende alle slags flyvende insekter. Selv under meget vanskelige, uvenlige vejrforhold erstatter fugle aldrig en sådan form for foder med forskellige larver eller frø og larver, hvilket gør sådanne fugle ret sårbare i sultens periode.

Stern område er som regel placeret i en radius på højst en halv kilometer fra redenen. Svanen fanger oftest sit bytte på åbne steder, herunder græsplæner, floddale, bjergskråninger og marker.

Dybdens grundlag er insekter repræsenteret af myg, midges, fluer, små sommerfugle, biller og libaneser. Umiddelbart før regnen, med en forøgelse af luftfugtighed, svækkes insekten betydeligt, og derfor falder svalgerne ret tæt på jorden, hvor hovedmængden af ​​mad er placeret. Et sådant adfærdsmæssigt træk ved slugten er blevet grundlaget for de tegn, der anvendes i vejrforudsigelsen.

Dette er interessant! Lavflyvninger af svælge er ikke altid forbundet med den nærende regn, da i fine aftener akkumulerer et betydeligt antal insekter ofte direkte over jorden, og fugle er tvunget til at flyve meget lavt.

Reproduktion og afkom

Svaler tilhører kategorien monogamiske fugle, og derfor holder par, der er dannet af voksne voksne individer, som regel i hele livet. Som det fremgår af observationer, viser man efter svømmeprocessen, at mændenes svælge ofte ofte kommer i nærheden af ​​andre rede.

I europæiske lande vender svalget tilbage til nestepladser omkring april eller maj, og for indbyggerne i den nordlige grænser af det naturlige område er nestbygning og forberedelse til lægning i midten af ​​den første sommermåned karakteristisk. Som praksis viser, begynder de nordafrikanske befolkninger at bygge en rede i det sidste årti i marts eller i begyndelsen af ​​april.

Under naturlige forhold er bosmestene oftest afviklet af vilde svaler i stenede huler eller i kalkstenskløber. Som det fremgår af langsigtede observationer, kan nogle par af sådanne fugle slutte sig til slalomens landområder og besætte overgivne huller i clayey-kystnære flodområder.

Svaler er sociale fugle, der bor i kolonier, der består af flere titre eller endda hundredvis af par. Rederne, der er bygget af fugle, ligger i dette tilfælde tæt på hinanden, og fuglene beboer dem passer perfekt sammen. Den gennemsnitlige byggetid på reden er omkring et par uger.

Ofte er der en tidligere ankomst af kvinden og den uafhængige opførelse af hendes rede til æglægning. Efter ankomsten af ​​hanen ved siden af ​​det ufærdige rede er kun ét medlem af parret hele tiden på vagt, og det andet, i en betydelig del af tiden, søger bygningsmaterialer.

Det er vigtigt! Значительная часть городских ласточек отдаёт предпочтение гнездованию в городской черте, где птичьи гнезда строятся под крышами, возводятся под оконными карнизами и под мостами, а иногда даже в совсем необычных местах, включая речные паромы.

Внешним видом ласточкино гнездо напоминает закрытую полусферу, а основным строительным материалом для создания такого жилища становятся земляные комья и липкая слюна птиц. Bredden af ​​den færdige rede er ca. 110-130 mm med en højde på 70-120 mm.

I den øverste del af slalgens reden er en lille en nødvendigvis udstyret, den såkaldte indløb. Diameteren af ​​en sådan spalte er tilstrækkelig til, at en spurv kryper ind i reden. Når en sparv dukker op i reden, skal sluggen forlade den og søge efter et nyt sted for sin bolig.

Den indre del af redenen er dækket af et ret blødt sengetøj, som kan repræsenteres af græs, uld og ned, som fås af fugle under flyvningen. Efter befrugtningsprocessen ligger kvinden omkring fem æg med hvid farve, der måler 1,9-2,0x1,3-1,4 cm. Den gennemsnitlige ægvægt er ca. 1,6-1,7 g. Hele inkubationsperioden varer i et par uger, men under ugunstige vejrforhold kan strække sig godt i tre uger.

I overvældende proces er kun svulkvinder involveret, og hvis vejret er godt, tager hanen sin fodring. På regnfulde dage må kvinden selv fodre sig selv.

Når de er født, er kyllingerne så svage, at forældrene selv skal bryde skallerne og hjælpe deres afkom med fødslen. Efter at de svulmede kyllinger er nået tre eller fire uger, kan de flyve alene, men i en uge addere begge forældre dem.

Naturlige fjender

Den største fare for svulget er en stor nok falke, der præget af hastighed og smidighed, og er også i stand til at fælde sit bytte direkte i luften. Ikke desto mindre, fremragende flyvning evner, gør det muligt for slugten at let undgå at møde mange rovdyr.

Dette er interessant! Svært sårbare over for fjender er svale på vejen til reservoirerne, og når man søger efter materialer til opførelse af en reden.

Befolkning og arter status

Omkring fem arter af denne familie bor i vores land. Befolkningen af ​​de fleste arter af svælge er repræsenteret af flere titusinder, og det samlede antal holdes som regel på et stabilt niveau. I nogle stater er bevaringsstatus for mange arter imidlertid forhøjet til gul, hvilket kræver "øget opmærksomhed".

Foto svaler

Svalen, en art af byen svelge eller kratere (lat. Delichon urbicum) er en art af fugle, passerine, svalefamilie, en slags bysølge.

Fuglen fik sit navn på grund af det almindelige slaviske ord "flippers", der bogstaveligt betyder "flyver her og der".

Svalens størrelse er lidt mindre end spurven. Kropslængden på et voksen individ er 12-17 cm, med en masse på 18-19 g. Ligesom alle familiemedlemmer er den kendetegnet ved en skrøbelig fysik: kroppen er langstrakt, hovedet er let fladt, og næbbet er lille. Halen har en lille hals, vingerne er smalle og lange. Vinge spændvidde er 20 til 33 cm.

Hanner og kvinder er helt forskellige. Hovedet og bagsiden af ​​voksenfugle er blå-sort med en blålig glans. Abdomen, nadhvoste og den forkerte side af vingerne er rene hvide. Benene er helt dækket med hvide ned og fjer. Juveniler ligner voksne, men de skelnes af en mere kedelig sort fjerdedel af den øverste og brunehvid farve på bunden.

Moltperioden er strakt fra slutningen af ​​sommeren til marts, med forandring af små fjer om efteråret og store fjer på foråret.

Bysveger flyver hurtigt og klogt, men ikke så hurtigt som landsbyen svælger. Fuglernes stemme er stille og utænkelig, der ligner en murmur eller en lang kviste.

Razborochki urban swallows på tidspunktet for opsamling af ler på reden. Swallow. Swallow.

Byen sluger findes i alle europæiske lande (undtagen nord for Skandinavien), såvel som i Nordafrika og tempererede regioner i Asien.

Svalen er en typisk vandrende art for at overvære fuglene flyve til tropiske områder af Afrika og Asien.

I modsætning til andre arter sluger byen foretrækker at forblive tæt på træerne, som den bruger til rekreation. Og til nestepladser vælger det åbne landskaber - oplyste områder af stenrige eller sedimentære klipper, nær bjergområder.

Men udenfor bosættelserne er meget mindre almindeligt end i byer. Præference gives til sten eller mursten bygninger, udstyre reden under taget og taghuler af huse.

Det føder nær vand, i åbne områder med rig græsplæne: græsplæner, marker og græsgange.

Sluge under flyvning. Sluge, muligvis ung eller af en anden art. Sluge under flyvning. Sluge under flyvning. Svaler på ledningerne.

Ligesom alle familiemedlemmer svelger byen jæger udelukkende i luften. Derfor er fuglens kost flyvende insekter: myg, fluer, midges, gadflies, cikader, biller og sommerfugle. Ofte bliver græshoppe og edderkopper, der bevæger sig gennem luften, mad. Ekstraktion, herunder insekter med hård skal, sluges hel og godt fordøjet.

I regnvejr jager ikke svale, men venter i en rede eller et hus. Før afkøling eller dårligt vejr udvindes foder i en højde på 10-20 m og falder til jorden efter byttet.

Den svage lavtflyvning er ikke nødvendigvis forbundet med den kommende regn. På fine aftener, når et stort antal insekter ophobes lige over jorden, flyver fuglene også meget lavt.

Sluge under flyvning. Sluge i flyvning, bagfra.

Svalen er en monogamisk fugl, og det uddannede par varer i livet. Men efter parring slutter mændene ofte i en anden rede.

På det europæiske område vender svaler tilbage til fugleområder i april - maj, indbyggere i de nordlige grænser af området - i midten af ​​juni har de nordafrikanske befolkninger bygget rejer siden slutningen af ​​marts.

I naturen bosætter rede i stenede huler og kalkstensprækker. Nogle par går med i kystnære svaler, der opholder sig tomme huller på floderne.

Men de fleste urbane svalger foretrækker at bo i byer, bygger rede under tag, vindueskanter, under broer og endda på flodfærger. Som socialfugle bor svælge i kolonier af flere titus eller hundreder af par, der bygger reden tæt og perfekt sammen med hinanden.

Opførelse af en rede tager ca. 2 uger. Nogle gange flyver hunner tidligere end mænd og begynder at bygge på egen hånd. I nærheden af ​​det ufærdige reden er et medlem af parret hele tiden på arbejde, den anden er involveret i søgen efter byggemateriale.

Resten ser ud som en lukket halvkugle af klumper af jorden, limet til strukturen med klæbrig spyt. Bredden af ​​reden er 11-13 cm, højde - 7-12 cm. En lille åbning til indgang er udstyret på toppen. Spidsens diameter tillader sparver at kravle inde, og hvis dette sker, skal svalget søge et nyt sted til reden.

Inde i reden er dækket af bløde senge af græs, uld og nede, der produceres under flyvning. Kvinden lægger 4-6 rene hvide æg, der måler 1,9 - 2 x 1,3-1,4 cm, vejer ca. 1,7 g. Inkubationsperioden varer 2 uger, i uvejr 10 dage længere.

Kvinden er involveret i inkubation, i godt vejr føder hanen hende, i regnvejr må hun selvføde. Før du forlader ægget, er kyllingerne så svage, at forældrene bryder skallerne selv og hjælper afkomene til at blive født. I en alder af 22-32 dage kan kyllingerne allerede flyve, men deres forældre fodrer dem i en anden uge.

Sluge flyver til reden. Svanen fodrer kyllingerne på reden. Svaler på ledningerne.

Overalt i området, undtagen de nordlige regioner, producerer svælge to gange afkom. Ofte er kyllingerne fra den første brød aktivt involveret i fodring af anden generation.

Den gennemsnitlige forventede levetid for en by svelger er 4-5 år, i sjældne tilfælde op til 8 år.

Barn Sluge: Beskrivelse, Livsstil:

På vores breddegrader er den mest talrige vandrende fugl låven svælge. Denne lille smukke fugl anses for at være et symbol på foråret. Siden oldtiden har folk forsøgt at få reder af svale under husets tag.

Ifølge legenden bringer svalens rede rede, velstand og rigdom til familien. Desuden er disse fugle meget nyttige for mennesker, fordi de bruger hele dagen på dem, der ødelægger skadelige insekter.

Når i foråret nær redenet, der var tomt om vinteren, skræmmer disse småfugle igen, er huset en rigtig ferie. Svaler er tilbage - foråret er kommet! Og det er rigtig glæde!

Barn Sluge: beskrivelse

Interessant information. Svelge kan kaldes en af ​​de sødeste trækfugle. Størrelsen på denne herald af forår er ganske lille, dens kropslængde er 15-20 cm, spændingen af ​​sine lange skarpe vinger er 30-35 cm. Den lille skabning vejer kun 18-20 g. Det er let at genkende svælget ved den lange hale, som har et dybt snit i form af en gaffel.

Fuglens fjerdedel er blå - sort over, under - bleg beige. På panden og forenden af ​​halsen har lågen svalge lyse pletter med en brun farvetone. Det er muligt at skelne en kvinde fra en hale ved halen, i "pigen" er den lidt kortere end den af ​​"drengen". Mandens farve er mere mættet, kvindens fjerdedel er mindre kontrasterende.

levested

En lille fugls habitat er ret stor. Fuglesvuler findes i Nordafrika, Nordamerika, Europa og Asien. Disse dejlige væsener vinter i Sydamerika, Afrika og Asien.

Man kan dømme allerede ved fuglens navn, at svalget foretrækker at bygge sin landsbybo på landet.

Du kan se disse slugformede bygninger på væggene i bolig- og forretningslokaler både i landsbyer og i små byer. Fuglene føler sig meget mere behagelige i roligere steder.

Oftest observeres deres rede i landsbyens stalde eller skure, mens de på store gårde ikke lever disse fugle.

Som tidligere nævnt har folk længe antaget, at svalgerne bringer lykken til huset, og for at tiltrække disse fugle til deres gård, arrangerer ejerne specielle træstrukturer med hjørner, der er egnet til indlejring. Det hjælper med at holde en befolkning af små og nyttige væsner.

Hvad sluge feeds på

Denne lille væsens kost består hovedsagelig af flyvende insekter. Denne menu indeholder myg, fluer og sommerfugle. Når det er køligt eller regner udenfor, skjuler insekterne og låven svelger ændringer flyvende insekter til krybbe edderkopper og larver.

Alle ved, at før fuglen flyver disse fugle meget lavt over vandet, men ved vi alle, at de gør det, fordi de insekter, der lever nær vandets overflade, begynder at bevæge sig aktivt i dårligt vejr, hvilket giver fuglene mulighed for arbejde for at få mad.

Når sultne kyllinger slynger i reden, skal et par svaler arbejde fra morgen til aften for at fodre den grådige unge. Fugle - Forældre bringer insekter til deres babyer i deres spiserør, i løbet af dagen vil fem kyllinger have brug for omkring fire hundrede portioner.

Landsby og by sluge: interessante fakta

En beslægtet art af laven sluger er City Swallow, disse er de mest almindelige arter af disse trækfugle. Mange interessante fakta er kendt om deres liv:

  1. Sølens sang består af at ringe "viv-vit", men når fuglene mærker faren, signalerer de alarmerende til alle medlemmer af den enorme flokk, der advarer om dette med en høj "sving".
  2. Det sker, at kyllingerne fra den sidste kød ikke har tid til at blive stærkere og ikke kan flyve sammen med flokken til varme lande med begyndelsen af ​​koldt vejr. I dette tilfælde svælger forældrene ikke deres svage babyer og forbliver hos dem, indtil de kan flyve om vinteren.
  3. Mens dvaletilstanden i Afrika fører svælgerne til myrer, er denne sort meget populær i den sædvanlige menu med flyvende insekter.
  4. For nylig har forskere lært, takket være svælgerens ring, at efter en sommerperiode i Centraleuropa sendes disse fugle til vinter i Sydafrika.
  5. Under lange flyvninger til de varme kanter af slugten dør desværre ofte fra udmattelse og sult.
  6. Barn Swallow kan ikke leve uden at synge. Hun synger, når hun søger efter mad på flugt, synger når han rocker, sidder på ledninger og synger, når hun bare hviler.
  7. Da det i det gamle Rom, efter at vognens løb blev annonceret, tog helten førstepladsen, da blev svalgerne bundet til vindernes fødder, og fuglen blev udgivet i himlen som et symbol på sejr og fri flyvning.

Fugle sluge byby, hvordan det ser ud til hvad der spiser

På grund af den lange menneskelige bekendtskab med svælgerne opstod mange myter og legender.

Folk troede på, at tilstedeværelsen af ​​disse fugle beskyttede husdyr mod sygdomme og forbandelser og bygninger fra brande.

Ifølge overtro er disse fugle et godt omen for dem der er til søs. Dette skyldes sandsynligvis, at svale er landfugle, så deres udseende fortæller sejlerne om deres nærhed til kysten.

I løbet af det nittende århundrede forsøgte Jean Desbouvry at tæmme og træne dem til brug som postfugle. Han formåede at holde det migrerende instinkt hos unge fugle og overbevise den franske regering om at gennemføre indledende test, men yderligere eksperimenter er gået i stå, da svælget ikke tåler fangenskab og vennekammerater alene i naturen.

Fordeling og levesteder

Svaler har en verdensomspændende kosmopolitisk fordeling på alle kontinenter undtagen Antarktis.

Denne familie bruger en bred vifte af levesteder og afhænger af flyvende insekter, der kan findes i enhver åben habitat, herunder:

  • enge
  • åbent skov
  • savanne, sumpere,
  • mangrove og buske,
  • fra havet til højlandet.

Mange arter lever i menneskeskabte landskaber.herunder landbrugsjord og endda byområder. Ændringer i arealanvendelsen har også medført, at nogle arter har udvidet deres rækkevidde. Det mest imponerende eksempel er svulget, som koloniserede New Zealand i 1920'erne og er nu en almindelig fugl til dette land.

Arter der befinder sig i det tempererede område vandrer om vinteren. Der er flere tropiske arter, der er delvise migranter eller kortere vandringer.

Mandlige vælge nest placeringog så tiltrække kvindens brug, sang og flyvning. Størrelsen af ​​territoriet varierer afhængigt af arten, i koloniale fuglefugle har området en tendens til at være lille.

Uden for avlssæsonen kan nogle arter danne store flokke. Det antages at yde beskyttelse mod rovfugle.

Ikke-sociale arter danner ikke flokke, men kyllinger kan forblive hos deres forældre i nogen tid efter avlssæsonen.

Svelge sang

Svaler kan producere mange forskellige lyde, som bruges til at udtrykke spænding, kommunikere med andre svale af samme art under frieri eller som en alarm, når rovdyret er i området. Mænd sange er relateret til tilstanden af ​​fuglens krop og anvendes tilsyneladende af kvinder for at dømme den fysiske tilstand og egnethed til parring af hannerne. En typisk sang af svaler er en simpel, sommetider musikalsk chirping.

Forhold med mennesker

Svaler hilses velkommen af ​​mennesker på grund af deres nyttige rolle som insektdræber, og bysvin kan nemt tilpasse sig til indlejring i og omkring menneskelig beboelse.

Flerårige reden

Når en gang er foldet bliver et velmærkede reden på alle sider et vartegn i området i mange år. I flere årtier vil det blive besat af forskellige individer, der på grund af deres naturlige omhu også vil bidrage til akkumulering af høstmateriale. Tykkelsen af ​​platformen vil vokse fra år til år, platformen bliver til et imponerende tårn.

Den berømte reden af ​​den skaldede ørn under Vermilion i Ohio (USA) var 2,5 meter i diameter og over 3 meter i højden med en vægt på ca. 2 tons. Sandsynligvis er dette den mest massive opførelse af fugle fra dem, der uden nogen strækning kan kaldes en typisk reden, der er beregnet til avlsavl som ægtepar. Kun få er dårligere end denne kolossale konstruktion af en rede af Stillehavs hvide skulderørn i Kamchatka. Nesten af ​​den sorte hals i størrelse ligner et hjul fra den tyngste dumpvogn, nåede to meter i diameter og næsten en meter tykt. I sine vægge, der udnytter ejernes fred, placeres hele fuglefamilier, der tolererer tolerant af hinanden.

Nest byggematerialer

Mange fugle ty til denne meget enkle teknik for lag-for-lag foldning. I vandfugle er materialet ikke boughs, men forskellige fragmenter af vandplanter. Materialet anbringes i våd tilstand, som ved tørring informerer bygningen om yderligere styrke på grund af virkningen af ​​at "klæbe" tørringsfragmenterne.

I småfugle med miniature reden er spindelvæv blandt de foretrukne materialer, og de bruger meget tid på at søge efter dem. At være klæbrig og holdbar, det virker som et cementeringsmateriale, der binder separate lag tørt græs og sikrer perfekt fastgørelse af reden til træets grene.

Tropiske nektar reden

Tropiske nektarmer er meget særprægede og let genkendelige ved deres design. У большинства видов постройка выглядит как сильно вытянутая груша, висящая на кончике тонкой веточки или же подвешенная к нижней стороне пальмового или бананового листа.I den nedre, udvidede del af "pæren" er et lukket nestekammer arrangeret med en smal sideindgang, sædvanligvis dækket med en lille visir ovenfra. Bygningen er meget miniature, og selv den nektarbittere inderside er ikke helt egnet, så hønsens hode med sin lange buede næb er næsten altid synlig udefra. Hovedbygningsmaterialet er plantens fluff, holdt sammen med et stort antal spindelvæv, som også bruges til at hænge reden.

På grund af det store antal web, der flimrer i solen, ser de rede på nogle arter meget elegant og ligner juledekorationer, som ved en fejl var på et palme. I almindelighed er kærlighed til nektar til internettet altfor tidskrævende - det russiske navn af edderkoppen, der anvendes på nogle medlemmer af denne fuglegruppe, bør ændres til edderkoppelskere. Nogle nektarhuse bygger slet ikke rede. Efter at have fundet en god web sengetøj i en krog i en træ krone, rake de lidt på et sted og lægge æg i den resulterende bakke.

Warbler reden

Røder af reed er værd at nævne, de er dygtigt fastgjort på lodrette stilke stående ved siden af ​​hinanden. Stænglerne passerer gennem næsens sidevægge, som fastholdes på støtterne, hovedsagelig på grund af friktion eller "limet" med kittet af slam og mudder. I form ligner snerrenes nymfe en cylinder eller en kugle med en afkortet spids, snoet snoet af græsblad og reedblad. Kanten af ​​bakken er altid stærkt strammet, indersiden er undertiden "pudset" med det samme mudder, som tørrer ud og danner en glat overflade. Nogle gange sætter krigsførerne nestet til at leve, vokser stængler af nælde, enge eller pil, og i den måned, der er gået fra det tidspunkt, hvor bygningen blev lagt ned til kyllingernes afgang, stiger den nogle gange næsten en halv meter. Resten er fastgjort til ristestængerne ved sidevægge.

"Keramikmesteren" - lerrener

I kataloget over byggematerialer fjervildt er der også en våd lerjord. Hovedindsatsen på den blev lavet af svale, rocky nuthatches, sorochi larks og nogle familiemedlemmer med det veltalende navn på fugleovn. Støbte reden er blandt de mest kvalificerede fjederbygninger og ligner keramik. De er støbt af små klumper af ler og har derfor næsten altid en karakteristisk, kuperet overflade, så med antallet af tuberkler kan man helt nøjagtigt tælle, hvor mange portioner af materiale der blev lagt under byggeprocessen.

Shrike larks

Syrnelærer er små fløjtede fugle, der lever i tørre områder i Australien. I modsætning til navnet, fra et evolutionært synspunkt, er de mere til de ravnefugle og i virkeligheden ligner fyrre med halvskårede haler. De er ganske tilfredse med de enkleste cupped-formede reden åbnet ovenfra, fastgjort på grene af træer og typisk for de fleste ravne. Den eneste forskel er, at larkens reden er helt støbt af ler. Dette giver kun en fordel - evnen til at bygge på tynde vandrette grene, at "holde" bygningen til dem, mens det er til reden for "standard" materiale, som ikke har cementegenskaber, skal du søge efter en gaffel af grenene eller styrke dem nær bagagerummet, hvorigennem kan marten marmoter eller slanger.

Reder af en stor klipper Nuthatch

Resten af ​​en stor stenig nuthatch ligner en smalhalset krukke limet til bunden. Kandehalsen, det vil sige indgangen til redenen, er rettet nedad og sidelæns. En sådan "kande" vejer normalt omkring 4-5 kg, men der er også mere massive strukturer. Vægtykkelsen når 7 centimeter, og styrken er sådan, at det er umuligt at bryde reden med dine hænder. Som sementholdig mørtel bruger nuthatcher slim fra riflede larver, biller og sommerfugle, nådesløst dem på nestens overflade, som over tid her og der bliver dækket af et dårligt mønster af vinger af uheldige ofre.

Swallows Nest

Svalens reden er kendetegnet ved en lang række former. Den enkleste er opførelsen af ​​lammesvampe, som er åben på toppen - nøjagtigt halvdelen af ​​den snitne skåret langs koppen, limet langs skæret til væggen, helt sikkert under omslaget af nogle visirer - en kronblade eller klippeformet kant. Bysveger udgør en rede lukket fra alle sider med en smal sideindgang. Bygningen er oftest tæt på en kvartbold, fastgjort øverst og tilbage til to indbyrdes vinkelrette planer - normalt til væggen og tagbjælken.

Resten af ​​den røde lumbal svelg er kendt for sin ekstreme elegance af form. Det er et halvt stykke langs krukken med en ret lang hals og er fastgjort direkte til loftet.

Nest af fugleovn

I kunsten at håndtere ler, har ovnen-boligfuglen i Argentinas pampas ingen konkurrenter. I størrelse og form ligner dets konstruktion en fodbold, der er fastgjort til en solid trægren eller toppen af ​​en søjle. I udseende ser det lige ud, men giver respekt for dets soliditet og når op på 10 kg.

En sidegang fører til et temmelig rummeligt interiør - en slags lobby, til bagvæggen, hvor selve kammerkammeret er fastgjort - en dyb lomme, der er formet af ler, noget som en låve svelge nest. Det er ikke let at klemme ind i denne "lomme", fordi der mellem loftet på vestibulen og den øvre kant af lommen lader komfurproducenterne et meget smalt hul, så de kan være sikre mod ubudne gæster.

Hvorfor bygger fugle rede fra ler?

Ler kan formes i konstruktion og giver høj styrke til færdige bygninger. Hvorfor viste disse fordele sig for at være efterspurgt af "byggebranchen" af fugle i så begrænset omfang? Udbredt anvendelse af ler til opførelse af fugle redener forstyrrer sine uendelige vagaries, afhængigt af vejret. Det er for varmt for hende, og hun tørrer ud og tvinger ofte til at suspendere et byggeprojekt, der allerede er begyndt. Det er tværtimod for fugtigt, og de nyligt lagde ler ler nægter at tørre og hærde, hvilket også medfører en uplanlagt pause i konstruktionen.

Desuden er det ønskeligt at bygge lerrender i skyggen. Når de er i solen, kan de tørre ud og falde sammen, og selv kyllingerne i en rød-varm ler "komfur" sidder hårdt. Svalerne elsker derfor at slå sig ned under bygningerne, og undgå at bygge rede på de sydlige eksponeringssten og næsten altid gemme dem under de overhængende stenskårer, og kaminens bygherrer har tendens til at lægge æg så tidligt som muligt om foråret, mens solen endnu ikke har opnået fuld styrke.

Endelig er lerregen meget besværlige. For at opbygge en meget lille rede med perfekt vejr og fuld materielforsyning, skal der leveres en række bysølge fra 700 til 1500 portioner ler (undtagen de faldne), der tager mindst ti dage. Stoppere og nuthatches med deres massive reden kræver mindst 2000 klumper, og konstruktionen, ledsaget af uundgåelig nedetid, strækker sig i flere uger. Brændeovne skjuler ikke rede fra solen og er derfor tvunget til at øge deres vægt med al deres styrke for at reducere deres opvarmning og reducere temperaturvariationerne.

Men med alle de mangler, stillede stucco reden stadig en helt ny tilgang til spørgsmålet om sikkerhed. Svaler og nuthatches har mulighed for at "holde" deres huse på de stejleste klipper, hænge over bjergrømmets strømper eller falde ned i bundbunden nedfald under loftet af huler og grotter blandt den mystiske skumring og evige fugt, kort sagt på steder, hvor rovdyr ikke kan . Desuden beskytter rejerne i form af lukkede indgangskameraer med en smal indgang perfekt afkom, og til tider - forældre fra regn og kulde.

Ved hjælp af lerjord kan du reducere indløbets størrelse til den hule, som vores fælles kryber gør. De anbringer hovedsagelig i huler med store spidse spejle med et hak på omkring 50-60 millimeter i diameter, mens en nuthatch er ret nok på 35 millimeter. Nuthatch eliminerer forskellen ved flittigt at dække indgangen til jorden med ler, silt eller gødning.

Denne aktivitet har en rent instinktiv karakter. Selv om nuthatchen hænger i en hul med en lille hak, dækker det stadig generøst træets bark omkring indgangen med ler.

Swifts reden

Forholdet mellem swifts og deres nests anordning kan betegnes som "djævel-måske-pleje". Hovedbygningsmaterialet under konstruktion er dets eget spyt, som har evnen til øjeblikkeligt at hærde i luften.

Swift - den bedste flyer blandt alle fuglene. Han lever på flyvejagterne til insekter, slukker tørst, spiller bryllup, hviler, sover og så videre.

Den mest berømte repræsentant for underordnede swifts, nummerering 58 arter, er den sorte swift - indbyggeren af ​​by-lofts og fuglehuse. Formen af ​​dens rede afhænger af hestekammens udformning, tilstedeværelsen af ​​fremmedlegemateriale i den. Dybest set ser redenen ret almindelig ud og er en slags fladt brød med kanter hævet som en tallerken.

Med hensyn til designfunktioner og byggekostnader er den mest vanskelige og tidskrævende rede bygget af Cayenne Swift, der bor i Central- og Sydamerika. Bygningen er suspenderet af en hængende stenagtige taggrunde og i udseende ligner meget en tyk glasur med en brudt spids. Ifølge sin enhed er stikkontakten et rør med en indgang nedenunder. Clinging med skarpe kløer, klatrer Swift på indväggens fremspring, hvor ægget ligger. På toppen af ​​røret er der en anden falsk post, som slutter i en blindgyde. Længden af ​​"icicles" overstiger 60 centimeter, hvilket er fire gange længden af ​​bygherren selv. Ikke underligt at konstruktionen tager næsten et halvt år og kræver tålmodighed og beslutsomhed fra fugle. Det er ikke let at fange plantefibre og fjer i luften og selvfølgelig at producere spyt i tilstrækkelig mængde til konstruktion.

Ved hjælp af spyt har Swifts mulighed for at klæbe æg på rugepladsen - det gør det muligt for dem at klare sig med de mindste reden og lukke koblingen i den mest utrolige position.

Palm Tree Nest

Resten af ​​palmetræet, udbredt i troperne på den østlige halvkugle, ligner en spisesked uden håndtag i form og størrelse. Denne "ske" er limet på undersiden af ​​et hængende palmblad næsten oprejst. Ægene holder naturligvis også fast - uden dette vil de straks falde til jorden. De "nyfødte" kyllinger strammer tæt sammen med deres skarpe kløer i deres hængende vugge og hænger så mange uger som forældrene har hængt.

Palm Tree Nest beskytter palmetræ fra tropiske regnbyger. Crested swifts stole kun på sig selv for at beskytte deres rede fra regnen. Sammenlignet med deres egen størrelse bygger de de mindste rede blandt alle fuglene.
Men ikke fra det gode liv, men for at nestet kunne være helt lukket fra regnen med sin egen krop.

Imens regner de i daglige fuglesteder i de tropiske klimaer som planlagt - lige efter frokosten, og de er ekstremt stærke. Bygningen er en lille hylde af flere stykker bark limet sammen, plantefibre og fluffy limet til trægren fra siden. Der er nok plads til kun ét æg: Inkubationsfuglen skal sidde på en gren, fordi hyljen ikke vil stå fast. Derfor skal grenen, hvor redenen er fastgjort, ikke være tykkere end en finger - ellers vil swipe ikke få fat i det med fingrene. Siddende under en raserende tropisk regning, midt imellem et voldsomt tordenvejr, fortjener krigen hurtigt at blive et symbol på fuglernes forældres engagement.

Spejlens Nest

Hvad kun erhverv har ikke mestret fuglene i stræben efter maksimal komfort og sikkerhed for deres rede! Nogle havde endda at beherske tællere og gravemaskiner. Disse færdigheder er baseret på den dygtige brug af det samme arbejdsredskab - deres eget stærke næb, som afhængigt af omstændighederne kan bruges som mejsel eller i stedet for en skovl. Derfor er professionen som snedker og en graver i fuglens verden ganske tæt forbundet med hinanden.

De fleste af de 200 sorter af spejder spredt over hele verden er indfødte skovbeboere, og de er ikke lige i kunsten at behandle træer. Når hovedskoven "tømrer" - ønskeligt - går ind i spænding og kommer ned til forretningen seriøst, flyver chips op til femten centimeter rundt om "byggepladsen". Zhelna er den største af vores skovspidser, næsten en kråkstørrelse, og har derfor brug for en rummelig "lejlighed". Dybden af ​​dens hul når 40 centimeter, den indre diameter er 25 centimeter.

"Konstruktion" fører til begge parter, og det tager sjældent mindre end to uger. Arbejdet foregår i en højde på ikke mindre end 3 meter fra jorden, og nogle par klatre næsten 15 meter. Derfor, i det tidlige forår, indtil græsset steg, producerer et træ, der vælges af den ønskede, fra fjerntliggende afstand store hvide chips, der ligger i en afstand på op til 10-12 meter fra stammen. Den hule af denne art - selv forladt af bygherrerne for længe siden - er let at genkende ved hakets form - den er normalt ikke rund som andre spætte, men elliptiske, og nogle gange næsten rektangulære, strakt langs stammen.

Spejl hule

De fleste spætte hvert år udslipper et nyt "hus", overførsel af det gamle til "sekundære marked" og som virkelige velgørende i forhold til andre fugle, der har et kronisk behov for hulrum. Hulerne af den store spotted woodpecker, den mest talrige og velkendte "snedker" af russiske skove, beboes hovedsagelig af små sangfugle - flycatchers, røde stilke og bryster. De er helt tilfredse med et værelse med en diameter på 14-15 og en dybde på 20-25 centimeter. Men det er især vigtigt og endog uundværligt for skovfugle, som er ønskeligt, hvis voluminøse huler giver ly til så store fugle som ugler, duer, smuldrede og gogoli.

Patriarkernes gamle hule træer er næsten uddødt i moderne skove, derfor er det næsten umuligt at finde en ordentlig hul naturlig størrelse for ugle, ugler, clintuha. I modsætning til andre spejder, der er tilbøjelige til at ændre deres bopæl årligt, er det ønskeligt at bevare mange års tilknytning til gamle huler, hvilket slet ikke forhindrer hende i at bygge en ny i foråret - i reserve.
Med al den dygtighed, spætter spætte stadig sjældent fra begyndelsen til slutningen for at hule en hul i det hårde træ af et perfekt sundt træ. Derfor betragter næsten alle spejder asp, med sit bløde træ, tilbøjelige til hjertesvamp, et yndlings træ, der går under hulerne. Det er muligt, at tappet på bagagerummet før starten af ​​"konstruktionen", bestemmer spidsen, hvorvidt det er værd at starte arbejde på dette træ, eller det er bedre at søge efter en anden.

Dværgspættet, en af ​​de mindste repræsentanter for skovtræsmænd, der bor i bimalostogerne i Himalaya og Indokina, er godt afgjort. Bambusstammen er hult indeni og er opdelt i sektioner af internode partitioner. Det er nok for fuglen at fortsætte bagvæggen 10-20 centimeter over internoden - og et fuldstændigt klar nestekammer står til rådighed.

Den rødhårede spætte, der lever i samme region, opbygger slet ikke en hul, men opdrætter kyllinger inde i massive og sikkert beboede reden af ​​store træmyrer, der kaldes "fiery" for deres livlighed af karakter og beredskab til at starte kraftige kæber og et giftigt sving med det samme.

Byggematerialet til myrer er et sødt og temmelig holdbart "karton" fremstillet af træfibre grundigt tygget og blandet med spyt. Woodpeckere laver et hul omkring 5 centimeter i diameter i en maureskal og lægger deres æg lige mellem insektbryggekamre. Hemmeligheden om myrer lojalitet, hvis utrolige aggressivitet er kendt for alle indbyggerne i junglen, er endnu ikke blevet løst med hensyn til spejder, især fordi fjedrede lejere ikke er beskedne i karakter og regelmæssigt spiser myrpupper, selv uden at forstyrre deres inkubation.

Burrows af fælles kingfisher

Med hensyn til at grave huller er kingfishers store mestere. De graver med deres næb, og de graver jorden fra tunnelen med deres poter og støtter tilbage til indgangen, så klogt at ler og sand springvand ud af hullet. At vælge et sted mere komfortabelt lå mange fugle på samme tid flere huller, ofte på en anstændig afstand fra hinanden. Om morgenen arbejder kongefisken på en klippe, efter frokost flyver den til en anden, og om aftenen ser du, at leret drys fra den tredje.

At grave et hul kræver koncentreret indsats og kræver en stor indsats. Men paret kingfishers arbejder med stor entusiasme, og parret skrækker ikke bare deres arbejde, men er ivrige efter at gøre så meget bidrag som muligt til bygningen og vente med stor utålmodighed for deres tur.

Готовая нора – это узкий тоннель длиной от тридцати сантиметров до трех метров, который идет горизонтально или с малым наклоном. Входом нора всегда обращена в сторону реки, а в ее глубине находится круглая гнездовая камера размером с яблоко. Это и есть детская, в которой свободно могут развиваться до пяти птенцов.

Среди пернатых есть немало видов, которые сами себя плотницкими или земляными работами не утруждают, но охотно квартируют в готовых дуплах и норах. Жильцы каждого вида предъявляют к помещению свои требования. For eksempel optager store bryster de mørkeste og dybeste huler og tolererer ikke sprækker i kunstige reden. Tværtimod, de pied flycatchers, der også er forpligtet til at neste i huler, kan ikke lide mørke, og derfor blev en ejendommelig virkning af "nesting aging" kendt i praksis for at tiltrække fugle. Dens essens er, at de fleste flycatchere besætter nylig hængte redenkasser med lette indvendige vægge, men næsten ikke befolker rede, der har hængt i mange år, hvis vægge er blevet mørkegrå fra tid til anden. Men det er nok at hvidkalke disse nestepladser inde, de bliver igen attraktive.

Præstationer "vævning butik"

De mest fantastiske udstillinger i Museum of Architecture of Birds leveres af "vævning værksted". Fremragende håndværkere, der er så direkte kaldet væver, arbejder her. Næsten alle er mindre end spurver. "Workshoppersonalet" omfatter mere end 100 sorter af vævere, næsten alle bor i savannerne og skovene i Afrika. En lille gren af ​​"butikken" er beliggende i Sydøstasien - der er kun 7 arter der arbejder her. Hele "væveforretningen", der udgør vævens familie, er opdelt i flere underfamilieafdelinger, der afviger meget i antallet af "personale" og de særlige forhold i den teknologiske proces.

Kun 7 arter af sparver tilhører afdelingen. Det lykkedes dem ikke at beherske vævningssagen, men det forhindrede ikke en af ​​dem - dog ved kollektive anstrengelser - at lave en udstilling, der i fuglebyggeriindustrien har enhver grund til at blive betragtet som den sværeste og en af ​​de mest besværlige strukturer.

Konstruktionsteknologi

Alle vævning reden er en variation på et tema. Dette er et sfærisk eller ellipsoid kammer lukket på alle sider med en smal indgang nedenunder eller fra siden. I mange arter fører et mere eller mindre langt indgangsrør til reden, hvorfor hele bygningen opnår lighed med en kolbe eller retort. Weavers konstruktionsteknik er meget interessant. I modsætning til andre fugle hænger de ikke, men hænger på reden.

Først væve basis. Går med en næb, poter, fladrende rundt om den ønskede gren, lykkes fuglen at pakke sig tæt sammen med en lille mængde byggematerialer. Så er en af ​​de nærliggende grene indpakket, og fuglene forbinder dem med hinanden med et par vævede hoppere nedenunder og derover. En ringformet ring dannes, som i sidste ende bliver til en kurv og derefter til en kolbe - i et ord til en færdig bolig.

Konstruktionen af ​​væver er kun udført af mænd, og mange af dem bryder sig ikke om at gå ind i deres eget rede mindst én gang. Faktum er, at det uden undtagelse er normalt for dem at udføre byggearbejde udenfor uden at klatre ind i rummet. Efter at have ankommet med en anden strimmel, besidder hanen altid den samme arbejdsstilling - på ringens nederste kant med næb til fremtiden, langt væg i reden og med ryggen til dens fremtidige indgang. Således udfører væveren konstruktion i retning af "på sig selv", og efterhånden som konstruktionens størrelse øges under sin "angreb", er han nødt til at afvige mere og mere baglæns, med fantastisk persistens, der holder sine poter på det oprindelige sted. Han skal færdiggøre konstruktionen og opfordre bruden til at inspicere lejligheden i en omvendt stilling, det vil sige at hænge tilbage og holde sine klør over husets tærskel.

Nest af offentlige vævere

Hurtig fremad nu fra Østafrika, i savannerne, hvoraf de fleste arter af virkelige vævere beboer, til Namib-ørkenen, som strækker sig i en smal strimmel langs Atlantenes kyster i det sydvestlige af det afrikanske kontinent, vasket af den kolde Benguela-strøm. De lokale regioner skelnes af alvorligheden af ​​klimaet og er ikke rig på fugle.

Men hvilken ornitolog vil nægte at besøge denne ufrivillige region under det skumle navn på Skeleton Coast? Når alt kommer til alt, kan du se en af ​​de vigtigste underværker i fuglebyggeriindustrien - den kollektive rede af sociale vævere.

Resultatet af kollektiv kreativitet ses tydeligt fra det fjerne og ligner et stort høhøj, fejet væk af andres indfald, ikke på jorden, men i kronen af ​​et træ. Sædvanligvis falder sådanne "skovl" på wok-cockerbum-liljerne med deres ekstremt tykke saftige (saftige) stamme, der tjener som fugtreservoir og en afrundet hætte af korte og knuste grene. "Højen" er fastgjort på de tykkeste grene og er en kegleformet tæt komprimeret masse tørt græs, der er dækket på toppen med et tykt og slidstærk lag af tætsluttede tyndt kviste og grove plantestænger, der danner en slags tag.

Nest af offentlige vævere

Boligkamre er placeret i det nederste lag af blødt materiale. Deres indgange er slået ned og er placeret tæt på hinanden, så når de ses fra bunden, ligner billedet delvis en honningkage. Øverst på boligboerne i flere etager er gamle reden, der for længst er forladt af ejerne og helt fyldt med hovdyr.

Den maksimale højde (eller tykkelse) af kollektive redener når en meter, den periferiske længde er 3-4 meter. Ti af generationer af vævere er involveret i opførelsen af ​​disse grandiose bygninger, der lever i alderen i alderen, i store reder lever samtidig op til 500 personer. Efter at have betjent sin egen, bryder "chokket" ned og falder på jorden.

Ved levering og lægning af materiale er befolkningen i kolonien bekymret året rundt. Om vinteren er væverne lidt interesserede i den nedre overflade og går for det meste tid på taget, hvor der med stor omhu trækkes hårde, tørrede stænger af ukrudt og tørre og stikkende grene af acacias. Det er smigrende for alle at placere deres tilbud over de andre, hvorfor taket uundgåeligt har form af en temmelig regelmæssig kegleformet kuppel.

Ved ankomsten af ​​foråret skifter fuglenes opmærksomhed i stigende grad til den "bløde underbelly" af strukturen, dvs. til dens nederste overflade. Efter at have fundet en plet her og har hængt på poterne med ryggen nedad, modtager væveren med sit næb, pænt og metodisk, påtrykt græsens ender stikker ud i materialet. Dette arbejde, det vil sige kræver tålmodighed. Til sidst dannes en fossa på den nederste overflade af det bløde lag, som ved hjælp af samme omhyggelige teknik uddyber og udvider, indtil den når nestekammervolumenet.

Samtidig begynder bygherren at bringe yderligere blade af græs på byggepladsen og indfører dem på den sædvanlige måde i materialet omkring fossa. Dermed vokser lagmaterialet endnu mere og nestekammeret synker mere og mere ind i dens tykkelse. Således vokser nestebyggelsen af ​​en koloni af offentlige væver hele året rundt, men om vinteren vokser den opad, mens den i begyndelsen af ​​høstperioden vokser nedad.

Den mest fantastiske reden er bygget af den afrikanske Remez: er generelt lig med redenen for en almindelig Remez, den har to indgange. En falsk blindgyde indgang er tydelig synlig udefra, og det er ofte ikke let at se det, fordi det er dækket af et blødt indgangsrør, der ikke er let at trænge ind selv for ejerne.

Byggearbejde på Remezov handler udelukkende mænd. En ledig mand lægger grunden til bygningen og ved at synger tiltrækker kvinden. Hvis det ikke er længe, ​​opstiller hanen en ny bygning i nærheden og synger i nærheden af ​​den. Konstruktionsteknologien er original. Når man ankommer til byggepladsen med et bundt af bløde vegetabilske fibre i nægen, styrker han dem med den ene ende på støttegrenen og begynder at omkredse rundt om det, aflytte med sine poter og vikle fibrene på bunden som en tråd på en spole. I en time bringer "bygherren" avlsmateriale 10-15 gange. Efter 3-4 timers arbejde forbinder hanen de snoede grene med hinanden med et tværsnit af et bundt græs, således at bunden af ​​redenen er formet i form af en trekant eller ring. Nu kan hanen ikke kun bære elastiske plantefibre, som bruges til at styrke bygningens fundament, men også store fluffer, der sidder fast på forskellige steder mellem fibrene og gradvist danner nestens vægge.

Allerede i slutningen af ​​den første byggedag er nestet formet en miniature og pæn kurve med et håndtag - tykkere og bredere ved bunden. I fremtiden bliver kurvens laterale kanter højere, hullerne reduceres, og endelig lukker tagbøjningen sig. Nu er det kun at vedligeholde entreen i form af et rør, og reden er klar. Bemærk, at nøjagtig samme række handlinger og til sammenfald i de mindste detaljer er også karakteristisk for de allerede nævnte vævere, som også konstruerer bageste stik, men bruger andre materialer og anden teknologi til deres vedhæftning.

Under konstruktionen er mænd tvunget til at beskytte området om deres rede vigiligt, for hvis der tages tilsyn, kan bygninger, især ufærdige, ødelægges af andre hanner, der ser fremmede (såvel som forladte sidste år) som en hegnmateriale.

Remez familieliv ser lidt bizart ud, de ægteskabsforeninger af disse fugle er som regel meget beskedne. Efter at et par er dannet, afsluttes den mandlige Remeza hurtigt (undertiden med kvindens deltagelse) og kan derefter tilskynde sig til at inkubere murværket eller måske flyve på en rejse og erhverve en ny familie i en afstand på 25-30 kilometer fra den foregående sommer.

Mange mænd har et bygningsinstinkt, der er så overvældende, at de ofte forsøger at færdiggøre opførelsen af ​​en færdigbygget reden med murværk, hvilket forårsager utilfredshed og endog direkte aggression hos kvinder, der viser velbegrundet frygt for ægsikkerheden. Til gengæld har nogle kvinder tid til at lægge op til tre koblinger i reden af ​​forskellige mænd om sommeren. Nogle hunner forlader koblingerne i mænds omsorg, nogle forbliver nasizhivat - alene eller med hjælp fra ægtefæller. Mange koblinger dør på grund af, at forældrene skænder hele tiden, de kan ikke "være enige" om hvilken af ​​dem der vil være hønen.

Slug: beskrivelse, mad, reproduktion, habitat

Vi er alle glade for at finde denne fugl uden for vores vindue, for når svalerne ankommer, kommer foråret. Disse er trækfugle med lange spidsede vinger og strømlinede organer. På grund af denne kropsform er deres flyvning meget hurtig.

De ses ofte over markerne, haver, søer, hvor insekter er rigelige. De genkendes af den forkede hale.

Der er en legende, der siger, at denne fugl hjalp folk til at stjæle ild fra gudene, en vred gud smed brændende kul ind i det, som efter at have ramt midten af ​​halen brændte det.

nesting

Forårssalger ankommer omkring april, de bygger rede af mudder og plantefibre på bjælker, under tag på huse eller på klipper af klipper, inden de dækker dem med halm og ned.

Eksisterende reden bliver ofte opdateret og genanvendt i næsten 50 år. Tiden fra begyndelsen af ​​at bygge reden til ungdoms afgang er fra 44 til 58 dage.

På grund af for hurtig konstruktion eller fugtighed kan redenene falde sammen eller falde.

For at bygge et hus samler fuglene snavs fra kanterne af damme, vandpytter og grøfter. Til komplet konstruktion skal du flyve fra en pølse til reden omkring 1000 gange. Indsamling af mudder og bygbygger - sociale aktiviteter til rocksølge. På overfladen af ​​bassinerne er der adskillige små huller fra deres næb.

Folkemagenser

Der er mange folkeskilt om vejret, hvormed folk forbinder en sådan fugles opførsel som en svale. Deres beskrivelse er angivet nedenfor:

  • Til regnen: Hvis fuglene bader og flyver ængsteligt, så i reden, så fra redenen, hvis flyvningen finder sted lavt over vand eller jord.
  • Til tørt vejr - høj flyve.
  • Før stormen - flyvning op og ned.

Se videoen: Svale-reden - Swallows Nest - Nido de las golondrinas (Kan 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org